Salı, Kasım 28, 2006

TEK KİŞİLİK ÇİKOLATALI&VİŞNELİ KALPLİ KEKLER..

































Yağmur'cuk için yaptığım partideki menüleri beğenmenize gerçekten çok memnun oldum..Tek tek gelen yorumlara cevap yazmadan önce "tek kişilik kalpli çikolatalı&vişneli" keklerin tarifini yazmak istedim..

Kek'in tarifi bana ait ama görüntü fikrini ilk Zuhal'dan aldım, daha sonra da Coccolat'ın web sitesindeki keklerin görünüşlerini çok beğenip , benzerlerini yapmaya çalıştım. Zaten Coccolat'ın web sitesindeki herşeye bayılıyorum..Yaptığım çocuk sandviçlerinin fikirlerini oradan aldım. Eğer evinizde bolca kurabiye kalıplarınız varsa inanılmaz güzel sunumlar hazırlamanız mümkün..kurabiye dışında kekleri, sandviçleri, peynirleri, meyveleri vb. birçok gıda malzemesini kalıplar ile şekillendirip farklılaştırmanız mümkün..

Gerekli Malzemeler ;


  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz badem
  • 200 gr bitter küvertur ( benmaride eritilmiş)
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
  • eğer isterseniz 1 tatlı kaşığı rom
  • 5 yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı toz kakao (nomu kullandım)
  • 2 su bardağı konserve vişne taneleri

Üzeri için ;

  • 300-400 gr şeker hamuru
  • gıda boyaları

Öncelikle kek'imizi hazırlayalım. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumurta, şeker , vanilya ve isterseniz rom'u hızlı bir şekilde çırpmaya başlayalım. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyelim. Ve toz bademi de ilave edip hepsini kaşıkla karıştıralım.

Yumurtalı karışımımıza erittğimiz çikolatalarımızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Sırasıyla yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim. Karışıma toz malzemelerimizi de ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edelim.

En son sularını iyice süzdüğümüz vişnelerimizi karışımımıza ekleyip tahta kaşık ile alttan üste doğru karıştıralım. Alttan üstte doğru karıştırmamızın sebebi, karışımın hava almasını sağlamamızdır..

Büyük dikdörtgen kalıbımızı iyice yağlayıp karışımımızı içerisine dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızın üzerinde 2 saat bekletelim.

Kek'imiz soğuduktan sonra ters çevirip kalıbımızdan çıkartalım. Kekin alt tabanı üzerine göre daha nemli olacaktır. O yüzden bu tarafı ile kekimizi hazırlayacağız.



































Şeker hamurunu ister hazır alıp kullanabilirsiniz , istersenizde kendiniz yapabilirsiniz. Ben kendi yaptığım hamuru kullandım. Kekimizin büyüklüğünde renklendirdiğimiz hamurumuzu açıp kekimizin üzerine yerleştirelim. Kalpli kurabiye kalıpları ile kekimizden parçalar keselim. Buna benzer tekniği Zuhal sayfasında fotoğraflayarak yayınlamıştı, isterseniz inceleyebilirsiniz..

Ben süslemesi için güller yapmaya karar verdim. Gülleri ve yaprakları bir gece öncesinden hazırladım. Gül yapımı için burayı inceleyebilirsiniz. Kekimizn üzerilerine hafif bastırark gülleri ve yaprakları yerleştirelim.

Hazırladığımız kekleri ağzı kapalı bir kalıpta serin bir ortamda bekletiniz. Ben Tupperware'in büyük ağzı kapalı pasta kabının içerisinde balkonda beklettim.

Hepimize afiyet olsun..

49 yorum:

Adsız dedi ki...

Minik pastalarınız çok güzel gözüküyor. İnsan yemeye kıyamaz:)
Ben sizin kakaolu kalpli kurabiyelerinizden yaptım. Manisa'da yaşayan aileme hediye kutusu yapıp göndedrim. Yemeğe kıyamayıp vitrine kaldırmaya kalkmışlar :)
Sayenizde hamur işleri korkumu yenmeye başladım.
Benim sormak istediğim bir şey var. Keki pişirip kalıplarla şekli çıkardıktan sonra arta kalan kek bölümlerini nasıl değerlendirebiliriz?

