Perşembe, Kasım 02, 2006

KALPLİ KAKAOLU KURABİYELER






































İzmir'de Bostanlı'da çok sevdiğim butik bir pastane vardır. Adı "Bravo Pastanesi". Öğrencilik yıllarımda da sabahları kahvaltıya , akşamüstleri de limonatayla birlikte atıştırmaya giderdik. O zamanlar mutfakta şimdiki kadar vakit geçiremezdim ama bulduğum her fırsatı pastaların ve yemeklerin arasında geçirirdim.

Öğrencilik yıllarımdan sonra ise her İzmir'e gittiğimde mutlaka Bravo'ya uğrar ve birkaç kilo kalpli kurabiye alırım. Oranın kalpli kurabiyeleri incecik, kıtır kıtır ve çok lezzetli olurlar. Uzun zamandır ise kendi mutfağımda o çok sevdiğim kurabiyelere benzer bir kurabiye yapma fikri oluşuyordu ve en son dün mutfağa girip birkaç çeşit tatlı çıkarıp yoruldum :) ama çok tatlı bir yorgunluktu. Bundan sonra biraz daha fazla üretken olmam ve mutfakta vakit geçirmem gerekecek çünkü "Pastacı" dışında başka bir sayfam daha olacak..

















Kurabiye Hamuru için gerekli malzemeler ;



  • 1.5 su bardağı un
  • 120 gr tuzsuz tereyağı (tereyağı miktarı arttıkça kurabiyelerin lezzetleri ve kıtırlıkları artacaktır)
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı toz kakao ( ben "Nomu Cacao" kullanıyorum. Fiyat olarak diğerlerine göre daha pahalı ama kalite ve sonuç olarak çok farklı)
  • 1 yumurta
  • yarım çay kaşığı karbonat

Üzeri için ;

  • 60 gr sütlü + 60 gr bitter küvertur
  • isteğe göre inci şekerlemesi

Tereyağını ve yumurtayı kurabiye yapmaya başlamadan 40 dakika önce buzdolabından çıkaralım ve oda ısısında ılınmalarını bekleyelim.

Unu, kakaoyu, pudra şekerini ve karbonatı geniş bir hamur yoğurma kabına eleyelim. Ortasını elimizle açalım ve yumurtayı kıralım. Tereyağını ise küp küp kesip yumurtaların üzerine ilave edelim ve unları ortaya doğru toparlayarak yoğurmaya başlayalım. Yaklaşık 5-6 dakika hamurumuz toparlanana kadar yoğuralım. Streç filmle kaplayıp 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletelim.

1- Buzdolabından hamurumuzu çıkartalım. Tezgahımızın üzerine bir avuç kadar un serpiştirelim. Ve hamurumuzu merdane ile incecik açalım. İnce açtığımız hamurumuzu kalpli kalıplar ile keselim. Kalpli kalıpları çok çeşitli dükkanlarda bulabilirsiniz. Paşabahçe'de, İkea'da, Fermo'da, Nüans'ta, Esse'de vb. birçok mutfak eşyası satan mağazalarda bulabilirsiniz. Hatta büyük süper marketlerde bile rahatlıkla kurabiye kalıpları bulabilirsiniz. Kurabiye kalıplarını ayrıca şeker hamuru çalışırkende kullanabilirsiniz.

2- Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım. Yağlı kağıt veya silpat serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi yerleştirelim. Yaklaşık 2 fırın tepsisi kurabiyemiz çıkacaktır.

Isıttığımız fırınımızda yaklaşık 15-20 dakika arası pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızın üzerinde kurabiyelerimizi soğutalım.



















3-4 Kurabiyelerimiz soğurken yurt dışında yaşayan okuyucularım için (özellikle Fransa, İtalya bölgesindekiler için) çok sevdiğim ve çok iyi sonuç aldığım çikolataların adlarını vermek istedim.
Birçok ülkede marketlerde "Dessert Chocolate" olarak satılan, tatlılar için özel olarak üretilmiş çikolatalar satılmaktadır. Türkiye'de bu çikolatalar marketlerde satılmamaktadır. Pasta malzemeleri satan mağazalarda ise "küvertur çikolata" olarak ta satılmaktadır.

Sonuç olarak hem dessert chocolate'lar hem de küvertur çikolatalar özel olarak tatlı yapımı ve çikolata eritmek için üretilmişlerdir. Tatlı ve pastalarınızda daha iyi sonuç alabilmek için bu tip çikolataları kullanmanızı tavsiye ederim.























5- Kurabiyelerimizi yaklaşık bir saat bekleyerek soğutuyoruz. Toplam 120 gr olan çikolatalarımızı benmaride eritiyoruz. Eğer kuvertür veya dessert chocolate kullanırsanız çikolata ile çalışmanız çok kolaylaşacak ve çok daha iyi sonuçlar alacaksınız.

