Pazartesi, Kasım 13, 2006

EMİNÖNÜ FERMO..































Mevsimin neredeyse en yağışlı gününde Eminönü'ne gitmeye karar verdim. .

Eminönü'nün ara sokaklarını uzun uzun dolaşmak için pek uygun bir gün değildi ama Fermo'ya gidip sizin için fotoğraf çekmek için çok uygun bir gündü.. Uzun zamandır Fermo'ya gidip satılan pastacılık ürünlerinin fotoğraflarını çekmek istiyordum. Amacım reklam için değil sadece sizlerle paylaşım amaçlıdır :)

Fermo, mısır çarşısına giderken büyük oyuncakcı dükkanlarının olduğu meydanda, Kahve dünyasının ve güzel kutular satan bir dükkanın tam arasında yer almaktadır. Uzun senelerdir pastacılara hizmet etmiş, içerisinde saatlerinizi geçirebileceğiniz zevkli bir dükkandır :)

Gittiğimde bir pastane açacak olan iki müşteri , şiddetle malzeme seçimi yapıyorlardı. Sadece onları seyretmek bile çok zevkliydi..Çeşit çeşit kalıplar, ithal Wilton ürünleri, şeker hamuru malzemeleri, çikolatalar(Zambo) ve aklınıza gelebilecek bir çok ıvır zıvır..






















İthal ve yerli birçok kalıp çeşidi mevcut. Özellikle çok aranılan 18-20 cm kalıpları burada bulmak mümkün. Birde 16-32 cm arası ayarlanabilen tek bir kalıpta satılıyor. Bende de buna benzer bir kalıp var ama ben çok kullanışlı bulmuyordum. Ama burada satılan benimkinden farklı. Tek bir kalıpla bir çok ölçüde pasta yapabilmek mümkün gözüküyor..

Diğer fotoğrafta ki ürünler ithal. Özellikle Wilton'un ürünleri ön planda. Fotoğrafın sol başındaki ürün çok hoşuma gitti. Wilton'un" gum paste flower" seti. Bu sette gum paste yok ama çicek kalıpları, çiceklerin yapraklarını şekillendirmek için kullanılan sünger ve kitabı yer alıyor. Fiyatı bana yüksek geldiği için almadım ama yurt dışında yaşayanlar veya imkanı olanlar için çok kullanışlı bir ürün olabileceğini düşünüyorum. Özellikle ben imkanım olursa mutlaka alırım.

Yanındaki sarı uzun ürün, pasta üzerine yazı yazmak için kullanılan plakalar. Plakaların üzerine, istediğiniz yazıyı içinden çıkan harflerle yazıyorsunuz ve pastanın üzerine azıcık bastırıyorsunuz. Plakayı çektiğinizde pastanın üzerinde yazı çıkıyor. Yazının üzerini renkli krema veya royal icing ile geçebiliyorsunuz. İtalik ve normal yazan çeşitleri var.

İkinci katta görülen çubuklar ise şeker hamuru çalışma kalemleri. Bu kalemlerle çicekler ve diğer modeller şekillendiriliyor. Wilton'un seti ( yeşil olan) diğerine göre fiyat olarak daha avantajlı.






















Aynı rafı devam ediyorum;
Görülen iki yeşil ambalajlı ürünler, gül yaprağı ve çicek yaprağı kalıpları. Bu kalıplarla çalışmak çok zevklidir ve alınan sonuçlar çok profesyonel ve tatminkardır. Bu sonuçlarıyla doğru orantılı olarak kalıpların fiyatları da oldukca yüksek. Örneğin gül yaprağı kalıpları 90 YTL.

Aynı reyonda görülen tüm ürünler çicek ve kurabiye kalıpları. Fiyatları uygun olanları bulmakta mümkün. Özellikle yerli üretim ürünleri sorduğunuzda size daha uygun fiyatlı ve işlevsel ürünler göstereceklerdir. Ama önceden uyarmam gerekirse, gül yaprağı kalıplarının yerlisi ve uygun fiyatlısı maalesef satılmıyor.

Diğer fotoğraftaki sol raftakiler meşhur gıda boyalarımız.En üst rafta görülen ithal toz gıda boyaları(benim en çok kullandıklarım), onun altında ki rafta ise Fo'nun yeni piyasaya sürdüğü sıvı ve jel gıda boyaları yer alıyor. Özellikle jel gıda boyaları dikkatimi çekti çünkü her zaman jel daha kullanışlıdır. Ben sadece Wilton'un ithal jel boyalarını bilir ve kullanırdım ama ithalatından doğan sorunlar yüzünden uzun süredir bu boyaları Türkiye'de bulamıyorduk. Bu soruna çözüm olarak Fo jel gıda boyaları üretmeye başlamış. Her rengi mevcut ve bir kavanozunun fiyatı 10 YTL. En kısa zamanda yine Pastacı'da Fo'nun jel boyaları ile yapılan şeker hamurlarını deneyelim.. eğer sonuçtan memnun kalırsak , gönül rahatlığı ile kullanabileceğimiz yerli jel gıda boyalarımız olacak demektir :)

Sağ rafın üzerinde ise Pasdekor'un gofret ürünleri gözüküyor. Eğer son yaptığım Tweety'li pasta hoşunuza gittiyse buradan gofretlerini alabilirsiniz. Gofretlerin altında ise hazır pasa süsleri satılıyor. Bu süsler şeker hamurundan yapılmış ve fena gözükmüyor..























Evet, kavanozlarda bize gülümseyenler, çok bahsi geçilen ve bulunması zor olan glikozlarımız :) 1 Kiloluk kavanozlarda kendileri doldurup satıyorlar ve kavanozun tanesi 6,5 YTL.
Glikozların altındakiler ise hazır şeker hamurları. İsterseniz beyaz rengini alıp kendiniz renklendirip kullanabilirsiniz,istersenizde renklilerini alıp kullanabilirsiniz. 1 Kiloluk kavanozun tanesi 12,5 YTL.

