Perşembe, Ağustos 10, 2006

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI & ÇİKOLATAYA DOYDUĞUMUZ AN..






































Dün sevgili Zuhal Yalçın'la çok güzel bir gün geçirdik..Yağmuru, beni ve ufaklığı sabah kahvaltısına davet etti..harika bir sofra, harika çoğu kendi yapımı mamalar, güler yüz, tatlı sohbet..herşey çok güzeldi, bir de sosisli yufkalı kızarttığı rüzgar gülleri harikaydı..neredeyse çoğunu ben yemişim :)

Kahvaltıdan sonra sohbet ederken , kendisine hemen bir blog hazırlamaya karar verdik. Zaten bir blog oluşturmayı çok istiyordu ve bana da sadace birazcık yardım etmek düştü.. bugüne kadar yaptığı birçok pastanın, kurabiyenin, yemeklerin fotoğraflarını çekmişti, birçok şey hazırdı..adınıda bulduktan sonra hemen bir blog oluşturduk..ben buna vesile olduğum için çok mutlu oldum çünkü kendisi gerçekten çok becerikli ve çok bilgili bir insan..paylaşmak istemesi harika ! hemen linki veriyorum ;

Zuhal Yalçın'ın Karnavalı

Yukarıda gördüğünüz çikolataları ise ben kendisine hediye yapıp götürdüm. Aslında mağazaları dolaşırken onun seveceğini umduğum ayaklı bir çikolatalık&şekerlik beğenip aldım. Paket yaptırmadım çünkü içini boş götürmek istemedim. Eve gelince hemen ahududu aromalı trufflar hazırladım ve şekerliği bu trufflar ile doldurdum..

Truff yapmak gerçekten çok zevkli ve kolay bir şey. Daha önce verdiğim tariften farklı olarak bu çikolataya hiç margarin eklemedim. Sadace krema, çikolata ve ahududu mermalatı kullandım.

  • 400 ml sıvı krema ( 2 küçük paket )
  • 500 gr bitter çikolata ( ben dessert chocolate kullandım )
  • 4-5 çorba kaşığı ahududu marmelatı

eğer miktar size fazla gelirse yarım ölçü kullanabilirsiniz.

Öncelikle kremamızı küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Bu arada çikolatalırımızı kesme tahtasının üzerinde küçük küçük kesiyoruz. Kaynayan kremanın altını kapatıp çikolatalarımızı ilave ediyoruz ve hemen karıştırarak çikolatalarımızı eritiyoruz. Çikolatalarımız eridikten sonra içerisine marmelatımızı ilave ediyoruz. İsterseniz eklemeyedebilirsiniz..

Bu karışımı oda ısısında sertleşinceye kadar bekletiyoruz. Bu yaklaşık bir gece sürebilir. O yüzden geceden karışımı hazırlıyıp sabah çikolataları hazırlayabilirsiniz. Sertleşen çikolatalarımızı artık şekillendirebilirsiniz.

Şekillendirirken üzerini toz kakao, hindistan cevizi, toz badem, toz fındık vb. toz malzemeler ile çevirebilirsiniz. Ben kakao ile çevirip şekillendirdim. Eğer daha farklı bir çikolata yapmak isterseniz, sütlü veya beyaz çikolatayı eritip yuvarlağınız truffları çikolataya batırıp dondurabilirsiniz. Daha şık çikolatalar elde edersiniz böylece..

Altına kullandığım küçük kağıtları ise ben Fermo'dan aldım. Ama Bakırköy pazarında bile buna benzer kek kağıtları gördüm. Hemde fiyatları 1 YTL idi.

İki gündür yayınladığım "Unsuz Çikolatalı Kek"in tarifini ise en kısa zamanda yayınlayacağım..

Herkese sevgilerimle..

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir zamandir suren kafein krizlerimde kola ve kahveden sonra artik canim cikolatada istemeye basladi. Dun yine ayni krizlerden birinde internette dondum durdum. Fotografi ile bile tekrar kriz esigine gelen ben bu donem bitmeden acil tarif bekliyorum. yazlari soguk karpuz isteyen vucudum evrim geciriyor, bu sicakta sicak sicak cikolata selalesi dusluyorum. neyse .. cenem dustu. tarifi bekliyorum

Adsız dedi ki...

benim istediğim bendeki toz jelatini (eminönünden aldım) denediğimde meyveli jölem olmadı sulu kaldı acaba pişirerekmi yapmak lazım kısa bir tarif verebilirsen mesela 1 lt meyve suyuna nekadar nasıl koymam lazım çok teşekkürler

Adsız dedi ki...

ay bu ne biçim birşey dir böyleee.
hımmm nasıl güzel parlıyor öyle yaaa.
valla yumuşacık yiyeceksin.
Bunun tarifini verecek misinizz.??

Adsız dedi ki...

BURCUCUM SABIRSIZLANIYORUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM :)

Adsız dedi ki...

Süheyla merhaba,

yorumun beni gerçekten çok keyiflendirdi :) keşke hemen tarifini yazsaymışım..ama en kısa sürede ekleyeceğim..

belma merhaba,

1 lt meyve suyu ile çok fazla jölen olur. ben normal miktarda bir tarif vereyim istersen, sen kendine göre miktarını arttırırsın ;

soğuk kullanımı ;
10 gr toz jöle, 500 ml su içindir.
önce 200 ml ile 10 gr jöle 2 dakika kaynatılır, sonra üzerine 300 ml soğuk olarak ilave edilir. ve kalıplara servis edilir.

nergiz merhaba,
tarif çok yakında geliyor, beğenmene çok memnun oldum :)

tulosh ,çok yakında :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba sitenizi fırsat buldukça ziyaret etmeye çalışıyorum dondurma tarifini deniycem. sevgiler

www.ebrununyemekleri.azbuz.com

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu'cuğum
Dostluğunla,paylaşımlarınla,güler yüzünle,Yağmur'cuğumla soframda kahvaltıma ahenk kattığınız için ben teşekkür ederim .Çok uzun zamandır bu kadar keyifli bir kahvaltı yapmamıştım günüme kattığınız neşe için tekrar teşekkür ederim.Hediyen çok çok güzeldi amaaaaa çikolataların olağan üstü enfes olmuşlar burdan duyan duymayan herkese sesleniyorum acil yapılası bir lezzet haberiniz ola...Ellerine sağlık arkadaşım.En kısa zaman da bir lezzet turuna çıkalım o gün seni bilgisayarın başına mahkum ettiğim için bir lezzet turu borcum var sayıyorum kendimi herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim.Sayende hobilerimi genişletebileceğim gönül dostluğu kurabileceğim bir blog kurduğun ve isim anneliğini de yaptığın için de ayrıca sağol;)))Yağmur'cuğumu ve seni öpüyorum.
SEVGİYLE...

Adsız dedi ki...

Canıııııııım nasılsın?Çikolatan nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Zuhal'e de sitesi için tebrik yazacaktım ama blogger olma şartı koymuş.Bu onun seçimi mi,yoksa şimdilik mi öyle hocası?Sen tebriklerimi iletiver lütfen,ama onunla da yazışmak isterim.Öpüyorum seni ve Yağmur'u...

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Burcu. Sayende cikolataya karsi daha fazla ilgi duymaya basladim. Cikolata kokulu gunler dilegimle,

Saglicakla kal.

Adsız dedi ki...

Ebru merhaba,

yorumun için teşekkür ederim , böylece yeni ve güzel bir blogtan daha haberdar oldum..

Zuhalcim, güzel ve içten sözlerin için çok teşekkür ederimmm :)
Bu haftada bize bekliyoruz seni, benim tarafların lezzet turunuda çıkarız beraber..

Arzucum merhaba,
yorumlarına sadace blogger olma şartı o koymamıştır zannetmiyorum..o herkesten yorumlar gelsin ister çünkü..beraber düzeltiriz o kısmı ama ben mutlaka senin güzel dileklerinden haberdar ederim Zuhal'i..onun adına teşekkür ederim :)

bende sizleri öpüyorum..

Tuhfe merhabaaa :)
uzunnnn zamandır senden yorum alamıyordum, görünce çok mutlu oldum :))
güzel dileğin için ise ayrıca teşekkür ederim ( çikolata kokulu günler gerçekten çok hoş )

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Selam,
of off off,bayıldım gerçekten..belki inanmayacaksın ama resmen monitöre yapıştık arkadaşlarla.))lütfen rica etsek tarifi verir misin???devamlı takipteyiz siteni.Senli benli yazdıgım içinde özürler.))harika bir site bizim için..SUPERRRRRR..


SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Damak-tadı merhaba,

rica ederim ne demek..içinizden nasıl geliyorsa benimle öyle konuşabilirsiniz..hatta samimi yorumlardan daha mutlu oluyorum :)

tarifi bugün yayınladım. işte burada.
umarım hoşunuza gider..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Aslinda ben sitedeki diger truf tarifini yapmistim, badem kullanarak, ve cok lezzetli cikmisti. Simdi bu tarifi gorunce cok sevindim zira margarinsiz truf daha da hos. Bir tek sorum olacak ama-marmelat yerine kullanabilecegimiz daha notr tatta birsey var mi? Yukardaki yorumlardan birinden ilham alarak jole diye dusundum ama sacma sapan birsey koyup kivamini bozmaktan korkuyorum onun icin en iyisi size sormak. Simdiden tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Berrin merhaba,

jöleyi soğutmadan sıcak olarak çikolata ile kullanırsak güzel ve değişik bir tat elde edebiliriz..ama isterseniz ne marmelat ne de jöle eklemeden sadace çikolata ve kremadandan da truf yapabilirsiniz..diğerleri aroma ve lezzet katması için ilave ediliyor..

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

bu tarife çok sevindim, margarinli oalnını denemiştim ama margarin tüketimimiz aşırı derecede az olduğu için margarin tadı biraz rahatsız etmişti. bunu da kesinlikle deniycem ve umarım çook güzel olucak..

Adsız dedi ki...

!!!!çok güzel tarifler var .. teşekkürlürler))

Adsız dedi ki...

pastanız çok güzel

Adsız dedi ki...

zuhal hanım sizi çok sevioruz tarifleriniz harika bence kitap çıkarmalısınız program yaparsanız çok seviniriz

Unknown dedi ki...

merhaba benim merak ettiğim bir şey var truffları ne kadar saklayabiliriz.yanıtlarsanız sevinirim

Adsız dedi ki...

merhaba ben aykut çikolata ustasıyım truff çikolatası çok ozel bir tatlıdır ama benim yaptıgım truff la sizinki çok farklı ben kahve dünyasında calışıyorum eger ugrarsanız tatlarına bakabilirsiniz iyi günler