Pazar, Nisan 23, 2006

BU HAFTA SONUM ÇOK YOĞUN GEÇİYOR..

























Cumartesi günü üniversiteden arkadaşlarım Aslı ve Ebru ile çok keyifli 3 saat yaşadık.. Ben sabahtan onlara güzel mamalar hazırlamak için mutfağa yöneldim. 3,5 saatlik bir maratondan sonra onları beklemeye başladım..Ebrucum Cumarteside yarım gün çalıştığı için benim evime biraz geç ulaştılar ama sonunda ulaşabilmeleri bile büyük bir mutluluk yarattı :)
Gördüğünüz gibi Aslıcığımada gelen yoğun talepler doğrultusunda yeni bir blog oluşturduk..bakalım blogu ile ilgili ne düşünceleri var zamanla hepimiz gözlemliyeceğiz :) Bu arada Aslı arkadaşımız ( bir başka adı ile Karya) çok yakında evleniyor..

Evetttt, gelelim o gün biz neler yedik bölümüne;


  • Patlıcanlı&Kurutulmuş Domatesli&Beyaz peynirli Kiş
  • Üç Renkli Börek
  • Hardal Soslu Patates Salatası
  • Hindistan Cevizi Kurabiyeli Farklı bir Mozaik Pasta
  • Çikolatalı&Vişneli Küçük Kekcikler..

Gerçekten beğendilermi bilmiyorum ama kişimiz ve salatamız bitmişti..

Ben iki dilim kiş yedim ( utanarak yazıyorum) ve salatayı bolca tükettim. Minik vişneli kekleri ise hala yiyoruz..

Tüm tatlı ve tuzlu tariflerimi yazmaya başlıyorum..

Cuma günü ise Pastacılık ve Ekmekçilik Fuarını ziyarete gittik.( aşağıda fotoğraflarını yayınladığım fuar) Gerçekten çok faydalı ve zevkli bir fuardı.bir iş kuracakmış gibi merakımdan birçok firma ile de görüştüm. Canım hiç o fuardan çıkmak istemedi. Keşke yurtdışındaki fuarlarada devamlı katılabilsem. Bu iş gerçekten çok zevkli, insan kendini nerede mutlu hissediyorsa sanırım o işi yapmalı. Bakalım bende bir gün gerçekten bir "pastacı" olabilecekmiyim..

19 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor hepsi tarifler acele tarafından olsun senin tariflerinden çikolatalı puding acıbadem kurabiyesi ve muffinleri sürekli yapıyorum ellerine sağlık iştahımı açtın

Adsız dedi ki...

benimde gözüm çıleklıde kaldı dun sizin cukulatalı rulo pastayı yaptım cok guzel oldu ellerinize sağlık hamuru baz alarak her ceşidi yaparım artık sevgilerle

Adsız dedi ki...

ısmim cıkmamıs az once

Adsız dedi ki...

Burcucum yine ne güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık.Umarım tarifleri en kısa zamanda yazabilirsin...Bu arada Yağmurcuğun 23 Nisan bayramını (ve tabiki bütün çocuklarımızın)kutlarım.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu Merhaba!
Bu bir davet sofrasına benziyor ya da kutlama...Ha bu arada ben ve üçüzler 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınızı da kutluyoruz.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucuğum,
Sofran harika.:))elleirine sağlık , bir şey soracağım soğanlı kişin tarifini biliyorsan bizimle paylaşırmısın, bu arada bende pazar fuara gittim çok güzeldi, bir sürüde malzeme aldım..:)hoşçakal

Adsız dedi ki...

Merhaba burcucum ,
ben bu havalardan dolayı biraz mide problemi çekiyorum malesef, doğru düzgün yemek bile yiyemiyorum hep midemi rahatlatıcak şeyler yemek zorundayım :((( benim gibi bir abur cubur dostu üstelik...
sen yine müthiş güzel şeyler yapmışsın, ellerine sağlık. Canım çekti valla ...
Bence sen şimdiden iyi bir pastacısın derim ben. Sanırım bunun aksinide kimse söylemez :))

Adsız dedi ki...

