Perşembe, Haziran 01, 2006

EN KOLAY ÇİKOLATALI PASTA..



































Artık yoğunluğumun son günlerini yaşıyorum..okulların tatil zamanı yaklaştıkca bende sınavları ,sözlüleri tamamlama gibi bir telaşa düştüm. Son bir hafta içerisinde tüm sınıflarımı yazılı yaptım..onlardan çok ben yoruldum..şimdi bu üç boyunca hatta daha kısa sürede, yazılıları değerlendirmek zorundayım. Sözlülerini tamamlamak , ödevlerini okumak zorundayım..Zorundayım diyorum ama aslında hiç şikayetci değilim, zevk alarak yapıyorum..özellikle yazılı kağıtları başarılı olunca içimi tarif edilemez bir mutluluk sarıyor..ama yazılı kağıtları kötü olanlarda ise gerçekten çok üzülüyorum ve ek nerelerden not verebilirim diye saatlerce düşünüyorum..o yüzden benimkiler bu kadar uzun sürüyor galiba..
Pastaya gelince ,
Aslında çilekle yapılması planlanan bu pasta, çilek bulunamayınca muz ile yapılmasına karar verildi.. Çok kısa sürede misafirlere ikram edilmesi gereken yada çikolatalı tatlı krizlerimizin yaşadındığı o uç noktalarda imdadımıza yetişebilecek lezzetli bir pasta tarifi..
Ayrıca iyi bir fanus içerisinde ,buzdolabında bir hafta boyunca aynı yumuşaklığı ve lezzetiyle saklanabiliyorda..

Gerekli malzemeler ;

Pandispanya için ;

  • 3 yumurta
  • 11 yemek k.un
  • 11 yemek k.şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabatma tozu
  • 3,5 yemek kaşığı kakao

Kreması için ;

  • 200 ml sıvı krema (bir küçük kutu)
  • 240 gr bitter çikolata

Arası ve üzeri için ;

  • istediğiniz mevsim meyvesi, özellikle çilek ve muz çok yakışıyor.

Öncelikle pandispanyamızı hazırlıyoruz. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz.

şeker, yumurta ve vanilyayı önce iyice çırpın. daha sonra ayrı bir kapta un,kakao ve kabartma tozunu eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyip tekrar çırpın. 26cm'lik bir kelepçeli kalıba önce altına yağlı fırın kağıdı kesip serin üzerinede kek karışımını dökün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Pandispanyamızın piştikten sonra soğuması için bekleyin.

Orta boy bir cezveye sıvı kremamızı ilave edelim ve kaynatalım. Dikkat edilmesi gereken, kremanın çok çabuk kaynamasıdır.Dibinin tutmamasına dikkat edin. Çikolatalarımızı ince ince kıyalım ve kaynayan kremanın içerisine atıp devamlı karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım.

Çikolatalar eriyince kremamızı soğumak için en az 1-1,5 saat bekleyelim. Kremanınbiraz kendini toparlaması ve donması gerekmektedir.

Daha sonra kekimizi ortadan ikiye bölelim. İsterseniz biraz ılık sütle keki ıslatabilirsiniz. Arasına biraz krema dökelim. Kremanın üzerine küçük küçük doğradığımız meyveleri serpiştirelim. Meyvelerin üzerine biraz daha krema dökelim. Pandispanyanın diğer yarısını üzerine kapatalım ve en son pastanın her tarafını krema ile kaplayalım.

Süslemesini kendi zevkinize göre kullandığınız meyveler ile yapabilirsiniz. Eğer vaktiniz daha da kısıtlıysa hazır pandispanyada kullanabilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

64 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili burcu gerçekten kolay ve şık bir pasta tam benim yapabileceğim gibi ellerine sağlık bunu inş kesin yapıcam sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba burcu..ellerine sağlık, çikolatayla özleştirdim artık sizi:)aslında bi konu hakkında danısmak için açmıstım siteni..yaşpastada denk geldi..pazartesi günü için komsumuz yaşpasta hazırlamamı rica etti.o gün kurs günüm ve ben pandispanyayı cumadan hazırlasam diye düşünüyorum..buzdolabının normal kısmına mı koymalıyım yoksa dondurucuya mı?şimdiden sağol ve kolay gelsin derslerinde;)

Adsız dedi ki...