Adsız dedi ki...

yine cıvıl cıvıl...ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

yine cıvıl cıvıl...ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Merhaba yine harika tarifler görüyorum ellerine sağlık geçenlerde arkadaşlara giderken senini o lezzetli truflarından yapıp götürdüm ve hemen kapışıldı

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum işte bu tarifi merakla bekliyordum. Dikdörtgen kalıbın ölçüsü ne kadar olacak, birde yaklaşık kaç adet çıkıyor, yakın bir zamanda bende bir doğumgününe yapmayı düşünüyorum. başka bir sorum daha var, sıvı vanilyayı nereden bulacağız, normal toz vanilya olmaz mı? Seni çok öpüyorum, melek yüzlü arkadaşım..

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Kek tarifini dört gözle bekliyordum.Ellerinize sağlık.Hepsi çok güzel görünüyor.Diktörtgen kalıp yerine küçük fırın tepsisi kullanılabilir mi?Cevaplarsanız çok sevinirim.Haftasonu yapmayı planlıyorum.

Hoşçakalın...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
En çok bu görüntüye bayılmıştım. Ne zevkli olmuş. Renkler çok uyumlu, fikir çok güzel. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Bayildim bu keklere ama insan yemeye kiyamazki...Ellerinize saglik yine hünerinizi konusturmussunuz.Bu arada cok istememe ve size özenmeme ragmen tüm cabalarima ragmen glikoz yada seker hamuru bulamadigimdan maalesef bu tip seker hamuru kaplamali kekler pastalar yapamiyorum.Almanyada yasiyorum bana bu konuda yardimci olabilirmisiniz?Fermo yada Nüans`in yurtdisina siparis göndermesi mümkünmüdür?Simdiden tesekkürler ve basarilar.

Adsız dedi ki...

Derya merhaba,
ailenin davranışı o kadar hoşuma gitti ki yorumunu tekrar tekrar okudum :)
bazen Annemde yapıyor..kurabiyeleri veya şeker hamurundan yaptıklarımı saklayıp gelenlere gösteriyor..ama maalesef mamalar bozuluyor :)
arta kalan kekleri bende buzdolabına poşetine koyup ağzını sıkıca bağlayıp sakladım..çok yerde kullanabilirsin..pudinglerin diplerine koyabilirsin, truffların içerisine katıp çikolata yapabilirsin, biraz sütle veya meyve suyu ile ıslatıp kalıba bastırark yerleştirip üzerine krema döküp buzdolabında bekletip değişik pastalara oluşturabilirsin..ya da benim yaptığım gibi çayın veya sütün yanında ağzına bir tane atabilirsin :)

Zeynep, teşekkür ederim :)

Şebnem, ellerine sağlık :) afiyet olsun hepinize..

Ufukcuğum merhaba,
büyük dikdörtgen olsun, küçük fırınlardan çıkan dikdörtgen oluyor ya onlar kadar..kalıbına göre kek sayısı değişir..benim kalıptan 13 tane büyük , 3-4 tanede küçük kalp çıktı..
sıvı vanilya Fermo'da veya Metro Gross markette satılıyor..bulması zor gelirsen ben sana bir paket veririm :) ya da toz vanilya kullanıp biraz başka aromalardan katabilirsin..rom çok yakışıyor veya ameratto..

Elif mrhaba,
evet olur tabiiki..
haftasonu deneyip sonucunu paylaşırsın umarım :)

Feyhan, fikri Zuhal'dan ve Coccolat'tan aldım..bende çok beğenmiştim onlarda görünce..elindeki malzemeye göre sende farklı versiyonlarını türetebilirsin..
herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hanim ellerinize saglik kekler harika görünüyor ama insan yemeye kiyamaz.Bende sizin gibi pastalar yapmayi cok istiyorum;özellikle de seker hamuruyla.Ama Almanya da yasiyorum ve burda cok aramama ragmen glikoz da seker hamuruda bulamadim.Acaba Nüans yada Fermo`nun yurtdisindan siparis alirlarmi?Yada ben burda nasil bulabilirim Siz yada sitenizin takipcileri yardimci olurlarsa cok sevinirim.Simdiden tesekkürler.Basarilar.

