Cumartesi, Kasım 18, 2006

COCCOLATE TEŞVİKİYE'DEYDİK..

































Cuma günü yeni açılacan Coccolat'ın Teşvikiye şubesini ziyarete gittik.. Yeri, Nişantası Senem Betil'in butik pastanesinin tam karşısında bulunan ve Beşiktaş Fulya'ya inen Hüsrev Gerede caddesinin başında. Zaten Senem Betil'den karşıya bakınca Akbank görülüyor , o sokağa giriyorsunuz..

Gittik diyorum farkındaysanız çünkü tek başıma değildim. Zuhal'le beraber gidip sevgili Ufuk ile buluştuk :) Ufuk ile tanıştığımıza gerçekten çok çok memnunum,blogum sayesinde harika insanlarla tanışıyorum..Yaşasın canım Pastacı blogum !
Keyifli saatler geçdik..Coccolat ve etrafımdaki insanlar harikaydı ! Sevgili canım arkadaşım Zuhal'de blogunda Coccolat'ı ve geçen günümüzden bahsetmiş..isterseniz onun anlatımınada bir göz atın :)























İçeriye ilk girdiğinizde bu güzel görüntü ile karşılaşıyorsunuz..Çok güzel bir vitrin ve içerisinde nefis mamalar..Daha önceleri günlük ürünler satılmıyormuş ama artık günlük pasta, tart gibi ürünleri satacaklarmış. O bölgelerde oturuyorsunuz veya yolunuz oralardan geçiyorsa , sanırım avantajlı bir durum yaratacaktır. Çünkü insan acil sıkıştığı zamanlar, çevresinde iyi bir yerler arıyor..

Günlük ürünler dışında bazı pastacılık malzemelerini de buradan bulabiliyorsunuz. Ben özellikle dün gum paste yani modelleme hamuru yapabilmek için tylose-c satın aldım. Tragacanth olarak biline bu madde, şeker hamuruna elastikiyet katarak rahat şekil verebilmemizi ve harika çicekler yapabilmemizi sağlıyor. Ayrıca gül yapmak için kullanılan "gül yaprağı kalıpları"ndan da dün satın aldım. Umarım en kısa zamanda daha profesyonel güller yapabileceğim..

Bunların dışında glikoz,jelatin,soğuk jöle, jel gıda boyası, kalıplar ( pasta ve kurabiye), şeker hamuru çalışma seti, levye, ölçü kapları gibi birçok malzemenin satışı var. Fiyatlar biraz pahalı gelebilir. Ama zor bulunan ve ithal gelen ürünleri bulabilme şansınız çok yüksek.























Peki bu muhteşem pastaları yapanlar ve Coccolat'ı yaşatanlar kimler ?

Kurucusu ve öğretmenlerden biri olan, inanılmaz güzel ve alımlı bulduğum Elif Kolonkaya ( sol fotoğrafta telefonla konuşarak yürüyen bayan), Elif Hanım'ın ortağı ve Coccolate'ın işletmecisi olan Arzu İrez.. Aynı zamanda Four Seasons otelinin pasta şefi ve ödüllü Sn. Şule Gündoğan ..

Coccolat'ta ki herkes çok sempatik ve bilgili insanlar..gerçekten şeker hamuru tekniklerini ve pastacılığı öğrenmek istiyorsanız, bu adresi tavsiye ederim. Ben en kısa zamanda Elif Hanım'ın dersini verdiği Şeker Hamuru ile modelleme tekniklerine katılmak istiyorum..öğrenmem gereken çok şey var :)

Sağdaki fotoğrafta ise derslerin verileceği sınıfı görüyorsunuz. Şimdiden heyecanlanmaya başladım :)























Bu pastalar ise ödüllü pastalar :) İlk pasta, bu sene Proser'in düzenlediği "Ustaların Ustası" yarışmasının çocuk pastaları kategorisinde üçüncülüğü alan pastası, diğeri ise yine aynı yarışmada düğün pastaları kategorisinde birinciliği alan pastası..ve bunları hakeden ise Şule Gündoğan.. işte bu bayan benim idölümmmmm !!! Elif Hanım'da diğer idölümmmm!!

