Pazartesi, Temmuz 31, 2006

ANNEM FRANSA'DAN DÖNDÜ..
























Sonunda Annem Fransa'dan döndü :))Neredeyse her sene üniversitelerden davetli olarak Fransanın çeşitli bölgelerine gider ve gittiği yerleri arşınlayıp bilgilerine bilgi katarak geri döner..böyle Fransızcası ustaca olan bir Anne'ye sahip olan ben, utanarak itiraf ediyorum ki çok az Fransızca biliyorum..artık bu hakkımı yeni nesillere, Yağmura ve ufaklığa bırakıyorum..umarım onlar Annemin hakkını verirler..

Annem , bana hediye olarak ne getireceğini düşünürken, beni en çok mutlu edecek şeylerin pastacılık malzemeleri olacağını düşünmüş..kesinlikle çok doğru bir sonuca ulaştığını düşünüyorum çünkü bir çanta dolusu pastacılık malzemeleri ve tarifleri görünce gerçekten çok ama çok mutlu oldum.

Özellikle Türkiye'de bulamadağım "Dessert Chocolate"lar çok makbule geçti. Birde canım birşeyler yapıp yemek istese..bu ara çok tembelleştim..


Annem, gittiği bölgenin iki ünlü tarifini getirmiş. Hemen buzdolabımın üzerine yapıştırdım, en kısa zamanda o tarifleri denemek ve sizlerle paylaşmak istiyorum..

Haftasonum, bol bol trafikte ve Kayınvalidemin yazlığında geçti..Perşembe gecesi Tekirdağa Yağmurla birlikte gitmeye karar verdim. Çevreyoluna çıktım ve kaldım..tam iki saat Mecidiyeköy-Ataköy mesafesini tamamlayamadım. Sonra Havaalanı- İkitelli ayrımına gelince yol birden açıldı. Mutlulukla açılan yoldan ilerledim ama yarım saat sonra Bahçeşehiri geçip Kumburgaza yaklaşırken inanılmaz bir tıkanmaya daha denk geldim..Tam 1,5 saatte bu tıkanmada bekledik..Bir hamile kadın ve arkadaki bir küçük kız bu durumlardan pek memnun kalmadık ama artık geri dönüşü yoktu..Hayatımın en uzun 1,5 saatlik mesefesini 4,5 saatte alarak rekor kırdım :)

Yazlıkta ise huzurlu ve sessiz saatler yaşadık..Özellikle aynı evde iki hamile bayanın yanyana gelmesi , konuşulacak çok şeyin olduğunu kanıtladı..Eşimin kardeşi ile iki hafta farkla hamile kalmışız :) O benden iki hafta önce doğum yapacak..neredeyse hamileliğimiz aynı geçiyor..çok garip ve güzel bir duygu :)

Bu arada bana, "e hani tarifler ? " diyeceksiniz..ama maalesef canım tatlı istemediği için hep tuzlu yiyorum..ama bu hafta dondurma yapmayı planlıyorum..umarım dondurma fikri hoşunuza gider :)

Herkese sevgilerimle..

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Malesef bu İstanbul trafiğine ne yapsalar olmayacak zaten olacak gibide değil. Çok şanslısınız Burcu hanım bilgilerinizi değişik kültürle harmanlama şansınız var. Ürünlerinizi güzel günlerde kullanmak dileğiyle, ama tarifleri bizden esirgemeyin nolur :)
Dondurmaya gelincede harika olur diye düşünüyorum. Her mutfakta tarifi bulunması gerekir bence.

Adsız dedi ki...

Selamlar,
Annenizin ellerine sağlık diyorum,size bu güzel ürünleri getirdiği için.

Bazen banada olur tıpkı sizde olduğu gibi.Tatlıları geçip tuzlulara eğilmek.

Dondurmayı denerseniz bencede çok hoş olur diye düşünüyorum.Bu ara sitelerde dondurma etkinliği var gibi geldi bana.

Zahmet olmaz da yaparsanız paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Sizide beklerim..

