Pazartesi, Ağustos 14, 2006

UNSUZ NUTELLALI ÇİKOLATAYA DOYDURAN KEK..


































Gördüğünüz gibi çikolatasız geçen günlerim çok kısa sürdü. Artık canım o kadar çok çikolata istiyor ki bu sefer de kendimi zor frenliyorum. Bu gidişle 100 kiloluk bir hamile olacağım ve sonrasında kilo veremediğim için depresyona gireceğim. Bu nasıl bir girdaptır bu çözemiyorum. Çikolata canım istemese moralim bozuluyor, bu seferde istese , çok istiyor, ona bozuluyorum..kendime sanırım başka işler yaratıp kafamı dağıtmalıyım. 

İşte geçen hafta bu ruh halindeyken dayanamayıp kendime bu bol çikolatalı keki yaptım. Ben Yağmurla Akmerkez'e gidip Remzi kitapevini ziyaret etmeyi çok seviyorum..Açıkçası Remzi kitapevi neredeyse ben oraya gidip vakit geçirmeyi çok seviyorum. Yağmur çocuk bölümündeki küçük yeşil masalara oturup kitapları karıştırıyor, bende İngilizce yemek kitapları bölümünü bayılarak dolaşıp kitapları inceliyorum. Sanırım oradan almadığım 4-5 kitap kalmıştır. Bütün maaşımı o kitaplara yatırdım diyebilirim. Şeker hamuru ve çikolata ile ilgili o kadar çok kitap aldım ki artık hangisine bakacağımı şaşırıyorum. Bazen gün içerisindeki 2-3 saatim sadece bu kitapları okumakla geçiriyorum. Kendimi teorik eğitimin içerisinde buluyorum ve çokkk mutlu oluyorum..

En son aldığım kitaptan kapakta görünen keki yapmaya karar verdim. Bu kekin başlığı " Flourless Chocolate Hazelnut Cake" , benim çevirim ile " Unsuz Nutellalı Çikolataya Doyuran Kek "..neden bu kadar uzatıyorum derseniz , içerisinde sadece nutella yada çikolatalı fındık ezmesi olmaması artı çikolata ve kakaonun olması.. Deli gibi çikolata tutkusu olanlara bu keki şiddetle öneririm. Biraz bol kalorili ama azar azar tüketildiğinde inanılmaz mutlu eden bir tat :)

Üzerini süslediğim macaronları ise yeni açılan bir alışveriş merkezinin güzel bir bistro-cafesinden satın aldım.. Kitchenette, en alt katında yer alıyor ve çok keyifli İtalyan yemekleri olan bir mekan. Küçük bir pastane bölümüne sahip, ve uzun zamandır yediğimiz en güzel macaronları buradan satın aldık. Geçen hafta Sevgili Zuhal ile çıktığımız lezzet turunda Beyaz Mutfağa uğramıştık ve yediğimiz macaronları beğenmemiştik. Şimdi ise onu bu hafta bu bahsettiğim bistroya götürmeyi planlıyorum, eminim oda benim gibi çok beğenecektir :)

Şimdi ise tarifimize geçelim ;

Gerekli malzemeler ;


  • 1/3 su bardağı toz kakao ( 35 gr )
  • 1/3 su bardağı sıcak su ( 80 ml )
  • 150 gr bitter çikolata , benmaride eritilmiş
  • 150 gr tereyağı , eritilmiş
  • 295 gr esmer şeker ( rondodan geçirilmiş )
  • 100 gr nutella veya herhangi bir çikolatalı fındık ezmesi
  • 4 adet yumurta , çırpılmış
  • 1 çorba kaşığı ekstra kakao

Öncelikle fırınımızı180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. 20 cm'lik bir kelepçeli kalıbı pişirme kağıdı ile kaplayalım

Çikolata ile tereyağını birlikte benmari usulü eritelim. Sıcak su ile 35 gr kakaoyu birlikte eritelim. Çırpma kabına eritilmiş çikolata ve tereyağını, sulu kakaoyu, yumurta sarılarını, şekeri ve nutellayı ilave edelim ve birlikte çırpalım.

Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpalım. Ve diğer karışıma ilave edelim tahta kaşık ile şöyle bir karıştıralım.

Hazırladığımız karışımı kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra kekimizi ters çevirip tezgahın üzerinde soğutalım. Soğuduktan sonra üzerine ekstra kakaomuzu serpelim.

Bu keki isterseniz ısıtarak "sıcak çikolatalı kek" olarak yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz..

Herkese sevgilerimle..



8 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum, bu tarif, arada bir krize girip yaptığım çikolatalı sufleye çok benziyor. Böyle bütün dökmeyi hiç düşünmemiştim, kalabalık olduğumuzda, çok güzel bir çözüm olacak.

Adsız dedi ki...

