Pazartesi, Ağustos 07, 2006

KOLAY TARİFLER DOSYASINDAN ; SOĞUK MOZAİK..































İstanbul'da tatile gidilemeyince , zaman nasıl geçirilir ? ( çalışma saatleri dışında )
Klimalı alışveriş merkezleri bol bol gezilir, akşamları deniz kenarına dolaşmaya gidilir ama dönüşte muhteşem İstanbul trafiği ile boğuşulur..yakın yerlerdeki tatil bölgelerinde ki eş dost akraba ziyaretleri yapılır, hatta göze alınırsa kiralık ev tutulur ve tutulduğu zaman tatilden çok ev işiyle vakit geçirilir.. otellerin veya özel kuruluşların havuzlarına gidilir, bunun içi maddi olarak hazırlıklı olmak gerekir, çünkü bir içecek bile 10 YTL'den başlamaktadır..ya da hiç bir şey yapılmadan camlar açılarak evde yan gelinip yatılır..
sonuçta herkesin tatil anlayışı ve zevk aldığı şeyler farklıdır..

Ben tatil denilince sevdiklerimle birlikte olmayı, doğa ile iç içe olmayı, deniz-güneş-kum üçlüsünü ( havuz hariç) ,güzel yiyecekleri, güzel müzikleri...anlıyorum..çocukluğumda ailem beni Antalya'da ki Baklavacılar adında bir tatil yerine götürürlerdi. çok güzel, ormanların arasında, harika kumlardan oluşan muhteşem bir kumsalı olan, çocuk oyun yerleri olan, istersek çadırda kalabileceğimiz, istersekte küçük külübelerde kalabileceğimiz farklı bir tatil tesisiydi..ben orayı o kadar çok sevmişim ki "tatil" denilince aklıma orası geliyor..şimdi ki gibi havuzun etrafına inci gibi dizilip, yapay sularda, en güzel kim kaygısı olmadan yapılan tatil anlayışı benimle daha çok bağdaşıyor..

Yaklaşık 3 haftadır bu kaygıları yaşamayacağımız bir tatil köyü arayışı içerisindeyiz. Eşim yaz-kış,neredeyse günde 12-15 saat çalışan bir insan ve en çok tatili o hak ediyor. Tüm gittiğimiz turlarda sahili neredeyse hiç tanıtmıyorlar..hep kaç tane havuzu olduğundan, eğlencelerinden, kaç çeşit yiyecek olduğundan bahsediyorlar..bizim sorularımız ve isteklerimiz ise hep aynı ; koy olsa, kumsalı güzel olsa, taş değilde kum olsa, havuz çok önemli değil, çocuk oyun alanları olsa, ağaçlıklar arasında olsa..nedense sanki biz ütopik bir dünyada yaşıyormuşuz bakışlarına mahkum kalıyoruz ve teşekkür edip çıkıyoruz..

Sonuçta mecburen galiba bizde havuzun etrafına inci gibi dizilip , yapay sularda kulaçlar atacağız..bari Yağmur için biraz kum temin edebilsek ve çocukta doyasıya oynayabilse..bazen tatil köylerine gitmesek mi acaba diyoruz, ama ben bildiğiniz gibi hamileyim, eşim gerçekten yorgun, bir de güzel kızımız Yağmur var, açıkcası rahat edelim, çok düşünmeyelim istiyoruz..bakalım araştırmalarım sonucu ne olacak ?


Gelelim pastamıza , canım mozaik pasta istiyordu ama içerisinde margarin ve yumurta olsun istemiyordum..bende puding'e benzer bir karışım hazırlayıp , Piknik bisküviden pasta hazırladım. Buzlukta da saklayınca gerçekten hafif, lezzetli ve soğuk bir pasta oldu..

Gerekli malzemeler ;


  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 tepeleme çorba kaşığı un
  • 3 tepeleme çorba kaşığı tozşeker ( isterseniz esmer şekerde kulanabilirsiniz )
  • 75 gr bitter çikolata ( 1 küçük kare paket veya dessert çikolatası )
  • 1 paket sade piknik bisküvi
  • 1 paket kakaolu piknik bisküvi

Öncelikle puding'imizi hazırlayalım. Unu ve şekeri orta boy bir tencereye koyup ikisini kaşıkla karıştıralım. Üzerine soğuk sütü ekleyip yine iyive karıştıralım. Daha sonra ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirelim. Pişmesine yakın çikolatayı içerisine kırıp kırıp ilave edelim ve çikolatanın puding'in içerisinde erimesini sağlayalım.

Ocaktan alıp tezgaha koyalım. Üzerine bisküvilerimizi kıralım ve karıştıralım . Alüminyum folyoya veya streç filme karışımımızı döküp silindir şekli verelim. Buzluğa kaldıralım.

En az 6-7 saat donması gerekmektedir. yanına istediğiniz bir sos ile veya istediğiniz bir top dondurma ile servis edebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..


