Cumartesi, Haziran 24, 2006

BROWNIE CHEESECAKE..
































Bu aralar her ne kadar makineye ihtiyaç duyulmadan yapılan dondurma çeşitlerine merak salsam da , eşimin çok sevdiği bu pastayı yapmadan geçemedim. Gerçi iyi ki de yapmışım çünkü ağırmış hissi uyandırsa da çok lezzetli ve hafif geldi bize.. Özellikle çeşitli yaz meyveleri ile süslendiği zaman hem görsel bir şov yaratıyor hem de hoş aromatik tadıyla midelerimize bayram yaptırtıyor :)

Aklımda probiyotik yoğurttan yapılan pratik yaz tatlıları ve değişik cheesecakelerden yapılan dondurulmuş (dondurmayı andıran )tatlılar yapmak var. En kısa zamanda onları da yayınlayacağım.


Gerekli Malzemeler ;


Brownie alt taban için ;

  • 160 gr çikolata
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağı
  • 2 yumurta ( oda sıcaklığında beklemiş )
  • yarım paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağından 1 parmak az un

Cheese üst taban için ;

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

20 cm'lik yuvarlak kelepçeli bir kalıbı alümunyum folyo ile kaplayalım.

Önce brownie'mizi hazırlayalım. Çikolatayı küçük küçük keselim. Benmari usulü eritelim.

Yağ, yumurta ve şekeri en az on dakika yüksek devirde çırpalım. Şekerlerin iyice eridiğinden emin olalım. Ayrı bir kapta unu ve vanilyayı eleyelim. Sıvı vanilya kullanacaksanız çırptığımız karışıma direk ekleyebiliriz.

Erittiğimiz çikolatayı yumurtalı karışıma ilave edip 2-3 dakika daha çırpalım. Bu sırada sıvı vanilyayı ekleyebilirsiniz.

En son elenilen unu ekleyip tekrar çırpalım. 3-4 dakika çırpmamız yeterli olacaktır. 20 cm'lik kalıbımızın en altına hazırladığımız brownie karışımını döküp üzerini düzgünleştirelim.

Cheese bölümü için, yumurta ve şekeri 6-7 dakika yüksek devirde çırpalım. İçerisine krem peynirimizi ilave edip karışım homojenleşinceye kadar çırpalım. Sıvı kremamızı ekleyip tekrar iyice çırpalım. En son unumuzu ekleyip güzel beyaz renkte homojen bir karışımımız oluşana kadar çırpalım.

Brownie'nin üzerine cheese karışımımızı da ilave edip önceden ısıttığımız fırınımıza yerleştirelim. İlk 15 dakika pişirdikten sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp en az 30 dakika daha pişirelim. Cheese bölümün üzeri kızarınca pastamız pişmiş demektir. O zaman fırınımızı kapatıp tezgaha pastamızı soğutmak için çıkarabiliriz.

Pastamız tezgahın üzerinde soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım. Ve en az 6-7 saat bekletelim. Unutmayın cheesecake ler ne kadar buzdolabında bekletilirse o kadar lezzeti artar.

Hepimize afiyet olsun..

41 yorum:

Adsız dedi ki...

waaaw cok guzel gozukuyor burcucum ellerine saglık afiyet olsun : )

Adsız dedi ki...

Burcu harikasın, tarifi heyecanla bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

canım öncelikle hayırlı tatiller dilerim..cheescakebrownie çok sevdiğim bir pasta çeşidi..ben de yapıyorum ara sıra..ama senin tarifini de heycanla bekliyorum..alır almaz denemek istiyorum..sevgilerimle..yelda..

Adsız dedi ki...

Sabırsızlıkla dondurma tariflerinizi bekliyorum, zira ben de bu ara evde yapabileceğim dondurmalara merak saldım.

Adsız dedi ki...

yumurtasız pasta tarifi rica ediyorum çünkü kayınvalidemin yumurta yemesi yasak geçenlerde bolgta yumurtasız kek tarifi gördüm ama pasta nasış olur bilemedim bana yardımcı olursanız sevinirim

Adsız dedi ki...

Selam Burcu,

ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Ben de deneyeceğim. Sıvı krema; hani şu (200 gr. lık) minik kutularda satılan (Mis/Pınar marka), çırpıldığında krem şanti olan kemalardan mı?