6-7 Erittiğimiz çikolatalarımıza kurabiyelerimizin bir kısmını batıralım. Ve fazla çikolatasını süzelim. Ben süzmedim çünkü bizim evdekiler kurabiyeleri çok çikolata ile seviyorlar.




















8- Çikolataya batırdığımız kurabiyelerimizi tekrar yağlı kağıt veya silpatın üzerine yerleştirerek kurutalım. Kurutma işlemi sırasında buzdolabını kullanmayalım, oda ısısında serin ve kuru bir yerde uygulayalım.

Eğer isterseniz çikolatalar daha ıslakken inci şekerlerimizi üzerlerine serpiştirebiliriz.

Bu kurabiyeleri şık bir kutunun içerisine yerleştirerek sevdiklerinize hediye olarak ta götürebilirsiniz. Eminim çok hoşlarına gidecektir.

Hepimize afiyet olsun...

58 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucum çok güzel olmuş. Sevgi dolusun ve bunu yaptıklarına yansıtıyosun. Çok seviyorum seni ve yaptıklarını :)

Adsız dedi ki...

merhaba
herzamanki gibi çok güzel görünüyorlar.
Ellerinize ve yüreğinize sağlık.sevgi ve saygılar.görüşmek üzere hoşçakalın

Adsız dedi ki...

Pastacım ellerine sağlık çok güzel kurabiyeler ben bugün mikrosa gittim glikoz almak için bana tatlandırıcı gösterdiler yanlıştır diye almadım akşam tekrar başka markete gidicem glikoz desem anlarlarmı yada ek başka bişe deniyomu teşekkürler sevgiler

Adsız dedi ki...

Şimdi bunun yanında sade nescafe ne iyi gider ama..:))görüntüden ne kadar lezzetli oldukları anlaşılıyor Burcucum..:))ellerine sağlık..:)))Ayrıca şu kutularınada bayılıyorum daha önce Zuhal hnm. götürdüğün muffinlerin kutusu dikkatimi çekmişti hatta gözüm kalmıştı..:)))

Adsız dedi ki...

Yine harika:) Aklımda iki gündür hep çikolatalı kurabiyeler var. Bunlar çok iyi oldu, yapılacaklar listesine alındı:) Bu arada yeni sayfanı merak ettim, eminim güzel şeyler orada da devam edecektir:)

Adsız dedi ki...

ya inan sana bayılıyorum.keşke yanında olsamda herşeyi senden öğrensem....benim için müthiş bir insansın..sunumun ve kurabiyeler çok güzelllllll.

Adsız dedi ki...

Burcucum gene harika kurabiyeler ve gene bana boz diyeti getirten ve denemek için çıldırtan bi tarif!Siten çok ilham verici gerçekten, ne okusam yapmak istiyorum hemen! Resimlerini koyduğun çikolataları abime ısmarladım hemen, Belçikaya gideceki orda bulabilir sanırım...Bir de bir sorum olacak türfler ve çikolatalar için kullandığın renkli kağıtlardan ben de istiyorum, Beysadan mı alıyorsun?Ankarada aradım bulamadım böyle güzel kağıtları...Muffin kağıdı bile bulamıyorum:((3. kalite kağıt çirkin şeyler var hep.....

Adsız dedi ki...

merhaba burcucum ..ellerıne saglık cok sırın ve asıl gozukuyorlar bende enkısa zamanda gıdecegım zıyaret ıcın yapacagım..ıyı fıkır oldu bu bana tesekkurler...Nomu Cacao yu nereden bulabılırım acaba?fermoda varmıkı?yarında fermo acılısımı yapıyorum bakalım lımıtım ne olacak?:)) sevgılerle....

