Çarşamba, Kasım 29, 2006

TREN PASTASI..































Joaanna Farrow ve Sara Lewis'in kitapları olan " Quick and Easy Party Cakes" Yağmur'un elinden neredeyse hiç düşmüyor..Kendisine yapmam için şimdiden 2-3 tane pasta siparişi verdi. Onlardan biri moral partisine yapmam için "Tren Pastası"ydı..2-3 aydır bana bu tren pastasını gösteriyor ve yapmam için yalvarıyordu..En sonunda geçen hafta bu pastayı ona yaptım ve gerçekten çok mutlu oldu..Çocuk masasını hazırlarken ilk olarak pastayı balkondan çıkarıp masanın ortasına yerleştirdim. Yağmur pastayı görünce hemen masaya oturdu ve neredeyse misafirler gelene kadar hiç kalkmadı.."Anne, sen tren pasta yapmışsın..oooo çok güzel olmuş" sözlerini papağan gibi durmaksızın tekrarladı:) Şimdi ise sırada başka pasta siparişleri var..Birini okuldaki doğum günü kutlamasına diğerinide kendi aramızda kutladığımız doğum günü gecesine istiyor..aradakileri hiç saymıyorum bile :)

Bu pastanın güzel bir özelliği, hem kız çocuklarına hem de erkek çocuklarına hitap edebileceği..Sonuçta partide canlı örneğini yaşadık, hem kızların hem de erkek çocuklarının çok hoşlarına gitti :)


Kaynak : Quick and Easy Party Cakes - Joaanna Farrow &Sara Lewis sayfa-44-45
























Her zaman ki gibi bir gün öncesinden pandispanyayı hazırladım ve soğuduktan sonra streç filimleyip soğuk fırınımın içerisinde sakladım. Pandispanyayı fotoğraftada görüldüğü gibi dikdörtgen büyük bir kalıpta pişirdim. Yaklaşık 30 cm boyutlarında bir kalıp kullandım.

Pandispanya için ;



  • 6 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 300 gr bitter küvertur çikolata ( benmaride eritilmiş)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 çorba kaşığı sıvı vanilya vea 1 paket dr.oetker'in vanilya aroması
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı toz kakao( nomu kullandım)

Fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt kesip yerleştirelim. Fakat kağıdın yanlarından taşmasına dikkat edelim..Böylece pandispanyamızı kağıdın yanlarından çekerek çıkartabiliriz.

Yumurta,şeker ve vanilyayı kremsi bir yapı alana kadar çırpalım. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyerek karıştıralım.

Yumurtalı karışıma sırasıyla eritilmiş çikolata, yağ ve yoğurdu katarak karıştıralım. Kuru malzemeleride ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. Kalıbımıza karışımımızı dökelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 50-60 dakika pişirelim.

(1-2)Bir gün sonra kekimizi streç filmden çıkartalım. Üzerinde kuruyan ve kabuklaşan yerlerini büyük tırtıklı bir bıçakla traşlayalım.


























3- Hazırladığımız pastaya tren şeklini verebilmek için , pandispanyamızı iki adet uzunlamasına dikdörtgen, kalan kısmı ise bir kare ve küçük bir dikdörtgen olarak kesiyoruz. Uzunlamasına kestiğimiz dikdörtgenlerden birini trenin başlangıcı için kullanalım. Diğer uzunlamasına kestiğimizi ortasından ikiye bölüp trenin kafa kısmından biri yapalım. Kare olanın bir kısmını (ölçerek kullanılacak) trenin kafasının üzerine yerleştirip ikinci kat olarak kullanalım. Küçük dikdörtgenden ise yuvarlak bir kalıpla iki yuvarlak kesip trenin silindir şeklindeki burnu haline getirelim.

4- Uzunlamasına kestiğimiz dikdörtgen keki iki kat olarak keselim.

Krema için ;


  • 400 ml sıvı krema ( iki küçük paket)
  • 450 gr fildişi küvertur çikolata ( beyaz)
  • isteğe bağlı muz

Fildişi küvertur çikolatamızı benmari usülü eritelim. Erittikten sonra sıvı kremamızın içerisine döküp mikser ile sertleşinceye kadar çırpalım. Krema hazır olunca buzdolabolabında bekletelim.

Buzdolabında dinlenmiş kremamızı tezgahımıza çıkartalım. Uzunlamasına dikdörtgen kesilmiş ilk parçayı iki kat olacak şekilde ortasından ikiye bıçak yardımıyla keselim. Arasına kremamızdan sürelim ve isterseniz küp küp kesilmiş muz taneciklerini serpiştirelim.

Ve bu hazırladığımız parçayı pasta altlığı yerleştirdiğimiz pasta standımızın üzerine yerleştirelim.

























5- Hazırladığımız trenn ilk parçasının üzerini ve çevresini krema ile kaplayalım.

6- Bu pastada diğerlerinden çok farklı bir şeker hamuru elde ettim. Hatırlarsanız geçen hafta Cemal Bey bana harika bir çekilmiş pudra şekeri bırakmıştı. Ondan önceki hafta ise Zuhal ve Ufuk'la birlikte Coccolat Teşvikiye'nin açılışına gitmiştik ve ben oradan Tylose-C almıştım.
Şeker hamurumu daha doğrusu modelleme hamurumu hazırlarken yeni pudra şekerimi ve tylose-c malzemelerini kullandım. Sonuç modelleme için mükemmel bir hamur elde ettim. Modelleme için diyorum çünkü pastanın üzerini kaplarken zorlanabilirsiniz çünkü tylose-c hamuru birazcık sertleştirip çok büyük açılmasını zorlaştırabiliyor. Pastamızı kaplamak için hazırladığımız şeker hamurundan bir miktar açıp pastanızı kaplayın ve kalanına tylose-c ekleyip modelleme için kullanın. Özellikle tek kişilik kalpli pastadaki gülleri bu hazırladığım hamur ile yaptım ve çok keyf aldım. Çalışması ve güllerin yapraklarına esneklik vermek çok kolay oldu.

