Çarşamba, Eylül 27, 2006

KLASİK HİNDİSTAN CEVİZLİ & ÇİKOLATALI PASTA..



































Bu ayın "doğum günleri ayımız" olduğundan bahsetmiştim. İlk pastayı Günal'a, ikinci pastayı da Kayınvalideme yaptım. Herkesin tarzına ve sevdiği tatlara göre pasta yapmaya çalışıyorum. Kayınvalidem klasik tatları sevdiği için ona klasik görünüşte klasik bir pasta yapmaya karar verdim. Malum biraz orta yaş kuşağı şeker hamurundan pek hoşlanmıyor. Görüntüyü beğeniyorlar ama tadı için aynı şeyi düşünmüyorlar..


Akşam ona bir sürpriz yapıp pastayı çıkardım. Üzerine 6 tane mum koyup ışıkları kapattım. Ve "iyi ki doğdunnn" diyerek salona pastayı getirdim. görünce o kadar şaşırdı ve mutlu oldu ki. Bu duygu çok hoşuma gidiyor :)


Pastanın görüntüsünü ne kadar klasik yapsam da tadını yine kendi usulümce yaptım. Bol çikolatalı yumuşak pandispanya ve hindistan cevizi sütünden ara krema, bol muz ve etrafında fındıklar...

Kendime ise anca gelebiliyorum. İki gündür hastanedeydik. Küçük kızımız bademcik ameliyatı oldu. Öpüşen bademcikleri ve geniz eti alındı. Biliyorum çok büyük bir ameliyat değildi aslında ama küçük bir bedene narkoz verilmesi ve bıçak altına alınması ,sevdiklerini telaşlandırıyor. şimdi evimize geldik iyiyiz, bende pastalarıma devam ediyorum :)



Gerekli malzemeler ;

Pandispanyası için gerekli malzemeler ;

  • 4 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr sütlü çikolata, 100 gr bitter çikolata
  • 1 paket dr.oetker vanilya aroması veya 2 çorba kaşığı vanilya esansı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağı

Ara Kreması için ;

  • 1 su bardağı hindistancevizi konservesi ( metro, carrefour, makro gibi marketlerin konserve bölümlerinde satılıyor)
  • 1 paket toz kremşanti
  • 2 adet muz

Üzeri için ;

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 paket toz krem şanti
  • 10 adet kiraz şekerlemesi
  • çikolata parçacıkları
  • yanları için fındık tozu veya file kesilmiş fındık


Pandispanyamızı 1 gün önceden hazırlayalım.

Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

20 cm 'lik yuvarlak kelepçeli kalıbımızı yağlayalım.


Yumurta ,şeker ve aromayı birlikte çırpmaya başlayalım. Ayrı bir kaba unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim. Çikolatamızı benmaride eritelim. Çırptığımız yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Şekerin iyice erimesi gerekmektedir. Bu sırada yoğurdumuz ekleyip çırpalım, sıvı yağı ekleyip çırpalım. Hazırladığımız unlu karışımı ilave edip tekrar yavaş yavaş çırpalım.

Ve hazırladığımız karışımı ilave edelim. Tel ızgaranın üzerinde dengelice kalıbımızı yerleştirip yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım.

Ertesi gün iç ve dış kremayı ayrı ayrı kaplarda çırparak hazırlayalım. 1 su bardağı hindistancevizi ile 1 paket kremşantiyi çırpıp buzdolabına kaldıralım. 2 paket kremşanti ile 2 su bardağı sütü kaldırıp buzdolabına kaldıralım.

Pandispanyamızı üçe bölelim. Her bir katına hindistan cevizi kremasını sürelim ve muzları yerleştirelim. Pastamızı kremşanti ile sıvayalım. İlk önce tek kat sıvayıp buzdolabına kaldıralım. 10 dakika beklettikten sonra ikinci katı sıvayalım. Kalan kremayı sıkma torbasına koyalım ve 10 dakikalığına buzdolabına kaldıralım.

File fındıklarımızı pastamızın etrafına elimizle dikkatlice sıvayalım. Özellikle bu işlemi döner pasta standında yaparsanız daha kolay yaparsanız. Birde bu işlemi yaparken elimizin altına tabak yerleştirirsek dökülenler toplanır ve tekrar kullanılabilir.

