Çarşamba, Nisan 05, 2006

EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI..
































Bugün eşimin doğum günü :) az önce onun için yaptığım pasta..umarım hoşuna gider..
İyi ki doğdun..

Devamı- Geçen son iki hafta içerisinde çok yoğun bir trafik yaşadım. Yağmur 28 Mart , eşim ise 5 Nisan doğumlu..Aralarında sadace 1 hafta var..Bu bir hafta gerçekten hem çok zevkli hem de birazcık yorucu geçti..o yüzden blogumu çok sık güncelleyip, gelen sorulara çok kısa zamanda cevap veremedim..bunun için üzgünüm..
Ama artık yaşgünüler geçti :) Yeni mutfak denemelerine ve tariflere yolculuk edeceğiz :)
Dün kü pastayı ise eşim çok beğendi :) Onun beğenmesi beni çok mutlu etti ve tüm yorgunluğa değmiş oldu..yaşgünümüzü evimizde kutladık..tüm ailecek akşam yemeği yedik. Aslında ben sofranın fotoğrafını çekmeyi düşünüyordum ama herkes o kadar açıkmıştı ki , bir baktım herkes bir anda sofraya oturup atıştırmaya başlamış bile..böylece bizede sadace pastamızın fotoğrafları kalmış oldu :) İyi ki pastanın fotoğrafını öğlen pastayı yaptıktan hemen sonra çekmişim, yoksa onada fırsat kalmayacakmış..
Birde blogumun adresi ile yeni bir değişikliğim oldu. Aslında "pastaci.net" ve "pastaci.blogspot.com" bana ait olan alan adlarıdır. Şimdi ise o adlar dahil birde yeni bir TİA aldım. TİA ,Türkçe İnternet Adresi demektir. Bu sayede "www", "com, net" gibi uzantıları kullanmadan sadace sitenin adını yazmak yeterli oluyor. Mesela benim yeni TİA 'm "pastacı", böylece türkçe karakterde kullanabiliyoruz. Adres çubuğuna "www.pastaci.blogspot.com" yazmak yerine, sadace "pastacı" yazarsanız , yine ben karşınızda olacağım :)

Artık içimdekileri yazdıktan sonra pastamızın tarifine geçebiliriz ;

Pastanın pandispanyasını ,"Siyah Güneş " pastasının pandispanyasından yaptım. Şeker hamuru kullanarak pasta yapılırken, pandispanyanın biraz sert olması gerekmektedir. Siyah Güneşin pandispanyası şeker hamuru ile kaplamak için çok ideal. Denedim ve benim çok hoşuma gitti. Ayrıca pandispanyayı 3'e bölmek çok kolay oldu..
Pandispanyayı bir gün önceden hazırlamanızı tavsiye ederim. Böylece kek kendini toparlıyor ve daha rahat bıçakla bölünüp üzerinde daha kolay çalışılabiliniyor..

Kreması için ;
  • 200 ml sıvı krema ( 1 küçük paket )
  • 150 gr bitter çikolata ( ince kıyılmış)
  • arası için bir adet iri muz
  • aralarına serpiştirmek için antepfıstığı

Üzeri için ;

  • 150- 200 gr şeker hamuru ( ben fermodan aldığım hazır şeker hamurunu kullandım )
  • kırmızı gıda boyası

Pandispanyamızı tarifinde yazıldığı gibi en az bir gün önceden hazırlayalım. Ve üç kata bölelim.

Kreması için ,ince kıyılmış çikolatalarımızı benmaride eritelim. Eritilmiş çikolataları krema ile sertleşinceye kadar çırpıp, buzdolabında biraz bekletelim.

Tek tek her kata kremamızdan sürelim ve üzerilerine ince kıyılmış muzu ve antepfısıtıklarını serpiştirelim. En son pastamızın her tarafını kalan krema ile sıvayalım. Sıvarken şeklimizin düzgün ,her tarafının eşit olmasına dikkat edelim.

