Çarşamba, Ağustos 23, 2006

CREME OLE'Lİ KEDİ DİLİ PASTASI VE GÖL EVİ..

































Dün gece sinemaya gitmek istedik çünkü uzun süredir gidemiyorduk. Sinemaya gidebilmemiz için Yağmur'u ya benim anneme ya da kayınvalideme bırakmamız gerekiyor. Ama Annelerimizin ikiside bizden çok tatil yaptıkları ve evlerinde olmadıkları için sinemaya bütün yaz süresinde gidemedik..
Neyse ki benim annem okuldan çağırıldığı için zorla İstanbul'a döndü. Bizde fırsat bu fırsattır deyip uzun süredir benim gitmeyi çok istediğim "Göl Evi"ne gitmeye karar verdik. Aslında merak ettiğimiz için Kanyon'un sinemasına gitmek istiyorduk ama seans saatleri uymadığı için yine Profilo'ya gittik.
Daha film başlamadan benim kalbim çarpmaya başladı. Sebebini bilmeden çok heyecanlamaya başladım. Bu ara hayatıma giren küçük mutluluklarla heyecanlamayı öğreniyorum sanırım. Hayatın detaylarıyla daha mutlu olabileceğimi keşfettim. Yaşadığım her andan güzel bir detay yakalayıp yüzümü gülümsetmeye çalışıyorum. Televizyonu, haber sitelerini açmaya çok korkuyorum. Ya bir yangın, ya bir savaş, ya bir ölüm ya da bir felaket haberi alıyorum. Şeytanın yaptıklarına çok kızıyorum. Keşke yapabileceğim farklı birşeyler olsa diyorum, AKUT veya başka bir kuruma katılamyı istiyorum ama evi,kızımı ve eşimi uzun süre bırakamıyorum. Yine de beni her an bir yardım kurumunda koştururken görebilirsiniz..

Gelelim şu an yaptıklarıma , yaşadığım hayata..film gerçektende tam beklediğim gibiydi. Pek film yorumu yapmayı beceremem ama şöyle söyleyeyim; top 5 filmimi sıralamamı isteseler sanırım birinci sırada Göl Evi gelirdi. Her karesi ile beni bu kadar derin etkileyen başka bir film hatırlamıyorum. Listemin ikinci sırasında ise yine kanımı donduran ve aynı zamanda yüzümü gülümseten " Babam ve Oğlum" , üçüncü sırada Tarantino'ya beni hayran bırakan "Kill Bill 1-2", dördüncü sırada biraz daha psikolojik gerilim türünde olan "Testere 1" , ikincisini pek beğenmemiştim..ve son sırada ise 70 yılların korku klasikleri yer alıyor. "Omen" serisi, "Rosemary'nin Bebeği" gibi klasikleri çok seviyorum. Bu arada kendimi Top 10 listesi sunan program yapımcıları gibi hissettim :) Bugünde içimden sevdiğim filmleri yazmak geldi..

Bu pastanın yapımı ise gerçekten çok kolay ama sonuçta ortaya inanılmaz lezzetli bir tat çıkıyor..
Eşim yine bayılarak yedi ama en kötüsü ben daha da bayılarak yedim. Creme Ole yumuşak değişik bir puding..çok hoş bir tat ve kıvam katıyor. Özellikle bu sıcak havalarda buzdolabından çıkınca serin serin çok hoş oluyor..

Gerekli Malzemeler ;

Öncelikle çikolatalı Creme Ole'mizi 2,5 su bardağı süt ile çırpalım. Kedi dillerini açalım. Bir çorba tabağın içerisine 1 su bardağı süt ile 1 paket nescafe 3ü1 aradayı hazırlayıp dökelim. Kedi dillerini nescafe'ye batırıp büyük dikdörtgen bir borcamın en altına dizelim. İlk sıra bitince üzerine çikolatalı Creme Ole'yi dökelim ve üzerini düzgünleştirelim. Muzumuzu küp küp kesip pastanın arasına serpiştirelim.

İkinci kat için kalan kedi dillerini diğer 3ü1 aradalı sütle hazırlayıp ıslatarak üzerine dizelim. Muzlu Creme Ole'yi de kalan sütle çırpıp en üste dökelim. Üzerini düzgünleştirip isterseniz çatal ile veya çatallı spatula ile şekillendirebilirsiniz. En az bir gece buzdolabında bekletelim.

