Pazartesi, Kasım 06, 2006

PRATİK ÇOCUK DOĞUM GÜNÜ PASTASI..
































Annelik ve insanlık adına çığlıklarımızı attıktan sonra pastayı anlatmaya sıra geldiğini düşünüyüorum..iki gündür yapım aşamasını yazmak içimden pek gelmedi, sebebini çoğunuz anlayabilirsiniz sanırım..Çığlık post'tu ile pasta postu'nu ayırmaya karar verdim..ama umarım çığlıklarımız asla sona ermez..

Yağmur'cum üç gündür biraz rahatsızdı. Bende onu neşelendirmek için bir pasta yapmaya karar verdim. Pastanın üzerine çok sevdiği çizgi film karakteri olan "Twetty"i yerleştirmek istedim. O uyurken pastamı tamamladım. Yemek yedikten sonra "sana bir süprizim var "dedim ve pastasını gösterdim. Bakıp bakıp "oooo bu benim mi? bugün doğum günüm mü? üfleyecekmiyim ? " diye sorular yöneltmeye başladı :) neşesini yerine getirmeyi başarmıştım ama doğum günü konusunda onu biraz kandırmış oldum..yine de mumlarımızı üfledik :)























Pastanın pandispanyasını "Quick and Easy Party Cakes - Joanna Farrow and Sara Lewis" kitabının "Basic Sponge Cake" tarifinden yaptım. Çok lezzetli ve harika kabaran bir pandispanya elde ettim. Pastayı sade, muzlu ve kremalı yapmaya karar verdim. Böylece eşim ve annem çok mutlu oldular. Çünkü evde Yağmur ve benim dışında çikolatalı pasta seven ne yazık ki çok fazla kişi yok. Ama ben bile bu pastayı çok beğendim..

Temel Sünger Kek tarifi ( sünger kek denemelerim devam edecektir) ;
( 18 cm için )

  • 225 gr tuzsuz margarin veya tereyağı ( ben Hüner kullandım )
  • 225 gr tozşeker
  • 4 orta boy yumurta
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 300 gr un
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 3 çorba kaşığı limon veya portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu ( bunu ben kendim ilave ettim)

1- Yağımızın ve yumurtalarımızın oda ısısında beklemiş olmasına dikkat edelim.

Fırınımızı 160 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yağı ve şekeri çırpma ile başlayalım. Özellikle yağın oda ısısında bekletilmiş hatta yumuşamış olması , bu aşamadaki işlemimizi çok kolaylaştıracaktır. Yağın ve şekerin birbirine çok iyi karışması gerekmektedir. Tam homojen bir kıvam almalı, neredeyse şekerler içerisinde hiç gözükmemelidir Bu aşama uzun sürebilir. Bu yüzden Kitchen-Aid çalışmak daha işinizi kolaylaştırır. Ama yoksa, yumuşamış bir yağ kullanmak zamandan tasarrufuda salayacaktır.

2- Ayrı bir kaba yumurtaları ve sütü koyup karıştıralım. Ve yağ ile şekerin iyice homojenleştiği karışıma katıp çırpmaya devam edelim. Un ve kabartma tozunu yine ayrı bir kapta eleyelim. Ve karışımımıza ilave edip çırpmaya devam edelim.

En son vanilya ve portakal suyumuzu ilave edip fotoğraftaki gibi bir karışım elde edince çırpmayı sonlandıralım.



























3- 18 cm'lik kelepçeli kalıbımızı güzelce yağlayalım. İsterseniz tabanına yuvarlak kestiğimiz yağlı kağıdı yerleştirebiliriz. Bne sadece yağlıyorum.

Koyu kıvamlı olan karışımımızı güzelce kalıbımıza yerleştirelim ve üzerini spatula yardımıyla düzeltelim. Düzeltirken kalıbımızı bir kaç kez tezgahımıza hafifce vurup hamurun kalıba daha iyi yerleşmesini sağlayalım.

Önceden 160 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 50-60 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için 50 dakika sonra, elinize uzun bir çöp şiş alıp keke saplayın. Çıkardığınız zaman şişin üzerinde hiçbir hamur yoksa kekimiz pişmiş demektir. Eğer hamurcuklar geliyorsa,pişirmeye devam edelim.

4- Pandispanyamızın fırından çıktığı hali. Üzeri nar gibi kızarmış ve iyice kabarmış olarak çıkması gerekmektedir. Ayrıca her ne kadar margarinden hoşlanmasamda , çıkarttığı koku gereçekten baş döndürücüydü :)























5- Ben her zaman ki gibi pandispanyasını bir gün önceden yaptım, streç filmledim ve soğumuş fırınımın içerisinde sakladım. Ve herzaman sizlerede pandispanyanızı bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederim. Eğer aynı gün içerisinde yapıp kullanmak isterseniz, fotoğraftaki gibi düzgün kesilmiş katları asla elde edemezsiniz..

Bir gün sonra, pandispanyamızı tezgahımıza çıkartıp güzelce üzerini traşlayarak işe başlayalım. Bunun için bir uzun tırtıklı bıçak yardımıyla traşlama işlemeni yapabilirsiniz. Pastanın üzeri düzgünleşince , pandispanyanın altını çevirelim. Bakın pandispanyanın altınında kızarmış olduğunu fark edeceksiniz. Orayıda yine aynı bıçağımız ile traşlayalım. İsterseniz bırakabilirsinizde. Bu size kalıyor.