Diğer fotoğraftakiler ise yine hazır satılan şeker hamurundan yapılmış pasta süslemeleri. Özellikle ben gülleri çok beğendim. Yapanların ellerine sağlık :)






















Yine benim çok önem verdiğim pasta altlıklarının bir çok çeşidini buradan rahatca bulabilirsiniz. Neredeyse her ölçüde bulmak mümkün. Aynı zamanda çok renkli muffin ve çikolata kağıtcıklarıda bulunabilmektedir. Ben özellikle Wilton'un renkli büyük ve küçük muffin kağıtlarından bolca aldım :) Fiyatları 5-20 YTL arası değişiyor. Ama yerli olanların fiyatları çok daha avantajlı ve uygun.

Diğer fotoğrafta ise pahalı Wilton pasta kalıplarını görüyorsunuz. Ama gerçekten çok çekici kalıplar gözüme takılmadı değil ama kararsız kaldım. Kalıpların hemen altında ise Barbie pasta yapma seti duruyor. Bebeği, kalıbı herşeyi içinde. Fiyatı 80 YTL'di. Kalıpların en altında gözükenler ise kurabiye tepsileri, sprinkles'lar ve Wilton'un renkli şeker hamurları. Wilton'un renkli şeker hamurunun paketi 25 YTL (650 gr).






















Sol taraftaki fotoğrafta ise şeker hamuru ekipmanlarının devam reyonu. Bir çok çicek ve yaprak kalıpları bulmak mümkün. Uygun fiyatlılarıda bulunabiliniyor. Mesela Wilton'un yaprak kalıpları sanırım 20 YTL idi. Ama yerli yaprak kalıplarını daha ucuza almak mümkün. ( gül değil)

Pastacılıkta kullanılan türlü kalıpları bulmakta mümkün. Kek, tart, kiş, tartölet vb. kalıplarının hepsi uygun fiyatlara bulunabiliniyor. Özellikle emaye olanlarının fiyatları ithal olanlarına göre çok çok uygun. Ama emaya aldığınızda kullanmadan önce sütle kaynatmayı unutmayalım..

Kısaca gördüklerimi aktarmaya çalıştım, çünkü malzemelerle ilgili çok soru ile karşılaşıyorum ve bazen hayali olarak anlatmak zorunda kalıyorum. Özellikle pastacılık malzemeleri satan yerlere uzak olanlara bir tur arttırmak istedim :) artık sevdiğim dükkanları böyle ara ara gezip sizide gezdireceğim ..

Bana gerekli gelen fiyatların özetini yazmak istiyorum ;

Zambo %70 Kakao içeren küvertur - 2,5 kg- 30 YTL
Zambo bitter veya sütlü küvertur - 2,5 kg- 25 YTL
Zambo fildişi küvertur - 2,5 kg- 17 YTL
Şeker Hamuru - 1 kg - 12,5 YTL
Glikoz - 1 kg - 6,5 YTL
Toz jelatin - 1 kg- 12 YTL


FERMO GIDA TİCARET PASTANE İHT.MAD.PAZ.A.Ş.
Asmaaltı Büyükbaş Sk. No.11 34460 Eminönü - İSTANBUL
Tel: ( 0212 ) 522 45 90522 85 74514 02 88 ( 3 hat )Fax: ( 0212 ) 522 91 37


fotoğrafların üzerilerini tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz..

68 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba, bugün sirkeci adliyesinde bir işim vardı, gidecektim oradan da Fermo'ya ve nüansa uğramayı düşünüyordum. Ama daha önemli bir işim çıkınca ve yağmuruda göz önüne alınca gitmekten vazgeçtim. Gitseydim belki de orada karşılaşacaktık. Bende o taraflara geçince muhakkak uğramaya çalışırım gerçekten çok hoş şeyler var. Peki kapıdan girerken soldaki çikolata şelalesine ne diyorsun? Sadece onu seyretmek için bile oraya gidilir değil mi? Sevgiyle kal arkadaşım.

Adsız dedi ki...

Burcucum harika bir gezi oldu bayila bayila okudum benim istedigim kek kaliplarinin hepsi orada mevcut :( Almanyada(Stuttgartt) böyle dükkanlar yok varsa bile ben bilmiyorum genelde kek kaliplarimi pasta malzemelerimi Kaufland,Metro,Sellgros aliyorum ama cicek yapmak icin olan aparatlari ve seker hamuru malzelerini hic görmemistim..(Almanyada yasayip bilgisi olan arkadaslar benide bilgilendirirlerse cok cok sevinirim)
Dikkatimi ceken sey ise neden Zambo cikolata? Baska bir marka yokmu Lind,Schwartau yada büyük blok isvicre cikolatalari gibi?
Sevgiler cok cok cok öptümmmmm...

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,senin sitende okuduktan sonra ben de geçen hafta fermo ve nüansa uğradım,gerçekten işime çok yarayacak malzemeler buldum orda ve hemen gelip truff ve pasta yaptım,sana çok teşekkür ederim,belki bir dahaki ziyaretimiz aynı zamana denk gelir,bilgilerini paylaştığın için sana çok teşekkür ediyorum..

Adsız dedi ki...