Merhaba Pastacı
sofran çok şirin vede güzel..Bizde haftasonu üniversiteden kız arkadaşlarımla buluştuk. O kadar güzel oluyorki biraraya gelmek, Bir dahaki buluşmayı evimde yapmak istiyorum. Senin kişini deneyip tattırmalıyım..Birde limonlu cheesecake ini birçok kişiye yapmaya söz verdim. Herkese çok methediyorum, onlarda bizede yapsana o zaman diyorlar:)Ev krem peynir deposuna döndü:)
Çok güzel bir sofra olmuş. Ellerine sağlık
Umarım pastacılık hayallerin gerçek olur. Karşı pencere filmini seyretmişmiydin bilmiyorum. Ordada pastacılık yapmak isteyen ama bir türlü evlilik, iş, güçten fırsat bulamayan bir kadın vardı. Sonra yaşlı ünlü bir pastacı yoluna çıkıyor ve kadını pastacılık yapmaya ikna ediyor..Defalarca seyrettiğim bir filmdi.Çok sevmiştim.
Çok güzel bir sofra olmuş. Ellerine sağlık

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Burcu'cum merhaba.. Bizim için hazırladığın herşey harikaydı.. Öncelik sırasına hangisini koyacağımı şaşırıyorum ve özellikle şu diye başlayamıyorum :) zaten hep beraber gördük onları nasıl tükettiğimi :))) Ellerine sağlık canımcım.. Yağmurcuğumu ve seni kocaman öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Fuar gerçekten kaçırılmaması gerekli imiş:((
Hepsi harika görünüyor bu arada:)Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu
Uzunnnn süredir sana yorum yazamadım ama syfanı her fırsatta gezdim.Yine çok güzel şeyler hazırlamışsın arkadaşların için.Tarifleri en kısa zamanda bekliyoruz.Tekrar görüşmek dileğiyle ...

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu,
öncelikle fuara katılmana çok sevindim:) Fuarlar gerçekten çok yararlı ve zevkli geçiyor... Bende 2 gün katıldım yeni slikon ürünler ve dekoratif amaçlı kalıplardan çok hoşlandım... Aynı zamanda önceden böyle fuarlara sadece iş işabı gidilirdi yani sadece o işle ilgilenenler ama artık gördümki inan pastacı ve ekmekçilerden çok ev hanımları ve bu işi hobi olarak yapanlar vardı... Buda ayrı bir mutluluk tablosu:):):) Unutmadan masa harika gözüküyor... Bende kişe bayılırım... Söyleseydin yardıma gelirdim:):):) Harika kiş yaparım benim için en önemlisi kişin hamuru kıtır kıtır ve lezzetli olmalı... Sabırsızlıkla tarifini bekliyorum ! Kendine iyi bak, kolay gelsin... Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Burcu cuğum merhaba,
Ellerine saglık, hepinize afiyet olsun, gayet özenli bir masa olmus.

Tarifleirni bekliyorum:) Ve iyi bir pastacı oluyorsun zaten canım, her yaptığın cok güzel, cok zevkli başarılı...

devamını diliyorum gönülden...
Figen Karavaş

Adsız dedi ki...

Handan merhaba,
tarifleri vermeye başladım..umarım bunlarda hoşuna gider, ayrıca diğerlerinide severek yapman beni çok mutlu etti, teşekkür ederim :)

Selma merhaba,
rulo pastalar hep güzel olur :) beğenmene çok memnun oldum..
çilekli olan bir çeşit mozaik pasta, bu hafta onunda tarifini yayınlayacağım, umarım hoşuna gider..

Özge merhaba,
23 Nisanla güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :) Yağmurcuk pek olanların farkında olmasada onu eğlendirmeye çalıştık..

Arzu merhaba,
bende seninkilerin 23 Nisan Çocuk bayramını kutlarım..kimbilir ne şeker olmuşlardır :) bu arada sofra arkadaşlarla 5 çayı..umarım hoşuna gitmiştir..