Kolay gelsin,

Defne.

Adsız dedi ki...

Sayende cheesecake leri cok seviyorum yedikce yigesim geliyor, bu tarifinida en kisa zamanda denerim insallah. ellerine saglik her zamanki gibi guzel cheesecake'leri dokturmussun yine :)

Adsız dedi ki...

Ethel, Nurdan, Yelda merhaba,
tarif umarım hoşunuza gider..ayrıca çok teşekkür ederim :)

Nihal merhaba,
birkaç dondurma çeşidi aklımda var..ben birde mümkünse yumurtasız denemek istiyorum o yüzden hayli uğraştırıyor :)

Belma merhaba,
yumurtasız tariflere bende ağırlık vermek istiyorum. Sibel geçen hafta yumurtasız çok güzel bir kek yapmıştı. benimde hayli aklıma yattı..bir bak istersen..

Defne merhaba,
sıvı krema 200 ml'lik küçük kırmızı kutular . ben genelde tikveşliyi tercih ediyorum istersen birde onu dene..

Sarıgül merhaba,
umarım denersen bunuda beğenirsin..ayrıca güzel sözlerin için çok teşekkür ederim, beni çok mutlu etti :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhab Burcu, brownie cheesecake' e bayılıyorum. genelde cheesecake yaparken labne peynir kullanıyor bir çok kişi ama labne peynir bir süre sonra sulanıyor.O nedenle ben pek kullanmıyorum labneyi. Sen trakya çiftliği krem peyniri kullanmışsın. Bir daha ki sefere bende o peynir deniyeceğim bakalım nasıl olacak:) Eline sağlık:)
Derya...

Adsız dedi ki...

Çok güzel gözüküyor.Umarım tadı daha önce tarifini verdiğin newyork tarzı cheesecake'e benziyordur.1 paket peynir ile ince olmuyor değil mi? Bir de su bardağı kaç ml.lik? Tariflerde hep aynı bardağı mı kullanıyorsun?

Adsız dedi ki...

Burcu, tekrar merhaba,

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bir de şunu soracaktım; sıvı kremayı (ayrıca) çırpmadan koyuyorsun değil mi?

iyi günler dilerim,

Defne.

Adsız dedi ki...

Derya merhaba,
haklısın, labne peyniri çabuk sulanıyor ama krem peynirde böyle bir sorun yasanmıyor ve kıvamı daha güzel oluyır..mutlaka denemeni tavsiye ederim :)

Günay merhaba,
limonlu cheeseake ile aynı temel cheese tarifini kullandım. 1 paket peynir ise yeterli oluyor.
evet , su bardağından bahsedince hep aynı bardağı kullanıyorum.buda yakşalık 200 cc'ye denk geliyor.

defne merhaba,
rica ederim :)
evet sıvı kremayı çırpmadan direk ekliyoruz. ekledikten sonra çırpıyoruz.

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhabalar harika görünüyor tebrik ederim süpersiniz.
Benim bir sorum olcaktı, 1 bardak sıvı krema ve 2 kaşık un yerine, bir paket daha krema peyniri kullansak nasıl olur, yada arasında çok büyük fark olur mu?
Öğrenci evinde işin biraz kolayına kaçalım dedik, ama ben yinede danışmakta fayda var diye düşündüm.

Adsız dedi ki...

sevgili burcu nihayet güzel brownie cheescakei denedim..güzel olacağından emindim..öyle de oldu..küçücük bir değişiklik yaptım..zira vişne çikolata kombinasyonuna bayılıyorum..chesscake kısmına vişneleri gömdüm..yerken o mayhoş tadı pastaya ayrı bir güzellik verdi..yeniden ellerine sağlık..sevgilerimle..yelda..

Adsız dedi ki...

İyi günler sizin tariflerinizi deniyorum, her seferinde de çok iyi sonuç alıyorum. Fakat "cheese cake" çok güzel kabardı ve pişti. Tarifinizde yazdığınız gibi, pişer pişmez tezgahın üzerinde soğutmaya bıraktım. Ancak birkaç saniye içinde söndü ve yapışkan bir hal aldı. Tarifinizde fırında soğutulması gerektiği yazmadığından pişer pişmez fırın dışına aldım. Sönmesinin nedeni nedir? Yardımcı olursanız sevinirim. güzel tarifleriniz için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Aynen verdiğiniz tarifi uyguladım. Tadı muhteşemdi çok teşeşkürler. Yanlız cheese kısmı çok yumuşak oldu, sıcakta hafif erimiş dondurma gibiydi. Dolaptada 1 gece beklettiğim halde. 2 kaşık unuda koymuştum halbuki :( acaba nerde yanlış yaptım. :(

Adsız dedi ki...