15 yorum:

Adsız dedi ki...

bebişin ve kızın inşallah çok iyidir bölye bir zamanda istek yapmak ne kadar doğru bilmem ama birşey rica edeceğim bende bayağı çok toz jelatin var geçenlerde jöle yaptım ama tarifte yanlışlık vardı herhalde donmadı güzel bir tarifin varsa çok mutlu olacağım

Adsız dedi ki...

Çocuklar tatlı istediğinde acil yapıp, uykudan kalkana kadar dolapta soğuttuğum süpriz tatlı çeşitlerimdir. Ellerinize sağlık harika görünüyor.
Tatil yeri seçiminizdeki zorluğu anlayabiliyorum Burcu hanım. Bizde geçen ay aynen öyle bir yer için arayışa girdik ama malesef bulamadık. Kemer merkeze çok yakın bir otele gittik. Büyük ana binasını değilde bungalow evleri tercih ettik. Muz ağaçlarıyla çevrelenmiş ortasında su kaydıraklı havuzu olan bir bölüm. İki kızın çok eğlendiler. Ayrıca sahili çok temiz ve güzeldi. Kum bir plajı var ve yemeklerde harikaydı. İsterseniz bir gözgezdirin. http://www.travelguide.gen.tr/otel-detay~HID~2198~Otel~Amara_Wing_Resort.htm

Adsız dedi ki...

merhaba

Uzun süredir görüşemedik..NAsılsın umarım iyisindir..Ben nihayet yavaş yavaş hayatıma geri dönmeye başladım..Ufaklık dünyaya geldi hatta 1 aylık oldu bilr..Ağır ve zor bir hamilelik atlaltıktan sonra şimdide zor geçen ilk üç ayı atlatmaya çalışıyorum..Ne zamandır ilk defa bloguma girdim seninkine baktım..Ne kadar zaman geçmiş ve ben hepinizi ihmal etmişim..Sen nasılsın bana e-mail atarmısın. Evden talınırken pek çok şey gibi senin telefonlarını yazdığım defterimi de kaybetmişim..Seni aramak istiyorum..

filiz.tulu@gmail.com

görüşmek üzere..

Adsız dedi ki...

http://www.keyifpension.com/tr/index.php BU TATİL YERİ ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR GİDENLER ÇOK MEMNU KALMIŞ BENDE NOT ALMIŞTIM ARAYIŞINI GÖRÜNCE LİNK VERMEK İSTEDİM AŞAĞI YUKARI BENİM BEKLE
NTİLERİMLE AYNI BEKLENTİ OLDUĞU İÇİN BEĞENİRSİNİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu,
ben sana ilk defa yorum yaziyorum.Guney Afrika'da yasiyorum ve burda tatli kulturu olmadigi icin senin tariflerin ne kadar isime yariyor anlatamam :) tatil icin yer ariyormussun. Sana tavsiye edebilecegim muhtesem bir tatil koyu var Fethiye'de, Lykia World. "www.lykiaworld.com" adresinden inceleyebilirsin. Taksim'de Silkar Holding'de ofisleri var, zaman zaman guzel indirimleri de oluyor. Yagmur icin harika olanaklari oldugunu soyleyebilirim:)kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

Tatil köyü değil ama, Kemer'i geçince Çıralı diye bir köy var. olimpos'a yakın. Kum bol, plajı sakin, arkası orman, pansiyonların her birinin bahçesi çocuklar için bol ağaçlı, çimenli, oyuncaklı. Zeytinyağlı yemekler, hafif, basit kahvaltılar var.

Biz hep gecesi 40-50 YTL olan (oda+kahvaltı-kişibaşı değil) pansiyonlarda kaldık. Ama daha lüks bir şey istiyorsan temalı yerler var. Yoga yaptırıyorlar filan. Onu da sormuştuk geçen sene. 120 YTL idi oda+kahvaltı.

Her şeyden önemlisi 7-8 dakika uzaklıkta Ulupınar adında bir yer var ki Antalya sıcağında oraya gidince hakikaten cennete düşmüş gibi oluyorsun. Suların akdığı büyük bir alanda kurulan tahta platformlarda oldukça uygun fiyata balık, kebap,meze yiyebiliyorsun. Su sesi ile kendinden geçip oracığa kıvrılıp uyuyabiliyorsun. Huzur dolu, tazeleyici bir yer.
Burası bir koy, sıkılırsan bir sonraki koy olan Adrasan'a geçebiliyorsun. Su öğlene kadar çarşaf gibi ve tertemiz oluyor.

iyi tatiller

Adsız dedi ki...

Merhabalar;

Ben Tarkan Ozdemir, tatli ve pastalar ile ugrasmayi profesyonel sef olarak devam ettiren bir izlemci konumunda calismalarinizi uzulerek cok gec fark ettigimi belirtmek istiyorum..Cok olumlu, guzel ve yaratici fikirlerinizden dolayi sizi takdir ediyorum..

