Perşembe, Temmuz 20, 2006

KEŞKÜL..































Hiç bu kadar kolay keşkül yapabileceğimi ve tadınıda çok seveceğimi tahmin etmemiştim. Bilirsiniz normalde benden keşkül yapmam istense, ben mutlaka onu değiştirerek içerisine çikolata aroması ekler ve belki mevyelerle süsleyerek zenginleştirirdim. Şimdi ise sütlü tatlılar gününden beri canım sadece sütten yapılmış saf keşkül istedi :))

Tarif araştırırken marketteki ürünlere göz gezdirmeye karar verdim. Hazır ürünlerden pek yana değilimdir, bu yüzden Dr.Qetker'in yeni çıkardığı pirinç unu paketlerine gözüm kaydı. Paketin arkasını çevirdiğim zaman farklı farklı sütlü tatlı tariflerini görünce inanılmaz mutlu oldum. Sütlaçmı , muhallebimi derken gözüme keşkül tarifi takıldı. Eşim keşkülü çok sever, malzemeleri de kolay..hemen paketleri attım sepete..

Eve geldiğimde hemen keşkülü hazırlamaya koyuldum. Hemen 20 dakikada hazırladım. 2-3 saat buzdolabında soğuttuktan sonra akşam yemekten sonra keşküllerimizi yedik. Tam benim hayal ettiğim gibi olmuştu, yağsız, unsuz, yumurtasız..çok hafif olmuştu..

Gerekli malzemeler ;

  • 3,5 su bardağı süt- 750 ml ( ben yarım yağlı süt kullandım )
  • 1,5 çay bardağı tozşker- 120 gr
  • 1/2 çay bardağı ince dövülmüş badem - 25 gr
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi- 5 gr
  • 1 paket dr.oetker pirinç unu- 35 gr
  • üzerini süslemek için toz tarçın

Süt ve tarçın hariç diğer tüm malzemeyi orta boy bir tencerenin içerisine alıp kaşık ile iyice karıştıralım. Sonra üzerine sütü ilave edip tel çırpıcı ile soğuk süt ile diğer malzemeleri iyice karıştıralım. Ve orta hararetli ateşin üzerine alıp devamlı karıştırarak keşkülü kaynatmaya başlayalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 3 dakika daha pişirelim.

Piştikten sonra kaselerimize paylaştıralım. Bu tariften küçük boy 5 adet keşkül çıkıyor. Eğer kaseleriniz daha büyükse ve 6-7 adet keşkül çıkarmak istiyorsanız 2 paket pirinç unu kullanın ve malzemeleri 2 katına çıkarın.

Üzerini tarçın ile süsledikten sonra önce tezgahın üzerinde 1 saat kadar ılınmaya bırakalım. Daha sonra buzdolabında muhafaza edelim. Soğuk soğuk hatta üzerine 1 top donsurma ile daha da lezzetli oluyor..

Hepimize afiyet olsun..


19 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımm, nefis gozüküyor. Fotoğraf çok iştah açıcı. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

mmm... burcucuğum nefis olmuş.bende keşkül sevenlerdenim:) ama hiç evde yapmadım.şimdi bu pratik tarifi görünce bende ilk fırsatta deneyeceğim
ellerine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

mmm... burcucuğum nefis olmuş.bende keşkül sevenlerdenim:) ama hiç evde yapmadım.şimdi bu pratik tarifi görünce bende ilk fırsatta deneyeceğim
ellerine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

burcucuğum sanırım benim yorumum kopyalanmış?bende anlayamadım

Adsız dedi ki...

Hande merhaba,

fotoğraf için teşekkür ederim..tadı gerçekten nefis olmuştu..

Burcucum merhaba,
umarım dener ve beğenirsin..
gerisi önemli değil :))

Serpil Hanım merhaba,
umarım sizde dener ve beğenirsiniz..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

süper görünüyor eline sağlık :)

selin (www.selincaglayan.com)

Adsız dedi ki...