Aynen verdiğiniz tarifi uyguladım. Tadı muhteşemdi çok teşeşkürler. Yanlız cheese kısmı çok yumuşak oldu, sıcakta hafif erimiş dondurma gibiydi. Dolaptada 1 gece beklettiğim halde. 2 kaşık unuda koymuştum halbuki :( acaba nerde yanlış yaptım. :(

Adsız dedi ki...

Tülin merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :) beni gerçekten çok mutlu ettiniz..bende 4 sene Ebru arkadaşımla birlikte İzmirde öğrenci evimizde kaldık ve o günleri çok özlüyorum..bizde Ebruyla mutfakta denemeler yapıyorduk..o çok güzel tava böreği ve sabahları zeytinli poğaça yapıyordu. ve bende tiramusi yapıyordum..neyse çok uzatıp sizleri sıkmayayım, sorunuzda un ve krema yerine 1 paket daha krem peynir kullanabilirmiyiz diye sormuşsunuz..kesin cevabım "hayır, kullanamayız" çünkü ne kıvam tutar ne de güzel bir cheesecakemiz olur..paket kremalar krem peynirden daha uygun fiyatlı, hem un zaten her evde bulunması gereken bir ana maddelerden birisi bence tarifi birebir uygulayın..emin olun çok seveceksiniz :)

Yeldacım merhaba,
harikasın !!! bence süper bir fikir ve eminim harika olmuştur..zaten senin elinden güzel yiyecekler kurtulamaz ve mutlaka güzel şeyler ortaya çıkar..

Hatice Hanım merhaba,
öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim..
sorunu bulmaya çalışmak için bir kaç sorum olacak;
fırınınız ne tür bir fırın ; fanlımı , turbomu ?mini mi ? büyük mü?
kalıbınız 20 cm'den büyükmüydü?
krem peynir yerine labnemi kullandınız ?
krema miktarını tam dediğim kadarmı kullandınız?
bunun dışında tezgahta soğutmanızda bir etki olmaz zira bende aynı şekilde soğuttum..cevabınızı bekliyorum..

Esin Hanım merhaba,
sizede güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum..gerçekten bu sözler bana inanılmaz moral veriyor ( yaşadığımız dünyada moralin öneminin ne kadar büyük olduğunu tahmin ederseniz umarım..)
Yukarıda Hatice Hanıma sorduğum soruların aynısını sizede soruyorum..lütfen cevaplarsanız sorununuzu hemen çözmeye çalışırım..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

İlginiz için teşekkürler Burcu hanım.
Büyük fırını önceden ısıtarak kullandım. Fan çalıştırmadım, alt üst ısıtmada kullandım.
Kalıbım 20 cm
Peynir, trakya çiftliği krem peynir
Sıvı kremanın 200 ml lık paketi öylece kullandım. Sanırım 1 bardağa eşit geliyo.
Yalnız mikserin yüksek ayarında çok çırptım acaba bunla alakası olabilirmi yumuşak olmasının

Adsız dedi ki...

Esin Hanım merhaba,
gerçekten herşeye birebir uymuşsunuz..
mikseri yüksek devirde çok çırpmanız olması gereken bir yapılış şekliydi, bence ondada sorun yok. sadace şunu düşünüyorum, fırının fanını çalıştırmayıp sadace altüstü çalıştırmak brownicheesecake'te sorun yaratmış olabilir. sadace cheesecake pirirken fanı açmayıp altüst pişiririz ve böylece çatlamayı engelleriz. ama bu hem browni hem cheese olduğu için pek çatlama sorunu olmaz. mesela ben pişirirken fanda pişirdim. bence sorun fansız pişmesi..
galiba çok uzun yazdım :)
bence birkerede tekrar denemek isterseniz fanda pişirin, o zaman aynı fotoğraftaki gibi olacağına eminim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor Burcu hanım ellerinize sağlık. Aynen bu cheese tarifini burçak biskuvi tabanıyla yapsak yine güzel bir sonuç alırız değilmi? Malzeme ve pişirme şeklinde değişiklik yapmamız gerekirmi acaba

