Cumartesi, Nisan 29, 2006

ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ FARKLI BİR MOZAİK PASTA..
































Geçen haftasonu kız arkadaşlarımla yaptığımız buluşmanın tatlılar kısmına hiç değinmemiştim. Çikolatalı ve Vişneli küçük kekcikler ile BBC Books Good Food dergisinden aldığım Hindistan cevizli mozaik pastayı yapmıştım. Mozaik pastanın tadı çok lezzetliydi ama diğer bildiğimiz mozaik pastaların aksine bu pasta biraz daha sert oldu. Onun için buzdolabında beklettikten sonra masaya servis yapmadan en az 3-4 saat önce oda ısısına çıkarılması gerekiyor. Yumuşadıktan sonra çok lezzetli bol çikolata tadında bir pasta oluyor..

Gerekli Malzemeler ;


  • 100 gr margarin
  • 400 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
  • 50 gr pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 200 gr macaron veya hindistan cevizli kurabiye
  • servis için hindistan cevizi rendesi veya çilek

Margarini, çikolatayı ve pudra şekerini benmari usülü birlikte eritelim. Hepsi iyice eridikten sonra içerisine tarçını ve kurabiyelerimizi kırıp iyice karıştıralım. Dikkat etmemiz gereken kurabiyelerimiz çok kırmamak. Sadace dörde bölüp çikolatalı karışımımıza ekleyelim.

Karışımımızı streç filme dikdörtgen şeklinde saralım. Hatta daha iyi şekil verebilmek için streç filmi dikdörtgen bir kek kalıbının içerisine yerleştirelim ve bastırarak şekil verelim.

En az 2 saat buzdolabında bekletelim. Servis yapmadan 3-4 saat önce oda ısısında bekletelim ve servis yaparken üzerini süsleyelim.

Hepimize afiyet olsun..

14 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık değisik bir tarif hemde basıt cileklerde hos sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu'cugum, eline saglik, denemek lazim bu guzel tarifide, cok begendim. Bugun yine senin siyah gunes pastasini yaptim ama bu sefer visne ile bir seferde cilekli yapacagim. Cok tesekkurler tariflerin icin

Adsız dedi ki...

merhaba değişik bir mozaik pasta üstelik pratik.ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

biraz maliyeti fazla tarifleriniz var bence

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu, sana kızmak istiyorum ama yapamıyorum:)
Senin gibi bu işi çok severek yapan biri nasıl olurda blogunu boşlar böyle sanki çok aceleye gelmiş basit tarifler verir anlamak çok zor gerçekten... Artık haftada bir tarifle yetinecek duruma geldin seni ilk keşfettiğim sıralarda daha bir canlı, daha ilginç tarifler veriyordun ve aldığın yorumlar daha içten ve sıcaktı herşeyden önce samimiidi... Ben inan hergün takip ediyorum siteni bazen misafirler senden yardım istiyor ama sen ancak iki gün sonra cevap yazıyorsun:(:(:( Sen bizleri sakın yanlız bırakma bizler senin ilgin ve değişik, ilginç, şuuuuu tariflerin sayesinde burdayız... Sende sıcak kanlılığın samimiyetin ve şuuuu tariflerinle burda ol... Seni seviyoruz... İyi çalışmalar...

Adsız dedi ki...

selma merhaba,
hem basit hemde lezzetli bir pasta gerçekten..denemeni tavsiye ederim..

nezaket merhaba,
siyeh güneşi bende çok yapıyorum ve neli yapsam çok güzel oluyor :) sizlerinde sevmesine çok memnun oldum, ellerine sağlık :)

arzu merhaba,
teşekkür ederim :)

ayla merhaba,
haklısın, biraz maliyetleri yüksek olabilir ama inan ben lezzetten ödün vermeyi asla istemiyorum ve bu yüzden malzemelerde kaçınmıyorum..ama sen arzuna göre malzemeleri değiştirebilirisin..yada porsiyonları küçülterek yarılarını deneyebilirsin..istersen alternatifler verebilirim..

