Salı, Ekim 17, 2006

SACHER AŞAMA 2- ÇİKOLATA İLE PASTA SIVAMA & PLASTİK ÇİKOLATA
























Muhteşem pasta "Sacher"i yapmaya geçmeden önce Pastacı ile ilgili bir haber vermek istiyorum. Bundan sonra "Pastacı"nın bir Gıda Uzmanı var ! Okuyuculardan sevgili Gıda Uzmanı ve Teknologu Ebru Demir bizlere, gıda üzerine olan sorularımıza, danışmanlık yapacak. Yorumlarınızda bana sorduğunuz sorulardan "gıda" ile ilgili olanları Ebru Hanım'a da yöneltebilirsiniz.. Bu desteği için kendisine tekrar buradan teşekkür etmek istiyorum..
























Sacher aşamalarında en son pandispanyamızı pişirmiş ve kalıbımızı ters çevirip soğutmaya bırakmıştık. Bir gece veya 1-2 gün pandispanyamızı streç film ile sarıp oda ısısında bekletebiliriz. Ben 1 gece beklettim.

1- ertesi gün Sacher'in yapımına üzerini kaplayacağımız çikolata ganaşı hazırlamakla başlayalım.

Çikolata Ganaş malzemeleri ;



  • 200 gr küvertur çikolata ( 100 gr bitter + 100 gr sütlü )
  • 200 ml sıvı krema ( tikveşli veya rama marka tercih )
  • arzuya göre 1 çorba kaşığı tereyağı ( ben kullanmadım )

öncelikle orta boy cezveye kremamızı koyup orta hararetli bir ateşte kaynatalım. Ara sıra karıştırmamız ve yüksek ısıda kaynatmamamız çok önemlidir. Çünkü çok çabuk dibi tutabilir.

2- Çikolatalarımızı küçük küçük keselim. Ve kremamız kaynadıktan sonra hemen ateşten alıp içerisine çikolatalarımızı ilave edelim. Devamlı karıştırarak sıcak kremanın içerisinde çikolataların erimesini sağlayalım.



























3- Çikolata, kremanın içerisinde eritildikten sonra pürüzsüz bir görünüm almalıdır.

4- Eğer arzu ederseniz çikolatayı kremanın içerisinde eritirken tereyağımızı da ilave edip üçünü karıştırabiliriz. Tereyağı ganaşımıza kayganlık, parlaklık ve lezzet verecektir..

Hazırladığımız ganaşı büyük bir çelik kaba veya başka bir geniş kaba aktaralım. Eğer mermer tezgahınız varsa tezgahınızın üzerine yavaşça çikolatanızı döküp spatula ile çikolatayı tavlamalısınız. Tavlarken, çikolatayı spatula ile sağa sola doğru hareket ettirmeniz gerekiyor. Eğer benim gibi mermer tezgahınız yoksa , ayrı geniş bir kaba koyduğumuz ganaşımızı yine spatula ile sağa sola doğru 5 dakika karıştıralım. Ganaşın hava almasını sağlamamız gerekmektedir.

Bu işlemden sonra ganaşımızı serin bir yerde dinlendirelim. Kullanmak için biraz koyulaşmasını beklememiz gerekmektedir.

























5- Sıra Sacher'in arasına dökeceğimiz "Kayısı Glazür"ünü hazırlamaya geliyor.

Glazür malzemeleri ;


  • 1 kavanoz kayısı marmeladı (ya da benim gibi kayısı reçelide kullanabilirsiniz)
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Marmeladımızı limon suyu ile birlikte eritelim. Bunun için orta boy bir cezve kullanabilirsiniz.

6- Marmelat eridikten sonra , bir kabın üzerine tel süzgecimizi yerleştirelim. Ve glazürümüzü üzerine dökelim. Ve süzülmesi için bekleyelim.
























7- Kayısı glazürümüz süzüldükten sonra 10 dakika kadar dinlendirelim.

8- Sacher için hazırladığımız pandispanyamızı tezgahımıza çıkaralım. Muhtemelen pandispanyanın üzeri kabarmış ve çatlamış olacaktır. Öncelikle bunlardan kurtulmamız gerekmektedir. Kurtulmak için ise elimize büyük tırtıklı bir bıçak alıp, üzerini tıraşlamamız gerekmektedir. Pürüzsüz ve düzgün olana kadar bıçakla dikkatlice tıraşlayın.

