Çarşamba, Kasım 22, 2006

ÇİKOLATALI & FINDIKLI MUFFİN..






































Bu hafta, hafta sonu düzenleyeceğim bir organizasyon için çok yoğun geçiyor..bu akşam mutfağa girip sanırım Cumartesi öğlenine kadar çıkamayacağım. Bakalım bu işlerin altından kalkabilecek miyim :)

Dün Çikolatalı Pasta grubundaki yazışmalardan , sevgili Burcu'dan bir pudra şekerci numarası öğrendim. Bu numara tam bir ilaç gibiydi. Şeker hamuru çalışırken çok iyi çekilmiş, marketlerde satılan pudralardan farklı bir pudra şekeri çeşidi kullanılır aslında. Bu tip pudra şekeri ile muhteşem şeker hamurları ve modelleme hamurları hazırlanabiliyor. Bende Burcu'dan bu numarayı alınca hemen Celal Bey'i aradım. Gerçekten çok iyi niyetli ve yardımsever bir beyle görüştüm. Göztepe Örnek Mahallesinde olduklarını söyledi. Yolu uzun uzun tarif etti. Bende hafta sonu düzenleyeceğim organizasyon için ,bu şekerlerden almak için yola çıktım. Neyse biraz dolanıp dükkanı bulabildim. Ama bu seferde kapı duvar ile karşılaştım. Celal Bey yoktu. Hemen telefon açtım. Karşıya geçtiğini ve pastanelere şeker dağıttığını söyledi. Bende dükkana geldiğimi ve çok üzüldüğümü söyledim. Oda benim evimin yakınlarındaki bir pastaneye şeker bırakabileceğini söyledi. Ve bir pastanede anlaşıp oraya şeker bıraktı gerçekten de :) ben parasını nasıl ulaştırabileceğimi sorduğumda "bu da benim cezam , size de hediyem olsun " dedi. Allah'ım böyle insanlar var mı gerçekten :) Bana 5 kilo şeker bırakmış.ne kadar mutluyum anlatamam. Hemen yarın bu şeker hamuru ile ve Coccolat'tan aldığım Tylose-C ile hamur çalışmalarına girişeceğim. Detaylar için Pazartesini bekleyin lütfen. Paylaşacak çok şeyim olacak :)

Saray Pudra Şekeri- Celal Bey
Tel: 0 216 324 12 00
Örnek Mah. Bakü Sok. No=35 Göztepe- İstanbul

Burcu'cuğuma ve telefonu temin etiğin muhteşem insandan buradan tekrar teşekkür ediyorum..

Bu muffinleri ise çok kısa zamanda , görüşeceğim bir arkadaşım için hazırladım. Muffin yapmak hem çok zevkli hem çok pratik oluyor. Sonucunda ise ortaya çok şirin kekcikler çıkıyor :)
Hatta bugün 1 saat kadar önce , muffinlerden ayırdıklarımın bir kısmını sevgili Filiz ve Emre bebek ile yedik :) Filiz 'i aslında bir çoğunuz tanıyorsunuzdur. Muhteşem bir takı tasarım blogunu başarı ile yürütüyordu. Sonra hamile kaldı ve ağır geçen hamileliğinden dolayı işlerine ara vermek zorunda kaldı. Şimdi ise bebişi 4 aylık oldu ve yakında takılarına ve blogunu geri döneceğini söylüyor. İşte az önce bu muhteşem çift bizim evdeydi. Yağmur okulda olduğu için bebişi göremedi ama tekrar buluşacağız :)

Muffin için gerekli malzemeler ;

orta boy muffin kağıtcıklarını kullanırsanız 24 adet muffiniz olacaktır.

  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı toz kakao
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı sıvı vanilya
  • 1 su bardağı kıyılmış bitter çikolata ( 80 gr kadar)
  • 1/2 su bardağı kırık veya file fındık

Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumurtaları ve şekeri kremsi bir yapı alana kadar çırpalım. Un, kabartma tozu, toz kakaoyu ayrı bir kaba eleyelim.

Yumurta ve şeker kremsi bir yapı alınca sırasıyla vanilya, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpalım. Kuru malzemeleri de ilave edip homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edelim.

En son fındıkları ve çikolataları ilave edip, tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karışımı karıştıralım.

Muffin kalıplarımıza kağıtlarımızı yerleştirelim. Üzerine 2-3 çorba kaşığı karışımdan dolduralım.

Ben 12'li muffin kalıbı kullandım. İki seferde pişirdim ve 24 adet muffin elde ettim.

Yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahta 1 saat soğutup servis yapabilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun.