Adsız dedi ki...

Şeyda merhaba,
senin için Fermoya ve Nüansa sorarım..
ama sana bir kaç fikir;
glikoz yurt dışında "mısır şurubu" olarakta satılıyor..
şeker hamuru bulamadıysa marzipan ilede yapabilirsin..Almanya'da marketlerde renkli renkli veya reksiz marzipanlar mutlaka satılıyordur..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

sevgili burcu merhaba,
davet menüleri ve sunumun çok şık olmuş.iş nedeniyle yoğun geçen haftalar nedeniyle siteni uzun zaman takip edemedim fakat bir girdim uzun zaman çıkamadım.Benim ziyaret edemediğim bu süre içinde ne çok şey yapmışsın,hepsini büyük biz zevkle tek tek okudum.sevgilerimle,biricik kızını da öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Burcucum diyet kek ile ilgili açıklaman için çok teşekkür ederim. Maharetli pastacım benim. Herşey çok güzel olmuş gerçekten. Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

burcu hn bravo valla nasıl oluyor anlamıyorum lütfen bana bir gününüzü anlatırmısınız:) yani hangi arada derde yapıyorsunuz bunları neyse benim sorum bu şeker hamurunu keke nasıl sabitliyorsunuz gülleri nasıl sabitliyorsunuz çünkü bir keresinde şeker hamurundan yaptığım süslemeleri ıslatarak yapıştırdım ama oynama yaptılar hamurun rengini kremaya veridler falan teşekkürler

Adsız dedi ki...

Burcu'cugum, bu hafta sonu da bu keklerinden yapmayi dusunuyorum, paul tarzi kekini gecen hafta sonu buyuk bir basariyla yapmistim, oradaya yorum da birakmistim hatta, simdi de sayende kendime guvenerek bu keklerinden yapmayi dusunuyorum yegenimin dogum gunu icin, cok seker gorunuyorlar, ben seker hamuru yapamiyorum ama marzipan fikrini sunmussun, onunla kaplamayi dusunuyorum,ve eyer renklisini bulamazsam uzerine eritilmis cikolata ile cizikler falan atayim diyorum renklensin diye. simdi, bu tarif hakkinda bir kac sorum olacakti, yorumlar icerisinde buyuk boy borcam olsun diye, bizim finina surdugumuz yemekler icin kullandigimiz bir borcam var sadece, ebati yeterlimi bilemiyorum, santimini verebilirmisin, vede toz badem sart mi? burada satilip satilmadigini bile bilmiyorum, bulamazsam ne yapacam? son olarakda visneli yapmissin, hic denemedim, herkezin damak tadina uyacak bir tat mi acaba? biliyorum cok uzun tuttum yine ama ne yapayim, yaptiklarina o kadar bayiliyorumki! ha bir de kalpli cikolatali kurabiyelerinden yapacagim insaallah. hoscakal, Gül Yilmaz

Adsız dedi ki...

sevgili pastacı süpersiniz hergün sitenizi ziyaret ediyorum.pasta yapmayı çok seviyorum lezzetli de olduğunu düşünüyorum ama görüntü lezzeti götürüyor...sizden ders almaya çalışıyorum kendimce...
yanlız benim şeker hamuru ile ilgili
sıkıntım var denemek için yapmak istiyorum ama glikoz ve jelatinim yok
evdeki malzemelerle yapabileceğim bir tarifi var mı varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler...

