Çarşamba, Kasım 08, 2006

HEDİYE KURABİYE YAPIMINI SEVİYORUM..































Tahminleriniz doğru :) Yağmurcuk bugün çok daha iyi..okula bu hafta gidemedi ama şu an evin halini görseniz, okulundan farksız..her oyuncağı salonda ve inanılmaz aktiviteler yapıyor :)
Aslında bu kurabiyeleri Yağmur'un okuluna bugün götürecektim ama büyüklerimden gelen yoğun ısrar karşılığında bugünde okula gidemedi. Ama yarın uğrayıp bu kurabiyeleri aldığım küçük yeşil torbaların içerisinde sınıfına hediye olarak götüreceğiz :) Ama inanın daha Yağmur'un çok büyük planları var..kitaplardan pastalar beğeniyor..sanırım çok sıkıldı ve parti verme planları kuruyor:)

Kurabiyelerin yapımı çok kolay ve zevkli..bunları çok çeşitli amaçlar için kullanabilirsiniz..yaklaşan yılbaşı için, pişirmeden önce birer delik açıp yılbaşı ağacı süsü yapabilirsiniz veya daha da renkli yapıp pastalarınızı süsleyebilirsiniz..































İki tepsi dolusu çıkan kurabiyelerin, bir tepsisini sadece renkli hayvanlardan yaptık. Evdeki bütün kurabiye kalıplarını tezgaha çıkardık ve hepsini kullandık ..bu sayede çeşit çeşit kurabiyelerimiz oldu. Hayvan kalıplarımızı Eminönü Nüans'tan aldım. Çok güzel çeşit çeşit hayvanlı kalıplar var. Kediler, köpekler, koyunlar, atlar, inekler..hepsi çok şirin ,Yağmur bayıldı :)

Hazırladığım hamuru üçe bölerek renklendirdim. Bir kısmını sarı, bir kısmını yeşil ve bir kısmını da kakaolu yaptım. ( Yağmur öyle istedi) Gıda boyalarını çok çok az kullandım. Kürdanınucu ile..o yüzden az renk alıyorlar.. Gıda boyaları ile ilgii aklınıza takılan her soruyu çekinmeden gıda uzmanımız Ebru Hanım'a sorabilirsiniz..

Gerekli malzemeler ;


  • 2 su bardağı un
  • 2 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 140 gr tereyağı ( tuzsuz ve oda ısısında bekletilmiş)
  • 2 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş)
  • 1/2çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı zencefil ve isterseniz ilave tarçın
  • isteğe bağlı gıda boyası ( ben toz kulandım ve kürdanın ucu ile ekledim)

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Büyük bir hamur yoğurma kabına tereyağını küp küp kesip ortasına yerleştirelim. Etrafına unu,şekeri,karbonatı ve baharatları eleyerek ilave edelim. Üzerine yumurtalarımızı kıralım ve etrafından ortaya alarak yoğurmaya başlayalım. Hamuru kıvama getirmek için ara ara nişastamızdan ekleyelim. Nişastanın tamamını bir anda ilave etmeyelim, yavaş yavaş kıvamı geldikce ilave edelim. Kulak memesi kıvamında şekil alan bir hamur elde edince nişasta katmayı bırakalım.

Kalan nişastayı tezgaha serpmek için kullanalım.
























Hamurumuzu üçe bölelim. Ben ilk hamura çok az sarı gıda boyası ilave ederek yoğurdum.

Tezgahın üzerine buğday nisaştası serpelim. Merdane ile hamurumuzu 1-2 cm inceliğinde açalım. Hayvanlı kalıplarımızla şekiller çıkaralım. Yağlı kağıt veya silpat serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim. Sarı hamur bitince ikinci böldüğüm hamuru yeşil yaptım ve hayvanlı şekiller vermeye devam ettim.

İlk tepsi dolunca önceden ısıttığım fırınmızda pişirelim. O pişerken diğer tepsiyi hazırlayalım.
























Kalan bir miktar sarı ve yeşil hamurdan farklı bir şekil oluşturmaya karar verdim. İki yumuruğu ince açıp üst üste yerleştirdim. Bir kaç defa daha mardene ile üzerinden geçtim. Bunu rulo yapalım. Ve bıçakla bu ruloları 1-2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıdımızın üzerine yerleştirelim.