Pastamızı şeker hamurumuzu hazılayana kadar biraz buzdolabında dinlendirelim.

Bizde bu arada şeker hamurumuzu iyice yoğurup yumuşatalım. Tezgahımızın üzerine biraz nişasta veya pudra şekeri serpip hamurumuzu merdane ile açmaya başlayalım. 1 cm 'dan daha ince oluncaya kadar açalım. Pastamızı buzdolabından çıkartalım ve açtığımız hamuru üzerine düzgünce giydirelim. Bu işlemi yaparken elimizi dikkatli kullanmaya çalışalım. Çünkü düzeltmeleri ve giydirmeyi sadace elllerimiz yardımı ile yapabiliriz.

Ben pastanın üzerini önce beyaz şeker hamuru ile kapladım. Daha sonra hafif kırmızılaştırdığım şeker hamurumu açarak üzerine kalp desenleri çıkardım ( kurabiye kalıpları ile) Siz istediğin her hangi bir rengi kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şeker hamurunu renklendirirken boyaları çok çok az kullanmanız gerektiği ve iyice yoğurmanız gerektiğidir.

Pastamızı buzdolabında veya serin bir yerde muhafaza edelim.

Hepimize afiyet olsun ..


41 yorum:

Adsız dedi ki...

Pasta super! Cok merak ettim neli oldugunu :)

Adsız dedi ki...

bu kalplere kim dayanabilirki eminim beğenecektir birde ben sizden 22cm lik kelepceli bir kalıp icin klasik pandispanya tarifi rica ediyorum sevgilerle

Adsız dedi ki...

pasta harika duruyor... nicelerine sevgiyle,ailecek diyorum..

ev pasta da da sordum ama heralde yorumu gec attigimdan olacak cevap alamadim..

seker hamuru nedir? nasil yapilir? siz bu pastayi nasil yaptiniz.. cok guzel duruyor... ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

Eşinizin doğum gününü kutlarım. allah ağzınızın tadını hiç bozmasın.pastanın tarifini bekliyoruz.pasta tek kelimeyle muhteşem elleriniz dert görmesin

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu, eşinin doğum gününü kutlarım. İnşallah kızın ve eşinle kutlayacağınız sonsuz doğum günleri olur... Bu kalplere nasıl dayanılır allahım... Yağmurun ve eşinin pastalarını sen çok harika yaptın bende sizin doğum günü pastanızı yapmak isterdim:) Sevgi ve saygılarımla...

Adsız dedi ki...

Bugun benim de eişimin doğum gunuydu:)
Ama ben Cafe deki işlerden pasta yapamadım sadece cok sevdiği Browniyi yaptım, pasta aldım ve yemege goturdum:) O kadar, ama cok guzel olmus pastan esin sanslı, ellerine saglık , mutlu senelere birlikte,

Sevgilerimle,
Figen

Adsız dedi ki...

Burcucugum, esinin dogum gununu kutlarim. Ne guzel bir pasta bu boyle. Eline saglik.

Adsız dedi ki...

Burcucum eşinin doğum gününü kutlarım.Yağmurun ve babasının doğum günlerinin yakın tarihlerde olması ne güzel.Her ikisi içinde muhteşem pastalar yapmışsın.Ellerine ve bu güzel pastalara ayrı bir sıcaklık kazandıran yüreğine sağlık.....
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu, esinin dogumgunu kutlu olsun. Cok sade ama cok da etkileyici bir pasta olmus, ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu sayfan çok güzel tebrik ederim. benim de 7,5 aylık bir kızım var çalışmıyorum ama sanki vakit hiçbir şeye yetmiyor akşam bitkin düşüyorum senin bütün bu enerjine hayran kaldım doğrusu. bütün gezintimin yegane amacı adını bilmediğim bir kurabiyeyi bulmak burada bir pastane yapıyor ama tarifini vermiyor ismine fındıklı mantar kurabiye dedi biraz önce yaptım hiç alakası yok
kurabiye şu şekilde: kakaolu, oldukça yumuşak hatta biraz sakısımsı biraz acıbademi andırıyor görüntüsü ise senin ana sayfadaki "pastacı" yazısının yanında görünen çatlak çatlak kurabiyenin aynısı sadece üzerine pudra şekeri serpmişler
ne olur biliyor ol mailini merakla bekleyeceğim
zeyna@graffiti.net

Adsız dedi ki...