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Kurabiyeler gercekten cok hos gozukuyor. Tamamen cikolata ile kaplansa nasil olur acaba :)))
Benim sana bir sorum var, acaba Kahve Dunyasinin kuvertur cikolatasini ne kadara aliyorsun ve gramaji nedir? Ben elit marka almistim, cok anormal bir fiyat farki yoksa kabatastaki yerinden almayi dusunuyorum.Bir mahsuru yoksa cevaplarsan sevinirim canim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Uzun süredir siteni takip ediyorum, o kadar güzelki yaptıkların ve anlatım tarzın içim açılıyor moralim düzeliyor gün içinde tekrar tekrar geliyorum çok teşekkürler emeklerine. Tarifle ilgili iki sorum olacak, 1- tuzsuz tereyağı nerede bulunur? pınar veya tikveşli kullansam olmazmı? 2-ne zaman kurabiye yapsam kalıpla kestikten sonra tepsiye koyarken çok dikkat etmeme rağmen şekilllerini bozuyorum, seninkilerin şekilleri çok çok güzel nasıl aktarıyorsun?
Ailene ve sana sağlıklı mutlu günler :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Uzun süredir siteni takip ediyorum, o kadar güzelki yaptıkların ve anlatım tarzın içim açılıyor moralim düzeliyor gün içinde tekrar tekrar geliyorum çok teşekkürler emeklerine. Tarifle ilgili iki sorum olacak, 1- tuzsuz tereyağı nerede bulunur? pınar veya tikveşli kullansam olmazmı? 2-ne zaman kurabiye yapsam kalıpla kestikten sonra tepsiye koyarken çok dikkat etmeme rağmen şekilllerini bozuyorum, seninkilerin şekilleri çok çok güzel nasıl aktarıyorsun?
Ailene ve sana sağlıklı mutlu günler :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Yaptıklarınızı çok beğenerek takip ediyorum ama benim bir eleştirim olacak. Özellikle son zamanlarda yazdığınız yazılarda ayrı yazılması gereken "da"ları birleşik yazıyorsunuz. İngilizce öğretmenisiniz ama Türkçe'yi daha doğru bir şekilde yazmanız başkalarına da örnek olacaktır. Ara sıra yapılmış bir hata olsa belirtme ihtiyacı görmezdim ama nedense bu basit kural pek çok insan tarafından uygulanmıyor.

Adsız dedi ki...

Burcu, kurabiyeler harika görünüyor.Ellerine sağlık canım.'Pasta Siparişi'ni açıyorsan hayırlı ve bol kazançlı olsun.Eğer sakıncası yoksa 2 soru sormak istiyorum.Matematik öğretmenliğine devam ediyor musun? KPSS sonucun nasıl?Teşekkürler.İzmir'den sevgilerimle Gül Göktuna

Adsız dedi ki...

Harikasın,yanlız olmadığımı hissediyorum sitene girdiğim zaman.Üretkenliğin ve kendini geliştirme azmin bize de örnek oluyor.Sağol.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu
Prezentasyon super gorunuyor!! ozellikle en kahverengi ve turkuazin o uyumunu cok severim..cok Şık duruyor :)
Yeni blogunu da heyecanla bekliyorum :)
Bu kadar isi beraber goturup sabirla ve titizlikle asamalari da bizimle paylastigin icin seni bir kez daha alkisliyorum :)
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine sağlık,çok şık bir kurabiye gerçekten...

Adsız dedi ki...

Tülaycığım, çok teşekkür ederim canım..sevgine layık olmaya çalışacağım..

Okyanus, çok çok teşekkür ederim :) görüşmek üzere..

Emine, glikozu Migros veya Gima gibi marketlerde bulamazsın..ancak pasta malzemeleri satan dükanlarda veya tanıdık bir pastane varsa oradan alabilirsin. Ben Eminönü Fermo'dan alıyorum..

Ülviyeciğim, eğer görüşmek nasip olursa , sana tüm İstanbul'da ki kutuları hediye getiririm arkadaşım :)

Yeşim, kurabiyeleri denemeni mutlaka tavsiye ederim..yeni sayfam internette olmayacak bu sefer :)

Selen, çok çok teşekkür ederim :) yan yana olamasakta, ben burada herkesin yanında olmaya çalışıyorum..başarabildiğim kadar da mutlu oluyorum :)

Nikocara, ilham veriyor olmam beni çok gururlandırdı,çok teşekkür ederim :)
ben çikolatalarda kullandığım kağıtları yine Fermo'dan almıştım. Büyük bir kutunun içerisinde satılıyor..Beyda'da da olabilir..hatta Beysa'da Wilton'un çok değişik ve kaliteli kağıtlarıda var..Ankara'da ise Pastart'a olabilirmi dersin ??

Saliha ,aslında bende bugün Fermoya gidecektim ama kızım akşam hastalandı..maalesef yine haftaya kaldı :(
Numo Cacao'yu ben Akmerkezdeki makro marketten aldım. Sanırım tüm makrolarda vardır. Belki Migros ve Tansaş'ta da satılıyor olabilir..araştırmam lazım..

Nilgün, kuabiyeleri tamamen çikolata ile kaplasanda harika olur !! hatta ben bir daha ki ne tamamen çikolata ile kaplayacağım..
Kahve dünyasında küvertur çikolatayı paketle değil, sen ne kadar almak istersen, gramla satıyorlar..ben genelde 1-2 kilo alıyorum..evi doldurmuyorum..
ama inan şu an fiyatı aklımda değil, haftasonu uğrarasam fiyatlarını öğrenir ve tekrar yazarım..

Fulya, öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim, ne desem az..

tuzsuz tereyağı, özellikle Avrupa Pastacılığında kullaılıyor..bende hep tuzsuz olmasına dikkat ediyorum..Dia'nın kendi markasıyla sattığı tereyağların tuz oranları az, hem ithal olduğu için bu tip tatlı yapımına çok müsait..ama istemezsen, normal tereyağlarınıda kullanabilirsin..