üç ay öncesine kadar arşınladığım yolları ve sokakları gözümün önüne getirdiniz
fermoyu çok önce tanıdık sizinle ama artık uzakta olmak ve oralara canım çektikçe gitmek bir hayal başka bir şehirde olunca
çok güzel anlatmışsınız içerisinin kokusunu bile hissettim
sevgiler aynurbiçer

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle dergi konusunda tebrikler!!Fermo'ya gelince gitmek için sabırsızlanıyorum..En kısa zamanda oraya gitmeliyim !!
Size danışmak istediğim asıl konuya gelince..Ben de bir mutfak tutkunuyum ve kendimi küçük yaştan bu yana kendi çapımda geliştirmek adına elimden geleni yapıyorum.Şimdi yapmak istediğim ise ileri seviye pastacılık konusunda gelişmek.Chef's in kursuna gitme yönünde bir karar aldım ancak burada iki etap var bildiğiniz üzere.Sizce ilk etap olan temel pastacılık muhakkak alınmalı mı?Sormamın sebebi konuya çok uzak, yabancı olmamam..Tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler & sevgilerimle,
Müge

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,
resimler harika gerçekten. ben de çok merak ediyorum fermoyu gerçekten. demek ki en yakın zamanda gitmem gerekecek. almak istediğim bir çok şeyi resimlerde gördüm sayende. çok teşekkür ediyorum.

sevgilerimle.....
özlem

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Sana yorum yazmasam da siteni sürekli takip ediyorum. Demek seni sonunda Diva dergisi de keşfetti :) Tebrik ederim. Bende Fermo ya gitmek için sabırsızlanıyorum.

Adsız dedi ki...

burcu ayaklarına saglık ben de haftasonu gitsem mi gitmesem mi diye düsünüp durdum ve gitmedim:) Fotograflarını gorunce dayanamıyorum ama bu haftasonu ordayım mutlaka. simdi yazarken düşündüm, orda olsan tanırmıydım seni acaba diye? bir gün karşılaşırız belki oralarda.. kendine iyi bak. görüşmek üzere.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım
öncelikle dergi köşenizden dolayı çok tebrik ederim.ben çok merak ediyorum eger siz olmasaydınız biz bu güzel tarifleri ve harika bilgileri nerden öğrenirdik:)ben ankarada yaşıyorum o yüzden fermo yu görünce en kısa zamanda istanbula gelme kararı aldım.bize verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkurler
sevgilerle..........
seher

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum oraya gidip saatlerce zaman harcamak istiyorum:)
Yaşasın mutfak alışverişi...
Sevgiler canım

Adsız dedi ki...

Burcu Hanim Merhabalar ,

Gercekten cok merak ediyordum ve ozellikle de Tweety pastanizdan sonra Fermo'ya bende ulasmak istiyordum.
Detaylı adres,telefon ve de mukemmel resimler icin coooook tesekkur ederim.

Supersiniz!

Saygilarimla,

Didem

Adsız dedi ki...

burcu hanım aygınıza saglık. Sayenizde tweety pasta yapabilmek için fermo ile tanıştım ben konyadayım ve arkadaşım sayesinde fermodan istediklerim bana ulkaştırıldı . diğer illerdeki arkadaşlar . fermo sanırım istenen ürünleri kargo ilede gönderiyor . telefonla sorabilrisiniz. Arkadaşım çünkü siparişi hazırlatınca biz kargoya verririz demişler.
benim gibi çok ısrarcı iseniz ve bazı ürünler olduğunuz yerde yok ise seçenek olarak söyledim.
herkese kolay gelsın .

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım merhaba,
Eşim iş dolayısıyla Fransa'da ve şeker hamurunu oradan aldırmak istiyorum. Öncelikle daha ucuz mudur, bir bilginiz var mı, 20 cm'lik bir pasta için ortalama kaç gr gider, ona göre aldırayım istiyorum. Çok sordum kusura bakmayın.Başka aldırabileceğim önerileriniz de var mı? Çok teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Burcu hanım merhaba, Eşim iş dolayısıyla Fransa'da ve ona şeker hamuru aldırmak istiyorum. Ne olarak araması gerekiyor ve daha ucuza mı gelir. Başka neler aldırmamı önerirsiniz? Teşekkürlerimle.. :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Bir dahaki Fermo ziyaretinizden bizimde haberimiz olursa harika olur.Kaç saatte çıkarız oradan bilemiyorum.Fermo ile ilgili bilgiler ve fotoğraflar için çok teşekkür ederim.Benim gibi yeni yeni pasta yapmaya başlayanlar için çok aydınlatıcı oldu.Güzel pastalar yapmak zannettiğim kadar zor değilmiş.Tekrar teşekkür ederim.Özellikle tweety pasta beni cesaretlendiren tariflerden biridir.Belirtmek isterim.Hoşçakalın

Adsız dedi ki...

Yazım çıkmadı sanmıştım kusura bakmayın iki kere oldu :)

Adsız dedi ki...

SEVGILI BURCUCUM;BENDE BIRDAHAKI GIDISINDE BERBER GITMEK ISTIYORUM SENINLE...RESIMLER VE BILGILER COK GUZEL;AMA KALIPLAR HAKKINDADA BILGI VERSEYDIN COK MEMNUN OLURDUM CANIM...KIZIN NASIL OLDU CANIM...DEVAM EDIYORDUR OKULA?ELLERINE VE AYAKLARINA SAGLIK CANIM..
SEVGILERLE...

Adsız dedi ki...

