Salı, Temmuz 25, 2006

SÜTLÜ TATLILARA DEVAM
























Bu aralar sütlü tatlılardan başka tatlıları bebeğim kabul etmiyor. Sütlü olanları da ara sıra eğer çok zor durumda kalırsa benden istiyor. Benim gibi çikolata bağımlısı bir insanın , çikolatalı tatlıları yiyememesi inanılmaz bir durum ortaya çıkarıyor ama bebeğim çikolatadan daha inatçı çıkıyor ve kesinlikle izin vermiyor. Ya hamurlu bir tatlıyı çok az yiyebilirsin ya da sütlü bir tatlıdan küçük bir porsiyon yiyebiliyorsun diyor. Keşke her zaman az tatlı yiyen birisi olsaydım, o zaman gayet formda olurdum :))

Yaptığım keşkülden sonra sütlü tatlı yeme fikri çok hoşumuza gitmeye başladı. Bende yeni arayışlara girdim. Bu seferde muhallebi yapmaya karar verdim. Keşkülde yaptığım gibi tatlıyı saf haliyle bırakmadım , bu sefer "yine eski Burcu gibi biraz muhallebiyi süsleyeyim " dedim.













Devamı - iki gündür yaptığım muhallebinin tarifini ve Yağmurla ilgili diğer anlatacaklarımı bir türlü yazamadım. Bizim evde temizlik günlerimiz olunca ben evde nedense duramıyorum. Bütün gün ya dolaşıyorum ya da tatilde olmadığım zamanlarda ise okulda oyalanıyorum. Dün de ,hayli uzun geçen dolaşma günüm haline getirdim. Ikea'dan Telekom'a , birkaç alışveriş merkezinden eşimin yanına dolaşıp durdum. Birde arada Yağmur'un okuluna.

Fotoğraflarda da gördüğümüz gibi Yağmur'un sanatsal ve oyunsal çalışmaları hızla devam ediyor..Bu ara en favori boyası sulu boya çeşitleri. Odasında küçük bir boyama bölümü ayırıp bir halıyı feda ettik. Yağmur'da bu bölüme kapanıp resim defterlerini , çeşitli boş kağıtları, kartonları ve artık kendisini boyuyor. Geçen gece hayli uzun bir süre Yağmurdan ses seda duymayınca odasına gittim ve azimle yüzünü, kollarını, ayaklarını, bacaklarını boyadığını gördüm. Hemen fotoğraflarını çektim ve biraz öyle dolaşmasına izin verip yıkadım. O kadar mutlu ve huzurluydu ki. Şaşırdığım nokta ise duvarları, eşyaları boyamaması. Anlayacağınız gayet sanatsal çalışıyor. Ellerini, ayaklarını boyayıp boş kağıtlara baskı yapıyor.

Birde en hoşlandığı şeylerden biri kumlarla oynamak. Kendisine büyük bir kova aldırttı.. Bizim sokaktaki küçük parka gidip 10 metrekarelik kum alanında zavallım kumlarla oynamaya çalışıyor. Tırmıkla eşeliyor, küreğine doldurup kovasına boşaltıyor, kaleler yapmaya çalışıyor. Umarım kısa sürede tatile çıkabiliriz, böylece Yağmurcuk gerçek kumlarla deniz kıyısında oynayabilse..


Muhallebi için gerekli malzemeler ;

  • 70 gr pirinç unu ( 2 poşet dr.oetker pirinç unu )
  • sade kısmı için 4 yemek kaşığı toz şeker - kakaolu kısmı için 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 5 su bardağı soğuk süt
  • 2 poşet vanilin
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • bizim pastane'nin ahududu sosu

Önce vanilyalı muhallebiyi hazırlayalım. 1 poşet pirinç ununu, 4 yemek kaşığı şekeri, 1 poşet vanilini küçük bir tencereye alalım ve şöyle bir kaşıkla karıştıralım. Üzerine 2,5 su bardağı sütü ilave edip çırpma teliyle önce soğukken karıştıralım. Sonra orta hararetli ateşin üzerine alıp devamlı karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirelim. Piştikten sonra kadehlerimize veya kaselerimize azar azar bölüştürelim.

