Salı, Ekim 10, 2006

PASTA KILAVUZ - TEMELLER 2 ( KLASİK PASTA )
































Klasik bir pastanın yapım aşamaları fotoğraflarını çekebildiğim kadar paylaşmaya çalışacağım. Çünkü tek başınıza pasta yaparken, en zor aşamaların fotoğraflarını çekmek gerçekten çok zor oluyor..mesela pasta sıvarken bir elimde makinem bir elimde spatulam bale yapar gibi fotoğraf çekmeye çalıştım..umarım şeker hamuru çalışırken yanımda fotoğrafımı çekecek birileri olur..

Genelde mutfakta tek başıma çalışmayı sevdiğim ve sessiz bir ortamda konsantre olarak işimi yapmak istediğim için yalnız oluyorum. Fotoğraflar yetersiz kalırsa beni affedin..

























Pasta yapımı ile ilgili önerebileceğim çok güzel iki kaynak var. Bu iki kitabın yazarı Anne Willan. Türkçe'ye tercüme edilmiş. Çok detaylı konu anlatımı ve pasta yapım aşamalarını içeriyor. Gerçekten çok memnun kalabileceğiniz kaynaklar olduğunu düşünüyorum çünkü ben çok memnun kaldım. Bu kitapların yine aynı yazara ait başka çeşitleri de var. Salatalar, Makarnalar,Sebze yemekleri gibi.. Tüm kitapçılarda bulunabiliniyor..

Bu tip klasik pastaların, Sacher'in, tartların, cheesecake'lerin vb. pastaların yapım aşamalarını bu kitapların içinde bulabileceksiniz..
























Pastamızın yapım aşamasında ilk sırayı pandispanya alıyor. Pandispanyayı bir veya iki gün önceden yapmamız mümkün. Hatta ben en az bir gün önceden pandispanyayı yapmamızı öneriyorum. Böylelikle hem pandispanya kendisini toparlıyor, hem de kesimi kolaylaşıyor.

Bir çok pandispanya tarifi oluşturmak mümkün. Ana maddelerinin oranlarını doğru kattığımızda istediğimiz kıvamda bir pandispanya elde edebilirsiniz.

Ana maddeler ;

  • un,
  • yumurta ve
  • şekerdir.

Diğer malzemeleri lezzet vermesi için, kıvam dengelemek için kullanırız. Herkesin çok sevdiği hazır pandispanyaların tarifi bana çok soruluyor. Ben nedense hazır pandispanyayı çok sevemedim. Hem bana ince , hem deo inceliğine rağmen de çok geniş geliyor. Güzel bir pasta yapabilmek için , bana göre, yumuşak,lezzetli ve yüksekliği uzun olan bir pandispanya yapmamız gerekiyor.

Eğer illa ki hazır pandispanya gibi yapmak istiyorum diyorsanız, çok kullanılan 26 cm'e yapılan bu tarifi deneyebilirsiniz.

Ben, en küçük 18 cm'lik kalıba 3yumurta katarak işe başlıyorum. Ama amacım yumuşak bir pandispanya yapabilmek. 18 cm'e 3 yumurta ekleyince 1 su bardağından ( 1 cuptan ) 2 parmak eksik şeker ilave ediyorum. Şeker ile unu aynı ölçü kullanıyorum. Demek ki 1 su bardağına 1 su bardağı un kullanıyorum.

18 cm - 3 yumurta - 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker- 1 su bardağından 2 parmak eksik un

20 cm- 4 yumurta- 1 su bardağı şeker- 1 su bardağı un

22 cm- 5 yumurta- 1 su bardağından 2 parmak fazla şeker - 1 su bardağından 2 parmak fazla un....

Yumuşak değilde, daha az yumuşak ve ıslatılabilecek bir kıvamda pandispanya yapmak istiyorum. O zaman yumurta miktarını 1 azaltıp un miktarını arttırıyorum.

18 cm - 2 yumurta - 1,5 su bardağı un- 1 su bardağı şeker

20 cm - 3 yumurta- 2 su bardağı un - 1,5 su bardağı şeker..

yağ olarak genelde sıvı yağı veya tereyağı kullanmayı tercih ediyorum. Margarin neredeyse hiç kullanmıyorum.

Eğer pandispanyam biraz gevrek olsun istiyorsam, tereyağı eritip kullanıyorum .( ıslatmaya müsait)

eğer yumuşacık kıvamda bir pandispanyam olsun istiyorsam zeytinyağı kullanıyorum.( riviera olmalı, sızma kullanmayın. çünkü sızma yağı ısındığı zaman riviera yağa dönüşür)

Bu pastada kullandığım pandispanya ise benim en çok kullandığım, en sevdim tarifimdir.

20 cm için ;

  • 4 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı un ( ya da isterseniz 1/2 su bardağında 1 parmak fazla un + üzerini 1 bardağa tamamlayacak kadar badem tozu )
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr sütlü çikolata, 100 gr bitter çikolata
  • 1 paket dr.oetker vanilya aroması veya 2 çorba kaşığı vanilya esansı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 8 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağı

yapımın detaylarını ve geri kalan malzemeleri bu tariften okuyabilirsiniz.

Pandispanyayı 1 gün önceden yapıp bekletiyorum. Pandispanyanızın sönmemesi için pişirme esnasında devamlı fırının kapağını açıp bakmayınız. Ben pişme süresine kadar hiç fırının kapağını açmıyorum. Camından bakarak kontrol ediyorum.

1. Pandispanyamızı 1 gün geçtikten sonra kullanıyoruz.

İlk önce üzerinde kabaran yerlerini uzun tırtıklı bir bıçakla traşlayıp düzgünleştiriyoruz.

Pandispanya bu fotoğrafta bir silpatın üzerinde durmaktadır. Silpat , aynı pişirme kağıdı gibi kullanılır. tek kullanımlık değil, uzun ömürlüdür. Mesela benim 1 adet silpatım var. Kullandıktan sonra yıkayıp tekrar kullanıyorum.

2- Pandispanyayı 2'ye, 3'e veya 4'e bölmek için, önce silpatın üzerine pandispanyamı yerleştiriyorum. Daha sonra levyemi alıyorum. Levyemi, ayakları tezgahın üzerine değecek şekilde yerleştiriyorum. Burada silpatı kullanmamın amacı , kesme işlemini yaparken pandispanyama bir haraket ve kayganlık vermesi. Pandispanya tezgahın üzerinde sabit durduğu zaman levye ile kesme biraz daha zametli oluyor. Ama silpatın üzerine yerleştirdiğim zaman , pandispanyaya haraket verebiliyorum ve zorlandığım durumlarda elimle silpatı ilerletiyorum.

Bir katı kestikten sonra, Levyemi elime alıyorum ve telini yukarı kaldırıyorum. Yine aynı şekilde 2 . katını kesiyorum. Bir kat daha kesmek istersem, yine levyemin telini yukarı kaldırıyorum ve yine aynı şekilde 3. katını kesiyorum. Ben genelikle pastaları 3 katlı yaparım. Hem görüntüsü daha güzel hem de pasta daha yüksek oluyor
























3- Pastanın 3'e ayrılmış hali..

4- Levye, birçok pasta malzemesi satan dükkanlarda bulunmaktadır. Ben en son Metro Gross marketten satın aldım.


























5- Pastamızı katmanlara ayırdıktan sonra, pasta standımızı hazırlıyoruz. Pasta standının üzerine isterseniz pastayı üzerinde yapacağınız altlığı ya da pasta altı disklerini yerleştirebilirsiniz. Her iki malzeme de Eminönünde satılmaktadır.

6- Pasta altı disk'i, pastacıların üzerinde pastayı inşaa etmek için kullandıkları bir araçtır. Pasta yapımını tamamlayınca diskten pastayı tabağa veya pasta altlığına aktarırlar. Bu işlem aslına bakılırsa zordur ve risklidir. Çünkü pastanın düzgün aktarılamaması, dağılması gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkarabilir. Bence pastayı neyin üzerinde servis yapacaksanız, ben en çok yaldızlı pasta altlığını kullanırım, pastayı onun üzerine inşaa etmektir. Sonuçta hem taşıması şık durur hem de pratik bir araçtır. Bu altlık sayesinde kutunun içerisine risksiz veya pasta tabağının üzerine kolayca yerleştirebilirsiniz.