İyice bekleyip dinlendikten sonra servise hazırdır.

Hepimize afiyet olsun..



Göl Evi ( The Lake House )

























22 yorum:

Adsız dedi ki...

filmi bende izledim romantik ama bir o kadarda karısık geldi bana, anlayamadıgım kısımları var, filmin sonunda kafamda kocaman bir soru işaretiyle çıktım.Mesela iki yıllık fark nasıl kapandı ve buluştular ikinciside esas oğlan filmin basında ölmüştü zaten sonra nasıl kaza engellendi? Tamam kız kazada ölenin o oldugunu anladı ve not yazdı ama önceki sahnelerde ölmüştü :))) Romantik bir film oldugu belli ve tam bana göre diyerek girdim çıkarken biraz hayal kırıklıgına uğradım doğrusu.

Adsız dedi ki...

filmde hayatın ve kaderin raslantınsal bir dengesi vardı bence. bu denge aslında filme çok güzel oturtulmuştu..seyrederken tüylerim ürperdi. filmin sonunu çabuk bağladıkları ve olayları özet olarak geçtikleri için bazen karışık gibi gözüktü. ama şimdi sahneleri peşpeşe düşününce dengeyi görebiliyorum.

az önce, yazmaya çalıştım o şu yıldayken o bu yıldaydı. şöyle oldu böyle oldu diye ama daha karışık gözüktü. hemen sildim.benim fikrimce bu film bir kere daha seyredilmeyi hak ediyor..tekrar seyredip aradaki bağlantıları daha iyi yakalayabiliriz :)

Adsız dedi ki...

Hayata dair seyleri ne guzel anlatiyorsun burcu, bazen kacirdigim seyleri senin kelimelerinde yakaliyorum..
Sevgiler..
Daphne&Dennis..

Adsız dedi ki...

Burcucum tekrar merhaba:)Truff larını yaptım 1 saatlik sürenin geçmesini bekliyorum.Bu arada Dondurma için bakmaya gelmiştimki birde ne göreyim!?Yeni bir pasta:))Hemen not ettim.Kedidilini bulursam birgün deniycem mutlaka.Nasılsa kilo problemim yok:))
Bu arada göl evi'ni çok merak ettim.Hemen listeme onu da aldım.Ne tesadüf ki bizde akşam eşimle Babam ve Oğlumu bir kez daha izledik.İlk defa sinema da izlemiştim ve o zaman daha çok gülmüştüm ama akşam evde dvd den seyrederken gözlerim şişti ağlamaktan:((

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu pasta çok güzel gözüküyor göl evinide giden arkadaşlarım çok güzel diyor bende gideceğim kısmetse ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

selamlar burcucuğum..verdiğin tarfiler için çok teşekkür ederim. bir çok tarifini uyguladım ve çok büyük başarılar ve övgüler aldım:) sayende tabiii...göl evinde ise, farklı zamanlarda yanı mekanda yasadılar aşkı diyorum film son sahnesinde ise aynı zamanda aynı mekanda olmayı başardılar.sabırla ve hissettikleri büyük bir aşkla diyorum.:)
Eşimle beraber gittik bu filme o ise hayatında gördüğü en saçma sapan film olduğunu söyledi. bu romantik filmlere onları götürmemek lazım galiba..sevgiler

Adsız dedi ki...

ayrıca o kazada ölen kişi esas oğlan değildi. sadece kız o kazayı anlattıgı için esas oğlan oraya gidip kızı görmeye çalıştı..kız 2 yıl ilerde ya..o yasadıgı kazayı esas oğlana anlattı esas oğlanda zamanı gelince o kaza yerinde olmaya gitmesini son anda yazdıgı mesajla önledi..diye anladım filmi

Adsız dedi ki...