Adsız dedi ki...

sevgili pastacı süpersiniz hergün sitenizi ziyaret ediyorum.pasta yapmayı çok seviyorum lezzetli de olduğunu düşünüyorum ama görüntü lezzeti götürüyor...sizden ders almaya çalışıyorum kendimce...
yanlız benim şeker hamuru ile ilgili
sıkıntım var denemek için yapmak istiyorum ama glikoz ve jelatinim yok
evdeki malzemelerle yapabileceğim bir tarifi var mı varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Burcu ilk tarifimi eklemeyi başardım ziyaret edrsen sevinirim senin düşüncen benim için çok önemli

Adsız dedi ki...

burcu'cuğum merhaba
yine hayranlıkla izliyorum seni.tek kişilik keki yarın fırsat bulursam yapmak istiyorum ama bi sorum olucak;üzerine şeker hamuru yerine beyaz çikolatayı erittikten sonra renklendirip yağlı kağıda döküp kalıplarla kessem olurmu?
çok teşekkurler
sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu merhabalar, tam sevgililer günü pastası sanki..çok şık olmuş ellerinize saglık..ben samsun da şeker hamurunu nasıl yaparım ve ya alırım bılmıyorum..ankara da nerde bulabilirim? biliyormusunuz? pastacıklar çok güzel ..sevgiler..FERHAN

Adsız dedi ki...

Burcu tek kelimeyle harikasın özellikle bu kalplileri hemen deniyeceğim .Bu güzel tarifleri bizlerle paylaştığın için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Burcu tek kelimeyle harikasın özellikle bu kalplileri hemen deniyeceğim .Bu güzel tarifleri bizlerle paylaştığın için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Tesekkürler Burcu,ben burda misir surubu olarakda aradim ama yok,marzipaninda tadini sevmedigimden kullanmiyorum ve sadece tek renk olarak var.Ama bugün bu kücük kekleri birbaska sitede gördügüm ama tarifi kendimce degistirerek uyguladigim gül hamuruyla yaptim(kaynar suyun icine findik büyüklügünde yag,un ve nisasta ekleyip bir iki kere cevirip sonra pudra sekeri ekleyip yogurdum ve renklendirdim)cocuklarim bayildi.Tekrar tekrar tesekkürler;hem güzel tariflerin hemde benimle ayrica ilgilendigin icin.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ben genelde sizin yorumlarınızın hepsini okuyorum bu beni çok mutlu ediyor ortak paydanın insanlarıyız her zaman hep güzellikleri kovaladım hayatımda
bu ortamda da başka güzellikler var gittikçe artan coşkuya bende neşeyle katılıyorum bu tabiki sizin yarattığınız bir heyecan

en önemlisi ise samimi içtenliğiniz her verdiğiniz cevapta bunu görüyorum bu pozitif sirkülasyonun enerjisi uzakta olma duygusunu bile hafifletiyor
bu gün bir programda hayalleri sınırlandırmamakla ilgili bir cümle duydum hayallerimiz hayatımızın sınırlarını belirliyormuş
lütfen siz hayallerinizi dahada genişletin bu enerjiyi daha büyük kitlelere yayın
pen pastacının hayallerinin sınırlarını merak ediyorum (nazik cevabınız için ayrıca teşekkürler)
aynur biçer

Adsız dedi ki...

CANIM TARIF ICIN SAGOL COK TESEKKURLER...DIGER TARIFI OLMAYAN LEZZETLERINDE TARIFLERINI BEKLIYORUZ...BIRDE SORUM OLCAK ZUHALCIMIN YAZISINA YORUM YAZIYOM CIKMIYOR....BENI YORUM YAZMA KONUSUNDA YONLENDIRIRSEN MEMNUN OLURUM...OPUYORUM SEVGILERLE...

Adsız dedi ki...