Esinizin dogum gunu kutlu olsun! Sanirim o harika pastayi gorunce iyice keyiflenmistir. Ben de burada ilk defa fondant bulup aldim, ama denemeye korkuyorum, acarken bozarim, kalin olur pastanin tadini bozar diye. Verebileceginiz ip ucu var mi? Cok tesekkurler. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Burcucuğum...:))Eşininde doğum günü kutlu olsun, umarım hep birlikte daha nice doğum günleri kutlarsınız. Pastanda her zamanki gibi harika..:))bak artık seninde muhteşem şeker hamuru kaplı pastaların olmaya başladı...:))eminim görüntüsü kadar tadıda güzeldir, tekrar ellerine ve yüreğine sağlık...

Adsız dedi ki...

Eşine nice mutlu yıllar dilerim Burcu:) Ellerine sağlık, nefis görünüyor.

Adsız dedi ki...

Burcucum eşinin çok beğeneceğine eminim şahsen ben bayıldım :)) ellerine sağlık çok güzel olmuş burcucum :))
eşine ; seninle ve minik yağmurla birlikte nice mutlu seneler dileğiyle ..

Adsız dedi ki...

Acaba hazır şeker hamurunu nereden bulabilirim? Bir de nasıl pahalı birşey midir acaba? (Pastanızı o kadar çok beğendimki yapmak için sabırsızlanıyorum)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Eline koluna sağlık. Allah uzun ömürler versin, ağzınızın tadını bozmasın. İyiki varsın. Sevgiler. Esin

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Eline koluna sağlık. Allah uzun ömürler versin, ağzınızın tadını bozmasın. İyiki varsın. Sevgiler. Esin

Adsız dedi ki...

eşiniz ile nice senelere !
pasta çok güzel görünüyor diğer pastalarınızda şahane! bende oğlumun doğumgününe kızınıza yaptığınız pastayı denemek istiyorum ama şu şeker hamurunu hazır alabileceğim bir yeri birtürlü bulamadım. Yardım! bir yer adres ne olur! Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu!
Eşinin yaş günü kutlu olsun!İnşaallah bütün güzel yıldönümlerinizde hep birbirinizle olursunuz.Eşimle de benim yaşgünlerimiz arasında 3 hafta var.İkimiz de yaz çocuğuyuz.Kısa aralıklarla kutlamak çok güzel oluyor.Ayrıca ellerine sağlık.Sevgiler

Adsız dedi ki...

pasta icin ellerinize saglik,
esinizin de dogum gununu kutlarim.

fermo nedir?

Adsız dedi ki...

sevgili burcu öncelikle eşinin yeni yaşını kutlarım umarım bu pasta kadar tatlı ve güzel geçer..pastan gerçekten fevkalade güzel olmuş.senin yapmış olduğun pastaların hemen hemen hepsini deneyen bir hayranın olarak bir sorunum var.tarifin aynısını birebir deniyorum fakat benim pandispanyalarım oldukça sert oluyor dolayısıyla yenmeside bir hayli zahmetli oluyor yada yenemiyor..(siyah güneş pasatası,seni seviyorum pasatası(eşim seni dövüyorum olarak adını değiştirdi sertliğinden ötürü..:)vb...)benim sormak istediğim bir su bardağı derken kaç ml'lik bir subardağı kullanıyorsun??bir çay fincanı derken hangi büyüklükte bir çay fincanı kullanıyorsun beni aydınlatırsan çok sevinirim..

Adsız dedi ki...