Bu işlemden sonra artan keki atmayıp değerlendirebilirsiniz. Ben hediye götüreceğim truffların içerisine katmak için sakladım.























9- Pandispanyamızın üzerini tıraşladıktan sonra levyemiz ile düzgünce ortadan ikiye bölelim.

10- Arasına denk gelecek her iki tarafına ( birinin bir tarafına diğerinin bir tarafına ) yumurta fırçası ile kayısı glazürümüzü güzelce sürelim. Yumurta fırçasını sadece bu iş kullanmanızı öneririm. Ayrıca bir yumurta fırçası edinin ..

























11- Aralarına bol glazür sürdüğüm pandispanyalarımızı kapatalım. Ve döner pasta standımızın üzerine veya pasta yapacağımız tabağımızın üzerine yerleştirelim.

(13) Aslında üzeri çikolata kaplanacak pandispanyalar tel bir ızgaranın üzerine alınır . Böylece akan çikolataların tel ızgaranın altına gitmesi ve tekrar kullanılabilmesi sağlanır. Ama tel ızgara üzerinden pastayı tabağa aktarmak zor ve riskli bir işlemdir. Bu durumu kolaylaştırmak için, ganaşı oda sıcaklığında bekletip biraz koyulaşmasını sağlıyoruz. Ve spatulamız ile daha rahat çalışabiliyoruz.

12- Oda ısısında beklettiğimiz ganaştan bir miktar kepçe ile alıp pastamızın üzerine yavaşça dökelim. Yavaş döküp hızlı ve dikkatli hareket etmemiz gerekmektedir. Çünkü her şeye rağmen çikolata akışkan bir maddedir. Hemen çikolatamızı spatulamız ile üzerini düzgünleştirerek yaymamız gerekmektedir. Azar azar tekrar üzerine ganaş dökerek pastanın yanlarını hızlıca akan çikolata ile düzeltmemiz gerekmektedir.

Pastanın her tarafı çikolata kaplandıktan sonra hemen buzdolabına kaldıralım.






















13- 14 - Tel ızgara üzerinde çikolata kaplama ve pastanın buzdolabına kaldırılmadan önce ki hali. Tel ızgarasız çikolata dökersek istemesek te pastamızın yanlarına çikolatamız akar. Ve daha çok akmasını engellemek için hemen buzdolabına kaldırırız. Ama tel ızgaranın üzerinde çalışırsak akan çikolatalar ızgaranın altında toplanır. Ve tekrar kullanılabilir.

Buzdolabına kaldırdığımız pastamızı 15 dakika sonra çıkarırsak, akmanın durduğunu ve glazürün soğuduğunu göreceksiniz. Bu aşamadan sonra pastanın üzerini hiç ellemeyin . Çünkü düzgün ve pürüzsüz bir görüntü alacaktır. Ama çevresine, kalan ganaşımızdan spatula ile sürebiliriz. Burada dikkat edilecek nokta, spatulanın her seferinde temizlenmesi gerektiğidir.( temizleme işlemi, suyla sabunla değil, spatula üzerinde kalan kremanın sıyrılmasıyla sağlanır)
























Plastik Çikolata Yapımı ;

Uzun süredir plastik çikolata yapımı paylaşmak istiyordum. Sevgili Zinnur ve Tülay benden önce davrandılar :)ve müthiş güller yaptılar..

Gerekli malzemeler ;


  • 125 gr küvertur çikolata ( ben Fermonun %70 kakao içeren küverturunu kullandım)
  • 2 çorba kaşığı glikoz
15- İlk önce çikolatamızı benmaride eritelim. Ve hemen sıcakken glikozumuzu ekleyip karıştıralım.

16- Devamlı karıştırırken çikolata ve glikoz birleştikçe fotoğraftaki gibi toparlanması gerekmektedir.

İyice toparlanıp sertleştikten sonra streç filime ve buzdolabı poşetine sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
























17- Bir saat sonra plastik çikolatamızı buzdolabından çıkarttıktan sonra sert bir görünüş alacaktır.

18- Hazırladığımız hamurdan istediğiniz şekilde çalışabilirsiniz. Aynı şeker hamuru gibi çalışılır ama şeker hamuruna göre daha zahmetlidir. Çünkü çalışırken ellerimizin ısısından hafif eriyebilir. Bunun için hızlı çalışılması gerekmektedir.