Kurabiyeleri tepsiye aktarırken ise geniş bir spatula kullanmanı öneririm :)

Acemi, çok haklısın..ama bazen o kadar heyecanlı oluyorum ki hemen yazıp yayınlamak istiyorum..ve arada gammer hatalarım istemeden oluyor..bundan sonra daha dikkatli olurum..
ben İngilizce Öğretmeni değilim, Hürriyette yanlış yazılmış..Geçen sene ücretli Matematik öğretmenliği yaptım sadece..

Gül, evet yakında açmayı planlıyorum..öyle çok büyük hayallerim yok :) sadece daha çok insanla yaptıklarımı paylaşmak istiyorum..
bu sene Öğretmenlik yapmıyorum.sebebi ise biraz psikolojik..çok özlüyorum öğrencilerimi ama anlatması zor..
KPSS'den fena almadım..yeterliydi , İngilizce Öğretmeni olabileceğimi söylediler..ama şu an karar veremedim..

Özden, çok çok teşekkür ederim güzel sözlerin için..sizden aldığım geri dönüşler beni canlandırıyor..

Bething, renklerin uyumunu bende çok beğeniyorum..kahverengi ile mavi,turkuaz ve bazı yeşil tonlarını çok yakıştırırım..
aslında yeni bir blog açmıyorum, yazılı basında bir sayfa olacak :)
tam kesinleşince daha detaylı yazacağım..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

o kadar hoş şeyler yapıyorsun ki bayılıyorum. Malesef Zonguldak'ta öyle yerler yok bende alamıyorum. Ayrıca sana bir site açmak istiyorum .. Senin buralarda harcanmanı da istemiyorum. Lütfen msn yolu ile iletişime geçelim...

Adsız dedi ki...

burcu ,çok romantiksin bune şıklık ...muhteşem göruntu ellerine saglık ..en kısa sürede denicem..sizin evde çikolata ağacı çıkması dileğiyle sevgilyle kal..FERHAN

Adsız dedi ki...

ya gerçekten süpersin . artık bende bu sitenin müdavimiyim. tamda erjime başlamışken :) ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Burcucum merhaba!Yaz ortasından beri bende olan,ameliyat olup nazlı nazlı söylenen kayınvalidemi dün Kerkük'e yolcu ettim ve bugün birsürü işim olmasına rağmen kendimi sanal aleme attım.Sayfalarına hep bakıyorum aslında ama yazamıyorum(Orhan Veli'nin anlatamıyorum şiiri gibi oldu).Bu arada 22 ekimde Fatih Emin'in doğumgünüydü.Oğluşuma bir pasta bile yapamadım zamansızlıktan:((Yazılı basına da el attın demek,maaşallah sana.Portakal Ağacı_Hatice de geçiş yapmış bu şekilde.Harikasınız ne diyeyim?Bu arada Yağmur'a da geçmiş olsun.Önemli değildir umarım sorun.Canın sıkkın gibi,yazsana bana canım.Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Burcu selam,
Yine keyifli görüntüler....
Bugüne kadar yaptığın enfes pastlarını sırf seyretmekle kalıyordum, kendimi o pastaları yapacak kadar becerikli görmediğim için :)
Ancak bu defa bu kurabiyeleri deneyeceğim mutlaka.
Bir kaç sorum olacak.
1.Hamuru açarken fotoğrafta gördüğüm üzerine strech sermişsin. Neden ?
2.Kuvertür olarak İzmir'de pastacı malzemeleri satan hiç bir yer bilmiyorum. Acaba normal marketlerdeki bitter çikolatalardan kullanılabilir mi ?

Bu arada arkadaşlar NOMU'yu internetten sipariş edebilirler tıpkı benim yaptığım ve postlarımdan birinde belirttiğim gibi.
Adres : www.paya.com.tr

Adsız dedi ki...

Yeşim'ciğim, bunlar tam senin seveceğin gibi gerçekten :)

Aslıhan, çok teşekkür ederim..ama tam olarak ne demek istediğini anlayamadım..bana mail atarmısın lütfen; pastaci.burcu@gmail.com

Ferhan, bugüne kadar en güzel ve anlamlı dilek :)
çokkk teşekkür ederim..

Zeytin,pastacıya gelenler rejimlerini unutuyorlar :) ben daha hiç rejim yapamadım..

Arzu'cuğum, sana mail attım..öpüyorum..