Dolaptan sıkma torbamızı çıkaralım ve pastanın etrafına 10 tane yuvarlak şekil sıkalım. üzerlerine birer adet kiraz şekerlemesi yerleştirelim. Ganaş çikolatadan bıçakla parçacıklar çıkarıp pastamızın ortasına serpiştirelim. Ganaş çikolatanız yoksa normal çikolatayı da rendeleyebilirsiniz.

Pastamız hazır. Buzdolabında 1-2 saat bekletmeniz yeterli olacaktır..

Hepimize afiyet olsun...


59 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba pasta çok enfes gözüküyor 10 ekim kardeşimin doğum günü daha şimdiden bir çok pasta tarifim oldu ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

ınsanin boyle yetenekli bir gelininin olmasi nasil guzel bir duygudur, kimbilir? Ellerine saglik Burcugum bu pastan nefis, hele hele o pembe gullu olan Gunal in pastasi yok mu acaip guzel. Gunal a da kayinvalidene de saglikli uzun bir omur diliyorum. Ama biliyosun benim favorim arkadasina bebek hediyesi olarak goturdugun bebekli pasta. Bilmem anlatabildim mi?
Cok opuyorum, sevgilerimle

Adsız dedi ki...

merhaba,yaklaşık 2 saattir blogunuzdayım,sizi daha iyi tanıyabilmek için nbütün arşivinizi okudum.harika tarifler var ama bende bunları yapacak zaman yok:( açıkçası size imrendim ve aladımki insan sevdiği uğraş için mutlaka vakit yratıyor.sizinle tanışmayı çok isterim,ayrıca yazılarınız bende oldukça sıcakkanlı bir insan olduğunuz hissini uyandırdı:) görüşebilmek dileğiyle bol çikolatalı günler:)

Adsız dedi ki...

Günaydın Burcucum,
Öncelikle Yağmura çok çok geçmiş olsun..Her iki pastada muhteşemdi,hele bunun kesik görüntüsü gel beni ye diyor...:)),ee ikisi böyle olunca inan üçüncüsünü sabırsızlıkla beklemeye başladım yani annenin doğum günü pastasını..:))Burcucum bir şey soracağım fırında saklama kısmında pandispanyanı streçle sarıyormusun yoksa öyle kabında sadece fırındamı bekletiyorsun.Şimdiden cevap için teşekkürler..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu
yağmura çok geçmiş olsun....
bu pastan da harika görünüyor.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,sanırım bundan sonra yorumlar kısmında benim adımı da sıklıkla göreceksin.İlk defa internette bu kadar vakit geçiriyorum,teknolojiyle aram pek iyi değil sanırım.Dün akşam tüm arşivini okumuştum ve yazılarında izmirden ve bravo pastanesinden sık olarak sözettiğini farkettim.ben de bravo pastanesinin pastalarını çookk severim özellikle ananaslı bademli olanını.Bu çeşit bizim için çok özeldir çünkü düğün pastamız bravo pastanesindendi ve tek kelimeyle muhteşemdi.Davetlilerin hemen hemen hepsi pastanın nereden olduğunu merak etmişlerdi,sanırım bravo pastanesine hatırı sayılır miktarda müşteri gönderdik:) ben de sizlerle bunu paylaşmak istedim.Gitgide bir blog fanatiği oluyorum galiba,şu anda bir yandan duruşma sıramı bekliuor bir yandan da pasta tarifleri okuyorum.Umarım bende mutfak maceralarımı sizlerle paylaşabileceğim bir blog oluşturabilirim,blog kardeşliği beni çok heveslendirdi.herkese mutlu günler diliyorum..yağmura geçmiş olsun dileklerimi unutmadan ekleyeyim:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Anne'ciğinin ve kayınvalide'nin doğum günlerini tekrar kutlayıp sağlıklı uzun seneler diliyorum,pastalarınla.)Pastan çok güzel görünüyor sanki pastahaneden yeni çıkmış.Seninki muhteşem canım pastahanedekiler seninkilerin yanından bile geçemezler.Ellerine gönlüne sağlık.Güzel yüzün hep gülsün..Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Pastacım yağmur rahatsızmış tatlı kızınıza acil sifalar dilerim.Kayınvalidenizinde doğum gününü kutlarım.Pastanız yine konuşuyor çok sade ve çok hoş ellerin dert görmesin sevgiler

Adsız dedi ki...

çok geçmis olsun burcu. umarim yagmur hizla iyilesir. kendine iyi bak sevgiler... (sitene yorum yazmiyorum bu aralar pek takilmamaya çalisiyorum çünkü bir hamile için zararli aserme durumlarina neden olabilirsin :)))

Adsız dedi ki...