Gül yapımını buradan inceleyebilirsiniz.






















19- Pastamızın son aşamalarına geldik.. Buzdolabından pastamızı çıkardıktan ve çevresini biraz daha spatula ile sıvazladıktan sonraki görüntümüz..

Bu aşamadan sonra üzerini süsleyebiliriz.

20- Genelde Sacher'in üzerine çikolata ile "Sacher" yazılır. Ben her ne kadar bu konuda beceriksiz olsam da yazmayı denedim. Bunun için pişirme kağıdından bir sıkma torbası hazırladım ve kalan ganaştan içerisine ekledim. Ucunu çok ince yapmaya dikkat ettim. Ve üzerine dikkatlice SACHER yazdım.

En son plastik çikolatadan hazırladığım güllerimi üzerine yerleştirdim ve sıkma torbasında kalan ganaşla yaprak deseni çizmeye çalıştım.

Buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra oda ısısında 1-2 gün bekletebilirsiniz. Çünkü buzdolabında donan bu pasta oda ısısında yumuşar ve çok daha lezzetli olur..

Hepimize afiyet olsun..

39 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucum gerçekten çok beceriklisin canım.. Ve pastan müthiş güzel görünüyor hemen yapacağım. Bende senin gibi çikolataya acayip düşkünüm...Yapmasam kan şekerim düşer valla... Ellerin dert görmesin canım benim...Birde canım küvertur çikolatayı fermo dışında başka nereden alabilirim acaba? Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle MUH TE ŞEM...:)))çok güzel ellerine sağlık, ama ağızımda sulandı...:))Zahmete değer bence, hele bizim gibi çikolata hastaları için. Burcucum benimde bir sorum var kaysı şartmı yani sanırım sacherın özelliği bu dimi, başka bir meyve kullanılabilirmi? Ayrıca Ebru hnm.a bende teşekkür ederim artık bol bol kafasını şişiririz sorularımızla çünkü sorulacak çok şey var..:)) Plastik çikolata yapımıda hep gözümde büyümüştür ama çok basitmiş, süslemede gerçekten işe yarayacak ilk fırsatta kullanacağım..iyiki çikolata var iyiki sen varsın...:))

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu pasta herzamanki gibi mest edici ellerine saglik..Tarifleri asamali olarak fotograflaman benim gibi acemilerin daha cesaretlenmesine yariyor cok tessekurler tariflerin ve paylasimindan..
Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcu merhaba yine döktürmüşsün.süper gözüküyor.canım çok istedi.ben birşey sormak istiyorum plastik çikolata malzemelerini nerden temin edebilirim.ben yalovada oturuyorum ve pastacılık malzemelerini nereden bulabilirim bilmiyorum.bilen varsa yardımcı olabilirmi?bazen istanbul'a gidiyorum ama genelde gezmeye fırsat bulamıyorum.yardım istiyorum.sevgiler

Adsız dedi ki...

Süper olmuş...Bayıldım ve yine yeni birşey öğrenmek beni çok mutlu etti.Sabahtan beri sevdiğini bekleyen aşıklar gibi sayfanızı güncellemenizi bekledim.Ve görüyorum ki fazlasıyla da beklememe değdi.
Üstelik bu plastik çikolata gülleri benim gibi kahverengi tutkunlarının ruhuna ise adeta glazür oldu.Ne diyeyim...Süper.Süper....

Adsız dedi ki...

sevgili burcu;

yine harikalar yaratmışsın. denemeye değer bir pasta daha... yapacaklarımı sıraya koydum. inan hangisini yapacağımı şaşırdım. hepsini mutlaka deneyeceğim ama.
sevgiler....

Adsız dedi ki...

Burcucugum, harika seyler anlatmissin yine...bir sorum var, glikozu nerden bulabiliriz acaba? bir de kuvertur cikolata diye ozel birsey mi satiliyor? evde kalmis madlenlerle falan yapabilir miyiz bu isi?
sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burcu'cugum, yanimda Rana ile postunu okuyordum. Rana ilk resmi gosterip, "Anne, biz de yapalim mi?" dedi. Ikimizi de ozendirdin yani. Cok guzel olmus, ellerine saglik. Sacher'in bir cesitlemesinin tarifi var bende de. Belki onu yaklasan dogum gunume yaparim. Ama en guzeli hic yapma zahmeti cekmeden senin resimdeki dilimi yemek olurdu :)

Adsız dedi ki...

