Pazar, Nisan 16, 2006

FIRIN CHEESECAKE ( BAKED CHEESECAKE) ..































Her haftamız gerçekten çok yoğun geçiyor..Eskisine göre blogumu güncellemem ve yorumlara cevap yazmam yavaşlamaya başladı.. ben kendi tempomdan hiç memnun değilim.Ya da sanırım baharın gelmesi insanda biraz tembellik duygusunu uyandırıyor..İçimden hep kırlara yeşillikliklere gitmek ve oralarda bir gün boyunca keyif yapmak geliyor..son 10 gündür ise bahçeli ev hayallerim başladı..Bahçede kurulan sofralar, 5 çayları, mangal partileri gözlerimin önünden bir fim şeridi gibi geçsede daha birkaç sene beklememiz gerekecek..

Bu fırın cheesecake ise kurstan öğrendiğim bir tarif. Ben her ne kadar çok benzerlerini yapsamda bu kekin kıvamı ve tadı çok güzel tutmuştu. hem görünüşlerinide ben çok sevmiştim..bazı blog takipçilerimde bu tarifi benden isteğince bende haftaya güzel bir cheesecake tarifi ile başlamak istedim. Bu cheesecake biz neli istersek yapılabiliniyor. Ben ana tarifini vereceğim, siz içerisine başka alternatifler ekleyerek farklı tatlar yakalayabilirsiniz..



Gerekli malzemeler ;

  • 300 gr labne peyniri
  • 50 gr tozşekeri
  • 50 gr krema
  • 2 yumurta
  • 25 gr nişasta
  • 25 gr un
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 25 gr tozşeker

Crumble Hamuru için ;

  • 75 gr tereyağı veya margarin
  • 75 gr tozşeker
  • 1/2 su bardağı un
  • 25 gr toz badem

bu cheesecake için 18-20 cm kelepçeli kalıp kullanılmalı.

Fırınımızı 100 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Labne peyniri, 50 gr tozşkeri ve kremayı çırpma kabında çırpmaya başlayalım. Yumurtaları tek tek ilave ederek çırparak yedirelim. Nişasta, un, vanilya ve isterseniz bir limonun kabuğunu rendeleyip yumurtalı karışım içerisine ilave edelim. Ve çırparak yedirmeye devam edelim. Ayrı bir kapta 1 yumurta akı ile 25 gr şekeri mereng yapıyormuş gibi çırpalım ve bembeyaz olnca karışıma ilave edip çok az çırpalım.

Taban için ise, yumuşatılmış yağ, şeker, un ve toz bademi elimiz ile yoğurur gibi karıştıralım.

Çemberimizin veya kelepçeli kalıbımızın en altına hazırladığımız tabanı elimiz ile bastırarak eşit miktarda yayalım. Üzerine hazırladığımız peynirli karışımımızı boşaltalım.

Bu arada üzerindek şekli yapmak için 50 gr çikolatayı ister benmaride ister mikroda eritelim. Yağlı bir kağıdı rulo sıkma torbası yapıp eritilmiş çikolatayı içerisine dökelim. Daha fırına atmadığımız cheesecakemizin üzerine çikolatadan büyük bir spiral çizelim.(döndürerek) şekli çizdikten sonra elimize bir kürdan alalım ve spiralin ortasından kenarlarına doğru bir ileri bir geri dikkatlice çizgiler çizelim. şeklimiz oluşacaktır.

Daha sonra kekimizi fırınıma atabiliriz. Cheesecake 100 derecede yaklaşık 2 saatte pişecektir. Pişirirken fırınımızın en altına ısıya dayanaklı bir kabın içerisine su koyalım. Ve onun üzerine kekimizi yerleştirelim. Ayrıca fanlı fırınlarda fanın tam karşısına kekimizi koymayalım.

Piştikten ve soğuduktan sonra üzerine istediğiniz her hangi bir mermalettan sürmek üzerindeki parlaklığı nsağlayacaktır.

Piştikten sonra ne kadar bekletir dinlendirirsiniz tadı o kadar oturur ve lezzetli olur..

Hepimize afiyet olsun..