Levye yardımıyla pandispanyamızı üçe bölelim. Pandispanyanın aralarını ıslatmak için ister istediğiniz meyveden glazür hazırlayabilirsiniz, istersenizde benim yaptığım gibi meyve suyu kullanabilirsiniz. Benim elimin altında Cappy'nın karışık meyve suyu vardı ve onunla katlarını ıslattım.

Kreması için ;
( ben bu kremayı kafamdan , yumuşak ve sulu bir krema elde etmek için yaptım ve ayrıca şeker ilave etmedim.Siz isterseniz Pastacı Kreması ile de yapabilirsiniz.)

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket toz vanilin
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1/2 paket labne peyniri

Un, vanilin ve sütü bir orta boy tencereye alıp önce soğukken karıştıralım. Ve daha sonra orta hararetli bir ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım. Nişastayı çok az su ile ezip pişirdiğimiz kremaya yavaş yavaş ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Kaynamaya başladıktan sonra çok az sertleşecektir. Kıvamı biraz sulu kalacaktır, endişelenmeyin.

Pişen kremayı bir kaba aktaraım ve soğuk su dolu bir kabın içerisine oturtalım. İçerisine sıvı vanilyamızı katıp iyice çırpma teli ile karıştıralım. Üzerini streç filmleyip buzdolabında 10-15 dakika bekletelim. Tekrar dolaptan çıkarıp içerisine labnemizi katalım ve tekrar çırpma teli karıştırarak homojenleştirelim.

Ağzını tekrar streç filmleyip buzdolabında bekletelim.

6- Pastamızı oluşturmak için, pasta standımızın üzerine pasta altlığımızı yerleştirelim. Üçe böldüğümüz pandispanyamızın ilk katını yerleştirip üzerini portakal suyumuz ile fırça yardımıyla ıslatalım. Muzlarımızı küp küp keselim. Buzdolabından kremamızı çıkartalım. Bir miktar üzerine krema sürelim. Kremaların üzerine muzlarımızı serpiştirelim. Biraz daha muzların üzerine krema döküp diğer katı üzerine kapatalım.

Aynı işlemi diğer katlar içinde yapalım. En üstte yerleştirdiğimiz pandispanyamızında üzerini ıslatalım. Ve kalan kremanın yarısını pastamızın üzerine dökelim. Spatula yardımıyla pastamızın çevresine ve üzerine yayalım. Kremamız biraz sulu olduğu için taşmasını engellemek için , hemen buzdolabına kaldırıp biraz soğumasını bekleyelim.

10 dakika sonra tekrar çıkratıp kalan kremayıda dökelim ve pasamızın her tarafını güzelce kaplayalım. Tekrar buzdolabına koyup ekletelim.

























6-7 - Üzerine yerleştirdiğim Twitty Pasdekor'un gofret disklerinden. Uygulaması çok kolay ve tamamen yenilebilir cinsten. Ayrıca kokusu ve tadıda çok lezzetli. Ben her zaman ki gibi Eminönü Fermo'dan satın aldım. Paketler içerisinde 10'lu satılıyor. Tek tek satılmıyor.

Uygularken pastayı buzdolabında çıkartıp pasta standımın üzerine yerleştirdim. Gofret diski soğuk su dolu bir kaba , resimli kısmı suya değecek şekilde ıslatım. Hemen resimli kısmı üste getirip pastanın üzerine yapıştırdım. Çok çabuk kremaya uyum gözterecektir. Eğer üzerinde baloncuklar oluşursa , ince uçlu bir bıçakla baloncukları çok nazikce delelim.

Bu aşamadan sonra gofretin üzerine soğuk jöle sürmek gerekmektedir. Soğuk jöle , pastacılıkta kullanılan haızr ürünlerden biridir. Kilo ile satılır ve hazır bir üründür. İsterseniz evimizde bitkisel bir jöle hazırlayıp , soğuttuktan sonra pastamızın üzerine azar azar döküp merdana ile pürüzsüzleşene kadar açabilirsiniz.

Ben jöle kullanmadım.

8- Pastanın çevresini kaplamak için annemin bana yut dışından getirdiği hazır çikolatakırıntılarını kullandım. Gerçekten muza ve kremaya bu kırıntılar çok yakışıyor. Özellikle bitter bir küveturu , evdeki rendeniz ile rendeleyerek aynı sonuca ulaşabilirsiniz. Ama rendelemek için mutlaka Bitter kullanın eğer sütlü kullanırsanız rendelemek çok zorlaşır ve eriyerek rendeye yapışır.























9- Rendelediğimiz çikolatalarımız ile pastamızı çevreleyelim. Bu işlemi fotoğraftaki gibi ister elinizle, istersenizde yağlı kağıt yardımıyla yapabilirsiniz.

10- Pastanın üzerine kullandığım renkli şekerleri ise ben geçen sene İtalya'dan satın almıştım. Ama buna benzer pek çok şekerleme pastacılık malzemeleri satan dükkanlarda satılmaktadır. Sizin yaratıcı gücünüze bırakıyorum :)






















Pastamızın son aşamalarında , üzerinde boş kalan kenarlara ister benim gibi renkli şekerlemeler kullanabilirsiniz isterseniz kremşanti hazırlayıp sıkma torbanız ile desenler sıkabilirsiniz.. Ben uzun zamandır renkli şekerlerimi kullanmak istediğim için onları kullanmayı tercih ettim..

Pastamızın dilim fotoğrafını eklemeyi istedim. Çünkü sütlü kremalı ve muzlu pasta severlere bu pasta şiddetle tavsiye edilir..

