Cumartesi, Nisan 01, 2006

ANTEP FISTIKLI KURABİYELER.. ( BİRİ BENİM İÇİN BİRİ YAĞMUR İÇİN )































Yağmur'un doğum günü geçti ama ben hala kendimi yeni yeni toparlayabiliyorum. Okulda da işler yoğun olunca pek mutfağa ve bloga vakit ayıramadım. Ama aklımda devamlı yapacaklarım şekilleniyordu, vaktimi çokta boş geçirmiş sayılmam :)
Yağmurun pastasının yorumlarında sevgili Funda & Mete benden kurabiye tarifi istedi..üzerinde royal icing olan renkli kurabiye benzerini yapmak istediğini ama yumurta akı kullanmak istemediği söyledi. Bende ona beyaz çikolatayı eriterek kullanabileceğini söyledim. Sonra aklıma hem Yağmur için hem Funda&Mete için hem de bizim için bir kurabiye çeşidi yapmak geldi..
Çok kısa sürede hazırladığım ama lezzettinden hiçbir şey kaybetmeyen kurabiyelerim oldu..Yağmur ise şekillerine, renklerine ve tadına bayıldı :)
Bakalım Funda&Mete 'nin ve eşiminde hoşuna gidecekmi :)
































Gerekli Malzemeler ;
  • 1 su bardağı + 2,5 çorba kaşığı un ( 175 gr)
  • 1 / 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 / 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker ( 10 gr )
  • 50 gr tereyağı
  • 3 çorba kaşığı meyve suyu ( ben elma suyu kullandım )
  • 2,5 çorba kaşığı pudra şekeri ( 50 gr )
  • 1-2 tatlı kaşığı su ( 5- 10 ml)
  • 2 çorba kaşığı toz antep fıstığı )

Üzeri için ;

  • gerektiği kadar bal
  • süsleme şekerleri

Öncelikle fırınımızı 190 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Fırın tepsimizin üzerine yağl pişirme kağıdı veya silpat serelim.

Tereyağımızı meyve suyumuzla birlikte eritelim.

Unu, karbonatı, tarçını ,antepfıstığını ve şekerimizi hamur yoğurma kabımıza alıp harmanlayalım.

Tereyağımız eriyince içerisine pudra şekerimizi ilave edip karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.

Daha sonra unlu karışım ile yağımızı birleştirelim ve önce tahta kaşıkla karıştıralım, toparlanmaya başlayınca elimizle yoğuralım ve suyumuzu azar azar ekleyelim. Hamurumuzu yavaşca yoğuralım.

Tezgahımıza çok az nişasta serpip üzerinde hamurumuzu merdane ile açalım. Kurabiye kalıplarımızla şekiller verip silpat serili tepsimize dizelim. Şekilli kalıplardan sonra arta kalan hamuru elimizle küçük toplar gibi şekillendirelim.

Önceden ısıttığımız fırınımızda 10 dakika pişirip çıkaralım. Ve soğumasını bekleyelim.

Soğuduktan sonra küçük top şeklindekileri küçük muffin kağıtcıklarına koyalım.

Çocuklar için yaptıklarımızın üzerine yumurta fırçası ile azar azar bal sürelim ve üzerilerine şekerlerimiz serpiştirelim. ve donmalarını bekleyelim. Bal yerine eritilmiş beyaz çikolatada kullanabilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

15 yorum:

Adsız dedi ki...

bende bir tane oğluma bır tane kendime yapayım ben dün sizin kahve cukulatalı pudinginizden yaptım cok güzel oldu artık hazır almam ama kaşık ölcüsünü silme kullanıyorsunuz benımkı biraz koyu oldu ama tadı enfesti ellerinize sağlık sevgilerle

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu!
Çok şirin olmuş kurabiyeleriniz.Ellerine sağlık ve afiyet olsun.Kurabiyelerin üzerindekiler içinde anason olan şekerlemeler mi?Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Çok cici olmuş kurabiyeler! Özellikle şekerler şahane... Bunu da deneyeceğim mutlaka.

