Perşembe, Kasım 16, 2006

ARMAĞAN PASTASI..
































Güzel bir brownie'nin üzerini süslediğiniz zaman, sunduğunuz pasta en güzel hediyelerden biri haline gelir..Arkadaşıma hediye olarak götüreceğim bu pastanın içi brownie..Brownie'nin üzerini çikolatalı krema ile kapladıktan sonra dışını şeker hamuru ile süslemeye karar verdim. Hediye olarakta götürmek istediğim için , bir adet kurdele ile süslemek istedim..






















Öncelikle bir gün öncesinden Brownie'yi bu tarife göre hazırladım. 18 cm'lik bir kalıpta pişirdim. Ama daha geniş ve derin olmayan bir kalıpta brownie pişirilmesini tavsiye ederim.Piştikten ve soğuduktan sonra brownie'nin kabarıp çöken bölümlerini büyük tırtıklı bir bıçakla traşladım.

1- Şeker hamuru ile çalışmak için kullanacağım malzemelerden bazıları;

  • Tupperware'den aldığı hamur açma altlığı. ( bu altlık sayesinde pudra şekeri, nişasta veya margarin kullanmama gerek kalmadı, hamur açılırken zemine yapışmadı)
  • döner merdane
  • pizza bıçağı veya ucu döner bıçak
  • şeker hamurunu pastanın üzerine kaplamak ve üzerini düzeltmek için kullanılan spatula veya smoother. ( Wilton)
  • Fo marka jel gıda boyası ( yada toz gıda boyası)
  • gıda boyasını kullanmak için kürdan
  • şeker hamuru çalışmak için set (toolset)
  • toz sim veya simli sprey ( pastacılada satılanlardan)
  • çicek desenei için stencil ( wilton)

2- Brownie'nin üzerini çikolata krema ile kapladım.

Krema için;

  • 200 ml sıvı krema ( bir küçük kutu)
  • 160 gr bitter küvertur çikolata
  • 1 paket krema sertleştiricisi

Çikolataları benmaride eritelim. Erittiğimiz çikolataları sıvı krema ile çırpalım. Yaklaşık 7-8 dakika çırpalım. İçerisine 1 paket krema sertleştiricisini ekleyip 5 dakika daha çırpalım. 5 dakika buzdolabında bekletelim.

Pasta standımzı çıkartalım üzerine pasta altlığımızı yerleştirelim. Dolaptan çıkardıktan sonra spatula ile brownie'mizin etrafını çevreleyelim.
























3- Ben bu sefer hazır şeker hamuru kullanmaya karar verdm çünkü çok fazla vaktim yoktu. Daha önce Aslı'ya kullandığım ve her zaman çok memnun kalarak kullandığım Fermo'dan aldığım hamuru kullandım.

Hamurdan 300-400 gr kadar çıkartalım. 3'no lu fotoğrafta şeker hamurunun kalıptan çıktığı hali görülüyor.

4- Hamuru çok iyi yoğurmamız ve yumuşatmamız gerekiyor. Bu fotoğrafta ise hamurun yoğurulmuş ve açılmaya hazır hali görülüyor.






















5- Yoğurduğumuz hamurumuzu hamur açma pedimizin üzerinde açmaya başlayalım. Eğer pediniz yoksa yağlı kağıt veya silpat üzerinde de açabilirsiniz. Veya tezgahınıza pudra şekeri serperek veya buğday nişastası açarakta bu işlemi yapabilirsiniz.

Mümkün olduğu kadar ince açmaya dikkat edelim. Eğer pudra şekeri veya nişasta dökerek açıyorsanız, bu ki malzemeyi çok bol kulmayıp hamurun yapısını bozmamaya dikkat edelim.

6- Açtığımız hamuru dikkatli bir şekilde pastamızın üzerine bırakalım. Bu işlemi ister elinizle dikkatlice taşıyarak istersenizde merdaneye dolayıp pastanın üzerine sererek yapabilirsiniz. Ben elimle taşımayı tercih ediyorum.






















7- Pastamızın üzerine bıraktığımız hamuru dikkatli bir şekilde pastanın çevresine oturtmaya çalışalım. Ben bu işlemi ilk önce elimle yapıyorum. Elimle şeker hamurunu düzelterek pastanın üzerine oturtmaya çalışıyorum.

Eğer smoother'ınız varsa onunlada bu işlemi yapabilirsiniz. Smoother'ı birkaç kez hamuru pastaya kaplarken kullanabiliriz. Böylece şekli düzgün olur ve hamurun altında hava kabarcıkları oluşmaz.