Sevgili Pastacı

Sitenizi uzun süredir büyük bir beğeni ile izliyorum.Ben de pasta yapmayı çok seviyorum ama Balıkesir'de yaşadığım için bazı malzemeleri bulmakta zorlanıyorum.Bu nedenle Fermo ile ilgili resimleriniz ve anlatımlarınız hoşuma gitti.Oğlum İstanbul'da okuduğu için ona aldırmayı düşündüğüm şeyleri resimli olarak görmek iyi oldu.Bu arada burada toptancılarda glikoz buldum ama ancak büyük tenekelerde satılıyor daha azını vermiyorlar.Teneke fiatı da 20 25 YTL arasındaymış.Tam fiatını bilemiyorum.Bu durumda Fermo'daki glikoz çok pahalı değil mi?
Başarılarınızın devamı dileği ile.Berrin

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu hanım,
Şu fermayu o kadar çok merak ediyorumki ama malesef gidemiyorum çünkü çalışma saatlerim uymuyor cumartesi günü bile akşama kadar çalıştığım için hala gidemedim ama bir gün gidicem, ben gidemiyorum ama onun yerine eşimden rica ettim eminönüne geçtiği bir gün.
Bir yere gitmiş ama orası fermo değilmiş bana bir sürü şey almıştı acayip sevinmiştim :) ilk önce sadece gıda boyası aldığını söyledi eve geldim al bunlar dedi bir sevindim yaşasın artık renklerim var dedim sonra paketten bir sürü pasta üstü süsü çıkardı daha da çok sevindim bir görseniz beni rengarenk inciler renkli renli boncuklar ben tabi sevinçten dört köşe sonra içerden bir paket daha getirdi ne göreyim içinde sekerden yapılmış bir sürü hayvancıklı kutular tabi ben sevinçten zıp zıp zıpladım eşimde beni taksit taksit sevindirdi hehheh ama çok mutlu oldum şu adresi bir daha vereyimde gofretten pasta süslerindende alsın belki başka şeylerdende alır dimi :) (e alıştım artık tek şeyle kanmam :) )
Ayrıca size tekrar teşekkür etmek istiyorum tariflerinizi verdiğiniz için , püf noktalarınızı , mecbur olmadığınız halde nasıl yaptığınızı gösterip bizleri bilgilendirdiğiniz için daha bir sürü şey için çok ama çok teşekkür ederim . daha öncede söylediğim gibi siz süpersinizzzzzzz.
kendinize iyi bakın ( ayrıca dergideki köşeniz için sizi tebrik ederim başarılarınız daim olsun)
sevgiler Işın

Adsız dedi ki...

burcucum gezmiş kadar oldum...çok çok sağol.....adana da olunca böyle yerleri heer zaman dolaşamıyorum haliyle..ancak ist.a gelince....

tekrar teşekkürler...
sevgiler..

Adsız dedi ki...

burcu hanım, bende fermodan renkli küçük kağıt kek kalıplarından aldım. mufinleri onlarda pişirebilirmiyim.fırına girebiliyorlarmı. teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

burcu hanım, bende fermodan renkli küçük kağıt kek kalıplarından aldım. mufinleri onlarda pişirebilirmiyim.fırına girebiliyorlarmı. teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Ufuk merhaba,
gerçekten rastlaşsaymışız çok güzel olacakmış :) ama hava gerçekten çok yağmurluydu ve ben yola çıktıktan sonra yağmur başladı, geri dönemedim..
çikolata şelalesi harika ! ama dün çalışmıyordu..görüşürüz :)

Esin merhaba,
bende Almanya'da bu tip dükkanlardan daha çok vardır diye düşünüyordum..ama marketlerde o kadar güzel ürünler satılıyor ki, belki buradakilerin bir çoğunun yerini tutuyordur..
Fermo'da sadece Zambo satılıyor çünkü kendilerinin ürettikleri bir marka..hatta Beyoğlunu çikolatasını bilirsin,onuda Zambo üretiyor..

Süheyla, memnun kaldığına çok sevindim..umarım gerçekten bir gün karşılaşırız..bende artık pastacılara gittiğim zaman ister istemez çevreme bakınıyorum..belki tanıdık gelir diye ama olmuyor bir türlü :)

Aynur, sana sevdiğim bir yeri hatırlatabildiysem ne mutlu bana :)umarım gittiğin uzaklardan çabuk dönersin..

Müge, öncelikle çok teşekkür ederim..
Ben Chef'sin temel pastacılığına da ileri pastacılığına da gittim..hatta çoğu şeyi bildiğim halde temel pastacılığa katıldım..çünkü mutlaka ğreneceğim farklı bir teknik, tarif vardır diye düşündüm..sana da her ikisine de katılmanı tavsiye ederim..ama şeker hamuru hakkında çok uzun çalışamıyorsun..şeker hamuru için coccolate'ı tavsiye ederim..

Özlem, sen bu konulara meraklısın..mutlaka gitmeni ve eksiklerin varsa tamamlamanı tavsiye ederim..nüansa da uğramayıda unutma :) oarada daha çok hazır pasta süsleri ve hayvanlı kurabiye kalıpları var..

Gülten merhaba,
umarım bundan sonra daha çok yorum yazarsın çünkü gerçekten çok memnun oldum..ve teşekkür ederim..

Elif, umarım karşılaşırız :) eminim tanırız birbirimizi..insan o elektiriği hissediyor çünkü..


Seher, rica ederim..çok çok teşekkür ederim ama mutlaka ben olmasam yine mutlaka başka bu işi sevenler sizlere yardımcı olurlardı..zaten Gelinciklerden Burcu, sevgili Zinnur, Hanimiş Işıl ve daha bir çok arkadaşım pasta konusunda çok yardımcı oluyorlar :) belki Ankara'da da bu tip yerler vardır..ben Tarçın'a soracağım..


Hülya, aynı duyguları bende yaşıyorum..özellikle fotoğraflarını çekip bilgi almakta ayrı bir keyifti :)

Adsız dedi ki...

Didem, yazının işinize yaramasına gerçekten çok memnun oldum..çok çok teşekkür ederim..

Zg,inan kargı ile istediklerini göndermelerine çok çok memnun oldum :) umarım malzemelerine kavuşmuş ve harika pastalarını yapmaya başlamışsınıdır..fotoğraflarını beklerim :)

Esra , Fransa'da bildiğim kadarıyla hazır şekeri hamuru bulmak çok kolay değil, daha çok marzipan satılıyor..ama marzipanlada pasta kaplamak çok kolay değil..
ama eğer eşiniz buldu ise ,siz ne sıklıkta yapacaksanız , o kadar isteyin..20 cm'lik bir pasta için yaklaşık 750 gr yetiyor..ama çok model çalışacaksınız, mesela güller , hayvanlar vb..o zaman 1 kg gerekebiliyor..bazende az model yapılacaksa 300-400 gr bile yetiyor..tamamen yapacağınız pastaya bağlı..