Gerçekten şeker hamuru, pasta,çikolata vs. görünce çok çok heyecanlanıyorum..kanımın çekildiğini , tüylerimin dikeldiğini hissediyorum..bütün gün internetten ve bulduğum her kaynaktan pastacıları ve onların hayat hikayelerini araştırıyorum..günün birinde bende alaylı bir pastacı olabilirmiyim dersiniz?? aslında ben çok çok acemi bir pasta severim..kendimi geliştirip
pastalar yapmaya çalışıyorum..dün Coccolat'ta rüyada gibiydim, birde kursuna gider şeker hamurları arasında günlerimi geçirirsem, uçarmıyım hatta buharlaşır bulut olurmuyum dersiniz..yazdığım cümlelerden heyecanımı anlayın lütfen..

Bu işi seviyorum :)

30 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende mutlaka böyle bir yere gitmek isterdim fakat zonguldak gibi küçük bir şehire böyle yetenek kursları açılmıyor. Bir gün açarlarsa eğer mutlaka gitmeyi planlıyorum...

Adsız dedi ki...

çok çok güzel pastalar paylaşım için teşekkürler sevgili pastacı...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

sizi çoook KISKANDIMMM yanınızda olmayı çok isterdim ama siz o kadar profesyonel olmuşsunuzki yetebilirmiyim size diye düşünmekten kendimi alamadım .umarım sayende bende güzel pastalar yaparım çok öpüyorum seni....

Adsız dedi ki...

siz zaten bizim pastacımızsınız
oldum demeyip kendinizi dahada geliştirme isteyi duymanız asıl benim size olan hayranlığım burda gizli yenilikçi insanlar dağima kazanırlar
ve mekan görüntüleri harika lütfen bu turlara devam edin bu bir seri olsun böyle bir kategori oluşturun okumasıda bakmasıda keyifli zuhal hn da harika biri o ruya gibi gelin pastasını önce onda gördüm dün
siz harika insanlarsınız hergün sevgiyle merak ettiğim dostlar günümüze güzel bir aydınlık katıyorsunuz yeni hayaller teni fikirler yeni bir bakış açısı sevgiler
aynur biçer
sizinde idollerinizin olamsı harika size duyduğumuz hayranlığı daha iyi idraak etmeniz açısından

Adsız dedi ki...

Burcucummmm,
bu ne güzel bir yer böyle pastalar da pasta değil sanki oyuncak gibiler
gitmiş kadar oldummm
seni ve yağmuru çokkk öpüyorummm
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Ben de oradaydım...İç geçirdim,heves ettim.Vitrine imrene imrene baktım:)
O kadar güzel anlatmışsınız ki işte aynen yukarıda dediklerim gibi oldu .Bana da davet gelmişti ama yine haftasonu çalışıyordum maalesef.Gerçi önkayıt yaptırdım ama gitmek istediğim kurs başladı ve yine maalesef ki spot değil...
Şu zamanla başa çıkmanın bir yolunu bulabilirsem belki aynı kursta görüşürüz diye temenni etmekten başka birşey gelmiyor elimden şimdilik.Çok şanlısınız büyük şehrin nimetleri bunlar işte.Ben de bir mavi gıda boyası bulacağım diye tırım tırım tırmalanıyorum ama iyi ki Pastaland'ı gördüm sitenizden.Onlarla paslaşıyorum...

Adsız dedi ki...

sevgili burcu;
ben de kendimi, pasta yapımına heves etmiş biri olarak,sizin bu içten duygularınıza katılıyorum.
Görüntüler o kadar güzel ki ilk fırsatta kursa katılacağım, yılbaşı için özel ,üstü şeker hamuru kaplı o rengarenk kurabiyelerin sırrını öğrenmek için şimdiden sabırsızlanıyorum ,sevdiklerimize yılbaşında sunacağımız ne güzel bir hediye..
sevgiyle kalın

Adsız dedi ki...

birkaç gündür bilgisayarımdaki sorun nedeniyle internete giremiyordum inanın bu süre zarfında meraktan çatladım neler yaptınız neleri kaçırdım diye şükür şimdi sorun haledildide bende rahatlıkla girebiliyorum çok özlemişim sizin tariflerinizi:)ve gerçekten çok teşekkür ederim bu harika manzaraları:) bizimle paylaştığınız için içimi bir sıcaklık kapladı bende istiyorum o güzel pastalardan yapmak sizden bir ricam olucaktı o tweetyli gofretlerden izmirde nerde bulabilirim bir fikriniz var mı bilmiyorum bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim birde fiyat öğrenebilirsem küçük bir şehirde oturduğum için annemlere sipariş vericem yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,
inan o kadar istedim ki gitmeyi. ama başka bir işim vardı ve gidemedim. kurslarına ben de gitmeyi çok istiyorum. görüşnek dileğiyle....
sevgiler....