7- Krema yapımına sıra geldi. Daha öncede bahsettiğim gibi birçok krema çeşidi vardır. Ben bu tip pastalarda kremşanti kullanmayı seviyorum. Ama onada bir farklılık getirerek , ara kremasına süt yerine hindistancevizi kreması veya sütünü kullanmayı tercih ediyorum. Bu konserve ürün, Carrefour, Migros gibi büyük marketlerin konserve bölümünde satılmaktadır.
Hindistancevizi , pastayı zenginleştirmekte ve ayrı bir lezzet katmaktadır. Mutlaka pastalarınızda süt yerine hindistancevizi sütü denemenizi tavsiye ederim.

1 Su bardağı hindistancevizi suyuna 1 paket toz kremşanti kullanmak yeterli olacaktır. Aynı normal kremşanti çırpar gibi, hindistan ceviziyle toz krem şantiyi çırpıp güzel bir krema elde edeceğiz.
Bu kremayı 10 dakika buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim.
10 dakika beklerken , bu arada diğer kremamızı hazırlayıp buzdolabına koyabiliriz.

8-9 Katlara kremamızı sürmeye başlarken elimize pastacı spatulamızı alalım. Pandispanyanın ortasına doğru kremamızı sürelim. Daha sonra ortadan yanlara doğru standımızı döndürerek kremayı yayalım. Ama kremayı kenarlara getirmemeye çalışalım. Çünkü diğer katları üzerine kapattığımız zaman krema yanlardann taşma yapabilir. Kremayı sürdükten sonra üzerilerine muz, fındık krokan, damla çikolata vb. malzemelerimizi koymayı ihmal etmeyelim.
























10- Katlara krema sürerken kenarlara getirmememize rağmen diğer malzemeleri ve katları yerleştirdiğimizde ister istemez taşma yapacaktır. Bu taşanları spatula ile pastanın yanlarına sıvayabilirsiniz.























11- Bu pasta modelinde , önce pastanın çevresini sıvıyoruz. İsterseniz hem çevresini hemde üzerini sıvabilirsiniz. Sıvarken pastacı spatulamızı kullanıyoruz. Önemli olan nokta spatulamızı sapından değil, demirinin başlangıcından kuvvetlice tutmanızdır. Spatulaya hakim olduğunuz zaman pastaya hakim olacaksınız Sıvama işini, daha öncede bahsettiğim gibi, bir kabın etrafını traş köpüğü ile sıvayarakta çalışabilirsiniz.

12- Sıvamada pasta standının önemini çok daha iyi anlayacaksınız. Bir elinizle standı döndürürken diğer elinizle de spatulamızın yardımıyla pastamızın kenarlarını düzgünce sıvayacağız.

Ve son rötüşleri yaparken dikkat edilmesi gereken, spatulanın her kullanıldığında temizlenmesi gerektiğidir. Diyelimki, çevresindeki bir bölümü düzelttiniz, diğer tarafına geçmeden önce spatulanızdaki fazla kremayı kabın ağzına sürerek temizleyiniz.

























13- Evet, sıra pastamızın çevresini file fındık ile çevrelemeye geldi..bu işlemi file badem, kırık çikolata ile de yapabilirsiniz.

Öncelikle fındığımızı bir tabağa koyalım. ( 15 )Bu tabağı aynı zamanda pasta standının altınada koymamız gerekecektir. Çünkü elimizle fındıkları yapıştırırken, dökenleri tekrar bu tabağın içerisne gönderebilir ve kullanabiliriz.

14- Fotoğraftada görüldüğü gibi avucumuza azar azar fındık alıp yavaş yavaş dikkatlice pastanın yanlarına yapıştırıyoruz. Dökülenleri tabağa atıp sonra tekrar kullanıyoruz.

Bu işlemi elimiz yerine , yağlı kağıdı dikdörtgen kesip kullanabiliriz. Elimize yağlı kağıdı alırız ve yağlı kağıdın içerisine fındıkları azar azar koyup yine pastanın yanlarına yapıştırabiliriz. Aradaki fark elimize fındıklar değmez, araya kağıdı sokmuş oluruz. Özellikle çikolata gibi kolay eriyebilecek bir malzemeyi kullanacaksınız yağlı kağıt kullanmanızı öneririm.

File fındık, file badem vb. malzemeleri Metro Gross marketlerin "Pasta Malzemeleri" bölümünde bulabilirsiniz.
























16- Pastamızın çevresi fındık file ile çevrelendikten sonraki hali.

Bu aşamadan sonra kremşanitimiz ile pastanın üst çevresini şekillendirmeye sıra geliyor.























17- Birçok çeşit sıkma torbası ve uçları mevcuttur. Siz hangisini kullanmaktan rahatlık duyuyorsanız onu kullanmanızı tavsiye ederim. Mesela ben, sıkma torbası kullanmayı sevmiyorum. Ya kendim yağlı kağıttan sıkma torbası hazırlıyorum ya da Tupperware'den satın aldığım süsleme sihirbazını kullanıyorum.

Hangisini tercih ederseniz edin önemli olan işlevselliği ve uçlarının çeşitliliğidir..Tüm uçların kullanım alanları farklıdır.

Ben, bu pasta için fotoğrafta görülen yıldızlı ucu tercih ettim.

18- Sıkma işlemi yaparken hava kabarcığı olmaması için , süsleme sihirbazımın içini ağzına kadar doldurmaya dikkat ettim. Eğer boşluk bırakırsanız, krema hava alacak ve kabarcık oluşturacaktır.

Ayrıca sıkmaya başlamadan bir tabağa veya bir kağıdın üzerine tozrbanızı sıkın ve nasıl şekil oluşturmanız gerektiğine karar verin. İlk önce pastanın üzerine sıkmayın.Böylece istemediğiniz bir görüntüyü engellemiş olursunuz.

























19- Pastanın üst çevresine , hatalarımızıda kapatacak şekilde kremamızı süslü bir şekilde sürüyoruz..Bu aşamada da döner pasta standının faydasını çok hissedeceksiniz.

20- Sıkma işlemini tamamladıktan sonra, sıra pastamızın üzerini tamamlamaya geliyor. Ben, pastanın üzerine örümcek ağı görüntüsü vermek istedim. O yüzden üst kremamı sona sakladım. Ama siz isterseniz pasta sıvama aşamasında hem çevreyi hem de yüzeyi kaplayabilirsiniz.

Benim gibi sona bırakırsanız, bir çorba kaşığı ile dikkatlice kremayı azar azar pastanın üzerine sürüyoruz.























21- 22 - Pastamızın üzerine örümcek ağı çizebilmek için bir sıkma torbasına ihtiyacımız var. Siz isterseniz kendi elinizdeki sıkma torbasına en ince duyu takıp bu işlemi yapabilirsiniz. Ya da benim gibi yağlı kağıttan bir sıkma torbası yapıp kullanabilirsiniz. Ben her zaman yağlı kağıt yapmasını tercih ediyorum. Bu şekilde kremayı daha doğru kontrol edebildiğimi düşünüyorum.

Yağlı kağttan sıkma torbası yapabilmek için önce bir dikdörtgen parça kesiyoruz.
Kestiğimiz parçanın bir kenarını elimizle tutup içeri doğru kağıdı kıvırıyoruz. Bir huni şeklini vermeye çalışıyoruz. Ucunu ince veya geniş kendimiz ayarlayabiliyoruz. Bu aşamada ucumuzun ince olması gerekmektedir.























23- Pastamızın üzerinde son rötüşleri yapıyoruz. Bunun için üzerine sürdüğümüz kremayı düzgünleştiriyoruz ve istenmeyen görüntüleri tekrar krema sıkarak kapatabiliyoruz.