8- Hamuru pastamızın üzerine giydirdikten sonra kenarlarından taşan fazlalıkları döner bıçakla kesebiliriz. Bu işlemi yaparken aynı anda pasta standınızı da yavaş yavaş döndürürseniz daha düzgün bir şekil elde edebilirsiniz. Birde pastaya çok yakın ve derinden kesmemeye dikkat edin. Çünkü kremalar yanlarından taşma yapabilir..






















9- Pastamızı kapladıktan sonra tekrar smoother ile pasanın üzerini düzeltebiliriz. Smoother'ı Fermo'dan( Wilton'un ürünlerini satan mağazalardandan ) veya yurt dışındaki Wilton mağazalaraından satın alabilirsiniz.

10- Pastanın üzerine çicek desenleri yapmak için ben Wilton'un stencil'larını kullandım. Pasta malzemeleri satan yerlerde farklı yerli stencil'lar da satılmaktadır. Ve ya kendi deseninizi kendinizde yapabilirsiniz. Bir kağıdın üzerine desen çizip ve desenin içini makasla kesip pastanın üzerine yerleştirebilirsiniz.





















11- Pastanın üzerine yerleştirdiğim stencil'i simle boyadım. Bunun için, bir kaba çok az Nüans'tan aldığım simlerden ilave ettim. 1-2 damla su ilave edip sulu boya fırçası ile karıştırdım. Sulu boya fırçası ile simlerden suyunu akıtarak azar azar aldım. Ve pastamın üzerini dikkatice fazla ıslatmadan simlerle boyadım.

İstediğim kadar boyadıktan sonra stencil'i üzerinden kaldırmadan buzdolabında 5 dakika beklettim.

10- Buzdolabından çıkardıktan sonra pastanın üzerinden stencil'i dikkatlice kaldırdım. Ve pastamın üzerinde simli çicek desenlerim oluşmuş oldu.

Simli boyaların yenmesini pek tavsiye etmem. Ben sadece görsellik adına süslemek için kullandım. Pastanın bu kısmını sıyırıp sadece içini yemenizi tavsiye ederim. İsterseniz kullanmayabilirsiniz.
























13- Sıra geldi pastanın üzerinde yer alan kurdelelerin yapımına başlamaya. İlk önce düzgün duran kurdeleyi yapalım. Bunun için 100 gr kadar şeker hamuruna 2 damla kadar kürdanın ucuyla kırmızı jel boya ilave ettim. Ve rengin hamura oturması için iyice yoğurdum.

Fo'nun jel boyasından bu pastada memnun kaldım. Boyaları daha yeni Fermo'dan aldığım için , ilk denememde memnun kaldım.

14- Kırmızılaştırdığımız hamurumuzu ince uzun olarak açalım. Bir cetvel veya düzgün bir şekil yardımıyla hamurumuzu diklemesine keselim. Kestiğimiz şeridi, yerleştireceğimiz yere çok az fırça ile su sürüp yapıştıralım.























15- Üzerine yerleştirdiğimiz şeridin , sarkan kısımlarını tekrar döner bıçakla keselim.

16- Kurdelenin fiyonk'unu oluşturmak için fotoğrafta gördüğünüz şekil gibi hamurumuzu hazırlayalım.Bu şekilden iki adet aynısını yapmamız gerekmektedir.
Fotoğrafta rengi turuncu gibi gözükmektedir ama aslında pembedir. Işıktan rengi farklı gözükmektedir.





















17- Haızrladığımız fiyonk hamurunun şeklini verebilmek için , bir kağıdı veya kağıt havluyu büzerek rulo haline getirin ve hamurun ortasına yerleştirip uçlarını birleştirin.

18- İkisi için aynı işlemi yapalım. Bir destek yardımıyla kurutalım..






















19- Pastamızın en alt kısmında bazı deformeler olabilir. Bunları kapatmak için bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Ben kurdele yaptığım hamurdan ince uzun şeritler keserek , pastanın en alt kısmına yerleştirdim. Dümdüz durmasını istemediğim için, setteki ucu deniz kabuğu şekilnde olan aletimle üzerini bastırdım. Böylece hamurun üzerinde çizgiler oluştu. Sizde bu şekli kürdanla, bıçak ucuyla, mutfaktaki başka bir aletle yapabilirsiniz.