Bu pastada ise tüm treni modelleme hamuru ile kapladım. Pastanın parçaları küçük olduğu için hamuu açıp yerleştirmesi kolay oldu ama daha büyük bir pasta olsaydı çok zorlanırdım.

6-Şeker Hamuru Tarifini tekrar yazıyorum ;



  • 5 çay kaşığı ( teaspoon) jelatin ( ben her zaman bitkisel olan agar agar'ı kullanıyorum. Makro ve Metro Gross marketlerde bulabilirsiniz)
  • 125 ml glikoz - 1/2 Cup ( Eminönü Fermo'dan alıyorum, en son 1 kg'lık kavanozu 5 YTL idi)
  • 1 çorba kaşığı (tablespoon) gliserin ( her eczanede satılıyor )
  • 1 kg pudra şekeri ( bana 800gr yetti ama sizin elinizin ısısına bağlı olarak bu miktar artıp çoğalabilir. Hamuru hazırlarken bir seferde tüm şekeri kullanmayın, azar azar diğer sıvıların içerisine katarak hamurunuzu hazırlayın)
  • 1 çorba kaşığı ( tablespoon) tylose-c ( Coccolat'tan satın aldım)

Tylose-C : Bu madde hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Çikolata Pasta grubumuzda sevgili Burcu'dan Kitre ile ilgili bir bilgi edinmiştim. Ve bu bilgiyi iyice araştırdıktan sonra Türkiye'de bu maddenin Kitre olarak bilindiğini ve Ebru sanatında suya kıvam ve yapışkanlık vermek için kullanıldığını öğrendim. (gruptada Ebru sanatından bahsetmişlerdi)

Kitre'nin diğer adı, Tragantha'tır. Hatırlarsınız modelleme hamuru tariflerinde bu madde'den çok söz edilir. Aynı zamanda Tragantha Tylose-C olarakta bilinir. Gevenotunun gövde veya kökünün üzerinden bıcakla özel olarak yapılan çizgilerden akan zamka kitre denir ve kitre başka ilaç yapımında kulanılır. Kitre, bitkisel bir üründür ,kimyasal değildir. Ve mısır çarşısında satılmaktadır. Özellikle ebru sanatı için satın alacağınızdan bahsederseniz daha yardımcı olacaklardır. İstanbul dışında ise aktarlardan "ak kitre" olarak istememiz gerekiyormuş.

Konu ile ilgili detaylı bilgiler için ;

http://www.bitkiseltedavi.com/sayfalar/kitre.asp

http://www.koksalciftci.net/kitre.htm

sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Jelatini 3 çorba kaşığı su ile karıştırılalım. Az ateşte devamlı karıştırarak eritelim. İçerisine gliserini ve glikozu da ilave edelim ve birlikte karıştırarak hepsinin erimesini sağlayalım.

1 kg pudra şekerinin yarısını yoğurma kabımıza koyalım. Jelatinli karışımımızı pudra şekerinin üzerine ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kalan pudra şekerini ise azar azar ilave edelim ve aynı zamanda yoğurmaya başlayalım. Hamuru sertleştirmeden şeker ilave edelim. Eğer soğuk bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı fazla gelebilir veya sıcak bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı az gelebilir. Normal oda ısısında çalışmanızı tavsiye ederim. Onun için tüm şekeri bir anda kullanmayın . Azar azar ilave edin. Hatta hamur sertleşmeye yakın şeker eklemesini durdurun. Ve hamurunuzu kıvama gelene kadar çok iyi yoğurun. Bu aşamada hamurdan bir miktar ayırıp pastanın kaplamasında kullanalım. Kalan hamura tylose-c ekleyip modelleme için kullanalım.

Hamuru Tupperware'den aldığım hamur açma altlığında açtım. Ve hamuru açmakiçin pudra şekeri, nişasta veya margarin'e ihtiyaç duymadım. Ama böyle bir aracınız yoksa tezgahına az margarin sürerek veya nişasta serpiştirerek hamurunu açabilirsiniz. ( tezgaha yapışmasını önlemek için)
























7- 8 Üzerine krema sürdüğümüz parçamızı şeker hamuru ile kaplayalım. Etrafındaki fazlalıkları döner başlıklı bir pizza bıçağı ile keselim. Bir miktar hamur alıp ince uzun kesip parçanın tabanına yapıştıralım. Yapıştırmak için fırça ile çok az su sürebilir veya yumurta akı kullanabilirsiniz.

Bu parça trenimizin ön kısmı yani burnu olacaktır. Bunun üzerine trenin kafasını ve burnunu yapacağız. Ben her aşamayı fotoğraflayamadım. Ama başlangıcının aynısını diğer kısımlarında uygulayacaksınız.























9- Hazırladığımız tren burnunun üzerine trenimizin kafasını yerleştireceğiz. Bunun için üzerine ekleyeceğimiz katları kaymaması için sabitlememiz gerekiyor. Sabitlemek için kürdanlardan yardım alacağız.