Kalan son hamura kakao ilave edelim ve yoğuralım. Aynı işlemleride bu hamur için yapalım. Bunlarada hayvanlar dışında yıldız, çicek, kelebek, kalp gibi şekiller verdim.

İlk fırına attığımız tepsiyi yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. O piştikten hemen sonra ikinci tepsimizi atalım onuda aynı sürelerle pişirelim.

Fırından çıkan kurabiyeleri tezgahımızda soğutalım.

Kıtır kıtır çok lzettli kurabiyeleriniz olacaktır..özellikle süsleme için çok uygun olacaklardır..

Hepimize afiyet olsun..



49 yorum:

Adsız dedi ki...

canım cok guzel duruyorlar ellerıne saglık....yarın davetınmı var acaba? yoksa yazdında ben kacırdımmı?senı cok sevıyorumm..sevgılerle....

Adsız dedi ki...

Saliha'cığım, yok davetim :) tarifleri yarın yazacağım anlamındaydı:) kurabiyelerin güzel fotoğraflarını çekmek istediğim için bekletiyorum..
bende seni seviyorum:)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu;hiç boş durmuyor gibisiniz.Bu ne azim,bu ne üretkenlik.Can-ı yürekten tebrik ediyorum sizi.
Sanırım o yeşil ruloların rengi ıspanakla verildi.Yanılıyor muyum?

Adsız dedi ki...

merhabalar ya kurabiyeler cok guzel gorunuyor ellerine saglik bende size bi tarif vermek istedim adini bilmiyorum ben ona arap kurabiyesi diyorum cunku burdaki komsumus arplardan aldik ve senelerdir evimizi senlendiren bi kurabiye kurabiye icin malzemer 3 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 100 gr toz seker 150 gr sivi yag un alabildigce kadar kulak memesi yumusaklinda hamur oluyor kucuk ceviz le findik arasi yuvarlaklar yapip tepsiye dizin pistikten sonra sogumaya birakin iki soguduktan sonra iki kurabiye alip recele battirin ve yapistirin sonra hindistan cevizine bulayin ve bi gun saklama kabinda bekletin cok lezzzetli afiyet olsun fransadan manolya

Adsız dedi ki...

merhaba çok güzeller
acaba bu kurabiyelere delik açılabilinirmi yapısı müsaitse ben piştikten sonra kurdeleye bağlamayı düşündüm yılbaşı ağacına asmak için
sizce uygun olurmu?

Adsız dedi ki...

Canım ellerine sağlık yanılmıyorsam yarın Yağmur'cuğum okuluna dönüyor eğer öyle ise çok mutlu oldum çok öpüyorum;)

Adsız dedi ki...

bunlar harika şeyler zaten sitenizde herşey süper bayılıyorum ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,
gerçekten çok güzel görünüyorlar.ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine sağlık,kurabiye kalıplarına bayıldım,hele atı görünce ,kızım çok seviyor atları. yurt dışından değilse nerden aldığını öğrenebilrmiyim. ayrıca tariflerin devamını sabırsızlıkla bekliyorum..:))Sanırım banada , Yağmurcuğun iyileştiğine dahi sinyaller gibime geliyor bu hazırlıklar..:))

Adsız dedi ki...

ya gerçekten süpersiniz. ben size mail attım ama site içinde cevapladıysanızda bulamamış olabilirim. kusura bakmayın. Şu pastanede aldığımız poğacalrın püf noktasını biliyormusunuz . pastane pogacası diye aldığım hiç bir tarif istediğim gibi olmadı. Sırf bu iş için bir pastanede casus olarak işe başlamak bile istiyorum :)
teşekkürler. kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine sağlık,ev yapımı kurabiyelerin yerini hiçbirşey tutmuyor gerçekten. Sende armağan olarak yapıyorsun anladığım kadarıyla, ne büyük incelik!