20- Kurdelemizi oluşturmaya başlamıştık. Pastamızın üzerine yerleştirmek için önce, yapıştıracağınız yeri hafif fırça yardımıyla ıslatın. Destekler kuruttuğumuz fiyonklarımızı , sivri ucları birbirlerine bakacak şekilde pastanın üzerine yerleştirin. En son pembe hamurdan çok küçük bir dikdörtgen açarak ve dikdörtgeni katlayarak fiyonkların ortasına fotoğraftaki yerleştirin. Şeklini düzgünleştirmek için, ben set'te ki aletlerden yardım aldım.

Görüldüğü gibi, şeker hamuru çalışma seti birçok yerde bize yardımcı olacaktır. Özellikle hayvan figürleri ve başka detaylı modelleme çalışırken, çicek yaparken çok destek olacaktır.






















21- pastamızın fiyonklarını yerleştirdikten sonraki son hali..
Fiyonklardaki destekleri kaldırmak için acele etmeyin, tam şekil almasını beklemek daha doğru olacaktır. Belki 1-2 saat beklemek gerekebilir.

22- Fiyonkların desteklerini çıkardıktan sonra artık pastamızın son hali..
Buzdolabında saklamanızı tavsiye etmem..eğer çok sıcak bir mutfağınız veya eviniz yoksa oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Veya kuru ve serin bir balkonda saklayabilirsiniz ama güneş ışığının gelmemesine dikkat edin.
Çok mecbur kalırsanız buzdolabının sebze bölümünde kısa süreli muhafaza edebilirsiniz..

Sizlere de en güzel armağanları vermeleri dileğiyle.

Hepimize afiyet olsun..

48 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlıkta ben bayılıyorum bütün bunlara hepsi harika şeyler valla hergün burdayım.dün kalpli kurabiyeni yaptuım nefissssss oldu gezmeye gittiğim arkadaşlarada götürdüm bayıldılar
iyiki varsın
bu arada sen istediğin malzemeyibulabiliyorsun ne güzel ben bulunduğum yer itibariyle hiçbişey bulamıyorum bi gıda boyası için bile kaçsaatlik yola gidiyorum
neyse canım ellerin dert görmesin
kolaylıklar dilerim

Adsız dedi ki...

süpeeer ellerinize sağlık harika valla bukadar enerji süper sizin kadar sık güncelleme yapan valla yok sayenizde bende artık pastalarımı kendim yapıp götürüyorum arkadaşlara

Adsız dedi ki...

harika bir pasta umarım en kısa zamanda tarifini bizlerle paylaşırsın çoook öpüyorum seni iyiki varsın

Adsız dedi ki...

CANIM O GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK. BECERİKLİLİĞİN UCUNDAN KÖŞESİNDEN BANADA BULAŞSA KEŞKE..ÖPÜYORUM.

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık pembe ile ve beyazın uyumu, simli süslemen ayrı bir şıklık oluşturmuş ;)çoook öpüyorum;)

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK.PASTACIYI AÇARKEN HEP DÜŞÜNÜYORUM ACABA KİMBİLİR NELER YAPTIDA BİZİ BÜYÜLEYEN DİYE....BİRDE O SİMLİ ÇALIŞMAYI NEYLE YAPIYORSUN.

Adsız dedi ki...

Ve yine sevgi katıldı, yine zerafet konuştu ve yine sıcaklık hissedildi. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

merhaba uzun zamandır sitenizi takip ediyorum bana çok şey kattınız size ypatığım pastaların resimlerini göndermek isteri başarılar

Adsız dedi ki...

görünüşü çok şık ve harika... eminim tadı da kendi gibi çok güzeldir :) ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Pasta çok hoş üzerindeki süsüde ince düşünülmüş.Kurdelesini nasıl yaptın meraktayım.

Adsız dedi ki...

Yine ne güzellikler yapmışsın böyle. Sanki işlemişsin üzerini pastanın oya gibi. Ben hayranım yaptıklarına. Ellerine kollarına sağlık canım :)

Adsız dedi ki...