24- Hazırladığımız sıkma torbasının içerisine eritilmiş çikolata, hazır meyve soslarından veya meyve jellerinden koyabilirsiniz. ( 25) pastacılık fuarından aldığım meyveli jöleyi kullanmayı tercih ettim.
Torbamızı yine her zamanki gibi boş bir yere sıkarak deneme yapıyoruz. Denedikten sonra pastanın ortasından başlayarak büyük bir spiral çiziyoruz. Ben kenarlarında biraz boşluk bırakmışım. Siz tüm alanı kaplayacak şekilde çizerseniz daha hoş bir görüntüsü oluşur.























26- Son aşamamızda elimize bir kürdan alıyoruz. Spiral'in ortasından başlayarak bir ileri bir geri çizgiler çiziyoruz. Bu şekilde 360 derece dönerek hepsini tamamlıyoruz..


Kremalı pastalarımızı her zaman buzdolabında muhafaza edelim.

Kılavuzumuz devam edecek..

113 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok guzel burcucum benim hep merak ettigim seyleri yaziyorsun..En cok sevmedigim sey pastayi findikfile ile cevreleme bian once okumak icin sabirsizlaniyorum....

*Bu aksama kadar sana paket bilgisi icin mail atacagim....

Adsız dedi ki...

harikasın!

Adsız dedi ki...

burcucum;tam bızım ıstedıgımız seyler...cok sagol canım ya..yarını ve hemen klasık pasta ödevımı hazırlamak ıcın sabırsızlıkla beklıyorum...allah sana herseyın senın ıcın hayırlısını versın canım..sevgılerle....

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor.

Adsız dedi ki...

merhaba
uzun süredir takip ediyorum siteni ve deniyorum tariflerini de hep sessiz kalmıştım ama bu başlığın sessizliğimi bozmam da etken oldu teşekkür etmeliydim sana.Teşekkür ederim Hazırlık aşamasından itibaren yazdığın yazıları okudukça kendimi pasta okuluna gidiyormuşum gibi hissettim.Sana ne kadar teşekkür etsem az bilgilerini paylaşıp bizi de bilgilendirdiğin için inan senin resimlerini pastalarını gördükçe ben de yapacağım bu işi dedim başaracağız hepimiz pasta yapmayı senin sayende şimdi ilk iş ekipmanları tamamlamakta ondan onra da yazılarını merakla bekleyeceğim.Sana şimdiden kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

evet tamadır bence artık sizin kesinlikle kitap yazmanız ve bu kitapları öncelikle bize satmanız ve pasta siparişi hayata geçirmeniz lazım hem gelen siparişleri yaparkende bize yardımcı olrsunuz yoksa bize anlatmaya çalışırken çok kilo alacaksınız :) ben aslayemeden duramam çünkü

Adsız dedi ki...

çok hoş pasta kitap yazarsan ilk sipariş benden çokta güzel olur sevgiler gönlümüz senin yanında

Adsız dedi ki...

Ne zamandır bakamıyordum bloglara, bir açtım ki Burcu kendini aşmışşın. Bu ne calışkanlık! Üşenmeden fotoğraflamışsın yazmışsın bunca şeyi.. Kolaylıklar dilerim Burcu valla helal olsun.

Adsız dedi ki...

burcu bu kadar yoğunlukta sorularımı cevapladığın için çok teşekkürler..bahsettiğin pastacılık malzemelerini ANKARA dan nerelerden bulabilirim. bu kunuda bilgisi olan diğer arkadaşlarada soruyorum. şimdiden teşekkürler..

Adsız dedi ki...

ben de arkadaslarima katiliyorum; sen kesinlikle kitap yazmalisin!!! hatta almancaya cevirisini de ben yaparim:)))
burcucum, ben yaptigim sade bir keki yine sade bir sekilde suslemek istiyorum. bir keresinde bloglarin birinde gormustum; sablon kullanip pudra sekeri serpilmisti uzerine. cok hosuma gitti. aa hatta bak simdi fark ettim senin su asagidaki 'tarif arama' kismi var ya iste orda 2.resimdeki kakao ya da kahve icin kullandigin sablona cok benziyordu! sanirim tiramisu, su cevresinde rulo katlar olan. senden ricam etsem bu sablonu bloguna ekler misin? belki print alir onu kullanirim. yok senin icin zor olacaksa internetten sablon indirebilecegim bir adres biliyor musun?
simdiden tesekkurler

Adsız dedi ki...

Harikasın. Heyecanla bekliyorum. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum, Artık senin sayfanı açarken kendimi, okula gidiyormuşum gibi hissediyorum :)) Çok değişik birşey yaptın bizler için. Heyecanla takip ediyorum seni.. Yağmur'u da çok öpüyorum. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Muhteşemsin arkadaşım..:)))bu çok güzel ya..gerçekten bir okul gibi,dün kastettiğim buydu yani bu kadar ayrıntılı bir kaynak yok henüz..:))bir ilke imza attığının farkındamısın..:)))Paylaşımın için teşekkürler arkadaşım gerçekten bize çok faydası oluyor bilgilerin...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu ne güzel anlatıyorsun eline ve gönlüne sağlık.Bizim için eşine rastlanamaz bir kaynak olacak.Teşekkürler
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu ne güzel anlatıyorsun eline ve gönlüne sağlık.Bizim için eşine rastlanamaz bir kaynak olacak.Teşekkürler
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Aaa simdi farkettim ben pasta kilavuzu 1'e yorum birakmistim ama cikmamis:) neyse hic sorun degil yine yazarim canim.Bu pasta kilavuz isini öyle güzel düsünmüssün ki inan cok mutluyum.Hepimizin bir cok merak ettigi sorulara artik cevabin gelmesi muhtesem..Hatta benim aklima gelmeyen ama baskasinin sordugu soru bile o kadar yardimci oluyor ki. iyi ki varsin Burcu:) bir tek kitaplarin ingilizce olmasina üzüldüm ama o da önemli degil zaten senden herseyi türkce olarak ögrenmeye basliyoruz bile:)
Bu arada mailini aldim cok tesekkür ederim yardimlarin icin ama sanirim ben aynen devam edicem:)cok öpüyorum ve heyecanla yazilarini bekliyorum.

Adsız dedi ki...

gercekten muhtesem!! asamalar için simdiden tesekkürle!! özellikle fındıklar oraya nasıl geliyor cook merak ediyorum :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu anlatımın çok harika bunu kitap olarak basarsan ilk talipli benim yanlız bursada o kadar yer dolaştım bu pasta malzemeleri satan yer bulamadım nasıl temin edebilirim arkadaşlardan fikri olan varsa bildirebilirmi acaba

Adsız dedi ki...

öncelikle bu kadar işinizin arasında sorularımıza cevap verdiğiniz için çok teşekkürler ve bilgilerinizi bizimle paylaştığınız içinde ayrıca teşekkür ederim merakla yazılarınızı bekliyorum

Adsız dedi ki...

Burcu gerçekten çok güzel bir düşünce bu!Pastanın yapım aşamalarını merakla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Burcu Süpersin Süper yarını sabırsızlıkla bekliyorum .Tam merak ettiğim konular .Teşekkürler

Adsız dedi ki...

Burcu Süpersin Süper yarını sabırsızlıkla bekliyorum .Tam merak ettiğim konular .Teşekkürler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Bugünden malzeme hazırlığı yapmaya başlayalım:))
Bence Türkçe Pasta Kitabı yazılmaya başlandı bile..

