Çarşamba, Nisan 12, 2006

BROWNİE SUFLE..






































Bilirsiniz benim canım devamlı çikolatalı bir şeyler yapmak ve yemek ister :) işte yine dün gece içimde durdurulamaz çikolata isteği oluşmaya başladı ve hemen mutfağa gittim ve malzemelerime göz attım. Her zaman ki gibi bitter çikolatalarım, damla çikolatalarım bana gülümsüyordu...
canım brownie gibi bir kek ama aynı zamanda da sıcak yiyebileciğim bir tatlı istiyordu. Bende "brownieden sufle " yapmaya karar verdim..
Dün fırından ilk çıktığı anın fotoğraflarını yayınladım..hatta çok sıcak iken bile dayanamayıp yemiştim. tabii ki çok sıcak iken kalıplardan çıkaramadığım içim bende kaşık kaşık kalıbın içerisinden yemiştim. Ama fotoğrafta da görüldüğü gibi en az 30-40 dakika beklettikten sonra kalıplardan çok rahat çıkarılabiliyorlar..hatta 2 gün saklanabilir ve yemek istendiği zaman isterseniz ısıtmadan isterseniz de hemen 20 saniye mikro dalgada ısıtarak yiyebilirisiniz..
Yanına bir top vanilyalı dondurma ile yenmesi de şiddetle tarafımdan tavsiye edilir..hatta birde nane yaprağı ile de süslerseniz yemeğe kıyamaz seyredersiniz :)

Gerekli malzemeler ;

  • 200 gr bitter çikolata ( ince kıyılmış)
  • 2 yumurta
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • çok az tuz

Öncelikle fırınımızı 190 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

200 gr ince kıyılmış çikolatalarımız ile tereyağımızı birlikte benmari usülü eritelim.

Bu arada yumurta, şeker ve vanilyayı mikser ile 5-6 dakika çırpalım.

Ayrı bir küçük kaba unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyip harmanlayalım.

Yumurtalı karışımın içerisine önce erimiş tereyağı ve çikolatalarımızı ekleyip çırpalım. Daha sonra unlu karışımımızı ekleyip çırpalım. En son damla çikolatalarımızı ilave edip tahta bir kaşıkla veya spatula ile şöyle bir karıştıralım.

İsterseniz sufle kalıplarına isterseniz de kalıplarından çıkararak servis yapmak istiyorsanız benim gibi küçük muffin kalıplarına paylaştırabilirsiniz. Ben tupperware'in küçük boy silikon muffin kalıplarından kullandım. Soğuduktan sonra çok rahat çıkarılıyor.

Yaklaşık 20 dakika pişirip soğumaya alıyoruz..

Hepimize afiyet olsun..

17 yorum:

Adsız dedi ki...

slm burcu buranin sessiz takipcisiyim,cikolatayi benden cok seven varmidir diye düsünürken,cikolataya asyk birini buldum,tarifler harika,birde blog ismi pastaci degilde cikolataci olsa daha yakisirmis ..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu tarifin yine harika görünüyor.Hemen denemeliyim ama bi sorunum var kendimi kaptırıp çok fazla yiyorum, oda kilo olarak geri dönüyor.Ama bu pastalar için kilo almaya değer doğrusu, yapıpta yiyenlere afiyetler olsun.Ellerine sağlık pastacı...

Adsız dedi ki...

merhaba bende sessiz takipçinim tariflerin harika, ellerine yüreğine sağlık artık hergün girmeden duramıyorum. tariflerinden bir kısmını denedim çok güzel oldu. ben birtek şeker hamurunu tam olarak tutturamıyorum kullandığın pudra şekerinin adını yazabilirmisin.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu!
Birkaç gündür modemimle ilgili bir sorun vardı.Yaramazlar içindeki telleri kopararak kabloyu işlevsiz hale getirmişler.Tabi o arada bensiz neler oluyor diye meraktan öldüm.Neyse şimdi yine burdayım.Yokluğumda iyice çikolatalara vermişsin kendini:)Ben de senin gibi kek benzeri şeyleri sıcakken yemeyi seviyorum.Hatta çikolatalı pudingi de sıcak yerim.Zevk meselesi di mi?Bu brownie sufle hemen denenip hemen yenmeli yani sıcak sıcak.Öpüyorum seni ve artık kocaman bir kız olmuş fıstığını.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu!
Birkaç gündür modemimle ilgili bir sorun vardı.Yaramazlar içindeki telleri kopararak kabloyu işlevsiz hale getirmişler.Tabi o arada bensiz neler oluyor diye meraktan öldüm.Neyse şimdi yine burdayım.Yokluğumda iyice çikolatalara vermişsin kendini:)Ben de senin gibi kek benzeri şeyleri sıcakken yemeyi seviyorum.Hatta çikolatalı pudingi de sıcak yerim.Zevk meselesi di mi?Bu brownie sufle hemen denenip hemen yenmeli yani sıcak sıcak.Öpüyorum seni ve artık kocaman bir kız olmuş fıstığını.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu.tam tatlı krizindeki bana yapılırmı bu? elimi uzatsam alabilirmiyim?ellerine sağlık sevgi ve çikolatalı günler

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle muhteşem görünüyor.
ellerinize sağlık
sevgilerimle
nunubella

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu, sufle nesif olmuş... :)Bende bir tane istiyorum. Eline sağlık:)
Derya...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu, sufle nesif olmuş... :)Bende bir tane istiyorum. Eline sağlık:)
Derya...