Zeynep, bence senin yaptıklarında çok keyifli, eminim çok çok güzel pastalar yapabilirsin..yapıyorsunda :)

1- hamuru açarken streç sermedim. sanırım bir göz yanılması olmuş :)

2- Yenişehir gıda çarşısında ve kemeraltında bulunabiliniyormuş..bahsettiğim yerlerden küvertur, glikoz vb. bulabiliyormuşsunuz..Yenişehir Gıda Çarşısı'nda Hürriyet şekerleme var, meyva iş merkezinde, en çeşitli malzeme orada var, çevresinde de bir kaç yer var..diye bir okuyucum yazmıştı,uamrım işini görür

ayrıca Nomu'nun online satış sitesinden haberdar ettiğin için teşekkürler..gerçekten ürünleri çok başarılı..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu;

kurabiyeler enfes gözüküyor. akşama mutlaka deneyeceğim. bu arada şeker hamurlu pastamı yapmak için hazırlıklara geçtim. dün akşam güllerimi yaptım. bu akşam keki yapacağım.

sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Herzamanki gibi yine harika görüntülerle çok hoş bir tarifini bizlerle paylaşmışsın. Senden çok şey öğreniyorum. Bu paylaşımcılığın, içten tavrın ve hiçbir zaman ödün vermediğin nezaketinle yüz yüze gelmeden bile söyleyebilirim ki sen harika bir insansın..
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucuğum harikasın başka birşey diyemiyorum pastan kurabiyelerin sunumun tek kelimeyle muhteşem
hem anne hem eş hemde böyle marifetli olmak ve kısıtlı zamanda bu güzellikleri yaratmak ve yeni projeler...
seni kutluyorum arkadaşım
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu yine harika şeyler yapmışsın nerede yazıların çıkacak çok merak ettim bir de bu kadar çok malzemeyi evinde nasıl muhafaza ediyorsun mutfağını görmeyi çok isterdim :))Öpüyorum seni ve Yağmur'u

Adsız dedi ki...

Özlem, şeker hamurlu pastanı merakla bekliyorum..güller vb.derken bakalım ortaya nasıl bir güzellik çıkaracaksın ..bloguna bir an önce yeni bir tarif eklemen heyecanıyla :)

Butterfly, böyle güzel yorumlara nasıl doğru cümleler kurarak cevap verebilirim, bir türlü bilemiyorum..ama inan içten çokkkk teşekkür ediyorum :)

Burcucum, çok teşekkür ederim canım..aslında bu aralar Öğretmenilk yapmadığım için zamanım çok az değil..bol bol mutfakta, sokaklarda, kitaplarda, dergilerde, internette....araştırma yaparak vaktimi geçiriyorum..yeni hazırlayacağım sayfa için çalışıyorum..o yüzden kendimi yemek işlerine adadım diyebilirim :)

Seda, öyle çok büyük dehşet bir mutfağım yok :) hatta mutfağım küçük bile diyebilirim ( masa sığmıyor) ama orta büyük bir kiler benzeri dolabım var, o hayatımı kurtarıyor..
haftalık bir dergide yemek tarifi yazacağım..önümüzdeki günlerde daha detaylı haber vereceğim :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık,bu kurabiye tarifini hemen denemem lazım,çok güzel görünüyorlar,yeni sayfanda başarılar,ben kurabiyelerin üstünün neden beyaz göründüğünü merak ettim,pudra şeker serpmedin değil mi fırından çıkınca?

Adsız dedi ki...

can dündarın yazısını okudum

14 aylık bebeğime her baktığımda o olaydan sonra içim ezilerek aklıma gelenleri beynimin kara çekmecelerine kilitliyorum anahtarları dipsiz kuyulara atmak istiyorum.

ama olmuyor, bir arada kimsesiz çocukların yurtta gördükleri muamelelerden sonra herkes bir kez olsun o yuvalara gitmek istedi. ama kimler gitti, gidenler de bir seferlik vicdanlarını ferahlattılar bir daha gidecek gücü kendilerinde bulamamışlardır.

bence kökten eğitim reformu değişmeli, anaokul bilinci yerleşik olarak yapılandırılmalı, mahalle kreşleri olmal, ev hanımları o iğrenç sapkın sabah programlarından koparılmalı.
sabah saatine psikoloji programları, okul öncesi eğitim uzmanlarının küçük çocuk bakımı ile ilgili sorgulayıcı ve açıklayıcı, yol gösterici ve günü nitelikli geçirecek etkinlikleri işletebilecek yönergeler vererek, insanların o "aptal kutusu" dedikleri tv'yi ülke kalkınması için kullanacak bir kanal olmalı, en azından TRT böyle bir politika gütmeli.


çocuk programı yada çocuk kanalı uygulaması çok sığ bir yöntem, sadece zaman geçirmek için. oysa zamanı kazanabilmeli ve kullanabilmeliyiz. toplum olarak, birey olarak sadece kaybediyoruz ve şimdi psikopat ruhlar var diye içimiz eziliyor. cehaletimiz bizi yok ediyor. Sivil Toplum Örgütleri platformlarını genişletmeli, gönüllü faaliyetlerini arttırmalı, insanlara seçenekler sunmalı, okullarda gönüllü işlerle ilgili programlar uygulanmalı, ama bunun için kalkınma politikasını Atatürk gibi önemseyen bir politikacı olmalı. devlet okullarının suları bile akmazken çocuğumun geleceği için kaygılanıyorum...