Öncelikle katı ekleyeceğimiz yerin üzerini fırça ile su sürerek ıslatalım. Ve çaprazlama olacak şekilde her iki kenarına kürdan batıralım. Kürdanların üzerine katımızı sabitleyeceğiz.

10- Fotoğrafta görüldüğü gibi kürdanlarızın üzerine katlarımızı batırıyoruz. Böylece eklenen katlar kesinlikle kaymaz veya düşmez. Eklediğimiz katın arasına ve üzerine bol krema sürelim. Hatta katların arasına isterseniz muz parçacıklar ilave edelim.

11- Ben bu katın üzerine bir kat daha ekledim. Yine çaprazlama kürdanları yerleştirdim. Ama katı üzerine ilave etmeden önce mutlaka şeker hamuru ile parçayı kaplayalım.























12- Trenin kafasının önünde silindir şeklinde bir burnu vardır. Bunun için ayırdığımız küçük dikdörtgenden yuvarlak bir kalıp ile iki parça keselim. Bunların arasına krema sürüp pastamızın önüne yerleştirelim. Ve tekrar şeker hamuru ile kaplayalım.

Trenin vagon kısmınıda tamamladıktan sonra ( aynı işlem mantığı ile) trenimizi tamamlıyoruz.
Bir paket çilekli rondo bisküvi ile trenin ayaklarını yapalım. Yapıştırmak için , bisküvilerin arkalarına çok az krema sürelim ve pastanın ayaklarına aynı simetri ile yapıştıralım.

Bir miktar hamura sarı boya katıp trenin burnuna ve kafasına tren fotoğrafındaki gibi yapıştıralım. Geriye kalan süslemeleri için elinizdeki tüm şekerlemeleri ve kurabiyeleri kullanabilirsiniz.

Treni mutlaka serin bir ortamda mümkünse balkonunuzda saklayın.

Hepimize afiyet olsun..

62 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel gerçekten hemen yapabilecek kadar kolay gözüküyor sizde öyle anlatıyorsunuz ama henüz bunu denemek için öyle bir öz güven duygusu yok içimde ama siz harikasınız Yğmur çok şanslı
sevgiler
aynur biçer

Adsız dedi ki...

Cok Guzel olmus burcucum defnede yanimda bu kimin pastasi cok guzel pembe renkliii banada yap diyor.Yagmurada slm söyluyor defne.

Sevgiler....

Adsız dedi ki...

Zor gibi görünüyor ama öyle güzel anlatmışsın ki.Çocuklar pastayı zaten sever de böylesine bayılır.Allah sağlık versinde hep böyle güzel şeyler yap emi:))Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba öğrenmek istediğim bir konu var pasta modellemesi yaparken kullandığınız ürünler kimyasal değil mi bunların organik olanları var mı

Adsız dedi ki...

ufaklıkları uyuttuktan sonra baktığım iyi olmuş yoksa anne yap diye tuttururlardı.güzel kızınız yağmur'un okulu için yaptığınız hediye kurabiyeleri bende yapıp oğlumun anaokuluna gönderdim.Öğretmeni çok sevdiklerini söyledi istek üzerine ikinci kez yapıldı.Verdiğiniz fikirler için çok teşekkür ederim.Kursa gitme konusunda fikrinizi almak istiyorum.İlk önce pastalığa giriş kursunamı yoksa kurabiye süsleme kursunamı gitmeliyim.pastacılığa girişte kurabiye süsleme detaylı olarak anlatılıyormu.Daha çok hediye kurabiye yapmak istiyorum ama pasta yapmayıda öğrenmek isterim.Bianda çok şey istedim galiba:) eşiniz ve kızınızla hayallerinizi gerçekleştirdiğiniz mutlu bir gelecek dilerim.

Adsız dedi ki...

canım burcucum;ellerıne saglık cok guzel anlatmıssın...notlar alındı hatta tarıf klasorune kaydedıldı...sevgılerle..(acelem var yoksa daha neler yazardım)

Adsız dedi ki...

yine ben çıkamıyorum ki sitenizden lütfen kusura bakma.siz böyle pastaları kurabiyeleri çok şık kutulara koyuyorsunuz eğer sakıncası yoksa nerden aldığınızı öğrenmek isterim.Tabakla götürüp sonra tabağı geri almak ayıp oluyor da.Teşekkürler

Adsız dedi ki...

YANILMIYORSAM
BU GÜN DOĞUM GÜNÜNÜZ

İYİKİ VARSINIZ YENİ YAŞINIZ YENİ HAYALLERİNİZLE SÜSLENSİN HEPSİ GERÇEKLESSİN
sevgiler
aynur biçer

Adsız dedi ki...

meğer daha ayın otuzuymuş saat yarım da ilk ben kutlamak istemiştim ama buda çok erken oldu bir gün önce davrandım
segiler
aynur biçer

Adsız dedi ki...

burcu'cuğum harika olmuş canım. yağmur'uda öptüm. kimbilir nasıl mutlu oluyordur :))))

Adsız dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın Burcucum sadece fotograflara bakmak bile yeterli oluyor bazen :) çok teşekkürler... Yalnız bir sorum olcak. Kitre kullanırken birgün önceden ıslatmak yumuşatmak gerekiyormuş. Bu maddede tylose gibi sonradan mı ekleniyor hamura? Yoksa gliserin glikoz aşamasında sıvı olarak mı ekliyoruz? Bilgin varsa bu konuda yardımcı olabilirsen sevinirim öpüyorum canım.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Ellerinize sağlık. Harika bir pasta ve harika bir anlatım. Fakat ben bir noktaya takıldım. İki adet kestiğimiz dikdörtgenlerden birini ikiye böldük ve arasına krema koyduk. Diğer dikdörtgeni hiçbirşey yapmadan mı ilk kat olarak kullanıyoruz?Bir de hazır şeker hamurunu renklendirerek kullansak olur mu?Henüz o kadar cesatim ve tecrübem yok.Biraz uzun yazdım galiba..:)

Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım

sanırım sayfanız açıldıgı gunden berı hergun zıyaret eden bıriyim ve artık o kadar hayran kalıyorum kı sıze ...hoş dıyeceksınız kı nıye yorum yazmıyorsun ınanın üşengeçlık...

sadece sizi canı gönülden kutlamak ıstıyorum ınanılmaz guzel pastalar yapıyorsunuz ve bakıyorum da hepsı bırer tablo gıbı sanat eserı tamamen (bu arada mısafırler nası yemeye kıyıyorlar ben olsam asla yıyemem ) herşey çok güzel

kalbiniz neyin özlemiyle doluysa hayat sıze onu getırsın

sevgıler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Bende bugun verdigin bilgiler isiginda gidip Misir carsisindan kitremi almis bulunmaktayim :)))) Simdi Pudraci Celal beyden pudra temin etme islemini halletmem gerekiyor:) Kitreyi suda bekletmek gerektigi icin seker hamurunu yogurduktan sonra katmak bence yanlis olur gibi geliyor, hamuru sulandiracagi icin... Sen ne diyorsun canim bu konuda yanlis mi dusunuyorum ?
Bu arada D&R den bende Perfect Party Cakes Made Easy ( Carol Deacon ) adli kitabi aldim, cok guzel bir kitap gerci eminim sende vardir zaten :)))

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bu arada merak edenler ve almayi dusunenler icin bilgi vereyim kitrenin kilosu 100 ytl. ben 100 gr. aldim bayagi oldu. Birde Burcu'cum Bir kiloluk seker hamuruna kac gram kitre konmasi gerekiyor acaba bu konuda da bilgilendirirsen seviniriz canim...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Yine ben :))) Kitrenin ne kadar katilacagini sormamin sebebi Tylose-c islemden gecmis hali oldugu icin (onu bir yemek kasigi katiyorsun) saf hali ile farkli bir kullanim derecesi olabilir dusuncesidir.Bu son yazim soz :)))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu,Ellerine sağlık canım...bütün pastaların birbirinden güzel görünüyorlar...


selam ve sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Burcu,Ellerine sağlık canım...bütün pastaların birbirinden güzel görünüyorlar...


selam ve sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Burcu,Ellerine sağlık canım...bütün pastaların birbirinden güzel görünüyorlar...


selam ve sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hnm,
Harika bir pasta olmuş bu.Hemen Amazon'dan kitabı sipariş ettim..Umarım ben de değişik tarifleri deneyip bloğumda yayınlayabilirim.Bu arada dün sizin bir tarifinizden yola çıkarak bir pasta yaptım ve bugün tarifi yayınladım.Pandispanya çok güzel oldu , umarım pasta da lezzetli olmuştur.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler,
Müge

Adsız dedi ki...

Değerli Aynur hanım, siz ne kadar ince, zarif ruhlu ve değerli bir insanız..Yaşgünümü hatırlamanız ve ilk kutlayanlardan biri olmak istemeniz ne kadar düşünceli bir haraket..gerçekten size çok çok teşekkür ederim..benim için anlamını ve değerini anlatamam..keşke sizin için birşeyler yapabilsem..ayrıca blogunuz bana çok fikir vermeye başladı..yaptıklarınız müthiş şeyler..Kuzey bebeğe mutlu, huzurlu, sağlıklı, başarılı ve sevgi dolu uzun seneler dilerim..iyi ki varsınız :)

Esin, keşke yakın olsak ve Defne için pastalar yapabilsem..ama ilk fırsatta ona istediği bir pastayı yapmak istiyorum..inşalah bu süre kısa olur :)

Fatma,güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :) sizler daha güzel dilekleri hakediyorsunuz..çok teşekkür ederim :)
Kutularımın çoğunu Eminönü'nden Fermo'nun hemen yanındaki kutucudan alıyorum. Bazılarını İkea'dan alıyorum..Bazen Koçtaş'ta da güzel kutular buluyorum..bunlar en çok uğrayıp satın aldığım yerler..ama nerede ne bulursam alabiliyorum..sanırım ben dükkanlara çok alıcı gözüyle bakıyorum :)

Zerrin merhaba,
ilk bakışta malzemeler kimyasal gibi gözüksede , incelediğimizde doğal veya çok az işlemden geçmiş olduklarını görüyoruz. Ana madde pudra şekerinin tek özelliği inceltilmiş(öğütülmüş) olması, glikoz zaten yoğun şekerdir. Tylose-C yukarıdada bahsettiğim gibi bir bitkinin sıvısı, sadace jelatin biraz kimyasal. ama onunda bitkisel olanları satılıyor..

Bu tip kafanıza takılan gıda üzerine olan sorularınızı sevgili Gıda Uzmanımız Ebru Hanım'a yöneltebilirsiniz..

Filiz merhaba,
Çocukların kurabiyeleri beğenmesine çok memnun oldum:) eminim senin sevgin ve isteğin onları daha da güzelleştirmiştir :)
Pastacılık temel kurslarında kurabiye süslemesini göstermiyorlar. Zaten sadace Coccolat'ta kurabiye süsleme kursu var..sana tavsiyem önce o kursa katılman..daha sonra isteğine göre temel pastacılığa gitmen..pastacılıkta pandispanya yapımı, kremalar, teknikler,sacher,cheesecake gibi temel tarifler öğretiliyor..