Adsız dedi ki...

selamlar,
sayfanız yıne çok super ellerinize sağlık.hemen hemen hergün ziyaret ediyorum buyuk bır zevkle degışıklıklerı yakından ızlıyorum..takıpteyım.
sevgıler
www.damak-tad.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor Burcu hanım ellerinize sağlık. Aynen bu cheese tarifini burçak biskuvi tabanıyla yapsak yine güzel bir sonuç alırız değilmi? Malzeme ve pişirme şeklinde değişiklik yapmamız gerekirmi acaba

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu..tarifini daha önce almıştım ama dün denemek kısmet oldu.fakat Esin Hanım ve Hatice hanımla aynı problemleri yaşadım ben de..bir de benim kekim kalıptan taştı..yani 20 lik kalıp küçük geldi..fırınım battı ve söndükten sonra da görüntü gerçekten kötüydü..cheescake kısmı çok cıvık kaldı ..ben turbo kısmında pişirdim fırının.ve her malzemeyi harfiyen kullandım.zaten evde trakya beyaz sürekli bulundururum.ben de ilk önce çok çırptığım için olmuş olabilir diye düşündüm ama siz ona zaten yapılması gerekli demişsiniz..henüz tadına bakmadım..akşama kadar biraz daha beklesin..belki katılaşır diye umuyorum.haberdar ederim tadıyla ilgili..bu arada içine yelda hanımın yaptığı gibi böğürtlen ekleyip gömmüştüm acaba o mu taşırmış olabilir?

Adsız dedi ki...

Defne Hanım merhaba,
geç cevapladığım için lütfen bağışlayın..
eğer tabanını burçak büskuvi ile denemek isterseniz malzemeyi çoğaltmamız gerekecek. lütfen buraya bir göz atın , ben limonlu yapmıştım ama siz limon eklemeyip sadesinide yapabilirsiniz.

Ayla Hanım merhaba,
Aklıma ilk önce acaba kalıbınız 20 değilde 18 cm olabilirmi diye geldi. çünkü ben herzaman 20 cm kullanırım ve emin olun ki malzeme ne pişerken ne de pişmeden önce taşmıyor. Ayrıca fanda pişirmemiz gerekiyor.
birde bu tarifteki cheese kısmı çok sert olmuyor. yumuşak bir cheese oluyor. browniye çok yakışıyor. belki taşması dışında bir sorun yoktur..bakalım akşama tadı nasıl olacak :)
cevabınızı bekliyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

maalesef pastayı dökmek zorunda kaldık..hem browni kısmı hem de cheescake kısmı katılaşmadı..çok akışkan oldu.mikrodalgada tekrar pişirmek istedim ama olmadı.çok kötü oldu.kalıbım da ölçmedim ama 20 cmlik olarak almıştım..eve gidince ölçerim haber veririm.

Adsız dedi ki...

Ayla Hanım merhaba,
çok üzüldüm gerçekten, mutlaka bir yerde bir sorun olmuş ama çözemedik..keşke ben yapıp size aynısını gönderebilsem..sonuçlar iyi olmayınca hep moralim bozulur..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

bu keki gectigimiz haftasonu yaptim, cok begenildi, misafirlerimiz bize fazla birsey birakmadilar. :) Browni kismini tamamen ayni yaptim ama ustu icin farkli bir tarif kullandim (cheesecake cok kolay tutturamadigim birseydir, onun icin tanidigim bir tarifi kullanayim dedim, bir dahaki sefere sizinkini deneyecegim). Aynen resimdeki gibi cikti, tadi da tabi ki muthis lezzetli.

Adsız dedi ki...

Mamüllerinize hayranım ve elimden geldiğince denemeye çalışıyorum. Brownili cheesecake, taban ve peynirli bölüm birbirine karışmıyor mu?
Teşekkürler

Burcu ÜNAL dedi ki...