Ahududu sosundan vanilyalı muhallebilerin üzerlerine bölüştürelim.

Diğer kalan malzemeleri aynı vanilyalı muhallebi gibi pişirelim ve ahududu soslarının üzerlerine ilave edelim.

Tezgahta soğuktuktan sonra buzdolabında soğutalım.

Servis yaparken ben yanlarına birer truf ekledim.

Hepimize afiyet olsun..

26 yorum:

Adsız dedi ki...

burcucum tekrar tebrik ediyorum
tatlı nefis görünüyo eline sağlık
çağla

Adsız dedi ki...

burcucum tekrar tebrik ediyorum
tatlı nefis görünüyo eline sağlık
çağla

Adsız dedi ki...

yani su halinle bile yaptiklarini bastan sagma yapmayin dekore ediyorsun yaa kutluyorum seni :)

aslinda hergun girip yeni biseyler yoksa heralde cok halsiz yada midesi bulaniyor hay Allah ne zaman yeni bisi cikacak da bende denemek icin kollari sivayacagim diye geciriyorum icimden.

kendine iyi bak.
Selma.

Adsız dedi ki...

sunum çok hoş tadıda eminim görüntüden daha güzeldir kendine iyi bak sevgiler

Adsız dedi ki...

ben de hamileyken çok sevdiğim çikolatayı yemeye ara vermiştim kendiliğinen. Doğumun üzerinden üç ay geçti hala eskisi kadar çok çikolata tüketmiyorum ve buna çok şaşırıyorum. Zira bir zamanlar yediğim çikolata kesmeyince bir kaç defa bir kavanoz nutella bitirmişliğim vardır(tek seferde)

sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik geçirmen dileği ile..

Adsız dedi ki...

Umarım Sağlıklı bir hamilelik geçirirsin. Tebrikler...

Adsız dedi ki...

Bi söz var bilirsiniz belki "ye ekşiyi doğur ayşeyi, ye tatlıyı doğur hakkı' yı "" :)
cinsiyet bellimi bilmiyorum ama sanırım oğlunuz ulucak :))

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucuğum ,
Bu yaz ortasında yoğunluktan bir türlü yorum yazamadım ama her gün mutlaka siteni ziyaret ediyorum. Ellerine sağlık ama sanırım bu bebiş oldukça akıllı bir bebiş.:))sütün yararlarını bilip onlardan istiyor..:)). Umarım seni fazla üzmüyordur..:))Kendine iyi bak,iki gün sonra izne ayrılıyorum ve en çok siteni ziyaret edememek beni üzüyor..:(,ama bulduğum ilk yerde ve ilk pc ye yapışmayı düşünüyorum.Kendim gidiyorum ama aklım burda..Görüşmek üzere hoşçakal

Adsız dedi ki...

Cok tatlı gozuluyor kadehin icindeki sütlu tatlınız. Ellerinize sağlık.
Aslında Yağmur'dan sonra bir erkek güzel olablir ama Yağmur2un bu konuda düşüncesi de önemli. Kendine bir oyun arkadası istiyor da olabilir:)

Adsız dedi ki...

Hayırlı doğumlar dilerim.Tatlı da çok güzel görnüyor.Ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Burcucum,
hayırlı kandiller mutluluklar sağlığa,huzura vesile olsun inşallah .sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Çağlacım merhaba,

mailini şimdi okudum..Yağmurla birkaç işimizi halledeyim hemen cevap yazacağım..

Selma merhaba,

eskisi kadar halsiz değilim Allah'tan..hatta dün hayli performans gösterdim..ama midem konusunda hala iyileşemedim..

emine , çok teşekkür ederim :)

Meral merhaba,

sen benim hayalimdeki insanlardan birisin !! bir seferinde tek başına 1 kavanoz nutellamı?? bende yapmak çok istedim ama zaten fazla kilolarım vardı..2-3 kaşıkta hep kendimi frenledim neyse ki şimdi hiçistemiyorum..ama garip bir şekilde çok özlüyorum..