Filiz, bu kadar çok çikolata sever insanla tanışacağımı tahmin edemezdim, o kadar mutluyum ki :)
bende çikolata yemezsem kan şekerim düşüyor maalesef..
Küvertur çikolatayı ben artık daha çok kahve dünyasından almaya başladım. Ben Cevahir alışveriş merkezinin üst katından kiloyla alıyorum..ve gerçekten muhteşem , çok lezzetli..
Mabel'de de küvertur çikolata satılıyormuş,ayrıca metro gross marketlerde Elit'in küverturu satılmakta.

Ülviyecim, seninde dediğin gibi Sacherin özelliği kayısı glazürü ile yapılması..ama hiç sevmiyorsanız çilek, vişne vb. herhangi sevdiğiniz bir reçellede yapabilirsin..
bu arada plastik çikolata yapmak gerçekten çok kolay..denemelisin mutlaka :)

Yıldızcım, rica ederim..

Mehtap, Yalovadaki mazleme satan yerleri maalesef bende bilmiyorum..ama İstanbula yakınsınız gerçekten, birgün Eminönüne uğrarsan orada birçok malzeme bulabilirsin..yada tanıdığın bir pastahane varsa onlarada danışabilirsin..

Hülya, gerçekten yorumun çok şeker ve mutluluk verici..çok teşekkür ederim :)

Özlem, en sevdiğinden başlayabilirsin :)) yaptıktan sonra yorumlarını beklerim..

Dilek, glikozu pasta malzemeleri satan yerlerden veya tanıdık pastanelerden bulabilirsin..Küvertur çikolata ise pasta vb. tatlı yapımlarında kullanılan özel eritme çikolatasıdır..ama evindeki madlenlerlede deneyebilirsin..farklı bir kıvamı ve tadı olur..denemekte fayda var:)

Sevgili Zinnur, Ranayı güzel yanaklarından öpüyoruz Yağmurla :)
bende senin Sacher'i merakla bekleyeceğim..eminim seninki çok daha güzel olur :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu.Ellerin dert görmesin.Gerçekten çok beceriklisin.Senin için mutlaka zor oluyordur ama böyle resimli anlatımın benim nasıl işime yaradı anlatamam..Son günlerde öyle yoğunumki.Ama aklım burada:))İki arada internete girip tek senin sayfana bakıp kaçıyorum.O kadar bağımlılık yaptı yani:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu sana nasıl teşekkür etsek acaba onca işinin arasında bir de bu tarifleri ayrıntıları ile bizimle paylaşıyorsun inan okurken kendimi o çok pahalı pasta kitaplarını okuyormuş gibi hisettim sayende biz de pastanın ve pastacılığın inceliklerini öğreniyoruz en kısa zamanda fermoya gidip eksiklerimi tamamlayacağım pastaları yapacağım ve sonuçlarını seninle paylaşacağım.

Adsız dedi ki...

Burcucuğum,Sacheri böyle ayrıntılı,aşamaları ile anlatman çok güzel.Seni takip etmeye başladığımdan beri bu kadar aşama kaydetmeni tebrik ediyorum.Ellerine sağlık.Sevgilerimle...
Sırada Linzer Torte olabilir mi?
nanelimon.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucum ellerine sağlık süpersin yaaaa o kesmiş olduğun bir dilimi ben alabilirmiyim birde bir sorum olacak o bahsettiğin çikolataları nerelerde bulabiliriz pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirmiyiz

Adsız dedi ki...

sevgili burcu
ben izmirde oturuyorum en sonunda
gıda boyası toz jelatin ve glikoz ve kuvertür çikolata bulmayı becerebildim. benim sorum bu ürünlerin saklama koşulları nelerdir özellikle glikoz buzdolabına koydum ama emin değilim.
teşekkür

Adsız dedi ki...

pastacım süpersin gerçekten kilitlendim kaldım pasta resimlerinin önünden ayrılamıyorum arkadaş kesilmiş dilimi almış kalan pastayı ben alıyorum sakın arama sevgilerimi göndereiyorum

Adsız dedi ki...

