Cuma, Haziran 09, 2006

PASTA SIVAMA & HAZIRLIK..































Uzuncaaaa bir listem oluştu..sizlere sorduğum soru karşısında çok güzel cevaplar ve istekler aldım. Bunun için hepinize çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince, bilgilerim ve imkanlarım ışığında sizlerin isteklerini sizlere sunacağım.
Bunun için hazırlıklarıma başladım. Kitaplarım karıştırılıyor, yeni kitaplar için piyasa kolaçan ediliyor, çevredekilere ve ustalara soruluyor, kendi bildiklerim yazılıyor ve eksikler tamamlanıyor..
Bu arada okul için notlarımı teslim ettim. Sözlülerle ve ödevlerle dolu bir okul haftası geçirdim. Ağlayanlar, sevinenler, üzülenler..duygusal zekamın sınırlarını zorlayan gelişmeler..kalanlar için 8-9 günlük bir kurs yapacağız. Bu kursun sonunda tekrar anlattıklarımızdan sınav yapacağız. Eğer hala geçemiyorsa branş öğretmenlerinden oluşan bir kurul kurulacak ve geçen kalanlar tamamen belli olacak.bu arada KPSS çalışmaya biraz ara verir gibi oldum. KPSS için biraz daha hızlanmam gerekiyor. Bu hafta ise not defterlerimi tamamlayacağım ve başka idari işleri tamamlayacağım. KPSS çalışmalarımı hızlandıracağım ve Pastacı için olşturduğum listeyi hayata geçirme çalışmalarına devam edeceğim. Okul ve sınav işlerim 1 Temmuz akşamı itibari ile sona erecek. Sonra ise sadace Pastacı kalacak..



























Gelen isteklerin pek çoğunda pastaların nasıl düzgün sıvanacağına dair endişeler vardı..Endişe diyorum çünkü gerçekten pastaların kremalarını düzgünce sıvamak deneyim ve beceri istiyor. Öncelikle bu iş için gereken en temel malzemeleri belirtmek istiyorum ;




  • Dönebilir pasta standı
  • Pastacı Spatulası
  • İsteğe ve ihtiyaca bağlı spatulalar

Eğer önemli bir kutlama öncesi güzel bir pasta yapmanız gerekiyorsa veya bu işi iyice öğrenmek istiyorsanız, pasta şekline benzer bir kutunun üzerine pastacı spatulası ile traş köpüğü sıkarak çalışmayı deneyebilirsiniz. Traş köpüğü ile önceden çalışmak gerçekten çok işe yarar.. Pastayı muntazam sürmek zamanla kazanacağınız bir beceridir. Veya eliniz bu işlere çok yatkınsa bir kaç denemeden sonra bu işi kıvırabilirsiniz. Ama dediğim gibi döner bir pasta standının üzerinde pasta için çalışmak çok daha kolaydır. Elimizdede büyük bir pastacı spatulası varsa pastamızı düzgün sıvamak çok kolay olacaktır.

Fotoğraftaki diğer küçük plastik spatulalar ise pastanızın yapım aşamasında el altında bulunması gereken ve çok amaçlı kullanılan malzemelerdir. Kenarları zik zaklı olan ise ;pastamızın üzerini krema ile sıvadıktan sonra üzerine veya yan çevresine düz çizgi halinde şekiller vermek için kullanılır.

Bu ekipmanları pasta malzemeleri satan neredeyse her dükkanda bulabilirsiniz. Ben pasta standımı Beysa'dan, diğerlerini ise Eminönü Fermo'dan almıştım. Ama herşeyden önce iyi bir pastacı spatulası almanızı öneririm.

Bu arada isteklerinizin ve sorularınızın devamını buraya ekleyeme devam edebilirisiniz..