Adsız dedi ki...

ellerini sağlık tam bana gore bir tarif sevgiler

Adsız dedi ki...

canım merhaba..yine çikolata büyüsü..
harika..bi sorum olacak..siteyi açtığımda harlerin bazılarının yerinde kareler var..yani bi kısım yazıları tahmin ederek okuyorum..benim pc ile ilgilimidir acaba? sevgiler..yelda..

Adsız dedi ki...

sezin merhaba,
zaman zaman benimde hep aklıma "çikolatacımı" olsaymışsım diye gelmiyor değil..ama pasta yapmayıda çok seviyorum..özellikle şeker hamuru ile çalışırken çok keyif alıyorum..

çiğdem merhaba,
kilo hem benim hem de birçoğumuzun ortak sorunu..ama çikolatalı hiçbir şeye hayır diyemiyorum ve yemeyince mutsuz oluyorum..artık idare esiyoruz :)

Sevilay merhaba,
kullandığım pudra şekeri markası "bağdat". ama çok yerde bulunamıyor. pudra şekerini bir iki kere eleyerekte kullanabilirsin..bu arada güzel sözlerin için teşekkür ederim..


Arzu merhaba,
bende özellikle sıcakken çikolatayı yemesini çok seviyorum..ama puding daha da güzel oluyor gerçekten :) senin yaramazlara ise gerçekten diyecek söz bulamıyorum ama insan kızamıyor dimi :)


Emine merhaba,
Tijen'in yazısı hala aklımda "tatlı krizi bir aşktır" bu o okadar çok şeyi ifade ediyor ki..
tabiiki elini uzatıp alabilirisn :)


Nunubella merhaba,
çok teşekkür ederim :)

Derya merhaba,
lütfen çekinmeden istediğiniz kadar alabilirisniz :) çok teşekkür ederim..

Selma merhaba,
demek ki sende bir çikolataseversin :)
yapıp yiyince daha da mutlu olacaksın, bana inan :)

Yelda merhaba,
evet, maalesef sanırım sorun senin PC ile ilgili..onun windowsta bir ayarı yapılıyordu ama ben şu an hatırlayamadım. ama öğrenince sana mutlaka tekrar dönerim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba. Persembe aksami ablamlar misafirlige geliyor, senin tatlilarindan birini yapmaya kafaya taktim ama bir turlu karar veremiyorum hangisi, cikolatali sufle mi, brownie sufle mi yoksa sicak kek mi. Oooof, hayat zor kararlarla dolu :))) Sufle tarifini onceden yapmistim, sicak kek icin de yaklasik 5 tane cikar demissin, bana bu tariften ne kadar cikacagini da soyleyebilirsen kararimi verecegim. Muffin kalibi kullanmayi planliyorum. Simdiden tesekkurler ve sevgiler.

Adsız dedi ki...

Berrin merhaba,

evet, gerçekten hayat zor kararlarla dolu :)
bu tariften, normal boy muffin kalıplarıyla 5 tane çıkar..eğer muffin kalıbın bir boy küçükse 6-7 tane çıkar..
kişi sayınız çoksa 10-12 kişiyse, malzemeleri iki katına çıkarabilirsin..

bu arada kek nasıldı?

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Tamam tesekkurler. Aslinda en cok sicak keki yapmak istiyorum ama eger uygun kap bulabilirsem ancak. Paul tarzi kek tabi ki cok guzeldi, 4 kisi bir oturusta yarisini bitirdik, bence kibarliktan, yoksa hepsi biterdi. :) Belki bir dahaki sefere biraz daha kakao koyarim, nedense kuru keklerde kakao tadini erimis cikolata tadina tercih ediyorum. Persembe gecesinin raporunu da daha sonra veririm artik.

Adsız dedi ki...

merhaba ben şahin bir pastacı olaraak sızı izlemeyi zevk alıyorum tşk ler bende de bazı birikimler var sektor adamı olarak yardım vede yardımlaş mayı memnuniyetle arz ederim saygilarımlan by

Adsız dedi ki...

merhaba burcu :)) bende seni takip ediyorum ve ilk şanslı tatlıgil brownie sufle oldu hihi ilk olarak bitter çikolatadan yaptım, içinede evde olan karamelli çikolatadan parçalara böldüm ısıtarak sıcak sıcak yedik.yiyenler çok başarılı buldu,güllü ve kalpli silikon kalıp kulladım,tabi güllüler istediğim gibi güzel çıkmadı ama kalpler süper oldu...2.denemem ise şekerini azaltıp hem beyaz çikolata hem sütlü çikolata kullanarak(tek yumurtayla yaptım yanlışlıkla katı kıvamda oldu :)) )
buna rağmen bunuda yiyenler aşık oldu :D bu karışımı küçük silikonlara değilde tart kalıbına döksek aynı performansı alırmıyım acaba?birde senin kekin çok yüksek duruyor,benimki 2 cm anca...yüksek olması için yüksek kalıpmı kullanmak gerek?o zaman dakikası gene 20 yeterli olurmu :))
çok sordum umarım yormamışımdır seni hihi