Ülviye merhaba,
soğanlı kişi biliyorum, bir ara yapıp yayınlarım..
fuardan ben pek malzeme almadım ama öğrenmek istediğim bazı şeyleri öğrendim..görsel olarakta acayip keyif aldık..keşke sözleşseydik, Zuhal sen ve ben görüşebilirdik..başka zaman artık :)


Ahu merhaba,
çok geçmiş olsun, umarım bir an önce iyileşirsin..
keşke bende biraz midemden rahatsızlansamda azıcık az yesem..buna ihtiyacım var :(
bu arada güzel sözlerin için çokkkkkkk teşekkür ederim, ama daha zamana ihityacım var..

Pınar merhaba,
ben galiba seni private label fuarında gördüm Pınar..yanılmıyorsam..sanki şimdi yorumunu okuyunca ve bloguna göz gezdirince hatırladım..keşke ceseret edip yanına gelseymişim..
bahsettiğin filmi şu an gerçekten çok merak ettim..dvd kiraladığım siteye şimdi bir göz atacağım, varsa filmi yarın sipariş edeceğim..
bu arada kişi yapmanı şiddetle öneririm, cheesecake ilede çok yakışır..yanınada bir salata tamamdır :)

Aslıcım , canım arkadaşım..
ben zaten onları sizler için hazırlamıştım..sanada ne zamandırrrr kiş sözüm vardı..keyifle tükettiğini görmek beni inan çok keyiflendirdi..çok öpüyorum seni..

Annelog merhaba,
gördüğün gibi çoğumuz fuarı kaçırmamışız..keşke blogta haber verseymişim, belki sende ziyaret ederdin, çok güzeldi..
bu arada teşekür ederim..

ARZU P. merhaba,
tarfileri yazmaya başladım..umarım hoşuna gider..bu arada sofrayı beğenmen beni çok mutlu etti, çok teşekür ederim :))

Çikolata merhaba,
Fuardaki silikon kalıplar pastacılar.com standının yanında olanmı ? eğer onlarsa o kalıplar tepe home ve migrostada satılıyor..haberin olsun..
ben belki sende standasındır diye bir göz attım ama tanımadığım için çekindim açıkcası..fuar hayli kalabalıktı gerçekten..ev hanımları ve hobi olarak ilgilenenler gerçekten çoğunluktaydı..ben çok keyif aldım..
kişi tarifini yazdım..bakalım ne diyeceksin ? ben bu tarifi 3 senedir uyguluyorum ve çok seviyorum..eğer farklı bir yöntemin varsada öğrenmek isterim..
sende kendine iyi bak..

Figen merhaba,
destek dolu güzel yorumun için çok teşekkür ederim..umarım desteğin hiç eksik olmaz..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Keşke fuarda tanışsaymışız. Ama ben seni bir anda karşımda görünce şaşırırdım, elim ayağıma dolaşırdı heralde:)Private Label fuarında standımız vardı.
Filmi mutlaka seyretmelisin, bu filmi benim sana haber verdiğime çok sevindim:)Kiş i mutlaka deneyeceğim, damak zevklerimizin benzediğini düşünüyorum. Limonlu cheesecake bunun kanıtı:)
sevgiler
Pinar

Adsız dedi ki...

merhaba,sitenizin müdavimlerindenim,harika tarifleriniz var,ellerinize sağlık.Bi konuda size danışmak isterim;iyi bir fırın almak istiyorum ama kararsızım.Bana öneride bulunabilirmisiniz.Teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

merhaba,yaklaşık 2 saattir blogunuzdayım,sizi daha iyi tanıyabilmek için nbütün arşivinizi okudum.harika tarifler var ama bende bunları yapacak zaman yok:( açıkçası size imrendim ve aladımki insan sevdiği uğraş için mutlaka vakit yratıyor.sizinle tanışmayı çok isterim,ayrıca yazılarınız bende oldukça sıcakkanlı bir insan olduğunuz hissini uyandırdı:) görüşebilmek dileğiyle bol çikolatalı günler:)

Adsız dedi ki...

hayırlı ramazanlar dileriz.
savaş KOPÇALI.


sitemizle hizmetinizdeyiz.

Adsız dedi ki...

hayırlı ramazanlar dileriz.
savaş KOPÇALI.


sitemizle hizmetinizdeyiz.