Berrin, ellerine sağlık :)
bu tarifide korkmadan deneyebilirsin..

merhaba,
hayır katmanlar birbirlerine karışmıyor..aynı fotoğraftaki gibi çıkıyor..


sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Bende tarifinizi denedim, kalıbım 26 cm'lik.. Üst ince oldu ama alt taban tam istediğim incelikteydi. Lezzeti harikaydı. Üst için malzeme ölçülerini arttırıp akşama tekrar yapacağım. Bende fanlı fırında pişirdim. Fakat 30 dk.dan daha az sürede üstü kızardığı için çıkarttım. Tekrar teşekkürler. Nefisdi.

Adsız dedi ki...

Burcu Hn. Merhaba,

Akşam denedim, 26 cm'lik kalıpla yaptım fakat üst ölçüsünü 2 katına çıkarttım bu sefer... 30 dk.dan daha az bir zamanda üstü kızardı, için pişmemişdi.. Ertesi günü kestiğimde içi tüm tezgaha yayıldı, aktı :( Acaba neden böyle olmuş olabilir?
Üstü kızarsada pişirmeye devammı etmeliyiz?
Cvp. için şimdiden teşekkürler..

irem dedi ki...

merhaba burcu hanim.
cheesecake lerim genelde catliyor. bunu onlemek icin ne yapmaliyim. firinim fanli da calisiyor. her sekilde denedim. bi yerde hata yapiyorum ama nedir?

MCZ dedi ki...

burcu merhaba;

İlk defa cheesecake yapayım dedim.Bu çok hoşuma gitti bir hevesle başladım.1 gece dolapta beklettim ve sabah daha kahvaltı yapmadan tadına bakayım dedim:) Evet kreması hoştu ama browni keki hiç pişmemiş yani neden böle olmuş olabilir.folyodan mı acaba.Birde ben sizin belirttiğiniz çikolata markalarını bulamadığım için genelde ülker bitteri kullanıyorum bu etkilemiş midir.
Bir de kalıba dökerken bile çok yoğun bir kıvamı vardı.
Yani buna reğmen tadı güzeldi ama pişseydi eminim daha güzel olacaktı

Adsız dedi ki...

ya ablacım anneler günü için yaptığınız pasts süper olmuş yani insan onu yemeye kıyamaz yana ROCK ELİF HAKO HAYAT GÜZEKDİR WE ONSUZDA DEWAM EDER ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::)

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu, cheese cakelerini sürekli yapıyorum ve hiç sorun çıkmıyor herkes de bayılıyor... Yalnız bu brownie cheescakelerinin iki tarifi var birinde tabanı pişiyor diğerinde pişirilmiyor, farkı nedir? teşekkürler, sevgiler

Fazile

birgül dedi ki...

merhaba Burcu hanım,
Ben aranıza yeni katıdım ve bilgilerinizi bizlerle paylaşmanız harıka,size çok teşekkür ederim.
Brownie cheesecake i denemek istiyorum ama bir konuyu anlayamadım;kek kısmını yaptıktan sonra tek olarak pişirecekmiyim yoksa iki karışımıda üst üste koyarak mı pişireceğim,lütfen bana bilgi verebilirseniz ,çok sevinirim.
sevgilerimle..

birgül dedi ki...

merhaba Burcu hanım
tariflerinizden gözümü alamıyorum.
ellerinize sağlık..
Bu brownie cheesecake altı ve üstünü beraber mi pişireceğim.cevap verirseniz çok memnun olacağım.
teşekkürler..

birgül dedi ki...

merhaba,
Sizden bir yanıt almadan dun akşam bu tarifi denedim.iki katı da tek seferde pişirdim.Bugun sabah sabırsızlıkla paketi açtım tadına baktım,sonuç harika...!tarifi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Tadından kısaca yapmak isteyenlere bahsetmek istiyorum;ben çok yoğun peynir tadından hoşlanmıyorum ve tabiki özellikle bitter çikolataya çok düşkünüm,bu cheesecake tam bu tatda,kısacası halyalımdeki gibi olmuş.
sevgilerimle...

Neş'e dedi ki...

merhaba Burcu benim merak ettiğim sıvı halde bu iki ayrı tarifi üst üste doktugunde nasıl karışmadan pişiyorlar?

Banu Çakıroğlu dedi ki...

ilk kez pişen bir cheesecake denedim..mükemmel oldu. tarifte kullanılması tavsiye eden markaları kullandım, ölçülere sadık kaldım. iki ayrı kat birbirine karışmıyor, sanırım çok yoğun oldukları için.
teşekkür ederim