Hepimize afiyet olsun..




























Tablonun büyük boyunu görmek için üzerine tıklayınız..

69 yorum:

Adsız dedi ki...

Muhteşem..:))ellerine sağlık ve iyiki varsın..doğrusu ben bu tarz pastaların üst süslemesinin bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim..:))Burcucum tekrar tekrar çok teşekkürler sayende bir sürü şey öğreniyoruz..:)))

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Çocukları sevindirmek ne kadar kolay; çığlık postunda da yazılanlar gibi üzmek ve içlerinde derin yaralar açmak da kolay ama yaraları iyileştirmek hiç kolay değil hatta imkansız oluyor bazen. Elimizden ne gelirse o küçük yavrucaklar ve haberimiz olmadığı nice acı çeken savunmasız çocuklar için birşeyler yapmalıyız.
Pastana gelince tweetyyi görünce aklıma oğlum geldi çocukluğunda en sevdiği karakterdi (şimdi 21 yaşında)keşke o zamanlar bu tarz pastalar yapılabilseydi. Neyse yakında doğum günü var yapsam mı acaba diye düşünüyorum değişik bir sürpriz olur:))

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık ,iki gündür merak ediyordum bu pastayı nasıl yaptığını,inş. en kısa zamanda ben de fermoyu ziyaret edeceğim..

Adsız dedi ki...

bu kadar güzel şeyleri bize öğrettiğin için çok tşk ederiz sana...sayende bir çok bilmediğimiz şeyi öğreniyoruz..Yağmur kimbilir ne kadar sevişnmiştir..

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum merhaba, öncelikle annelik hassasiyetini bir anne olarak bende paylaşıyorum. Umarım sadece biz annelerle sınırlı kalmayıp, hükümet ve devlet bazında da hassasiyet gösterilerek, tolumumuzda giderek yaygınlaşan yozlaşma, kültürsüzlük, eğitimsizlik ve bu tip dürtüleri körükleyen yayın organlarına ( başta internet ) karşı derhal etkili önlem alınması konusunda adım atılır. Bir anne ve bir hukukçu olarak inan kanunlarımızda bu yöndeki eksiklikler ve yetersizlikler karşısında sadece utanıyorum. Umarım tepkiler bir kaç hafta sonra unutulup gitmez de etkili olur.
Burcu'cuğum yaptığın başarılı pastalar ve bu konudaki dersler konusunda seni sadece tebrik etmek az kalır, ama tebriğin dışında ne yapılır inan bilemiyorum. Küçük oğlum için yakında bir doğum günü pastası hazırlamak istiyorum ve bunun için araştırmalara da başladım Burada vermiş olduğun pandispanya tarifi çok hoş ancak bende 18'lik kalıp yok. 28'lik var. sanıyorum bu ölçüler 28'liğe olmaz. Ölçüleri nasıl artırabiliriz? 18'lik kalıp bizim için küçük olabilir. Şeker hamuru ile spiderman yapmak istiyorum ne kadar şeker hamuru lazım olur. Vaktin olurda yanıtlarsan çok sevinirim. Huzurla ve mutlulukla kal.

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum merhaba, öncelikle annelik hassasiyetini bir anne olarak bende paylaşıyorum. Umarım sadece biz annelerle sınırlı kalmayıp, hükümet ve devlet bazında da hassasiyet gösterilerek, tolumumuzda giderek yaygınlaşan yozlaşma, kültürsüzlük, eğitimsizlik ve bu tip dürtüleri körükleyen yayın organlarına ( başta internet ) karşı derhal etkili önlem alınması konusunda adım atılır. Bir anne ve bir hukukçu olarak inan kanunlarımızda bu yöndeki eksiklikler ve yetersizlikler karşısında sadece utanıyorum. Umarım tepkiler bir kaç hafta sonra unutulup gitmez de etkili olur.
Burcu'cuğum yaptığın başarılı pastalar ve bu konudaki dersler konusunda seni sadece tebrik etmek az kalır, ama tebriğin dışında ne yapılır inan bilemiyorum. Küçük oğlum için yakında bir doğum günü pastası hazırlamak istiyorum ve bunun için araştırmalara da başladım Burada vermiş olduğun pandispanya tarifi çok hoş ancak bende 18'lik kalıp yok. 28'lik var. sanıyorum bu ölçüler 28'liğe olmaz. Ölçüleri nasıl artırabiliriz? 18'lik kalıp bizim için küçük olabilir. Şeker hamuru ile spiderman yapmak istiyorum ne kadar şeker hamuru lazım olur. Vaktin olurda yanıtlarsan çok sevinirim. Huzurla ve mutlulukla kal.

Adsız dedi ki...

merhaba burcucum...nasılsın canım..cıglık konusunda bırsey dıyemıyecegım cunku aklıma gelınce anlatamayacagım seyler hıssedıyorum....benım sormak ıstedıgım...ben 18 cm.lık kalıp bulamadım canım..26 cmlık kalıbım var ve bu tarıftekı pandıspanyayı ask kusları pastana yapmak ıstıyorum..yanı nekadar malzeme koyacagım?yardımcı olursan sevınırım...metro markette varmıdır kelepcelı kalıplar?
sevgılerle.

Adsız dedi ki...