Adsız dedi ki...

süppppppppppeeeer
bayıldım gerçekten tam da aradığım şey.burcu sana ne desem az.harikasın.kursa gitmeyi düşünüyordum bu benim için iyi bir hazırlık olacak.belki gitmeye gerek bile kalmaz ha.benim bi sorum var kremşanti torbasına kremşantiyi koyduktan sonra şekil çıkarırken hemen eriyor bunu nasıl engelleyebilirim?birde kremşanti torbanın resminide koyarmısın?teşekkürler BURCU :)))) SEVGİLER

Adsız dedi ki...

süppppppppppeeeer
bayıldım gerçekten tam da aradığım şey.burcu sana ne desem az.harikasın.kursa gitmeyi düşünüyordum bu benim için iyi bir hazırlık olacak.belki gitmeye gerek bile kalmaz ha.benim bi sorum var kremşanti torbasına kremşantiyi koyduktan sonra şekil çıkarırken hemen eriyor bunu nasıl engelleyebilirim?birde kremşanti torbanın resminide koyarmısın?teşekkürler BURCU :)))) SEVGİLER

Adsız dedi ki...

süppppppppppeeeer
bayıldım gerçekten tam da aradığım şey.burcu sana ne desem az.harikasın.kursa gitmeyi düşünüyordum bu benim için iyi bir hazırlık olacak.belki gitmeye gerek bile kalmaz ha.benim bi sorum var kremşanti torbasına kremşantiyi koyduktan sonra şekil çıkarırken hemen eriyor bunu nasıl engelleyebilirim?birde kremşanti torbanın resminide koyarmısın?teşekkürler BURCU :)))) SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Anne Willan kitaplarından ben de var,tavsiye ederim.
Burcu, bir yandan pastayı yapmak, bir yandan da aşamaları resimlemek hakikaten zor olmalı.Yardıma ihtiyacın olduğunda seve seve yardımcı olacağımı bilmeni isterim.sevgiler...

tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Selam Burcu,

Değerli zamanını bizlerle paylaşıp bilgilerini aktardığın için çok teşekkür ederim.
İşlerinde kolaylıklar,
Sevgiler.

Defne

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

çok çok çok teşekkürler..

Adsız dedi ki...

bugun bir kaç yemek kitabı sipariş ettim pastacılık için de bir kitap seçmiştim ama genede senin önerilerini bekleyeyim dedim. tam da seçtiğim kitabı tavsiye edince sevindim en kısa zamanda temin edeceğim. ellerine sağlık harika görünüyo. levye ye bayıldım oysa ne büyük sanatmış bu pastacılık :)))

Adsız dedi ki...

Offf, ya, Burcu Hn,
Harika bilgiler bunlar. En kısa zamanda bu pastayı uygulamaya geçmek için sabırsızlanıyorum. Çok teşekkürler... Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım merhaba ,
siz ne kadar geniş yürekli bir insansınız bizimle ne kadar çok şeyi en ince ayrıntısına kadar paylaştınız size bunun için çok teşekkür ediyorum bir çok pastamı sizin vesilenizle yaptım yapıyorum ve yapacağım paylaşımınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum siz süpersiniz.
bence bu bilgileriniz bir kitapta değerlendirmelisiniz acayip satış rekoru kırarsınız gibime geliyor :)
Kendinize iyi bakın .
Işın

Adsız dedi ki...

Merhaba Pastacı Burcu hanım,
İşte şimdi size yakışan, kendinizi bana bir zamanlar tarif ettiğiniz,savunduğunuz gibi oldunuz.
İşte açık yüreklilik, kendine güven, kendinle barışıklık, paylaşımcılık, iyilik, güzellik, medeniyet budur...
Tebrikler...
Şimdi size tavsiyem kullandığınız malzemelerle ilgili bilgili olmanız.
Hazır şeker hamurunun içindeki koruyucu maddeler, ısrarla kullandığınız pasta simleri vs...
Doğal olmayan herşeyden kaçmalı, kendimizi dolayısıyla herkesi korumalı insan...
Sevgilerimle,
Leyla

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hnm
sitenizin sessiz takipçisiyim inanın hergün sitenizi ziyaret ediyorum.Çok çok başarılısınız sizi tebrik ediyorum.Pasta aşamalarını anlatmanıza çok çok sevindim çok yardımcı oluyorsunuz.teşekkürler.görüşmek üzere hoşçakalın.

Adsız dedi ki...

merhaba,öncelikle teşekkür ederiz paylaşımınız için.En sevdiğiniz pandispanya tarifini vermişsiniz ya;ben bişey sormak istiyorum.İçinde 8 kaşık yoğurt var.aklıma acaba bu pandispanyanın dokusu normal keke benzemez midiye bir soru takıldı.Hani pandispanyanın dokusu biraz daha farklı olmalı diye biliyoruz ya.Eğer yoğurt koymazsak içindekilerin oranında değişiklik yapmak zorunda mıyız?Cevaplarsanız çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu, harika bir çalışma hazırlamışsın. Tüm malzemeleri tamamlayıp, pasta yapımına başlamak için sabırsızlanıyorum. Ama önce senin çalışmanı sonuna kadar takip edeceğim. Gönülden sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu,bu güzel paylaşımın için çok teşekkür ederim.Bende birşey sormak istiyorum.Pastamızın kekini bir gün önceden hazırladığımızda ertesi güne yani süsleyeceğimiz güne dek ne şekilde muhafaza etmeliyiz? Normal oda sıcaklığındamı?Ya da buzdolabındamı?Ve eğer dışarıda muhafaza edeceksek kapalı bir kutudamı kalmalı? Bunlarla ilgilide bilgi verirsen sevinirim. Birde yukarıda ''krem şantiyi hazırladıktan sonra 10 dk.buzdolabında bekletme süresinde diğer kremayı hazırlayabiliriz'' demişsin fakat devamında diğer kremadan bahsedilmemiş sanırım. Bu diğer kremayla ilgilide yardımlarını rica edeceğim.
Şimdiden cevapların için teşekkürler:)

Adsız dedi ki...

benim sormak ıstedığim pandispanyayı yapıp derın dondurucuda saklayabilirmiyiz sevgıler

Adsız dedi ki...

Daphne , sana mail attım umarım okumuşsundur :)

Elif, çok teşekkür ederimm :)

Saliha, Allah sizlerede herşeyin hayırlısını versin..çok naziksin..

seda, teşekkür ederim :)

Nursen, iyi ki sessizliğini bozmuşsun :) eğer pasta yapmanıza yardım edebiliyor, yol gösterebiliyorsam ne mutlu bana..amacımda, herkesin kendi zevkinize göre pastalar yapabilmesi zaten..uamrım başarılı oluruz :)

Belma, ben zaten kiloluyummm :) pastacı siparişi açmağı bende çok istiyorum ama istediğim gibi bir site daha oluşturamadım..bu arada herşey için teşekkürler :)

Emine, ne kadar teşekkür etsem azdır..( gölümüz senin yanında sözü inanılmaz mutluluk verici )

Işılcım, çok teşekkür ederim..belki sende muhteşem pastalarının bazılarının yapım aşamaarını bizlerle paylaşısın, ne dersin :)

Beste , Ankara'da sadace Pastart'ın biliyorum. "pastacılar" bölümünde linki var..birde sevgili Tarçın'da böyle bir işe başladı. bekli onlardanda yardım alabilirsin..

Eda, Almancaya çevirme fikri mmüthiş! çok teşekkür ederim..annemde Fransızcaya çevirir, bende İngilizceye :)
evet, bahsettiğin stencil..ben çok kullanırım..bende hazırları var, Beysa'dan almıştım..
ben bu stencil işini araştırmam gerekiyor..sonra sana tekrar yazarım veya bloga mutlaka eklerim.
Hanimiş'in blogunda palyaço stencili indirilebiliniyordu..

Rabia, teşekkür ederim :)

Summer, ne yapağım öğretmenlik kanımda var :) daha öncede bahsettiğim gibi pastacılığı ve öğretmenliği çok seviyorum..işte ortaya böyle birşey çıktı :)

Ülviyecim, beğenmene gerçekten çok memnun oldum..aslında daha da ayrıntılı bir kaynak biliyorum ben..Ruki..o benden de ayrıntılı ve bilgi verici..orayada bir göz at istersen..yinede bana destek veren sözlerin için çokk teşekkür ederim :))

Burcucum, çok teşekkür ederim..umarım gerçekten faydalı olabilirim..