Elif, en iyisi önceden duyurup grup halinde toplanıp Fermo'ya gitmek :) aslında gerçekten zevkli olur..
ve pasta yapmak o kadar zor değil gerçekten..2-3 sefer deneyip teknikleri oturttuğumuz zaman gerisi kendiliğinden geliyor..

Saliha'cığım,
söz bir daha ki ne haber vereceğim :)
kızım çok daha iyi teşekkür ederiz :)
kalıplar hakkında nasıl bilgilere ihtiyacın var ?

Berrin, aslında Glikoz sanayide daha çok kullanıldığı için ve pastaneler satın aldıkları için çok miktarda satılıyor..Fermo'da bizim gibi butik pastacılığa merak salmış, daha az glikoz tüketen insanları düşünüp kendileri kavanozlayıp azar azar satmaya karar vermiş. Onun için 6,5 ytl çok gibi gözükse de bulması zor olan bür ürün olduğunu ve 20 kilo almanında anlamsız olduğunu düşünürsek, çokta fazla gelmiyor :) en azından bana gelmiyor.. ama çok tüketiliyorsa ve devamlı şeker hamurundan pasta hazırlıyorsak fiyat pahalı geliyor..o zaman gelsin 20 kg :)

Işın, güzel ve destek verici yorumun için çok çok teşekkür ederim :) işte ben böyle güzel paylaşımların karşısında donup kalıyorum, neler yazacağımı şaşırıyorum..hep devamlı "teşekkür ederim" yazabiliyorum sadece..

heyecanını anlayabiliyorum..eşinin seni ne kadar çok sevdiği belli :) güzel pastalarının fotoğraflarını paylaşırsan çok mutlu olurum :)

Pastacı papatya, benimde amacım aslında , çok bahsettiğim bir yeri göremeyenlere gösterebilmek, gezdirebilmekti..memnun kalmana çok sevindim..ben teşekkür ederim :)

Hülya, evet fırına girer..ama direk kağıtların içerisne döküp fırına verirsen, kağıtlar pişerken yayılır,şekilleri bozulur..muffin kalıplarının içerisine kağıtlardan yerleştirip öyle kekini dökmen gerekiyor..küçük bir uyarı :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu ne iyi akıl etmişsin .ben de azda olsa oraları bilyorum vede çok sevdigim yerler. hele böyle bir magzayı gezmek çok ıyı fikir bana profösyenellerin alış veriş mağazı gibi gelir dışarıdan ama amatörlerede hitap ediyor demek.. sen yine gezmey devam et bizim gibi uzaktakilere çok buyuk değişiklik..sağolasın.. teşekkür ederim kendi adıma..sevgiler..ferhan

Adsız dedi ki...

selamün aleyküm :)

Bu siteye neler söylesem, ne iltifatlar yağdırsam size az kalır herhalde dediklerimin yanında:)

Bilgilerinizi adım adım bu kadar şevkle ve zevkle bizlere aktarmanızı büyük bir iştahla takip ediyorummmmmmmmm:) Merakım portakal ağacından geliyordu. Sizinlede daha bir farklı boyuta geçti:) Ya beni mutfaktan çıkarmayacaksınız ileride:)

Geçen gün çeyiz eşyalarımdan bir kısmını almaya gittiğimde, mutfak eşyalarınızdan bir kısmını aldım:)

Her şey için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun inş. Başarılı bir hanım, aynı zamanda maharetli bir hanım olmak bir ayrıcalıktır;)

Adsız dedi ki...

Burcucum hafta sonu cumartesi bende Fermoyla Nüanstaydım..:))..Açıkçası fermo oldukça pahalı geldi bana bende alışverişimin çoğunu Nüanstan yaptım,ama fermodada çok hoş şeyler vardı:)). Şu Wiltonun yeşil çiçek setini bende bu yıl Nisan ayında yapılan fuardan almıştım,ordaki Beysa standından fiyatıda çok daha uygundu bence Beysaya bir bak...:))

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum merhabalar, bu gün sana farklı bir şey sormak için yazıyorum. Bu hafta sonu da büyük oğlumun doğum günü var. Ve o da benden futbol topu şeklinde bir taraftar pastası istedi. Futbol topunun yuvarlaklığını verecek kalıbım yok.( Senin Aslı'ya yaptığın kubbe pastanın kalıbı gibi) Ben o yuvarlaklığı verebilecek bir şey biliyorum onu sana soracağım. İçinde hamur çırptığımız metal hamur çırpma kalıplarına yağlı kağıt döşeyerek pandispanyayı yapsam olur mu sence. Bu kabın içinde pandispanya pişermi? yada yanıp bozulur mu? Bu konuda sen ne düşünüyorsun. bana önerebileceğin bir şey var mıdır?. Sevgilerimi gönderiyorum arkadaşım.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Sizin Pastalarınız bölümünde Najda Erbaş'ın harika kurabiyeleri var.Onların tarifleri sitede varmı?Bulamadım da.Yapanın ellerine sağlık.Hoşçakalın.

Adsız dedi ki...

Bayildim insan buraya girince cikmak istemez ve hangisini alacagini sasirir herhalde,en azindan bu resimlere bakarken ben öyle hissettim.Istanbula gittigimde kesinlikle gidip bolcada glikoz ve diger malzemelerden alacagim`.Bu adresleri resimleriyle acik ve net olarak verdiginiz icin de size ayrica tesekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Ferhan merhaba,
haftaya başka yelere gitme planlarım var, eğer fotoğraf çekmeme izin verirlerse yine burada sizlerle paylaşacağım..umarım yardımcı olabiliyorumdur :)

Zahide Hanım, umarım güzel sözlerinize her zaman layık olabilirim..çok nazik ve çok içtensiniz..çok çok teşekkür ederim size..