40 yorum:

Adsız dedi ki...

buralara geldiğini bilseydim seni ağarlamak isterdim.Seni çok merak ediyorum.muffinler harika gözüküyor...hafta sonu 40 kişilik bir davet olcak arkadaşımın ve benden yardımcı olmamı istedi.sence o kadar insana ne yapabiliriz ...bana güzel bir tarif önerebilirmisin.

Adsız dedi ki...

enerjine hayranım Burcu çok leziz görünüyor muffinler pazartesiyi , vereceğin yeni tarifleri sabırsızlıkla bekliyorum.Bende pastacılık kursuna gitmeye karar verdim umarım senin kadar başarılı olurum çook öpüyorum seni ...

Adsız dedi ki...

harika görünüyor muffinler,ellerine sağlık.pazartesiyi bekleyin demişsin daha çoook var ya :( seni bukadar uğraştıracak organizasyonu da merak ettim doğrusu :)

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Burcucum yahoo grubunuzda bir kursdan bahsediliyor eğer nasıl bir kurs olduğunu nerede olacağı ve ücretini blogunda anlatırsan sevinirim

Adsız dedi ki...

Artık doğrusu seni merak etmeye başlamıştım Burcucum ,sayfa yenilenmeyince nedense içimi endişe kaplıyor, sonrasıda çok tatlı bir heyecan ,döktürmüşsün yine arkadaşım..:))ellerine sağlık. Ama esas bomba pazartesi sanırım ve yaşasın tabiki çünkü yine pazartesi sendromu olmadan geleceğim işe ...:))merakla bekliyorum pazartesiyi...:)

Adsız dedi ki...

mrh bugün tesadüfen içimden muffin yapmak geldi harika bir tarif bulmalıyım diyordum ki tesadüfün bukadarı mükemmel bir muffin tarifi karşımda duruyordu hemen yaptım ve ben üzerine çikolata sosu ve damla çikolatada ekledim harika oldu çikolataya bayılıyorum :) ellerinize sağlık burcu hanım..

Adsız dedi ki...

merhaba! size yardımcı olan beyle ilgili yorumum,insanın kalbi temiz olunca hep iyiliklerle karşılaştıgı şeklinde olacak.Elinize saglık yine döktürmüşsünüz.Birşey sormak istiyorum mutfak tartısı alacağım,konunun uzmanı olarak bana önerebileceğiniz bir marka/ ürün var mı? almışken iyi birşey almak istiyorum,mesela aynı zamanda sıvıları da tartanlar varmış,yardımcı olursanız çok sevinirim,güzel çalışmalar...

Adsız dedi ki...

Celal Bey, gerçekten bambaşka değil mi Burcu'cuğum:) Ve bana inan pudra şekerini kullanınca şok olacaksın, böylesi bir fark beklemiyordum ben.

Adsız dedi ki...

Yardıma ihtiyacınız varsa seve seve gelirim.Pazartesiyi bende merakla bekliyorum.Muffin tarifinde sıvı vanilya demişsin.Burda varmı?1 paket fazlamı gelir?(toz olan)Teklifim gerçekten geçerli.........Sevgiler Suzan

Adsız dedi ki...

ya harikasin bu kadarda olmaz ellerine saglik cok guzel gorunuyo artik bende seni siteden ayrlilamiyorum cok mukemelsin artik pazartesi gununu beklicem kendine iyi bak fransadan manolya

Adsız dedi ki...

burcu meraba
sen beğenmemiş olabilirsin yaptıklarını ama sevgiyle yaptığın bu hazırlık, masa düzenin senin ne kadar iyi bir ev sahibi olduğunu gösteriyor zaten ..yüreğine ve ellerine sağlık.
Bu arada yeni bir site daha keşfettim adı "CAKE STUDİO"bu bir pastane ve içinde tarifleri bile var harika bence:)
sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

melek yüzlü Burcu'cuğum, gayretli arkadaşım, bu gün anlaşılan şekerkaçmış sen kovalamışsın, ama azmin elinden ne kaçan ne uçan kurtulur. Gerçi şanslı şekerin senin elinden kaçmak isteyeceğini hiç sanmam, senin elinde şimdi kimbilir ne şık hallere bürünecek. Arkadaşım hafta sonu için sana çok çok ama çok kolay gelsin. Pazartesiyi iple çekeceğimiz için bize de kolay gelsin.Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Burcu,
Çok guzel olmular ve yarın bir aksilik çıkmaz ise deneyecegim, sana sonuu yarın yazarım.