23 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu, cheese cake tarifine diyecek yok ellerine sağlık çok güzel ama !!! Öncelikle malzeme açısından çok fazla ayrıca pişirme süresi çok uzun tam iki saat. Blogunu takip eden biz ziyaretçilerin senden maliyet olarak daha hesaplı ve pratik tarifler bekliyoruz:):):) İnşallah beni yanlış anlamazsın yaptıklarına söyleyecek tekbir lafım yok güzel şeyler üretiyorsun ve bunu çok iyi yapıyorsun fakat sen işin içindesin ama ziyaretçilerinin çoğu ev hanımı ve başka işlerde çalışan insanlar daha pratik ve hesaplı tarifler vererek hem onların daha zevkli tatlılar üretmesini sağlarsın hemde bizim sanatımıza duydukları sevgiyi artırırsın... Birde arasıra pratik ama ilginç kiş,salata ve başlangınç tarifleride verebilirsin:):):) Bütün açıklamalarımı senin hoş görüne sığınarak yaptım inşallah beni yanlış anlamazsın sonuçta insanlar değer verdikleri dostlarına ve arkadaşlarına eleştiri yaparlar yada ben öyle düşünüyorum !!! Kendine iyi bak... İyi çalışmalar... (Eleştirilerimde birkez daha iyi niyetine sığınıyorum:):):) )

Adsız dedi ki...

selamlar,
blgunuzu uzun zamandir tekip ediyorum ve her yaptiginiz esere ('eser' yaptiklariniz icin en dogru niteleyici) hayranlikla bakiyorum. keske ben de sizin yariniz kadar bu isi yapabilseydim. evleneli 4 yil oldu ama benim yaptigim seyler hala annemden ogrendiklerim! inanin yeni bir tarif bile denerken, kiramiyorum elimin ayarini ve tarifleri annemin usullerine gore degistirerek uyguluyorum:)

benim ufak bir sorum olacak. cok merak ediyorum bazi tariflerde yumurta zaten icine kiriliyorken neden diger birinin ya da br kacinin aki ayrica cirpilip sonradan karisima ilave ediliyor? tadinda ya da goruntusunde ne gibi bir degisiklik oluyor? bir de krema demissin. bu heavy cream'me mi yoksa sour cream'me mi karsilik geliyor? bulundugum konum ve beceriksizligimi goz onunde bulundurursak sorum cok komik kacmadi galiba:) cevabin icin simdiden tesekkurler.
nurten

Adsız dedi ki...

Burcucugum, bahar ve bahceli evle ilgili yazdiklarinla duygularima tercuman oldun valla. Herhalde bahar bize bunlari yapan. Eline saglik cok guzel bir tarif yine, ilk firsatta denemek istiyorum. Iyi bir hafta gecirmeni dilerim, sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Çikolata merhaba,
sana alınmam,kızmam,yanlış anlamam mümkünmü artıkkkk..lütfen eleştirileirni rahatlıkla yap..yap ki bende kendimi daha da geliştirebileyim, taleplere daha iyi cevap verebileyim..
bu tarif Hilton'un pasta şefi Ertan Bey'e ait. Hiltonda uyguladıkları bit tarif ve gerçekten dokusu, tadı çok ama çok lezzetli. bunu paylaşmadan geçemedim açıkcası..
okuyucu kitlemiz ise o kadar geniş ki ve artık bayanların mutfakları yeniliklere o kadar açık ki, bunu yapmaktan çekinmeyeceklerine eminim..
sadace pişme süresi gerçekten uzun ama blogumda başka bana ait cheesecake tarifleirmde var ve onların pişme süresi daha kısa..isteyene o sayfaları kaynak gösterebilirm..
lütfen kırılcağımı düşünme, eleştirin için teşekkür ederim..

nurten merhaba,
soruların hiçte komik değil..bana soru sorulması beni gerçekten çok mutlu ediyor..lütfen komik olacak diye endişelenmeyin..
kullanılan krema Türkiyedeki sıvı krema..süt kıvamında olan..
önce yumurtaları ekliyoruz, en son ise bir yumurta akını şeker ile mereng kıvamında çırpıyoruz..bu cheesecake'e farklı bir doku kazandırıyor..mutlaka denemeni tavsiye ederim..

nezaket merhaba,
demek bahar gelince seninle aynı duyguları yaşamışız, ne güzel :)
ama gerçekten hoş olmazmıydı, şöyle yeşil ağaçlıklı bir bahçe, büyük bir tahta masa, çiçekler.....
sanada iyi haftalar diliyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Tamam artık rahatlıkla uyuya bilirim:) Çok teşekkürler p a s t a c ı

Adsız dedi ki...