Burcucum bu pasta tam benlik ne dersin:) Seni ve yağmuru öpüyorum .
bu arada kaktüs blogtada açtı:))
Sevgiler:)

Adsız dedi ki...

merhabalar, sayfanizi begenerek takip ediyorum,bende kendi capimda zaman buldukca birseyler yapmaya calisiyorum hobi oldu degisik seyler denemekten zevk aliyorum adeta bu saat gecenin 12si olsa bile.. linkinizi sayfama ekledim umarim bir mahsuru yoktur...
:-}
sevgiyle kalin basarilarinizin devamini dilerim
özlem

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu!
Epeydir yorum yazmıyordum,ama sayfana hergün uğruyorum.Tam benim gibi yoğun annelerin ilgi göstereceği bir tarif vermişsin.Ellerine sağlık canım.Okullar da bitiyor,öğrencilerin artık sen bize bıraksın.Öpüyorum seni ve Yağmur'u...

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba...
Pasta hem pratik hemde enfes bir şeye benziyor.şu an rejimdeyim.ama en kısa zamanda deneyeceğim söz.sitene ara ara uğrar sadece tariflere bakardım.bu gün yorumlarını da okudum.mesleğin öğretmenlik galiba!ne öğretmeni olduğunu sorabilirmiyim?ellerine ve yüreğine sağlık....sağlıkla ve huzurla kalman dileğimle GÖKŞEN BALCI

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
İlk defa yorum yazsam da sitenin sürekli takipçisiyim. hatta kızın için hazırladığın doğumgünü pastasına özenip, kendi kızım için bu yıl ben de pastayı kendim yapayım dedim. Ama cesaret edemedim. pastanın yanında ikram ettiğim kurabiye ve börekleri hazırlamakla yetindim.

Tarifini verdiğin pasta benim yapabileceğim kolaylıkta görünüyor. pandispanya için un ve şeker ölçülerini kaşıkla vermişsin. tepeleme mi, yoksa silme mi olacak . yanıt verebilirsen hafta sonu yapmak istiyorum.

kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Elleriniza saglık her zamanki gibi cok guzel bir pasta olmus.
Sizden ricam pastaların (daha zahmetli pastalarda özellikle) yapım asamalarını da fotograflamanız.
Son iki hafta artık okulların kapanmasına, kolay gelsin:)

Adsız dedi ki...

Pasta cok guzel gozukuyor, ellerinize saglık.
Bu kadarcık krema pastaya yetiyor mu?
İnce bir tabaka bile olmamaıs ustelik.

Birde sizden ricam pastaların yapım asamalarını da fotograflayabilir misiniz? (Daha zor pastalarda özellikle)

Adsız dedi ki...

harika,cok kolay tam benlik..cileklisini yapacagim burcu ben,mis gibi lop lop yiyecegim..enfesssssss..ellerine saglik,kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Burcucum son derece pratik vede çok lezzetli görünen bir pasta tarifi. Eskiden sadece pastanelerdeki pastalar güzel olur diye düşünürdüm.Oysa verdiğin tarifler sayesinde kendi yaptığım pastaları daha çok beğenir oldum. Bu pastayıda yapacağım.
Ellerine sağlık
Sevgilerimle
Özge

Adsız dedi ki...

hazır pandispanya ile aynı lezzeti yakalamak mumkun mu?

Adsız dedi ki...

emine merhaba,
eğer yaparsan yorumlarını beklerim :)

Ayşe merhaba,
sanırım cevaplamakta oldukca geçikmişim..üzügünüm :(
ama bundan sonra aklında olması için yazayım ; önceden pandispanyanı hazırlayıp streç filmleyip kuru bir ortamda saklayabilirsin. mesela soğuk fırının içinde..

Candancım merhaba,
senin bloguna sürekli giriyorum ama yorum bırakamıyorum..neden acaba ??

Özlem merhaba,
ne mahsuru olailirki..çok teşekkür ederim eklediğin için :)
güzel sözlerin için çok teşekkür ederim..bende seni izninle linklerime eklemek isterim..

Arzu merhaba,
evet oldukca uzun zamandır yorum bırakmıyordun, bende merak etmeye başlamıştım.umarım herşey yolundadır..