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık tarifini sabırsızlıkla bekliyorum. öpüyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba burcucum....ya kusuruma bakma yagmurcuguma gecmısolsun dıleklerımı ıletmeyı unutmusum....canım benım tez zamnada ılesır ınsaallah ama bu tur rahatsızlıklar bagısıklılık sıstemını saglamlastırıyor..vucut mıkroplarla savasmayı ogrenıyor cunku...yuzundekı gulucuklerın hıc solmaması dılegıyle...
sevgılerle

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık burcu. Tariflerini sabırsızlıklar bekliyorum. Ayrıca yoğun çalışma ortamından dolayı seni kutluyorum.
sevgiler
nermin/kiraze

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hnm,
yani ne diyeyim gercekten cok imrendim size...kursa gitme meselesini ciddi ciddi dusunmeye baslamadim degil!!!
bundan sonra sadik bir ziyaretcinizim !!!
tebrik ediyorum!!!

Adsız dedi ki...

kurabiyeler çok güzel olmuşlar,ellerine sağlık.eminim yarın yağmur'un arkadaşları da bayılacaklar :)

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

KURABIYELERIN GORUNTUSU HARIKA.. PEKİ KURABIYE HAMURUNUN YANINDAKI PIRAMIT SEKLINDEKI TATLI NASIL YAPILIYOR ACABA?MERAK ETTIM..YAGMURCUGUMU OPUYORUM...

Adsız dedi ki...

Yagmur'a gecmis olsun dileklerimi gonderiyorum. simdiden arkadaslarini mutlu etmeyi ogreniyor annesinden. ne hos! kutlarim seni...

Adsız dedi ki...

Burcu hanım uzun zamandır sizi ve birçok yemek bloglarını takip ediyorum ve benimde bir bloğum olsun istiyorum ama hangi programları kullanıyorsunuz sayfa başındaki çizimler nasıl oluyor bu konuda hiç bir bilgim yok siz ve sizi ziyaret edip yorum yazan arkadaşlardan yardım bekliyorum müsait olduğunuz zaman beni aydınlatırsanız çok sevinirim mail adresimide vereyim s_ilhan81@yahoo.com

Adsız dedi ki...

burcu yine süpersin yaa allah nazardan korusun seni ve aileni yağmurcuğada geçmiş olsun kurabiyeler çok şirin görünüyor eminim çokda lezizdirler.yalnız bişeyi merak ettim kurabiyeler KITIR KITIR olmuş derken sert bir kıtırlıkmı kastettiğin yoksa hani çok gevrek olupta ağızda dağılırya yoksa bunumu kastettin.. çook teşekkürlerr..

Adsız dedi ki...

Burcucum süpersin yaa ne diyeyim..Bunlar ne güzel kurabiyeler olmuş böyle, ama insan yemeye kıyamaz, bir köşeye süs diye koyar valla:)..Eminim tatları da görüntüleri kadar muhteşemdir. Yağmur'a geçmiş olsun diliyorum..Sevgiler canım..

Adsız dedi ki...

burcucum kurabiyeler harika ellerine sağlık yanlız ben ülviye hanımın yaptığı spırdınmenli pastayı nasıl yaptığını merak ettim şeklini nasıl verdi bilgilendirirseniz sevinirim sevgilerrrrrrrr

Adsız dedi ki...

Hülya merhaba,
ıspanakla veya yeşil çayla vb. yiyeceklerlede hamurlara renk verme mümkün..bir daha ki sefere yeşil çaylı yapmayı planlıyorum..

Manolya merhaba,
verdiğin kurabiye tarifini hemen not ettim..bu aralara kurabiyeler çok düşkünüm ve değişik tarifleri denemek beni çok heyecanlandırıyor..çok teşekkür ederim..

Aynur merhaba,
kesinlikle çok uugun..pişirmden önce birer delik açarsan piştikten sonra kurdele geçirebilirsin. hatta sana bir fikir ; geçen sene bunlara benzer renkli kurabiyelerde yapmıştım..

http://pastaci.blogspot.com/2006/02/sevgililer-gn-iin-1.html

Zuhalcim, çok teşekkür ederiz canım :)

Özlem,teşekkür ederim :)

Ülviye'ciğim, yazdığım gibi kalıpları Nüans'tan aldım. çeşit çeşit bulabilirsin orada..tüm çocuklar hoşlanacak gaiba bu kalıplardan..
birde senin şu meşhur spiderman'i nasıl yaptığını soruyor çoğu okuyucum..sen biraz anlatırmısın bize acaba :)