Elçin , mailim ve yazdıklarımın işine yarar olması çok güzel, sen yinede aklına gelen soruları yaz lütfen..
Türkçe pasta kaynak kitaplarıda önerdim..onlarda çok işine yarar..

Derya, sanırım merakını giderdim :)

Şebnem, Bursa'da pasta malzemesi satan Pastaland var benim bildiğim.
oraya göz attınmı? bu arada herşey için çokkk teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Zeynep, bende desteğiniz için çok teşekkür ederim..

Kübra, umarım merakını gidermişimdir..ve işine yarar bilgiler yayınlayabilmişimdir..

Beyhan, teşekkür ederimmmm :)

Tülin, kitap için daha derin araştırma ve hazırlık gerek sanırım..umarım zamanla bende kitap yazabilecek seviyeye gelebilirim :)

Mehtap, bence yinede kursa gitmelisin..pratikte görüp öğrenmek daha farklı olabiliyor..
eğer kremanı sıkma torbasına koymadan önce buzdolabında 10-15 dakika bekletirsen erime olmaz..
sıkma torbası çeşitlerini yazıma ekledim..

Seda , çok naziksin, çok teşekkür ederim..isterim aslında ama nasıl olacak :) mail:pastacı.burcu@gmail.com

Defne, bende nazik yorumun için çok teşekkür ediyorum :)

Kamile, öncelikle güzel ve nazik sözlerin için çok teşekkür ederim..gerçekten benim için çok anlamlı..

bahsettiğiniz hamur, basit süslemeler yapmak için kullanılır. daha detaylı zor süslemeleri bahsettiğimiz şeker hamuru ile yapılıyor.mısır nişastalı hamur ile pasta kaplama ve gül vb. modelleri yapmak çok zordur. hatta imkansız..o yüzden diğer hamurla çalışıyoruz..
ben jelatinin bitkisel olanını (agar agar) kullanıyorum , bunun zararının olmadığını biliyorum. bu arada maalesef yediğimiz çoğu gıdada katkı maddeleri olduğu düşünülürse ( gofretler, büskuviler vb.) bir seferlik böyle güzel bir pastadan azıcık yemesinin çok zararı olmacağını düşünüyorum..benim kızım şeker hamrunu çok seviyor..ben azıcık yemesine izin eriyorum..hatta isterseniz hamurundan hiç vermeyebilirsiniz. içinden
pastasından tabağına verebilirsiniz. öbürlerinide "süs, yenmez" dersiniz :) fikir üretmeye çlışıyorum :)

Tuğba, kitaplardan emin ol çok memnun kalacaksın :) ben çok severek hala kullanıyorum..
pastacılık gerçekten bir sanattır..kesinlikle katılıyorum :)

Elif C., uygulamaya geçtiğinde zorlandığın aşamalar olursa ben tekrar buradayım :)

Işın, esas ben güzel ve destek veren sözleriniz için çok teşekkür ediyorum..
ne kadar teşekkür etsem az gibi gözüküyor :)

Leyla, teşekkür ederim..

Okyanusceyda, çok teşekkür ederim sizlerede :)
bence sessiz kalmayın lütfen, yorumlarınızı duymak beni daha çok mutlu ediyor..

Ayla, ben pek klasik pandispanyaları sevmiyorum sanırım :) o yüzden farklı tatlar, farklı dokular elde etmeye çalışıyorum..pandispanyanın dokusunu fotoğraftan bakabilirsin..zengin çikolatalı, yumuşak ve çok lezzetli bir pandispanyadır..diğer pandispanyalara sünger kekte deniyor..onları mutlaka ıslatmak gerekiyor ..
8 kaşık yoğurdu eklemezseniz yumuşak olmaz, belki yumurta miktarını arttırarak ve çok az un miktarını arttırarak sünger kek benzeri bir pandispanya oluşturabiliriz..
ben yakın zamanda klasik pandispanya tariflerinide yazacağım..

Ülker, takibimde olmanı bilmek çok güzel, çok teşekkür ederim :)

Ceyda, pandispanyanı sterçfilmleyip oda ısısında hatta soğumuş fırınının içerisinde saklayabilirsin..

Diğer kremayı ise pastamızın dışını sıvamak için kullandık. Klasik pasta tarifine link vererek yönlendirdim. oradan detayları okuyabilirisin. neredeyse aynı pasta..

Selma, klasik bir pandispanyayı , 1 hafta 10 gün streç filimleyip oda ısısında saklayabiliyoruz. ama dondurmanı tavsiye etmem..aynı lezzet yakalanmıyor..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Ablacim cok sagol ya ellerin dert gormesin, acemiler icin birebir cok guzel ayrintili detayli izah edilmis.bundan sonra artik bizde sen gibi guzel guzel suslu pastalar yapabilecegiz sayende.bence bu yazdiklarini toparlayip dosya haline gitermek lazim.
cooook tesekkurrrrr ederimmmm

Adsız dedi ki...

Burcu süper anlatmışsın, vakit yaratabilirsem denemeyi çok isterim doğrusu. Ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

burcu hanim;size coook tesekkkür ederim.Bilgilerinizi bizimle paylasmaniz cok onurlu bir davranis.Eminim,benim gibi daha önce deneyimi olmayan bircoklari da cesaretlenip pasta yapmayi deneyeceklerdir,bu güzel anlatimlardan sonra.Bu günden itibaren yakin takipteyim,tekrar tebrikler tesekkürler....

Adsız dedi ki...

burcucum şuanda mutfağa girippastayı yapıvermek geldi içimden,gerçekten çok anlaşılır yazmışsın;sadece bana yabancı gelen malzemeler var ama neyinerede bulabileceğimizi yazmayıda unutmamışsın! yüreğine ve emeğine sağlık arkadaşım süperrrr:))

Adsız dedi ki...

sevgili burcu;
bu pastayı ilk kayınvaldene yaptığın zaman tarifini alıp denedim. muhteşem oldu. herkes çok beğendi. hazır sandılar. ayrıca bunun keki süper oluyor. kesinlikle denenmesi gereken bir pasta bence. zaten hiçbir zaman senden aldığım tarifler beni yanıltmadı. sayende yeni tarifler deniyorum. en yakın zamanda da şeker hamuru denemesi yapacağım. ayrıca maillerimi cevapladığın için de ayrıca teşekkür ederim.
sevgiler.....

Adsız dedi ki...

burcucum tavsiyeni dinleyeceğim.zaten kışın gelmesini bekliyorum kursa gitmek için.sana çok çok teşekkür ediyorum hem bilgilerini bizimle paylaşıyorsun hemde tek tek yorumlarımızı cevaplıyorsun.hergün sayfana baktığımda yeni birşeyler görmek beni öyle mutlu ediyorki enerjine ve bilgilerini paylaşma çabana hayran oldum.sevgiler :))))))

Adsız dedi ki...

Merhaba burcucum ben şimdiye kadar pek yorum yazamasam da her zaman severek takip ediyorum. Bir gün içersinde en az üç kez siteni ziyaret ediyorum ve her zaman bir çok şey öğrenerek çıkmış oluyorum. Böyle güzel bir site yapıp bizimle bir birden harika tarif ve tarif hakkındaki bilgileri bizimle paylaştığın için sana çooooooooooooook teşekkür ederim. Yorumun biraz uzun oldu kusuruma bakma. Unutmadan bu pastanda süper olmuş ellerine sağlık. Bundan sonra sık sık yazacağım. Hoşça kal.

Adsız dedi ki...

Bilgiyi karşılıksız paylaşmak, çağımızda herkesin sahip olmadığı bir erdem. Bu kadar detaylı bu kadar güzel anlatım , harcadığın zaman ve emek ve bunları bizlerle paylaştığın için sana çok teşekkür ediyorum. Bütün teknikleri ve püf noktalarıyla anlatıyorsun herşeyi, bu o kadar önemli ki.
İnsanın yaptığı işe sevgisini koyması da böyle birşey sanırım, pastalarının resimlerinden buralara kadar geliyor ışıltın.Harika bir kaynak hazırladın bizlere eline, yüreğine sağlık. Tekrar teşekkürler

Adsız dedi ki...