Günaydın Burcucuğum,
Cheescake gerçekten harika görünüyor, ellerine sağlık sormak istediğim nişastanın bir özelliği varmı yani buğday yada mısır ? Cevabın için şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,
seni tekrar teşekkür ediyorum bu güzel tarifi paylaştığın için.
sana sorum; en son marmelat yerine tart jöle de sürebilir miyiz?
en yakın zamanda deneyeceğim bu güzel tarifi.

Adsız dedi ki...

merhaba ben bu tarifi yaptım gerçekten çok güzel, herkese tavsiye ederim, yalnız ben yumurta akını çırparken kar gibi olmuyor, acaba bir fiske tuz mu koymak lazım. kar gibi yapamadığım halde muhtesem bir cheese cake oldu. bize bu tür farklı ve güzel tarifleri verirseniz çok memnun olurum. malzemeleri pahalı değil.
tesekkürlerimle

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık ben seneler önce peynirli bir tatlı tarifi denemistim güzel olmamıstı ondan sonra hic denemedim peynir tadı kalmıyormu yanlız terazim yok gramları cevırırmısın denemek istıyorum 22 cm lık kalıba olurmu sevgiler

Adsız dedi ki...

birde toz badem yerine ne kullanabiliriz tşk

Adsız dedi ki...

Sevgili Pastaci,

Cheesecake super gorunuyor! Ellerine saglik, ben cheesecake hastasi bir insanim boyle guzel bir tarif bulmusken denemesem catlarim :) Siten cok guzel, tesadufen buldum. Benim de bir blogum var "Annemin Sable Biskuvisi", ziyaretime beklerim.

Sevgiler

http://zeynebinmutfagi.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Bu cheesecake tarifine de güveniyorum. Limonlu New Yorker tarzı cheesecake'ine bayılmış, defalaraca yapmıştık Mert'le. Bekledikçe daha da güzelleşmişti. Güzelleştikçe biz de parmaklarımızı yemiştik. Yine yaparız defalarca yaparız. Tekrar teşekkür ederiz sana.

Bu tarifi de denemek istiyorum. Ama bakalım ne zaman denerim. Ben de senin gibi biraz yoğunum bu aralalar. ;)

Eline sağlık usta.


Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Bu cheesecake tarifine de güveniyorum. Limonlu New Yorker tarzı cheesecake'ine bayılmış, defalaraca yapmıştık Mert'le. Bekledikçe daha da güzelleşmişti. Güzelleştikçe biz de parmaklarımızı yemiştik. Yine yaparız defalarca yaparız. Tekrar teşekkür ederiz sana.

Bu tarifi de denemek istiyorum. Ama bakalım ne zaman denerim. Ben de senin gibi biraz yoğunum bu aralalar. ;)

Eline sağlık usta.


Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcucum yine çok güzel bir tarif ellerine sağlık.Tarifini kesinlikle deneyeceğim.Bahçeli ev ile ilgili görüşlerine ise aynen katılıyorum.Çünkü ben bahçesi olan bir evde büyüdüm.Bahçede yapılan mangal partilerini ve bahçe ürünlerini yemeyi bende çok severim.Annem bu sene bahçeye çilek ekmiş.Bir gün istersen eğer annemlere gidip bahçede mangal yapabiliriz ve annemin çileklerinden yiyebiliriz.Eğer istersen tabiii...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
ben de Newyorker tarzı cheesecake'inizi denemiş ve çok iyi sonuç almıştım. Bunu da denemeyi çoook istiyorum ama sanırım ilk önce eve bir kaç arkadaş davet etmeliyim ... aksi takdirde hepsini eşim ve benim yeme riskimiz var... Bu da diyet yapmaya çalışan yeni evli bir çift için oldukça ağır bir vicdan azabı :) Tariflerinizi çok sevdim ve fırsat oldukça denemeye çalışıyorum... emeğiniz için teşekkür ederiz. Not: Ben de gram olarak verdiğiniz ölçüleri klasik ölçülerle tekrarlamanızı istesem ? Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Çikolata rica ederim :)

Ülviye merhaba,
kullandığım nişasta "buğday" nişastası..yaparsan seveceğine eminim :)

Özlem merhaba,
rica ederim..beğenmene çok memnun oldum ayrıca..
marmalet yerine tart jölesi sürelebilir ama çok az sürmelisin ve hemen sürdükten sonra buzdolabına atmalısın..