Ceylo merhaba,
çok teşekkür ederim, pasta çikolatalı ve muzluydu..ama istediğimiz gibi değiştirebiliriz..sulu meyveler dışında..

Selma merhaba,
22 cm'lik pandispanya tarifini en kısa sürede vermek isterim. ama pandispanyanızı yumuşakmı, sertmi nasıl istediğiniz önemli ? bilgi verirseniz sevinirim..

Defne merhaba,
geç yorum yazdığın için benim tembelliğimden geç cevap veriyorum..özür dilerim..bu aralar çok yoğun olduğum için istediğim kadar blogla ilgilenemedim..
şeker hamuru tarifini yukarıda tarifi yazarken linkini verdim. ama hazırlarıda satılıyor. ben bu sefer hazır alıp kullandım ve gerçekten rahat ettim :) malzemeleri ben eminönü fermodan alıyorum. fermo hemen mısır çarşısını geçtikten sonra köşede kalıyor. eğer sorarsanız yerini gösterirler. orada her türlü pastacılık malzemesi yer alıyor..

Emine merhaba,
çok teşekkür ederim umarım tarifinide beğenirsiniz..

Çikolata merhaba,
çok naziksin çok teşekkür ederim..benim doğum günüm artık seneye kaldı. bu sene pastamı kendim yapmıştım. hatta arşivden Aralık bölümüne bakarsan yaptığım pastanın fotoğrafını görebilirisin..ama teklifin için tekrar çok teşekkür ederim..

Figen merhaba,
demek eşlerimiz aynı zamanda dünyaya gelmişler :) seninde eşinin doğum gününü kutlarım, birlikte nice uzun günler yaşamanızı dilerim..
pasta yapamasanda harika şeyler yapmışsın..önemli olan değer vermektir..yanında olmaktır..

Nezaket ,çokkkk teşekkür ederim :)

Özge merhaba,
gerçektende aralarında çok yakın zaman olması bizim uzun bir doğum günü süreci yaşamamızı sağladı:)
pastaları beğenmene ise gerçekten çok memnun oldum, çok teşekkür ederim :))

Defne merhaba,
pastayı yaparken en çok nasıl süslemem gerektiğini düşünürken çok yoruldum :) çünkü bir erkeğe şeker hamurundan pasta yapmak gerçekten çok zor..güller, çicekler koyamazsın, mor, pembe çok kullanamazsın..bende onu çok sevdiğimiz için kalplerimizi koymaya karar verdim..gerçekten sevdiğiniz bir erkeğe kalpli bir pasta yapmak fena olmuyor :)

Zeynep merhaba,
bahsettiğin kurabiyeyi biliyorum ve çokta seviyorum..en iyisi bu haftasonu kurabiyeyi deneyip tarifini en kısa zamanda yayınlamak :)
bu arada benim enerjim çok fazla değildir..keşke olsa..akşamları uykudan gözlerim kapanır, hemen yorulurum..keşke derdime çare olsa :)

Pınar merhaba,
öncelikle güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..fondantı dikkatli benmaride eritirsen istediğin gibi rahatca kullanabilirsin..

Ülviye merhaba,
bana yeni muhteşem pasta fotoğrafları geldi :) en kısa zamanda derleyip hemen yayınlayacağım.gerçekten çok güzeller..böylece birçok insana ilham vermiş olursun :)
ayrıca güzel sözlerin içinde çok teşekkür ederim :))

annelog, çok teşekkür ederim :)

ahu merhaba,
bu kadar güzel dilek alınca nasıl karşılılık vereceğimi şaşırıyorum..gerçekten herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim..umarım güzel dilekleriniz size fazlasıyla geri dönerler..

Ayşe merhaba,
şeker hamurunu eminönünden fermodan aldım..eminönünde mısır çarşısının çevresinde pasta malzemeleri satan çok yer bulabilirsin..çok pahalı bir malzeme değildir..