Kisisel olarak hazirladigim web sitemden calismalarim hakkinda bilgi sahibi olabilirsiniz..(www.tarkanozdemir.net)

sayfanizdaki yenilikleri devamli takip etmeye calisacigim

hoscakalin
Tarkan

Adsız dedi ki...

merhaba burcu siteni yeni keşfedenlerdenim istanbulda 2.5 sene kadar yaşadım dediğin çok kalabalık ve akşam trafiği çok ama dinlendiren yerler var her ne oulursa olsun çok kalabalık bir şehir şu an bursada oturuyorum ve istanbula nazaran daha sakin daha güzel bir yer tarife gelince bende değişik tatlar ararken bu tarifi buldum akşama deneyeceğim ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

biraz önce yorum yaptım ama ismim çıkmamıştı

sebnem
blogcu.com/sebnemdurmus

Adsız dedi ki...

Belma merhaba,

toz jelatini bir çok yerde kullanabilirsin..şeker hamurunda, soğuk cheesecake'ler de, pastaların üzerilerini süslemede, muhallebilerde..sen nasıl birşey istersin ?
bahsettiğin link'i inceledim..gerçekten hayallerimle örtüşen bir yer..mutlaka gitmek isteyeceğim bir yer, çok teşekkür ederim benimle paylaştığın için :))

Defne merhaba,
demek ki herkes bizim gibi aynı sorunları yaşıyormuş..Amara'yı duymuştum, Bungalow da kalma fikride çok hoş..peki denizi nasıldı ?dalgalımıydı ?
çok teşekkür ederim paylaştığınız için :)

Filizcim, sana hemen bir mail attım, umarım çabuk cevap verirsin :)

Burcin merhaba,
gerçektende Lykia world'de çocuklar için çok seşenek varmış..çok hoşumuza gitti..haber verdiğin için çok teşekkür ederim :) bu arada Güney Afrika'dan beni takip etmen harika birşey..lütfen takip etmeye ve yorum yazmaya devam et :)


Meral merhaba,
verdiğin süper bilgiler için çok teşekkür ederim..Çıralı çok hoş gözüküyor, hatta fiyatları hayal gibi ( tatil köylerinin fiyatlarıyla kıyaslarsak ) işte benim aradığım yerler böyle..çok birşey istemiyorum aslında..doğa, kum, deniz, güzel sağlıklı yiyecekler..çok teşekkür ederim sana tekrar..hemen not ediyorum yazdıklarını..

Tarkan Bey merhaba,

sizin gibi bir ustadan takdir almak gerçekten çok onur verici..çok teşekkür ederim..

sitenizi keyifle inceledim..ama bazı sayfalarınızı açamadım..yapım aşamasında olabilir diye düşündüm..en kısa sürede tekrar ziyaret edeceğim..
saygılar..

Şebnem merhaba,

bende bazen İstanbul'dan taşınmayı ve Egenin bir sahil kasabasına taşınmayı düşünüyorum..bugün CNN Turk'te Alaçatıyı seyrettim ve hayran kaldım..ahhh ahhhh..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben mimarım ve sizin gibi pasta yapmaya meraklyım. Boş vakitlerimde değişik sitelerden tariflere bakıyorum. Sizim sitenizide açtım ve soğuk mozaik pasta tarifini okumaya başladım.Başında yazmış olduğunuz yazıda antalyada Baklavacı tatil tesisinden söz etmişsiniz biz şuanda ofisimizde oranın yenileme projelerini hazırlıyoruz. Ortağımın eşinin ailesine ait bir yer.
Yazdıklarınız çok hoşumuza gitti.Evet bahsettiğiniz gibi çamlar arasında biryer bizde onun bu dokusunu bozmadan bir proje ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
ayrıca siteniz ve tarifleriniz çok güzel, elinize sağlık.
iyi günler.
dilara (dilara@guzenmimarlik.com.tr )
yazarsanız sevinirim

Adsız dedi ki...

Dilara Hanım merhaba,
nazik yorumunuzdan dolayı çok teşekkür ederim..
Baklavacıların yeniden doğacağını öğrenmek beni çocuklar gibi mutlu etti :)

size kısa bir mail gönderdim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

tüm tarifleriniz gibi mozaik pasta da harika oldu, artık sizin sitenizdeki tarifler dışında pasta yapamaz oldum, hepsi misafirlerim ve ailem tarafından tarafından çok beğeniliyor, teşekkürler...

Adsız dedi ki...

İlknur merhaba,
tariflerin beğenildiğini duymak çok mutluluk verici gerçekten, çok teşekkür ederim sizlere..

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

SLM BEN SADECE HAMUR VE PASTA İLE UĞRAŞIRDIM ARTIK İNTERNETTEN VAKİT BULURMUYUM BILMEM BUGÜN İLK GÜNÜM SONRA BENDE TARİFLERİMİ PAYLAŞABİLİRİM