AYYY BURCUU SÜPERSİN DİYORUMDA BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM SANA ELLERİNE SAĞLIK.ÖNÜMÜZDEKİ ÇARŞAMBA BENİM DOĞUM GÜNÜM..KENDİME YAPSAM NASIL OLURKİ..İLLA BAŞKASINDANMI BEKLEMEK LAZIM SÜPRİZ PASTAYI..BEN SÜPRİZ YAPSAM HERKESE HOŞ OLMAZMI...ŞİMDİ Bİ SORU GELDİ AKLIMA BU ŞAKAR HAMURLU PASTANIN ÖMRÜ NEKADARDIR ŞEKER HAMURU BOSULURMU RENGİ DEĞİŞİRMİ YADA PASTANIN DOKUSUNU BOZARMI 2-3 GÜN İÇİNDE..BİRDE ŞEKER HAMURU KURUYOMU KITIR KITIRMI OLUYO YOKSA RAHAT YENİYOMU YERKEN DAMAĞIMIZDAKİ BASKIN OLAN TAT ÇİKOLATALI KEKİN TADIMI YOKSA ÇOOK ŞEKERLİ BİR ŞEKER HAMURU TADIMI OLUYOO??? AYY CANIM YAA COŞTUM YİNE DEĞİLMİ AFEDERSİİN SEVGİLERR ÖPÜYORUMM

Adsız dedi ki...

sizi çok tebrik ederim başarılarınızdan dolayı ve bu güzel bilgileri bizimle baylaştığınız için .
Size bir site adı vereceğim hatta decoratif kurabiye kitaplarını da ilgilenenlere sunmuşlar site adı "FLOUR POT"harikulade kurabiyeler yapmışlar siteyi eğer daha önce görmediyseniz mutlaka göz atın .
Sevgiyle kalın..

Adsız dedi ki...

Burcucum harika..:))hele brownili pasta, eminim müthiş olmuştur. Bende bir şey sorabilirmiyim,kullandığın simlerde yenilebiliyormu?(gerçi eminim yeniliyordur ama..:)))...)

Adsız dedi ki...

Burcucum yine harikalar yaratmışsın. Tek kelimeyle "sanat" yapıyorsun canım.
Ellerine sağlık:)..

Adsız dedi ki...

sevgili burcu ellerine sağlık. Dün gece önce kalpli kurabiyeni yaptım. ardından da gofret diskli pastanı biraz değiştirdim çok güzel oldu tadı görünüşü bana göre. aslında blog actım ama henüz resimleri atmayı başaramadım. ama yaptıklarımı görmeni çok isterim . nede olsa öğretmenimsin. bir tek şey sormak istiyorum kalplı kurabiyelerim çok cabuk kırılıyordu acaba unumu az geldi . hamurum bayagı yumusak bır hamurdu . ama tadı güzeldi . Öbür hafta ilk planım şeker hamurlu pasta :). iyiki varsın.

Adsız dedi ki...

Burcu Hanim
Goruntu gercekten muhtesem
Siz bu seker hamurlarinin tadi hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Bana yenilemeyecek kadar tatli geliyor. Siyirip atiyorum yerken. Sadece cocuklara hitap ediyor bir de gorsellik tabi...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık tatlım, öpüyorum. Yarın bir aksilik olmaz ise fermoya gideceğim. Pastalarından yapmazsam içimde kalır valla. sevgiler...

Adsız dedi ki...

ayy...ellerine saglik...siteni actikca icim aciliyor...

Adsız dedi ki...

Slm Burcucum,
En cok Stencili begendim dilerim burada bulabilirim :(
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu'cum, tahmin edersin ki ben şu hamur açma pedine bayıldım. Gerçekten hiç yapışmadı mı hamurun? Sen kimden aldın, beni bir Tupperware temsilcisine yönlendirebilir misin?
Bu arada çok şeker bir pasta olmuş, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Burcu çok kibar bir pasta olmuş, görüntü muhteşem, tadı da eminim öyledir. Sime bayıldım çok hoş bir görüntü yaratmış. Ellerine sağlık, devamını bekleriz.
Feyhan sönmez Gengönül

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Burcu gene cok hos bir pasta yapmissin canim.Kurdelenin nasil yapildigini merak ediyordum boylece bunuda sayende ogrenmis olduk :)
Ben yaptigim kuslu pastanin ve gullu pastanin resimlerini e-mailine attım canim.
Birde bu siteye bir bak,hic gormedigim kadar guzel seker hamurundan yapilmis pastalar var.Insanin inanasi gelmiyor, gercekten bunlari bir insanin eliyle yaptigina :))
http://www.flickr.com/photos/95363768@N00/page11/
Yapan kisi Djalma Reinaldo evinden siparisle yapiyormus bu pastalari.Ama gercekten muhtesem seyler... Sen daha once gormus olabilirsin belki :))))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum süpersin ellerine sağlık, bir gün bana da bekliyorum misafirliğe:) Aslında Istanbul'lu yemek blogları olarak aktivite düzenleyebiliriz ne dersin?
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba, elinize sağlık hem pasta çok güzel olmuş hemde anlatımınıza ve fotoğraflamanıza bayıldım.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu
ellerine sağlık yine muhteşem görünüyor ben senin pastalarını görünce içimden kesinlikle resim işine girmeli diyorum gerçekten çok güzel olmuş.ayrıca bugün ankara barosundaki bazı arkadaşlara senin yaptığın pastaları gösterdim hayran kaldılar..
sevgilerle