Valla ne diyeyim ,bayildim.Umarim ilerde bende sizin kadar olmasada güzel degisik ve ayni zamanda pratik pastalar yapabilirim,ellerinize saglik.Diger konuya gelince inanin haberlerde seyredince tüylerim diken diken oldu "insanlik nereye gidiyor?"dedim.Inanin hala aklim mantigim almiyor.Her nekadar Can Dündar`in yazdiklarina katilsamda yinede bu insanlarin cezasiz kalmalarini dogru bulmuyorum.Dünyamiz Türkiyemiz gercekten bu kadar kötüyemi gidiyor?Insan inanmak istemiyor ama görünen o sanirim.Bir daha bu gibi olaylarin yasanmamasi dilegiyle sevgiler...

Adsız dedi ki...

Seker gibi bir kiza seker gibi bir pasta olmus:) ellerine saglik burcucum ben twittye bayildim hem cok guzel görunuyor hemde cok pratik..Yagmurcuguma gecmis olsun...

Adsız dedi ki...

Aslında üzerinde kafa patlattığımız herşey bir bilenin elinde ne güzel ve ne de kolayca şekilleniveriyor.Hemen bu gofretlerden bulmalıyım.Benim için inanılmaz kurtarıcı olacaklar.Aslında sizler ne kadar şanslısınız büyük şehrin bu tür imkanlarından dolayı.Benim bu tür malzemelere ulaşabilmem için verdiğim çabayı bir bilseniz:)Tabii ki çareler tükenmeyecek.Hemen yarından tezi yok PASTALAND aranacak.Herbir paylaşımınız için ne desem boş.

Adsız dedi ki...

Mmm Burcucum yine nefis görüntüler eşliğinde tarifin gelmiş evimize.Ellerine sağlık ve yiyen minik kuşunun da ağzına sağlık.Nasıl,daha iyi mi şimdi?

Adsız dedi ki...

Burcu supersin, supersin, supersin. Yetenegine ve nazik paylasimciligini oyle severek izliyorum ki.

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,
pastan her zamanki gibi harika. akşam bakarken oğlum da gördü ve tewety diyerek saatlerce baktı. lezzeti de eminim çok güzeldir. inşallah yağmur'da iyice düzelmiştir.

sevgiler...

Adsız dedi ki...

MERHABA BURCU HN TEKRARDAN;
ben jöle kullanmadım demişşniz amasoğuk jöle içinde gerekmektedir demişşiniz.sölediğiniz bitkisel jöle içinmi geçerli yoksa hiç jöle kulklanmadanda oluyormu...ben bu twitty bayıldım..

Adsız dedi ki...

Ülviye'ciğim, senin o harika şeker hamuru pastalarından sonra, bu çok çok kolay kalıyor :) ama beğenmene çok sevindim..

Tülin, bence gerçekten çok farklı ve sevimli bir süpriz olur :) Erkekler, 21 yaşında bile olsa, yine de annelerine çok bağlı birer çocuk gibidirler( lütfen yanlış anlaşılmasın ama çok şahit oldum :)) ben olsam yapardım ..

Süheyla, zaten Fermo'ya ya da başka bir pasta ekipmanları satış yerine gittiğin zaman çok farklı alternatifler çok farklı süslemlerle karşılaşacaksın..bu arada ben hala kızımın rahatsızlığından dolayı gidemedim..

Selen, gerçekten Yağmur'un çok hoşuna gitti ama o şeker hamurundan yaptığım temalı pastaları daha çok seviyor :)
jöle konusu ise, gofretin üzerine normalde pastanelerde de jöle sürülüyor ve ambalajındada üzerine soğuk jöle sürünüz yazıyor. Ben sürmek istemedim. O halide hoşuma gitti. Yoksa bitkisel jöle kullanıyorum. Ve tahminimcede hazır satılan soğuk jöleler hayvansal katkı maddeli. Bunu Ebru Hanım'a danışmak lazım.

Ufuk, güzel yorumun için çok teşekkür ederim :) böyle güzel sözler duyunca ne cevap vereceğini bilemeyenlerdenim o yüzden beni affet lütfen :) beni yanlız bırakmayıp yorum yazman bana yeterde artar bile..
Spider Man konusunda ise çok güzel bir tarifim var :) Sevgili Ülviye çok güzel bir pasta tarifi gönderdi, hemde 28 cm'e göre, istersen bir göz at:)
http://pastalarimiz.blogspot.com/2006/11/lviye-zmenin-spider-man-pastasi.html

istersen bu pandispanyanın ölçülerini arttırarakta yazabilirim..

Saliha'cığım, iyiyim :) çok sağol, uamrım sizlerde iyisinizdir..
Biraz sonra, tarifin altına kalıba göre ölçüleri nasıl arttırmalıyız diye bir tablo ekleyeceğim..oradan takip edebilirsin.
ayrıca Metro'da kalıplar bulunuyor. Ama ben en son uğradığımda hep 26 cm olanlarını gördüm. Migros'a baksana, oradan 18-20-22 cm'lik kalıpları bulabilirsin..

Seyda, dileklerine bende gönülden katılıyorum..

Daphne, çok teşekkür ederiz canım..umarım sizlerde iyisinizdir..biz 5 gündür evdeyiz..

Hülya, büyük ihtimalle Bursa'da ki Pastaland 'da bu gofretlerden satılıyordur. ayrıca orada sana yardımcı olacaklarına eminim :)

Arzu'cuğum, dün doktora tekrar gözüktük..öğle saatlerinde çok fırmalama oluyor, asla hasta demezsin ama 2 saat sonra "anne uykum geldi" deyip yatıyor ve uyuyor..uyanınca çok az ateşi oluyor..bende hemen ilaçlarını veriyorum..sonra yine afacanlığa başlıyoruz. Doktor böyle 1 hafta sürer dedi..

