Salı, Nisan 18, 2006

BEYAZ ÇİKOLATALI & ÇİLEKLİ KLASİK PASTA..




































Çok fazla beyaz renkte pasta yapmadığımı fark ettim hatta nerdeyse hepsi kahverengi..
Yapacağım beyaz pastanın da çikolatasız olması bana nedense hiç cazip gelmiyor. O halde yapılması gereken tek şey "beyaz çikolata " kullanmaktı..
Nedense piyasadaki beyaz çikolataların tadını çok beğenmiyorum, bana hep "biz çok yağlıyız" hissini veriyor. Geçen hafta sonu Carousel Alışveriş Merkezinde eşim ile dolaşırken, Bind Çikolatacısının önünden geçerken gözüme kuvertür çikolataları ilişti ve hemen bir adet 225 gr'lık beyaz kuvertüründen satın aldım.
Daha bugün denemeye fırsatım oldu ve beklediğimden daha kaliteli ve lezzetli bir kuvertür ile karşılaştım.
Çoğu alışveriş merkezlerinde Bind'in standları var. Ben Profilo ve Carousel'de gördüm. Belki fark etmediğim diğer alışveriş merkezlerinde de vardır. 225 gr kuvertur 9,5 YTL idi.
Üzerindeki çikolata ise Dubai'den eşimin bana hediye getirdiği % 82 oranında kakao içeren özel Venuzuella çikolatası. 

Not: Bitter çikolata aşkı çikolata aşkında da üstün bir aşktır...


Gerekli Malzemeler ;
- 5 yumurta
-11 yemek k.un
-11 yemek k.şeker
-1 paket vanilya

-1 paket kabartma tozu

Krema için ;

  • 225 gr beyaz kuvertür
  • 200 ml sıvı krema

Arası için ;

  • 300 gr çilek

Kekimizi 20 cm dikdörtgen bir kek kalıbında pişirelim.

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım.

Yumurta, şeker ve vanilyayı şekerler iyice eriyene kadar çırpalım. Ayrı küçük bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyelim. Ve ikisini birbirine ekleyelim ve biraz daha çırpalım. Kalıbımızı yağlayıp unlayalım ve hazırladığımız karışımı kalıbımıza dökelim.

Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım. Ben keki 1 gün önceden pişirdim . Size de önceden pişirmenizi ve 1 gün bekletmenizi tavsiye ederim.

Beyaz çikolatalarımızı benmaride eritelim ve sıvı krema ile çırpalım. Çileklerimizin hepsini ortalarından ikiye bölelim. Kekimizi ortadan ikiye bölelim. ve tüm çileği kekimizin arasına muntazamca dizelim. Üzerine hazırladığımız kremanın %70 'ini dökelim. Üzerini kekin diğer tarafı ile kapatalım.

Üzerine kalan kremamızı sürelim. ve istediğiniz gibi süsleyin.

Ben üzerini fazla süslemeden sade bıraktım ve bir acı çikolata koydum..

Hepimize afiyet olsun..


19 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucugum, pastan cok lezzetli gorunuyor. Bende cikolatasiz pastalari pek tercih etmiyorum ama beyaz cikolata ve cilekli bu pastayi mutlaka denemek lazim. Eline saglik, sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu, bende çikolatayı çok severim:) Adı üstümde Ç İ K O L A T A :):):) Beyaz çikolatayı kullanmak gerçekten bir sanattır. Herşeye yakışmaz istediğin tadı alamazsın ama çilekle harika olur. Seni tebrik ediyorum bu kadarmı yakıştırılır. Ben genellikle süslemelerde ve soğuk cheese cakelerde kullanıyorum. Bu arada fildişi çikolata purotosta 11ytl elitte 12ytl kilosu... İstersen yardımcı olabilirim:):) Kolay gelsin iyi çalışmalar. (Söylemeden edemeyeceğim yeni unsuz bir cheese cake denedim sonuç mükemmelllllll oldu:) yakında paylaşırım...)

Adsız dedi ki...

ay cok güzel ellerine sağlık hem cilek hemde beyaz cukulata bayılırım ılk aldigim cileklerle yapacam kasık olculeri sılmemı yoksa tepelememı sevgilerle

Adsız dedi ki...

Çikolata dünyamıza yeni bir tarif eklediğin için teşekkürler Burcucuğum..:))Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Nasıl keyifli tarifler böyle!:) Bayılıyorum, zaten tam bir çikolata canavarıyım, ilk fırsatta bunu da deneyeyim en iyisi. Ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

Burcu ellerine sağlık yine harika bir pasta eminim.
Bazı çikolatalardaki yağlı hissi bende sevmiyorum daha önce damla çikolata kullanılmış bir tatlıyı yediğimde çikolatası yağ tadı vermişti o zamandan beri içinde damla çikolata olan hiçbirşeyi yemiyor ve yaptığım tatlılarda ve pastalarda da kullanmıyorum belki şanssızlık sonucu kalitesiz çikolata denk gelmiş olabilir ama yine de kullanamıyorum. Bir dahaki çilekli pastam bu tariften olacak. Çikolatalı denememiştim hiç.

Adsız dedi ki...

Pandispanyan yumusacik duruyor. Cok istah acici bir goruntusu var bu pastanin. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

harika ben çileği çok severim ama şuanda gribim ve çok üşeniyorum bişeyler yapmaya ellerine sağlık canım süper tariflerin var www.blogcu.com/dileks

Adsız dedi ki...