burcu bu tarifle ilgili bir şey sormak istedim..büyük dikdörtgen borcamın ebadı nasıl buna benzer bir tarifi portakal ağacı hatice de görüp yapmıştım.dilim çok ince oldu..bu sefer öyle olmasın diye sormak istedim ..sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,

bende tam sinemaya gitsek diye düsünüyordum. Burada havalar yagmurlu bu hafta, onun icin tam zamani.
Bende bu filmi izlerim...sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu, ellerine saglik hem pratik hemde lezzetli bir tatli yapmissin. Gol evine ben henuz gidemedim. Belki bu hafta sonu gideriz. Bir onceki Yagmur'un elleri nasil da tobik, nasil da guzeller. Allah bagislasin. Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Daphne merhaba,

anlattıklarımı sevmen hoşuma gitti, çok teşekkür ederim..bazen kendime "dünyaya at gözlükleriylemi bakıyorum acaba" deyip, çıkarıp atıyorum..o zaman düşüncelerim rahatlıyor ve kendimi çok daha iyi ifade ediyorum. positif düşüncelerimi ise her zaman size yansıtmaya çalışıyorum :)

Kübra merhaba,

umarım truffların güzel olmuşlardır ve afiyetle yersiniz :)
bu arada kilo probleminin olmaması harika birşey, değerini bil..
"Babam ve Oğlum"u bende 2 kere seyrettim , birini arkadaşımın evinde birinide seyrettikten sonra çok beğenip bize aldım ve evimizde eşimle seyrettim. benim ,çok beğendiğim filmleri alıp tekrar tekrar seyretmek gibi bir alışkanlığım vardır :) ama babam ve oğlum harika bir film , Fikret Kuşkan ve oynayan tüm ekip kendilerine hayran bıraktırıyor. Çok başarılı bir Türk yapımı gerçekten, gurur duyuyorum..

Şebnem merhaba,

pasta için çok teşekkür ederim, eğer romantik ve biraz gizemli&şifreli filmlerden hoşlanıyorsan mutlaka seyretmeni tavsiye ederim..


Fidan merhaba,

Öncelikle güzel sözlerin için çokkkk teşekkür ediyorum :)
Göl evinin ise özetini çok güzel anlatmışsın. Benim eşim ise filmi benim gibi çok beğendi..biz ikimiz fazla romantiğiz galiba :)
yanlız ilk önce kazada ölen esas oğlandı. kız bunu bilmiyordu. o zaman yazarak bahsetmişti. olay 2006 sevgililer gününde olmuştu. hatırlarsan, diğer nişanlısı ile başka bir evi yenilemek için 2008 yılında bir mimara gittiler. mimar oğlanın erkek kardeşiydi. kız duvarda göl evinin çizimini gördü. onu sordu, kardeşide abisinin tam 2 yıl önce sevgililer gününde bir kaza sonucu öldüğünü anlattı. kız oradan anladı 2 yıl önce ölenin esas oğlan olduğunu..hemen çocuğa yazdı, sakın yanıma gelmeye çalışma kaza olacak sadace beni bekle..diye..bence filmin sonunu tekrar seyretmelisin. zaten sonuna doğru film karışıyor gerçekten. dün gecede eşime ben anlattım hep..

pasta için ise, borcam klasik ölçülerde, uzunluğunun 26 cm olması gerek. ne çok büyük ne de çok küçük olsun..

Kadriye merhaba,
dediğim gibi romantik ve biraz gizemli ve şifreli filmlerden hoşlanıyorsanız bu filmi çok seveceksiniz. zaten oyuncularda çok başarılı..

nezaketcim merhaba,

Yağmur için söylediklerin çok şirin, çok teşekkür ederiz :)
haftasonu eşinle gitmeni öneririm. sinemadan çıkanlar birbirlerine daha bir kenetlenmişlerdi sanki :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sitenizi sürekli takip ediyorum
bu pastanızda diğerleri gibi çok güzel
pastaları yapıp satıyormusunuz
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Burcu tekrar merhaba bende babam ve oglumu cok cok begendim ve filme ilk cıktıgı gün gittim verdigim paraya hic acımadım bana göre filmi ilk kez izleyecek olanlar sinemada izlesinler daha sonra vcd veya dvd sini alıp istedikleri an tekrar izleyebilirler ben öyle yaptım cünkü, senin gibi sevdigim filmleri tekrar tekrar izleme gibi bir huyum var eşim benim aksime hic hoslanmaz bende o yokken izliyorum.Son günlerde izledigim güzel film king kong vardı sonra karayip korsanları vardı bunlar daha hareketli aksiyon filmleri, ben romantik filmlerden hoslanan biri olarak bu filmleride cok begendim. Göl evi size göre sifreli bir filmse ben bu sifreyi cözemedim açıkcası ve cok heyecanlanarak girdigim bu filmden hayal kırıklıgıyla ayrılmanın buruklugunu yasadım.Benim esimde romantik sayılabilen bir erkek olmasına rağmen (kendi balık burcu)berbat buldu filmi.