Adsız dedi ki...

Süheyla, kurabiyeyi hamur halindeyken açtıktan sonra üzerindeki kalan unları fırçayla temizlemediğim için üzerileri biraz beyaz duruyor..ben biraz unlu hallerini sevdiğim için bilerek temizlemedim..ama senin hoşuna gitmediyse nemli bir yumurta fırçasıyla unları temizleyebilirsin..

Aynur,
duygularımın tercümanı olmuşsun gerçekten..bu yazdıklarını ben kendimi bildim bileli düşünüyorum..zaten ücretli öğretmenlik yapmaya çalışmamım sebebi, sadece bu yazdıklarından dolayıydı..oradaki bir grup öğrencilerimle düzenli çocuk esirgeme ve yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz hala..
ve en önemlisi sabah programları hakkındaki görüşlerine sonuna kadar katılıyorum..bazen sinirden ağlıyorum rastgeldiğimde..( ahuuu, ahuuu veya safiye safiye..) nereya kadar?

hiö bu kadar yazmamıştım pastacıda bu konuları :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Immmm bu kurabiyeler nefis görünüyorlar.Yine konuşturmuşsun marifetini , kurabiyeleri acilen yapıp misafirlerimle paylaşmam lazım.Ellerine sağlık BURCU. Aynur hanım size içtenlikle katılıyorum .Her sabah ben rtük ü aramaktan bıktım.Ama bu konuda hiç horalı olan yok.Kendi kendime protesto edip izlemiyorum, ben irademi kullanıyorum fakat izleyeyen ve onlara pirim veren o kadar çok ahbabım var ki kahroluyorum.Bir tek stv deki İKBAL GÜRPINAR ın programını izliyorum herkese tavsiye ederim.Bütün bayanlara sesleniyorum izlemek istemediğiniz protesto ettiğiniz proğramları lütfen rtük e şikayet edin.İnsanlar biraz sesini çıkarırsa eminim daha etki olur.

Adsız dedi ki...

Yazdığını her zaman ilgili ile okuyorum. Burdaki yazılarını umarım en kısa zamanda bir kitap olarak toparlayabilmen dileğiyle.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çiğdem, kurabiyeler için teşekkürlerrr :)
programlar hakkında ise düşüncelerimi biliyorsun..RTÜK duyarlılığını, bu tip rating amaçlı programlara uygulamasının daha doğru olacağına inanıyorum. koyun gibi sürüyü takip etmek değil, sürüyü farklı yönlere yöneltip gözlüklerini atmalarını sağlamak amaçları olmalı..


Nurdan, çok naziksin çok teşekkür ederim..şöyle bir yıllanağım..deneyimler biriksin ki hak edeğim :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

selam burcu öncelikle yağmu ra çok geçmiş olsun umarım ben bunları yazarken iyileşmiştir..kurabiyeler için söylenebilecek herşeyi söylemiş zaten arkadaşlar...yine herzamanki gibi süpersin... harikasın..bişeyi merak ediyorum ..kurabiyeleri küvertür çikolataya değilde normal marketten aldığımız ülker nestle yada milka nın sütlü bitter türlerine batırıp süslesek yine aynı sonucu alırmıyız... şimdiden teşekkürler..çiğdemede sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum aman bananecilikten kurtulalım lütfen...sevgiler yeni projendede başarılar...

Adsız dedi ki...

benim kızıma gecek dogumgününde aldıgımız pastanın üzerindeki şekiller marzıpan veya şeker hamuru yerine kurabiyelerden yapılmıştı. Yani, pasta kocaman bir palyaço yüzüydu ve gözleri, şapkası, papyonu renkli kurabiyelerden yapılmıştı. Tahmin edersiniz ki çocukları bu çok mutlu etti. Bu verdiğiniz kurabiyeyi kakao yerine gıda boyaları kullanarak yapsak aynı sonucu alabilir miyiz? bir de saglıklı gıda boyası dozu nedir?

Adsız dedi ki...

Ziysan, yarın aynı bu kurabiyeler benzer renkli kurabiye tarifi yazacağım..sanırım işini görür..
gıda boyası ile ilgili detaylı sorularını sevgili gıda uzmanımız Ebru Hanım'a sorabilirsin..
ama ben her zaman kürdanın ucuyla çok çok az kullanırım..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba ya bu tarıfı ben yaptım yanlız 3e böldum ve renklı yaptım kırmızı kalpler çok güzel oldu
özellikle eşlerinize sevgililerinize çok hoş suprız olabilir bence:))) bende nısanlı oldugumdan aklıma geldii hıhıhı:)))))

Adsız dedi ki...

burcu,

kurabıyelerı cmt.yaptım superrr oldular mukemmel tarıflerın ıcın tesekkurler bu arada yenı kosenı kutlarım

Adsız dedi ki...

bende pasta tariflerine bakıyordum bu sitedeki pastalar oldukça ilgimi çekti nefis görünüyolar hayal gücü ve el becerisi ortaya kondumu böyle manzaralar çıkıyor.ellerinize sağlık pastalar harika görünüyor.