Adsız dedi ki...

ooohhh sizin gezin bakalım ZAVALLI BESTE ne yapar diye düşünmeyin tamammı....halaa karar veremedim doğum günü pastamı nasıl yapacağıma..burcu sen şeker hamurunu yemiyoruz sıyırıyoruz dedinya içime sinmedi tabaktaki pastayı herkes silsin süpürsün tek lokma kalmasın istiyorum.sadece kendimiz olsak yapacaktım ama kalabalık olcağız sanırım..neyse arşivini inceledim şimdi ve şöyle birşey düşündüm ne dersin..PANDİSPANYA OLARAK HİNDİSTAN CEVİZLİ VE ÇİKOLATALI PASTANIN PANDİSPANYASINI KREMA OLARAKTA SİYAH GÜNEŞİN KREMASINIkullabsam nasıl olur.bu arada siyah güneşin kreması katılaşıyormu yani etrafından akma falan olmuyor değilmi...sevgiler çook teşekkürler..bu gibi kültürel gezilerinizi destekliyorum en kısa zamanda yapacağım istanbul seyahatında uğranacaklar arasına aldım COCCOLATIDA.....bütün cevapların için çook teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

Alıhan merhaba,
evet haklısın, ama İstanbul'a gelme imkanın olursa en azından günübirlik kurslara katılmanı tavsiye ederim. Bu Chef's olur, Zanussi(Whirpool) olur, Coccolat olur..yeterki o havayı tat ve keyif al :)

Merhaba,paylaşmayı seviyorum, rica ederim :)

Seda, ben kendi adıma profesyonel değilim ama diğer arkadaşlarım süperler :) kapımız her zaman açık, umarım beraber çok güzel pastalar yapabiliriz, bunu bende çok istiyorum :)

Aynur merhaba,
o kadar sürükleyici ve güzel yazmışsın ki ne cevap yazacağımı şaşırdım..çok çok teşekkür ederim..bu turlar hoşunuza gidiyorsa bende tur çokkk :) gerekirse daha çok gezip yayınlayabilirim..bende çok zevk alıyorum çünkü..
ben 90 yaşınada gelsem asla "ben oldum" demem diye düşünüyorum..dünya o kadar hızlı dönüyor ve herşey o kadar hızlı değişiyorki..eskilerin üzerine yenilerini inşaa etmek gerekiyor..

Candancığım, nasılsın canım ??
evet, pastalar bir harikaydı..ama onlar aslında maket sanırım..içi çok sert bir kektir ..aslında oyuncak gibiler gerçekten :)

Hülya merhaba,
hangi kursa gitmek istiyorsun? Pastaland'ta aranılan çoğu malzemeyi bulabiliyormusun ? umarım rastlaşabiliriz..

Lisya merhaba,
orada bir çok sır öğreniliyormuş :) ama kurabiyeleri bende heves ediyorum..bakalım birkaç denemem olacak..

Zeynep&zümra merhaba,
İzmirde Yenişehir Gıda çarşısında pastacılık malzemeleri satılıyormuş.birde Kemeraltında bazı aktarlarda glikoz vs.bulunabiliniyormuş. ama senin aradığın yenişehirde olur diye düşünüyorum. Fiyatları 20-25 YTL arası olabilir. Benim kullandığım küçük boyu, birde büyük boyları var. onlar daha pahalı. Paket içinde satılıyor, içerisinde 10 adet kadar oluyor. yani 10 tanesi 20-25 YTL oluyor..