Esin merhaba,
iyi ki sizlerde varsınız, çok teşekkür ederim :)

Özlemh merhaba,
öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim..şeker hamurunu diğer arkadaşlarada söylediğim gibi Eminönü Fermodan aldım. Mısır çarşısının etrafında böyle bir kaç dükkan bulabilirsiniz.. ayrıca tatlı oğlunuzu öperim :)

Arzu merhaba,
gerçekten kısa aralıklarla yaşgünü kutlamak çok zevkli oluyor :) ayrıca yaz çocuğu olmakta eminim ayrı bir keyiftir..ben kış çocuğu olduğum için o keyfi yaşayamıyorum..
güzel dileklerin içinde çok teşekkür ederim..Allah sizleride birbirinden ayırmasın..

Hande merhaba,
fermo eminönünde bulunan pastacılık malzemeleri satan bir dükkandır..
ayrıca teşekkür ederim :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

melekütihi merhaba,
denediğin kek tarifleri biraz sert olur ama "seni dövüyorum" diyecek kadar sert olmaz :) sanırım sen ununu fazla ekliyor veya biraz fazla pişiriyor olabilirsin..
1 su bardağı yaklaşık 200 ml'ye denk geliyor.. 1 çay fincanı ise en klasik boy olan fincan..ne çok büyük ne çok küçük..
eğer şeker hamuru ile pastanı kaplamayacaksan, paul tarzı çikolata keki veya bahar pastasının pandispanyasını pastalarında kullanmanı öneririm..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Abimin yeni yaşını kutluyor sağlıkla mutlulukla sen ve Yağmurla hep beraber ve tüm sevdiklerinizle nice seneler diliyorum .Pastası da pasta yani,beğenmişte ,Burcucumun da tüm yorgunlukları gitmiş bende mutlu oldum:)Sevgilerimle:))))
P.S:Yağmurun doğum gününden itibaren yazdım:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Pastacı ve arkadaşlar,
Ben size birşey sormak istiyorum. Hani bu pastanelerde yediğimiz çikolatalı ekler pastanın içinde açık kakaolu renkte bir krema var. Ama puding değil. Değişik bir tadı var. Tarifini bilen varsa yazabilir mi? Bu arada pasta süper görünüyor. Eminim ki eşinizde çok beğenecek. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

burcucum ben genelde yumusak pastaları severım ama diyelım daha sert olması ıcın unumu fazla koymak gerekiyor vakit ayırıp cevapladığın ıcın tşk sevgilerle

Adsız dedi ki...

Eşinizin doğum günü kutlu olsun. Ne kadarg üzel bir pasta böyle, keşke birde dilimli halini görseydim :)

Adsız dedi ki...

Candancım merhaba,
bende nerelerde Candan diyordum dün kendi kendime..kalp kalbe karşıymış :) ben son 10 gündür yaşgünü temposuna daldığım için pek blogları ziyaret edip yorum yazamadım..akşamda senin boguna çok geç saattte girdim ve şöyle bir bakıp çıkmak zorunda kaldım..inanılmaz güzel şeyler vardı :)
tüm gönderdiğin yorumları tek tek gülümseyerek okudum..tüm güzel sözlerin ve dileklerin için çok teşekkkür ederim sana arkadaşım..bende sana en güzel dileklerimi ve sevgilerimi gönderiyorum :))

Seda merhaba,
bendeki ekler pastanın tarifini aynen uygulamanı tavsiye ederim. kremanın içerisine kestane püresi yerine 80 gr bitter çikolatayı krema sıcakken kat ve içerisinde iyice erit. o zaman tam istediğin gibi çikolata creme patisserie elde etmiş olacaksın..

selma merhaba,
daha sert olmasını istiyorsan ununu biraz fazla koyup yumurtasını azaltıyoruz. eğer yumuşak olsun istiyorsan ununu az koyup yumurtasını bollaştırıyoruz ve hatta içerisine biraz yoğurt ekliyoruz. dediğim gibi paul tarzı kekin sana göre olduğunu düşünüyorum. 22 cm için ise mesela 4 yumurta yerine 5 yumurta koy..oradaki ölçüleri azar azar arttırak kullanırsan istediğin gibi yumuşak bir kek elde edebilirisin.