Özde, çok çok sağol..elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum..

Özlem, güzel oğlunu çok çok öperim :) Yağmurcukta gelip gidip bakıyor ama artık pasta bitti sayılır :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcucum pasta harika başını ağrıtıyorum ama bu eminönü fermo marketmi alışveriş merkezimi yoksa sadece pasta malzemeleri satan bi yermi?internette aradım ama bulamadım bilgilendirirsen sevinirim

Adsız dedi ki...

iyi günler burcu hn ben de sizinle aynı duyguları paylaşıyorum bu konudan utanç duyuyorum...
pastanız çok şirin ve çok güzel görünüyor ben de en kısa zamanda oğluma yapacağım sayenizde çok yararlı ve bilgilere sahip oluyoruz hem sizi çok tebrik ederim hem de bizimle bu güzel bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim .
sevgiyle kalın

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Bende suan Fermo'dan geldim. Fermo pasta malzemeleri satan bir dukkan.Eminonu'nde Misir Carsina girmeden sag tarafta kalan oyuncak magazalarinin hizasinda buyuk meydana bakan yerde.
Burcu,Fermo'dan glikoz, gofret disklerden ve birkac malzeme aldim. Seker hamuru icin sarmasik yapraklardan almak istiyordum ama fiyatlari gorunce vazgeçtim :)Korkunc pahali bu kaliplar :( 90 YTL !!! Ben eldede onlardan gayet guzel yaptim :) Simdilik boyle devam edeyim. Yurtdisindan getirtmenin caresine bakmak lazim.
Benim sormak istedigim aldigim disklerin kullaniminda dekorlu kismi islatmadan demis, senin tarifte resimli kismi suya degecek sekilde islattim demissin dogrusu seninki heralde degilmi? Uygulamayi sen yaptigina gore dogrudur diye dusunuyorum :)Birde toz jelatin yoktu. Acaba Dr. Oetker'in meyve aromasiz sade tartjoleleri ayni isi gorurmu ? Cevapliyabilirsen sevinirim, şimdiden tesekkurler...
P.S:Umarim e-mailimi vaktin olmadigi icin cevapliyamamissindir :(
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Gecmis olsun canim yorumlari simdi okuyunca Yagmur'un hala iyilesmedigini okudum :( Seni cok iyi anliyorum canim benimde 4 yasinda bir kizim var hasta oldugu zaman ondan cok ben perisan oluyorum :( Anne olmak bambaska bir sey gercekten. Biran once iyilesmesini ve bu sikintiyi atlatmani diliyorum.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

başlıkta yazıyor ama bu pastanın neresi pratik hakikaten anlamadım???adam akıllı uğraştırıcı işte.

Adsız dedi ki...

Pratik cunku suslemesi icin fazla ugrasmaya gerek yok hazir alip koyuyorsunuz bunda anlasilmayacak bir sey yok bence... Ama elbette herkesin pratiklik anlayisi farkli olabilir. Bencede cok ugrastirici bir pasta degil.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun Yağmura canım benim :) Acil şifalar diliyorum. Nede sevinmiştir pastasını görünce tahmin edebiliyorum. Böylesine güzel bir pasta büyüklerin bile moralini yerine getirir. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

YİNE BEN AMA:(BU VERDİĞİNİZ ÖLÇÜLER 18 CM KALIPTANMI BAŞLIYO ÖLÇÜLERİ...biliyorum çok soru sordum ama...çok yararlı olduğunu düşünüyorum...

Adsız dedi ki...

çok pardon ben yazıyı ilk büyükttüğümde cm kısımları çıkmamıştı...şimdi gördüm...

Adsız dedi ki...

çok pardon ben yazıyı ilk büyükttüğümde cm kısımları çıkmamıştı...şimdi gördüm...

Adsız dedi ki...

Aslı, Fermo bir dükkan. Eminönünde mısır çarşısının girişinde yeri. Yukarıda Nilgün Hanım çok güzel anlatmış :)

Lisya, çok teşekkür ederim..güzel oğlunuzu benim için öpün lütfen..

Nilgün, demek sonunda Fermoya gittin :)
Şeker hamuru kalıpları özellikle yaprak ve çicek kalıpları hayli pahalıdır. Yurt dışında çok daha uygun fiyata bulmak mümkün.
Diskler konusunda haklısın. Aslında resimli kısmı suya değdirmemek gerekiyor, çünkü normalde üzerine soğuk jöle sürülüyor. Ama ben jöle sürmek istemediğim için resmi ıslattım. Böylece pastanın üzeri kuru olmadı. Ama sen jöle uygulamak istiyorsan diskin üzerindeki resmi ıslatmamalısın..
Dr.quetker'in tart jölesi olabilir. Ama soğuttuktan sonra uygulaman gerekiyor.

Merve, aslında haklısın çok ta pratik değil. Ama genillikle şeker hamuruyla veya sıkma teknikleriyle çocuk pastaları hazırladığımız için hazır ürünleri kullanmak pratik geliyor..o acıdan "pratik" sözcüğünü kullandım..

Tülay'cım, evet çok sevindi ama yiyemedi :( bir iyileşse Yağmurcuk..