Ülviyecim, bende nedense Nüansa ısınamadım bir türlü..dükkanmı dar geliyor, biraz ilgisizmi geliyorlar bilemiyorum..Fermo ve Beysayı daha çok seviyorum. daha içten, daha yardımseverler..ama bazı ürünler Nüansa göre çok az daha pahalı..ama herşey değil..birkaç şey..
bu arada Beysa ile Fermo aynı firma, Beysa daha toptan satışa yönelik olduğu için bazen fiyatları daha uygun oluyor..ama bana uzak geldiği için ve Eminöünün havasını daha çok sevdiğim için hep Fermoya gidiyorum..işte ben biraz sevgi insanıyım :) sevdiğim yerlerden kopamıyorum..

Ufukcuğum, sana bir mail attım arkadaşım, ona göre yardımcı olacağım :)

Elif, Najda Hanım tarif göndermemişti, sadece fotoğraflarını paylaştı..ama kendisine kurabiyelerin altına yorum yazarak sorularınızı ulaştırabilirsiniz..eminim yardımcı olacaktır :)

Seyda, rica ederim..umarım gerçekten yardımcı olabiliyorumdur..ben Eminönünü çok seviyorum..önce Fermoya uğruyorum, sonra kutuculara, kurdelecilere, sonra Niansa..böyle dolaşıp duruyorum..umarım sizde zevk alırsınız :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu ne çalışkan kadınsın.. Bu kadar ayrıntılı anlatım, bunca gezme, çekme, yazma.. Süper bir hizmet bu amatör pastacılar dünyasına.. Benim aylarca tecrübe ederek öğrendiğim şeyleri seni okuyan şipşak öğreniyor. Helal olsun valla ne diyeyim. Zevkle takip ediyorum pastacıyı.

Adsız dedi ki...

bugun nişanlımın dogum günü ve ona senin yaptığın kalpli kurebiyelerden yaptım acayip lezzetli oldular birde güzel janjanlı bir paket harika oldular orjinal bir hediye ile süpriz yapacağımmm:) teşekkür ederim tariflerin için :)

Adsız dedi ki...

Bu tur çok güzel oldu,
ilk fırsatta Fermo ya gidip yeni kalıplar almak istiyorum. Bir sürü kalıbım var artık dolaptaki yerlerine sığmıyorlar ama ihtiyaçlarda bitmiyor:) Şu çapı değişebilen kelepçeli kalıbı çok merak ettim
sevgiler

Adsız dedi ki...

ACİL BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM.
KIZIMIN ANAOKULDA PARTİLERİ VAR. BEN MUFFİN YAPACAKTİM. AMA HİC VAKTİM YOK CUNKU HEM CALISIYORUM HEM BİRDE 1 YASİNDA BİDİGİMİZ VAR. DİYORUMKİ ETİ BROWNİ ALSAM UZERİNE ROYAL ICING YAPSAM UZERİNEDE BONİBON SEKERLERLE SUSLESEM NASİL OLUR. BONİBON SEKERLER ROYAL ICINGIN UZERİNDE RENK VERİP BOYALARİ DAGILIRMI TECRUBELİ HANIMLAR AKIL VERİN BANA.. SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Merhaba
ben uzun süredir sitenizi takip eden bir matematik öğretmeniyim ve de sizin kadar olmasa da ben de bir pasta aşığıyım. Siteniz benim gibi insanlar için inanılmaz faydalı, bir o kadar da tehlikeli, çünkü işimden ayrılıp bu eğlenceli sektöre geçiş yapma fikri aklımdan daha da çok geçer oldu. Pastalarınıza ve aydınlatıcı bilgilerinize hayranım, çok yaratıcısınız. Ayrıca benim idolümsünüz. Çok merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum:Fındıkzade taraflarında bir pastane var, adı "pastacı" bu pastane ile bir alakanız var mı? HERŞEY İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER

Adsız dedi ki...

Işıl merhaba,
yok bahsettiğin kadar değilim ama çok teşekkür ederim, gerçekten mutlu ettin beni :)bende hanimiş'i zevkle takip ediyorum, zaten bunu sana ilk yorum yazışımda yazmıştım hatırlarsan :)

Tuğba merhaba,
nişanlının yeni yaşı kutlu ve mutlu olsunnnn :)
umarım uzun uzun seneler birlikte kutlarsınız ve sende ona güzel pasta ve kurabiyeler yaparsın :)

Pınar merhaba,
sende bir pasta meraklısısın ve eminim bayılcaksın :) bahsettiğim kalıp hemen kapının girişinde sağ tarafta..ve ayrıca çok çeşit kalıplarda var..

Seda merhaba,

tabiiki çok güzel olur..ama dediğin gibi bonibonlar renk bırakabilir..ben olsam jelibon kullanırdım :)

Dilara merhaba,
Bende geçen sene ücretli matematik öğretmenliği yaptım :) mesleğinizi çok seviyorum, haddim olmayarak çocuklara eğitim ve öğretim vermeye çalıştım ama içimden hep keşke gerçekten öğretmen olsaymışım dedim..onun için benim gözümde sizlerin yeri çok çok kutsal ve ayrı..
Güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim..bu kadar güzel mesleği icra eden bir insanın çok güzel pastalar yapacağına da eminim :)
Fındıkzade'de ki "pastacı"yı bende gördüm , arabadan geçerken, ama hiçbir alakam yok..merak ediyorum ama :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz, kendi adıma çok teşekkür ederim. kalıpların (özellikle kelepçeli) ve stencillerin fiyatları hakkında bilgi verirmisiniz.

