Cuma, Ağustos 25, 2006

ZUHAL İLE GÜNÜMÜZ..






















Sonunda Zuhal ile beklenen günümüz gerçekleşti..

Dün sabah yaklaşık bu saatlerde başlayan günümüz gece geç saatlere kadar devam etti :) Ben tabi yine her zamanki gibi çok telaşlandım ve heyecanlandım..bizim eve ne zaman çok sevdiğim birileri gelse hep elim ayağım dolaşır. Neyse ki hazırladıklarım fena olmamışlardı..bazen o kadar çok telaşlanırım ki yaptıklarım hiç güzel olmaz..































Kiş yapmayı çok sevdiğim için ve sabah kahvaltısında kiş yemeği ayrı bir çok sevdiğim için Zuhal'e sosisli kiş hazırlamaya karar verdim. Daha önce birçok kiş tarifi yayınlamıştım. Hamuru aynı hamur..bu sefer sadace içerisine "Anamur Kaşarı" ve sosis kullandım. Ve büyük bir kiş yapmak yerine 12'li muffin kalıbımı kullanarak küçük küçük kişcikler yaptım :)

Sosisli ve Kaşarlı Kiş Tarifi için..


































Kahvaltı sofralarında ve akşam yemeklerinde salatayı herkesin kendi servisinin önüne sunmayı seviyorum. Ortaya bir salata tabağı koymak yerine , küçük salata kaselerine salataları bölüştürüp servis yapmayı daha çok seviyorum..
Bu salatayı ise sabah kahvaltılarında veya brunch zamanlarında hazırlamayı tercih ediyorum. Yapımı çok kolay ama tadı gerçekten çok lezzetli oluyor.

  • kişi başına bir adet domates
  • knorr "fesleğenli kekikli " salata sosu
  • kişi başına birer kaşık toz permasen peyniri
  • isteğinize bağlı sızma zeytinyağı
  • üzerini süslemek için maydanoz veya taze fesleğen ve zeytin

Domateslerimizi küp küp keselim. Bir kasede zeytinyağını ve salata sosunu iyice karıştıralım. Domatesleri ve sosumuzu karışıtıralım. İçerisine parmesan peynirimizi ilave edip tekrar karıştıralım. Servis tabaklarımıza paylaştıralım. Üzerini ince ince kıyılmış maydanozla veya taze fesleğenle süsleyip en son birkaç zeytin atıştırarak salatamızı bitirelim..


































Bu patates toplarını Hatice'den ilham alarak hazırladım. Kahvaltı için hafif ve lezzetli bir tercih oldu. Bence çok kalabalık misafirleriniz geleceği zaman açık büfe servis yapmak isterseniz bu toplardan yapmayı deneyin. Hem çok şık görünecektir, hem de servisi kolay olacaktır ve hemde partik olacaktır..


  • yaklaşık 8-9 adet patates topu için 2 iri boy patates
  • 2 adet klasik karper peyniri
  • 3-4 kaşık sarımsaklı krem peynir
  • üzerini süslemek için ince kıyılmış dereotu, maydanoz, taze fesleğen, rende havuç , çörek otu vb..

Öncelikle patateslerimizi haşlayalım. Haşlanmış patatesleri ezelim ve peynirler ile karıştıralım. Karışımı elimizle yuvarlayarak küçük küçük toplar elde edelim. İstediğimiz süsleme malzemesini ince ince kıyarak veya rendeleyerek hazırlayalım. Patates toplarını yuvarlarken süsleme malzemelerimizi üzerinde yuvarlayalım..




































Bu nefis kurabiyeler ve servis tabağı ise sevgili Zuhal'in bana hediyeleri oldu..tekrar çok ama çokkk teşekkür ediyorum.. Bu lezzetli fındıklı kurabiyelerin tarifi burada..
Evet , biz bu kurabiyeleri kıyıp yedik :))

































En son ise yaptığım bu çikolatalı pastayı yedik..Bu pastanın kremasını kakaolu creme oleden yaptım. Ve gerçekten çok güzel oldu..Pandispanyası ise bol çikolatalı, kabarık ve yumuşaktı.. Bu pasta gerçekten çok lezzetliydi..

Pandispanyası için ;


  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması ( ben metrodan aldığım dr.oetker'ın paket halindeki vanilya aromasından 1 adet kulandım. )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı toz kakao
  • 120 gr bitter çikolata veya yurt dışında iseniz sütlü dessert chocolate

Öncelikle 20 cm'lik bir kelepçeli kalıbı pişirme kağıdı ile çeviriyoruz veya her yanını iyice yağlıyoruz. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz.