Aslında ençok bu kekleri merak etmiştim çok şirinler sizden bir ricam var hanı pastanelerde yapılan üstü file bademli kekler vardır ya ben onlara bayılırım kesin bir sırları var biliyorsanız paylaşırmısınız lütfen.Cevabınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

Aslında ençok bu kekleri merak etmiştim çok şirinler sizden bir ricam var hanı pastanelerde yapılan üstü file bademli kekler vardır ya ben onlara bayılırım kesin bir sırları var biliyorsanız paylaşırmısınız lütfen.Cevabınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

file badem yazmışım pardon file fındık olacaktı değilmi:)Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba,yaptığınız her şey mükemmel görünüyor,renkli kekler harika bir fikir,ben tadını merak ettim,şeker hamuru ile oldugu için..yoksa üst kısım ve güller yenmiyor mu..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu yine ben ;-) dun aksam carrefourdan marzipan almistim kekleri kaplamak icin, ama sonra biraz daha iyi incelerken reyonlari renkli gida boyasi buldum, ve hic dusunmeden buyuk bir mutlulukla aldim, bu sivi halde yesil, sari ve kirmizi renklerde, ama benim sorunum ben hic ama hic bilmiyorum bunlarin nasil kullanildigini, nede olsa sevgili burcu bunu biliyordur diyip aldim tereddut etmeden, emri vaki oldu ozur, bana yardimci olabilirmisin acaba, marzipanlarimi bununla nasil boyayabilirim acaba? bir damla yeterli falan diyor bir litreye, ama marzipan sivi bir madde degilki, nasil boyayacagim ki acaba? cevabini sabirsizlikla bekliyorum, sevgiler Gül Yilmaz

Adsız dedi ki...

Canim bu tarifin de not edildi ve mutlaka yapicam.Bugün sabah bebisim uyurken oyun hamuruyla gül yapimi denedim aslinda hic de fena olmadi:))
bu arada senin yazilarindan öyle faydalaniyorum ki burada göremedigim malzemeleri insallah tarif ettigin yerlerden alacagim..Ocak ta istanbul'a gelmeyi düsünüyorum ve alacaklarimi sen yazdikca not ediyorum:))
Sevgi dolu keklerin tarifi icin cok cok tesekkürler ve tekrar ellerine saglik..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu seni soru yagmuruna tutuyorum ama kafama bu kek takildi, icinde visneli nasil oluyor diye zaten ilk yorumumdada var ama saniyorumki bizimkilerin damak tadina uymayacak, bana baska bir onerin var mi acaba veye bunsuz yapsam kekde bir eksiklik olurmu? bademtozunuda bilmedigimden bahsetmistim, e hal boyle oluncada ben baska keklerinden mi yapsam ki? yani yine senin tariflerinden mesela paul tarzini malzemelerini ikiye katlayip? bu cumartesiye dek mutlaka bir cozum bulmaliyim, illa ki senin bu hos keklerinden yapacam, yoksa rahat edemem :-)) umarim vaktin oldugu anda cevaplarsin, inanilmaz bir heyecanla cevaplarini bekliyorum, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ayşe merhaba,
yoğunluğunun içerisinde bloguma uğrayıp ziyarette bulunman ve yorum bırakmış olman benim için değerili..çok teşekkür ederim..


Filiz, rica ederim..umarım güzel bir diyet kek yaparsın ve tarifinide bizlerle paylaşırsın :)

Belma merhaba,
şeker hamuru bazen kremaya renk verebiliyor..bunu çoğu zaman önleyemiyoruz. sabitlemek için ise aslında bir kürdanın ucunda gülü veya başka bir objeyi oluşturup kekin üzerine batırarak sabitleyebilirsiniz..kürdanın boyunu kısaltırsınır böylece tehlikeli bir durum oluşmaz..ben bu kekte kürdan veya benzeri bir şey kullanmadım. şeker hamurunun üzerine çok az fırça ile su sürdüm. hamuru nemlendirdim ve gülü çok yumuşak bir haraketle pastanın üzerine bastırdım..zaten yumuşak bir kek olduğu için güller çabuk yerine oturdu..