Canin istiyor ise bir bildigi vardir :) yemek gerek tabi .. bebis bu duruma ne diyor ? veya daha onemlisi doktorlari :) Seninde findik tuketimine katilimini bekliyoruz, gerci teorik olarak Hazelnut demis ve olayibitirmissin gibi.. afiyet olsun

Adsız dedi ki...

;)))YAŞASIIIIIIN BEBİŞTE BİZDEN;))
Aferim Bebişeee onunda lezzet enlayışı sonunda bize benzediiii benim yiğenlerim hala çikolata sevmiyorlar ve beni deli ediyorlar çikolata sevmeyen çocuk nasıl olur aklım almıyor ama bizim minicik şimdiden keyfini çıkarmaya başlamış çok hoşuma gitti doğrusu;)Tarif mükkemmel görünüyor ve tam benlik nutella'nın yarısını tv seyrederken kaşıkla yarıya indirmeyi başaran nadir insanlar dan olduğum için tam benlik diyorum ellerine sağlık arkadaşım bu arada macaroon yemeye acilen gidebiliriz çok mutlu olurum;)
SEVGİYLE

Adsız dedi ki...

ama böyle olmaz ki bu nasıl mükemmel bir tatlıdır böyle süper ellerine sağlık hamileleikte kilo almayı kafanıza takmayın ben 28 kilo aldım ufaklık sadece 3600 doğdu yani çoğu benimdi ama şuan efe 15 aylık ve ben eski kilomdan 3 kilo daha eksiğim sadece koşturmadan gitti yanlız 20 gün rejim yaptım bence doktor yasaklamadığı sürece gönlünüzce yiyim zaten hayatımız boyunca rejim yapıyoruz bari hamileyken rahat edelim :))

Adsız dedi ki...

Burcucum merhaba,

ben bunu tek kişilikte denedim ama çok sert kabuklu ve çok hoş olmadı..bütün şekilde yapıldığında ise sufleye benzer daha farklı bir kek oluyor..seveceğinizi düşünüyorum :)

Limon Çiceği merhaba,

doktora bu hafta gideceğim, onun için daha birşey diyemiyor :)
evet, farkında olmadan fındıkla ilgili tarif vermişim ama nutella ithal ürün, yerli fındıklar ile yapmam gerekiyor diye düşünüyorum..

Zuhalcim merhaba,

evet, bebişte bizden :) bakalım doğduktan sonrada çikolatacı kalacakmı??
Nutellanın yarısını hatta bazen daha da fazlasını çaktırmadan bende yiyordum. ama son 6-7 aydır bu alışkanlığımı bıraktım. yoksa işin sonu çok fena olacaktı..
Perşembe görüşürüz :)

Belma merhaba,

ben Yağmurda sadace 9 kilo almıştım, doğumda 5 kilo vermiştim. 4 kilo fazlam kalmıştı. ama ne olduysa emzirme döneminde kilo aldım ben :( dördün üzerine 5 daha ekledim..sonra yine uğraştım vermek için..şimdi ise tekrar hamileyim..doğal olarak üzerine 10kilo daha eklemeye çok korkuyorum..neyse ki eşim bana kızıyor, saçmalama sen hamilesin canın çekiyorsa yiyeceksin diyor..doktorda canının çektiğini ye, sadace birşey yemek için kendini zorlama demişti..bende öyle yapıyorum bakalım işin sonu ne olacak..belki 2 çocuk olunca daha rahat kilo veririm...üffff tek sorun kilo olsun,önemli değil aslında :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Ben de tam macaronları sen mi yaptın diye soracaktım.

Adsız dedi ki...

Selamlar,
Çikolata canavarı olarak kendime hitap ettigimden dolayı bu tam benlik ve arkadaşlarımlık.))şimdi biz hayli uzun bir süre bu tarife takılır arkasından dolu dizgin koşarız gibime geliyor.Çok çok teşekkür ederim bu güzel tarif için.
Sizi linklerime eklemiştim fakat iş yerinde olduğumdan çok sık yazamıyorum arkadaşlara.Şimdi kesinlikle her gün ve hatta her yarım saat içinde dikkatle incelenecek tarafımızdan.Tekrar o güzel ellerinize,parmaklarınıza ve gönlünüze sağlık.Biz burdan resimlere bakıp çok mutlu oluyoruz,umarım sizde çok mutlu olursunuz.
Teşekkürler,hep mutlu kalın.

Gül

Adsız dedi ki...

Aslı merhaba,

eğer gittiysen Kanyondaki Kitchenette'ten aldık, gerçekten çok nefisti, öneririm..

Damak-tadı ve ofisteki arkadaşlar, hepinize merhaba,

inanılmaz mutlu oldum hepinizin fotoğraflarımdan ve tariflerimden zevk almanıza :) çok teşekkür ederim sizlere.. her zaman beklerim..
az önce senin blogunu ziyaret ettim, bende çoookkk keyif aldım..
blogunda başarılar dilerim..

herkese sevgilerimle..