Cumartesi, Ekim 14, 2006

MUTLULUK, ÇİKOLATA DIŞINDA SEVGİ'DE , SAYGI'DA VE PAYLAŞIMDA SAKLI..

























Paylaştığım bu günlük sayesinde çok güzel insanlarla ve deneyimlerle karşılaşıyorum..
Bu harika çikolataları ve pastacılık malzemelerini önce Pastacı'nın okuyucularından ve şimdi çok sevdiğim arkadaşım olan Almanya'da oturan Esin(Daphne) gönderdi.. Yurtdışından koli göndermek belki ilk başta kolay birşeymiş gibi gözüksede sigorta vb. işlemleri bu işi zorlaştırıyor. Ama sevgili arkadaşım ben mutlu olayım diye tüm zorlukları aşıp bana bu harika malzemeleri gönderdi..benim için önemini ve anlamını anlatamam..sana tekrar buradan çok teşekkür etmek istiyorum arkadaşım..

Bugün ise Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinin son sınıfında okuyan Özlem , bitirme ödevi ve Bilgi Üniversitesinin bünyesinde yayınladıkları "Spot" dergisi için benimle görüşmeye geldi..Birlikte çok keyifli bir saat geçirdik :) Bende Marmara Üniversitesinde bitirme tezimi hazırlarken internet sitelerine "İnternette Pazarlama" üzerine görüşmelere gitmiştim. Elimde ses kayıt cihazım çok heyecanlanırdım :) Bugün karşımda bu heyecanı yaşayan pırıl pırıl çok güzel genç bir bayan görünce rollerin zamanla değiştiğini anladım..ve benimle hem ödev için hem de bir dergiye konu edilmek için görüşülmesi çok gurur verici oldu..sizlerle paylaşmak istedim :)

Kılavuz için ise bu hafta "Sacher" ile başlamak istiyorum. Sacher'in amacı,çikolata ile çalışma aşamalarını ve "bir pastayı çikolata ile nasıl kaplayabilir" konusunu uygulamalı olarak gösterebilmek. Ve birkaç çikolata süslemesi uygulayabilmek..

Herkese sevgilerimle..

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Hazırladığınız bu kılavuzun benim için ne anlam taşıdığını bilemezsiniz.Herşey için çok teşekkürler.Sizi çok seviyorum.
Pelin

Adsız dedi ki...

olağanüstü başarılı bi çalışma...
ne diyip, nasıl tebrik etmek gerektiği konusunda tıkanıyorum,,, yetersiz kalıyorum,,,
umarım sizinde fazlasıyla yararlanabileceğiniz bişiler çıkar bigün biyerlerde karşınıza,,
sevgiler...

Adsız dedi ki...

pastacım resmin aka tarafındakikuçük tüplerdeki yeşik pembe renk sim mi merak ettim o malzemelerle bize kimbilir ne güzel şeyler hazırlanıcak yanındayız sevgiler

Adsız dedi ki...

MERHABA BURCU'CUĞUUUM,
Negüzel değilmi sanal dünyada kurulan gerçek dostluklar çok az insanın yüz yüze tanışıpda başaramadığı bu dostluğu paylaşıyor olmaktan ayrı bir keyif alıyorum;)Daphne'ciğim ben de Burcu adına teşekkür etmek istiyorum içtenliğin ve hepimize yarayacak olan paylaşımın için;)İkinizi de sevgiyle öpüyorum dostluklar daim olsun.
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

selam burcucuğum her fırsatta internetin şöyle zararı var yok böyle kötü alışkanlık diyenler(tabii bazıları haklı) bu tür internet dostluklarından hiç bahsetmezler ne yazıkki burada çoğumuz birbirimizi tanımasak bile sanki uzun zamandır dostmuşuz gibi geliyor bana hatta yayınlanan bi tarifi arkadaşlarıma felan anlatırken burcudan aldım tarifi yada zuhal şunu yapmış diye bahsetmek bile bu dostluğun küçük bi göstergesi bence sana çikolata kitap gibi şeyler gönderemesemde yürek dolu sevgimi gönderiyorum eee o güzelim şeyleri bize göstermeden mi yiyceen yoksaa ... sevgileer.

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,
bir süredir siteni ilgiyle takip ediyorum,ve pasta yapmayı çok seven biri olarak önümde yeni ufuklar açıyorsun,teşekkürler...

