Pazartesi, Ağustos 14, 2006

FESLEĞEN & DOMATES & MOZARELLA SALATASI..( CAPRESE SALAD )
































Uzun zamandır yemek etkinliklerimize katılamıyordum. Sonunda salata etkinliğini görünce dayanamadım ve mutlaka katılmak istedim. Çikolataya olduğu kadar salatalarada özel ilgim vardır. Belkide bu sayede çok çok aşırı kilo almıyorumdur :)

Bu salata ise gerçekten çok severek yaptığım ve yediğim bir salatadır. En güzelini daha öncede bahsettiğim gibi Nice'te bir İtalyan restorantında yemiştim. İnanılmaz lezzetli ve doyurucuydu. Geçen gece ise Bağdat Caddesinde gittiğimiz bir cafede yediğimiz aynı salatanın ise sunumu çok hoşuma gitmişti..tarif Nice'te ki sunumu Türkiye'de ki olsun istedim..

Bu tarif ,eğer çok açsanız ve sadace öğün olarak salata yiyecekseniz bir kişiliktir. Ama başka ana yemeklerde varsa ve bunu önceden servis yapacaksanız 2 veya 3 kişiğe yetecek kadardır.

Gerekli Malzemeler ;

  • 1 büyük domates ( kabukları soğulmuş )
  • bir bütün mozerallanın yarısı

Fesleğen sos için ;

  • 10 yaprak taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağından çok az sızma zeytinyağı
  • çok az tuz

Öncelikle fesleğen sosumuzu hazırlayalım.

Fesleğen yapraklarını ince ince kıyalım. 2 diş sarımsağı az tuzla dövelim. Rondomuzun içerisine fesleğenleri, dövülmüş sarımsakları ve zeytinyağını ekleyelim ve iyice rondodan geçirelim. Sosumuz hazırdır.

Domatesleri ve mozarellamızı ince ince dilimleyelim. Tabağımıza bir domates, bir mozarella gelecek şekilde ister kule şeklinde istersenizde yan yana dizelim. En son üzerine sosumuzu dökelim. Servise hazırdır..

Salata etkinliği için sevgili ev sahibimiz olan Yemek Cini'ne çok teşekkür ederim..

Herkese sevgilerimle..



9 yorum:

Adsız dedi ki...

Salataya bayildim, her gun yedigim halde doyamiyorum tadina
Bu arada ayin 25 inde istanbuldayim bilgin olsun, umraniyede kalacagim ayrinti bilgi en kisa zamanda mailde olur. Bu sefer gorusebiliriz insallah :) belcikadan kucak dolusu sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bediacım merhaba,

ayın 25'inde bende İstanbuldayım..sadace 29'unda yokum..
çok sevindim geleceğinize, bir an önce görüşüp sana vereceklerimi teslim etmek istiyorum :)

bekliyorum..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Iyi ki bu salatayi yaptin Burcucum. Ben etkinlige son anda bir salata yetistirdim. Evde malzeme olsaydi senin yaptigin salatadan yapmayi dusunuyordum ve aklimda bir suru salata cesidi vardi. Sitende gorunce sevindim. Coook nefis gorunuyor, ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,eline sağlık.Çok iştah açıcı görünüyor.Hem de çok sağlıklı.Hoşça kal!

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine sağlık, harikasın. Özür dileyerek konuyla alakasız bişey sormak istiyorum. Geçen hafta yaptıgın truflardan yaptım harika oldular ama eski yaptıgın tarife göre yani yağıyla pudra şekeriyle falan ... Ama sen son yaptıgına yağ koymadım demiştin. Yağ koyulmadığında daha mı çabuk donuyo? ve oda ısısına daha mı dayanıklı olur?

Adsız dedi ki...

Tuhfecim merhaba,

benimde aklımda çok salata çeşidi var ama en sevdiklerimden biri bu salata..yemeye hiç doyamam..
seninle aynı şeleri düşünmek ise ayrı bir mutluluk verici :)

Münevver merhaba,

çok teşekkür ederim, beğenmen beni çok mutlu etti :) seninde yaptığın güzel ve sağlıklı salataların yanında bu da bir alternatif olabilir..

tulosh merhaba,

iki tarifte çok lezzetli oluyor..ama margarinsiz yapılan seninde dediğin gibi oda ısısında daha dayanıklı oluyor. ama donma açısından ikiside aynı diyebilirim..yai tercih sizlerin :)

bugün bebiş için doktor muayenesine gideceğiz ve sevgili Filiz'in 3 aylık bebişini ziyaret edeceğiz..bize bol şanslar dileyin..

Adsız dedi ki...

merhabalar
salatanızın sunumu o kadar hoşuma gitmişti ki
hazır bu aralar da akşamları salata tüketimine ağırlık vermişken bir deneyim dedim
yalnız benim mozarella ve fesleğeni bulmam pek mümkün değil
ben de beyaz peynir ve domatesle yaptım fesleğen yerine de ince kıyılmış maydonoz ve ince kıyılmış yeşil biber kullandım
bu haliyle de çok güzel oldu
esin verdiğiniz için çok teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

tariflerinizi çok beyendim bana şeker hamuru nsl hazırlandığını ve üzerinin nsl kapatıldıpını tarif edebilirmisiniz birde bu hazırladığım hamuru nsl renklendiriyorum.birde ben toz şeklinde 1 kg kutularda satıldığını gördüm onu alıpta yapacağım ona göre tarif ederseniz sevinirim.sizin gigi sanatçı insanlardan allah razı olsun..

Adsız dedi ki...

Tuğba merhaba,
önemli olan esin alarak kendi şeylerini üretebilmek bence :) sunumunu beğenmenede çok memnun oldum,bende o sunumu bir cafeden öğrenmiştim..ellerine sağlık :)

Seda merhaba,

şeker hamuru ile ilgili tarif ve yazılarımın linklerini aşağıda yazıyorum ;

şeker hamuru 1
şeker hamuru 2
Şeker hamuru 3

bu tarif ve yazıları okumanı tavsiye ederim. daha sonra soruların olursa ben tekrar buradayım..

sevgilerimle..