Canım; yağmurcuğu çok öpüyorum geçmişler olsun...

Adsız dedi ki...

Pastalar harika burcu ama ben kayınvalidende yeyipte çok beğendiğin sütlaç tarifini sorabilir miyim.

Adsız dedi ki...

Kıyamam ya Yağmura çok geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Kayınvalideninde doğumgününü kutluyorum. Pasta çok güzel olmuş. Gerçekten çok şanslı senin gibi bir gelini oldugu için.

Adsız dedi ki...

çok güzel harikaaa

Adsız dedi ki...

Selam Burcu,
Benimde kizimin 3 yasindayken kulaklarina dolan su ve geniz eti alinmisti 15 dk bir ameliyat ama insana 15 saat gibi geliyor cok cok gecmis olsun..Pastan yine enfes görunuyor Bana Kara Orman pastasini hatirlatti?...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili BURCU pastalar herzamanki gibimi yoksa bana oruçlu oruçlu bir başkamı görünüyor bilemiyorum.gerçi şu sıralar bana herşey yemek ve tatlıya benziyor ama neyse..doğum günleri sahiplerini kutluyorum.nice uzun ömürler inşllh..sanada bol pastalı çikolatalı uzun bir hayat diliyorum sevdiklerinle beraber.bu aralar YAĞMUR la ilgili bişeyler olduğunu hissetmiştim inanırmısın.çünki epeydir ondan bahsetmiyordun.çok geçmiş olsun .bende olmuştum bu ameliyatı çocukken gelişimine çok faydası olacak göreceksin.çünki vücut mikrop üreten iştah kesen büyümeyi kilo almayı yavaşlatan yani görevini yapamayan bir organdan kurtuluyor.herkese sağlıklı günler diliyorum ..

Adsız dedi ki...

sevgili BURCU pastalar herzamanki gibimi yoksa bana oruçlu oruçlu bir başkamı görünüyor bilemiyorum.gerçi şu sıralar bana herşey yemek ve tatlıya benziyor ama neyse..doğum günleri sahiplerini kutluyorum.nice uzun ömürler inşllh..sanada bol pastalı çikolatalı uzun bir hayat diliyorum sevdiklerinle beraber.bu aralar YAĞMUR la ilgili bişeyler olduğunu hissetmiştim inanırmısın.çünki epeydir ondan bahsetmiyordun.çok geçmiş olsun .bende olmuştum bu ameliyatı çocukken gelişimine çok faydası olacak göreceksin.çünki vücut mikrop üreten iştah kesen büyümeyi kilo almayı yavaşlatan yani görevini yapamayan bir organdan kurtuluyor.herkese sağlıklı günler diliyorum ..

Adsız dedi ki...

burcucuğum pastalar harika. bende epeydir yağmurdan bahsetmediğini farkettim.demekki bazı şeyler yaşanmış çook geçmiş olsun.bende olmuştum aynı ameliyattan.çok faydasını gördüm.herkese sağlıklı bir hayat diliyorum sevgilerr...

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun Burcu...
Yağmur umarım en kısa zamanda iyileşir.Benim kızımında sık sık bademcikleri şişer ateşlenir.Sanırım bizde böyle bir operasyon geçiricez :(
Ama bu kadar erken yapılabildiğini de bilmiyordum.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucum, yazilarini uzun zamandir takip ediyorum, sanirim tariflerinin 90%'ini indirmisimdir, oyle guzel gorunuyorlarki. maalesef bende bunlari yapmaya vakit bulamayanlardanim ama yinede indiriyorum, elbette bir gun lazim olacaktir. yine harika bir pasta yapmissin, ellerine saglik, kayin validenin ve de Günayinda dogum gununu kutlarim. Tatli kizin Yagmurada acil sifalar. Burcucum, senden bir kac ricam olacakti, acaba 26 cm'lik bir kelepceli kaliba daima kullanabilecegim pandispanya ve pasta kremasi verebilirmisin, ayrica bir de tart kalibim var, ama 30 cm'lik, ve takip ettigim bloglarda hic buna gore bir tarif bulamiyorum, bende pek becerim olmadigi icin kendim cesaret edip de deneyemiyorum. Eyer bir gun vaktin olursa yardimci olursan cok sevinirim. Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Burcu geçmiş olsun Yağmura acil şifalar.Pastan yine hakika görünüyor.tariflerinin yapım amalarını Zuhal Hn gibi resimlerle gösterirsen daha iyi olur kanısındayım.File bademle süslemek zor olmuyor mu? Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ya ne guzel seyler bunlar ellerine saglik
sanki kokular geliooo
tebrikler ve hairli ramazanlar dilerim

Adsız dedi ki...