Adsız dedi ki...

merhabaaa! sizin tarifleriniz ve muhteşem pastalarınızla pasta yapmaya ciddi heveslenen ben cumartesi günü Fermo.daydım! Adana.da yaşadıgım düşünülürse önemli bir hadise sayılabilir :)) Sizden pastacılıkla ilgili ögrendiğim ne kadar malzeme varsa aldım (bütçem elverdiğince) ama yine de epey bir meblağ tuttu.Gerçekten de bahsettiğiniz gibi çok ilgililerdi, aldıklarımı koli yapıp kuryeye verdiler, bugün gelmesini bekliyorum,ÇOK HEYECANLIYIM!!! sevgiler...

Adsız dedi ki...

MERHABA BURCU HANIM
PASTA TARİFLERİNİZE BAYILIYORUM VE DENEMEYİ ÇOK İSTİYORUM.FAKAT ŞEKER HAMURU YAPIMINDA KULLANDIĞINIZ GLİKOZ VE GIDA BOYASI NI MUĞLA DA BULAMIYORUM.KÜÇÜK ŞEHİRLER DE YAŞAYANLARIN BİRTAKIM ŞEYLERDEN MAHRUM KALMASI ÇOK İÇİMİ ACITIYOR....

Adsız dedi ki...

merhaba burcu abla ben marmaristen sude.pasta yapmayı çooook seviyorum ama glikoz ve gıda boyasını hiç bir yerde bulamıyorum marmariste gezmediğim yer kalmadıııı!!!!!

Adsız dedi ki...

Hatice merhaba,
çok çeşitli kalıplar var..emaye olanların fiyatları uygun, 5-10 YTL arası değişiyor..ama Kaiser'ler daha pahalı..20-40 YTL arası değişiyor..stencil olarak Wilton'un ve bir kaç yerli markaların var..ama ne yazık ki fiyatlarını bilemiyorum..

Ebru merhaba,

heyecanını anlayabiliyorum..umarım kolin eline ulaşmıştır..güzel günlerde, sevdiklerinle güzel şeyler paylaşmanızı ve güzel pastalar yapmanı dilerim :))

Esra ve sude merhaba,

siziçok iyi anlıyorum..yakınlarınızdaki pastanelere glikoz ve gıda boyaolarını nerelerden temin ettiklerini sordunuzmu? bazı pastaneler isteyenlere glikoz satıyor.. ya da İzmir veya Antalya'ya gittiğinizde alabilirsiniz gibi gözüküyor..
eğer bulamazsanız bana bir mail atabilirsiniz..

pastaci.burcu@gmail.com

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

gıda simi arıyorum nereden bulabilirim ve ne renkler var lütfen yardımcı olabilirmisiniz.iyi çalışmalar

Adsız dedi ki...

merhaba sizin sayfanızla ilk kez karşılaştım çok yoğun çalışan bir insanım. inanın yaptıklarınız karşısında çok imrendim ve pazar günü gidip bir sürü malzeme aldım. kalıplar ve şeker hamuru şekillendirme seti bulamadım Ankara' da bu kalıpları bulabileceğim yerler varmıdır.

Adsız dedi ki...

selamlaaaar. çok güzel şeyler yapıyorsunuz baktıkca hayran kalıyorum.
sorum şu: bu tür malzemelerin internetten de satış var mı dır acaba?

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel oldu bilgilendirdiniz bizi size çok teşekkür ederim.haftaya en kısa zaman içinde gidicem ve bende bir pasta yapıp sunucam huzurunuza sevgiyle kalın.çok sağolunnnnnnn :)

Adsız dedi ki...

siz isviçreden çikolata ital ediyormusuz ediyorsanız toptan alabilirmiyiz izmir

Adsız dedi ki...

siz isviçreden çikolata ital ediyormusuz ediyorsanız toptan alabilirmiyiz izmir

Adsız dedi ki...

siz isviçreden çikolata ital ediyormusuz ediyorsanız toptan alabilirmiyiz izmir

Adsız dedi ki...

siz isviçreden çikolata ital ediyormusuz ediyorsanız toptan alabilirmiyiz izmir

Adsız dedi ki...

ben bu siteyle yeni tanıştım ve gördüklerimle çok mutlu oldum beni yönlendirdiniz özellikle fermo ve nüas ile gördüklerim süper ilk firsatta gideceğim

Adsız dedi ki...

Öncelikle sizi bu güzel siteniz icin tebrik etmek istiyorum.Ben Mersin'de bir yıldır yasıyorum ve bu tür pastacılık malzemelerini bulmakta zorlanıyorum hatta bazılarını hiç bulamıyorum.Benim gibi malzeme zorunu yasayan anadoluda bulunan diğer arkadaşlar icin malzemeleri temin edebileceğimiz internet üzerinden satış olustursanız bizi cok mutlu edersiniz.Sevgilerimle......

Adsız dedi ki...

Öncelikle sizi bu güzel siteniz icin tebrik etmek istiyorum.Ben Mersin'de bir yıldır yasıyorum ve bu tür pastacılık malzemelerini bulmakta zorlanıyorum hatta bazılarını hiç bulamıyorum.Benim gibi malzeme zorunu yasayan anadoluda bulunan diğer arkadaşlar icin malzemeleri temin edebileceğimiz internet üzerinden satış olustursanız bizi cok mutlu edersiniz.Sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Öncelikle sizi bu güzel siteniz icin tebrik etmek istiyorum.Ben Mersin'de bir yıldır yasıyorum ve bu tür pastacılık malzemelerini bulmakta zorlanıyorum hatta bazılarını hiç bulamıyorum.Benim gibi malzeme zorunu yasayan anadoluda bulunan diğer arkadaşlar icin malzemeleri temin edebileceğimiz internet üzerinden satış olustursanız bizi cok mutlu edersiniz.Sevgilerimle...