Selencim, sanırım sorun kendiliğinden çözülmüş:) ama lütfen soru sormaya çekinme..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Harikasiniz.Resmen kursda gibiyim.Size kendi pastalarimdan ornek gondermek istiyorum.ama mail adresinizi bulamadim.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu;PASTALAND'da varmış bu ürünlerden.En kısa zamanda edineceğim.Ve açtığın yol için teşekkürler.Sayende -ki bu benim için öyle-İst'a kursa geldim...Blog bile açabildim onca teknoloji fukaralığıma rağmen.Kendimi ifade edebiliyor olmak süper.Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Canım ne oldu Yağmur'cuğuma çok merak ettim yarın ilk işim aramak olacak bu muhteşem pasta bile küçük kuzumu heyecanlandırmadıysa çok halsiz demektir;(Ellerine sağlık senin kadar hassas düşünen ve sıcacık bir yüreğe sahip bir anneden de kızı için başka bir pasta düşünemiyorum çok güzel olmuş.Yarın daha ayrıntılı konuşuruz çok geçmiş olsun Yağmur'umun yumuk ellerinden ve yanaklarından öpüyorum;)
SEVGİYLE VE SAĞLIKLA KALIN...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Bir sey daha ogrenmek istiyorum.Seker hamuru icin Dr.Oetker in sade tartjolesi kullanilabilirmi? Henuz toz jelatin bulamadim.Jole'nin icerigi jelatin mi acaba? Birde pudra sekeri sormayi unutmusum Fermo'da :( Dr. Oetker'in pudra sekerini hic denemismiydin, onu kullanabilirmiyim ?
Kusura bakma canim biliyorum cok soruyorum ama :)))
Simdiden tesekkurler...

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bir sey daha unutmusum :) Su pandispanya olculerinde teaspoon ingilizceden cevrilerken cay kasigi olarak cevriliyor ama onlarin cay kasiklari bizim tatli kasigi bildigim kadariyla...Onlarda bizimki gibi kucuk cay kasiklari yok. Bu konuda yanlis anlasilmalar olabilir diye dusundum...

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ebru,çok teşekkür ederim :)
mail adresim "hakkımda" bölümünde yazıyor, ama hemen burayada ekleyeyim;

pastaci.burcu@gmail.com

her zaman maillerini ve yaptığın muthiş pastaların fotoğraflarını beklerim :)

Hülya, Pastaland'ta aradıklarını bulabilmene inan çok sevindim, içim rahatkladı.birde pastacılık kursu verdiklerini okudum..belki ilgini çeker;
http://www.pastacilar.com/Dosya.asp?ID=24

Zuhal'ciğim, Yağmur bugün daha iyi, sadece okula gidemediği için hem kendisi hem öğretmenleri üzgün..bugün yine aradılar, nerde Yağmurcuk diye..bende ona çok güzel bir parti yapacağıma söz verdim..morali yerine gelsin diye..okuldaki eski ve yeni arkadaşlarını çağıracağız :)) senin sosisli lolipoplardan yapacağım :))

Nilgün, makro merkete ve metro gross marketlerden birine yakın oturuyorsan, orada agar agar satılıyor..benim kullandığım..
Fermo'da pudra şekeri pek bulunmuyordu..Zuhal, coccolat'tan alıyor mesela pudra şekerini..senden oradan alabilirsn..ya da bazı marketlerde değişik pudra şekerleri satılıyor(şu an markasını unuttum) onları kimin ürettikleri yazıyor, bağdat'ın ürettiği ise hiç düşünmeden bol bol al :) ya da Dia'nın kendi ürettiği pudra şekerini rondodan 2-3 defa geçir ve ele..oda fena olmuyor..
teaspoon ölçüsü ile bizdeki çay kaşığı ölçülerini denemdim. Doldurmam gerektiği yere kadar doldurunca tam bir çay kaşığı oluyor. ölçünün içerisine dikkatli bakmalısın, mutlaka bellirli bir çizgiye kadar doldurmanı önerir ya da ona göre küçük yapar..benimki tam geliyor..

bu arada lütfen soru sormaya çekinme ve lütfen kusura bakma demeeee :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ay bu da çok güzel ellerine sağlık ama ben bunların heeeepsini yapmak birde afiyetle yemek istiyorum...:)

Adsız dedi ki...

pastacım pasta yine süper. kızına çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin Pastacım ben kasımın son haftası (günü tam belli değil)inş hacca gidiyorum arık gelene kadar yorum yazamam. çok yoğun oluyorum şu şıralar gerek yorumlarımla, gerek sorularımla başınızı ağarttıysam hepinizden özür diliyorum. hakkınızı helal edin gelince görüşmek üzere Allaha emanet olun. ama gidene kadar tariflerini takip edicem

Adsız dedi ki...

selam burcu öncelikle yağmu ra çok geçmiş olsun umarım ben bunları yazarken iyileşmiştir..kurabiyeler için söylenebilecek herşeyi söylemiş zaten arkadaşlar...yine herzamanki gibi süpersin... harikasın..bişeyi merak ediyorum ..kurabiyeleri küvertür çikolataya değilde normal marketten aldığımız ülker nestle yada milka nın sütlü bitter türlerine batırıp süslesek yine aynı sonucu alırmıyız... şimdiden teşekkürler..çiğdemede sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum aman bananecilikten kurtulalım lütfen...sevgiler yeni projendede başarılar...

Posted by beste | 12:10 AM

Adsız dedi ki...

Tuğba, uamrım hepsini yapar ve afiyetle yersinnn :))

Emine, çok sevindim, çok güzel günler seni bekliyor demektir..
yoğunluğun tatlıdır sonuçta, yorulsan bile tatlı tatlı yorulursun..

sabırsızlıkla dönmeni bekleyeceğim, Allah kabul etsin..