Zg merhaba,
pastane poğacalarını bende çok severim :)
pastane de kullanılan yağlar, kıvam ve lezzet vermesi için kullanılan katkı maddeleri ve fırınlar evlerimizdekinden çok farklı..o yüzden evde tam anlamıyla yakalayamayacağımız tatta oluyorlar..
en iyisi bir pastaneye casus girmen derim :)

Hülya, evet ben genellikle çikolata ve kurabiyeleri armağan olarak yapmayı çok seviyorum..ve el emeği ve sevgiyle yapılan hiçbir şeyin güzel olacağı düşüncesindeyim..aynı senin güzel blogun gibi :) girdikce ve pinomun güzel tasarımını gördükce içim açılıyor :)

Filiz'ciğim, umarım denersin bu kurabiyeleri :)

Saliha'cığım merhaba,
dünden beri çok daha iyi Yağmurcuk :) güzel dileklerin için çok teşekkür ederiz :) zaten bünyesinin kuvvetlendiğini bilmek insanı rahatlatan tek şey..

Piramit pastanın yapımı çok basit..onun alt tabanını beğenmediğim için yazmaktan vazgeçtim..farklı bir taban deniyorum, beğendiğimde yazacağım :)

Nermin merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :)
bana çalışmam hala yoğun gelmiyor..ben yoğun olmayı çok seviyorum..umarım beni çok daha yoğun günler bekliyordur :)

Müge merhaba,
bende nazik ve destek verici yorum için çok teşekkür ederim.ayrıca blogunuzun adını çok beğendim :)

Seda merhaba,
evet , bugün mutlaka Yağmurcuğun okuluna uğrayıp bu kurabiyeleri dağıtacağım..geçen senede hep çocuklara birşeyler yapar götürürdüm ve her zaman benden beklemeye başlamışlardı..umarım bu senede hoşlarına gider :)

Melek,çokkk teşekkür ederizz :) elimden geldiğince doğru bir örnek oluşturmaya çalışıyorum Yağmurun gözünde..

Seda, bu konuyla ilgili biraz sonra size bir mail yazacağım ):

Beste merhaba,

tüm güzel dileklerinin milyonlarca fazlasını senin için diliyorum, çok teşekkür ederizzz :)
kurabiyelerin kıtırlığı, gevrek olmasından..biraz fırında fazla tutunca çok gevrek ve lezzetli oluyorlar :) ( tereyağı güzel bir gevreklik ve lezzet veriyor)

Butterfly, beğenmene çok sevindim :) dün bizde kıyamadık yiyemedik :) kavanozun içerisinde süs gibi baktık :) ama bugün midelere gitmesi lazım ..

aslı, Ülviye spider man'i elleriyle şekillendirdiği için bu kadar güzel olmuş bence, onun hamaratlığı :)
ama öğrenmek istediğin detayları ona sorabilirsin ;

http://pastalarimiz.blogspot.com/2006/11/lviye-zmenin-spider-man-pastasi.html

mutlaka sana yardımcı olacaktır..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Kurabiyelerin çok güzel görünüyo bende 2 gün önce birkaç çeşit kurabiye yapmıştım ama aklıma hiç gıda boyası kullanmak gelmedi hatta değişiklik olsun diye bir kısmının hamurunu kakaolu yapmıştım.Ama bir dahaki sefere mutlaka renkli kurabiyereli deneyeceğim.Bir de sormak istediğim birşey var ben toz gıda boyası aldım fakat henüz kullanmadım ve dün gittiğim coccolatta boya alırken eğer ilkkez kullanacaksanız jel boya sizin için daha iyi demişlerdi bende aldım henüz onlarıda kullanmadım çünkü ben şeker hamurundan pasta yapmak istiyorum haftasonu. şimdi elimde 1 kırmızı toz boya 1 sarı 1 mavi jel boya var ben bunları birbirleriyle karıştırabilirmiyim yani bu 3 ana renkten ara renkler çıkartabilirmiyim nasıl yaparım zahmet olmazsa yardım edermisiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba,blogunuzu yeni keşfettim. Tarifleri anlatış biçimizin ve elde edilen ürünler çok güzel. Ellerinize sağlık. Sizi izninizle linklerime eklemek istiyorum. Sevgiler

Adsız dedi ki...