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,küçük yegenim ve ben yaptığın pastaya bayıldık ve ona benzer bir pasta yapmak üzere mutfaga girdik,fakat senin brownie tarifinde kabartma tozu kullanmaman kafama takıldı ve 1/2 paket kadar kabartma tozu ilave ettim,sonuç bir felaketti,brownie önce kalıptan taştı daha sonra piştiğini düşünüp kapattım ne yapalım kabarık bir browniem oldu diye düşünürken çöktü ve içinin de pişmemiş oldugunu gördüm,çok üzgünümm,sebeb kabartma tozu mu sence?slmlar

Adsız dedi ki...

Merhaba sevgili Burcu!!
Simdiye kadar yarattiginiz o güzel tadlari gercekten cok takdir ediyorum. Eskiden hep kendi kendime pasta yapimi islerini cok kafamda büyütmüsümdür ama sizin meydana getirdiklerinizi görünce bende de bir heyecan ve heves uyandi ne yalan. Sizden söyle bir ricam olacakti, evet, simdi benim gibi bu iste cok yeni olupta hic tecrübesi olmayan bir mutfaksever ve anne icin söyle diyelim en basit olan bir tarifinizi ileride yayinlayabilirmisiniz? Seker hamurunuda cok merak ediyorum hatta burda Almanya'yada da bu glikoz surubunu pastacilardan temin edebilecegimi ögrenmis oldum internetten ama dedigim gibi daha cok yeni yolun basinda olan pastaci adaylari icin en alt basamaktan baslayipta bize yol gösterebilirseniz ki ben eminin benim gibi düsünen cok okuyucunuz vardir bana cok yardimci olursunuz. Önceki yaptiginiz gibi bu asama asama da olabilir yeterki olsun yani herseye raziyiz. Diyelim pandispanyadan baslayipta diger asamalara kadar uzansin bu islemler. Umarim benim ve benim gibi düsünen okuyuculariniz icin bu ricami geri cevirmezsiniz. Zahmetleriniz icin simdiden tesekkür ederim ve size ve ailenize iyi bir hafta sonu tatili dilerim. Hoscakalin, selamlar ve sevgiler

Adsız dedi ki...

Melisa merhaba,
arkadaşlarının ve senin kurabiyeleri sevmenize bayıldım :) afiyet olsun :))
bazen bende aradıklarımı bulamıyorum..siteye koyduklarım uzun uğraşlar sonucunda bulabildiğim ürünler :)

Belma merhaba,
pastalarını kendin yapıp paylaşabilmen harika gerçekten :) hem senin hem onların kimbilir ne kadar çok hoşunuza gidiyordur ...

Seda, iyi ki sende varsın :)

Filiz, aslında ben kendimi çok becerikli görmüyorum..eminim sende bir kaç kere denesen, harika şeyler yapacaksındır..


Zuhalcim, teşekkür ederim arkadaşım :)


Selen, çok çok teşekkür ederim :)
simleri yazdığım gibi Nüans'tan aldığım toz simlerle yaptım. ama sprey simlerden bulup alacağım..

Tülay, esas zarif ve sevgi dolu olan sensin..çok teşekkür ederim..


Gülsüm, pastalarının resimlerni büyük birsabırsızlıkla beklerim :)
mail:pastaci.burcu@gmail.com


Bujene, çok teşekkür ederim :)
evet tadı herkes tarafından beğenildi..özellikle krema ile brownie ayrı bir lezzet ortaya çıkardı..tavsiye ederim :)


Özden, umarım kurdele konusundaki merakını giderebilmişimdir :)

Elvan ,çok teşekkür ederim canım :)
aslında çok zor şeyler değil yaptıklarım, yapımını görünce kolay geliyor :)

Besteciğim öncelikle gelecek yeni yaşını kutlarım :)
heyecanını hissedebiliyorum, bende 2-3 senedir doğum günlerimde pastamı kendim yapıyorum..hoş oluyor aslında :)

şimdi sıra geldi sorularına :)

- şeker hamuru hemen kuruyan birşey değil özellikle pastanın üzerini kapladığın zaman altındaki kremadan yumuşak kalıyor..kuruyan yerlerisüslemeleri oluyor..çicekler vs. kuruyabiliyor..