Demet merhaba,
yumurta ve şekerin biraz fazla çırpılması gerekiyor..gerekirse 15-20 dakika boyunca çarpılması gerekir..eğer istersen çok çok az tuz ilave edebilirsin..
bu arada güzel sözlerin için çokı teşekkür ederim.mümkün olduğunca farklı ve güzel tarifler vermeye çalışıyorum..

selma merhaba,
cheesecakete çok az peynir tadı oluyor tabiiki ama labne peyniri çok yoğun peynir tadı olan bir tür değildir..hafif bir krema gibidir..
badem tozu yerine ise eti burçak büskuvi kullanabilirisin..

300 gr labne peyniri
5 tatlı kaşığı tozşeker
50 gr sıvı krema
2 yumurta
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurtanın beyazı
1 çorba kaşığından biraz az tozşeker

Crumble Hamuru için ;

75 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağından bir parmak eksik tozşker
1/2 su bardağı un
25 gr toz badem

Zeynep merhaba,
blogundan haberdar ettiğin için ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :))

Başak merhaba,
zaten son zamanlarda cheesecake derken sen aklıma geliyorsun..eminim bu tarifide Mert ile beğenirsiniz..yaparsan tekrar haberim olur dimi :)
benim içinde fotoğraf ustası sensin.

Özge merhaba,
inanılmaz güzel teklifin için çok teşekkür ederim.inan çok mutlu oldum..
çok isterim, kısmet olursa tabii..
istersen bana mail atabilirsin..

pınar merhaba,
ölçüleri yukarıda yazdım..
bende böyle pastaları kalabalık için yapıyorum, yoksa gerçekten halimiz harap olur :)


herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

oooo..bunlarda ne böyle yaa..hepsini yiyesim geldi valla ellerine sağlık burcucum.çok güzel ve lezzetli oldukları görünüşlerinden de belli oluyor.bende yapmak istiyorum bunu arkadaşlarıma, ama çilekli yapsam mesela..piştikten sonra üzerine dizmeliyim değil mi?

Adsız dedi ki...

Sahane bir tarif... Ben de cok seviyorum ve yapiyorum cheesecake fakat kesinlikle bu tarifi de deneyip blog'uma ekleyecegim! Uzerinin susleri ozellikle cok guzel!!!!

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu,
yine harikasın.Benim favorim her zaman cheesecake ten yanadır.Kesin deneyeceğim..
Bana da arasıra uğrarsan sevinirim hani...
sevgiler
ipek
www.blogcu.com/limonbahcesi/

Adsız dedi ki...

Tabii ki haber veririm Burcu ama dediğim gibi bu ara biraz zor.
Fotoğraflar için teşekkür ederim, kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum, beğeniyorsan ne mutlu.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Özge merhaba,
çilekleri bence cheesecake'i hazırlarken içerisine en son ekleyebilirsin..hatta bütün bütün bile atılabilinir..üzerini yine resimdeki gibi süslersin ama bıçakla kesince içerisinden çilekler çıkar ve çok sevimli durur..belki deneyebilirsin :)

Ceylo merhaba,
çok teşekkür ederim :) yaparsan lütfen haberim olsun..

Limonbahçesi merhaba,
sana aslında çok sık uğruyorum..çünkü blogun adını çok seviyorum..başarılarının devamını dilerim :)

Başak merhaba,
çok beğeniyorum, zaten bunu her defasındada söylüyorum..tebrikler..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Ben sitenizi takip ediyorum ve tariflerinizi çok beğeniyorum. Hafta sonu da chesecake tarifini denedim. Bence güzel oldu. Yalnız hamurundaki şekerler erimemişti. Acaba eriyinceye kadar çırpmam mı gerekiyordu. Bir yerde eksik bir şey mi yaptım bilemedim. Birde 20 cm kalıp kullandum ama benimkinin kalınlığı sizin resimdekinden sanki daha inceydi. Sebebini anlamadım. Beni aydınlatırsan sevinirim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba siz yaptığınız fırın cheesecake in üstüne ne sürdünüz öğrenebilir miyim.?