Salihacım , çok teşekkür ederim :) umarım sende bir gün denersin..

Özlem merhaba, evet Yağmur'un çok hoşuna gidiyor..ben çalışırken oda kendi çapında eline çok az hamur alıp açmaya şekillendirmeye çalışıyor..çok zevkli oluyor :)

Tülay merhaba,
evet bilgi var..kitre parça parça satılan bir malzeme. parçaları 2 cm kadar oluyormuş. her bir parçayı 1 kaşık su ile ıslatmak ve 2-3 saat bekletmek gerekiyormuş. 1 kilo için 2 parça kitre gerekiyormuş ve 2 kaşık suda bekletilmesi gerekiyormuş . bu sıvıyı gliserin aşamasında hamura katmak gerekiyor. tylose-c toz olduğu için sonradan eklenebiliniyor ama sıvıyı sonradan ekleyemeyiz çünkü hamurun yapısı bozulur. Bu durumda kaplama için ayrı, modelleme için ayrı hamurlar hazırlamamız gerekecek..

Elif merhaba,
ilk dikdörtgeni fotoğrafta gördüğün gibi hazırlıyoruz.Diğer dikdörtgeni ortasından ikiye bölüp iki kare elde ediyoruz. Bu karelerinde arasını bölüp krema sürüyoruz ve fotoğraflarda görüldüğü gibi kürdanla sabitliyoruz..Diğer kareyide onun üzerine sabitliyoruz..iki kat eklemiş oluyoruz. Anlatması zormuş gerçekten :)
hazır şeker hamurunu renklendirip kullanabilirsin..

Gülten Hanım, ne olur siz daha çok yorum yazın bana..bu nazik ve içten sözleriniz için çok çok teşekkür ederim size..umarım hayat size de istediklerinizi ve hatta daha fazlasını getirir..

Nilgün süpersin !! harikasın!! daha ne diyeyim sana..
yukarıda kitrenin nasıl kullanılacağını Tülaya yazdım. Buraya tekrar kopyalıyorum ;
kitre parça parça satılan bir malzeme. parçaları 2 cm kadar oluyormuş. her bir parçayı 1 kaşık su ile ıslatmak ve 2-3 saat bekletmek gerekiyormuş. 1 kilo için 2 parça kitre gerekiyormuş ve 2 kaşık suda bekletilmesi gerekiyormuş . bu sıvıyı gliserin aşamasında hamura katmak gerekiyor. tylose-c toz olduğu için sonradan eklenebiliniyor ama sıvıyı sonradan ekleyemeyiz çünkü hamurun yapısı bozulur. Bu durumda kaplama için ayrı, modelleme için ayrı hamurlar hazırlamamız gerekecek..

Bu fiyat bilgisi için teşekkürler ve yeni kitabın hayırlı olsun :) eminim işine çok yarayacaktır..

Serinmavi, çok teşekkür ederim :)

Müge merhaba,

kitap için senide kutlarım.gerçekten çok faydalı ve işe yarar oluyor bu tip kitaplar..Yağmur'un bile elinden düşmüyor :)
Annenin yeni yaşı kutlu olsun!!! Allah uzun, sağlık, mutlu ve huzurlu günler verir inşallah..
Pastan gerçekten çok lezzetli gözküyor..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu'cum pasta öyle güzel görünüyorki insan kesmeye kiyamaz gibi geliyor bana:)anlatimin da cok cok güzel ellerine saglik ve tesekkürler canim..

Adsız dedi ki...

Teşekkür ededim Burcucum cevabın için. Ayrıca doğumgününmüş... DOĞUMGÜNÜN KUTLU OLSUN. TÜM GÜZELLİKLER MUTLULUKLAR HERŞEYİN EN İYİSİ EN GÜZELİ HEP SENİNLE OLSUN...

Adsız dedi ki...

MERHABA BURCUCUM..BUGUN DOGUM GUNUNMUS NICE AILENLE MUTLU HUZURLU YILLARA DIYORUM CANIM..BEN BAHSETTIGIN KITAPTAN ALMAK ISTIYORUM FAKAT NASIL ULASACAGIM?YARDIMCI OLURMUSUN ACABA:?

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Doğum gününüz bugün mü yarın mı anlayamadım ama İYİKİ DOĞDUNUZ.DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.Sevdiklerinizle nice mutlu yıllara. Yeni yaşınız size gönlünüzden geçenleri getirsin.Her dileğiniz gerçek olsun.

Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Herkese tekrar merhaba,

1 Aralık benim doğum günüm yani yarın :) ( böyle yazınca utandım birden)
şimdiden kutladığınız için çokkkkkkkkk teşekkür ediyorum..