Nukhet dedi ki...

Sevgili Burcu

Sen bu yaziyi cok olmus ama ben Turkiyeye gelirken bir kac arkadasa Wiltonun cicek yapma setinden getirecegim. Turkiyedekinin ucte bir fiyatina. Eger hala almadiysan ben sana bir tane hediye getirmek isterim. Sonucta bu zevkli ugrasi senin sayende edindim. Sevgiler
Nukhet

Adsız dedi ki...

aslı
burcu hanım sitenizi sürekli takip ediyorum soru sormaya fırsat bulamıyorum çünkü sorucağım soruları mutlaka benden önce arkadaşlar size yöneltmiş oluyor...pasta yapmak beni rahatlatıyor çok keyifli özellikle çocuklarla yağıldıüı zaman evli değilim yiğenlerimle yapıyoruz.acayip eğleniyoruz verdiğiniz şeker hamuru tarifini jelatinsiz olarak denedim çok başarılı olduğumu söyleyemem ama yinede keyifliydi.izmir/aliağa da oturuyorum burda şeker hamuru yok bir süre sonra adanaya gidicem eğer orda şeker hamuru temin edebiliceğim bir yer varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.başarılarınızın devamını dilerim.e-mail:asli1831@hotmail.com mail atar bilgi verirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler...

Adsız dedi ki...

PASTACI SITELERINI DOLASIRKEN GÖZÜME İLİŞTİ YORUMLARI OKUDUM.BİR BAYANIN TATLI VE TURLERI ICIN ARAYIPTA BULAMAYACAGI YER YOK DIYE DUSUNUYORUM.AMA BU KONUDA NUANSI KENDIME YAKIN HISSEDIYORUM.BENIM DAHA COK ARADIGIM SEYLERI TEMIN ETME KONUSUNDA DAHA FAZLA YARDIMCI OLDULAR BANA.SONUCTA IKISIDE BIRBIRINE YAKIN ÜRÜNLER SATAN FIRMALAR.BURCU HANIM INSANLARI BU KONUDA BILGILENDIRDIGINIZ ICIN TESEKKUR EDERIM.PASTA KONUSUNDA BU SITE ZATEN ON NUMARA BI SITE.BASARILARINIZIN DEVAMINI DILERIM.

Adsız dedi ki...

burcucum çok guzel bır gezıı ya ama cok pahalılar :(( uygun yerler bulurdan bızede haber et. yınede ayaklarına saglık canımcım opuyorum

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım.ben jelatinsiz şeker hamuru yapmak istiyorum.sizin jelatinsiz tarifinizi denedim ama pek hoşuma gitmedi.aradığım öyle birşey değildi.acaba bitkisel jelatinlerden# PEKTIN -AGARAGAR -#gUARK TOHUMU UNU
# MODIFIYE NISASTA
# KITRE ZAMKI
# ARAP ZAMKI
# ALGINATLAR
# KARRAGENAN birini kulanarak şeker hamuru yapmam mümkünmü acaba beni bilgilendirirseniz çok memnun olucağım.teşekkürler

Adsız dedi ki...

iknur hanım hayırlı işler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, geçtiğimiz yıl eminönünden aldığım gıda boyaları var elimde. Gıda boyası bozulurmu? Yiyen kişiye zarar verir mi? Kullanıp kullanmamakta kararsız kaldım da..

cevabınız için şimdiden teşekkürler

sevgiler

zerrin@misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Emaye kalıbı kullanmadan önce sütte kaynatın demişsiniz. Acaba kabın içine mi süt koyup kaynatacağız, yoksa kaba süt döküp mü kaynatacağız? Bir de bu işlem neden gerekli açıklarsanız sevinirim.

İyi çalışmalar.

Adsız dedi ki...

slm benimde en büyük hayalim çoçukluktan beri pasta magzemeleri satan bir dükkan açmak bana yardımcı olursan sevinirim siten okadar güzelki tesadüf üzerine baktım ama bundan sonra sürekli burdayım harikasın birde fotograflarını çektiğin magza harika tam hayalimdeki gibi çok teşekkürler

avukat dedi ki...

merhaba burcu hanim,cok pozitifsiniz ve yazdiklarinizla insanlara cok guzel enerji veriyorsunuz..herkese ayri ayri cevap vermeniz buyuk incelik :) calisma ve basarilarinizin devamini dilerim..

ayça dedi ki...

merhaba yazılarınızı büyük bir zevkle okudum ve çok bilgi sahibi oldum. çünkü ben yeni pasta yapmaya ve bunu bir iş olarak yapmaya hazırlanıyorum.. size de başarılarınızın devamını diliyorum .. sizi takip etmeye devam edicem...herşey için teşekkürler

belginatakan dedi ki...

Merhabalar Burcu Hanim;
Esim ve ben pastacilik yapmak istiyoruz. Butik pastacilik konusunda izlememiz gereken yol nedir sizce? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

kaminetto dedi ki...

Ben tesadüflere nasıl inanırım...Fermoyu çok seviyorum.İstanbul' a her gittiğimde mutlaka uğradığım birr yer. Kartını kaybetmiştim. Arama motoruna yazınca bu sayfa çıktı.2006 yılnın yazısı. Yorumlardaki Müge Hanım "Hünerli Bayanlar" sanıyorum. Eskileri sık sık okumalıyız aslında.İki yıl önce izmirden kurs için görüşmüştük sizinle. Kısmet olmadı Chefse gittim 15 gün özel kurs aldım. Nereden nereye denk geldi bu sayfa. Blogunuz ve yaptıklarınız harika. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu hanım benim bir sorum olacaktık taraftar amblemileride varmı fermoda beşiktaş ,fenerbahçe,trabzon spor bende pasta yapıp satıyorum siparişi var beşiktaş amblemli olacak yardımcı olursanız sevinirim selamlar.