Çarşamba, Nisan 26, 2006

HIZLI PASTA ÇÖZÜMLERİ..

































Çok kısa sürede iki adet çocuklar için yaşgünü pastası yapmam istendi..2 saat içinde yaptığım en hızlısından pasta örneklerim..hazır pandispanya, kremşanti ile hazırlayıp bol meyve ve çikolata parçacıkları ilave ettim..işte ortaya bunlar çıktı.. Sanırım biraz acele tarafından oldukları belli oldu :)


24 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu!
Yeni yeni dumanı üzerinde tarifleri ilk ben yakaladım sanırım.Ellerine sağlık.Eee pastacının hızlı çalışanı böyle şık pastalar yapabiliyor.Bana böyle birşey söylense ne yaparım acaba?:)Acele yapıldığı,hele de 2 saatte yapıldığı hiç belli olmuyor.Tekrar ellerine sağlık.Pastaların sahiplerine de nice mutlu yıllar...Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

kesinlikle belli değil aceleyle yapıldıkları bence ! benim uğraşıp yaptıklarımdan kat kat güzel görünüyorlar hatta :)

Adsız dedi ki...

Bence de hiç belli değil acele yapıldıkları gayet güzel görünüyorlar, ellerine sağlık. Laf aramızda ben uğraşsam beceremem valla :)

Adsız dedi ki...

Burcucum pastalar harika görünüyorlar.Ben genelde hazır pandispanya ve krem şantili pastalar yaptığımda da mutlu oluyorum.Tabi insan senin gibi usta bir pastacı olunca böyle pastalardan pek hazetmiyor olsa gerek.Bence pastaların çok güzeller ve hiçte öyle acele tarafından yapılmış gibi gözükmüyorlar.
Ellerine sağlık
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Burcu ,ayrıca bende arkadaşlara katılıyorum hiçte öyle çarçabuk yapılmış gibi değil, ben özellikle çileklisine bittiim..:))eminim her ikisinin de dışı kadar içide lezzetlidir

Adsız dedi ki...

Canım pastalar harika gözüküyor. Ellerine sağlık. Senin sayende (ilk profiterollu pasta yapmıştım) benim de adım pastacıya çıktı vallahi. Fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum çünkü.

sevgiler hoşçakal
BETÜL

Adsız dedi ki...

Burcu yine harikalar yaratmışsın.Acele yapıldıkları hiç belli değil.İnan ben saatlerce uğraşsam genede bu kadar güzel pastalar yapamam.Ellerine sağlık yaptığın herşey gibi bunlarda mükemmel.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık eminin tadlarıda görüntüleri gibi süperdir.hiçde acele yapılmış gibi görünmüyorlar.bütün atriflerin gibi bunlarda harika

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık cok guzel olmuslar pastanın ustundekı cukulata katmanında gozum kaldı sen mı yaptın hazırmı sevgiyle

Adsız dedi ki...

Pastaların çok iştah açıcı görünüyor yine Burcu. Ben de senin gibi pasta işlerine meraklıyım.İlkokuldayken Almanya'da bir yıl süren bir pasta kursuna devam etmiştim. Ama orada öğrendiğim temel tarifler bugün bile çok işime yarıyor. Sana pastacılık yolculuğunda büyük başarılar diliyorum. Paylaşımların için teşekkürler

Adsız dedi ki...

Bence de belli değil:) Ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum merhaba,
Harikasın, ben tembel insan olarak hep hazır pandispanya ve krema veya kremşanti ile yapıyorum. kremşantiyi keke böylesine düzgün sıvamayı nasıl başardın. bir tekniği varsa öğretir misin? ayrıca ben o hazır pandispanyaları kullanırken hep parçalıyorum. önerilerini bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba Pastaci..
uzun zamandir comment yazmiyordum..ama sanma ki ziyaretine gelmiyorum! Surekli senin tariflerinden deneyip deneyip nasi olmus diye millete yedirmekten, rejim yapanlar kizdi artik bana :) neyse ki bu hafta 3 yasinda arkadasimin yegeninin dgunu partysi olacak ve ben bu vesile ile senin renkli cupcakelerini denemek istiyorum..soyle bir sorum olacak, toz gida boyalari icin eminonune gidemeyebilirim..kremaya renk icin visne suyu doksem ne olur diye dusundum:) tabii sana da danismak istedim...bir onerin var mi? bir de krema katilastiricisi icin alternatif bir onerin var mi? cavabin icin simdiden cok tesekkur ederim :)
sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu ellerine sağlık herkesin dediği gibi, aceleye gelmiş gibi görünmüyorlar. göze hitabeden pastalar olmuş yine .eminim tatlarıda güzeldir ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Arzu merhaba,
çok teşekkür ederim canım :)
pastaların sahipleri çok şirin 25 çocuk..umarım sevmişlerdir..

huysuz ve tatlı merhaba,
çok teşekkür ederim..eminim seninkiler daha da güzel oluyorlardır..önemli olan isteyerek sevgiyle yapmak..