harikasınız burcu hanım bende geçen gün denedim renkli kurabiyeleri ama damla çikolataları hiç düşünmemiştim yarın için mutlaka yapıcam bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler ve ellerinize sağlık..sevgilerle

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Gercekten harika kurabiyeler yapmissin.Bende kizimla beraber pazar gunu yapayim bu seker seylerden :)
Bu arada cok mutluyum :))))) Yarin ilk seker hamuru denememi yapacagim. Nuans'da toz jelatin buldum, kavanoz icinde 2 YTL.:) cok sevindim dogrusu, benim cevremde metro market yoktu.
Neyse bakalim neler olacak :)Sonucunu bildiririm artik :))))))))Sana cok tesekkurler Burcu beni boyle guzel ugraslarla tanistirip mutlu ettigin icin canim :))
Sevgiler....

Adsız dedi ki...

Burcu hanım pastanelerdeki çikolatalı pastaların üzerinde akışkan bir krema oluyor pekmeze benzer tadını çok beğeniyorum pastalarımda kullanmak istiyorum nasıl yapıldığına dair bir bilginiz var mı? Blog açmam için bana mail atacaktınız ama gelmemiş sizi sıkıştırmak istemem acaba mailimde mi bir sorun var bilemedim onun için yazıyorum müsait olduğunuz zaman demiştim zaten ne çok şey istiyorum sizden diye utanıyorum açıkcası.. sevgiler

Adsız dedi ki...

Hayranınızım keşke İstanbulda olsanız ah ah ellerinize gönlünüze sağlık bayıldım süperrrrrrrrrrrrrr

Adsız dedi ki...

Düzeltme pardon ya siz zaten burdasınız ben dört gözle pasta siperişi olayını bekliyorum sıradayım:)))

Adsız dedi ki...

Fatma merhaba,
bende 3 ana renkten renkler oluşturuyorum.
kırmızı + sarı = turuncu
kırmızı + mavi= mor
mavi + sarı = yeşil

bu yöntemle kend renklerini oluşturabilirsin. koyuluklarını açıklıklarını az ya da biraz daha çok ekleyerek ya da beyaz hamur katarak dengeleyebilirsin. ama aklıma toz ve jelin bir arada kullanılmasının uygun olupolmayacağı geldi. belki hamurun kalitesini etkileyebilir. Keşke ya hepsini toz ya da hepsini jel alsaydın. ama çok az bir hamura hem tozu hem jeli bir arada kullanarak dene, büyük ihtimalle sorun olmaz..

Sammy, çok memnun olurum linklerine eklenmekten..bende seni eklemek isterim..

Buket, rica ederim..damla çikolata veya çikolata kırıkları kurabiyelere gerçekten çok yakışıyor, denemeni tavsiye ederim..

Nilgün, merakla pastanın sonucunu ve mümkünse fotoğrafını bekliyorum..
pastaci.burcu@gmail.com

Seda, hemen mail atıyorum..
pastaların üzerindeki çikolatalı ganaş olabilirmi? yoksa parlak jöleyemi benziyor?

Tuğba, çok teşekkür ederim :)
Yağmurun rahatsızlığı sebebiyle sipariş bölümümü daha hayata geçiremedim ama inan çok yakında :) (dizi film gibi oldu )

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Damla çikolataları direk üzerine mi bıraktın ? herhangi bir şeyle yapıştırdın mı? (yumurta beyazı gibi...)
teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Damla çikolataları direk üzerine mi bıraktın ? herhangi bir şeyle yapıştırdın mı? (yumurta beyazı gibi...)
teşekkürler

Adsız dedi ki...

Zerrin, hiçbirşeyle yapıştırmadım..öylesine pişirmeden önce üzerilerine serpiştirdim..zaten ısıyla kurabiyelerin üzerine yapışıyorlar..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok geçmişler olsun acil şifalar ufaklığa

Adsız dedi ki...

burcu abla merhaba ben bu renklı kurabiyeleri yaptım super oldular kırmızısını ve kalp şekillerini yaptım nişanlıyım ve nısanlıma götürddüğümde çok beyendıgını defalarca söledi))mukemmel bi süpriz bence bu kırmızı kalpler abla bişi soracağım bu kalıpların harf olarak çeşidi varmı acaba bi supriz daha geldide aklıma)))aa bide çok oldum ama bu kurabiyeleri koydugun kapları nereden buluyon abla ya bılgılerini beklıyorum merakla ii akşamlar ii tarifler

Adsız dedi ki...

herşey harika ellerinize sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

rica etsem kakao veya çikolatalı rokoko yapar mısınız?Çok seviyorum fakat hem kolay hem çok çabuk yapılsa iyi olur.Şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

Tuğba, neyseki iyileşti :) teşekkür ederiz..

