Salı, Haziran 27, 2006

MÜSLİLİ PROBİYOTİK YOĞURTLU ÇİLEKLİ PRATİK TATLI..































Gerçektende çok şatafatlı bir adı oldu ama başka nasıl adlandırabilirdim bilemedim..bu ilginç tatlıyı iki gün önce yeni başlayan bir yemek programında gördüm. Beyaz'ın konuk olduğu programda birbirinden farklı ve modern tariflere yer veriyorlar.

Beyaz tatlıyı yerken öyle bir beni güldürdükü ve bu aylarım yiyeceklere karşı hassas geçtiği için çok canım çekti ve hemen malzemeleri alıp yaptım. Aslında buna tatlı demek hem doğru hem yanlış olur. Çünkü içerisinde müsli olduğu için ben sabahlarıda evden çıkmadan önce yer oldum :)




Gerekli malzemeler ;


  • istediğiniz kadar probiyotik yoğurt ( ben çilekli olanı ile ve sade olanı ile yaptım, ikisinide sevdim)
  • 3-4 çorba kaşığı müsli ( ben çikolatalı parçacıklı müsli kullanıyorum)
  • 100 gr çilek ( şeftali, kayısı ,böğürtlen, ahududu ile de çok güzel olur)
  • isteğe göre bal

Öncelikle tatlımızı yapacağımız kaseleri veya kadehleri tezgahımızın üzerine hazırlıyoruz. Ben kadehlerde yapmayı tercih ediyorum, gözüme daha havalı gözüküyor:)

Ben ilk başta 3 kadeh bu tatlıdan yaptım. 2 paket yoğurt yeterli geldi. yoğurtları bir kaseye alıp önce güzelce çırparak karıştırdım (çatal ile) sonra kadehlerin en altına 2 kaşık müsli koydum, üzerine 2 çorba kaşığı yoğurt ilave ettim, yoğurdun üzerine bal döktüm ve balında üzerine küp küp doğradığım çileklerden serpiştirdim. Tekrar bir kat daha müsli - yoğurt - bal- çilek katını ilave ettim. Üzerilerine azıcık daha bal sıkıp birer nane yaprağı ile süsledim.

Buzdolabında 30-50 dakika beklettikten sonra yedim. Kalanlarını 2-3 gün buzdolabında bekletebilirsiniz. Durdukça lezzeti daha da artıyor..

Hepimize afiyetolsun..

14 yorum:

Adsız dedi ki...

oh oh çilekli bir mama tarifi daha geliyor yaşasın nasılsın burcucum işler hafiflemişte keyfin yerine gelmiş gibi çooook öptüm heyecanla tarifi bekliyorum;))

Adsız dedi ki...

Mmm!Çilekli ve sütlü bişey.Bayılırım.Nasılsın Burcucum?Yorum yazamasam da hergün bakıyorum sayfana.Bu ara leyleği gerçekten havada gören bir aile olarak hiç evde durmuyoruz.Düğünlerimiz de bol bu arada.
Ne güzel pratik tarifler veriyorsun.Ellerine sağlık canım.Yağmur'u da öpüyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,
bu gercekten cok saglıklı birsey olmus. sabahları yedigini soylemissin, iyi yaşam veya diyet doktorlarının önerdigi kahvaltılar genelde bu şekildedir. ayrıca dikkat ettiniz mi bilmiyorum (yani otellerde, tatillerde vs) yabancılar da genellikle cok sık kullanır bu tip meyve-musli-yogurt karışımlarını kahvaltılarında. alışmışız biz tabi mukellef pazar kahvaltılarına :) oyle musli, yogurt kesmez bizi. ama bu son derece saglıklı ve yaz gunleri icin de muhtesem bir secenek :) boyle saglıklı seylerin zevkli sunumları olması onları da çekici kılıyor. fikir için teşekkurler. bakalım, seni örnek alıp ben de boyle bir kahvaltı modelini benimseyebilecek miyim :)

Adsız dedi ki...

Burcu sayfana ne oldu boyle?
ayarlarını mı değiştirdin ? Vallahi tarifi okuyamadım henuz, sayfa değişmiş , bende mi oyle duruyor yada sen ayarlarla oynarken mi girdim ki acaba ?

Figen

Adsız dedi ki...