Kübra, çok teşekkür ederim istek verici sözlerin için :)
zor olan sadece tek başına çalışırke fotoğraf çekebilmek..yoksa hiçbir zorluğu yok, tam tersi çokkkk zevkli..

Nursen, sonuçlarını merakla bekliyorum :) bende bildiğim kadarıyla sizlere gösterebiliyorum..o kadar çok farklı teknikler ve uygulamalar var ki..zamanla daha da gelişeceğine inanıyorum..

Münevver, tüm güzel sözlerin için çok teşekkür ederim:)
Linzer Torte'yi listeme ekliyorum hemen :)

Şebnem, afiyet olsun :) tabiiki istediğin kadar dilim alabilirsin..
küvertur çikolataları ben Kahve Dünyasından ( Cevahirin en üst katı) ve Fermodan ( eminönü) almaya başladım. çok memnun kaldım..rahatlıkla alabilirsiniz..

Kiraze, glikoz buzdolabında saklanmaz, çikolatada saklanmaz..tüm saydığın malzemeleri kiler benzeri kuru , ışık almayan , sıcak olmayan bir dolapta saklamalısın..mutfağında en az güneş alan ve kalorifere en uzak dolabı bu malzemelerini saklamak için kullanabilirsin :)

Emine, tüm pastalar senin olsunn :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu seni okudukca bir gun pasta yapacakmisim gibi geliyor. Arasira heycana kapilip denesem mi diyorum ama sonra konuya asiri derecede uzak olmamin getirdigi korkuyla kendimi bu heyecan dalgasindan kurtariyorum.

Misir surubuyla ilgili sorulari olan okuyucularin kotu kalite ballari alip kullanabilirler saniyorum cunku onlar zaten bal degil sadece bal esansi eklenmis yuksek fruktozlu misir surubu imis.Yani tam olarak aradiklari sey. Umarim herkes pasta yapiyordur.

Adsız dedi ki...

Burcu seni okudukca bir gun pasta yapacakmisim gibi geliyor. Arasira heycana kapilip denesem mi diyorum ama sonra konuya asiri derecede uzak olmamin getirdigi korkuyla kendimi bu heyecan dalgasindan kurtariyorum.

Misir surubuyla ilgili sorulari olan okuyucularin kotu kalite ballari alip kullanabilirler saniyorum cunku onlar zaten bal degil sadece bal esansi eklenmis yuksek fruktozlu misir surubu imis.Yani tam olarak aradiklari sey. Umarim herkes pasta yapiyordur.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Bursa'da yaşayanlar için nerde bulabiliriz yazmamışım kusura bakma. Bu gece bin geceden daha hayırlı bir gece bu mübarek gecenin senin ailenin ve tüm sevdiklerin için hayırlara vesile olmasını bayramınında ismi gibi şeker tadında geçmesini Yüce Rabbim'den temenni ederim

Adsız dedi ki...

Ozde , ucuz ballardan bahsediyorsun sanırım..onları glikoz oranları yüksek, bal esansları fazla, haklısın..bende bir ara glikoz bulamazken denemiştim ama sonuç fiyasko..pek tavsiye etmiyorum..hamur tutmuyor..
bu arada bence sende çok güzel pastalar yapabilirsin,
biraz cesaret :)

Şebnem, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..
Bende senin, ailenin ve tüm sevdiklerinin Kadir gecesinin yürekten hayırlı olması dilerim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sabah güneşi üzerine doğsun cenneti ala mekanın olsun hazreti muhammed komşun olsun en kötü aylarımız böyle olsun

gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun kabuslar senden uzak melekler baş ucunda olsungüneş öyle bir geceye doğsunki duaların kabul kandilin mebarek olsun

Adsız dedi ki...

kuvertür çikolata bitter çikolata mı? yoksa normal sütlü çikolata mı?

Adsız dedi ki...

Melike'ciğim, ne güzel yazmışsın öyle..
çok teşekkür ederim canım :)

Kuvertür çikolata, aynı normal yediğimiz çikolata gibi sütlüsü,bitteri ve beyaz olanı var..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Tahminlerimden daha müthiş bir pasta çıktı ortaya. İnan blogunda yeni bir post gördüğümde o kadar heyecanlanıyorumki Burcu :) inanamazsın. Harikasın.

Adsız dedi ki...

Tülay , çok teşekkür ederim canım :))

sevgiler..