Ellerine saglık,
Figen

Adsız dedi ki...

muffinler harika gözüküyor,elinize sağlık. burcu hanım benim yine bir sorunum var. fermodan aldığım şeker hamuru hiç sertleşmiyor.şekil veriyorum çiçekler kurumuyor. acaba içine koyduğum jel boyadan olabilirmi.birde glikozu alalı altı ay oldu.dayanma süresi ne kadar. teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

selam burcu muffinler harika görünüyor.bu arada pazartesiyi bende iple çekiyorum.celal beyede helal olsun valla.burcu sana bişey soracağım ama kolay doğum günü pastasıyla ilgili olacak.haftaya yapmayı istiyorum.twitili gofretlerden aldım yalnız satıcı eğer pastayı bir gün önceden yaparsam gofreti ıslatmama gerek olmadığını ertesi güne kadar yumuşayacağını söyledi.benim için önemli olan senin fikrin.bende bir gün önceden hazırlayacağım pastayı ne dersin ıslatayımmı twitiyi yoksa ıslatmayayımmı..sevgiler ve.. kolay gelsiin..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba.Sana yardıma gelmeyi çook isterdim:)))Pazartesiyi iple çekiyorum.Kimbilir neler çıkacak ortaya.Kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum kolay gelsin;)Bu yoğunluğun sonunda masada yaptıklarını yiyenlerin gülümsemeleri herşeyi unutturacak...Nasıl bir keyif alacaksın tahmin ediyorum. Sabırsızlanıyoruz ve pazartesiyi bekliyorum canım... Sevgiler

Adsız dedi ki...

cok guzel

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Sana çok teşekkürler.Uzun zamandır pudra
şekeri imalatçısı bulmak için uğraşıp
duruyordum.Saray Pudra şekerini görünce inan çok sevindim.
Süper, süper daha ne diyeyim ki.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Merhaba, o muhteşem insan, Celal Bey in abisi Fevzi, yani benim babam. Bir insanı bu kadar güzel tanımladığınız için size çok teşekkür ederim. İnanın yazdıklarınız beni ağlattı. Senelerdir en iyi pura şekerini yapmak için çalışan bu insanlar adına size teşekkür ederim. Çünkü inanıyorum ki iyi insanlar kadar, iyilikten anlayanlar da çok az. Ben onlarla, onlar da şekerleriyle gurur duyuyorlar. Size yürekten sevgiler

Adsız dedi ki...

Selen merhaba,
arkadaşın ile aynı durumdayım :) bende yaklaşık o kadar kişiye davet vermek için hazırlanıyorum..
o kadar çok şey olabilirki..ben açık büfe hazırlayacağım.çocuklar için ayrı büyükler için ayrı..her bir gruba ayrı ayrı menüler hazırladım..neyse pazartesi anlatırım detayları..
nasıl bir şeyler istediğinizi yazarsanız yardımcı olurum :)

SEDA merhaba,
kursa gitmeye karar vermene çok sevindim :) hangi kursa gideceksin ?

yahoo'da ki kurs çikolata kursu..movenpick otelin çikolata kursu..en az 15 kişi toplanmamız gerekiyor..otelle dün tekrar fiyat için vs. konuştum..bana geri dönecekler..ama kesin Cumartesi günü yapılacak..

Seda merhaba,
evde yapılacak bir davet..ama çok kalabalık olacak..çok heyecanlanıyorum bakalım becerebilecekmiyim :)

Üliveye'cim, evde kalabalık parti vermek çok zormuş:) bütün işi gücü bıraktım, menüleri, evin düzenini, davetlileri, davetiyeleri vs. uğraşıyorum..organizasyon şirketlerinin durumunu çok daha iyi anlıyorum :) endişelenme :) şimdilik iyiyim :)
umarım altından kalkabilirim..

Buket, ellerine sağlıkk :)) çok mutlu oldum gerçekten.afiyet olsun..

Ebru merhaba,
nazik sözlerin için çok teşekkür ederim..bence sen kendi içindeki güzelliklerden , bu olayıda güzellikle bağladın :)
tartı konusunda, çoğu kurslarda veya pastanelerde Tefal'i hassas elektronik tartısını kullanıyorlar. çok kullanışlı birşeydi..ama geçen hafta Bosch'ta da aynı ona benzer, sıvılarda ölçebilen bir tartı görmüştüm hatta ilgimi çekmişti..ama fiyatını sormamıştım..istersen hem Tefal'a hemde Bosch'a bir bak..istersen ben bakarım..