Adsız dedi ki...

Merhaba
Bu kurabiyeleri denedim.
Allahtan 2 tepsi çıkıyor.çünkü ilk tepsi tarifte yazıldığı gibi 180 dereceye ayarladım fırını.
15-20 dakıka dedıgı halde 8.dakikada kurabiyeler kömür oldu.
2. tepsiyi 150 derecede 8 dakikada pişirdim ve güzel oldu.
Bu ayara mutlaka dikkat edin butun malzemenız zıyan olabılır

Adsız dedi ki...

ben izmirli istanbulda yaşaşayan biri olarak sitenizle yeni tanıştım pasta kurabiye hastasıyım bravoya gittiğimizde mutlaka uğrarım
sizden farklı kurabiye tarifleri rica ediyorum ağızda dağılan tarzda
çikolatalıyı mutlaka deneyeceğim
teşekkür ediyor ellerize sağlık
başarılar

Adsız dedi ki...

ya bu kurabiyeler harika nefis mukemmel allahım burcu ablayı iii ki yaratmşsn:)))yok yok ben cikolata hatta kakaolu herseye aşığım:)))) zaten cok yedigim için alerjiyim ya kakaoya :(((((
bi kotu sey bi bilsen burcu abla fazla yedimmi kabarıyorum kaşın kaşın bi hal oluyorum of of:(( gül die yazıyorum arkadasa-uydurdugum adla-çikitop(yane trufs)sözüm wardı.yurttayız ve gidip malzeme aldı inanabiliomusun yurtta yapcam..bakalım nası olcak..arkadasım yapcam die bi zil takıp oynamadgı kaldı zatii:)))) tam komediyiz yav..sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sitenizi tesadüf eseri buldum ve cok beğendim öncelikle sizi tebrik ediyorum şaheserler üretiyorsunuz. ve size birşey danışmak istiyorum. Ben sizin kalpli kurabiyelerinizden yapmak ve arkadaşıma yollamak istiyorum. Yalnız sizin kullandığınız malzemeleri bulamadım. dr.örtken in kakaousunu kullansam ve bitter çikolatayı eritip onu kullansam sizce aynı lezzete yakın bir lezzen tutturabilirmiyim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. filiz istanbul

Adsız dedi ki...

Sitenizi tesadüf eseri buldum ve cok beğendim öncelikle sizi tebrik ediyorum şaheserler üretiyorsunuz. ve size birşey danışmak istiyorum. Ben sizin kalpli kurabiyelerinizden yapmak ve arkadaşıma yollamak istiyorum. Yalnız sizin kullandığınız malzemeleri bulamadım. dr.örtken in kakaousunu kullansam ve bitter çikolatayı eritip onu kullansam sizce aynı lezzete yakın bir lezzen tutturabilirmiyim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. filiz istanbul

Adsız dedi ki...

Sitenizi tesadüf eseri buldum ve cok beğendim öncelikle sizi tebrik ediyorum şaheserler üretiyorsunuz. ve size birşey danışmak istiyorum. Ben sizin kalpli kurabiyelerinizden yapmak ve arkadaşıma yollamak istiyorum. Yalnız sizin kullandığınız malzemeleri bulamadım. dr.örtken in kakaousunu kullansam ve bitter çikolatayı eritip onu kullansam sizce aynı lezzete yakın bir lezzen tutturabilirmiyim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. filiz istanbul

Adsız dedi ki...

bu arada burcu abla biri bizim odaya digeri yan oadaya olmak uzere tam iki kez çikitop yane diger adıyla turfs yaptım..hala inanamıyorum daracık odada altı kişi içinde çikitop yaptım..tam komediydi..kızlar çikitop makinemiz die sarılıyolar artık..öğrenci aklı işte bu işi ticarete dökmeye düşünüyoruz arkadasımla,çikitoçu yemekhanede nası ama:))güzel olmadı bence ama yurtta ne bulursak kar ya bi gecede yedik hepsini.. sayet diger odalarda duyarsa satışa başlarım diorum:))))))belki bi blog acarım kimbilir:))))))

Adsız dedi ki...