Burcucum Ruki'yi biliyorum gerçekten güzel şeyler var ama çok karmaşık ve sayfa düzeni çok iyi değil,oraya girdiğim zaman beni çok yoruyor ..ama burası öyle değil hem huzur ,hem görsellik adına bir şölen hemde bilgi adına bir şölen..:))

Adsız dedi ki...

öyle güzel anlatmışsınız ki insan hemen mutfağa gidip pasta yapmak istiyor.ben sitenizin sessiz takipçisiydim ve sizden çok şey öğrendim.Teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜRLER EMEĞİNİZE SAĞLIK :)

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım ben tariflerinizi ilgiyle takip ediyorum.Deneyip başarılı olduklarım da oldu olmadıklarım da...Ben sizin evinizdeki fırının markasını merak ediyorum.Fırınımı değiştirmeyi düşünüyorum.Bu kadar harika pandispanyaların piştiği fırından almayı tabi ki tercih ederim.Eğer cevaplarsanız çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hn:)
suanda benim için çok büyük bir şanssınız.pastacılık kursuna gidemiyorum.fakat aynı kursu burda görüyorum.ve ilgiylede seni her gün takip ediyorum .bütün yazdıklarını kendime not ediyorum ve ilk uygulamayı umarım yarın yapıcam.ama ilk önce güzel bir alışveriş yapmalıyım.fakat bir şey sormak istiyorum.anadolu yakasında kuvertür çikolatayı nerden alırım bilginiz varmı?çok çok seviyorum sizi.kendinize ii bakın...

Adsız dedi ki...

birde pastanızın üzerine şekillendirdiğiniz meyve jölenizi nerde bulabilirim yada dr. outkerin meyva sosunu daha az su koyup koyu kıvamda yapsak sizin yaptığınız şekle müsait olurmu?yada normal jöle alıp yaptığımızda sulu oluyorya ilk onu nasıl o şekli verebiliriz?yardımın için şimdiden sağol

Adsız dedi ki...

Leyla hnm, bende sizin ve Burcunun affına sığınarak bu işe gönül vermiş biri olarak ve en önemlisi sağlık sektörü mensubu olarak bir kaç şey söylemek isterim.Öncelikle hazır şeker hamuru kullanmadım ama evde yaptığım şeker hamurunda ekstra zarar verebilecek bir madde yok ,şeker hamurunun (evde yapılanın)%95 lik kısmı şekerdir,glikozda bir şekerdir,jelatine gelince oda daha öncede sizinde dediğiniz gibi nerdeyse her besinde mevcut ve şeker hamurunda kullanılan jelatin miktarıda az bir miktar.Üstelik şeker hamuru genelde kutlama pastalarında tercih edilir.Çocuklarımızda her gün yemediklerine göre ben bir sakınca görmüyorum.Ayrıca İngiltere ,Amerika başta olmak üzere şeker hamurunu yıllardır kullanan ülkeler,özellikle kutlama pastalarında ve düğün pastalarında. Hatta onlarda Royal Icing daha yaygındır,bizde son yıllarda bu yöntemler ön plana çıktı. Bitkisel jelatine gelince belki haklısınız onuda araştırmak lazım özelliklede gıda mühendislerinden ama biliyormusunuz ki bugün günlük olarak kullandığımız ve özellikle çocuklarımızın tükettiği bir sürü gıdada hayvansal jelatin var ve bunu kullanan Avrupanın önde gelen ülkeleri. Ben eminim bu işe gönül vermiş insanlar mutlaka ve mutlaka sağlık açısından dikkat ediyorlar,çünkü bu işin en önemli başarı kriteri kaliteli malzeme kullanmak...
Çocuklarımız hepimiz için çok kıymetlidir..:))Ben bu konudaki hassasiyetinizide anlıyorum ve gerçekten taktir ediyorum keşke her konuda böyle duyarlı olabilsek ....

Adsız dedi ki...

Herkes neyin nekadar zararlı, yararlı olduğunu az çok biliyor lütfen emeklere çamur atmak için şu zararlı biliyor musun, bunu niye kullanıyorsun tarzı yorumlar bırakmayın lütfen.Ben pasta yapmak için gerekli bilgileri almak için dolaştığım sitelerde böyle abuk sabuk mesajlar görmek istemiyorum doğrusu.Lütfen bilenler bilgilerini kendi hayatlarında uygulamaya geçirsinler yemesinler jelatinli,şeker hamurlu ... gıdaları. Zararlı mı değil mi diye merak edenler de araştırıp öğrensinler bir zahmet. Günümüzde artık sebze meyveler bile çok sağlıklı değilken,pasta yapımında KULLANILAN MALZEMELERE ELEŞTİRİ YAPMAYIN!

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu, foto roman gibi foto pasta olmuş. ne de iyi olmuş. yol gösterici, bilgilendirici bir post olmuş. bildiklerini herkesle paylaşman çok takdir edilecek bir davranış.
tebrikler, başarılar.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

pastacım lütfen moralinizi bozmayın değmez hanimefendi bi dönem portakal ağacın tabağına çanağına çok yemek yaptığına takmıştı şimdi size geldi bizim hatırımız için önemsemeyin biz yolumuza kursumuza devam edelim beğenmeyen ilgilenmesin sen bizim için seni sevenler için burdasın biz senin yanındayız Evet pastacım nerde kalmıştık lütfen devam

Adsız dedi ki...

pastanız harıka görunuyor. Siz kesınlıkle kıtap çıkarmalısınız.temızlıgnız,pastadakı zarafet,zevklılık,göruntu ,herşey mukemmel. ellerınıze saglık. sevgıler siz bildıgınızden şaşmayın yolunuz açık olsun.FERHAN

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu, çok güzel bir uygulama başlatmış, bilgilerini paylaşıyorsun, gönlüne sağlık..
Anne Willan'ın kitaplarından bende de var, gerçekten çok yararlı kaynak kitaplar.
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Burcu'cum kılavuzu zevkle okudum. Pasta yapmayı hiç becerem, ama o kadar güzel anlatmışsın ki, benim de yapasım geldi. Bizler için bu kadar uğraştığın için, her şeyi detayı ile paylaştığın için saol. Eline koluna sağlık.

Adsız dedi ki...

bazı yorumları silmek zorunda kaldığım için özür diliyorum..

Adsız dedi ki...

Yeni tanıştım sitenizle. Çok içtenlikle anlatmışsınız. Pandispalarınızı deneyeceğim yalnız kusura bakmayın lütfen sorum için. Su bardağı demişsiniz, kullandığınız su bardağının fotoğrafını çekebilirmisiniz? (Benim evimdeki su bardaklarım baya iride)

Adsız dedi ki...

Nurten Hanım, tabiiki kullandığım bardağımın fotoğrafını çekerim.
paşabahçenin klasik su bardağı..
en yakın zamanda eklerim..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba burcucum...ben 20 cmlık kalıp buldum..nerden buldugumu duyunca cok sasıracaksın;dun carsıya gıtmıstım ve japon pazarına ugradım orda 3 tlye satılan 20 cmlık kalıp gordum ve alımmı almımmı dıye yasadıgım gel-gıtlerden sonra aldım...cunku pasta yapamıyordum delırcektım yanı...bugun yapacagım ıns..ama ben hala h.cevızı sutu bulamadım..bu pastanın pandıspanyasını kakaoyu cıkararak sade yapabılırmıyım acaba?esım sade ıstedıde:)) ve ara kreması olarak pastacı kremasımı?yoksa pratık cocukd.gunu pastasındakı kremayımı kullanımm?ondada seker yok tadı nasıl olur bılemıyorumkı?bıde bugun yapsam pandıspanyayı oglen;aksam kesıp hazırlasam olurmukı acaba?cok soru sordum kusura bakma canım....coookkk tesekkurler....kurabıyelerını yaptıgımıda solemısmıydım;superdılerrrr

Adsız dedi ki...