Burcu'cuğum, tekrar teşekkür ederim sana :)
yarın yada bu gece kullanacağım ve çok heyecanlıyım:) Coccolat'tan tylose-c'de aldım..glikoz, gliserin, jelatin tam donanımlıyım :)

Suzan merhaba,
çok naziksin,çok süpersin :) sana ne desem az..yiyecekleri tek başıma hazırlıyorum ama diğer işlerde yardımcı olacaklar neyse ki :)
sadece Zuhal'dan bir şey rica ettim, oda beni kırmıyor :) çok çok teşekkür ediyorum..gerçekten çok sağol..yardım etmiş kadar mutlu ettin beni :)

Manolya, çok teşekkür ederim canım :)
sana dün gece mail attım , umarım ulaşmıştır:) herşey için tekrar teşekkürler..

Lisya merhaba,
canım daha birşey hazırlayamadım , yoksa sen geleceğimi görüyorsun, yaptıklarımı beğenmiyecekmiyim dersin :(
umarım o kadar kötü olmaz..
Cake Studio'yu bende Zuhal'den duymuştum. gerçekten pastaları çok lezzetliymiş..hatta şeker hamurları bile çok lezzetliymiş..çilek aroması katıyorlarmış..bende aromalı şeker hamuru denemesi yapacağım..

Ufuk'cuğum, çok teşekkür ederim canım :)
ben şeker konusunda azimliydim ama karşımdaki insanın iyiliği bana yardımcı oldu..yoksa herkes o insan gibi davranmaz..1 kuruşun peşinden bile insanlar birbirlerini nasıl kırıyorlar, sen daha iyi bilirsin..
umarım her zaman karşımıza böyle iyi insanlar çıkabilir :)

Figen'ciğim, sonucunu bekliyorum :)

merhaba,
Fermo'daki şeker hamurları çok sert olmuyor zaten..yapısı yumuşak..ama biraz sertleşmesini istiyorsan çiceklerini tozşeker serpiştirilmiş bir tepsinin üzerinde kurutabilirsin ve hamurunu çok pudra şekeri ile yoğurabilirsin..
glikoz uzun süre , ağzı sıkı kapalı , serin bir ortamda saklanabiliniyor..

Beste'ciğim merhaba,
ben gofreti ıslatarak yaptım ve 2-3 gün yedik. ıslatmamım hiçbir mahsuru olmadı..pastanın yapısını veya şeklini bozmadı..hatta 3 gün süre çok az pasta kalmıştı..üzerindeki gofret yavaş yavaş kurumaya başlamıştı..
bence ıslatmalısın. zaten çok fazla ıslatmıyoruz..

Kübracığım, sende bana yardım etmişsin kadar oldun, çok teşekkür ederim canım :)

Hülya,umarı yaptıklarım beğenilir..insanın elinde değil, korkuyorum :)

çok teşekkürler..

Najda , rica ederim..dediğim gibi Burcu'dan öğrendim bende..
gerçekten şekerlerinden herkes çok memnun..bende bu akşam veya yarın kullanacağım ve sonucunu paylaşacağım..

Zeynep merhaba,

sizin gibi iyi ve muhteşem insanlar ile tanıştığım için çok mutluyum :) ayrıca yazdıklarımı okuyup buraya yorum yazman ayrı bir güzellik:) gerçekten bana çok büyük bir iyilik yaptınız..en yakın zamanda tekrar geleceğim..umarım bu sefer sizleri görebilirim :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sevgili burcu vereceğin davet muhakka ki çok başarılı geçecektir bundan hiç şüphem yok ben sadece geçtiğimiz gün kü yazın üzerine öyle bir yorumda bulunmuştum umarım yanlış anlaşılmamışımdır tarafından..
sevgiler

Adsız dedi ki...

mufinler yine harika ellerine sağlık ben biraz alakasız olacak ama inci şekerlemelerini nereden aldığınızı soracaktım Eminönünden bulabilirmiyiz cevaplarsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler.özlem s.

Adsız dedi ki...

Burcucum eminim çok güzel tatlar hazırlayacaksın misafirlerine pazartesiyi bekliyorum bende coccolat yaşpasta kursuna gitmek istiyorum daha önce pasta ile ilgili bir eğitim almadım (senin öğrettiklerin hariç)ama şeker hamurundan ziyade bol çikolata kremalı pastaları seviyorum sen nedersin p3 benim için uygunmudur?

Adsız dedi ki...

Burcu cugummmm,
Bugun Cafe de yaptım eve gelmeden once, nasıl oldu dersin ? Super tabiii:)) Vallahi o kadar kolayki yapımı, ben biraz kucuk muffin kagıtlarına yaptım o boy vardı elimde, 36 adet berektli oldu bana:)) ve ben sanırım 25-30 dk. da pişirdim. Belki benim fırın sanayi tipi ya o yuzden olabilir, ben cok begendim cok kolay bir tarif cunku fazla vaktim olmadıgı için cıkmadan yapabilecegim tarifler cok makbule geciyor artık:)
Tekrar paylastıgın için teşekkür ederim,

Ve sana Davetin için coookkk kolaylıkla diliyorum ve pzt. yi iple cekiyorum cok merak ediyorum inan..