Yumurta, şeker ve vanilyayı mikser ile iyice 10 dakika kadar çırpıyoruz. Bu arada çikolatayı benmaride eritiyoruz. Yumurtalı karışıma yoğurdu ve yağı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Benmaride erittiğimiz çikolatayıda bu karışıma ekleyip 3-4 dakika daha çırpıyoruz.

Ayrı bir kaba unu, kakaoyu ve kabartma tozunu birlikte eliyoruz. Elediğimiz bu karışımı diğerine ilave ediyoruz ve 2-3 dakika daha çırpıyoruz.

Yağladığımız kalıbımıza karışımımızı döküyoruz ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Piştikten sonra tezgahımıza ters çevirip bekletiyoruz. Soğuduktan sonra kalıbından dikkatlice çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz.

  • iki paket kakaolu creme ole
  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet muz

Creme oleyi 4 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Ortadan ikiye kestiğimiz kekimizin arasına creme oleden bir miktar döküyoruz. Üzerinede muzumuzu küp küp kesip serpiştiriyoruz. Üzerini diğer parça ile kapatıyoruz. Ve kalan kremayı pastamızın her tarafına dikkatlice sürüyoruz. Ben üzerini süte batırdığım kedi dilleri ile süsledim. Siz arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz..


























Kahvaltımızı ( brunch'ımızı ) yedikten sonra çalışmalarımıza başladık. Bilgisayarlarımızı yan yana, biz dirsek dirseğe , birbirimize destek olarak Zuhal'ın blogun yeniledik. Ona renkli bir header hazırladık, template'ini değiştirdik.. Fotoğrafta benim ne kadar fedakarca header hazırladığımı görüyorsunuz :) sadace Zuhal sizlerle daha iyi iletişim kurabilsin diye..
Zuhal'i çok seviyorum :)

Herkese sevgilerimle..

19 yorum:

Adsız dedi ki...

BURCUCUM,MERHABALAR,
NASILSIN ARKADAŞIM BENDE BU ARALAR ORTALIKLARDA YOKTUM DEĞİLMİ INCREDIBLE DISSAPEARING LADY DURUMLARI NE DERSİN?
BEBEK PASTASINA BAYILDIM İNANILMAZ FİMO ESİNTİLİ OLMUŞ BAYILDIM.YAĞMURCUMUN DONDURMA KEKİ DE SUPER BU ARALAR BENİ SERİNLETECEK TEK ŞEY SICAK ÇOKKK SICAK .49 DERECEYE ÇIKTIK BLOGDAN BAKABİLİRSİN:)
SEVGİLERİMLE
SENİ VE YAĞMURCUMU ÖPÜYORUM ,BEBİŞİ BİLAHARE ÖPECEĞİZ BİTTABİ:))))

Adsız dedi ki...

Yaa bunlar harika görünüyor..:)))tarif istiyoruuuuzzzzz...:))Eminim harika bir gün geçirmişsinizdir..:))mamalarda cabası, ellerinize sağlık...:))

Adsız dedi ki...

ya bu resimdeki bayan bana hic yabanci gelmiyor cicek takside bir zamanlar rol alan bayanmi bu yoksa . aa ogrenemezsem catliycam simdi .

Adsız dedi ki...

Candancım hoşgeldin arkadaşım :)

neden yoktun ortalarda ? incredible dissapearing ladycim :)) bende yakın zamanlarda ortadan yok olacağım ama ben haber vereceğim..senin gibi öyle inanılmaz olarak ortadan yok olmayacağım..
bu arada 49 derecemi !! size gelmekten vazgeçtim :)

Ülviyecim merhaba,

birgün senide bekliyorum canım..

Bahar merhaba,

evet, Zuhal tiyatrocu ve dublaj sanatçısı.. Çicek takside söylediğine göre 5 dönem rol almış. en son Show Tv'de Çapkın dizisinde rol almıştı, belki seyretmişsindir..şimdi ise yine Eylül döneminde sete gidecek..öyle işte :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Burcucuğum,Edirneye yolunuz düşerse bende beklerim..:))
Gerçekten muhteşemsiniz bu güzellikleri gördükçe gönlümüz gözümüz açılıyor..:)))

Adsız dedi ki...

İnan bana bende orada olmak keyifle muhabbetinizi dinlemek ve sofranızda misafir olmak isterdim. Benide aranıza alınnnnn nolur?...

Adsız dedi ki...

Ülviyecim,
çok teşekkür ederim canım..eğer birgün Edirne'ye gelirsek sana önceden haber veririm..

Filiz merhaba,
aramıza almak ne demek, aslında çok keyifli olur gerçekten..bizlerde mutlu oluruz..ne olmasın :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım,
bloğunuzu çok beğendim. Pasta, tatlı ve hamurişlerine uzak biri olduğum için sık sık bloğunuzu ziyaret edeceğim gibi görünüyor. Bu sebeple bloğuma linkinizi ekliyorum ve bu hoş ortamın devamını diliyorum..