Burcucum sanırım artık düşüncelerimizi de okumaya başladın.Bende dikdörtgen kek kalıbında çilekli bir pasta yapmayı düşünüyordum hatta senden tarif istemeyi bile düşünmüştüm.Bu haftasonu çikolata soslu dikdörtgen bir pasta yapmıştım ama çilekli ve beyaz kremalı dikdörtgen bir pasta hayali kuruyordum.Tarifi görünce çok mutlu oldum.Hatta çilek aldım bile.Ama Bind marka beyaz çikolata bulabilirmiyim bilmiyorum eğer bulamazsam elitin beyaz çikolatası ile yapmayı düşünüyorum.Ellerine ve yüreğine sağlık.........
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

biz çikolata sevenler derneği kuralım en iyisi;)) bugün benim de dikkatimi çeken baktım da tarif defterimde ne kadar az tuzlu tarifi varmış meğer bunu şimdiye kadar hiç fark etmemiş olmamda ilginç beyaz çikolata bana hep çok şekerli gelmiştir ve onun için pek kullanmam ama bu tarifi mutlaka deneyeceğim 2,5kg lık beyaz kuvertürüm var nasıl değerlendirsem neler yapsam derken pastanı gördüm ve inan çok mutlu oldum ellerine sağlık arkadaşım
sevgiler
zuhal yalçın

Adsız dedi ki...

Nezaket merhaba,
ben beyaz çikolatayı dahi çok sevmeme rağmen bu pastada çilek ile çok yakışmıştı..denemeni tavsiye ederim..

Çikolata merhaba,
unsuz cheesecake tarifini sabırsızlıkla bekliyorum..ayrıca çilek ile beyaz çikolatayı uyumlaştırmımı beğenmen beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim..
elit bende alıyorum ama diğer bahsetiğin purotosta yı nerden bulabilirim?

Selme merhaba,
çok teşekkür ederim :) kaşık ölçüleri tepeleme..

Ülviyecim, teşekkür ederim :)

Annelog merhaba,
beğenmen beni gerçekten çok mutlu ediyor..çok teşekkür ederim :)

Tülin merhaba,
zaten kaliteli gerçek çikolatalarda yağlı olma hissi yaşanmaz, sen gerçektende kötü bir deneyim yaşamışsın..bende bir seferinde beyaz çikolatada bu hissi yaşamıştım ve hiç hoşuma gitmemişti. Bu yüzden malzemelerimi kaliteli almaya çok dikkat ediyorum. Bindin beyaz çikolatası gerçektende lezzetli ve kaliteli..ayrıca ülkerin damla çikolatasında hiç yağlı hissi yok :)

Zinnur, çok teşekkür ederim :)

Dileks merhaba,
çok geçmiş olsun, uamrım kısa zamanda iyileşirsin..
bu arada teşekkür ederim..

Özge merhaba,
kafandaki bir pastayı yapmam harika :) umarım dener ve beğenirsin..
elitin beyaz çikolatası ilede güzel olur düşünüyorum zaten herkesin Bind bulması zor..eğer anadolu yakasında oturuyorsan Bağdat cadesindede dükkanını gördüm..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Super ellerinize saglik! Cilkeli pasta delisi olarak listeme alinmistir. Bu hafta sonu cilekli pasta var yasasinnnnn...Iyi ki varsiniz!

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu, 20 cm'lik yuvarlak kalıp da olur değil mi? Ayrıca en kolay bulabileceğim beyaz çikolata marketlerde satılan milka. Farklı olur mu acaba?
Sevgiler

Adsız dedi ki...

çok güzelolmuş.elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

çok güzelolmuş.elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

İpek merhaba,
iyi ki sizlerde varsınız :) umarım pastayı denemiş veya deneyeceksindir..

günay merhaba,
tabiiki yuvarlak kalıpta olur ama 20 cm küçük gelebilir, bence 23-24 cm'lik kullan..bu arada milkanın veya nestlenin beyaz çikolatasınıda kulanabilirsi. Bind'in beyaz kuverturdu..belki seninkinin tadı daha güzel bile olabilir :)

asım merhaba,
çok teşekkür ederim :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ya siz inanılmazsınız şimdi napıcam ben pastacıdan çıkamaz oldum kızlarım tariflere bakıyosun ama yapamıyosun diyolar çünki zamanım yetmiyo inaılmaz sayfalar ve tariflervar önümde gözlerimi alamıyorum

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,
sık sık siteni ziyaret ediyorum ve merakla resimlerini ve tariflerini bekliyorum,gerçi annem yüzünden pek uygulayamıyorum,hep o hain kaloriler yüzünden:)ama olsun resimlerine bakmak bile ayrı bir keyif:)

sana bişey danışmak istiyorum aslında bu çilekli pastanı yapmak istiyorum,ama biraz değiştirerek:) sade hazır pasta taban kullansam arasına çilekler ve beyaz çikolatalı kremayı yapsam nasıl olur??ama oturduğum yerde burda bahsettiğiniz çikolata markalarını bulamam.milka kullansam? öptm:)

Burcu ÜNAL dedi ki...

Hande merhaba,

Milkanın veya Nestlenin beyaz çikolataları ile de yapabilirsin..

sevgilerimle