Sevgili Gül,
eğer vişne sizinkilerin damak tadına uymuyorsa ve badem tozu bumakta zorlanırım diyorsan, Paul tarzı kek'in ölçüsünü 2 katına arttırıp kullanabilirsin..zaten bu kekte paul tarzına benziyor..yumuşak ve bolçikolatalı..
ayrıca toz bademi kendinde yapabilirsin.taze bademleri suyun içerisinde 15-20 dakika beklet..kabukları kolayca soğulacaktır..kağıt havlu ile kurulayıp rondodan geçir..işte bu kadar :)
sıvı gıda boyası bulmana çok sevindim :)
marzipana çok az eklemen gerekiyor..bir damla yeterli olacaktır.eğer çok eklersen mazripanın ıslanır ve bozarsın..eğer herşeye rağmen çok az hamurda bozulma görürsen toz bademle veya buğday nisaştasını çok az ekleyerek hamuru toparlayabilirsin..
kalıbın uzun kenarı 30 cm kadar,yaniğ 30x22 gibi ölçülerde bir dikdörtgen kalıp işini görecektır..


Betüş merhaba,
tarfileri beğenmene çok sevindim, özellikle denemek istemen harika !! glikoz ve jelatin bulabilmeni isterdim..nerede oturuyorsunuz?
evdeki mazlemeler ile benim bildiğim ve kulandığım bir tarif yok..çünkü gül , çicek vb. modellemeleri yapabilmek için esnek ve özel bir hamur olan şeker ve modelleme hamuru hazırlamamız gerekiyor..


Seda'cığım, ilk tarifini ve fotoğrafını şimdi gördm..ve inan çok mutlu oldum..sabah sana bir mail atmıştım..gelişme oldumu?


Seher, olur tabiiki ama tahmin edeceğin gibi çikolata sert olur..sen yinede bir kat krema sürebilirsin keklerin üzerine..kremanın üzerini ise çikolata ile süslersin. hatta çikolatayı yıldız, kalp gibi şekillerde kesersen çok şık olacaktır..


Ferhan , evet sevgililer günü pastaları gibi oldular :) Ankara'da Gimatta pastacılık dünyası diye bir mağaza varmış..oraya uğrayabilirsiniz..

Lisya, rica ederim..umarım dener ve beğenirsiniz :)

Seyda, rica ederim..ilgilenirim tabiiki.kullandığın hamur tarifi işe yarar..ama çok detaylı çalışamazsın..sadace büyük , kolay şekilleri yapabilirsin..mesela güllerinin yaprakları çok ince olmaz biraz kalın olur..
keşke malzemeler daha bulunabilir olsa..

Aynur, pastacının hayallerinin sınırı daha çizilmedi..ben,sen bu cümleleri yazmadan öncede aynı şeyleri düşünürdüm ve düşündüklerimi çevremden arasıra duyabilmek beni çok mutlu ediyor..çocukluğumdan beri hayallerim hiç bitmez..şimdi kafamda bir şey düşünüyorum, onu gerçekleştirince hemen başka birşey düşünüyorum..bu böyle devam ediyor.. umarımherkes hayallerini tüketmez ve her zaman arttırarak üretir..

Saliha merhaba,
tren pastanın ve süpriz kurabiyeleri tariflerini ekleyeceğim..
Zuhal'in kullandığı template'inde bir sorun var..hatta o firefox'tan internete bağlanıyordu..çoğunluk explorer'dan bağlanır..ondanda çoğu şeyi çalışmıyordu..yakın zamanda bu sorunları halledeceğiz:) tekniker kimliğinde oluşmaya başladı :))

Fatma, bahsettiğin kekleri hatırlayamadım..üzerileri file fındıklı diyorsun, içleri nasıl? ve büyüklükleri? hatırlatırsan belki yardımcı olabilirim..