Besteciğim, sanırım hem kurabiyelere hem de ben cevap yazmayınca burayada yazdın sorularını galiba :))
hemen cevaplayayım;
marketlerde, Lindt'in %70 veya o oranlarda kakao içeren çikolataları var, onları tavsiye ederim, ya da Etinin veya Nestlenin bitterlerini tavsiye ederim..

ve herşey için teşekkürler..

Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

NE KADAR GÜZEL BİR PASTA BU.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor valla. insanın pastayı ekrandan yiyesi geliyor :)
ben izmir de oturuyorum gofret disklerini burda bulabileceğim bir yer var mı acaba ,daha doğrusu bilginiz var mı?????

Adsız dedi ki...

ya da bu gofret disklerini online sipariş verebileceğim bir yer var mı

Adsız dedi ki...

Nergis, çok teşekkür ederim :)

Yasemin, İzmirde Yenişehir Gıda Çarşısında pastacılık malzemeleri satışı yapan yerler varmış..birde Kemeraltında bazı dükkanlar varmış..

istersen mail yoluyla pasdekor'a sorabiirsin,mutlaka yardımcı olurlar;

mailto:info@pasdekor.com.tr

sevgiler..

Adsız dedi ki...

meraba sitenizi yeni geziyorum çok beyendim yaptıklarınızı.Sizi tebrik ediyorum.Size burdan sipariş verebiliyomuz bunu öğrenmek istiyorum.mesajınızı bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Hazan merhaba,
güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum..
sipariş için pastaci.burcu@gmail.com adresine detaylı bir mail atarsanız en kısa sürede iletişime geçebiliriz..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

çok güzel bir şey ben bunun tarifini alıcağım çünkü benim doğum günüm 29 kasım da
alabilirmiyim?

Adsız dedi ki...

alıyorum

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hanım,
Pasta müthiş gözüküyor.Eminim ki tadı da müthiştir. Wilton ürünlerini Türkiye’den tedarik edebiliyor musunuz? Eğer bulabiliyorsanız nerde satıldığını söylerseniz çok sevinirim. Birde ben Wilton ürünlerini hem kendi sitesinde hem de Amazon’da araştırdım. Burada yoksa internetten almayı düşünüyorum ama yurtdışından geleceği için biraz endişeliyim. Acaba bir sipariş verdiğinizde herhangi bir sorunla karşılaşıyor musunuz? Yani gümrükte takılma, eksik veya yanlış ürün gelmesi ya da kredi kartı güvenliği gibi. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. :)

Adsız dedi ki...

Dilara merhaba,

doğum gününü şimdiden kutlarım :)) tabiiki tarifi alabilirsin, ben o tarifleri sizin için yazıyorum..

Didi merhaba,
Wilton'un jel gıda boyası hariç bir çok ürünü Fermo'da ve Beysa'da bulunuyor..bence hiç sipariş etme..ama oralarda yaşayan akrabaların veya dostların varsa ancak onlardan rica edebilirsin..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

SENİ COK SEVİYORUM

Adsız dedi ki...

SENİ COK SEVİYORUM

Adsız dedi ki...

BURCUCUM NASILSIN YA BIRAZ ACELE OLCAK AMA BEN BU PANDISPANYAYI DENEDIM 160DERECEDE 60 DK PISIRDIM CUBUK SOKTUM CIKARDIM BISI GELMEDI DIYE KAPADIM..KEKI FIRININ ICINDE SOGUTTUM AMA 2 KERE ACIP BAKTIM FIRINIKAPATTIKTANSONRA TABIIKI FIRININ ICINDE BIRAKTIM VE SABAH BAKTIGIMDA KEKIM 1 BOY KUCULMUSTU HALBUKI GAYET GUZEL KABARMISTI EVVELKI GUN..OLSUN YINEDE YAPARIM DEDIM PASTA KESMETELIYLE GUZELCE 3 E KESTIM BAKTIMKI SON 2 KATI ISLAKTI SANKI PISMEMISTIYA:(( USTELIK BUGUN SURPRIZ DOGUM GUNU YAPMAYI DUSUNUYPRUM...AKSAMA YANI...YA INANAMIYORUM NIY EOLE OLDU DIYE HERSEYI HARFI HARFINE YAPMISTIM...TEKRAR PANDISPANYA YAPMAYI DUSUNUYORUM AMA AKSAMA KADAR DUZGUN KESILCEK KIVAMA GELIRMI?BIRDE ELIMDE KALAN BU PAND.NASIL DEGERLENDIREBILIRIM SENCE?NEDEN BOLE OLDU ACABA?BANA TAVSIYEN VARMIKI?ACILEN CEVAPLARSAN SEVINIRIM YA TESEKKURLER

Adsız dedi ki...

Gizem :)))

Saliha Merhaba,
Fırının içinde sakladım diyorsun, pandispanya piştikten sonra tezgahın üzerinde soğutmadınmı ? pandispanya ve fırının içerisi soğuduktan sonra pandispanyayı saklıyoruz..

ben senin yerinde olsam elimdeki ile pasta hazırlardım..çok mu çiğ kalmış? bazen az pişmesi hafif nemlilik verir, güzel yapar pastayı..

eğer yenisini yapmak istiyorum dersen, hemen yap..ve tezgahta 1 saat beklet..daha sonra 2 saat kadarda buzdolabında beklet..biraz daha rahat kesebilirsin böylece..

bozma moralini , olur böyle arada :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

CANIM COK TESEKKURLER...YOK PISTIKTEN SONRA ICINDE BIRAKTIM HIC CIKARMADIM..HEMEN CIKARIRSAM SONER DIYE KORKTUM BURCUCUM..BASLADIMYAPIYOM TEKRAR MALESEF TATTIM CIG KALMIS...AH AH BEN BU ACEMILIGI NAPCAMYA...OLE MORALIM BOZULDUKI ANLATAMAM..SOLE SENIN NASIL YAPTIGINI BIR IZLESEM ASLINDA NE IYI OLUR?NECOKSEY ISTIYOM DIMI:))) INSANLAR BOLE ISTE SEN VERIRSIN DAHA FAZLASINI ISTERLER HEHHEHHHEEH...OPTUM YAZICAM NASIL OLDUGUNU...DEDIGINI

Adsız dedi ki...