Şebnem merhaba,
kardeşinin doğu gününü şimdiden kutlarım..ne şanslı ona kendi elleriyle pasta yapacak bir kardeşi var :)

Nezaket merhaba,

mesaj alınmıştır..keşke ya sen burada ya da ben orada olsaydım ..ama aklımda bir şey var..bir ara sana mail atacağım :)

Ayşe merhaba,

çok teşekkür ederim güzel sözlerin için :) evet ben bu işi çok severek yapıyorum ve bulabildiğim her vakti bu işle ilgilenerek geçiriyorum..belki ileride tek işim bu olur :)

Ülviyecim merhaba,

pastaları beğenmene çok sevindim canım :) eee seninkilerin yanında ..
ben pandispanyamı streçlemiyorum. nasıl kalıbın içerisinde piştiyse aynı şekilde fırın ve kalıp soğuyunca kapayı kapatıp saklıyorum. böyle yumuşaklığınıda koruyor. ama uzun vadeli 3-4 saklayacaksam o zaman streçliyorum.

Özlem, teşekkür ederim :)

Ayşe merhaba,

yanılmıyorsam karşımda Avukat, mutsaksever ve İzmirde yaşayan bir bayan var :) pasta,çikolata,mutfakseverliliğimiz ,bravo severliliğimiz ve İzmir'imiz ortak noktalarımız :) bravo'yu gerçekten çok seviyor ve beğeniyorum..yazın kuzenim Aykut'ta İzmirde evlendi ve düğün pastalarını bravodan yaptırdılar. yumuşacık çok lezzetli bir pastaydı..seninle tanıştığıma çok memnun oldum ..eğer istersen blog konusunda yardımcıda olurum..
mail: pastaci.burcu@gmail.com

Gül merhaba,

senin güzel yorumlarını okuyunca yüzüm hep gülüyor zaten :) yaşama sevincinin hep böyle devam etmesini diliyorum..çok teşekkür ederim :)

Emine merhaba,
çok sağol canım..Yağmurcum şimdi çok daha iyi..bugün biraz dışar bile çıkardım..sadace yemek konusunda sıkıntımız var. 1 hafta katı gıdalar yasak..bizimkiside çok sever katı gıdaları..bakalım onunla uğraşıyorum :)

Rabia merhaba,

çok tatlısın :)ama seni çok iyi anlıyorum..bende oruçluyken dolaşamıyorum yemek bloglarını..ama en azından senin canın çok çekerse yiyebilirsin, oruçluyken hiçyenilmiyor :)

Filizcim, çok teşekkür ederiz :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Canım Yağmur'cuğumun güzel yanaklarından öpüyorum ve çok çok geçmiş olsun,anne olmak ne kadar zor değilmi sanki o değilde sen girdin ameliyata allah bir daha o masaya yatırmasın hiiiç kimseyi.Hamarat gelinin halide bir başka olur;))Ellerine sağlık arkadaşım bu kadar koşuşturmanın arasına bu pastayı sıkıştırmışsın ya söylenebilecek hiç bir şey yok vallahi bravo, kayınvalidene de sağlıklı huzurlu sevdikleri ile geçireceği nice yaşlar dilerim.Tekrar geçmiş olsun arkadaşım sizi çok öpüyorum.
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Canım Yağmur'cuğumun güzel yanaklarından öpüyorum ve çok çok geçmiş olsun,anne olmak ne kadar zor değilmi sanki o değilde sen girdin ameliyata allah bir daha o masaya yatırmasın hiiiç kimseyi.Hamarat gelinin halide bir başka olur;))Ellerine sağlık arkadaşım bu kadar koşuşturmanın arasına bu pastayı sıkıştırmışsın ya söylenebilecek hiç bir şey yok vallahi bravo, kayınvalidene de sağlıklı huzurlu sevdikleri ile geçireceği nice yaşlar dilerim.Tekrar geçmiş olsun arkadaşım sizi çok öpüyorum.
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Canım Yağmur'cuğumun güzel yanaklarından öpüyorum ve çok çok geçmiş olsun,anne olmak ne kadar zor değilmi sanki o değilde sen girdin ameliyata allah bir daha o masaya yatırmasın hiiiç kimseyi.Hamarat gelinin halide bir başka olur;))Ellerine sağlık arkadaşım bu kadar koşuşturmanın arasına bu pastayı sıkıştırmışsın ya söylenebilecek hiç bir şey yok vallahi bravo, kayınvalidene de sağlıklı huzurlu sevdikleri ile geçireceği nice yaşlar dilerim.Tekrar geçmiş olsun arkadaşım sizi çok öpüyorum.
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