İyi ki varsınız :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu çok soru soruyorsam lütfen bağışlayın ama bir bilene danışmalı:)kardeşim bugün doğum yaptı ona dünyaları hediye etmek istiyorum önce pastadan başlayayım dedim:)Bu harika pastalardan birini yapıcam inş ama onlar gıda boyası yemiyorlar ben pastaya pembe renkli krema nasıl yapabilirim.Aklıma reçel suyu geldi ama senin önerin daha önemli.Bu arada Kartaldaki Koçtaşa geliyorsan gezmekten yorulup aaahhh bir sıcak çay olsa diyorsan çok yakındayım başımın üstünde yerin var:)))sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba yarım saat daha bekleyemedim,şimdiden doğumgününü kutlamak istedim.Nice mutlu yıllara,eşin ve kızınla beraber güzel bir ömür dilerim.Keşke bende sana böyle güzel bi pasta yapabilsem.Seni ilk keşfettiğimde,oooooooo bu beni aşar demiştim.Ama şimdi yavaş yavaş kurabiye ve muffinleri yapıyorum ve beceriyorum.Yalnız pastalara cesaretim yok,bellimi olur onuda belki ilerde yapabilirim.Herşey gönlünce olsun,sevgiler.............

Adsız dedi ki...

kızı doğduktan sonra evde oturmak zorunda kalan emekli bir muhasebeci olarak eşininin hediye ettiği bilgisayarda fırsat buldukça yemek sitelerine giren biri olarak ilk defa bir siteye yorum yazdım.çünkü diğerlerlerinden daha sıcak ve kendime yakın buldum sizi.soruma bu kadar çabuk ve detaylı cevap vermenizde yanılmadığımı gösterdi bana.çok ince zevkli ve zarif biri olduğunuz yaptığınız şeylerden belli.Oğlumun arkadaşlarına göndermek için bi kaç tarif daha verirseniz daha çok sevebilirim sizi belki:) Doğum gününüzü bende kutlar yeni yaşınızda hayalini kurduğunuz işi yapmanızı dilerim.Hep böyle içten ve hep böyle sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

kızı doğduktan sonra evde oturmak zorunda kalan emekli bir muhasebeci olarak eşininin hediye ettiği bilgisayarda fırsat buldukça yemek sitelerine giren biri olarak ilk defa bir siteye yorum yazdım.çünkü diğerlerlerinden daha sıcak ve kendime yakın buldum sizi.soruma bu kadar çabuk ve detaylı cevap vermenizde yanılmadığımı gösterdi bana.çok ince zevkli ve zarif biri olduğunuz yaptığınız şeylerden belli.Oğlumun arkadaşlarına göndermek için bi kaç tarif daha verirseniz daha çok sevebilirim sizi belki:) Doğum gününüzü bende kutlar yeni yaşınızda hayalini kurduğunuz işi yapmanızı dilerim.Hep böyle içten ve hep böyle sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

kızı doğduktan sonra evde oturmak zorunda kalan emekli bir muhasebeci olarak eşininin hediye ettiği bilgisayarda fırsat buldukça yemek sitelerine giren biri olarak ilk defa bir siteye yorum yazdım.çünkü diğerlerlerinden daha sıcak ve kendime yakın buldum sizi.soruma bu kadar çabuk ve detaylı cevap vermenizde yanılmadığımı gösterdi bana.çok ince zevkli ve zarif biri olduğunuz yaptığınız şeylerden belli.Oğlumun arkadaşlarına göndermek için bi kaç tarif daha verirseniz daha çok sevebilirim sizi belki:) Doğum gününüzü bende kutlar yeni yaşınızda hayalini kurduğunuz işi yapmanızı dilerim.Hep böyle içten ve hep böyle sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

kızı doğduktan sonra evde oturmak zorunda kalan emekli bir muhasebeci olarak eşininin hediye ettiği bilgisayarda fırsat buldukça yemek sitelerine giren biri olarak ilk defa bir siteye yorum yazdım.çünkü diğerlerlerinden daha sıcak ve kendime yakın buldum sizi.soruma bu kadar çabuk ve detaylı cevap vermenizde yanılmadığımı gösterdi bana.çok ince zevkli ve zarif biri olduğunuz yaptığınız şeylerden belli.Oğlumun arkadaşlarına göndermek için bi kaç tarif daha verirseniz daha çok sevebilirim sizi belki:) Doğum gününüzü bende kutlar yeni yaşınızda hayalini kurduğunuz işi yapmanızı dilerim.Hep böyle içten ve hep böyle sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

kızı doğduktan sonra evde oturmak zorunda kalan emekli bir muhasebeci olarak eşininin hediye ettiği bilgisayarda fırsat buldukça yemek sitelerine giren biri olarak ilk defa bir siteye yorum yazdım.çünkü diğerlerlerinden daha sıcak ve kendime yakın buldum sizi.soruma bu kadar çabuk ve detaylı cevap vermenizde yanılmadığımı gösterdi bana.çok ince zevkli ve zarif biri olduğunuz yaptığınız şeylerden belli.Oğlumun arkadaşlarına göndermek için bi kaç tarif daha verirseniz daha çok sevebilirim sizi belki:) Doğum gününüzü bende kutlar yeni yaşınızda hayalini kurduğunuz işi yapmanızı dilerim.Hep böyle içten ve hep böyle sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

kızı doğduktan sonra evde oturmak zorunda kalan emekli bir muhasebeci olarak eşininin hediye ettiği bilgisayarda fırsat buldukça yemek sitelerine giren biri olarak ilk defa bir siteye yorum yazdım.çünkü diğerlerlerinden daha sıcak ve kendime yakın buldum sizi.soruma bu kadar çabuk ve detaylı cevap vermenizde yanılmadığımı gösterdi bana.çok ince zevkli ve zarif biri olduğunuz yaptığınız şeylerden belli.Oğlumun arkadaşlarına göndermek için bi kaç tarif daha verirseniz daha çok sevebilirim sizi belki:) Doğum gününüzü bende kutlar yeni yaşınızda hayalini kurduğunuz işi yapmanızı dilerim.Hep böyle içten ve hep böyle sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

ŞİMDİ TAM ZAMANI
YENİ YAŞINIZ KUTLU OLSUN
KARIŞIKLIK BENİ UTANDIRDI AMA YAZDIKLARINIZI OKUYUNCA YERSİZ OLDUĞUNU ANLADIM
sevgiler
aynur biçer

Adsız dedi ki...