Saliha merhaba,

çok iyi yapmışsın kalıbı almakla denemekte fayda var..

bu tarifte çikolatayı çıkartırsan tarif tutmayabilir..eğer eşin sade istediyse beyaz çikolatadan yapabilirsin..
hindistancevizi sütü bulamadıysa pastacı kreması kullanabilirsin..öbür krema çok farklı çok lezzetli oluyor ama ıslatılan kekler için uygun..bu keki ıslatmadıyımız için yakışmaz..

Şimdi pandispanyanı yaparsan akşama kullanabilirsin tabi ki ama yine de keserken biraz ufalanabilir..

kurabiyeler için ise, ellerine sağlık :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

cevabın cok tesekkurler burcum...bu pastayı yapacagım..ben yaptıgım seylerın fotog.cekmeyı severım..cektınte sonra becerebılırsem eger maılle yollayacagım resmını..ıns.guzel cekebılırım...tekrar tesekkurler ben ıse koyulayımm....

Adsız dedi ki...

merhaba burcucum;yıne ben:)) pastamı susleme asamasındayım ve yıne bısı sormak ıstıyorum...pastacı kremasında 3 adet yumurta var ama ben yumurta sayısını azaltmak ıstıyorum...2 adet koysam hatta 1 adet koysam nasıl olur sence canım?cok soru sordum bılıyorum ama benım gıbı senınde ogretmenlıgın verdıgı soru sevgıne sıgınıyorum..tesekkurler....

Adsız dedi ki...

Saliha merhaba,

sanırım pastanı yapıp bitirmişsindir :) ben biraz geç kalmışım..
2 yumurta olur hatta 1 yumurta koyarsan kıvamı akışkanlaşır..yumurta biraz sertleştirir kremayı, azalttığımız zaman akışganlaştırır..sizin zevkinize kalıyor..

bu arada pasta nasıl oldu çok merak ettim..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

bilgisayarı ve dolayısıylada internete girmeyi yeni yeni öğrenen sizlerden yaşça büyük bir ablanız veya teyzeniz olarak tarifini verip resimlediğiniz pastayı görünce ve yorumları okuyunca ben de sessiz kalamadım.içimden siz gençlere teşekkür etmek tebrik etmek geldi.bende pasta, börek,çörek,yemek yapmaya çok meraklı devamlı tarifler alıp yazan deneyen biriyim.insanın yaşı kaç olursa olsun öğrenmenin yaşı ve sonu yok.bakın bugün ilk defa bu sitenizi gezdim ve çok beğendim.bildiklerimi tazeledim bilmediklerimide öğrenmeye çalıştım.artık sizin sitenizde benim sık kullanılanlara eklendi.teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hanım,Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum bukadar emeğe.Gercekten zevkle o işe sarıldıgınız ve incesıne kadar düsündüğünüz anlatım seklınızle ortaya koyuyor herseyi.İnanın bana bir kurtarıcı gibi yetiştiniz. okadar acemiyimki ben yas pasta konusunda.inş. sizin gibide olmasa:) göze gözükecek sekılde yaparım birgün inanıyorum ben buna:)Çünkü cok acık bır sekılde anlatmısssınız ki ögrenmememiz imkansız.Cok cok tesekkür ederim Burcu hanım size.Ne olur bizi yalnız bırakmayın bilgilerinizden mahrum etmeyın olur mu:))...Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,

Benim kızımın inek sütü ve yumurta beyazına allerjisi var, süt yerine soya sütü kullanıyorum, ancak yumurta beyazı, yoğurt kullanmıyorum. Senin verdiğin pandispanya tarifinde tüm yumurta yerine iki kat fazla yumurta sarısı kullansam sence işe yarar mı?

Adsız dedi ki...

İfo Hanım, ne kadar nazik bir bayansınız..inanın çok mutlu oldum yorumunuzu okuyunca..

her zaman sizi pastacıya konuk etmek isteriz..

Ayşenur , çok teşekükür ederim..
her zaman takıldığınız noktaları çekinmeden sorabilirsiniz..elimden geldiğince yardıma hazırım..

Zeynep, dün geceden beri yorumuna nasıl bir cevap yazacağımı düşünüyorum..
yumurta sarısını iki kat fazla kullanmanın bir yararı olmaz..kekin yapısını bozar..yumurta beyazı yerine yoğurt ekleyebiliriz diyecektim, yoğurdada alerjisi varmış..

izninle ben yorumunu gıda danışmanımıza yöneltiyorum..bakalım o bir çözüm bulabilecekmi..

aşağıdaki linkten takip edebilirsin..

http://ebrudemirkocak.blogspot.com/2006/11/ebru-demir-koak.html#comments

sevgiler..

Adsız dedi ki...

pastayı çırparken mikser kullanıcak mıyız?Kaç dakika çırpıcağız?

Adsız dedi ki...

Asya, evet pastayı hazırlarken mikser ile çırpıyoruz..detaylarını aşağıdaki linkten okuyabilirsin ;

http://pastaci.blogspot.com/2006/09/klasik-hindistan-cevizli-ikolatali.html

sevgiler..

Adsız dedi ki...

pastalarınıza bayıldım

Adsız dedi ki...

ben yeni pasta yapmaya basladım ck zevkli sizinle dahada zevklı olacak

Adsız dedi ki...

fazla internetle uğraşmadığımdan böyle siteleri fazla far edemedim tamamen raslantı ile bu siteye girdim. güzel tarifler şahsen beğendim bir yiyecek içecek öğretmeni olarak tebrikler hepinize

Adsız dedi ki...

Ben bu siteye iki gündür giriyorurm ve bayıldım...Hİç çıkmak istemiyorum...Gerçekten herşeyi en ince detayına kadar ve herkezin anlayacağı şekilde yapıyorsunuz tebrik ederim sizi...Birşey sormak istiyorum hiç pastacılıkla ilgili bir kursa gittnizmi yoksa sadece kendi kendinizemi bunları yaıporsunuz??*

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
ellerinize saglik hersey cok guzel gorunuyor. Benim size bir sorum olacakti. pastayi 1 gun onceden hazirlayip dolapta bekletebilirmiyiz, yoksa servis yapiloacagi gunmu hazirlamami tavsiye edersiniz? Bu arada sorum yukardaki pandispanya icin. Bir sorum daha vardi pastanin ustu icin cikolata ganas pasta tecrubesi olmayan biri icin zor olurmu, birde pastanin ustune bu sosu servis yapacagim tabakta uygularsam tabagi temizlenmesi yani gorunen kisimlarinin temizlenmesi hk. bir oneriniz olurmuydu? Pasta ustune sos olarak DR. Oetker'in cikolata sosu hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Emeginiz, ilginiz icin cok tesekkur ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
İlk önce tariflerinin bir harika olduğunu söylemeliyim, başarılarının devamını diliyorum. Ben vermiş olduğun pandispanya tarifinden eşim için bir doğum günü pastası yaptım çok güzel oldu,içini kahveli şekerli sütle ıslattım. Bize çok yoğun çukulata ve kahve tadı verdi, daha hafif olabilmesi için tarifi yapacak olanlara belki bir fikir verebilirim dedim, pandispanyayı ıslatmak istiyorlarsa benim görüşüm sadece sütlü şekerle ıslatmaları.:)

Adsız dedi ki...

hazırladığınız siteyisık kullanılanlara ekledim.Harikasınız.Hem öğretip hem de keyif veriyorsunuz.Satırlarınızın devamını dilerim.

Adsız dedi ki...

merhaba benim pasta kalıbım 26 cm buna göre nasıl bir pandispanya hazırlayabilirim acaba

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler burcu ,tariflerin o kadar samimi ki içimden yazmak geldi ,enerjini ve sevgini buradan hissedebiliyorum ,geçen yıl okadar aradım ki böyle bi site bulamadım ,tesadüfen açtım ve beni çok heyacanlandırdı ,o kadar açık ve paylaşmayı seven biri olduğun belli,tebrik eder ve başarıların devamını dilerim....