29 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Oncelikle cheesecake'imin cok lezzetli oldugunu belirtmek istiyorum.Tarif icin cooook tesekkurler.Senin daha az pisirmemi belirten yorumunu cok gec okudugum icin malesef azicik fazla pisirmisim.Kalip 24.cm oldugu halde tasmak uzereydi firindan aldigimda.Bi de elimi tepside yakip kalibi tezgahin ustune hizla atmasaydim o kabariklik sonmeyecek,daha guzel gorunecekti ama yinede bu kadar aksilige ragmen harika oldu:)
Pastacilik calismalarini heyecanla takip ediyorum.Eminim cok guzel isler cikacak bu isin sonunda:p Senden bir de kucuk bir ricam olacak.Esim fanatik bir Fenerbahceli.Bu pazar dogumgunu.Ona cok guzel bir pasta yapmak istiyorum.Futbol hakkinda bildigin pasta suslemeleri ya da bununla ilgili siteler var mi? Ben biraz bakindim ama istedigim gibi bir susleme bulamadim.Bu konuda fikirlerini benimle paylasirsan cok sevinirim.Tekrar tesekkurler ve kocamaan sevgiler:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Sümeyye,
öncelikle söylediğin tüm güzel sözler için çok teşekkür ederim.
Senin için küçük bir araştırma yaptım. lütfen aşağıdaki linkleri incelermisin ?

http://www.butterfly.com.tr/dogumgunu.htm

http://www.beyazfirin.com/butik_kp.asp

http://www.past-art.com/dogum16.html

http://www.coccolat.com/4_3_1_4.html

http://www.beysagida.com/urunler.asp

gördüğün gibi, şeker hamurundan, kremşantiden veya hazır satılan dekorlardan güzel pastalar yaratabilirisin..
soruların olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

http://www.beysagida.com/urunler.asp linki için "oyuncaklı dekorlar" sayfa 117 'ye bakarmısın..tam link çıkmıyor..
birde butterflydaki pasta 246 nolu olan..

Adsız dedi ki...

pardon beysadaki sayfa 116..biraz yorgunum galiba..kusuruma bakma..

Adsız dedi ki...

Estagfurullah ne kusuru! Gercekten cok tesekkur ederim ilgilendigin icin.Pastalarin hepsi cok guzel ama sanirim atkiya sarili futbol topunu yapacagim.Futbol topunun uzerindeki besgen sekli cok duzgun verebilirmiyim bilmiyorum ama deneyecegim:) Ayirdigin zaman ve gosterdigin ilgi icin tekrar tsekkurler.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu, ben en cok "tarifi mail ile gonder" duzenlemene bayildim. Devamli takip ediyorum siteni ama bazen eski calismalarini bulmak icin aramak gerekiyordu. Bu duzenleme ile belli bir mailde toplamak veya yakin arkadaslara yollamak cok daha kolay olacak.

Tesekkurler...:)

Adsız dedi ki...

slm burcu hn aklıma geldide tabii siz sorun derseniz bizde ne aklımıza gelirse sorarız ben 2-3 katlı pastalar yapmaya çalışıyorum ama pastalar biraz eziliyor gibi bu tarz katlı pasta yapımına yer verirseniz sevinirim hatta bakıyorumda blogta kimsede bu tarz pasta yapımı yok sizden rica etsem :))

Adsız dedi ki...

Burcucuğum , sitendeki yeniliklerin çok hoşuma gitti , özellikle malzeme satanların listesi, iyiki varsın ,bizim elimiz kolumuz gibisin teşekkürler..:))

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu
pastanın kremasını mükemmel sürebilmek için traş köpüğüyle alıştırmalar yapmak ne dahiyane bir fikir! :) Bildiklerini bizimle paylaştığın için teşekkürler... Tariflerini beğeniyle izliyorum. Ben de beklerim...
Papatya

Adsız dedi ki...

sevgili burcu inan bu bilgileri paylaştığın için çok çok mutlu oldum bunlar bana çok yardımcı olucak ve gelelim konuya bloklar arasında dolaşırken beni hayrete düşüren bir blokla karşılaştım http://www.blogcu.com/pinkdreams/page3/
burada senin tariflerin olduğu belirtilmeden resimleriyle ve birebir yazılarla kopyalanmış sanki kendisi yapmış gibi sadece bu sayfasındada değil üstelik bütün bloğu bir dolaş sen de şaşırıcaksın seni bilgilendirmek istedim

Adsız dedi ki...

merhaba burcu yine ben bu hırsız bloğa yorumda bulundum tabi yorumumu yayınlamadı çünkü denetleniyor yorumları ama biraz önce baktım senin bütün tarifleri kaldırmış başka tarifleri var ve onlarda başka yerlerden çok belli fotoğraflardan. hayret ediyorum ama halbuki kendi yaptıklarını kullansa çok daha iyi olucak belki daha sonra yavaş yavaş düzeltir.

Adsız dedi ki...