Süheyla, ben gülleri yemezler sandım ama çoğu yenmiş :) üzerindeki şeker hamuru ve güller tabiiki yenilebiliniyor..ama ben gülleri hiç yememiştim..istersen hiçbirini yemeyede bilirsin..sıyırabilirsin..benim fikrimce şeker hamuru tam bir görsellik mucizesi..tadı konusunda çok iddalı değilim :)

Elçin'ciğim,bebişin uyurken gül çalışman çok şeker bir şey :) çok hoşuma gitti :)
Ocak ayında geliyor olmanızada çok sevindim..kavuşman ve özlem gidermen harika olacak :)

Herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Bu söylemis oldugum hamurla sizin bu keklerinizi denedim ama dün yapmis oldugum kekler bugüne kalinca bu yapmis oldugum hamur lastik gibi oldu.Neyseki cocuklar sevdi de hic kalmadi.Birde kek cok güzeldi.Tekrar tesekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Benim sormak istedigim aldigin pudra sekeri ve tylose-c (umarim yanlis yazmadim)ile yaptigin seker hamuruylami yapildi bu guller? Nasil oldu, cok fark oldumu daha onceki seker hamurlarindan? Birde bu gulleri yaparken gul yapragi kaliplarini mi kullandin acaba?Cok fark ediyormu? Ne cok sordum dimi :) Merakli melahatiz vesselam :))))))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

harikasın cevap yazman benimle yada bizlerle bukadar içten yazışman okadar güzel ki.. yüzümde tebessüme sebep oldun ve çocuklar gibi sevindim teşekkür ederim bu duygu ve tebessüm için..
ben ümraniye namazgah mevkiinde oturuyorum fakat full çalıştığım için eminönü yada daha yakın mekanlara gidip alış veriş yapma şansım yok
benimle ilgilendiğin için çok mutlu oldum.. :o)

Adsız dedi ki...

Sevgili burcu, cevaplarin icin sana cok ama cok tesekkur ederim, bugun belki 15 kez sitene girdim cevaplarina bakmak icin, ve tabi herzamanki gibi hic bekletmeden hemen sorularima yardimci oldun ;-)) tesekkurler

Adsız dedi ki...

merhaba burcu ellerine sağlık çok güzel görünüyolar ben senden bi şey öğrenmek istiyorum pazartesi oğlumun doğum günü kreşte yapmak istiyor ben şu güzel gofret disklerinden aldırmıştım ama annem küçük olandan almış şimdi ben pastayı 2 katlı yapıp üst katına diski yerleştireyim die düşündüm nasıl yapabilirim 2 katlı pastayı fikir verirsen çok sevinirim sevgilerrr

Adsız dedi ki...

merhaba burcu ellerine sağlık çok güzel görünüyolar ben senden bi şey öğrenmek istiyorum pazartesi oğlumun doğum günü kreşte yapmak istiyor ben şu güzel gofret disklerinden aldırmıştım ama annem küçük olandan almış şimdi ben pastayı 2 katlı yapıp üst katına diski yerleştireyim die düşündüm nasıl yapabilirim 2 katlı pastayı fikir verirsen çok sevinirim sevgilerrr

Adsız dedi ki...

Burcu merhabalar..Pastalar çok ama çok şık olmuş.Renklerin uyumu harika.Tam vitrinlik olmuşlar bence.Ayrıca benim kızımda senin gibi güzel pastalar yaparsa(inşallah)bende annen gibi yemez saklardım heralde:))
Az önce senin çikolatalı muffinlerinden yaptım şu an elimde herşey için çok teşekkürler..İyiki varsın..

Adsız dedi ki...

Burcu bazı dergilerdeki kek tarifleride margarin kullanıyor onun yerine sıvı yağ kullanmak istiyorum ölçüyü nasıl ayarlarım 300 gr margarin ne kadar sıvı yağ olur

Adsız dedi ki...

sevgili burcu cevap yazman çok büyük bir incelik hani kalıptan çıktığı haliyle tartılarak satılan içi meyve parçalı üzeri file fındıklı çok lezzetli olan keklerden bahsediyorum.Bende kendimce yapmaya çalışıyorum ama onların ki gibi olmuyor bence bir püf noktası var ama ne? sevgiler

Adsız dedi ki...