Zuhalcim merhaba,
idare etmeye çalışıyoruz. aslında işlerim daha hafiflemedi ama yinede mutfağımı boş bırakmıyorum :)
sen nasılsın umarım vaktin güzel geçiyordur..çok öpüyorum seni :)

Arzucum merhaba,,
bizler iyiyiz sizlerinde iyi olmasına ve bol bol gezmenize çok memnun oldum :) bende kendi kendime "arzu bu aralar yazmıyor" diye düşünüyordum. iki çocuk gerçekten zormu oluyor, insanın vaktini çokmu alıyor ? bana detaylı mail atarsan çok memnun olurum canım..çok öpüyorum sizleri :)

Tuğçe merhaba,

öncelikle sunumumu beğendiğin ve sağlıklı beslendiğimi düşündüğün için çok teşekkür ederim :) açıkcası itiraf etmek gerekirse nestle nesfit dışında hiç kahvaltılık tahıl yememiştim. nesfitide light süt ve peynirle çok severim. ilk defa müsliyi yoğurt ve meyve ile yemeyi denedim ve üzerine balda dökünce bana çok lezzetli ve hafif geldi. aslına mükellef kahvaltı sofralarından da çok keyif alıyorum ama hergün o kadar zengin kahvaltı yapamam..o yüzden bu tip tarifler hem sağlıklı, hem lezzetli hem de hafif oluyor..denersen yorumunu beklerim :)

Figen merhaba,

ayarlarını hiç değiştirmedim..bazen bende de sayfa açılmaz..internetle ilgili yada bloggerla ilgili olduğunu düşünüyorum..
ilgin için çok teşekkür ederim canım..umarım gerçekten birşey yoktur, çünkü bende sorun gözükmüyor..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu uzuuuun bir aradan sonra merhaba..Eskisi kadar yorum yazamasam da İnternete girdiğim an ilk işim sayfanı ziyaret etmek önce bunu belirteyim:)İki çocuk zormu oluyor demişsin ya onu görünce dayanamadım bugün yazdım:)Benim de iki küçük yaramazım var da:)Ama ben zor diyemiycem çok eğlenceli ve tabiki daha çok vaktinizi alıyor.Şimdi bir çocuğa ne yapıyorsan hepsini ikiyle çarp yani kısaca:))

Adsız dedi ki...

Durum böyle olunca bazı şeylerden ödün veriyorsun tabiki..Mesela ben internete daha az vakit ayırıyorum artık:))Mutlaka bir göz atıyorum fakat yorum yazamıyorum şu anda olduğu gibi mutlaka bir yaramaz oluyor kucağımda:)Ama iki çocuk annesi olmak helede iki kız annesi olmak bir ayrıcalıktır;)Bu arada yaptığın herşey harika ellerine sağlık..Öpüyorum seni ve kızını..

Adsız dedi ki...

MERHABA BURCU
GALİBA 2. BEBEK YOLDA...
HAYIRLI OLSUN :))
SAĞLIKLI VE GÜZEL GÜNLER DİLERİM

Adsız dedi ki...

neeeeee?!!!!!!!sen bana çabuk tarafından bir mail at bakayım.gmailine ben yazdım.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım.1 haftadır izindeydim.Yeni tariflerinizi bugün gördüm.Harika görünüyorlar.ellerinize sağlık.Bu arada KPSS sınavınız nasıl geçti.umarım istediğiniz gibi geçmiştir.

Adsız dedi ki...

Kübracım merhaba,
yorumunu okurken çok duygulandım..İki kız annesi olmak bir ayrıcalıktır yazmışsın..bakalım ben iki kız annesimi yoksa bir kız bir erkek annesimi olacağım :)
ruhsal olarak kendimi hazırlamaya başlıyorum..bu sebeple bol bol yürüyüşler yapacağım :))
herzaman bekliyorum yazamasanda tıkla lütfen :))

Arzucum merhaba,
evet haklısın 2.bebek yolda..çok teşekkür ederim canım..bende sizlere sağlıklı ve güzel günler diliyorum..

arzucum , hemen yazıyorum :))

Ayla Hanım merhaba,
İzninizden hoş geldiniz..tatil umarım güzel geçmiştir..
KPSS sınavım fena geçmedi ama çok güzel geçti diyemiyorum. Ama sorular çok zor gelmedi..bakalım ne olacak bende bilemiyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba..İnan çok mutlu oldum inşallah hayırlısıyla kavuşursun bebeğine..Sen hergün tıkla demişsin.Ben hergün tıklıyorum zaten bundan hiç şüphen olmasın;)Ama son yazını okuyunca 2. bebek aklıma geldiği için,sen cevap yazana kadar günde bir değil birkaç kez tıklar olmuştum:))
Şimdi baktım yazmışsın..Öpüyorum seni kendine çoook dikkat et..

Adsız dedi ki...

ya pardon da bu tarif zaten mc donald's yoğurtlu tatlısı değil mi?? hatta öyle!

Adsız dedi ki...

çok ilginç miş şimdi deniyorum tarif için teşekkürler.