Yeşim merhaba,
senin yaptığın harika şeyleride hep beraber görüyoruz..ama çok teşekkür ederim :)

Özge merhaba,
ben nerde "usta" olmak..ama yinede çok teşekkür ederim..kremşantili böyle çabuk pastaları seven o kadar çok tanıdığım çıktı ki bunları yaptıktan sonra, ben meğerse ne çok uğraşıyormuşum :)) genelde pek hazır kullanmam ama arada çok cankurtarıyor gerçekten..eminim senin yaptıklarında çok lezzetli oluyordur..

Ülviyecim teşekkür ederim..çilekli olanı muz jölesi ile ıslattım ve ortasına bol muz ve çilek koydum..bence fena olmadı..kısa sürelerde denenebilir..

Betül merhaba,
inan çok mutlu oldum söylediklerine..çünkü biri bana "pastacı" deyince ben çok mutlu oluyorum, eğer birisinede benim yardımlarımla "pastacı" denilirse yine çok mutlu olurum :)

Esra merhaba,

çok çok teşekkür ederim..ben fikir olması için fotoğraflarını yayınladım, eminim sende çok çok daha güzellerini yaparsın..

Arzu merhaba,

çok teşekkür ederim :)) özellikle tarifleri beğenmene çok sevindim..

Selma merhaba,
çikolata katmanını hazır satılan "çikolata ganaş"larından yapıyorum. özellikle elit'in çikolata ganaşını metrodan alıyorum..büyük bir bıçakla çikolatanın üzerinden ince bir katman olacak şekilde kendime doğru çekiyorum..

Mircat merhaba,
çok teşekkür ediyorum..
bende yurtdışındaki pastacılık okullarını araştırıyorum..belki ileride gidebilirim diye :)en çok istediğim La Gordon Blue'nın Pastacılık bölümüne gidebilmek..belki olur belki olmaz..

Annelog, çokkkk teşekkür ederim :)

Aslı merhaba,
pastaların üzerine kremayı düzgün sıvayabilmek için Eminönü fermodan aldığım pasta sıvama spatulamı kullanıyorum. Birde pasta standım var, üzerinde döndüre döndüre düzeltiyorum..birazda el becerimi kullanıyorum..
pandispanyanı çok ıslatırsan veya çok ordan oraya taşırsan kırılır..fazla ellememek gerekir..


Bething merhaba,

3 yaşına girecek olan minik meleğin doğum gününü şimdiden tüm kalbimle kutlarım :))
Kremşantiye vişne suyu koymanı önermem, o zaman yaptığın kremşanti değil vişneli süt gibi birşey olur..
belki kahveyle, kakaoyla, tozantep fıstıyla, kurutulmuş vişneyi rondodan geçirip vb. kullanabilirsin..demek istediğim kremşantiyle mutlaka kuru,toz malzemeler karıştırılması gerekir..
krema sertleştiricisi hiç kullanmayadabilirsin..istersen kremşanti miktarını biraz fazla tutup sütünü az kullanabilirisn..

Rabia, çokkk çok teşekkür ederim :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Bayıldım süper olmuş pastalar telaşla yapılmış böyle ise ..... :-))Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

merhaba burcu ben pasta hastası olarak sünger gibi yumuşacık pandispanyadan hoşlanıyorum bana belirttiğim gibi olabilecek bir tarif yazabilir misin lütfen ölçüler kaşık ya da bardak olmasın çünkü kaşıktan kaşığa bardaktan bardağa çok değişiyor hassas terazim var işyerimde orada tartabiliyorum gram olarak yazarsan sevinirimayrıca tartarken darasını alacak mıyım belirtirsen mutlu olurum bişey daha sorayım pandispanya yaparken fırının fanını açıyor musun ben manuel çalıştırıyorum da

Adsız dedi ki...

tuğba, çok teşekkür ederim :)

ayla merhaba,
sana en kısa zamanda gramlı yumuşak pandispanya tarifini vereceğim.
ben fanlıda pişiriyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

pastanın üstünü kaplama için şeker hamuru aldım ama hamuru açınca masadan kaldıramıyorum bir püs noktası varmı

Adsız dedi ki...

belma merhaba,
tezgahının üzerine buğday nişastası veya pudra şekeri döküp onunla açmalısın. dikkat etmen gereken çok fazla şeker serpmemen. eğer çok serpersen hamurun kurur..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

herşey çok iyi güzel de bu pastaların tarifleri nerede???? acilen bir yaşpasta yapmam gerek ama hiçbir yerde bulamıyorum tarif falan!! bu açıdan hemen hemen gezdiğim bütün yemek siteleri başarısız geldi bana. bu da dahil..
aceleden göremediğimi umuyorum...

Adsız dedi ki...

bilge merhaba,
yazdığım gibi bu pastalar hazır pandispanya, kremşanti, meyve ve çikolatadan yapıldı. tamamen elimdeki malzemeler ile.. fotoğrafları sadace örnek pasta süslemesi olması için yayınlamıştım.daha detaylı bir tarif istersen sitede çok fazla pasta anlatımları var..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

pasta süslemesi hakkında basit ve güzel önerilerinizi bekliyorum

Adsız dedi ki...

bende pastacıyım ama dekor yokk :):):)