1 Aralık'ın ilk dakikaları, yani doğum gününün ilk dakikaları... Sevgili Burcu, doğum günün kutlu olsun, hayallerinin bile ötesine taşacak güzellikte mutlu günler dilerim; biliyorum ki bunu sonuna kadar hak ediyorsun.

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun en güzel pastacı:))))Allah sevdiklerinle daha nice güzel,sağlıklı vede hayırlı ömürler nasip etsin inşaallah...Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu hanim,
hersey mukemmel gorunuyor yine herzamanki gibi:) muhtemelen ilgileniceginiz icin size de haber vermek istedim! Amerikada yasadigim icin hep Williams Sonoma ya gitme firsatim oluyor. Tren pastasini gorunce aklima geldi...Williams Sonoma da artik tren kalibi var...cok sirin bir sey!linkini koyuyorum...
http://www.williams-sonoma.com/products/sku8239147/toolbox.cfm?cm_lid=32&pgid=sku8239147&tool=vAlt

Simdiden iyi haftasonlari diliyorum:)

Adsız dedi ki...

Mutlu Yillar Burcuu sevdiklerinle daha nice güzel saglikli ve huzurlu yillara insallah..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,

Doğumgünün kutlu olsun. İnşallah bugün sana senin pastaların kadar güzel bir pasta yapar birileri.

Adsız dedi ki...

Burcu Doğum günün kutlu olsun tüm yaşamın yaptığın pastalar kadar tatlı geçsın..

Adsız dedi ki...

MUTLU YILLAR

SAĞLIK VE HUZURLA SEVDİKLERİNLE NİCE SENELERE

Adsız dedi ki...

Burcu, dogum gunun kutlu olsun canim. Seni sanal olarak tanisamda gercekten harika bir insan oldugunu dusunuyorum. Hayatinda hep guzellikler olmasini ve sevdiklerinle birlikte harika,uzun ve saglikli bir omur gecirmeni diliyorum.
Mutlu yillar...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Gecmis dogumgununuz kutlu olsun. Ilham veren bu site icin ben de size tesekkur etmek istiyorum. Urunlerle ilgili aciklama yaziyor olmaniz da super birsey.
Ben dun ilk kez seker hamuru yapmaya calistim fakat sanirim beceremedim. Sizin tarifinizi gliserin disinda aynen uyguladim. Gliserin almayi unutmusum, baska sitelerdeki tariflerde de olmadigini gorunce onsuz denemeye calistim. Yalniz hamur yapis yapis birsey oldu. Pudra sekeri tanecikleri birleserek sanki hamuru tozsekerle yapmisim gibi bir hal aldi, sekerler de ellerime yapisti. pudra sekerini arttirmak da bu noktada ise yaramadi. Acaba bu sorun gliserinsizlikten midir yoksa Tylose-C denen maddeyi cok koydugum icin olabilir mi? Miktari tarifinizde yazmadigi icin ben kafama gore koymustum, yapiskanlik verdigini de cok gec hatirladim. Sonuc olarak seker hamurlarim bahcede kuslara yem oldu :), olsun bosa gitmedi onlar sevdi.
Ilk sefer olur boyle seyler diye dusunuyorum yalniz ikinci seferden once kullanilmasi gereken Tylose-C miktarini ogrenebilirsem cok sevinecegim. Bir de gliserin cok onemli mi?
Pastanelerin yaptigi da bunun aynisi mi? Gecen yilbasi seker hamuru kapli cok guzel bi pasta almistik, 1 ay icerisinde ogrenebilirsem benzerini bu sene ben yapmayi hedefliyorum da.
Tesekkur ederim

Adsız dedi ki...

Herkese, kutlayan veya kutlayamayan ama özellikle benden önce hatırlayıp bu tarifte yaşgünümü kutlayanlara çok teşekkür ederim..sizler inanılmaz insanlarsınız..ben gerçekten çok şanslı biriyim, çünkü sizin kadar muheşem insanlarla tanıştımm..(kesinlikle abartmıyorum..içimden gelenler bunlar)
umarım beraberliğimiz çok uzun yıllar sürer..

eğer arada özel bir soruyu kaçırdıysam özür dilerim..eğer tekrar bana yorum yazarsanız her zaman size yardıma hazırım..

Öykü, tarifi birebir uyguladığın zaman şeker hamurun tutacaktır..onun için mutlaka eczaneden gliserin almalısın ve tylose-c miktarı 1 çorba kaşığı..

pudra şekeride her zaman elinin altında olsun, azar azar ekleyerek yoğurmalısın..

diğer denemende başarılı olacağına inanıyorum..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu hn merhaba,

Hem bu güzel tariflerinizi okumaya doyamıyor hem de yaptıklarınızı denemeye yetişemiyoruz.Hepsi birbirinden güzel.Paylaşımlarınız için ben de tebrik ediyorum sizi.Ben ayrıca Tupperware satyorum,bu güzel ürünlerden almak isteyen olursa bana mail atmaları yeterli,kargo ile sorunsuz ulaştırırım kendilerine.
Tesekkurler,
Sevgiler
Büşra.

aysula7@yahoo.com

Adsız dedi ki...

merhaba hepsi çok güzeller merak ettiğim bişey var acaba fırınınızın markası nedir?