Adsız dedi ki...

ben peri biraz önceki metni ben yazdım burcucum sana ne kadar teş etsem azdır bana inan ki cesaret verdin benimde yaş pasta konusun da yeteneğim var sayılır fakat biraz işin tekniğini öğrenmek istiyorum ,normal marketlerden aldım ürünler le biraz da hayal dünyamı katarak güzel pastalar yapıyorum ama yinede bi kursa g mı gitsem acaba
çünkü ben avcılar da oturuyorum ve sırf yaş pasta üzerine bir yer açmak istiyorum eşim tutmaz o iş diyor ben hayalimin peşinden koşmak istiyorum ne dersiniz bana yardım cı olusanız çok mutlu olurum
teşekkürler

MCZ dedi ki...

günaydın herkese;
burcu bende kendime bir levye almak istiyorum.özellikle pastaları 3'e bölemiyorum bıçakla.İnternet üzerinden alabileceğim bir site var mı.Bilgilendirirsen sevinirim.

Burcu ÜNAL dedi ki...

Herkese merhaba,


İnternet üzerinden levye almak isterseniz;

http://www.gurmenet.com/tr/kategori.asp?sid=39&slabel=Pasta%20Dekorasyon

buradan bulabilirsiniz..


sevgiler..

MCZ dedi ki...

teşekkür ederim burcu site için.Hemen bir levye alayım.Bu arada 2 günlüğe çıktığım Amasya tatilinde tesadüfen 20.lik kalıp buldum sevincimi görmen lazımdı:))Çünkü sen genelde 20.lik kalıplarda yapıyorsun o yüzden bulduğuma çok sevindim.Yalnız aldığım kalıp 20x7 yani öle yazıyor.Bazı arkadaşlar Klasik temellerdeki pasta için taşma olduğunu yazmışlar.Benimkinin derinliği yazılı olan ölçüler için uygun mu sence yoksa 1 ölçü azaltayım mı?

MCZ dedi ki...

cevabım yok mu :( Bu akşam pastayı yapıcaktım

Burcu ÜNAL dedi ki...

Merve merhaba,

Hayır, tarifi birebir uygulayabilirsin..


sevgiler

ayşe dedi ki...

çok güzel tebbrikler

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle hiç üşenmeden bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür etmek istiyorum. Ben çocukluğumdan beri kek ve pasta yapmaya bayılırım ama hiç detaya girememiştim. Sayenizde kullanılan malzemeler ve değişik tatlara ulaşma imkanım oldu.
selamlar...

yelda dedi ki...

Merhaba,
öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Ben çocukluğumdan beri kek ve pasta yapmaya bayılırım. Sayenizde konu hakkında detaylara ve yeni tatlara ulaşma imkanı buldum.Tekrar teşekkürler ve iyi günler...

pelince dedi ki...

Burcu süper anlatım olmuş,tam kurs niteliğinde,tebrik ediyorum canı gönülden..
Bence'de o kadar tarif ve pasta yağmışsın ki,artık bir kitap oluşabilir..
Hemen satın alırım..

sevgiler.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ben bu değerli kaynağın farkına yeni vardım, keyifle okuyorum klavuzu.. Paylaşımın için teşekkürler, mutfağıma girip pasta yapacağım zaman kesinlikle tecrübelerinden yararlanacağım Burcu'cum.. Kalemine sağlık..

Adsız dedi ki...

yaptığın herşey harika bir tat bırakıyor,övgüleri de günlerce sürüyor:)sayende tabiki .
benim 28 cm lik kalıbım var bunun için pandispanya ölçüsü verir misin?benim hesaplarımla biraz fazla unlu ve şekerli oluyor:( sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

merhaba öncelikle:)ben 18 yaşındayım ve ben de çikolatayı çok seviyorum ve pasta yapmayı da:Dsizin gibi biraz:)hatta bi gün çok güzel bi yerde kocaman bi pastanem olsun istiyorum:Diktisat öğrencisiyim o da ayrı tabi.ben çok mutlu oldum bu yazdığınız ayrıntılı pasta tarifini okuyunca yorumları okumayı seviyormuşsunuz.siz benim kuruyor olduğum hayali gerçekleştirmişsiniz:)

Adsız dedi ki...

ya cok huzuzel bu pastalar muhtesem gorunuyor bn 14 yasındayım ve pasta yapmaya bayılıyorummm cok buyuk zevk alıyorummm tebrık edıyorum mukkembel pastalrın hpsı (ayrıca gozume kestırdıklerımı yapacmm)

Adsız dedi ki...

merabalar pastacı senı sureklı takıp edıorum harıka seyler yapıyorsun.benım merak ettıgım bısey var cvb yazarsan cok sevınırım -bı kactane pandıspanya yapıp saklayabılırmıyız eger saklayabılırsek saklama kosulları ve nerde saklayabılırız bu konuda bılgı verırsen cooook sevınırım cvb en kısa zamanda beklıyorum.SEMRA

Adsız dedi ki...

merabalar ben sızın buyuk hayranınızım pasta konusunda harıka seyler yapıyosunuz sıze sormak ıstedıgım bısey var acaba bı kactane pandıspanya yapıp saklayabılırmıyım nerde nasıl ve ne kadar sureyle bu konuda bılgı verırsenız coook sevınırım.sımdıden tesekkurler.SEMRA

baron mikayil_antepli dedi ki...

mrb ben ahmet ilk defa tesadüfen girdim sitene çok güzel olmuş yaptıın yaş pasta haa bu arada bende pasta ustasıyım bende daha güzel ve daha çekeci modeller var ben çok güzel pasta çeşitleri yaparım yani övünmek gibi olmasım ben ahmet

sihirlitencerem dedi ki...

sizi tebrik ediyorum. o kadar yararlı bilgiler vermişsinizz ki... herzaman öğrenmek istediğim şeyleri yazmışsınız. pasta yapma konusunda hep bir cesaret eksikliğim vardı ama sayenizde denemeye başlayacağım. teşekkürler!

Adsız dedi ki...

Harikasınız tarif ve muhtesem fotograflar icin bilgilerinizi paylastıgınız icin cok cok tesekkurler

Adsız dedi ki...

çok güzel anlatmışsınız teşekkürler

Unknown dedi ki...

Ay cok icten ve samimisiniz emeginize saglik tesekkurler.HIc bilmeyen biri bile cok rahat hisseder kendini ve pasta yapabilir her ayrintiyi vurgulamissiniz.devamini bekliyoruz

deli kız dedi ki...

Merhaba burcu hanım tarifte çikolata olması çok güzel tam istediğim gibi :)) fakat bir sorum olacak 20-22 kişilik dikdörtgen pasta için uygun kalıp ölçüsü nedir vede bu ölçüye göre bu tarifi nasıl değistirebiliriz?Ayrıca bu ölçülere uygun arasına sürmek için ve şeker hamuru altı sıvaması için ganaj ölçülerinide yazarsanız çok sevinirim:))

Gipkamin dedi ki...

Kaç gün muhafaza edebiliriz pastayı dolapta

Unknown dedi ki...

MERHABA BU AKŞAM IKI KATLI ŞEKER HAMURUNDAN PASTA YAOMAK İSTİYORUM SİZCE DIŞINI KAPLAMADA GANAJ MI KULLANMALIYIM YADA NE ÖNERİYORSUNUZ KREMA TARİFİ ALABİLİRMİYİM .
BİRDE ÜST ÜSTE KOYARKEN PASTAYI ARASINA BİR ŞEY KOYMAM GEREKİYORMU ÜST KAT ALT KATA YAPIŞMASIN DİYE . TEŞEKKÜRLER

Unknown dedi ki...

şekilli pasta maharetli kadınların işidir bede yapacağım... inşallah o kadar maharetim vardır.

Harika Ev İşleri dedi ki...

çok detaylı hazırlanmış elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Merhaba şeker hamuru ile pasta yapımı anlattığınız post varmı teşekkürler