Cuma, Nisan 07, 2006

FINDIKLI ACIBADEM KURABİYELERİ ( BİRKAÇI DA ÇİKOLATA KAPLAMALI..)























Ben nedense hiçbir tatlıyı çikolatasız sevemiyorum..benim için tatlı demek çikolata demektir.Sonum ne olacak bilemiyorum..bunu neden mi söylüyorum ?? sebebini anlatıyorum..
Fındıktan acıbadem kurabiyeleri yapmaya karar verdim. İçerisine kakaoda ekledim. Pişirdim ve yedim..gerçekten yumuşaklığı ve tadı çok lezzetli olmuştu..ama beni nedense bir türlü tatmin etmiyordu. bende yarısından biraz fazlasını ayırdım ve kalanları çikolataya bulamaya karar verdim !
Fransadan aldığım %70 kakao içeren tatlı çikolatalarımdan birinin 100 gr'lık kısmını benmaride erittim ve kurabiyeleri çikolataya buladım. Sonra kalanları dayanamayıp tattım, tatmakla kalmayıp bir güzel yedim..Allahım, acı çikolatanın erimiş hafif sıcak hali fındıkla o kadar güzel uyum sağladı ki, 10 kilo daha almayı göze alsaydım oradaki tüm kurabiyeleri çikolatayı eritip eritip yerdim..
Neyse ki hala ayakta kalan iradem beni durdurdu ve sadace 1,5 tane yemekle yetindi..aklım hala mutfakta..benim bu halim nasıl son bulacak gerçekten bilemiyorum..

























Gerekli malzemeler ;
  • 2 su bardağı toz fındık
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 4 adet yumurta akı
  • arzu ederseniz eritilmiş bitter çikolata ( hepsi için 200 gr )

Çikolata hariç tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştıralım, gerekirse elimiz ile yoğurup elimizi kaldırdığımızda aşağı akmıyacak kıvamda bir hamur elde edelim.

Fırınımızı 160 dereceye getirip ısıtalım.

Fırın tepsimize silpat veya yağlı kağıt serip üzerilerine birer çorba kaşığı hazırladığımız karışımdan dökelim.

Önceden ısıttığımız fırınımızada önce 15-20 dakika pişirip fırından çıkarıp dinlendirelim. Sonra 5 dakika daha pişirip fırından çıkaralım.

Tezgahın üzerinde soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra servise hazırdır.

İsterseniz yarısını benim gibi çikolataya bulayabilirsiniz. Eğer bularsanız yine silpatınızın üzerinde oda sıcaklığında bekletip çikolataları dondurunuz. Buzdolabına kaldırmayalım.

Hepimize afiyet olsun..


26 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık bende aynı sizin gibi her tatlıyı cukulatalı seviyorum tadını cok daha güzel yapıyor bu tarifde cok kolaymış denenmeli birde cilekli bir tarif yapınca cilekli kek yaparmısınız sevgilerle

Adsız dedi ki...

ellerine yüreğine sağlık sayende gözümüz gönlümüz açılıyor bende tam çikolata tatlı hastasıyım yapmasınıda yemesinide çok severim allahtan 4 tane oğlum var onlarla paylaşıyoruzda bana fazla kalmıyor. bu kurabiyeler tam bana göre.kesin denemem lazım sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerine saglik pastaci zaten yaptigin bütün tariflere hayran kaliyorum:) bu kurabiyelerde cok güzel görünüyor insallah bende birgün yaparim..tarifin icin tesekkürler

Adsız dedi ki...

az öncede yazdim görünmedi tekrar yaziyorum:) yaptigin tüm pastalara hayran kaliyorum ellerine saglik ama bu kurabiyeleri görünce ayri bir sevindim cünkü cok severim acibadem kurabiyelerini..insallah bende birgün yaparim

Adsız dedi ki...

buna benzer bir tarif denemiştim onda çikolata eritilip içine konuyordu nefis oluyor tarifiniz çok hoş elinize sağlık
hülya

Adsız dedi ki...

olmuyor burcu ol-mu-yor!!! ben zorla bir iki kilo veriyorum, senin tariflerin aklımı başımdan alıyor. bütün yemek siteleri içinde (abartmıyorum) en çok seninkini seviyorum ve beğeniyorum. çünkü herşey çikolatalı. benim gibi bir çikolata delisi için mükemmel. çikolata ve fındık çok yakışır. ben ne yazıkki senin kadar iradeli değilim yaptıklarımı (helede çikolatalıysa) çoğunluğunu bitiriyorum. sonra gelsin kilolar. yinede tariflerin süper, ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Sevgili Banu,bende herşeyi çikolatalı seviyorum nedense. çikolatasız şeyler tuhaf geliyor belkide kendimi öyle alıştırdım diyedir:) Kurabiyeler nefis olmuş ellerine sağlık...
Derya...