Neyse bende filme cok takıldım :)))pasta bir harika hemen deneyecegim tabi kedi dili bulabilirsem, daha önce cok tarifini denedim ve cok memnun kaldım.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

pastacım ben buralara uğramayalı harika şeyler olmuş internetim bozuktu bayağı uzak kalmışım ellerine sağlık çok güzel tarifler hangisine bakacağımı şaşırdım hepsi birbirinden güzel bide kilo problemi olmasa görüşmek üzere hoşçakal

Adsız dedi ki...

şekerim o filmin orijinali "il mare" diye bir uzakdoğu filmi...imkanın varsa onu izle...takilidini izlemedim ama gerçeğinin eline su dökemeyeceğine eminim...

Adsız dedi ki...

Selamlar Burcu,
Henüz bu filme gitme imkanını yakalayamadım.Kışın film atlamazken yazın nedense bir tenbellik çöküyor.Filmin harika olduğunu sayende
ögrenmiş oldum teşekkürler.

Pastandan harika görünüyor,ellerine emeklerine sağlık.

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum sana ve sevdiklerine.Güzel ve merhametli gönlünden dolayıda sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Kalbindeki sevgi ve merhamet asla koybolmasın dileklerimle.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Fikriye merhaba,

öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim..evet yaptıklarımı aslında satıyorum. bunun için şu an ayrı bir site hazırlıyorum. isteyenlere istekleri doğrultusunda pastalar hazırlıyorum..

Tuğba merhaba,

sende filmler ve sinema konusunda en az benim kadar heyecanlısın :) ayrı bir sinema sayfasımı hazırlasak orada :) Babam ve oğlum konusunda sana sonuna kadar hak veriyorum ama göl evine ben hayran kaldım. bence kurgusu çok başarılı idi..belki , eşin ne kadar hoşlanmasa da, bir kere daha seyretseniz farklı düşünebilirsiniz..
bu arada herşey için teşekkürler..

Emine merhaba,

kilo problemi başta benim sorunum :) yapıp yapıp çok az yemek insana çok dokunuyor :( ama son yaptığım kişi ve çikolatayı pastayı iki gündür yiyorum, ne yalan söyleyeyim..güzel olmuşlar..
bu arada hoşgeldinnnn :))

Scarlet merhaba,

filmin aslının uzakdoğudan geldiğini bilmiyordum. demek son dönemlerde nasıl japon korku filmlerini Amerikan sinemasında yeniden uyarılıyorlarsa , bu filmide uyarlamışlar..mutlaka "il mare" yi bulup seyretmeye çalışacağım..
haberdar ettiğin için çok teşekkür ederim..

Damak-tadı merhaa,

yazdığın herbr güzel söz ve dilek için çok ama çok teşekkür ederim..bu gib durumlarda nasıl teşekür edeceğimi bilemiyorum..

göl evine ise mutlaka gitmeni öneririm, seveceğii düşünüyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,

"Savoiardi-Kedi dili" ürününü yıllardır ithal eden ve sizlere sunan firmamızın tarif portföyüne ve damak tadına yaptığınız katkı için teşekkür ederim.

Hemen yaptık, bu akşam deneyeceğiz bakalım nasıl olmuş ?

Bu arada sitenizle ilgili bir sizi ve dostlarınızı memnun edeceğini düşündüğümüz bir projemiz var, emaili yolu ile bağlantıya geçerseniz fikirlerinizi alalım.

Selamlar.
Gökhan Karagöz
İthalat Müd.

Mers Dış Ticaret
www.mers.com.tr

Adsız dedi ki...

Gökhan Bey merhaba,

size konu ile ilgili bir mail gönderdim.

konunun detaylarını merakla bekliyorum..

selamlar

Adsız dedi ki...

gittim cooooooooook güzeldi

Adsız dedi ki...

bence çok hoş olmuş
hanım efendiler için çok tavdiye edilecek bir şey

Adsız dedi ki...

Tesekkurler bu guzel tarif icin yine herzamanki gibi guzel tarif elinize saglik.

Benim de yemek sitem var adresi: http://yemektarifleriizle.blogspot.com/

Acemiyim ama herkesi beklerim.

Iyi gunler...