Sumeyya merhaba,
umarım güzel bir haftasonu ve güzel bir doğum günü kulamışınızdır..eşinin doğum günü tekrar kutlu olsun :) eğer pasta yaptıysan hangisini yaptığını yazarmısın veya mümkünse fotoğrafını gönderirmisin ?

Deniz merhaba,
bu özelliği beğenmene çok memnun oldum..umarım işinizi görüyordur..arşivde de bir düzenleme yapacağım , o zaman arananlar daha kolay bulunacak :)

Belma merhaba,
sana birkaç link gönderiyorum ;

Wedding Cake Update-I

More on the Wedding Cake

Countdown

Wedding Cake Update-II

The Wedding Day

bu linkler Zinnurun katlı düğün pastası macaresı idi, benim çok hoşuma gitmişti paylaşmak istedim..
birde pasta standı kullanılarak yapılan katlı pastslar var , onun linkide burada..eğer İngilizce yardıma ihtiyaç duyarsanız ben buradayım..
şu an hiç katlı pasta çalışmam olmadığı için ,bu kadar yardımcı olabiliyorum ama ileriki zamanlarda daha çok yardımcı olurum..

Adsız dedi ki...

Ülviye merhaba,
pasta malzeme ve ekipmanları satan dükkanları toparlamaya çalışıyorum..seninde bildiğin başka yerler varsa benimle paylaşırmısın..

Papatya Papadopoulos merhaba,
Bu fikri bize kurstaki şeflerimizden biri söylemişti..bende hep paylaşmak istemişimdir..gerçektende ön çalışma için çok işe yarıyor..bu arada güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :)

küçük mutfağım merhaba,
senn yorumunu okuduktan hemen sonra bahsettiğin bloğa uğradım ama bende bana ait hiçbir fotoğraf veya tarif göremedim..birde yayınladığı fotoğraflar ilgimi çekti, çoğu yabancı yemek kitaplarında kulanılan profesyonel fotoğraflar, yani sitelerden kopyalamış..neyse ben nedesem şu an anlamsız..ilgin için çok teşekkür ederimm :))

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu Hanım,
uzun süredir size yazmayı tasarlıyordum ama yogunluktan ancak vakit bulabildim. Sitenizde Pastart'a yer vermeniz bizi çok mutlu etti. Ayrıca kursiyerlerimizin de sizin sitenizi sürekli takip ettiklerini ve tariflerinizi begenerek yaptıklarını biliyorum, gercekten de ellerinize ve yüreginize saglık.
Sizden ricam, Pastart'ın yanındaki açıklama olarak verdiğiniz kurs ve pastane kısmı için pastane bölümünü kaldırmanız çünkü bizde günlük ürün bulunmuyor, sadece sipariş üzerine çalışıyoruz.Yanlış anlamaya sebebiyet vermemek açısından kaldırabilirseniz çok sevinirim.
Kolay gelsin, sevgiler,
Özge Oktay

Adsız dedi ki...

Pasta malzemeleri satan yerleri sormussunuz. Bir de pasdekor var: http://www.pasdekor.com.tr/

Bunun haricinde nüans ile fermonun arasında kalan küçük bir dükkan var fakat ismini hatırlayamiyorum su an. Yarin gidecegim zaten bakarım yazarim. Dükkan oldukça küçük (fermonun 1/4 u kadar) ama var bayagi bişeyler.

Adsız dedi ki...

Özge Hanım merhaba,
nazik ve mutluluk verici yorumunuz için çok teşekkür ederim :)
sizlerden böyle güzel sözler duymak gerçekten çok mutluluk verici keşke pastart'a gelip sizinle tanışabilseydim.
Ankaralı olmadığım ve Pastart'ı hiç görmediğim için yanlış bilgi vermişim. çok üzgünüm..hemen gerekli düzeltmeyi yaptım..
Ankaraya geldiğimde mutlaka size uğramak istiyorm.. sevgilerimle..

Cowgirl merhaba,
aslında bende pasdekor'u biliyordum ama aklıma gelmemiş , hatırlattığım için çok teşekkür ederim. hemen ekleyeceğim.
bu arada bahsettiğin küçük dükkanı bende bilmiyorum. bir gözatmak gerek..

herkese sevgilerime..

Adsız dedi ki...