- tadı çok güzel değil bana sorarsan..biz yemiyoruz, yerken şekerini sığırıyoruz..ama bazıları yiyiyor..ama altında kalan kısmın tadını bozmuyor merak etme..hatta ayrı bir hava veriyor, pastayı kaliteleştiriyor..(benim fikrim)

başka soruların olursa yardım olurum..

Adsız dedi ki...

Lisya, site için teşekkür ederim..bende yakın zamanda değişik kurabiyeler yapmayı planlıyorum :)

Ülviyecim, Nüans'ta simler için yenilebiliniyor dediler ama ben "yenmemesini" tavsiye ediyorum..bizde yemedik, zaten şeker hamurunu sığırdığımız için , oda aradan gitti :)

Butterfly, ben pastacılık mesleğini bir sanat olarak görüyorum..zaten bu işte başarılı olan çoğu insan ya güzel sanatlar mezunu ya da sanatsal faliyetlere eğimli insanlar..bende orta okul ve lise dönemlerinde karekalem ve resim çalışırdım..zaman zaman onların faydasını görüyorum ama daha çok uzun yolum olduğunu düşünüyorum..

Zg, blogun hayırlı olsun :) girdim ama fotoğraf hala yoktu..bende çok merak ettim yaptıklarını :)
kurabiyelerin çabuk kırılması belki inceliğinden kaynaklanıyor olabilir..yada un veya nişastasını fazla kaçırmış olabilirsin..

Gül, şeker hamuru hakkında aynen bende senin gibi düşünüyorum ve pek yemiyorum..sıyırıp atıyorum..ama görselliği hakkında çok olumlu düşünüyorum :) zaten görsel adına şeker hamuru çalışmalarımı ilerletmek istiyorum..
çocuklara çok yakışıyor ama bence düğün pastalarıda çok şık oluyor :)

Filiz, fermo'ya gidebildinmi? düşüncelerini ve neler aldığını çok merak ediyprum :)

Kadriye çok teşekkür ederim :)

Esin'ciğim, bence mutlaka Almanya'da stencil vardır..marketlerde bile olabilir..sevgiler :)

Burcucum, Zuhal ile tupperware almak için iletişim kurabilirsin, sana yardımcı olur..
ben pasta grubuna cevap yazıyorum aslında ama bir türlü yayınlanmıyor, sebebi ne olabilir sence ?

hamuru açarken ve çalışırken kesinlikle yapışmıyor.ama belki çok ince açtığın zamanlar çok az nişasta desteğine gerek olabilir..ben küçük 18 cm için açtığım için hiç gerekli olmadı..belki daha büyük hamurlarda az az nişasta serpiştirmek gerekebilir..

Feyhan, çok teşekkür ederim :)
devamı mutlaka gelecektir :))

Nilgün, resimlerin geldi :) muhteşem muhteşem..ellerine sağlık :)
pastalarımız bloguna ekleyeceğim izninle..
gönderdiğin link için teşekkürler..daha önce görmemiştim..

Hülya, aslında çok güzel bir fikir :)
biz dün Zuhal ve Ufuk ile coccolate'taydık ve sonra çay içtik..çok zevkli oldu :)ayarlayabiliriz..

Lale, umarım yardımcı olabiliyordur yaptıklarım..çok teşekkür ederim :)

Seher, sana ve barodaki arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum :)
aslında daha önce çok resim çalıştım..özellikle karakalem çalışmayı çok seviyorum..bazen yapıyorum..özellikle moralimin bozuk olduğu zamanlarda..

Süheyla, üzüldüm şimdi :( evet canım bu tarife kabartma tozu eklenmemesi gerekiyor..eklenince işte aynen yazdıkların meydana geliyor..bir daha ki sefere kabartma tozsuz haızrlayıp geniş derin olmayan bir kalıpta pişirirsen mükemmel sonuç alırsınız :)

Kevser, tabiiki isteklerini yerine getireilmeyi çok isterim..aslında temelden basit olarak adım adım anlatmaya başladım..sünger kek tarifini adım adım yazmak istiyorum mesela sırada..
ve desteğin için çok teşekkürler :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Izne gerek bile yok, elbette koyabilirsin cok sevinirim :)
Sayende gercekten zevk alarak yaptigim bir ugrasi ediniyorum canim...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu hn yine döktürmüşsünüz keşke bende sizin kadar güzel pastalar yapabilsem inanın içim gidiyo yaptıklarınızı gördükçe.Bende kendi çapımda yapıyorum bişeyler ama resimlerini ekleyemiyorum çünkü dijital makinam yok.Benim size birkaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim inanın.Haftasonu komşumuzun kızına barbili pasta sözüm var daha önce hiç yapmadım öncelikle 2 hafta önce coccolattan şeker hamuru almıştım bunu hala kullanabilirmiyim yani bozulmuşmudur.Sonra pandispanyasını hazır pasabanlarda alsam olurmu çünkü benim kalıbım yok yada yıvarlak borcamda pişirsem olumu birde barbi bebek normal barbi bebeklerden olurmu en kısa zamanda beni bilgilendirirmisiniz acaba

Adsız dedi ki...