Teşekkür edip,sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Fransadan gelenlerle eminim cok guzel pastalar ve tatlilar yapacaksin.. gerci tatli degil tuzlu revactaymis ama :)

dondurma tarifini 4gozle bekliyorum...bu arada bazi dondurmalar bana cok yumurtali geliyor...tarifte yumurta yerine baska bir alternatif olabiliyormu merak ettim..


sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcucum annene hoş geldin diyorum sanada gözün aydın inş annenle çok güzel günler geçirirsin tariflerini tatlı tuzlu farketmez bekliyoruz sevgiler

Adsız dedi ki...

Tulosh merhaba,
Eskiden araba kullanmak için can atan ben, şimdi kullanmamak için bahane arıyorum..darlaşan sokaklar, trafik kirliliği , habersiz kapatılan yollar vb. bir çok sebep insanın sinirlerini geriyor..
Dondurmayı ise yapmaya devam ediyorum, güzel sonuç aldığım her tarifi mutlaka paylaşıyorum..

Damak-tadı merhaba,

dondurma yapmanın tam zamanı..en keyifli tatlı bence..bakalım ben yaptıklarım güzel olursa hemen yayınlayacağım..

Bething merhaba,

bende aynı dertten bir türlü istediğim tarifi bulamıyorum..yumurtalı dondurma yapmak pek istemiyorum..hatta sorbe yapacaktım , oda yumurta beyazının çiğ kullanı ile yapılıyor..bakalım bir kaç yumurtasız veya az yumurtalı tarifim var..

Emine merhaba,

çok teşekkür ederiz :)
tuzlulardan hep kolaya kaçtığım için buraya yazacak kadar değerli görmedim..ama bir kendimi toparlayayım yapmak istediğim çok şey var..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

Burcucum acaba bebiş oğlan mı olacak dersin:) ben de hep tuzlu yedim de 2 çocukta o nedenle:) bu arada gözün aydın annen gelmiş:)..

Adsız dedi ki...

Burcucum ,keşke bize gelseydn vallahi daha çabuk gelirdin ne dersin:)
annen hoşgelmiş bütün çuku çukulardan aldım birer trtık haberiniz ola:)Bu arada benim gönlümden bir oğluş geçiyor ama hep tersi olur had bakalım hayırlısı .tekrar bir bu arada kpps ne oldu?veeee patates salatası yaptım acaba hoşuna gider mi bu aralar??? Çokkk öpüyorummmm seni ve yağmuru vede bebeği

Adsız dedi ki...

canim benim gule gule kullan malzemlerni..bebisin de hayirli olsun simdiden,cok sevindim..saglikla buyusun ins..sevgiler.dondurma harika fikir bence..

Adsız dedi ki...

Çikolata merhaba,

sonunda sesin çıktı..çok teşekkür ederim, iyi olmaya çalışıyorum..

Pınarcım merhaba

kalbim erkekten yana ama ne desem boş :) umarım sağlıklı ve sorunsuz olur, başkada birşey istemiyorum..
bu arada annem içinde teşekkür ederim :)

Candancım merhaba,
gerçekten size gelseydim daha iyi olurdu :) bu arada bütün çikolar senin olsun ne demek, afiyet olsun :)
KPSS umduğumdan düşük geldi..ama işime yarar duruyor..bakalım, bende bilemiyorum..
patates salatana ise bayıldımmmmm..sende iyi bir aşçı oldun ;)

Sibellacım merhaba,
tüm güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorummm :))
dondurmayı yaptım bakalım sizlerde sevecekmisiniz..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

çok iğrenç kolay ve lezzetli şeyler koymuyosunuz aradığımızı bulamıyoruz oldukça ağır malzemeli şeyler var kısacası site hiç hoş değil

Adsız dedi ki...

çok iğrenç kolay ve lezzetli şeyler koymuyosunuz aradığımızı bulamıyoruz oldukça ağır malzemeli şeyler var kısacası site hiç hoş değil