Selamlar,

Bugun Eminönüne gittim fakat hem koşturma hem kalabalık hem sıcak derken dükkanın adına bakmayı unuttuğumu şimdi hatırladım :S Neyse en azından mekanın tam tarifini vereyim; fermonun yanındaki altınkılıçlar kahvenin yanındaki sokaga girin ve hemen saginiza bakin, bu kadar kolay :P nüans ve fermodaki bazı şeylerin alternatiflerini yada farklı çeşitlerini orada bulmanız mümkün. (misal başka yerlerde daha evvel gormedigim --fermo, nuans, esse ve diger silikon kalip satan yerler-- bayaa çeşitli silikon kalıplar var, ayrıca gıda boyasını digerleri 100gr olarak satarken buradan aynı boyaları 2 milyonluk küçük şişelere konulmus halde de alabiliyorsunuz)

Eminonune giderken de fındıkzadeden geçtik ve site resimlerinde ne oldugunu anlayamadigim o yazinin "fermo" oldugunu gordum. Sanırım pasdekorla fermonun bir ortakligi var çünkü fermoda da pasdekor markalı ürünler vardi bugun ilk kez dikkatimi çekti. Doldurduk yine ne varsa eve, oydu buydu derken bugun farkettim ki almadigim cok az sey kalmis (tüm monin şuruplardan almışım, o derece!) bir pasta malzemeleri dükkanı da ben mi açsam nedir :D Aslında şaka bir yana şunun web sitesini adam gibi yapsalar ve internetten sipariş verebilsek HARİKA olurdu diye düşünüyorum. Amin.

Adsız dedi ki...

Tekrar merhabalar Burcu Hanım,
Biz de size çok teşekkür ediyoruz, hemen düzeltme yapmışsınız. İnşallah bir gün yolunuz buraya düşerse biz de sizinle tanışmaktan mutlu olacağız. Bu arada size yardım edebileceğimiz bir konu olursa lütfen çekinmeyin.
Sevgiler,
Özge Oktay

Adsız dedi ki...

güzel çok beyendim ,

Adsız dedi ki...

BURCU ABLA BEN 13 YAŞINDAYIM VE PASTALARA HASTAYIM SENİN SİTENİ ÖĞRENDİM VE HEMEN GİRDİM.ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK BEĞENDİM VE BİZ PASTA SEVERLER İÇİN ÖYLE BİR SİTE KURDUĞUNDAN SENİ TEBRİK EDERİM...

Adsız dedi ki...

BURCU HOTELİMİZİN PASTAHANESİ ADINA SİZE BÖYLE BİR SİTE KURDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Adsız dedi ki...

BURCU HANIM YAZMAYI UNUTMUŞUM ÖZÜR DİLERİM

Adsız dedi ki...

BURCU (HANIM )EKLEMEYİ UNUTMUŞUZ ÖZÜR DİLERİM

Adsız dedi ki...

mrb, evet pastalarınız gerçekten çok güzel ama bence pasta kursu açmalısınız. çünkü o kadar kurs arayan insan varki... ankarada pasta kursu bulamıyoruz.tabi bu benim düşüncem dikkate alırsanız sevinirim. bye

Adsız dedi ki...

başarılarınızın devamını dilerim meslekteş arkadaşlara selamlar

Adsız dedi ki...

başarılarınızın devamını dilerim ve emeği geçen bütün meslektaşlarıma saygılarımı sunarım

Elif Damla dedi ki...

benmki sizin kadar profesyonel bi site deil ama belki beğenenler olabilir. oburumben.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Burcu abla meraba,
1992 'den bu yana İstanbul/Bahçelievler'de pasta malzemEleri satıyoruz.Bu çevrede sevilen ve tanınan bir işletmeyiz. Bundan önce dayımız bu işle uğraşıyordu. Şu anda ise bn ve abim devam ettiriyoruz. Bir kaç aydır kendimize bir blog yaptık.İncelerseniz ve pasta malzemeleri satan yerler arasında belirtirseniz sevinirim.
http://pastadunyam.blogspot.com/
SAYGILAR

Adsız dedi ki...

burcu gerçekten harikasın bende sonra pasta dukkanı açmayı düşünüyürum evde denemeler yapıyorum ve karşı tarafa karşı başarılı oluyorum fakat annem bu gibi işlerre öncelik vermeme kızıyor ve beni engelliyor .lüt fen bu kanuyada yer ayırır mısın ayırırsan sevi nirim sev giler.:):):)