Adsız dedi ki...

burcu yine benim izninle birkaç sorum var.ben truff yapmayı iyice kafama koydum senin tarifini aynen uygulasamkesin başarılı olurmuyum?başarısız olursam sebep ne olabilir?birde bugün pastamalzemecisinden kuvertür aldım satıcı aldığımın eritmelik olduğunu diğer bi çeşit daha vardı onunda rendeleyerek süsleme yapılabilen ganaj olduğunu söyledi doğru söylemişmi?birde senin o süslü kutularına bayılıyorum burada birkaç yerde buldum ama fiyatlari 16 -25 ytl arası. sence nasıl yoksa istanbuldaki tanıdılara ısmarlayayaım.bir tane alacak olsam sorun yok ama bayramda 4-5 yere hediye götürmeyi umuyorum..birde truffların ortasına fındıklı krokan yapıp koysam nasıl olur sence..şimdiden çook mersiii...

Adsız dedi ki...

Beni utandiriyorsun Burcucum bahsettigin gibi paket yollama meselesi bu kadar mesakatli olmasa ben elime gecen herseyi sana yollamak istiyorum..(Hendrick`cigimin kulaklarini cinlatip onada tesekkur ediyorum)En kisa zamanda elimde bol bol cikolata malzemesi ile istanbulda görüsmek üzere...Minik ren geyigini yagmurcugum dayanamayip yedi herhalde :)
Sevgili Zuhal hanim,
Blogunuzu severek takip ediyorum aciklamali yemek tariflerinizi cok begeniyorum degerli vaktinizi ayirip hergün mutfak ve yemek konusunda ufkumu genislettiginiz icin size ve sevgili burcucuguma cok tesekkur ederim...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

İstanbulda pasta kursu arıyorum.yardım eden olursa ok sevınırım..
mugeturhan@gmail.com

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Ne kadar güzel gerçekten bu tür dostlukların bu sanal alemde kurulması.Sevgili Esin'in seni düşünüp bunları göndermesi benide en az senin kadar mutlu etti..Bu malzemeleri bende çok sık kullanırım,şimdilerde ise elimde kalanlar sadece aromalar.Hepsini iyi günlerde güzel tariflerde kullanırsın inşallah..Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Pelin, çok teşekkür ederim :) bende sizleri seviyorum :)

Ece, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..umarım herzaman bu güzel sözlerinize layık olabilirim..

Eminecim, evet onlar simli sedefli süsleme şekerleri :) şu an tam olarak nerede kullanacağımı bilemiyorum :)

Zuhalcim, seninlede sanal başlamadımı dostluğumuz :)
ben çok memnunum tanıştığım insanlardan, kurduğum dostluklardan..
kanıtlarıda ortada :)

Beste , sevgini göndermenden daha güzel ne olabilirkiii, çok mutlu ettin beni gereçekten :)
internetin doğru kullanımına örnek olmaya çalışıyoruz bence tüm blog sahipleri..özellikle kurulan pozitif iletişim , bu dünyayı daha da güzelleştiriyor..

Süheyla, destek verici güzel yorumun için çok teşekkür ederim :)

Beste, benim truff tariflerimi adım adım izlersen ve yazılanı birebir uygulardan çikolataların tutar ve harika olur..
aldığın yer doğru bilgi vermiş; küvertur eritmelik, ganaş süsleme amaçlıdır..
Eminönünden kutu aldığımda daha hesaplı oluyor..ama mağazalardan alırsam seninkiler kadar..Emimöne gitme imkanınız varsa orayı dene derim..
birde fındık krokan çok yakışır..

Daphe, utanılacak birşey yok :) sen muhteşemsin, seni gerçekten çok seviyorum arkadaşım:))))

Müge, İstanbulda birçok pasta kursu var..hepsinin linkleri ana sayfanın sağ tarafında "pastacılar ve kurslar" bölümünde..

Gülcüm, güzel sözlerin için teşekkür ederim..bence sende güzel dostluklar kuran örnek insanlardan birisin ..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcucum sitene bu ramazan abone oldum bende yemekten çok pasta börek yapmayı tercih ettiğim için siten tam benlik ellerine sağlık bayram için truflardan yapayım dedim ama ne kadar kek kırıntısı ilave edicem yazmamışsın cevap veririsen çok sevinirim hayırlı bayramlarr

Adsız dedi ki...

burcu yine ben ya kafam karıştı ben küçük bi yerde oturuyorum marketten nasıl çukulata alıcam ben hep ülkerin sütlü ve bitterini kullanırım onlar olmazmı truf yada verdiğin pasta tariflerini tek tek yapmak istiyorumda sevgiler hemen cevaplarsan sevinirim

Adsız dedi ki...

Aslı merhaba,

truff için Etinin veya Ülkerin bitter veya sütlü çikolatasını kullanabilirsin..
ve 2-3 dilim kek kullanman yeterli olacaktır..

güzellikler dolu bayramlar dilerim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

teşekürler burcu iyi bayramlar geçirmen dileğiyle