Gökşen merhaba,
öncelikle herşey için çok teşekkürler :)
ben aslında İktisat-İşletme mezunuyum ama kendi işim dışında ki her işi yapıyorum :) sebebi okulu, öğrencileri çok ama çok sevmem..şu an Matematik öğretmenliği yapıyorum (ilköğretim) ve çok mutluğum..ayrıca bildiğiniz gibi bolca pasta yapıyorum :)

Sarıgül merhaba,
sanırım sanada cevap vermekte geçikmişim :( kaşıkları silme değil tepeleme kullanıyoruz..
bu arada keşke kızının doğum günü pastasını yapmayı deneseydin..inan çok keyifli oluyor..birde kızının hoşuna çok gidiyor..belki seneye denersin :)

Hande merhaba,
elimden geldiğince aşama aşama fotoğraflamaya çalışırım tabiiki..genellikle tek başımayken mutfakta çalıştığım için benden başka çekecek biri olmuyor..ama becerebildiğim kadar çekerim..
bu arada son iki haftamız gerçekten..bu hafta sözlü ve ödev değerlendirmesiyle geçiriyorum..çok onlardan ayrılacağımada çok üzülüyorum..

Sibella merhaba,
çileklisi daha da güzel oluyor..umarım yapıp yayınlarsın, ben çok merak ederimde :)

Özge merhaba,
Beğenmen harika..çok teşekkür ederim :)
bence insanın kendi el emeği ile yaptığı herşey gerçekten çok lezzetli oluyor..özelliklede sevgi ile yapılanlar..

Hande merhaba,
bu pandispanya hazırlara çok beznediği için hazır pandipanya ilede çok lezzetli olur..bence tereddüt etmeden denemelisin..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Su anda limonlu cheesecake'i yapiyorum.Tarifte 20 cm.lik kalip yaziyor.Cok kucuk degil mi malzemeye gore,bir yanlislik olmasin sakin? Bana en kisa zamanda cvp yazarsan cok sevinirim,bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Sumeyye merhaba,
hayır kesinlikle bir yanlışlık yok..20 cm'lik kalıp kullanıyoruz..

Kolay gelsin :)

Adsız dedi ki...

Bu ne hiz! Cooook tesekkur ederim gercekten cok sasirdim hemen cvp gelmesine.O zaman bir soru daha:) Benim 24-26-28 cm. caplarinda uc tane kelepceli kalibim var.24 cm. olana yapsam cok mu ince olur?

Adsız dedi ki...

sizin sorunuz geldiğinde bende blogtaydım hemen görüp yanıtlamak istedim..
24 cm yaparsanız 20 cm göre biraz ince olur tabii ki ama çok kötü olmaz..
dikkat etmeniz gereken verdiğim süreden daha önce pişeceğidir..mesela 10-15 dakika önce pişer..

tekrar kolay gelsin :)

Adsız dedi ki...

merhaba 3 yumurtaya 11 kaşık un ve şeker biraz fazla değil mi?Sanki pandispanya sert olur gibi geliyor bana.

Adsız dedi ki...

Ayla Hanım merhaba,
kesinlikle sert olmuyor, defalarca denenmiş bir tariftir, içiniz rahat deneyebilirsiniz..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba ben sizin yaptığınız pastaları henüz denemedim.denemeye aslında biraz korkuyorum.çünkü internetten birçok yerden tarifler aldım ve çoğunda hüsrana uğradım hep eksik tarifler vermişler okadar malzemede tabiki ziyan oldu .sizin tarifleri okudum ve çok beğendim.fakat yapmak için cesaret edemiyorum.teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

sitenize ilk defa girdim. yeni evliyim. kocacığıma çeşit çeşit pastalar yapmak istiyorum. nezaman int. tarif alsam sonu hep hüsranla bitiyor. mutlaka bişeyleri eksik oluyor. kocacığımda sağolsun benim hep beceriksiz olduğumu söylüyor. ama benim suçum yok ki. harfi harfine uyuyorum. bakalım bu tarifide denicem umarım bunu yapabilirim :)PPP senem den sevgilerle

Adsız dedi ki...

sitenize ilk defa girdim. yeni evliyim. kocacığıma çeşit çeşit pastalar yapmak istiyorum. nezaman int. tarif alsam sonu hep hüsranla bitiyor. mutlaka bişeyleri eksik oluyor. kocacığımda sağolsun benim hep beceriksiz olduğumu söylüyor. ama benim suçum yok ki. harfi harfine uyuyorum. bakalım bu tarifide denicem umarım bunu yapabilirim :)PPP senem den sevgilerle

Adsız dedi ki...

sitenize ilk defa girdim. yeni evliyim. kocacığıma çeşit çeşit pastalar yapmak istiyorum. nezaman int. tarif alsam sonu hep hüsranla bitiyor. mutlaka bişeyleri eksik oluyor. kocacığımda sağolsun benim hep beceriksiz olduğumu söylüyor. ama benim suçum yok ki. harfi harfine uyuyorum. bakalım bu tarifide denicem umarım bunu yapabilirim :)PPP senem den sevgilerle

Adsız dedi ki...