pembeli merhaba,
eşimin doğum günü içim çok teşekkür ederim :)
dediğim gibi pasta bitti ve ben o hengamede maalesef dilimli halini çekemedim. hatta eğer pastanın fotoğrafını öğlen çekmemiş olsadım, hiç çekemezmişim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sevgili burcu merhaba..bu ne şirin ve sevgi dolu bir pasta..
sevginin sonuçları harika oluyor..nice uzun mutlu yıllar birlikte yaşamanız dileğimle..sevgiler..yelda..

Adsız dedi ki...

Sevgili pastacı çok teşekkür ederim. Bu hafta içinde deneyeceğim. Sonucu sizinle paylaşacağım. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Selam,
Blogunuz olmazsa olmaz sitelerimden biri... Neredeyse her gün bakmadan geçemiyorum. Ben 23 yaşındayım ve özellikle pasta kurabiye muffin ve benzeri şeker şeyler başta olmak üzere yemek yapmaya bayılıyorum. Pelit'in pasta kursuna bile gittim. Tanıdıklarım bu konuda çok başarılı olduğumu söylüyorlar ama sizin yaptıklarınıza baktıkça daha bir fırın pasta yemem gerektiğini düşünüyorum:) Her neyse daha fazla uzatmadan sorularıma geçeyim. Ekler hamurunu ince bi şekilde kelepçeli kalıba yayıp pişirsek nasıl bi sonuç verir acaba? Pelit'in ekpa isimli pastasını biliyor musunuz bilmiyorum ama ona benzer bir şeyler yapmaya çalışıyorum... Hamuru ve içindeki creme patisserie eklere çok benziyor. Bu konuda bir çözüm yolu önerebilir misiniz acaba? Yoksa alman pastası gibi yapsam daha mı doğru olur...? Çok uzattığımın farkındayım. Cevap için şimdiden teşekkür ederim. Tariflerinizi bizimle paylaştığınız ve her konuda aydınlattığınız için de ayrıca teşekkürler...

Adsız dedi ki...

yelda merhaba,
güzel yorumun için çok teşekkür ederim :) gerçekten çok hoşuma gitti yazdıkların..insanın sevgisini ifade etmesi çok zordur ama ben birazcık bile olsa pastamla ifade etmeye çalıştım sanırım :)

seda, sonucunu sabırsızla bekliyorum..

pelin merhaba,
öncelikle nazik sözlerin için çok teşekkür ederim..
ben bu arada pelit'in pasta kurslarını çok merak ediyorum..nasıldı?ne kadar sürüyor?
ben bahsettiğin pastayı maalesef bilmiyorum..ama öğrenirim..
ekler hamurunu kelepçeli kalıpta pişirirsen bence değişik ama güzel bir hamur olur. ama dikkat et kalıbın çok geniş olmasın..bence 20-22 cm ideal olur.
ekpayı araştırıp hatta satın alıp fikrimi daha sonra tekrar yazarım..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