SEvgilerimle,
Figen

Adsız dedi ki...

sevgili hayat pasta ve güzellikler öğretmenimiz birde matematik vardı sanırım
atatürkçü ileriye bakan ve yenilikçi kişiliğiniz herzaman hayranlarınızın sayısını artıracaktır
sizin 24 kasım öğretmenler gününüzü sevgi ve saygıyla kutluyorum
sizin gibi ayddın ve sevgi dolu egitimi hayata yayan nice nesillere ışık olan duruşunuza en içten duygularımla hayranlığımı bildiririm
sevgilerimle
aynur biçer

Adsız dedi ki...

Burcu canım senin , anneciğinin bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Adsız dedi ki...

annenize de sevgiler iyiki varlar
değerlere sahip çıkan insanların değerlere sahip çıkan çocukları oluyor

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşıııım
Öncelikle anneciğinin ve senin öğretmenler gününüz kutlu olsun sizin gibi aydın,ufku geniş,Atatürk'çü laik kişilerin öğretim kurumunun içinde gerçek yerlerini almasını yürekten diliyorum ve sizleri çok seviyorum senin vasıtanla da tüm öğretmenlerimin ve öğretim görevlilerinin günleri kutlu olsun.
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Burcucum sen herşeyin üstesinden gelirsin, eminim herşeyin kusursuz olacak.Allah kolaylıklar versin. Bu parti Yağmurun iyileşirken kafasında planladığı bir parti mi acaba? Anneciğinin ve senin öğretmenler gününü kutluyorum canım. Şimdiden iyi eğlenceler diliyorum sizlere. Sevgiyle kalın. Öpüyorum

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ BURCU KOLAY GELSİN. NE DAVETİ VERİYORSUN MERAK ETTİM DOĞRUSU.

Adsız dedi ki...

Bende senin ve annenin ayrıca tüm öğretmenlerin gününü kutlarım. İyki varsınız ve yolumuzu aydınlatıyorsunuz...

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,

Ben aslında çalışıyorum ama mutfağa da çok düşkünüm. Hatta bu sene Chef Istanbul'da ileri pasta kursuna bile gittim ama maalesef bir yurtdışı semineri nedeniyle son ders olan pasta süslemeye katılamadım. Senin yazılarını ve tariflerini de zevkle okuyup uyguluyorum. Sana sorum, eve Kitchen Aid almak istiyorum. Sence sadece evde kendimiz için birşeyler hazırlayan birisi olarak çok mu fazla masraf yapmış olurum? Fikirlerin için teşekkürler, sevgiler,

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu hanım, sabırsızlıkla haftasonunun geçmesini bekliyorum bakalım ne süprizlerle karşımıza çıkacaksınız. Ayrıca kurs için çikolata grubunda da mesaj atmıştım böyle bir organizasyon düzenlerseniz sizlerle olmaktan zevk duyarım.
Sevgiler ve iyi haftasonları.

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık bende herkes gibi heyecanla pazartesi gününü bekliyorum bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım Öğretmenler Günü ile ilgili yazına yorum yazamıyoruz herhalde.O yüzden ben de bu sayfana geldim.Annenin,senin ve tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.Davet için ben de sabırsızlıkla bekliyorum;))Sevgiyle...

Sibel dedi ki...

Bu güzel muffinleri dün akşam kızkardeşimin evine dönerken götürmesi için yaptım. Pişer pişmez gecenin bir saati dayanamayıp cappuccinolarımız eşliğinde tadına baktık:) Çok güzel olmuşlardı, hazır fındıklı topkeklere benzettik biz tadını. Denemek isteyen herkese öneririm!

Adsız dedi ki...

bu çikolatlı tartoletleri küçük kağıtarın içinde pişirmek mümkünmü acaba birde kutuya koyup 2 saatlik mesafeye göndersem krema erirmi teşekkür ederim cevabınızı dört gözle bekliyorum...

Adsız dedi ki...

slm ben tarifinizi denedim ancak çok kabardı ve üzeri sert oldu.neden acaba?

Adsız dedi ki...

mrb muffinlerde sıvı vanilya kullanmışsınız onun yerine toz vanilya kullansam herangi bi değişilik olurmu bi paket toz vanilya yetermi?