Özlem, umarım görüşebiliriz :)

Beste merhaba,
sen bana bakma :) şeker hamurunu ben kilo almamak için sıyırıyorum ..ama eşim hepsini yiyiyor :) tadını kötü bulmuyorlar..söylemezsen herkes severek yiyiyor..ama bazı pastanelerin şeker hamurları gerçekten çok kötü oluyor, kimse yiyemiyor. ama evde yaptıklarımız veya benim hazır aldığımın tadı fena değil..dehşet lezzetli değil ama tadı kötü değil..onun için korkma :)
ama fikrin süper..pandispanyayı şeker hamuru yapsan da yapmasanda tavsiye ederim..kremayıda öyle..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucum..:))
Ne diyebilirimki inan sevindim çok keyfli bir geziymiş ama itiraf etmem gerekirse birazda içim gitti..:))anlatışın ve fotoğraflarla bende gidip görmüş kadar oldum çok çok teşekkürler...:))Hatırlarsan bende ilk Coccolata kursa gidişimi seninle paylaşmıştım ve ne şartlarda gittiğimi sen biliyorsun..:))eminim gidip gördükten sonra heyecanımı anlamışsındır..:))

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğum,melek yüzlü arkadaşım,
Bende seninle ve Zuhal'le tanışmaktan çok ama çok memnunum. Her ikinizde tahmin ettiğimden öte samimi ve sevgi dolu insanlarsınız. Umarım dostluklarımız çok uzun yıllar sürer. Sevgiyle ve mululukla kal arkadaşım....

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, siteye hoşuna gideceğini düşündüğüm bir tarif ekledim. Senin gibi bende hediye olarak kendi pişirdiklerimi götürmeyi seviyorum;)Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili burcu merhaba siteme gözatma şansın olursa sevinirim.

Bu kurslara katılmayı bende kafama koydum. ama ne zaman ve nasıl olur bılmem ama bır gün mutlaka . sevgilerimle

Adsız dedi ki...

selam burcu,

uzun süredir blogları ihmal etmiştim. Bugün baktım da çok yol almışsın arkadaşım.

Başarıların için seni kutlarım. İyi bir pastacı, iyi bir yazar, iyi bir anne, iyi bir eş olmak kolay değil. Allah kolaylık ve bol bol da vakit versin.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Gul yapragi kaliplarini almissin gule gule kullan,onunla yaptigin gul resimlerini de yakinda gormeyi bekliyoruz canim :)
Bir mahsuru yoksa fiyat olarak ne kadar ogrenebilirmiyiz ?
Bende bu arada pasta levyesini ariyorum .Eminonu'nde hicbirinde malesef yok. Olmazsa Chocolat'a gitmek icin de bahanem olmus olacak :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Bende çok imrendim sizlere,keşke bizler de gidebilseydik.Sanırım haft asonundan önce gitme imkanım olmaz benim bu gidişle.Çok güzel anlatıp resimlemişsin ellerine sağlık.Acaba bende mi bu kurslara katılsam ne yapsam niyeti bozmuş durumdayım da.))Tekrar teşekkürler ayrıca buluşmanız da çok iyi olmuş bende burdan çok sevindim sizler adına..Mutlu bir hafta sienile olsun sevgili Burcu..Sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Galiba şimdilik PS12 beni fazlasıyla tatmin edecek.Bir de Kurabiye süsleme kursunu düşünüyorum.Hangisi önce spot olursa ona gitmek isterim:)
Ben Pastaland'a gitmedim ama telefonlaşarak siparişlerimi söyledim bir yakınıma da aldırdım.Ben bu güne kadar sorduklarımdan birtek ten rengi gıda boyasına olumsuz cevap aldım.Belki o da gelmiştir.Sizin desenli gofretlerinizden bile var.Bana 4 saat mesafe ama en kısa zaman da gitmek istiyorum.Aslına bakarsanız pastacılıkla ilgili bir kursa gittikten sonra isabetli alışverişler yapmak istiyorum.Şimdilik şeker hamuru,epey yırtındığım mavi gıda boyası ve Elit kuvertur aldım.Sırada tabii ki gofretler ve Arjantin drajeler var.Kendimi bu malzemeleri satan yerlerde(Fermo'ya gitmiştim)ya da bu konulardan bahsedilince o kadar iyi hissediyorum ki sanki özüme dönüyorum,sanki yeni yerler keşfediyorum.
Umarım karşılaşırız.

Adsız dedi ki...