Meltem, çok çok teşekkür ederim :))

Gülten merhaba,

sütlü tatlı yaptığıma bakmayın, benim canım hep tuzlu istiyor..o zaman kız mı dersiniz ??

Ülviyecim merhaba,

yazdıkların çok güzel ne desem bilemedim..çok çok ama çok teşekkür ediyorum..
izine çıkmanı aslında çok sevindim böylece bol bol dinlenir ve daha muhteşem pastalar yaparsın..son pastalarını şimdi gördüm en kısa sürede yayınlayacağım..harikalar yaratıyorsun :)))))

Hande merhaba,

Yağmur, önce kız bebek dedi hep , şimdi de erkek bebek diyor..aslında onun istediği küçük bir bebek..bence hepsini çok sever :)

Rügzan , herşey için çok teşekkürler..

Candancım merhaba,
sizlerede hayırlı kandiller dilerim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcu yağmur kaç yaşında ?

Adsız dedi ki...

BURCU tariflerin yine iştah açıcı hamileymişsin inşallah sağlıklı sıhahatli bir bebeğin olur.Tatlıları lohusalıkta bol bol yersin , kızın çoook cici Allah bağışlasın kendine iyi bak dualarımda unutmuyorum seni

Adsız dedi ki...

BURCU tariflerin yine iştah açıcı hamileymişsin inşallah sağlıklı sıhahatli bir bebeğin olur.Tatlıları lohusalıkta bol bol yersin , kızın çoook cici Allah bağışlasın kendine iyi bak dualarımda unutmuyorum seni

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu regaip kandilimiz tüm müslümanlara hayırlı olsun. seninde kandilini kutluyorum.sevgiler

Adsız dedi ki...

İpek , yağmur 3,5 yaşında..

Çiğdem merhaba,

güzel yorumun ve herşey için çok teşekkür ederim :))
en çok ta dualarda unutulmamak harika birşey..

Emine, bende senin, ailenin ve tüm inananların Regaip kandilini kutlarım..çok teşekkür ederiz..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu canıım,pirinç unlu muhallebiye çocukluğumdan beri bayılırım.Ne zaman yapsam kızkardeşimin bebeklik günleri gelir aklıma(4 yaşım).O hepsini yemese de kalanını ben bitirsem diye baktığım,eğer bitirdiyse anneme kendim için yaptırdığım muhallebiler.Ama sunum harika olmuş,ellerine sağlık.Öpüyorum seni ve sanatçı ruhlu sevgili Yağmur'u.

Adsız dedi ki...

Arzucum merhaba,
benimde çocukluğumun tadıdır pirinç unlu muhallebiler..bu sefer hormonlarım yüzünden pek keyif alarak yiyemedim ama başka zamanlar yediğimde gözlerim dolarak geçmişi hatırlarım..

ufaklıklara sevgiler ve öpücükler :))

Adsız dedi ki...

tarifinizi dün akşam denedim bu akşam arkadaşlarıma ikram edeceğim ben hazır sos kullandım bardağımızda aynı olduğu için birebir oldu tarif
elinize sağlık
hülya

Adsız dedi ki...

Hülya, umarım arkadaşlarınız ve sizler muhallebili tatlıyı beğenmişinizdir..ellerine sağlık..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

valla çok güzel gözüküyor ama yapabil,ir miyim bilmiyorum

Adsız dedi ki...

elerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Nurseli merhaba,

bu gerçekten yapımı çok kolay sütlü bir tatlı..bence mutlaka yapabilirsin..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba siteniz çok güzel bir soru sormak istiyorum siz yanlış anlamadıysam hamilesiniz ya da doğurdunuz mu bebeğiniz ne durumdadır.

Adsız dedi ki...

truf için teşekkürler çok güzel anlatmışsın tebrik ederim.