Adsız dedi ki...

Sevgili Banu,bende herşeyi çikolatalı seviyorum nedense. çikolatasız şeyler tuhaf geliyor belkide kendimi öyle alıştırdım diyedir:) Kurabiyeler nefis olmuş ellerine sağlık...
Derya...

Adsız dedi ki...

Burcucum bende yemek blogları içerisinde en çok pastacı bloğunu seviyorum.Ve her gün mutlaka takip ediyorum...Pastacı bloğu çikolata gibi bir blog.....
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili pastaci,bizlerle paylastigin hersey icin cok tessekkür ediyorum,zerafetin ve iradenin saglamligina hayran kaliyorum her seferinde,ellerine yüregine saglik,
Ailenize;sevgi,huzur,saglik diliyorum
sevgiler
Hülya

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu ,
senden acil yardım isteyecektim.Bu akşam senin ev pastandan yapacağım.Şeker hamuru ilk defa aldım bana bayağı sert geldi .ilk defa yapacağım için hamuru açmak nasıl olacak sert oluşu benim gözümü korkuttu .Bana bilgi verirsen sevinirim 17:00 işten ayrılacağım .Selamlar

Adsız dedi ki...

bende çok severim çikolatalı herşeyi :)
spor yapıp oturup koca tabak çikolatalı tatlıyı yiyorum böylece vicdanım rahat oluyor en azndan artı kilo olmuyor :P

Adsız dedi ki...

selma merhaba,
bu aralar benimde canım çilekli birşeyler çekiyor..yakın zamanda çilekli pasta yapmayı düşünüyorum..

emine merhaba,
Allah 4 oğluna güzel günler yazsın inşallah..sizlerden ayırmasın..keşke bizim evimizde de öyle tatlı afacanlar olsaydı :))

Elçin merhaba,
uzun zamandır yoktun..senden yorum almak beni çok mutlu etti..umarım artık hep buralarda olursun, bende sana sık sık gelirim :)

Hülya merhaba,
çikolata eritip eklemekte harika bir fikir..az önce üzerini çikolata kapladıklarımdan bir tane yedim muhteşem olmuştu :)) denemeni tavsiye ederim..

Rabia merhaba,
öncelikle yazdığın herşey için çok teşekkür ederim..beni gerçekten çok mutlu ettin :)
kilolar konusunda ve irade konusunda bende senin gibiyim..yaptığım çikolatalı şeylerin çoğunu gidip gelip ben tüketiyorum..dediğim gibi sonum ne olacak bilmiyorum..

Derya merhaba,
artık kendimizi öyle alıştırmamızdanmıdır yoksa çikolatanın afrodizyak etkilerinden midir bilinmez ama ben ne yapsam vazgeçemiyorum :)

Özge merhaba,
bugün çok güzel yorumlar almışım, çok mutlu oldum çok ama çok teşekkür ederim :) özellikle blogumu çikolataya benzetmen beni çok mutlu etti çünkü çikolatayı gerçekten çok seviyorum..tekrar teşekkürler..

Hülya merhaba,
güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum..umarım tüm güzel dileklerin ve düşüncelerin sana kat ve kat fazlasıyla geri döner ve seni çok mutlu eder..

Beyhan merhaba,
inan şu an çok üzüldüm..
acil demişsin ama ben ne yazık ki daha yeni eve geldim ve sorunu daha yeni görüyorum..
hazır şeker hamurları kutularının içinden sert çıkar. hamuru çalıştırmak gerekir yani 5-6 dakika iyice yoğurman gerekir. yoğurduktan sonra hamur yumuşar zaten. açarken de tezgaha azar azar nişasta serpip hamuru açmak gerekiyor. çokta serpiştirirsek hamur kurur ve çatlar..
yardımcı olamadığım için çok üzgünüm, umarım başarılı olabilmişindir.. cevabını bekliyorm..