Kadriye Hanım ve Senem merhaba,

sanırım ikinizde aynı sorundan şikayetçisiniz..internetten alıp denediğiniz tariflerin iyi sonuç vermediğini düşünüyorsunuz..belki bazılarında haklı olabilirsiniz ama benim bildiğim tüm blogcu arkadaşlar çok özverili davrandıkları ve en güzel en çok deneyip iyi sonuç aldıkları tarifleri yayınladıkları..bundan hiç kuşkum yok..bende bazı tarifleri deniyorum, bazılarını çok güzel yapıyorum bazılarını tutturamıyorum..o zaman acaba benmi bir yerlerde hata yaptım diye düşünmeye başlıyorum.
mesela benim tariflerimde pek sorun yaşıyacağınızı düşünmüyorum. çünkü birebir denemeden, sonucuna güvenmeden asla buraya yazıp yayınlamıyorum. bazen teknik yapılması gereken yerler oluyor, okuyucularda oralarda şaşırırlarsa iyi sonuç alamayabiliyorlar ve hemen bana cevap yazıyorlar, şu neden böyle oldu diye..bende hemen çözümünü bulmaya çalışıp geri dönüyorum. o yüzden lütfen çekinmeden istediğiniz soruyu sorabilir, istediğiniz tarifi deneyebilirsiniz..
mesela bu pastada eğer arzu edersen
z hazır pandispanyada kullanabilirsiniz..

ilginiz için çok teşekkür ederim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba ben tugba demir pastanızı uyguluadım cok güzel oldu sag olun

Adsız dedi ki...

benim yaptığım kekler neden önce kabarıp sonra sönüyor

Adsız dedi ki...

slm. güzel tarifleriniz için teşekkürler

Adsız dedi ki...

size çok tesekkür ederim cok güzel tarifleriniz var benim dörtaylık bebegim var kolay tarifleri devamlı verirseniz sevinirim çünkü pek vaktim olmuyor zor tarifleri yapmaya kolay gelsin başarılar

Adsız dedi ki...

cok teskkür ederim size adresime kolay pasta tarifleri gönderirseniz sevinirim benim bebegim oldugu için pek vaktim olmuyor zor tariflerle ugraşmak size kolay gelsin başarılar

Adsız dedi ki...

Burcu hanim ellerine saglik siteni cok begendim ve nerdeyse her saatte acip tarif bakiyorum insallah bu tarifi yapabilirim (pek becerikli degilim pasta konusunda) denegince ve tabiki yarin yapacagim ve tutturursam size hemen yazacagim umarim husranla sonuclanmaz.

Adsız dedi ki...

bu tarif aslinda calisan ve biz cocuklu anneler icin perfect what can I say do it taste it !! it's really easy I mean reallly good..

so long guys
washington d.c
u.s.a
:)

Adsız dedi ki...

BURCU
BENİM SORUM SANA GELDİ Mİ? KEK EVDE BENİ BEKLİYOR, AMA BEN ENDİŞELİYİM. NE YAPMALIYIM?

Adsız dedi ki...

feride, sorun bana gelmedi..sorun nedir ?

Adsız dedi ki...

ben de neden cevap yazmadı bana burcu diyordum :) neyse. ben aynen senin ölçünle yaptım kekimi. kurabiye hamurundan biraz daha akışkan bir hamur oldu. ben de 1 su bardağı süt ekledim. 26lık kalıp büyük geldi ben de 24 lük kullandım. biraz pandispanyası sert olmuş galiba. eve gidince tattım. çünkü ortası aynı bir kümbet pastayı andırıyordu:) ben de orta kısmını traşladım ve tadına baktım. lezzette bir problem yoktu, normal bir kek tadı vardı. fakat oldukça sertti. acaba bu kremayı mı kullansam ya da pastacı kremasımı. ya da keki başka türlü mü değerlendirsem? ya benim kekim niçin böyle oldu. yumurta şeker ve un var. başka birşey yok değil mi? yardımın için şimdiden çok teşekkürler. sevgiler...
(bir önceki yorum biraz aceleyle yazılmıştı. kaba görüntüsünden ötürü anlayışınıza sığınırım.)