Burcucum
merhaba,umarım iyisindir
Keşkülü severim ama evde hiç yapmamıştım.Deniyeyim bakayım ellerine sağlık
çokk öpüyorum seni ve yağmuru

Adsız dedi ki...

Mmm!Harika görünüyor canım.Ben de çok severim keşkülü.Ya da şöyle diyeyim tüm sütlü tatlıları.Ben işin kolayına kaçıp hazır paketlerde süt eklenip pişmeye hazır olanlarla idare ediyorum.Ama senin tarifin toz badem kullanıldığı için pratik.Geleneksel tarif daha zahmetli.Nasılsın bu arada?Öpüyorum Yağmur'u ve seni.

Adsız dedi ki...

Bende yapmak istiyorum ama ince çekilmiş badem bulamadım, keşkül e asıl tadını verende sanırım bademmiş, nederden bulabilirim acaba?

Adsız dedi ki...

Selin merhaba,
çok teşekkür ederim..

blogunun başarılarını dilerim :)

Candancım merhaba,
fena değilim arkadaşım umarım sende iyisindir..
bu tarifte senlik gibi geldi bana, beğeneceğini düşünüyorum canım..

Arzucum merhaba,
en son yazıştığımızdan daha iyiyim..teşekkür ederim canım..umarım sizler ve çocuklar çok çok iyilerdir :)
bende hep keşkülü hazır poşetten yapardım ilk defa bu şekilde denedim ve zahmet olarak hazır ile aynı, tadı ise daha güzel..

Gülten Hanım merhaba,
evet haklısınız, keşkülü keşkül yapan bademdir..ben badem tozunu METRO gross marketten almıştım. ama ambalajlar çok büyük kiloluk belki size fazla gelebilir..
iki seçenek var ;
ya badem alıp biraz ılık suda bekletip kabuklarını çıkarıp sonra biraz kurutup rondodan geçireceksiniz, ya da şansınız varsa hazır soyulmuş badem alıp direk rondodan geçireceksiniz. ben her yolu denemiş bir insanımdır :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba,
Ben bu keskul tarifinizi denedim dun aksam ama dr oetker pirinc unu buralarda bulunmadigindan normal pirinc unuyla denedim, sonucta bir turlu kivam tutmayinca ekstradan biraz daha pirinc unu ve nisasta ekleyerek kivami tutturdum. Acaba dr.oetker paketinde pirinc ununa baska maddeler de mi eklenmis yoksa ben mi beceremedim, paketin icindekileri yazabilir misiniz vaktiniz oldugunda. Ve blogunuzu yeni kesfettim, cok begendim, pasta tariflerini denemek icin sabirisizlaniyorum. Tesekkurler ve kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Nilgün merhaba,

Paketin üzerini inceledim, içindekiler bölümü yok. sadace 35 gr Pirinç unu yazıyor..hangi ülkedesin ?

Adsız dedi ki...

Pastaci tekrar merhaba,
Amerikadayim, pirinc ununu da organik urunler satan bir marketten aldim, aslinda bu ilk pirinc unu kullanisim oldugundan bir yorum da yapamiycam kalitesiyle ilgili. Tatile Turkiyeye gelince bir de dr. oetker'le denerim artik. Tesekkurler..

Adsız dedi ki...

çok güzel ellerine sağlık gerçekten nefis olmuş.

buse dedi ki...

bence resimd3e güzel gözüküyo ama bilemem tadı nasıl buradan hazır gibi duruyo olsn yaptıysan o zaman sana aferin yani bende yapıyon cok güzel

Adsız dedi ki...

süper süper süperrrr

Adsız dedi ki...

35gr pirinç unu demişşiniz iyide bir paket pirinç unu 35 gr değilki teşekkürler

seo dedi ki...

ellerinize sağlık çok iştah açıcı duruyorlar

gülşah dedi ki...

bademleri kabuklarını çıkararakmı dövdünüz acaba,geçen gün keşkül yaptım bademlei dövdüm ama kabuklarından dolayı içinde kahverengi olaraktan gözüktüler sizinki bembeyaz biraz aaçıkklayabilirmisiniz?