Adsız dedi ki...

günaydın sevgili burcu,
verdiğim cevaplardan sonra, bende seni sobeledim,,:)
cevaplarını bekliyorum cnm

Adsız dedi ki...

Canım burcucum bu kadar işinin arasında hemen yaptın kurabiyeleri öylemi :) Çok teşekkür ederim canım. Bende hafta sonu toz antepfıstığı almıştım :) akşama deneyeceğim canım. Yarın sonucu yazarım. Tekrar teşekkür ederim canım benim.

Sevgilerimle
Funda & tatlı lokum Mete'm

Adsız dedi ki...

Selma merhaba,
pudingi beğenmene çok memnun oldum..eğer kıvamı koyu geldiyse un miktarını 1 kaşık azaltabilirsin..ben koyu severimde :)

Arzu merhaba,
teşekkür ederim :) üzerindeki şekerlemeler anasonlu değil, normal şeker..ben onları İtalyadan almıştım ama Türkiyede de satıldığını gördüm..

Ceylo merhaba,
çok teşekkür ederim :) eğer antepfıstığı sever biriysen mutlaka denemeni tavsiye ederim :)

Ece merhaba,
en kısa zamanda sorularını cevaplayacağım, teşekkür ederim ..

Fundacım merhaba,
umarım tadları hoşunuza gider..bugün Yağmurun okulunada gönderdim, onlarda çok sevmişler..tam çocuklara göre oldu :) sonucunu bekliyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Antep fistigi en sevdigim kuruyemislerden (findiktan sonra). Bu tarifi de denemem lazim simdi :)

Adsız dedi ki...

Burcu,

Mükemmelsin ya,enerjine hayranım. Yagmuru opuyorum. Bence bu siteye bir nazar boncugu lazım:)

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu, öncelikle yağmurun doğum gününü kutlarım... Nice mutlu senelere... Biraz geç oldu ama kusura bakma bu aralar çok yoğunum. Fuarda çok başarılı geçti yarışma olmadı ama çok başarılı bir sunum yaptık tamda benim doğum günümde... İnsanların sıcaklığı ve nezaketi bana verilecek en büyük hediye diye düşünüyorum... Birde fuarda dikkatimi çeken artık insanların bizim mesleğimize bakış açılarının değiştiğini gördüm daha bir imrenerek bakmaları inan beni daha çok mutlu etti. Sordukları sorular bile çok mantıklı ve öğrenmeye yönelik. Pastayı nasıl yapmanın ötesinde süslemenin inceliklerini öğrenmek istemeleri en ilğinç olanı artık mesleğimi daha çok sevmeye başladım... Buarada seni takip etmekte ayrı bir zevk:) Bilmiyorum ama bu blog beni çok cezbetti havasındanmı suyundanmıdır anlamadım... Galiba senin ve misafirlerinin içtenliğindendir... Buaralar biraz boşladım ama kusura bakma. Kendinize iyi bakın sevgi ve saygılarımla... Yağmuruda çok öperim:):):):)

Adsız dedi ki...

merhaba ben neşe,bende sizler gibi bir mutfak hayranıyım.sırf bu yüzden gıda mühendisi oldum yiyecek içecek sektörüyle daha yakın olmak için.:)sizlerle bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştım.niye daha önce sizi bulamamışım diye de kendime çok kızdım.kızınızın doğum gününü çok geçte olsa kutlarım.iyi ve güzel bir gelecek onun olsun...benimde 5yaşında bir oğlum var.bizde şimdiye kadar onun bütün pastalarını evde birlikte yaptık.bizimkiler hep araba ve yarış pisti temalı oluyor.renkli kremalarla dışını kaplayıp oyuncaklarla süslüyordum ama sizin ev pastayı görünce bu sene şeker hamurunu denemeye karar verdim tarifini tabii ki sizden aldım teşekkürler...bu ay belki biraz çalışırsam oğlumun doğum gününe kadar öğrenebilirmiyim dersiniz?!!..:)herneyse ben malzemeler için iki gündür bakırköyde sormadık yer bırakmadım ama glikoz ve gliserini bulamadım nerden temin ettiğinizi yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum sizinle tanışmak gerçekten büyük mutluluk yaptığınız herşey için ayrı ayrı ellerinize sağlık....görüşmek üzere sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Burcucum dün akşam denedim kurabiyeleri. Yapımı oldukça kolay oldu fazla vaktimi almadı.Seninki gibi minik şekerlerim olmadığı için ben kurtçuk şeklinde çikolata parçaları döktüm. Diyette olduğumdan tadına bakamadım ama içim gitti doğrusu. Eşim çok güzel olduğunu söyledi. Bugün Metenin kreşine götürdük. Eminim onlarda yağmurun arkadaşları gibi keyifle yiyeceklerdir. Rejimim bitincede kendim için de yapacağım inşallah canım.