Hüsniye, nişanlının süprizlerini beğenmesine çok memnun oldum :)
harf şeklinde kalıplar var ama bulmak çok zor..bende bulamıyorum, yurt dışından alacağım..ama büyük harf yapmak istersen kendin keserek şekil verebilirsin..
kutularımı veya torbalarımı heryerden alabiliyorum..buradaki torbayı eminönünden nüansın karşısındaki torbacıdan almıştım..

Fatma, yaparım tabiiki..ama birazcık bekletebilirim seni..araya başkaları girecek :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ablacım cok saol evet cumartesi amcamın kızıyla(salıha erozan)nuans gittik oradada yoktu tamam ablacım denicem fikrin için saol ok bıdahakı gidişimde bakacağım bizde nuansın yanındakınden aldık çok güzeller ya tarıflerinde superr bu sıteyı bana tavsiye eden ablacım(saliha erozana)çok tşklerr senı seviyorum ablacımm

Adsız dedi ki...

merhaba bende sitenizin müdavimiyim artık.sizi çok sevdim herşeyi ayrıntıyla anlatmanıza bayılıyorum.eminönüne gidip gıda boyası aldım ve yılbaşı kurabiyesi denedim inanamıyorum oldu süperrr çocuklar baYıldılar.tariflerizi heycanla bekliyoruz ellerinize sağlık özlem s.

Adsız dedi ki...

Burcucum supersin. Bu kurabiyeleri kizimla denedik. Toz zencefilimiz yoktu, sadece tarcin ekledik, bir de yarim olcu yaptik.Enfes oldular kitir kitir,ellerine saglik arkadasim.

Adsız dedi ki...

Sitenizi çok beğendim.Tarifler harika.Ben de bir an evvel yapmak için sabırsızlanıyorum.WİLTON marka kurabiye kalıplarından Ankara'da nerede bulabilirim?Aslında başka bir marka da olabilir önemli olan her yerde satılan standart kalıplardan farklı olmaları.Şimdiden teşekkür ediyorum..Görüşmek üzere..

Adsız dedi ki...

asdfgmjkhjhh

Adsız dedi ki...

Deniz merhaba,

Ankara tariflerine yeni ulaşabildim ;

-PASTACILIK EKİPMANLARI
ÖZANKARA TOPTANCILAR SİTESİ 2. BLOK NO: 54 MACUNKÖY-ANKARA
TEL: 312-397 75 96

2-ÇELİKAY
ADRES: Arif yaldız cad.no:75 mamak/ANKARA
TEL:362 97 62

3-PASTACILIK DÜNYASI

Öz Ankara Toptancılar Sitesi 3.blok
No: 89 Macunköy-Ankara

Tel:397 03 49-60

4-GİFT&GOURMET HOUSE

ADRES:
Kenedi Caddesi No:151/1 Gazi Osman Paşa 06700 GOP-Ankara-Türkiye

Tel: 0312- 466 12 32

Adsız dedi ki...

blogun okadar güzel ve şirinki bakmaya doyamıyor insan ellerine sağlık kurabiyelerse çok şeker,sevgiyle kal...

lerzankara dedi ki...

seker hamurlarım sertleşti bayagıda cok
nasıl tekrar kullanabilirim

mehtap dedi ki...

merhaba burcu hanım;
tarçınlı kurabıyenızı denedım ve mükemmel oldu tam benım ıstedığım tatda ve kıvamda :)gıda boyasıyla renklendırerk şekıl verdım çok guzel oldu eşime 1. yılımız için süprizi yaptım çok beyendı verdığınız bılgıler için çok teşekkürler..

gizem dedi ki...

bende renkli kurabiyeler yapıcam ama küçük bi yerde yaşadğım için imkanlar kısıtlı sadece sıvı gıda boyası bulabildim sizce olurmu ? yılbaşından önce cevap alablrsem sevnrm :))