Adsız dedi ki...

süperrrrrrrrrr

Adsız dedi ki...

bi de üşenmesem ööle güzel şeyler yaparım ki pasta yaptıktan sonraki mutfak toplama aşamasıbeni çok yoruyor. yoksa pasta yapmak çok keyifli...:)

canan dedi ki...

merhaba gercekten harika görunuyor ben birşey sorcaktım glikoz sıvımı olmalı yoksa eczanede satılan glikozda aynı işi gorurmu

Adsız dedi ki...

Merhabalar
siteniz gerçekten harika olmuş.Hergün aynı sayfalara bakıyorm desem yalan olmaz.Icıng yapımını denedim ama acaba çiğ yumurta kullanıyor olmamız sağlığımız açısından bir tehlike teşkil eder mi?Çocuklarımıza yedirebilir miyiz?Süt ve ya suyla yapsak yine katılaşır mı? İkinci bir soru daha soracağım.Bu Sacher yapımında tarif ettiğiniz küvertur (100 gr bitter+100 gr sütlü) yazdığınız acaba onu normal marketlerden aldığımız çikolatalarla yapabilir miyiz,bitter ve sütlü ayrımına dikkt edeek,yoksa küvertur almamız mı gerekir.Cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.Ellerinize sağlık

Büşra
www.tontisada.blogcu.com
arslanbusra@yahoo.com

Adsız dedi ki...

selam burcu pastan harika gorunuyor ilk defa karsilastim sitenle ama daimi takipcin olucam cunku cikolata buna deger dimi.......by....

Adsız dedi ki...

SEVGILI BURCU
PASTAN MUHTESEM GORUNUYOR. COKKK UZUN ZAMAN HARCAYIP HEM MUTFAKTA HEM FOTOGRAFTA HEMDE YAZARAK COKKK EMEGIN GECMIŞ. NE KADAR TESEKKUR ETSEM AZDIR.
SEVGIYLE KAL
NESLİ EVECAN

Adsız dedi ki...

çok merak ediyordum bu pasta sıvamayı çok tesekkürler çok emek harcamıs olmalısınız elinize sağlık

Adsız dedi ki...

burcu çok teşekkür ederim aynısını bende yaptım hiç bu kadar güzel kek yapmamıştım

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu hanim ben Selda bizler cok sansliyiz bilgilerinizi, tecrubelerinizi esirgemeden yorulmadan bizlere anlatiyorsunuz hersey icin cok tesekkur ederim sizden bir cok sey ogrendim bir sorum olcak cikolata ganas yaptim ve yarisi kaldi onu nasil saklamaliyim yada hemen tuketilmesi mi lazim yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkuler basarilar:)

zeynep dedi ki...

merhabalar
evet ya işte bu diye başlamak istiyorum söze.çok hoş bir platform olmuş.cidden ev yapımı pastalara karşı olan merakımı ve becerilerimi daha da güçlendirecek bilgileri buldum burda.
hep ekipmanları bulmakta sıkıntı çekerdim.sizin tarifleri anlatırken işimize yarayabilecek ve kafamızda soru işareti oluşturacak şeylere de açıklama getimeniz çok güzel bir yöntem.çok teşekkür ederim.bilgi ve tecrübelerinizden uzun vadede istifade etmeyi temenni ediyorum.
sevgiler..

kutsalceyiz dedi ki...

muhteşem güzel,pasta yapımı anlatımı bu tariflerle herkes harika yaş pastalar yapabilir

kutsalceyiz dedi ki...

elinize emeğinize sağlık genç bayan sevgiler...

Melis dedi ki...

Gerçekten muhteşem bir blogunuz var, tebrik ederim. Ben de temel derslerinizden başlayarak evde pasta yapmaya çalışacağım. Umarım başarılı olurum. Tabi önce araç ve gereçleri almakla işe başlamalıyım sanırım. Ben yurtdışında yaşıyorum, Türkçe kitap temin etmem neredeyse imkansız, bu yüzden sizin Ingilizce kaynak göstermeniz benim için bulunmaz bir nimet:)
Sizin takipçinizim bundan böyle, ve size başarılar dilerim. Süpersiniz.

asena dedi ki...

Ben uzerini seker hamuruyla kaplamak istiyorum da bu arada ondan sormustum kuvertur şart mi diye