Tekrar teşekkür ederim Burcucum
Sevgilerimle
Funda & Mete

Adsız dedi ki...

Pınar merhaba,
antepfıstığını çok seviyorsan , bu kurabiyeleri yerkende çok keyif alacağına eminim :)

Özlem merhaba,
çok naziksin, çok teşekkür ederim :) ama ben kendi enerjimi gerçekten çok düşük buluyorum, mesela şimdi uyumamak için kendimi çok zor tutuyorum..

Çikolata merhaba,
bende uzun süredir senden yorum almayınca fuar yoğunluğu olduğunu tahmin etmiştim..yarışma olmamış ama bahsettiğin gibi fuarın zevkli geçmesine çok sevindim :) ayrıca geçmiş doğum kutlu olsun :)) inşallah sevdiklerinle birlikte mutlu, huzurlu, güzel ve bol pastalı bir hayat yaşarsınız :))
İnsanların pastacılığa bakış açısının yavaş yavaş değişmesi benide çok mutlu ediyor. Artık eskisi gibi mahalle arası pastacılığın ortadan kalkmaya ve daha saygın bir pastacılık anlayışının gelişmeye başlaması beni daha da çok heyecanlandırıyor..
Aslında ben senden hala bir blog belmekteyim. senin deneyim ve bilgilerini bizlerle paylaşman beni çok mutlu ederi. özellikle fotoğraflar ile görürsek, ben harhalde senin blogundan hiç çıkmam ..
sizlerde kendinize çok iyi bakın..

Neşe merhaba,
öncelikle tüm yazdığın güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim..
sizinde pasta tecrübelerinizi göz önüne alırsak, eminim şeker hamuru ile harika pastalar yapabilirsin..bunun için endişelenmeyin..
glikoz ve gliserin bulmak diğer malzemelere göre daha zordur. ben malzemelerimi eminönünden alıyorum. mısır çarşısının etrafında fermo ve nüans var. ben en son malzemelerimi fermodan aldım. vaktim kısıtlı olduğu içinde hazır yarım kiloluk paketlerde satılan şeker hamurlarından aldım. sizde bu hazırlardan kullanabilirsiniz..
ayrıca Yağmur için olan dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim, bende 5 yaşınızdaki oğlunuza tüm güzel dileklerimi ve sevgilerimi gönderiyorum..

Funda merhaba,
eşinin ve Metenin kurabiyeleri beğenmesine çok memnun oldum..eminim sende harika yapmışsındır, ellerine sağlık :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

İşte ben biliyordum cezaya kalacağımı en sevdiğim kurabiyelerden bir Burcuya bir Yağmura yapılmış .Shucks ben neredeymişim yaw yine ne lezzet kaçırdım kimbilir:(((((((ÇOkkk öpüyorummmm:))))))))

Adsız dedi ki...

İRMİKLİ PRENSES PASTASI TARİFİNİZİ YAPTIM HİÇ GÜZEL OLMADI İRMİĞİN ÖLÇÜSÜ AZ GELDİ MUHALLEBİ KIVAMINDA OLMADI 5,5 KAŞIK YERİNE 8-9 KAŞIK KAOYDUĞUNUZ ZAMAN ANCA DENK GELİYOR TEŞEKKÜRLER.

Adsız dedi ki...

hello ı am marıa is cookie to disapprove