N.E.Y. merhaba,
bende keşke senin gibi spor yapıp sonra üzerine çikolata yesem..ben günlük koşuşturmanın temposuyla yiyorum...ama spor şart gerçekten..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu senin ve şahsında tüm islam aleminin mübarek mevlit kandillerini tebrik eder hayırlara vesile olmasını yüce mevlamdan dilerim sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucuğum ,
Hafta sonu İstanbulda olmam nedeniyle siteni ziyaret edememiştim, kurabiyelerine bayıldım özellikle çikolatalı kaplı olanlara..:))üstelik tarifte çok pratik.Burcu hafta sonu Nüanstan bir kaç malzeme alışverişi yaptım ve onlarda bana fuar davetyesi verdi,20-23 Nisan ekmekçilik ve pasta fuarı için, gerçi eminim senin eline davetiye geçmiştir ama eğer yoksa bence ordan temin edebilirsin ordakiler oldukça ilgili. ayrıca pastacilar.com diye bir site var belki bilirisin orda senin pasta tarihçen yayınlanmış , görünce çok hoşuma gitti...:))altta tabi senin adın ve sitenin adresi var..:))şimdilik hoşçakal..ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,

Sitenizi sıklıkla ziyaret edip çok lezzetli tariflerinizi takip ediyorum. Tarifler için teşekkürler.Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Burcucuğum, takıldığım bir yer var 15-20 dk. pişirim çıkarıp dinlendiriyoruz ya o dinlenme süresi ne kadar olmalı?

Adsız dedi ki...

emine merhaba,
bende sizlerin geçmiş mevlit kandilinizi tebrik ederim..umarım güzel dileklerin gerçekleşir..

ülviye merhaba,
bende o fuarı ziyaret etmek çok istiyorum..büyük bir olasılıkla gideceğim..yinede haber verdiğin için teşekkür ederim..
bu arada ben pastacılar.com sitesini bilmiyordum. sayende haberim oldu..yazımı yayınlamaları ise benimde hoşuma gitti :)
birde kurabiyelerin dinlenme süresi yaklaşık 1 saat..mesela üzerilerini çikolata kaplayacaksan, yarım saat dinlendirip çikolata ile kaplıyoruz..daha sonra oda sıcaklığında üzerileri donana kadar bekletiyoruz. üzeri çikolatalı olanları ben bitirdim..gerçekten çok lezzizdi..

yaz merhaba,
çok teşekkür ederim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

"Acı çikolatanın erimiş hafif sıcak hali fındıkla o kadar güzel uyum sağladı ki!" demişsin ya Burcu, o noktada ben bittim. Şu an benim de aklım o tatlılarda. Üşenmezsem bu tarifini de deneyeceğim. Zor görünmüyor ama ben tembelim, hehe.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Başak merhaba,
nedense ben o cümleleri kurarken aklıma sen gelmiştin..ama gerçekten sebebini bilmiyorum..
şimdi yorumunu okuyuncada çok şaşırdım..artık buna ne denirse :)

Adsız dedi ki...

merhabalar...ben 2 gündür sitenizi ziyaret ediyorum ve wilton marka ürünler kullandığınızı okudum.ben de bu ürünlerden istiyorum.sizden ricam,nerde bulabileceğim?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Burcu hanım tebrik ederiz.

Ben acıbadem kurabiyesi imalatı üzerine 2 yıldır yoğun bir biçimde çalışıyorum.
2 Aydan beri de paketleyerek istanbulda satışına başlamış bulunuyorum.Asıl işimiz fındığı işleyerek maximum tat da natutel lezetler sunmaktır.

Sizinle tanışıp bu konular üzerine fikir alış verişi yapabileceğimi umuyorum.

Başarılarınızın devamını diler,saygılar.

Adsız dedi ki...

devrim merhaba,
ben wilton marka ürünleri beysadan ve fermodan alıyorum. beysa kadıköy feneryoluda, fermo ise eminönünde..bazı internet sitelerindede satılıyor..adreslerini bulursam tekrar buraya yazarım..

hasan bey merhaba,
öncelikle nazik yorumunuz için çok teşekkür ederim. ben sizin kadar bu konuda tecrübeli değilim..kendi kendime farklı tatlar yakalamaya çalışıyorum sadace..mail adresim: pastaci.burcu@gmail.com
isterseniz bana bu adrestende ulaşabilirsiniz..

saygılarımla..

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu acıbadem kurabiyelerim cıvık mı oldu nedir hepsi yayıldı ve birleştiler.Nerede hata yaptım acaba.sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,benim kurabiyelerim tepside yayıldı ve birbiri ile birleşti.hamurmu cıvık oldu anlayamadım.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Kubra