CANIM....MALZEMELERI BANA BARDAK OLARAKDA VEREBILIRMISIN...SANA COK SORU SORDUM AMA KUSURA BAKMA YA...

Adsız dedi ki...

PASTA HARİKA GÖRÜNÜYOR AMA TABİ BU SÜSLÜ MALZEMELER HER YERDE YOK AYRICA BULUNSA DAHİ FİYATI FAZLADIR DAHA MAKUL ŞEYLER YAPILSA İYİ OLUR

robin dedi ki...

oğlumun doğum günü için pasta tarifi ararken sizin sayfanızı buldum iyi ki buldum.aralık ayında biricik oğlumun doğum günü var ve pastasını kendim yapmak istiyorum, ve bulunduğum bölgede krema,şeker hamuru,pasta boncukları gibi malzemeler bulunmuyor ve oğlum araba düşkünü bu malzemeler olmadan böyle bir pasta yapmam mümkün mü,mümkün değilse güzel bir doğum günü pastası tarifi yapıp sayfanıza koyarsanız çok mutlu olurum.şimdiden teşekkürler.ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

merhaba ben fatma 9 yaşındayım ve çok güzel yaşpaasta tarifleri arıyorum doğum günüm iin bu arada bunu yapan pastacı ablayı tebbrik ederim!

Adsız dedi ki...

bence bu pasta tarifleri cok güsel ben cok begeniyorum.

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş yemek isterimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Adsız dedi ki...

ya bu süper olmuş benim kardeşimin doğum gününde bbunu yedik süperdi ya herkese tavsiyem yiyin ve beğenin
:)

Adsız dedi ki...

aaaaaaaaaaa bu pasta süper bence herkes denesin:)süper süper:))):::)))ya bizim evdekiler denedi süper olmuş dedi.. tabi güzel olur... çünkü pasta süperdedim ama hepsi birlikte birden birdaha diyince sustum kaldım herkes sonra birden güldü eeeeeee napam bende güldüm...hekes bence hemen demesin:):)

Adsız dedi ki...

Bencede çok gzel görünüyo ama peynir hiç hoş değil bence ama pasta harika.

Adsız dedi ki...

pasta şekli çok güzel ama tadını blmiyorum benimde ağustos ta doğum günüm var acaba bu şekil pasta mı alsam bilemiyoum:)...

Adsız dedi ki...

çok güzelll

ebru dedi ki...

tarifleriniz çok güzeldi hepsine bayıldım bu perşembe oğlumun ilk doğum günü 1 yasına girecek ve ben herseyin çok güzel olmasını istiyorum twetyli pastayı yapmaya karar verdim umarım güzel olur çünkü pandispanyayı yapmakta zorlanıyorum kabarmıyor veya içi habur kalıyor bunla ilgili bir detay verirseniz çok sevinirim kızınızda çok şeker kocaman öpüyorum onu ve sizede çok tsk ediyorum kolay gelsin

Adsız dedi ki...

çok zor pasta tarifleri veriyorsunuz hem güzel hemde kolay pastalar verin

Adsız dedi ki...

merhaba ben 23 yasindayim 3 tane cocum var ama pasta derken cok acemiyim pasdispanyanin tarifini aldim denicem umarim basarili olurum cunku cocuklarimin dogom gunu pes pese biri 6tincay biri7dincay biride8cay hepsininkini bir yapacam ama anne olarak ben yapmak istiyorum cok guzel bir parti hazirliyorum rezil olmakta var korkiyorum onun icin simdiden denemelere baslicam oh turkiyenin goeunu sevim ne guzel ne ararsan var ben fransada oturuyorum ama o gofreten kesinlikle bulamam lutfen yardimci olun tarifleriniz icin bu acemi kiza

ozge dedi ki...

super ya

Adsız dedi ki...

merhaba ben ankara'dan bahar.kızım ırmak 4 yaşını bitiricek ona bu sefer kendi ellerimle pasta yapmak istedim.hatta ırmaktan yardım alarak.çok daha mutlu olacaktır bişeyler yapabiliyor olmanın gururuyla.pasta çok güzel.bende resimli gofret disk aramaya başlicam inşallah bulurum.pasta çooook güzel ve sağlıklı...

Adsız dedi ki...

bu haftasonu kızımın 2. yaşını kulayacağız, ve bir çılgınlık edip pastayı ben yapacağım demiştim. kara kara düşünüp dertsiz başımı derde soktum diyordum ki imdadıma hızır gibi yetiştin, sağolasın burcu.

yazan: esra..

Adsız dedi ki...

bir şey soracağım ben izmirde nerede bu gofret disklerinden bulabilirim.2 gün sonra kuzenimin doğum günü ama vgofret diskleri olmadan nasıl yapcam onu bilmiyorum lütfen yardım