Adsız dedi ki...

masa muhteşem güzel bi sofra sevdiğin bi dostla sohbet muhteşem insan daha ne isterki sohbetiniz bol sofranız bereketli olsun sevgiler

Adsız dedi ki...

Bende sizi çooook seviyorum insanın içten,hamarat,paylaşımcı,sevecen arkadaşlarının olması ne kadar güzel;)Yaşadığımız dönemde o kadar azınlıkta ki bu değerleri taşıyan insanlar iyi ki varsın canım arkadaşım.Burcu'cuğum muhteşem mamaların,özenli sofran,paylaşımcı ve teşvikci arkadaşlığına,kardeş sohbetine sonsuz teşekkür ederim.Yağmur'cuğumu seni ve anneciğini çoook çok öptüm canım.Sizelri çok seviyorum.
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Yeliz hanım merhaba,
güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim..her zaman bloguma beklerim :))
bende size blogunuzda başarılar dilerim..

emine merhaba,

evet söylediklerin çok güzel ve doğru, insan başka ne isterki..belki şunu isteyebilir, daha çok dost, sevgi ve saygı :)

Zuhalcim merhaba,

bizlerde seni gerçekten çok seviyoruz, ben asla laf olsun diye bir insana onu çok sevdiğimi söyleyemem..hele ki burada birçok kişinin okuyabileceği bir yerde..ama okuyanlarda senin ne kadar mütevazi ,becerikli ve iyi yürekli bir insan olduğunu hissetsinler istiyorum :)

beni çok abartmışsın be arkadaşım, gerçekten yazdığın kadar çok şey yapmadım. ama yinede çok teşekkür ederim :)
çok öpüyoruz seni..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcucum merhaba yine benn..ne güzel birgün geçirmişsiniz keşke bizlerde olsaydıkk.Burcu şu şeker hamuru yapımına taktım ben jelatin ve glikoz bulamamıştım istanbuldan jelatini buldurdum ama glikozu bulamamışlar nereden alıyorsun adresini verirmisin.(bu arada gönderebileceğini söylemişsin çok teşekür ederim eyer bulamazsam son çarem sen olacaksın galiba)öpüyorum canım sevgiler...

Adsız dedi ki...

burcu yukardakiben adresi yazmayı unutmuşum sevgiler:))

Adsız dedi ki...

Burcuuu merhaba!Gün içinde yorum yazdım ama post etmem mümkün olmadı bir türlü.Ben de bir daha deniyorum.Ne güzel bir durum,kıskandım şimdi.Ne güzel,insanın sevdiği biri için özenle hazırlıklar yapması,birşeylerin paylaşılması,herşeyin tadının damaklarda sevgiyle kalması,hatırlanması...Allah bozmasın canım.
Bu arada Creme Ôle ile pasta kaplamak çok pratik bir fikir.Ben de naçizane,hane halkı için yaptığım pastalarda kullanayım bari.Malum 'Vakit nakittir' sözü benim gibiler için söylenmiş.Ama arada bir hafif bir pastacı kreması da yapmıyor değilim hani:))O kadar da tembel sayılmam ;)Öpüyorum canımcım.

Adsız dedi ki...

Armeda merhaba,

glikozu İstanbulda bu adreslerden bulabilirsiniz. ben en son Eminönü Fermo'dan satın almıştım. dediğim gibi tekrar sorun yaşarsanız, en son çare ben sana kargoyla gönderirim. merak etme..
İstanbul'a yolunuz düştüğünüzde haberim olsun tamammı :)

Arzucum merhaba,
Kıskanma arkadaşım, birgün hep birlikte buluşuruz..ne güzel olur :) gerçekten sizleri çok merak ediyorum, ikizleri, yakışıklıları..
Bu arada creme ole ile pastayı sıvamak hem çok pratik oluyor hemde lezzetli oluyor. ben en çok lezzetinden pastayı bu şekilde sıvadım. mutlaka tavsiye ederim..
çok öpüyorum sizleri..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

herşey harika görünüyor ellerinize sağlık. kalabalık arkadaş grubuyla yenilen yemeklere bayılırım. çok eğlenceli oluyor...

Adsız dedi ki...

cream ole'yi nereden satın alabilirim.

Adsız dedi ki...

nuran, cream ole her markette satılıyor..dr.quetker'in..

sana linkini gönderiyorum, site türkçe değil ama ambalajının görüntüsü aynı..

http://www.cremeole.ro/

sevgiler..

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ DPSTUM PEYGAMBER HANIM BEGENDİ SEVGİLER