selam,
pasta yine harika gorunuyor..
bu arada gecmis olsun..bende olmustum 5 yasindayken bademcik ameliyati..ameliyattan sonra bol bol dondurma yedigimi hatirliyorum o yuzden baya hosuma gitmisti o durumda olmak :)

Adsız dedi ki...

Gülşen merhaba,

sütlaç tarifini en kısa zamanda yayınlayacağım..gerçekten çok güzeldi:)

Tülay merhaba,
herşey için teşekkürler :)

Fehr, çok çok teşekkür :))

Daphne merhaba,

Aynı heyecanı ve duyguları yaşamışız demek ki..geçmiş olsun..

evet, görüntüsü karaormana benziyor çünkü her ikisi de klasik pastalar..klasik pastalarda birbirine benziyor ister istemez :)

Beste merhaba,

pastalar tabiiki her zaman ki gibi :)) galiba sana daha güzel gözüktü :)

bu arada bende çocuken senin gibi ameliyat olmuştum..şimdide yağmurcuk oldu..umarım dediğin gibi olumlu etkilenir..

Arzu merhaba,

küçük kızına şimdiden geçmiş olsun canım..bizde geçen kış sık sık aynı sorunları yaşamıştık..bakalım şimdi nasıl olacak..bu arada bu tip ameliyatları 2 yaşından itibaren yapıyorlarmış..yağmur 3,5 yaşında olmuş oldu..

Gül merhaba,

herşey için teşekkür ederiz :)
benim 26 cm kalıpta devamlı yaptığım pastanın tarifini denemelisin , gerçekten çok lezzetli oluyor..
tarifi burada..
tart için ise bu tarif deki malzemeleri 2 katına çıkararak kullanabilirsin..
istersen kakaolu değilde sadesini yapabilirsin..

Zeynep merhaba,
evet Zuhal gibi ayrıntı çekebilsem iyi olur ama mutfakta tek başıma çalışırken pek uygun olmuyor..birde pasta yaparken çok çok zor oluyor..ama elimden geldiğince çekmeye çalışıyorum..

Menekşe merhaba,
sanada hayırlı ramazanlar ve teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Burcucum merhaba yine döktürmüşsün nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler...(bu arada anladığım kadarıyla şeker hamurunu toz jöle koyarak yapmaktan vazgeçmeliyim sanırım :))

Adsız dedi ki...

Zuhalcim merhaba,

gerçekten Allah insanın sevdiklerini ameliyat masasına yatırmasın. birde dün haberlerde 3,5 yaşındaki bir çocuğa yanlışlıkla azot verildiğini dinlediğimde kafayı yiyordum..inanılmaz üzüldüm ve sinirlendim. Allah kimselere yaşatmasın..
Kayınvalidem adınada çok teşekkür ediyorum :))öpüyorum seni çok :))

Bething merhaba,
Yağmurda ilk başta dondurma yemekten hoşlandı ama şimdi nedense istemiyor..soğuk süt içiyor :)
bu arada teşekkür ederimm :))

Armeda merhaba,
evet, kesinlikle toz jöle kullanma..ben özellikle senin için denedim, normal toz jelatinle tarif çok güzel tutuyor ama meyveli jöle ile tutmadı. çope atmak zorunda kaldım :(
istersen sana toz jelatin gönderebilirim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu,gördüğüm kadarıyla yapabileceğim tüm iltifatları almışsınız zaten haklı olarak ,tüm iyi dileklere ve takdirlere yürekten katılıyorum.
benim öğrenmek istediğim bu hindistan cevizli pasta keki kremadan önce ıslatılmıyor mu? Teşekkür ederim.nisa

Adsız dedi ki...

bu arada tv. de başlıyacak programı da tebrik ediyorum.nisa

Adsız dedi ki...