tekrar merhaba,
cevap için teşekkür ederim, eğer cesaret edip denersem sonucu paylaşırım sizinle.
Pelit'in pasta kursu çok keyifliydi ama sadece pasta öğretilmedi. aynı zamanda poğaça, browni, hint böreği, muzlu muffin, peynirli muffin, fesleğenli rulo gibi tariflerde wardı. Açıkçası ben oraya gittiğimde çoğu şeyi aslında daha önceden bildiğimi farkettim. Bu yüzden ben bile böyle düşündüysem sizin için pek uygun olduğunu söyleyemeyeceğim ama bunun seviyeleri var. ben ilk seviyeye gittim daha sonra çalışmaya başladığım için bırakmak zorunda kaldım. belki ilerleyen seviyeler daha eğitici olabilir. çikolata kursu falan da var bildiğim kadarıyla. bir de bu hadımköydeki fabrikada veriliyor kurs. ben bahçeşehirde oturduğum için gayet rahat gidip geldim. süresi 1 ay ama haftada sadece 1 gün gidiyorsunuz. o gün de sabahtan akşam üstüne kadar sürüyor. her hafta 3 ya da 4 tane ürün öğreniyorsunuz yani sadece 4 gün ayırıp yaklaşık 10-15 tarif edinmiş oldum ben. hepsi de çok güzel, ev tipi mikser ve fırınlarla bile gayet rahat uygulanabilen tarifler ama sadece bir mutfak tartısı şart. bu arada kursu veren ustalar çok ilgili. kursu bitireli nerdeyse bir sene olmasına rağmen hala kafama takılan bir şey olduğu zaman telefon açıp sorduğumda çok yardımcı olup alternatif tarifler bile veriyorlar. orda da herkes bireysel çalışıp kendi ürününü yapıp alıp evine götürüp sevdikleriyle paylaşabiliyor. kısacası benim için çok keyifli ve stresten arındırıcı 4 gündü:) belki size değil ama daha amatör olanlara tavsiye edebilirim.

Adsız dedi ki...

merhaba..sitenizi yeni buldum.. pelit ekpa pastasının tarifini bulmaya çalışıorum yardımcı olursanız sevinirim

Adsız dedi ki...

merhaba arkadasım bende cok meraklıyım pasta tarıflerıne ve yapmaya sıze tarıf gönderecegım sızınkılerde mükemmel öptm züleyha basarılar

Adsız dedi ki...

selam bu benim sitenize ilk girişim daha önce haberim yoktu tesadüfen ögrendim ve çok hoşuma gitti değişik pastalar yapmayı çok severim uzun zamandır şeker hamuru tarifi arıyordum sayenizde buldum benim bir sorum olacak: şeker hamuruna glikoz yerine bir tür tatlandırıcı olan krem tartar koysam olurmu? cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

çokkk güzel pastalar var canım çekti valla biriniyapıcamm..

Adsız dedi ki...

çok güzel bir pasta olmuş gerçekten
zaten dışardan görünüşü süper
yani tek kelimeyle harika olmuş
bu arada teyzem bazı pastanelere pasta yapıp gönderiyor çünkü süper bir pastası en güzel yaptığı pasta ise franboğazlı pasta

HOŞCAKALIN!!!
ECRİN ÖZ

Adsız dedi ki...

VALLA PASATANIN GÖRÜNÜSÜ COK GÜZEL.. ANNEME YAPSAM.. NASIL OLUR...?? DOGUM GÜNÜ VAR YAKINDA... kendim bisey yapmak istedim.. denerim artik Tsk ederim..

hande dedi ki...

Çok güzel görünüyor bu pasta kesin deneyeceğim bu kadar iyi bir şey çıkar mı bilmiyorum ama :)) acemilik eseri olur benimki...eşim için böyle bir pasta arıyorum nette çok güzel pastalar gördüm daha öncede severek alışveriş yaptığım ceviz ağacı diye biryer var bence göz atın pasta konusunda çok iyiler https://cevizagaci.com/dogum-gunu-pastasi . Senin tarifi deneyeceğim hem yapılışıda çok zor gelmedi bana.Sadece şeker hamuru yerine ne kullanabilirim?

Hande dedi ki...

Merhaba,

Çok beğendim ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor sanki özel bir pastanede yaptılırılmıs gibi ben bu kadar hamaratmıyım bilemedim :)) yapabilirsem kızımın doğum günü için düşünüyorum aslında ama deneyeceğim. Ailecek ürünlerimizi aldığımız bir yer var ceviz ağacı diye internet siteleri de varmış yeni gördüm, bence bir göz atın derim güzel modelleri var https://cevizagaci.com/dogum-gunu-pastasi