Adsız dedi ki...

merhaba hepsi çok güzeller merak ettiğim bişey var acaba fırınınızın markası nedir?

Adsız dedi ki...

Büşra, yaptıklarımı beğenmene çok memnun oldum :) teşekkür ederim..

Tupperware için mailini yazman iyi olmuş..isteyen arkadaşlara bende hatırlatırım..

Vildan, fırınım Bosch marka..klasik fanlı büyük fırınlardan..çok memnunum :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

burcu hanım meraba pasta hamuru açarken alta kuruduğunuz mavi şey pastanın boyutu için mi

Adsız dedi ki...

burcu hanım iyiki varsını diyeceğim çünkü enfes şeyler yapıyorsunuz imreniyorum size valla benim bir sorum olacak ama acil cevap alabilirsem sevinirim çünkü pazartesi eşimin doğum günü nuray çelikkolun fenerbahçeli pastasına bugün rastladım acaba pastadaki mavi rengi nasıl elde edbilirim ıspartada oturuyorum burada pasta süsleri pek bulunmuyor cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Gizem, bahsettiğin tupperware'in hamur açma altlığı..hem hamurunu istediğin boyutta açabilmene yardımcı oluyor hem de şeker hamurunun tabana yapışmasını önlüyor..

Güliz, mavi renk mavi gıda boyası ile verilebilir ancak..çünkü ana renklerden birisidir..
belki aktarlara danışman faydalı olacaktır..
bu arada eşinin yeni yaşını şimdiden tebrik ederim :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

tebriğiniz ve cevabınız için teşekkürler gıda boyasını krem şantiye ekleyerekmi pastaya süreceğim bu soruda sonradan aklıma geldi kusura bakmayın ve bu kadar çabuk cevap verdiğiniz için bende sizi tebrik ederim siz hiç uyumuyormusunuz diyede düşünüyorum

Adsız dedi ki...

Gülizce merhaba,

tabiiki uyuyorum :) ama elimden geldiğince sorulara cevap vermeye çalışıyorum..

evet, krem şantiyi çırptıktan sonra çok çok az, kürdanın ucuyla mavi boyadan ilave ediyoruz..eğer istediğiniz renk olmadıysa çok az kürdan ucuyla ilave edebilirsiniz..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

siz bir harikasınız ne diyebilirim ki diyecek kelime bulamıyorum çok teşekkür ederim inşallah pastayı yapmayı becerebilirim yalnız bu gün gezmediğim aktar kalmadı mavi gıda boyası burada yok bende yeşil ve sarı aldım çok azar karıştırıp mavi renk yakalamaya çalışacağım

Adsız dedi ki...

harikasınız

Adsız dedi ki...

SLM Yapmış olduğunuz pastalar çok harika elinize sağlık.Ben şeker hamurunu kendim yapmak istiyorum eczaneden toz glikoz aldım ama gliserini eczaneden istedim onun pastalarda kullanılmaz dedi eczaneci ve başka bir yerdede bulamıyorum .Sizin almış olduğunuz gliserinin resmini gösterebilirmisiniz ve nerelerde bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

SLM Yapmış olduğunuz pastalar çok harika elinize sağlık.Ben şeker hamurunu kendim yapmak istiyorum eczaneden toz glikoz aldım ama gliserini eczaneden istedim onun pastalarda kullanılmaz dedi eczaneci ve başka bir yerdede bulamıyorum .Sizin almış olduğunuz gliserinin resmini gösterebilirmisiniz ve nerelerde bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hanım,
Ziyaretçi defterinize oğlumun doğumgünü için sizin fikirlerinizden yararlanıp ona bir pata yapacağımı yazmıştım. Dünden beri Fermo sizin Metro benim geziyorum:) Eh! Herşeyi buldum sayılır. (Fermo'da biraz dumura uğradım tabi fiyatları görünce!) Bir tek Agar agar'ı bulamadım. Ne Metro ne de makro hiçbiryerde yok:)) Ben de elimdekilerle jelatinsiz bir hamur yapmaya karar verdim. Glikoz, yumurta, pudra şekeri üçlüsünden yararlandım. Bir de yarım kaşık gliserin koydum. Hamurum gayet güzel oldu, bembeyaz ve ipeksi:) Fakat açarken tezgaha yapışıp durdu:( Olan parçalardan birşeyler yapayım dedim bu seferde pastanın etrafını kaplarken çatladı:((( Nerede yanlış yapmış olabilirim? Doğumgününe 5 gün kaldı. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Burcu Hanim,
Kendim bu konuda oyuncu degil seyirci (ve hatta genelde lopurdetici) oldugum icin tek tek butun eserlerinize hayranlikla ve yalanarak baktim, diger sitenize de baktim. Hem cok yeteneklisiniz, hem de yaratici. Ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

burcu hanım size bir kaç sorum olacak ben şeker hamurunu denedim ama sizin ölçüleri birebir denedim yinede ellerime yapışmaktan kurtulamadım pudra şekerim biraz kalın sarayın şekeri gibi degil birde ellerime yapışıyor başka tariflerde katı yag konuldugunu gördüm siz ne dersiniz buna.. birde tylose-c yi tozunu eritip mi kullanacagız yoksa toz olarak mı kullanacagız...şimdiden teşekkür ederim..

reyyan dedi ki...

selam ne güzel anlatmışsınız teşekkürler.
sayfanıza google sayesinde ulaştım.
banada beklerim.
sevgiler...