Salı, Haziran 13, 2006

KOLAY TARİFLER DOSYASINDAN: ÇİKOLATALI BÜSKUVİ PASTASI
































Geçen Perşembe günü Çorlu'da yaşayan arkadaşlarımızın evlerine akşam yemeğine gittik. Hava yağmurlu ve soğuktu..bahçede yapmayı plandığımız mangal keyfini maalesef dışarıda oturarak yapamadık .Ama yinede erkekler yağmurun altında çok zor şartlarda kendilerini heba ederek mangalda etleri pişirmeyi göze aldılar :) Hatta eşim yağmurdan korunmak için kolsuz mont ve şapka takmıştı ve ben onunla "ipragaz" diye hayli eğlendim bile.. bütün bu zor şartlardan sonra çok keyifle yemeklerimizi tükettik..Yemekten sonra Sevgili arkadaşım Nursel, İkea'dan aldıkları dolabı kurdurtmak için tekrar erkeklere bir girişimde bulundu..size çay yaparız, hadi yanına pastada yaparız derken eşler "büskuvi pastası yaparsanız olur" dediler..evet, bir büskuvi pastası onları 3 saat sürecek olan diğer zorlu bir maratona girişmeye ikna ettirtti :))
Büskuvi pastasını ben uzun zamandır yapmıyordum. Hemen çocuklarla güzel bir kakaolu puding pişirdik, piknik büskuvileri yine çocuklara borcama dizdirttik ve üzerine bol hindistan cevizi serpip buzdolabına attık..çok donmasını beklemedende yumuşak yumuşak hafif ılıkken yedik..gerçekten o an çok ama çok lezzetli geldi banada..Onlar üst katta dolap kurmaya çalışırken, bende salonda tek izlediğim dizi olan Hırsız-Polis'in sezon finalini keyifle seyrettim..

(fotoğraftaki pasta o geceden kalan değil ; benim Cuma günü tadı damağımda kalınca tekrar evde yaptığımın görüntüleri )



Gerekli malzemeler ;


Kreması için ;

  • 4 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 50 gr bitter çikolata
  • 50 gr sütlü çikolata

Diğer malzemeler ;

  • 3 paket sade piknik büskuvisi
  • 2 paket kakaolu piknik büskuvisi
  • üzeri için çikolata rendesi, kırıntıları veya hindistan cevizi veya fındık,ceviz vb.

Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Eğer bizdeki gibi evinizde puding karıştırmaya meraklı küçük afacanlar varsa onlara karıştırta bilirsiniz :)

Çikolata hariç diğer malzemeleri orta küçük boy bir tencereye koyalım. Önce soğuk sütte malzemeleri karıştırarak eritmeye çalışalım, daha sonra ocağa alıp devamlı karıştırarak pişirelim. Ben karıştırırken çırpma teli kullanıyorum , böylece topaklanma gibi bir sorun hiç yaşamıyorum..

Bu arada çikolatalarımızı küçük küçük doğrayalım. Kremamız tam pişmek üzereyken çikolataları içerisine ilave edelim ve devamlı karıştırarak erimesini ve kremanın yoğunlaşmasını sağlayalım.

Kremamız piştikten sonra bir kenarda kısa süreliğine bekletelim. Büskuvilerin önce sade olanlarını dikdörtgen bir borcamın altına dizelim. Dizmede önce borcamı çok az ıslatılım ve daha sonra büskuvileri dizelim. İlk sıra tamamlanınca üzerine bir miktar kremadan dökelim. Üzerine çikolatalı büskuvimizi dizelim. Tekrar üzerine kremamızı dökelim. En üst kata kalan sade büskuvilerimizi dizelim ve kalan kremamızıda üzerine dökerek düzgünleştirelim.

Buzdoalbında 1 saat bekletebilirsiniz. Bir saatin sonunda yumuşak, hafif ılık bir pastanız olacak. İsterseniz biraz daha bekterek ılık olmasını engelleyebilirsiniz. Size bağlı..

Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben çikolata ganaş ile süsledim. Çikolata ganaşın üzerini büyük tırtıklı bir bıçak ile traşladım. ve ince çikolata parçacıkları elde ettim. Çikolatalı ganaşı bir çok pasta süslemesinde kullanabilirsiniz. Ben Elit marka kullanıyorum ve Metrodan satın almıştım. Ayrıca pastacılık malzemesi satan birçok dükkanda bulabilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu, pratik tarifine bayildim. Kizimla birlikte yapabilecegi bu tarifi en kisa surede yapacagim. Ellerine saglik. sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Burcu Merhabalar,

Her zamankı gibi yine mükemmel gözüküyor, ellerine sağlık, çok kolay ve belliki tadı nefis.
Sevgi ve sağlıkla kal
Kübra
nam-ı diğer bizim evin aşçısı

Adsız dedi ki...

bunuda denemek lazım çok güzel görünüyor

Adsız dedi ki...

Burcucum eşim bisküvili pastayı çok sever.Hatta diyebilirimki bisküvili pastayı diğer pastalardan daha çok sever.Her zaman hazır pudingle yapardım ama senin krema tarifinle tekrar deneyeceğim.Eminimki çok daha lezzetli olacaktır.Tarif için teşekkürler
sevgilerimle
Özge

Adsız dedi ki...