Ülviyeciğim merhaba,
hiç anlamazmıyım heyecanını :) çok iyi anlıyorum hemde..bir de düşünsene Fransada veya İngilterede yada ne bilim Amerikada bir pasta sınıfında olduğumuzu..ünlü şeflerle pastalar yapıyoruz..çok hayal gibi dimi:)

Ufuk'cuğum, çok teşekkür ederim..güzel sözlerine ne desem yetersiz kalacak gibi gözüküyor..ama aynı duyguları bende paylaşıyorum bunu bil lütfen..
en kısa sürede görüşmek üzere :)

Hülya'cığım, sanırım yayınladığın süper kurabiyelerin ile ilgili fikirlerimi biliyorsun :))

Zg, hemen uğradım bloguna ve pastana hayrann kaldım..yorumda yazdım zaten..güzel tariflerinin ve pastalarının devamını dilerim :))

Yonca :))) nerelerdesin benim yükseklisanstan kalan neredeyse tek arkadaşım ..
çok yollar aşmadım aslında ama yinede güzel sözlerin için çok teşekkür ederim..
aslında seni çok merak ediyorum, en iyisi en kısa sürede görüşmek..ne dersin :)

Nilgün merhaba, bende bir an önce güller denemek istiyorum ama öncelikle Burcu'nun bahsettiği pudra şekerciğe gidip çekilmiş pudra şekeri alacağım..ve en kısa sürede sizlerle paylaşacağım.

biraz pahalı kalıplar..dolar ile satılıyor..yanılmıyorsam 22 dolara aldım..levyemi ise metro'dan almıştım. bir bak istersen hem fiyatı metroda daha uygun..

Gül merhaba,
güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim :)
bence niyetini boz ve sende bu büyülü dünyanın içerisinde kaybolllll :)))
umarım görüşebiliriz..

Hülya, pastaland için çok memnun oldum..uzak veya yakın yinede aradıklarını bulabilmen süper..bana da eminönü çok yakın sayılmaz ama göze alıp gidiyorum..
bu arada bencede önce kursa git (madem istiyorsun) ondan sonra işine yarayacak malzemeleri alırsın..ama temelleri şimdiden alman bence daha iyi :)


herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Şule Hn. ve Elif Hn. la ben de kurs sayesinde tanışmıştım. İşlerinde çok iyiler. Yeni lezzet okulu da çok hoş olmuş anlaşılan.

Adsız dedi ki...

Burcu,

Sana çok teşekkür ederim. İşim nedeniyşe malesef açılışa gidemedim. Fırsat bulduğum ilk anda gideceğim ama senin güzel resimlerinle merakımı biraz olsun giderdim.

Şeker Hamuru kursunu şiddetle tavsiye ediyorum. Şu anda bu kursa devam ediyorum ve hafta sonu olsada kursa gitsem diye iple çekiyorum.

Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burcu hanım, size teşekkür ederim,burada benden ve şekerimden basedilmesi benim için bir gurur kaynağı oldu.Bütün yaşamınız ve dilekleriniz gönlünüzce olsun.emi Pudra şekerci Celal.usta@hotmail.com

Adsız dedi ki...

gelini giydirme istiyorum

Adsız dedi ki...

ÇOK GÜÜĞKIIGTVDEDECVSDECVSDWEWE

Adsız dedi ki...

bende gitmek istiyorum bu kursa çok istiyorum yardımcı olurmusunuz lütfen rica ediyorum

Adsız dedi ki...

oncelikle herkese merhaba site ve yorumlar cok guzel. ben izmirde yasiyorum ve izmirde bu tür kursların varlığı hakkında bilgim yok. izmirde bu tur kurslar varsa bilgilenmek istiyorum. özellikle şeker hamuru ve pasta susleme teknikleri ile ilgili kurslar olursa çok memnun olurum. herkese iyi ve sağlıklı gunler.

Adsız dedi ki...

merhaba site ve pastalar harika,böyle kurslar izmirdede başlasın.varsada halka daha iyi duyurulsun,teşekkürler

Adsız dedi ki...

kokolat artik vitrinini degistirmeli, cok tozlu gozuyor tum maketler...arti debbie brown modellerini gormek yerine daha yaratici eserler gormeyi bekliyorum

ismail usta pasta dedi ki...

merhaba bende pastacıyım.telefonda görüsmüştük.size fotoqrafları nasıl göndericem acaba?