Hüsniye, seher, büşra, birsen ellerine sağlık :) kurabiyeleri beğenmeniz ve denemeniz ve üşenmeyip deneyimlerinizi ve duygularınızı paylaşmanız harika..çok çok teşekkür ederim :))

Filiz,öncelikle güzel sözlerin için çokkkk teşekkür ederim :)
normal kakao ve bitter çikolata ile olur tabiiki..hatta çok ta güzel olur :)yaptıktan sonra buzdolabına koymayın yeter (çikolatalar beyazlamasın diye)..
kolay gelsin :)

Tombk'im, hangi yorumuna cevap yazacağımı şaşırdım :)
öğrencilik ve yurt günlerimi bana tekrar yaşatıyorsunuz..çok teşekkür ederim size :)
bizde odamızda 8 kız gizli gizkli kısır partisi vermiştik..o kadar lezzetli gelmişti ki, hala o tadı nedense bulamam:) kimbilir truff'lar size ne güzel gelmiştir..

ayrıca bence siz odaca hatta yurtca bir blog açın..acayip eğleniriz :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba ben şeker hamuru yapmak istiyorum ama bilmiyorum biri bana nasıl yapıldığını ve malzemelerini nerden bulucağımı söyleyebilirmiii lütfennn

Adsız dedi ki...

Merhaba:)kurabiyenizi gordugumden beri kocaciiima sevgililer gununde yapmayi planliyordum gorunusu cok guzel umarim tadida oyledir ilk deneyecegim icin korkuyorum acikcasi Bazen gotuntusu super oasada tadi bana hitap etmiyor:S
herneyse herseey tamam yarin sabah erkekn kalkip hazirliyim ise giderken cantasina koyiyim derken ;az once tarife baktim bende tuzsuz tereyagi yok:S magazayada gidemem margarin veya yarim tuzlu tereyagim olucakti onlardan birini kullansam olmazmi?
Sizin gibi birinin olmasini cok isterdim etrafimda gercekten:)yurtdisinda arkadas bulmak guzel pastalar yapmaktan daha zor :)
butun gun pasta yapardik beraber bende cunku bu mutfak isini cok sevdigimi farkettim evlendigimden beri:) neyse cok bidi bidi yaptim umarim tereyagsizda olur kurabiye bu hevesle aylardir yapmayi bekledigiml kurabiye:)
sevgiyle kalin

mucu mucu

Adsız dedi ki...

Merhaba
kurabiyeleri denedim fakat margarin kullandim kurabiyler resimdeki kadar guzel olmadi sekilleri bilmiyorum:)
gorusunu pisirmeden once iyiydi ama piserken bi tuhaf oldular neden acaba yagdan oturumudur? birde 150 gr filan margarin kullandim.Tadi kotu degildi bigunde gunde bitti nerdeyse:)birde cok az vanilya ozutu ekledim icine nasi olucak diye:)

Aslihan Mermer dedi ki...

Merhaba,

Biz dün oğlumla (2.5 yaşında) denedik bu kurabiyeleri. ben hamurunu açtım, o şekilleri kesip tepsiye dizmem için bana verdi.
Kurabiyeler fırından çıkana kadar kedi gibi mutfakta dolandı durdu.
Tadları çok güzeldi, tam kahve yanı kurabiyesi gibi olmuştu. Çikolataya bandırmak istemeyenler ya da daha tatlı sevenler (bence) pudra sekerini biraz çoğaltabilirler.

Adsız dedi ki...

ay çok güsel ama bizde kuran,biye şekillendirici olmadıgından yapamadım benim yaşım 25

Adsız dedi ki...

ilk önce biraz tereddüt ettim ama süper oldu sevgilier gününde sevgime yaptım herkes hala kurabiyelri konuşuyo bizimle paylaştıgınız için tarifi teşekkür ederim. bişey sorucam mümkünse patates köfetesinin de tarifini yazarmısınız hani şu yagda kızartılanın şimdi den teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
oncelikle ellerinize saglik cok guzel gorunuyorlar bende denemek istiyorum fakat bir sorum olacakti: karbonat yerine kabartma tozu kullanabilir miyiz?
Sevgiler,
Burcu kieboom

Gülselim dedi ki...

Kurabiyeler harika görünüyor :)eminimki tadıda öyledir en kısa zamanda deniyeceğim ellerinizze sağlık

GothiCat dedi ki...

Güzel görünen şeyler yapmaya bayılıyorum =) Sitenizi de güzel bir kurabiye tarifi ararken keşfettim ve gerçekten saatlerdir baktıklarımın en güzeli.Hemen sık kullanılanlara ekliyorum.En kısa zamanda deneyeceğim.Süper görünüyor.Emeğinize sağlık

esmee dedi ki...

Bu kurabiyelere bayıldım bu sevgililer günü için nişanlıma kalpli kurabiyeler ve kalpli bir pasta yapmak istiyorum ama şeker hamuru elde etmek imkansız görünüyor .Yapacağım pastayı süslemek için şeker hamuru dışında bir süs malzemesi kullanabilirmiyim? cevaplarsanız çok mutlu olurum teşekkürler ellerinize sağlık.