Nilgün merhaba,
benim yaptığım bir şey yok aslında, ben sadece araç ve hatırlatıcı oluyorum o kadar :) güzel pastalarını en kısa sürede ekleyeceğim :)

Fatma merhaba,
bence sende harika pastalar yapabilirsin..inan mutfağa hevesle giren herkes, çıkarken çok rahatlamış ve birilerini mutlu etmenin vereceği heyecanıyla yerlerinde duramıyorlar :)
Barbili bu pasta bu ara çok sevilerek yapılan birmodel..gerçekten sonucunan kız çocukları çok memnun kalıyor..
Pastalarımız blogundada birkaç barbili pasta modeli var, özellikle Esin'in yaptığı tarifli ve açıklamalı .onada bir göz at istersen..
http://pastalarimiz.blogspot.com/2006/10/esin-binerin-tatli-kizinin-doum-gnnden.html

şeker hamuruna birşey olmaz endişelenmeyin. ağzı kapalı duruyorsa ve serin bir yerde ise sorun yok. ilk poşetten çıkarıp kullanmak istediğin zaman biraz zorlanabilirsin çünkü sert olabilir. Bunun için 5-10 dakika yoğurman gerekebilir. mutlaka yoğurmalısın..
barbinin eteğinin şeklini vermek için bir kalıba ihtiyacın var. ya da el becerilerine güveniyorsan, iki paket 2li veya 3lü hazır pandispanya kullanmanı öneririm. Islatmadan pandispanyaların arasına krema sür, aynı pastayı hazırlar gibi hazırla. Ayaksız bir barbiyi kekin üzerine ve ortasına yerleştir. sonra büyük tırtıklı bir bıçakla pastanın yanlarını etek görünümünde , kubbe şeklinde kesmeye başla..birçok pastacı pastalarına değişik şekiller vermek için bu yöntemi kullanıyorlar çünkü çoğu şeklin kalıbı yok..
şekli verdikten sonra üzerinie şeker hamurunu giydirirsin..

istersen bir tane salata borcamı al..salata borcamlarının şekli bu pastanın pandispanyasını pişirmeye uygun oluyor..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ya slm pastani cok begendim cok muthis olmus supersin goruntu super cok sik olmus ya merak ettim sana mail yollamistim geldimi neyse kendine iyi bak fransadan manolya

Adsız dedi ki...

bu siteyi hergün merakla açıyorum bugün neler ögrenecegim diye.izmirde yaşadıgım için malzemeleri bulmakta zorlanıyorum ama yavaş yavaş toparladım.ilk pastamı çok sevdigim bi arkadaşım için yapıcam.burcu harikalar yaratıyosun hele anlatımın mükemmel.buralarda bi kurs bulsam gidicem ama yok.sevgiler

Adsız dedi ki...

sitenizi ilk kez ziyaret ediyorum.ve bayıldım..harika bir site hazırlamışsınız.diğerlerinden çok farklı.bir kere çok profosyonel..resimler mütiş..ayrıca anlatımınız çok anlaşılır.emminim tadlarıda nsfistir.saat 2 ve ben sabah 9 dan beri tariflere va yazılarınıza bakıyorum..gerçekten çok beğendim.özellikle pasta tariflerinizi.ben bursada oturuyorum.ve şu pasta malzemelerini nerelerde bulabilirim bilmiyorum.mesela smoother,toolset,stencil bunları nerden bulabilirim.bizlere yardımcı olursanız sevinirim..adresim berrinorak_emre@hotmail.com

Adsız dedi ki...

va varya siz bir harikasınız diyorum başka birşeyde demiyorum.

Adsız dedi ki...

ya bu bir sanat ya

Adsız dedi ki...

pastaya diyecek bişey bulamıyorum ayrıca bizleri bilgilendirdiğin içiin saol hayatım.