Hello there;
Burcucum çok güzel tam benlik bir tarif:) tarif deyince az kalorili tarifler yaıyınlıyorum:)))))
patlıcanla sezonu açtım bakarmısın arkadaşına:))))
Çok öpüyorum:))))

Adsız dedi ki...

sevgili pastaci\tarifleriniz harika gorunuyor
ama su bardagi , kahve fincani gibi olculer var. O yuzden hic emin olamiyorum.
bunlar tam olarak kac mllitrelik veya gramlik bardaga denk geliyor bildirirseniz sevinirim. tesekkurler basarilar

Adsız dedi ki...

burcucum pastayı yaptım gerçektem çok nefis ve kolay çok sevilerek yendi paylaştığın için sağol
Hhatice

Adsız dedi ki...

sevgili burcu tarif harika şu an buzdolabında soğuyup yenmeyi bekliyor kreması beni bayağı korkuttu çok sıvı oldu ama bekleyinca yoğulaştı şu an süper pasta beni bekliyor tadnında harika olduğundan hiç şüphem yok ellerine sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

sevgili burcu pasta bitti çocuklara soruyorum nasıldı diye biz anlamadık bidaha yap söyleriz diyorlar gerçekten bizimde tadı damağımızda kaldı bi daha yapmak şart oldu tarif için teşekkürler ellerine yüreğine sağlık

Adsız dedi ki...

Selam Pastacı,
Harika ve pratik bir pasta tarifi enyakın zamanda denicem.Ellerine Sağlık....Yalnız birsey öğrenmek istedim.Ben sanki pastanın üzerinde beyaz bir kat varmış gibi gördüm ama sanki kremşanti gibiyalnış mı?

Teşekkürler...

Hasibe,

Adsız dedi ki...

http://www.baytatlici.com/
bu sayfada sizin tarifin ve resmin aynisi var. insallah sizin sayfanizdir. yoksa birisi tarifinizi fena halde çalmış diyebilecegim

Adsız dedi ki...

burcu merhaba,
bu pastayi bende en kisa zamanda denemek istiyorum, resmen ye beni diyor, cok da canim cekti dogrusu.....aslinda hic böyle bir huyum yoktur...

bende sana hasibe'nin sordugu soruyu sormak istemistim, bana da krem santi var gibi geldi. bizi aydinlatirsan sevinirim. birde ben piknik bisküvisi yerine petit beurre kulansam olurmu? cunku burda piknik yokta, o nedenle.

seni ve guzel yagmuru operim.

sevgilerimle
nese sahin, zürih

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyo ayrıca ben 12 yaşındayım ama çok mereaklıyımdır ve hemen yaptım bu pastayı

Adsız dedi ki...

Nezaket, kübra, handan, özge, eminim yaptığınız zaman sizlerde çok severek yiyeceksiniz..bu arada güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

candancım merhaba,
uzun zamandır sana uğramıyordum meğerse ne çok şey kaçırmışım..yemek tarifleri vermeye başlamışsın, harikasın :))

gül merhaba,
aslında ben eskiden gram ölçüleri veriyordum ama çoğu okuyucu günlük evimizde uygulayabileceğimiz ölçüler verirmisin dediler..bende o gün bugündür hep pratik ölçüler kullanmaya başladım. bazı tariflerde yanlarına gramlarını yazıyorum. ama kullandığım ölçüler hepimizin evlerimizde bulunan su bardağı, klasik kahve fincanı, çorba kaşığı ölçüleri..ama yanlarına gramlarınıda eklerim..

Hhatice ve emine,
ellerinize sağlık..eminim harika olmuşlardır :)

Hasibe ve neşe merhaba,
üzerinde kremşanti yok, sanırım ya güneş ışığı yansıması ya da beyaz renkteki büskuvileri benzettiniz.
Neşe, petit beurre ilede olur ama fotoğraftaki görüntü ve aynı tat olmaz gibi geliyor bana. eğer piknik büskuviyi hatırlıyorsan ona benzer başka bir çeşit ile yapmayı denesen daha çok seversin :)

gulonuntakilari merhaba,
sana çok teşekkür ederim beni uyardığın için :)

merve merhaba,
benim çok sevdiğim öğrencilerim yaşındasın, aferin sana :) eminim harika yapmışındır, ailen ne kadar severek yemişlerdir :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

güzele benziyor ama kabartma tozu yok mu içinde??

Adsız dedi ki...

Ezgi merhaba,
pandispanya kullanmadığımız için sadece büskuvi ile yaptığımız için herhangi bir yerinde kabartma tozu kullanmıyoruz..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcu'cugum,
ben bu yaz türkiye'ye giden herkesden eti'nin piknik bisküvilerinden istedim, her türlü bisküvim oldu ama sonunda bir yakinim becerib bana dogra sayida getirdi. ve bende dün nihayat bu pasta'dan yaptim, bekledigime degdi, cok guzel ve hafif'ti. buarada gitigim bütün marketlerde bu bisküviye benzer birsey ararken buluyorum kendimi. bu yaz paris'e gitmistik orda bile baktim....:-))

diger tariflerini'de cok denemek istiyorum, mutlaka sana haber veririm daha sonra

sevgiler
nese

Adsız dedi ki...

güzel pasta tarifleri

Adsız dedi ki...

gerçekten süpermiş