Seyda merhaba,
neyse ki çocuklar beğenmiş :) söylediğim gibi o hamur hakkında çok bilgim yok..böylece bilgi sahibide olmuş olduk :)

Nilgün merhaba,
tabii ki soracaksın :)
evet, çok fark etti hamur..bir kere çok esnek oluyor ve harika şekiller veriliyor.güllerin yapımında kalıplardan faydalandım. bir tane mouse pad'e benzer yumuşak bir yüzeyde işlemleri yaptım. önce bir miktar hamurdan alıp incecik açtım. Gül yaprakları kalıbı ile yapraklardan kesip çıkardım. pedin üzerinde bir yaprağı alıp uçlarına şeker hamuru setimin ucu yuvarlak olanı ile bastırdım. böylece uçları ipek gibi oldu.güller ço0k gerçekci oldu..
bir ara fotoğraflayarak anlatırım..

Betüş,rica ederim ne demek.elimden geldiğince cevaplamaya ve yardmcı olmaya çalışıyorum.
en azından istanbul'dasın..istediğin zaman gidip alabilirsin..yada senin için gidenler alabilir..

Gül, umarım yardımcı olabilmişimdir..

Aslıcığım,bir büyük boy, birde küçük boy iki adet pandispanya pişirebilirsin. büyük olan alt kat küçük olan üst kat olur..önce alt pastağı hazırlar yerleştirirsin. pastanın ortasını belirle ve üzerine yerleştireceğin pastayı nereye oturtacağını belirle..oturtacağın yerin çevresine yer yer 3 tane uzun kürdan veya çöp şiş çubuğu yerleştir(ahşap) bunların üzerine diğer pastanı oturttur ve süslemesini yap.böylece üstkat sabitlenmiş olacaktır..

Zuhal'ın yaptığı bu pastada sana fikir verebilir..


Kübracım, güzel sözlerin için çok teşekkür ederim..muffin için ise ellerine sağlıkkk :)

Burcu, bazı tarifler margarin ile yapılır çünkü kıvamı ve tadı farklı olsun diye..onun yerine sıvı yağ ikame edebilirsin ama aynı sonuç olmaz..ama ben margarin neredeyse hiç kullanmam ve hiç sevmem..sağlıksız bulurum..300 gr margarin yerine 300 ml sıvı yağı kullanabilirsin..hatta bir su bardağı yeterli olur..ama dediğim gibi sonuç esas tarifle aynı olmaz..

Fatma, sana yardımcı olabilmeyi çok isterdim ama maalesef o kekleri bilmiyorum..ben pek meyveli kekleri ve pastaları tercih etmediğim için hepsini bilemiyorum..belki fotoğrafını göndersen bana..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcucum yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim sevgilerrr

Adsız dedi ki...

burcucum yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim sevgilerrr

Adsız dedi ki...

sevgili burcu 5 yaşındaki oğlumun 8 ocak ta doğum günü var. internette değişik tarifler ararken oğlumla beraber senin sitenle tanıştık oğlum pastalara bayıldı, hepsinden istiyor. senden ricam oğlum için 25 kişilik ve hani erkek çocukları için uygun, bir tarif varsa paylaşırsan çok sevinirim...

Adsız dedi ki...

HERKESİN DİKKATİNE :(
merhabalar
çok güzel olmuş ellerine sağlık,ama benim bir sorunum var arkadaşlar.şeker hamuru benim çok ilgimi çekiyor ama Samsunda oturduğum için ne glikoz,ne gıda boyası nede şeker hamuru bulabiliyorum.bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
saygılar Esma

Adsız dedi ki...

HERKESİN DİKKATİNE :(
merhabalar
ellerine sağlık çok güzel olmuş.
benim bir sorunum var arkadaşlar,şeker hamuru ilgimi çektiği için ne glikoz,ne gıda boyası nede şeker hamuru samsunda bulabiliyorum,yardımcı olursanız çok sevinirim.
saygılar Esma

Adsız dedi ki...

bu şeker hamuru rüyalarıma bile girmeye başladı :)
pardon iki kez yollamışım dün yorum farketmeden,şimdi görünce kızardım :+
saygılar esma