Adsız dedi ki...

pastanın güzel bir görünümü var

Adsız dedi ki...

pasta süper getirinde yiyelim

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Benim seker hamuruyla sorunlarim var. Hadi yapilmasini geciyorum (o asamada da sorun yasamistim daha once), hazir hamurlu anilarimdan bahsetmek istiyorum. 2 kere yaptim her ikisinde de yogurmakta cok zorlandim. Uzun sure denedigim halde fazla yumusamadigi icin cok kalin acabildim (hatta bu nedenle pastanin tamamini kaplamadi), insanlar da bu kalin tabakayi ayirarak yediler pastayi. Oysa ki ince oldugunda yemek guzel oluyor. Bir de o kadar ugrasip yumusatamadigim hamur iki seferde de elimi incitmeme neden oldu. O kadar sert ki (hazir hamurdan bahsediyorum) sonrasinda birkac gun elimdeki kaslar agridi.
Bu hamuru yumusatmanin yolu nedir? Mesela benmari usulu isitmak ya da mikrodalgaya koymak olabilir mi?
Bir de kitchen aid'de yogrulabilir mi? Cok sert gibi geliyor bana, makineyi bozabileceginden korkuyorum.
Tesekkur ederim

mustafa dedi ki...

bu meslek bi sanat haline gelmiştir tabiki ülkenin ceşitli şehirlerinde bu sanatı içra etmeye calıştım şu andada kahramanmaraştayım bu sitenizi yakından takip ediyor vede yaptıgınız tüm pastaları cok beyeniyorum ellerinize emeginize saglık başarılarınızın devamını diliorum .bayturta@hotmail.com

Hülya dedi ki...

Merhaba Sevgili Burcu,
Uzunca bir süre tereddüt yaşadıktan sonra senin güzel tariflerinden yararlanarak şeker hamuru ile pasta denemesi yaptım.Pastasını senin tarifine göre yaptım.Çok lezzetli oldu.Ama kremada sorun yaşadım.Krema olarak Pınar'ın pasta kremasını kullandım.Pastayı şeker hamuru ile kapladım.Önerilerin doğrultusunda -ama korka korka ya bozulursa diye-buzdolabına koymadım.Mutfakta açıkta bekledi.
Sabah uyandığımda pasta ağlamıştı.Yani dibinden erimiş kremalar akıyordu.Şeker hamuru erimiş olamayacağına göre krema olacağını düşündüm.
Hemen buzdolabına kaldırdım.Nerede hata yapmış olabilirim sence bana yardımcı olursan sevinirim.Bir de şeker hamurlu pastaları kesinlikle buzdolabına koymamalı mıyız ?
Yeni yılın sana yeni yeni güzellikler getirmesini diliyorum.

yaşlı cınar dedi ki...

slm tesadüf buldum ama mudaiminiz olacagıma emınım süper tariifler var tsk ederim

Adsız dedi ki...

mrb burcu.senin ve ışılın bloğunu sürekli takip ediyorum,sayenizde şeker hamurlu pastalar yapmayı öğrendim çok teşekkürler!görenler de bayılıyor acemi işi tabi:)
merak ettiğim bir şey var,ben pastayı yeneceği gün yapıyorum şeker hamuru buzdolabını sevmez dediğin için.1 gün önceden yapsak,nasıl muhafaza etmemiz lazım?oda ısısında pasta bozulur diye korkuyorum.en azından üzerine yapacağım çiçek vs modellemeleri 1 gün önceden yapsam kururlar mı?acemi olunca onları yaparken oyalanıyorum tabi:) gerçekten bunu merak ediyorum.ikinci sorum; bu pastayı süslemek için kullandığın yağlı kağıt var ya,simlerden başka bir şeylerle kullanılabilir mi?mesela o şekillerin çıkacağı boşluklara sim yerine çikolata eritip falan döksek??bu konuda dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?
bilgilerini paylaştığın için çok çok teşekkürler pasta da harika görünüyo ellerine sağlık!

nugi dedi ki...

merhaba burcu hanım.sitenizi ilk defa ziyaret ediyorum.anlaşılır tariflerinizden ve enerjinizden çok memnun kaldım.ben ankarada oturuyorum acaba ankara için de malzeme satan dükkan adresleri verebilir misiniz?teşekkürler.:)

kezy dedi ki...

merhaba ben 34 cm lik pasta yapmak istiyorum sizin pastanız 18 cm miş ve 300 400 gr şeker hamuru kullanmışsınız. ben 250 gr lık paket aldım hamurumu kaplamak için yeterli olur mu