Adsız dedi ki...

burcu öncelikle şunu söylemeliyim: blogger bana sorumu sordurtmuyor :) şu yorumu en az 3 kere denedim. malesef bir önceki yorumu kabul ediyor fakat diğerleri gitmiyor. neyse.. benim soru şu: pandispanyayı yaptım fakat kurabiye hamurundan biraz daha akışkan ser bir hamur oldu. ben de 1 su bardağı süt ekledim. 26 lık kalıp çok büyük geldi. ben de 24 lük kalıp kullandım. acaba ölçülerin gram karşılıklarını hatırlıyor musun? inan hüsrana uğradım. bir de benim kekimin (farkındaysan kek diyorum. çünkü pandispanyayla alakası yoktu) ortası acayip kabardı. görüntüsü aynen bir kümbet pasta gibi. ben de dün üstünü traşladım. üstten çıkan parçaların tadına baktım pek fena değildi. ama biraz kuru ve sert bir kek olmuştu. acaba senin krema tarifini mi kullansam bu kek için ya da pastaı kreması mı? ya da başka bir şekilde mi değerlendirsem bu keki.. önerilerini bekliyeceğim

Adsız dedi ki...

burcucum slm cnm..tarifi yasdık ama yapamıorz gelip yardımcı olurmusun=))))NOT:en kolay tatlı puding=)))

Adsız dedi ki...

BENCE ÇOK GÜZEL BİR PASTA ŞU AN MESAJIMI YAZIYORUM WE PASTAMI YİYİYORUM...HERKESE TAVSİYE EDERİM SÜPER OLMUŞ. VALLA.....

Adsız dedi ki...

Burcu Merhaba,
Dün akşam bu pandispanyayı pişirdim. Ama un ve kakaoyu ekledikten sonra çok çok koyu bir kıvamı oldu. Kalıba, kaşıkla bile yaymakta zorluk çektim. Yumurtaların büyüklüğünden olabilir mi? İri bir yumurta değil, normal büyüklükte yumurtalardı. Unu tepeleme dediğin için öyle koydum. Başka bir tarifte aynı ölçüleri 5 yumurta ile kullanmışsın. Önümüzdeki hafta ablam için bir pasta hazırlamayı düşünüyorum. Ben nescafe ile ıslatacağımdan bu pandispanyayı tercih ettim. Şimdiden yardımların için teşekkür ederim. Sitene her gün kaç kez girdiğimi artık ben bile bilemiyorum. Güzel gönlüne ve ellerine sağlık... ÜLKER AFACAN

Burcu ÜNAL dedi ki...

Ülker merhaba,

Yumurtaların küçükse, hamurun sert kalmış olabilir..bir daha ki sefere eğer yumurtaların küçükse 4 tane kullan eğer büyükse 3 iyidir..
unu fazla tepeleme yapma, makul ölçülerde tepele :)
ve istersen kakao miktarını 3'e indir..

çocukları öpüyorum :)

sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar

sitenizi daha yeni kesfettim.arkdasimin dogum gunu pastasi icin bikac gundur bakiniyorum,fazla vaktim olmadigi icin bu pastada karar kildim.biraz once pastam pisti.ama tam bir facia :( tadini bilmiyorum ama ortasi cokmus bir pasta tabini beni bekliyor suanda.mutfakta acemi dglim,su zamana kadar hicbir kekim sonmedi,pastam cokmedi.peki sizce neden bugun boyle bir sonuc elde ettim?anlamadim gercekten.pastayi kendi tarifime gore yapicam yeniden ve maalesef.ama kremayi tarifinize gore deniycem.yinede siteniz bir harika,gercekten cok guzel seyler yapiyorsunuz.basarılarınızın devamını diliyorum.

selene

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu hn gunaydın. Bugun benım kız kardeımın doğum gunu ve ve bendun gece sızın pastanızı yapmak ıcın uğrastımm. Ama ortaya cok baska bısey cıkardımm:)) Ben sızın olculerle hamuru yaptım fakat cok sert oldu ben de 5yumurta ıle yaptım pandıspanyamıı ama pıştıkten sonra bıle serttıı bende bolca surupla ıslattım haa bı dee krema neden se bana yetmedıı... bende kenarlarını kıyılmıs cıkolata ıle susledımm.. Yine de ellerınıze sağlık. Tadına bakınca sıze haberr verırımm

Adsız dedi ki...