çikolata merhaba,
böyle düşünmene gerçekten üzüldüm..ben elimden geldiğince blogumu boşlamıyorum hatta çok sıkı tutunduğuma inanıyorum..bazı tariflerin ise pratik olmasına dikkat ediyorum, mesela bu pasta çok pratik ve lezzetli..ben kendi adıma çok severek yaptım..ayrıca değişik kaynaklardanda yararlanıyorum, bu tarifte BBC good food dergisinin tarifiydi..
ayrıca benim 2 işim ve bir ailem var..sabahları okuldayım, öğlenleri kızımı okulundan alıp onunla ilgileniyorum, evimle ilgilenmek zorundayım, gönüllü yaptığım başka çalışmalar var, okulun işleri var vb..yapmam gereken o kadar çok iş oluyorki bazen yorumlara cevap yazmakta geçikebiliyorum ama mutlaka her yoruma cevap yazıyorum..
boş olduğum her an burdayım..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcucum yine çok güzel bir tat bu arada unutulmuş görüyorum kendimi:(((((
www.onebenbirsey1.blogspot.com yeni blogçuğum.
sevgilerimle seni ve yağmuru öpüyorum.
iyi bir ay iyi bir pazartesi diliyorum

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu
Yine bol çikolatalı ve ihtaş açıcı bir tarif vermişsin.Pasta bıçağıda çok yakışmış :))Kullanmana ve bloga resmini koymana sevindim...Yağmuru öptüm

Adsız dedi ki...

Pastacım Burcum, gerçekten çok pratik bir tarif, bol çikolatalı olduğuna göre çoook lezizdir eminim. Ama ben daha çok fotoğrafa bayıldım sanki! Ellerine sağlık canım ve lütfen üzülme, olur mu? Kocaman sevgilerimi yolluyorum sana! (burnuna kahve kokusu geldi mi?)

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu, seni üzmek inan benim dünyada en son isteyeceğim şeydi:( Çünkü bu sanata değer veren herkeze inan çok değer veriyorum. Sonuçta emeğe saygılıyım sadece nacizane bir yorum yaptım:( Sana meslek hayatın boyunca bol çikolatalı tarifler, sevgi,saygı ve başarılar dilerim... Herşey gönlünce olsun... Sevgi ve saygılarımla...

Adsız dedi ki...

Burcucum tariflerini ve siteni beğenerek takip ediyorum.Herhangi bir ticari kazancı olmadığı halde birbirinden güzel tariflerini bizlerle paylaşan sen ve diğer blog sahiplerini ise takdir ediyorum.Lütfen üzülme... Ayrıca mozaik pastan çok lezzetli görünüyor.Ellerine ve yüreğine sağlık.
Sevgiler......

Adsız dedi ki...

Candancım yeni blogun hayırlı olsun canım..
haklısın seni biraz ihmal ettim ama artık etmeyeceğim söz :)

Arzu merhaba,
çok teşekkür ederim tekrar bıçak için..çilekler ile öyle güzel durmuştu ki fotoğrafını öyle çekmeyi istedim. ayrıca hep kullanıyorum, görmeni istedim :)

Sibelcim merhaba,
fotoğrafıda tarifide beğenmene çok memnun oldum..kahve kokusunu duymazmıyım hiç keşke senle birlikte birgün gerçekten kahve içebilsek :)

çikolata merhaba,
biraz üzülmüştüm ama şimdi yorumunu okuyunca daha rahatladım..teşekkür ederim..güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum, bende aynı güzel dileklerin daha fazlasını senin için diliyorum..senin daha fazla başarılı olduğuna ve harika tatlar yarattığına adım gibi eminim..açıkcası çokta merak ediyorum. belki birgün tatma fırsatım olur..

özge merhaba,
destek ve mutluluk verici güzel yorumun için çok teşekkür ederim :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sitenizi yakından takip ediyorum .. tariflerinizi yapıyorum ve tadan herkes bayılıyor...
bende size yaptığım pastaların fotograflarını yollamak isterim... sevgiler..

Adsız dedi ki...

Pınar Hanım merhaba,

yaptığınız güzel pastaların fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum..

sevgilerimle..