Nisa merhaba,

pastanın keki ıslatılmıyor çünkü farklı bir yumuşaklıkta ve dokuda bir pandispanyamız oluyor. ve gerek kalmıyor..

tüm güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim :))

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

pastanız çok güzel görünüyor.imrendim size :)ne kadar marifetlisiniz benim bi sorum var benim kelepçeli kalıbım yokk:( ben yapamammı şimdi pandispanyayı? ve un az gelmiyormu yani hamur kıvamı akıcımı oluyor? yapmayı çok istiyorum tarifinizi ama korkuyorum tutturamassam diye bugün oğlumun doğumgünü ama babası işte oldugu için haftasonuna erteledik kutlama işini yardımcı olursan sevinirim yapabilim inşallah :) öpücüklerrr

Adsız dedi ki...

Nihal merhaba,

öncelikle güzel oğlunuzun yeni yaşını gönülden kutlarım..iyi ki doğmuş :)

pandispanyayı tabiiki yapabilirsiniz..kelepçeli olması şart değil,önemli olan 20 cm çapında olması. birde yüksekliği 10 cm olursa daha da güzel olur..

un az gelmiyor..bu benim kendi tarifim ve hiç pişman kalmazsınız.merak etme :)

umarım istediğin gibi bir pasta yapabilirsin..soruların olursa ben buradayım..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

bukadar harika pastalar yapabilmeyi ve bir kursa gitmeyi gercekten cok isterdim.sitenizdeki anlatimlarinizdan faydalanarak bende pasta yapmaya baslamak istiyorum.size 2 sorum olacak ben hollandada oturuyorum ve glikozu nerden bulacagimi bilmiyorum bugun markete gidip sordugumda cevap veremediler ama orada glazuur diye birsey buldum sozlukteki karsiligi sir maddesi sanirim bu degil ama glikoz yerine kullanabilirmiyim?simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim.size ve bize guzel pastali gunler dilegiyle

Adsız dedi ki...

Özlem merhaba,

eminim birkaç denemeden sonra sende harika pastalar yapacaksındır :)
eğer glikoz adı ile bulamıyorsan, mısır şurubu olarak ara..çünkü mısır şurubu aynı zamanda glikoz demektir..

glazur ,pastaların pandispanyalarını ıslatmak için kullanılır..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu bu pasta hakkında daha öncede ıslatılıp ıslatılmayacağı hakkında bir soru sormuştum.pastayı yapmaya başladım fakat ilk başarısızlığım hemen geldi, kek enaz yarım saat kalıptan sürekli taştı ve dolayısyla üzeri de bozuldu 20 cm.lik bir forma 4 yumurtalı bir kek için küçük mü aceba yoksa bardak ölçüleri mi farklı 1sb ölçüsü kaç gram sizin ölçünüzde ve fırınınız 180c turbo mu yoksa yalnızca alt üst mü?Bir de keki fırına tekrar koymadan önce yani bekletmek için fırının soğuması mı gerekiyor?Ara kreması ve üzerine sürülen krema ölçüleri keke fazla mı yoksa tam mı geliyor?Çok zahmet olmazsa bu sorulara yarına kadar cevap alabilirmiyim aceba?Çok çok teşekküler ve sevgiler.nisa

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu hanım

Bende de arkadastakı gıbı sorunum su pandispanya ölcülerini bır türlü ayarlıyamamam.Benım 24 cm lık oldugu için bu ölcü mıktarını bır türlü bulamıyorum. Neolur enkısa zamanda benı aydınlatmanızı istıyorum sizden eger vaktiniz olursa.Kendime de günemıyorum bu konuda.benım devamlı kullanabılecegım bır ölçü olursa cok cok sevinirim.sevgıler

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu hanım

Bende de arkadastakı gıbı sorunum su pandispanya ölcülerini bır türlü ayarlıyamamam.Benım 24 cm lık oldugu için bu ölcü mıktarını bır türlü bulamıyorum. Neolur enkısa zamanda benı aydınlatmanızı istıyorum sizden eger vaktiniz olursa.Kendime de günemıyorum bu konuda.benım devamlı kullanabılecegım bır ölçü olursa cok cok sevinirim.sevgıler

Adsız dedi ki...

Ayşenur Hanım,ben uzun zamandır sorularıma cevap alamadım,bu arada da birçok denemem oldu .Bu deneyimlerden yararlanmak isterseniz size aktarabilirim.

Bu ölçüler 20 cm.lik forma için verilmiş ancak defalarca denememe rağmen 20 cm.lik kalıpta taşmasına engel olamadım bunun üzerine aynı ölçülerde malzemeyle çalışıp bir kısmını kalıba koymamayı denedim bu bir yoldu .Bir de 24cm.lik kalıpla çalıştım siz denediniz mi bilmiyorum ama ben iki türlüde denedim.24cm.lik kalıpta taşma olmuyor haliyle ,ama kek 3 parçaya kesileceği için katlar 20cm.lik kalıpta olduğu kadar kalın olmuyor yani daha ince katlar elde ediyorsunuz.Ama bu durum lezzeti için engel değil.
Yalnız Burcu hanım aynı tarifi değişik ölçülerdeki kalıplar için ayrı ayrı vermiş hangi başlık altında hatırlamıyorum ama arşivi bir tarayın derim.Ben de sonra gördüm.Pastayı yapmanızı tavsiye ederim gerçekten çok güzel bir tarif kalıbınızın 24 cm.olması da lezzetini etkilemiyecektir.Kolay gelsin ve afiyet olsun.nisa

Adsız dedi ki...

Ayşenur ve Nisa Hanım,

lütfen kusuruma bakmayın..bazen öyle bir an oluyor ki hiç birşeye yetişemiyorum ve arkasındanda bazı şeyleri unutabiliyorum..benim hatam , lütfen kusuruma bakmayın..

öncelikle kalıp konusuna aydınlık getirmek istiyorum;
20 cm için bu ölçüler uygun ama aynı zamanda hem 20 cm hemde yükseklik olarakta 10-12 cm olmalıdır..yani yüksekliği olan bir kalıp için uygun ölçüler..
geçen gün kü pastacı turlarımda yükseklik olarak daha kısa olan 20 cm'lik kalıplar gördüm..muhtemelen sizlerindeki 20 cm ama yükseklikleri az olanlardan..doğal olarak bu ölçüler fazla geliyor ve taşıyor..

bu durumda malzemelerde 1 ölçü azaltmak gerekiyor..

bana kalıplarınızın tam ölçülerini ve özellikle yüksekliklerini yazabilirseniz, size en uygun ölçüleri yazacağım..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım benım kalıp ölçüm 24cmlık olan kalıptan..Devamlı kullanabılecegım malzeme olursa cok cok iyi olur benım için ..tekrar sevgıler

Adsız dedi ki...

kalıp 24 cm
yükseklık ise 7cm Burcu hanım

Adsız dedi ki...

merhabalar,nasılsınız?
bloğunuz çok leziz,emeğinize sağlık.hep böyle bloglar yüzünden zaten kilo aldım:)o tarifi al,dene,bu tarifi al dene,böyle oldu işte :)))))

iyi geceler diliyorum,sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ayşenur tekrar merhaba,

24x7 kalıp için ;

6 adet orta boy yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
150 gr sütlü çikolata, 150 gr bitter çikolata
1,5 paket dr.oetker vanilya aroması veya 3 çorba kaşığı vanilya esansı
1,5 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağı

Aysun Hanım, teşekkür ederim iyiyim, siz nasılsınız :)
kilo sorunu hepimizde var..çaresini bulabilirsem yazacağım..

sevgiler..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Cok cok tesekkür edrım Burcu hanım. Hemen denicem inş. bu tarifi. sevgiler burcu hanım


Sizede tesekkürler
Nisa hanım verdiginiz bilgılerden dolayı...sevgiler

Adsız dedi ki...

ablamsın canım

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu;
Siteni sıklıkla ziyaret eden hayranlarından biriyim ama açıkçası sadece resmlerine öyle hayran hayran bakıp çıkıyordum bu güne kadar. (sadece bir kezde yorum yazmıştım)
Ama geçen günlerde sevgili pınar (klubem.blogspot) ile dertleşirken, ona hazır pastalar gibi pasta yapmayı hayal etiğimi ama kendi denemelerimde bir türlü başarıya ulaşamadığımı anlattım. oda bana seni önerdi ve ben girip bu sefer siteni satır satır okudum ve dün inanılmaz güzel bir pasta yaptım. cuma günü yayınlayıp, sana kendi sitemde de ayrıca uzun uzun teşekkür edeceğim. Dünkü beğeniler beni okadar sevindirdiki. Seni yürekten tebrik ediyorum, sanırım senin bebiş ile benim evliliğim de hemen hemen aynı tarihlerde, tekrar bebeğinide tebrik ederim.
Sevgiler...

MCZ dedi ki...

burcu hanım merhaba;
çarşamba günü misafirim gelecek sırf bu pastayı yapabilmek için 20 lik kalıp aradım bulamadım.Mecbur 24'lük aldım.Bu tarifi 24'lükte yapsam sonuç değişir mi.Acil cevap verin lütfennnn

Burcu ÜNAL dedi ki...

Merve merhaba,

24 cm için ölçülerini birer arttırabilirsin ;

5 adet orta boy yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
125 gr sütlü çikolata, 110 gr bitter çikolata
1 paket dr.oetker vanilya aroması veya 2,5 çorba kaşığı vanilya esansı
1,5 paket kabartma tozu
2,5 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağı


sevgiler

MCZ dedi ki...

burcu merhaba nasıl teşekkür etsem azdır.yoğun olduğunu bildiğim için cevap için pek ümitli değildim.yukarıdaki yorumları aşağı doğru okuyordum birşey yakalarım diye:)cevabını görünce çook sevindim.bu akşam pandispanyayı yapıcam sonuç güzel olur inşallah.size yazarım.
hoşçakalın.

MCZ dedi ki...

burcu merhaba yeniden:))Pastamı dün misafirlerime ikram ettim ve çok çooook güzel oldu ben bile inanamadım.Hatta hazır pandispanya almıştım ne olur ne olmaz diye.Ama tadı muhteşem oldu.Samsunda zar zor bir toptancıda bulduğum 150 gr.lık file fındıklada süsleyince resmen pastayı hazır zannettiler.ve inandırmak için büyük çaba harcadım çünkü ben yaptım ben :))gerçekten çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.Birde sizi böyle güzel kalıpların içinde bake shoplarda gezerken görünce çok hevesleniyorum.Burda hiç öyle yerler yok yada ben bilmiyorum.çünkü 20.lik kalıp bile bulamadım ayaklarıma kara sular inmişti.inşallah samsun'a da açılır böyle yerler yada ben bigün istanbula gelirim bol bol alışveriş yaparım.Neyse herşey için teşekkür ederim tekrar.Hoşçakal...

Müge Hüner dedi ki...

Burcu Hanım,
Sitenize daha önce bıraktığım yorumada, bu yazıya bıraktığım yorumada neredeyse hergün girip bakmama rağmen bir iki satır yazmadınız ve kendi sitemde sizin için yazmış olduğum yazıyada gelip herhangi bir yorum yapmadınız.
Bunun özel bir sebebi varmı? Bilmeden sizi incitecek herhangi bir şeymi yaptım acaba???

Adsız dedi ki...

merhaba burcu illede pirinç patlağı denemek istiyorum evde yapımı nı denedınmı mısır patlatma yöntemi ile olabilirmi

Adsız dedi ki...

merhaba, siteniz cok guzel Hollandadan yaziyorum.Bu pastayi 24cm.lik kalipta denemek istiyorum fakat yumurta sayisini azaltmam mumkunmu?
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhabalar;
Bir süredir tariflerinizi takip ediyorum ve deniyorum. Fakat takıldıgım bazı şeyler var. Dr.Oetker'in vanilya aroması mı var yoksa şekerli vanilin yerine bu ismi mi kullanıyorsunuz? Vanilya esansını nereden bulabilirim?Bir de ameretto aromasını nereden bulabilirim. Her yere baktım dr.oetker in bu ürününü bulamadım. Bir el atsanız bana:)

Adsız dedi ki...

merhabalar,
vanilya esansını ve pasta levyesini buldum. Aslında o kadar da zor değilmiş:) Eminönünde bol bol varmıs hepsinden. Herkese kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Selam sevgili Burcu. Bu pastayı yapdım. ve cok guzel oldu. Tarif için teşekkur ederim. her kes tadını beyendi. Ama bi sorun yaşadım , fırından cıkardıkdan sonra kalıbdan cıkartamıyordum. Parcalayıb cıkardım. bunun nedeni ne ola bilir. Kabıda İyice yağlamışdim. Nerde hata yapmış ola bilirim.

Sevgilerle; nur

Adsız dedi ki...

Off bu pasta nasil guzel gorunuyor oyle agzim sulandi,yine her zamanki gibi guzel pastalari yapmissin ellerine saglik, bir gun ugrayip bizzat canli canli yicem :)
daha guzel resim ve pasta tarifleri gorme dilegiyle
SariGul Bedia