Burcu hn selam yıne ben tadına bakınca haber verırım demıstım pastanın tadına dıyecek yok cok guzel oldu ama emın olun kek cok sert oluyor bence olculerınızı bırkez daha konrrol edın yumurtalarım cok ufak değillerdı cunku ve cok tepeleme de koymadım ama ona rağmen benım eklemelerım de dahıl olmak uzere sızınkınden cok baska bırsey elde etmıs olmama rağmen pastam tam not aldı cok tsk ler ben tarfılerınızı denemeye devam edıcem

Adsız dedi ki...

slm
sitenize ilk defa giriyorum.16 yaşındayım pasta yapmayı pek bilmem.yapmaktan büyük keyif alırım çok güzel pasta tarifleri var. güzel bir site oluşturmuşsunuz tebrik ederim.annem önceden benim pastaları sevmezdi ama burdaki pastalardan yapınca her gün gözümün içine bakıyor yap diye:))

Adsız dedi ki...

Mrhaba Burcu Hanimm..
tarifini pek beyendim :D.. baktim kek bana ben ona bakiyorum.. bugun denemeye karar verdik bakalim seninki kadar guzel olurmu..

Saygilarla bn Cüneyt

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ BURC ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYO ELLERİNE SAĞLIK

Adsız dedi ki...

merhaba.pastanizdan bende yaptim ve süper oldu

Adsız dedi ki...

merhaba.pastanizdan bende yaptim ve süper oldu.SELAMLAR

Adsız dedi ki...

çok başarılısınız..tebrikler..

Adsız dedi ki...

ben sevgilime çikolatalı pasta yapacağıma dair söz vermiştim.bu pastayı yapmayı düşünüyorum..umarım güzel olur..=)
HERKEse sevgileRr...

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyo

Adsız dedi ki...

MERHABA KÜBRA BEN, PASTA YAPMAYI İNANILMAZ SEVİYORUM. SİZİN PASTALARINIZIDA KEYİFLE YAPACAĞIMDAN EMİNİM.. ÇOK TEŞEKKÜRLER

Adsız dedi ki...

gerçekten süper pastalar yapıyon şeker

Adsız dedi ki...

en kolay pastalarınız çok güzellll.

benim küçük balkabaklarım dedi ki...

bugün öss var ve bende en yakın arkadaşıma süpriz olarak bu pastayı yapıcamm yardımınız için çok teşekkürlerrr:Dtarif süper..

Adsız dedi ki...

denedim size attığım mesajda süphelermden bahsetmiştim fakat tat,görüntü hersey harikaydı...tüm arkadaslarım(çinli,japon,fransız,türk,hindistanlı dahil olmak üzere) arkadasım için yaptığım pastanıza bayıldı...çok teşekkür ederm...yinede sizin gbi krema yapmayı isterdm..insan sizin yaptıklarınızı görünce kendini takdir edemio:)
teşekkürler...

Adsız dedi ki...

bnce çok güzel tadı var ve daha fazla tarif isterim

Adsız dedi ki...

cok guzel pastalar yapiyorsunuz ama video seklinde gonderseniz daha iyi olur

Adsız dedi ki...

çok güzel pastalar yapıyorsunuz bende bu tarifi denicem yeni tariflerinizi bekliyorum teşekkürler

Adsız dedi ki...

meraba cok guzel bende denedim guzel oldu yeni tariflerinizi bekliyorum teşekkurler

Adsız dedi ki...

merhabaaaaaaaaaaaa cok güzel pasta yapıyorsunuz çikolatalı pastanızı denedimmmmmm cok lezzetli buldummmm yeyyeni tariflerinizi bekliyorum HEM PIRATİK HEM LRZZETLİYDİ TEŞEKKUR EDERİMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMELLERİNİZE SAGLIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Adsız dedi ki...

bn 16 yaşndaym ama nefis yemkler bogacalr kekler faln yaprm szlernde gsel yemk tarifleri faln warsa ltfen brda paylşn beraber yaplm :)

Adsız dedi ki...

çok harika olmuş ellerinize sağlık kolay ve güzel bir pasta bütün hanımlar yapabilir resmi görünce zaten anlaşılıyor teşekkürler , iyi günler dilerim

Adsız dedi ki...

merhaba bn pasta bol çikolatalı olsun istiyorum acaba aralarınada çikolata koysam çok ağır olurmu vede arasına bitter yerine sütlü çikolata kullansam

ELİF dedi ki...

1SEVGİLİ BURCU BU PASTA TARİFLERİ ÇOK GÜZEL SENİ SEVİYORUM ÇOK GÜZELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL