Salı, Aralık 26, 2006

BOL BOL KURABİYE..































Tatile az kaldı..daha doğrusu Kurban Bayramına ve Yılbaşına çok çok az kaldı :) Geçen sene daha çok yılbaşı pastaları üzerinde yoğunlaşmışken, bu sene bir kurabiye tutkusu beni aldı götürüyor..Kurabiye yemesini çok sevmeyen ben bile, bu yaptıklarımı yemeye bayılıyorum..Özellikle şeker hamuru ile üzerini kapladıklarımız çok lezzetli oluyor..arasına çok az sürdüğüm glikoz, bal gibi lezzetli bir tat bırakıyor ağızda..Hem çok hoşuma gidiyor ikram etmesi..

Bayramın ilk günü kapınız çaldı diyelim, tatlı tatlı çocuklar sizlere gülümsüyor ve "iyi bayramlar teyzeeee :))" diyorlar..onlara bu renkli kurabiyelerden poşetlerin içerisinde kurdeleler ile süsleyip vermek nasıl bir fikir olur sizce ? Ben şimdi bunun hayalini kuruyorum..evde olmasak bile yanımıza alıp çocuklara dağıtmayı düşünüyorum..Çünkü Yağmur'un okulundaki çocukların kurabiyelere bir bakışları vardı ki, hepinizin görmesini isterdim :)

Ve kurabiyeleri yaparken hem yılbaşı temalarını hem de kurban bayramı temalarını kullanıyorum. Mesela Nüans'tan aldığım kurabiye kalıpları ile koyunlu, inekli kurabiyelerde yapıyorum. Böylece iki tema birden aynı sunuşta yer alabiliyor. Bu benim gözümde kültürlerin buluşması ve hoş görülük..






















Biz ,Ülker ve Öğretmenimiz Nurdan ile üzeri şeker hamuru kaplı kurabiyelerden yapmıştık. Ve üzerilerini erititğimiz çikolatalar ile süsledik. Beyaz (fildişi), bitter ve sütlü çikolatalardan eritip sıkma torbalarına doldurduk. Hatta beyaz çikolatanın içerisine kırmızı boya ilave ettik. Ama beyaz çikolataya ne kadar renk ilave ederseniz edin ( yinede bir iki damlayı aşmayın derim) rengi açık pembe oluyor. Önceden bilginiz olsun :)

Ülker ise bana yaptığımız kurabiyelerin bir kısmını , tek tek poşetlere koyup , güzel bir yılbaşı kutusunun içerisinde fotoğrafları verirken getirdi..Bu benim çok hoşuma gitti..gerçekten çok güzel bir hediye fikri..bende her yaptığımı şık kutuların içerisinde hediye etmekten çok hoşlanırım..ama bana gelirken, birisinin kendi elleri ile hazırladığı bir hediyeyi getirmesi, gerçekten çok farklı bir duyguymuş..çok hoşmuş :) "iyi ki yapıyormuşum" dedim kendi kendime:) Kutuyu verirken de " sen kutuları seversin diye böyle yaptım" dedi :)
Aklıma" kutuları da kendimiz yapsak daha da orijinal ve güzel olurlar"er diye geldi..Bu ara kutu yapmaya çalışacağım, bakalım becerebilecekmiyim :)






















Yukarıda ki Noel Baba'yı ise markette dolaşırken gördüm ve çok hoşuma gittiği için aldım. Aslında kendileri birer çikolata :) Lindt'in özel tasarımlı yılbaşı çikolataları.Yılbaşı gecesi Yağmur'a hediye edeceğim..

Fotoğraftaki kurabiye süsleyen bayan , bizim Nurdan Öğretmenizmiz..Yağmurların öğretmeni :) Birlikte kurabiye süslemek gerçekten çok zevkliydi..ama maalesef dersin başını kaçırmıştı..ancak akşam süslemelerini bizimle yapabildi. Ama gerçekten öğrencilerim çok başarılıydılar..(kendi öğrencilerim diye demiyorum )hepsi benden daha marifetliydiler..ben bir kere şöyle bir gösteriyordum, sonra bir bakıyordum oooooo hemen olayı kapmışlar ve yaratıcı fikirler sunuyorlar..Bu işi kalabalık yapmakta çok zevkliymiş :)























Ben daha yılbaşına kadar çok kurabiye yapacağım gibi gözüküyor. Özellikle de bugün Ülker ile birlikte İkea'dan yılbaşı kurabiye kalıpları aldık..Büyük büyük çok güzellerdi..Zaten İzmirde ki akrabalarıma , çocuklara, belki Yağmurların yılbaşı partisine ve bize ( oooo yandım ben:)) )kurabiyeler yapmam gerekiyor..Şeker hamuru kaplı, bir kısmı royal icing ile, bir kısmı çikolatalı devamlı yapıp durmayı düşünüyorum..Birileri bana engel olsun çünkü bu gidişle kendime bir kurabiye dükkanı açacağım :) Devamlı yapmak için bahane arıyorum..


Şimdi ben bu kadar kurabiye ile ilgili yazı neden yazdım..Çünkü gerçekten bu son dönem kurabiye yapmaktan ve süslemekten çok büyük keyif aldım..Ve kurabiyelerinde pastalar gibi süslenebileceğini keşfettim..Sanırım bu süsleme işi asıl beni mutlu eden :) Ve bu süslü kurabiyeleri insanlar ilk gördüklerinde çok güzel tepkiler veriyorlar..çok şaşırıyorlar..bu beni inanılmaz heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor..Bu duygularımı paylaşmak istedim..

Bu hafta içerisinde "Kestaneli & Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta"nın tarifini ve başka bir çeşit yılbaşı pastasının daha tarifini yayınlayacağım..

Konu dışı bir not :Ankara'da ki pasta satış malzemeleri kısmında, aksiyon pastacılık isimli bir yerin numarasını yazmıştım. Ama maalesef firma ya taşınmış ya da kapanmış, numarasını şu an bir markete kullanıyormuş. Okuyucularımızdan Birkan beni uyardı ve ben hemen aksiyon pastacılığı listeden sildim. Ama bana kendisi doğru adresleri ve numaraları ulaştırdı. Ankara'da pasta satış yeri arayanlar için ilgili numara ve adres pasta ekipmanları satış sitesinde..

Herkese sevgilerimle..

43 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu ; ellerinize sağlık birbirinden güzel kurabiyeler olmuş ben bayram için ziyaret ettiğimiz yerlere götürmek için kurabiye ve truf yapacağım ama kurabiyelerde şeker hamuru kullanmadan sadece çikolata ile kaplamayı düşünüyorum fakat daha önce yaptığımda çikolata şekilsiz oldu tamamını kaplamadan üzerine çikolata ile şekiller yapmak istiyorum sence olurmu bir de nüanstan aldığım gıda boyaları ile hamuru renklerdirsem nasıl olur ?

Adsız dedi ki...

yok yok kimse seni durdurmasın, zaten bizi kim durdurabilir? :) ben de aynı deliliğe kapıldım burcucuğum. dün gece 2'ye kadar kurabiye süslemişim. bugün izmire gittiler :)
şu anda da fırında kurabiyeler var :) insanın kendini mutlu eden şeyler yapmasında ne sakınca olabilir ki?
aynen devam ;)

Adsız dedi ki...

Burcu bir de ikeadan aldığın kalıpları merak ettim değişik kalıplar varmı fotğraflarını yayınlarmısın

Adsız dedi ki...

burcu yine ben sally.kurabiye çılgınlığına benide ortak ettin.bende bayramda gelecek olan çocuklar için hazırlayacağım.bişey öğrenmek istiyorum senden.süslemede erittiğim çikolatayı birazcık daha sıvı hale getirmek için krema kullanıyorum.süsleme işinde süt kreması kullanılırsa kurabiyelerin ömrü azmı olur.yani dahamı çabuk tüketmek gerekir.yada kremayı hiç kullanmamakmı gerekir acaba?fazla oluyorum ama son soru:truff yaparken illa ki bittermi kullanmak gerekir,sütlü çikolata olmazmı?bir an önce cevaplarsan sevinirim.MALUM BAYRAMA VE YILBAŞINA AZ KALDI!!!öptüm seni kolay gelsin hoşcakal

Adsız dedi ki...

burcucum freehand programından biraz bilgin varsa ben sana kutu çalışmaları yollayabilirim birkaç tane bu arada kurabiyelerin yine nefis ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

geçen ekim ayında bayramda için çikolata kaplı truff yapmıştınya onlara
200 g. sütlü 200 g. bitter küvertür kullanmıştın ben bunu yarıya indirsem çok çıkması için keki fazla kursam tadında bir değişme olurmu birde

Adsız dedi ki...

geçen ekim ayında bayramda için çikolata kaplı truff yapmıştınya onlara
200 g. sütlü 200 g. bitter küvertür kullanmıştın ben bunu yarıya indirsem çok çıkması için keki fazla kursam tadında bir değişme olurmu birde

Adsız dedi ki...

geçen ekim ayında bayramda için çikolata kaplı truff yapmıştınya onlara
200 g. sütlü 200 g. bitter küvertür kullanmıştın ben bunu yarıya indirsem çok çıkması için keki fazla kursam tadında bir değişme olurmu birde

Adsız dedi ki...

OLEEEEEEEY yeni bşiler gordum:)))
ya burcu abla hep kurabiyelerin ustundeki şeyleri hamurdanmı krema yada ckolatadanmı yaptgnı merak ederdim..sormak için açtım neti ve fotolarda grdum ne oldugunu..kalbim temizmi ne:))))) kolay gelsin..

Adsız dedi ki...

bu kurabiye çılgınlığınız korkarım ki bulşıcı her blogta sizden esintilere raslıyorum dahası harika paylaşımlarınız bizi çevremizdekileri inanılmaz derecede çok mutlu ediyor bugün bende eşim için süpriz kurabiyeler yaptım oda işyerindeki arkadaşlarına götürecek herkezin yüzünde bu güzel lezzet ve tat olacak
sizin mutluluk zinciriniz gün içinde kişiden kişiye gülücüklerle iyi duyguları yaşatarak artacak, bir insanın bu kadar etkili mutluluk dağıtması bu devirde kolay değil. Bu sebeple, çabalarınız ve siz çok özelsiniz, hep bu kadar güzel ışık dağıtmanız dileğiyle, size boşuna güneş gibisiniz demiyorum, birde bunu sizin nayif alçak gönüllü kişiliğinize ıspatlamaya çalışıyorum. sevgiler
Aynur biçer

Adsız dedi ki...

burcu'cuğum ellerine sağlıkkk
canım hepsi çok güzel görünüyorr bende şeker hamuru kaplı kurabiyelerden bu hafta sonu yaptım lezzeti çok güzel oldu ben bu güne kadar tereyağ biraz daha kolestrollu diye pek kullanmıyordum ama senin tariflerdede anladımki gerçekten ayrı bir lezzet veriyormuş tekrar çok sağol ve ellerine sağlık.bu arada burcu'cuğum küçük bir şey ekliycem;istanbul için bilmiyorum ama ankarada bazı aktarlarda açık gramla toz gıda boyaları satılıyor bunlardan alınan numunelerde yapılan çalışmalar bazılarının gıda boyası değil sanayi boyası olduğunu gösterdi henuz resmi yazı çıkmadığı için isim veremiyorum ama belediye yetkilileri açık ve izin no su olmayan boyaları ne olursa olsun almamamızı öneriyorlar kesinleşince daha net bilgi veririm ama yinede bu süre içinde kullanılmassa sağlık açısından daha iyi olur.ayrıca ankarada gıda boyası bulmak oldukça zor hep açık satılıyor hatta ben bile bilmeden defalarca aldım ama ilgilenenler için pastacılık ekipmanlarında fo nun jel gıda boyası var.tekrarr ellerine sağlıkk cnm:)
sevgilerle..

Adsız dedi ki...

slm,bayramda kapıyı çalan çocuklara kurabiye ikram etmek şahane bir fikir..biz ailede küçük oldgumuz için ve de istanbul şartlarında biraz uzakta oturdugumuz için bayramda bizi pek kimse ziyarete gelmez..o yüzden kapıyı çalan çocuklar için her bayram çikolatalar alırdım bu bayram kendim yapayım..daha güzel..selamlar..

Adsız dedi ki...

Bunlar yine harika !Bizlere bayram için öyle güzel fikirler veriyorsunki teşekkürler. Siteyi açmadan önce bizde oğluşumla kurabiye süslüyorduk, yarın anokuluna götürmek için . Bayram gelmeden çocuklar seviniyor. Bu kurabiyeler çocuklar için . Her yönüyle ,okulda ayrı bir sevinç, süslerken ayrı, bayramda kapıya gelen çocukların sevincinide merak ediyorum doğrusu. Kapıldık gidiyoruz bakalım nereye kadar umarım sonsuz olur. HOŞCAKALINN

Adsız dedi ki...

BURCU İNANAMIYORUM YAAA.
ŞU HALLERİMİZE BİR BAKIN. KOCAMAN KOCAMAN KADINLAR DURMADAN KURABİYE PİŞİRİYORUZ. BU YAZIYI YAZARKENDE İNAN KAHKAHALARLA GÜLÜYORUM. BU BİR SALGIN. SENDEN DOĞRU HEPİMİZE YAYILDI. AKŞAM EVE GELDİĞİMDEN BERİ TAM 5 TEPSİ KURABİYE YAPMIŞIM VE O HIZLA HEPSİNİ GLAZÜRLE KAPLAMIŞIM. KURUMALARI İÇİN TEPSİLERE YAYDIM. BU ARADA SENİN BLOGUNA BAKAYIM DEDİM, KURABİYE.... YORUMLARI OKUYAYIM DEDİM KURABİYE...... SANIYORUM BEN BU GECE ÇİTLERİN ÜSTÜNDEN KURABİYELERİ ATLATARAK UYUYACAĞIM.BİZ BAYRAMDAN SONRA KURABİYE FESTİVALLERİ FALAN DÜZENLESEK DİYORUM. ( AY GÜLMEKTEN BAYILACAĞIM ŞİMDİ )NEYSE ŞAKA BİR YANA BİZE KATTIĞIN BU GÜZELLİKLER İÇİN ÇOOOOOOK TEŞEKKÜRLER MELEK YÜZLÜ ARKADAŞIM. SEVGİYLE VE SEVDİKLERİNLE KAL.

Adsız dedi ki...

BURCU İNANAMIYORUM YAAA.
ŞU HALLERİMİZE BİR BAKIN. KOCAMAN KOCAMAN KADINLAR DURMADAN KURABİYE PİŞİRİYORUZ. BU YAZIYI YAZARKENDE İNAN KAHKAHALARLA GÜLÜYORUM. BU BİR SALGIN. SENDEN DOĞRU HEPİMİZE YAYILDI. AKŞAM EVE GELDİĞİMDEN BERİ TAM 5 TEPSİ KURABİYE YAPMIŞIM VE O HIZLA HEPSİNİ GLAZÜRLE KAPLAMIŞIM. KURUMALARI İÇİN TEPSİLERE YAYDIM. BU ARADA SENİN BLOGUNA BAKAYIM DEDİM, KURABİYE.... YORUMLARI OKUYAYIM DEDİM KURABİYE...... SANIYORUM BEN BU GECE ÇİTLERİN ÜSTÜNDEN KURABİYELERİ ATLATARAK UYUYACAĞIM.BİZ BAYRAMDAN SONRA KURABİYE FESTİVALLERİ FALAN DÜZENLESEK DİYORUM. ( AY GÜLMEKTEN BAYILACAĞIM ŞİMDİ )NEYSE ŞAKA BİR YANA BİZE KATTIĞIN BU GÜZELLİKLER İÇİN ÇOOOOOOK TEŞEKKÜRLER MELEK YÜZLÜ ARKADAŞIM. SEVGİYLE VE SEVDİKLERİNLE KAL.

Adsız dedi ki...

burcu sağol canım pastayı yaptım akş üstü cevap bulamayınca denemeye kara verdim sert olmadı hatta çocuklar çok güzel koktu deyince kalıbın kenarlarını kazıdık valla tadı çok güzel kurabiyeleri süsledim bi dahaki sefere artık nişstayla kıvam bulurum pastayı yarın bitircem ama gerçekten çukulatayla süslemek çok zor adamları sıvadım valla yani kurabiye adamları çok teşekkürler yardımların için...

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,

Bir harikasınız gerçekten. Sizi sanal ortamda da olsa tanıdığıma, bulduğuma o kadar çok seviniyorum ki. (İnşallah bir gün gerçekten karşılaşırız) Bizimle paylaştığınız bu güzellikler için sonsuz teşekkürler. Devamını merakla bekliyoruz.
Sevgiler, Saygılar,
Burçin

Adsız dedi ki...

Günaydın Burcu kurabiyeler bir harika geçtiğim
z akşam bende sonunda senin yaptığın bu kurabiyelerden yapmaya karar verdim vede yaptım royal ıcıng yaptım sonra onları renklendirip ayrı ayrı yağlı kağıttan sıkma torbalarınada koydum ama gel görki ben onları sıkamadım sanırım katı oldular napıcamı bilemiyorum saatlerce uğraştım bir sürü kurabiye yaptım hatta birkısmını renkli yaptım onları balkonda soğuttum hevesli hevesli süsleyeceğim diye beklerken süsieyemedim ne yapacağımı bilemedim şimdi kurabiyelerim fırında royal ıcıng de sıkma torbalarında öylece duruyo bu saatten sonra ne yapabilrim kurabiyelere bana yardımcı olurmusun lütfen.Moralim çok bozuldu inan beceremedim diye.

Adsız dedi ki...

Selam Burcucum,
Yaa bende katilmak istiyorum bu kursa :)
Burcu dun gima- migros-şok-bim-papetland hatta toysrus bile gittim ama senin kaliplarin gibisini bulamadim :( soyle kurabiye adam- Büyük kalp yok anam yokkkk Toysurs da belki oyun hamuru kaliplari vardir dedi arkadas oraya bile gittik. kucucuk kucuk seyler.
Eminönünde olsa keske bizim sirketttt :(

Adsız dedi ki...

Selam Burcucum,
Yaa bende katilmak istiyorum bu kursa :)
Burcu dun gima- migros-şok-bim-papetland hatta toysrus bile gittim ama senin kaliplarin gibisini bulamadim :( soyle kurabiye adam- Büyük kalp yok anam yokkkk Toysurs da belki oyun hamuru kaliplari vardir dedi arkadas oraya bile gittik. kucucuk kucuk seyler.
Eminönünde olsa keske bizim sirketttt :(

Adsız dedi ki...

Merhaba,

BU kurabiye yapma işi gerçekten salgın gibi. Sizin yaptıklarınızı gördükçe insanın sürekli kurabiye pişiresi geliyo.Geçen haftasonu kötü bir deneyim yaşadığımı söylemiştim. Rüyamda hala kurabiyelerle uğraşıyodum.:)))Uyandım ve kendi kendime gülmeye başladım.Kurabiyeleri şeker hamuruyla kaplamak iyi fikir.Beni yeniden cesaretlendirdi.Akşam kurabiye pişirilecek.Herkesin ellerine sağlık..


Hoşçakalın.....:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Yaptığın işleri büyük beğeniyle takip ediyorum. Verdiğin tariflerden birçok denemem de oldu. Bu haftasonu uzun zamandır planladığımız kurabiye yapma işine giriştik, hayvanlı kalıplarımız, şeker hamurumuz herşeyimiz hazır olarak. Temel kurabiye tarifi olarak senin 6.12.2006'da verdiğin tarifi uyguladım ama problem neydi anlamadım kurabiyeler fırına girdikten sonra önce bir kabardılar, bütün hayvan şekilleri deforme oldu sonra da sönüverdiler. Sonuçta lezzet ve incelik olarak İkea'daki İsveç kurabiyelerine benzediler. Nerede bir yanlışlık yaptık anlayamadım. Yıllardır kurabiye yaparım hiç böyle birşeyle karşılaşmamıştım.Atladığım ne acaba, sana danışmak istedim. İlgine teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine sağlık...:)))rengarenk ne güzel..:)))en çokta bu işi kurban bayaramına dair güzel fikirler vermene bayıldım. Bence bundan sonra kurban bayramlarında dediğin gibi koyun ve inek figürleri kurabyeleri yapılıp dağıtılsın çocuklara, muhteşem bir fikir...:))).Bende akşam yaptım kurabye kızımın yılbaşı partisi için..:))Sanırım bu kurabye hastalığı salgın, ama dikkat edin herkez tutulsun bu hastalığa zira muhteşem bir şey...:))İyiki varsın arkadaşım...:))

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu! Bence de bu kurabiye işi kesinlikle salgın, ve ben de kaptım o salgını, nihayet dün süslü kurabiyeler yaptım ve resimlerini bloğuma koydum, süslemelrde senin kurabiyelerden ilham aldım dememe gerek var mı?Sevgiler ve bizi mutlu eden böyle bir faaliyete önayak olduğun için çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Sayende bu aralar herkes kurabiye faaliyetlerine hız vermiş durumda :)
Tabiki bende o grup içindeyim canim :) Ama gerçekten son yaptiğin kurabiyeler tam bir sanat eseri gibi :)) Onları yemeye insan kıyamaz gibi geliyor :)
Bende elimi alıştırmaya çalışıyorum bu aralar. Ama kağıt kalemler bana biraz zor geliyor :( Aslında şu plastik şişelerden olsa çok iyi olacak...
Neyse sana bir şey danışmak istiyorum.Kurabiye ev yaptım fakat bir gün sonra birleştirmek istediğimde elime alınca kırıldılar. Çok ince yapmamıştım aslında ama acaba daha kalın olursa kırılmazmı yoksa kurabiye hamuru daha farklımı oluyor? Ben senin zencefil ve tarcinli kurabiye tarifini kullaniyorum. Bu konuda fikir verebilirsen sevinirim canim...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba sana ve sevdiklerine sağlıklı ve her şeyin gölünüzce olacağı çok mutlu:))) bir bayram ve yeni yıl diliyorum.
Hoşça kal.

Adsız dedi ki...

ya bende istiyorum kurabiye yapmayı inşallah yarın yapıcam burcu abla royal icing kurabiye yaparken bağdat markayı öneriyormusun yada başka marka iyi sonuç versin diye inceltmenin yolları nedir yarın yapıcam ilk olacak ama bakalım nasıl olacak

Adsız dedi ki...

ya evt bu yağlı kağıtla huni yapıp süslemek çok zor oluyo ülker hanımın dediği gibi bunun başka yolu yokmu...

Adsız dedi ki...

bizim burada çocuklar bayramınız kutlu olsun sigaranız bol olsun diyorlar ben onlara böyle şeyler tutsamda bana abla çikolata yokmu diyorlar bazen büyük çocuklarda gelir tanıdıklara mecburen veririz ama küçük çocuklar için maalesef elden birşey gelmez

Adsız dedi ki...

gıda boyası kullanmadan beyaz cikolata ya da bitterle kurabiyelerin ustunu nasıl kaplayabilirim bir puf noktası var mı? ya da ne onerirsin? bizimle paylastıgın hersey icin cok tsklerrrr.... iiki varsın...(bilgiler inanılmaz artık gordugum pastalara cok daha farklı bakıyorum)

Adsız dedi ki...

gıda boyası kullanmadan beyaz cikolata ya da bitterle kurabiyelerin ustunu nasıl kaplayabilirim bir puf noktası var mı? ya da ne onerirsin? bizimle paylastıgın hersey icin cok tsklerrrr.... iiki varsın...(bilgiler inanılmaz artık gordugum pastalara cok daha farklı bakıyorum)

Adsız dedi ki...

Burcucuğum gerçekten senin kurabiye yapman gerçekten salgın gibi hepimize yayıldı. Yatıkça yapasım geliyor kim yiyecek bilmiyorum vallahi. Bu arada şeker hamuru için tüm malzemeleri hazır ettim. Yalnız kitre'yi aldığım baharatçıda kitre zamki diye yazıyordu baharatçı başka kitre çeşidi yoktur dedi. Nerede kullanılıyor diye sordum zayıflamakda kullanılıyor dediler. Yanlış birşey almamışımdır inşallah.

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,

Valla ben de neredeyse üç günde bir kurabiye yapar oldum :) Tabii elimden geldiğince ... Bu akşam da deapartmandaki arkadaşlarımı yarın sevindirmek için yapacağım...Gerçekten çok zevkli ..
Herkese mutlu yıllar, iyi bayramlar diliyorummmm !!!

Sevgiler,
Müge

Adsız dedi ki...

Burcucum merhabalar,

Yine harika kurabiyeler yapmışsın arkadaşım ellerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar. Bu kurabiye işi hepimizi sardı bu sene ama çok keyifli...

Sana ailenle birlikte sağlıklı, mutlu ve güzel günlerle dolu harika bir yıl diliyorum. Yeni yılda harika pastalarını dört gözle bekliyoruz...


Sevgilerimle

Begüm

Adsız dedi ki...

Merhaba,bende ne zamandır kurabiye yapmak istiyordum.Biraz kafamı değiştirmek için dün küçük oğlumla(3)beraber yaptık.Etrafımda pervane şeklindeydi.Anne ne güzel olmuş,çok güzel olmuş deyip durdu.Bu arada sadece kurabiye yaptım,süsleyemedim.Şu aralar o kadar sabırlı değilim.Oğlum,beni çok güldürdü.Dur bi kuzu yiyeyim,dur bi ayıcık,kalp,yıldız,ağaç diye diye dolandı.Bende onları hemen kaldırdım,abisi okuldan gelince yiyebilsin diye.......

Adsız dedi ki...

Sedacığım, sadece çikolata ile kurabiyelerin üzerilerini süsleyebilirsin..çokta güzel ve lezzetli olurlar :)
Nüanstan aldığın boyalar nasıl ? sanırım orada toz satılıyor ve açıkta..ben pek tavsiye etmiyorum..bence jel boyalara geçiş yapmalısın..zaten insanlar gıda boyası denince şöyle bir duruyorlar, o yargıyı kırmamız için daha sağlıklı ürünler kullanmalıyız bence..haksızsam haksızsın de :)

Ikea'dan aldığın kalıplar çam agacı, kalp ve yıldız şeklindeler ama büyükler :) çok şirinler..

http://photos1.blogger.com/x/blogger/7077/1114/400/469990/ikeakalip.jpg

Tuğçecim, ne güzel yaptıklarını paylaşmak istiyorsun, uzaktaki sevdiklerini bile düşünüp taaaaa oralara gönderiyorsun :)
sende durma lütfen..

Sally, bir an önce cevaplamamı istemişsin ama ben hastaydım ve yazacak halim yoktu..lütfen kusuruma bakma..
bence çikolataya hiç krema koyma..zaten çikolata eriyince sıvılaşıyor ve çalışması çok zor olmuyor..
ve trufflar için nasıl çikolata istiyorsan kullanabilirsin..ama küvertur olursa daha iyi sonuç alırsın..kolay gelsin :)


Hilal, freehand biliyorum :) çok memnun olurum gönderirsen..küçük boy olsa yeter, çikolata kurabiye koymak için ..


Melikeciğim, ölçüleri tabiiki yarıya indirebilirsin ama kekini çok fazla tutma..evet, tadı değişir..bence sen kek miktarınıda yarıya indirerek kullan..


Tombik'im, buraya yazıyorum inşallah görürsün..bugün internetten arayıp sizin yurdun telefonunu buldum, sabah aradım..telefona çıkan bayan çıkış yaptığını söyledi. Kargo gönderdim ulaştımı, diye sordum, oda "galiba dün bir kargo aldı" dedi..ne oldu , ulaştımı, çok merak ettim..

Aynur Hanım, (bana sizli hitap ettiğiniz için "hanım" diyorum, lütfen yanlış anlaşılma olmasın)
sizden her bir yorum aldığımda inanın çok mutlu oluyorum..tekrar ediyorum, bana göre esas güneş gibi olan sizsiniz..çünkü bir başka kişi için , bu kadar güzel düşünüp yazabilen birisi esas güneştir..ben bu durumda sadece aracım :)

Bu arada eşinizin iş yeri için kurabiye yapıp gönderdinizmi ?

Seherciğim, tereyağını aslında bende çok tüketmem..benim babam çok severdi ve bana hergün en azından fındık kadar yemelisin derdi..kurabiye yaparken de ,margarin yerine tereyağı kullanmayı denedim ve çok hoşuma gitti..hem tadı, hem kokusu çok farklı oluyor..işte o gün bu gündür , arada tereyağı kullanıyoruz :)
Açık satılan gıda boyaları ile ilgili bende bu yazdıklarını biliyordum..zaten hiçbir zaman tavsiye etmiyorum..aslında Wilton'un boyaları en güzeli ama şu an da ithalatında bir sıkıntı var maalesef Türkiyeden alamıyıruz..neyseki Fo çıkardıda jel boyaları, rahatladık :) bende Fo'nun her rengini aldım neredeyse :)

Süheyla, bende yarına kendimi daha iyi hissedersem mutfaktan çıkmamayı düşünüyorum..hem truff yapacağım, hem de renkli kurabiyeler..çocuklara hepsinden vereceğim :) yupphiii :))

Sofra özlemi, bence de inşallah sonsuza kadar devam eder..
Oğluşunla , kurabiye süslerken inan kaliteli zaman geçiriyorsun, bu hep onun hatıralarında var olacak :)

Ufukcuğum, aynen dediğin gibi oluyor:) kötü şeyler düşünüp, dedikodu yapıp birbirimizi üzeceğimize, bırak bol bol kurabiye yapalım ve paylaşalım :))hem kurabiye yaparken ben çok stres atıyorum..

Aslıcığım, pek yardım edememişim, geç kalmışım..bu ara hep cevap vermekte geçikiyorum..
ama sonucun güzel olması biraz olsun içimi rahatlattı :) afiyet olsun..

Burçin Hanım, ben bunları hep yapıyordum..benim için önemli olan yaptıklarımı paylaşabilmekti ve paylaşımlarımı sizler gibi değerli ve insancıl bireyler okuyup yorum bırakınca, çok çok mutlu oluyorum ve iyi ki yapıp paylaşıyorum diyorum..
inşallah her zaman bu yazdıklarınıza layik olmaya çalışırım..teşekkür ederim..

Fatmaaa, olamaz çok geç kalmışım :(
Ne yaptın demeye korkuyorum..ya çok çok özür dilerim..keşke o an görüp yardım edebilseydim..eğer royal icing çok sert olmuşsa, hemen çok az su ile sulandırabilirsiniz..ama suyu çok az kullanmalısınız..mesela elini ıslatıp hazırladığın royal icing'e damlatmalısın..damla damla su eklemelisin..
Sert kısmıyla çerceve çizmelisin, sulandırdığın kısımla içlerini doldurmalısın..
tamam korkmadan soruyorum; ne yaptın ?

Seda, Fermo'dan almıştımben kurabiye adımlı kalıpları. Wilton'un kalıpları..büyük kalpler İkea'da da var..o bazen şans eseri karşılaşıyoruz..birde paşabahçede görmüştüm..orayada bakmışmıydın ?
bulamazsan, eğer ben bulursam sana alıp gönderebilirim..

Adsız dedi ki...

Elif , bu kurabiye süsleme işi hem zevkli hemde biraz zor galiba :) bende ilk zamanlar royal icing'i istediğim gibi beceremiyordum..ve bir gün durup 100'e yakın kurabiye süsledim..o zaman biraz alıştım :) ama şeker hamuruyla çalışmak çok zevkli ve kolaydır..

Neşe, birçokşey sebep olmuş olabilir..kullanılan tereyağının cinsi, fırının , unun vb. birçok şey..sen tariften farklı olan neydi, onu hatırlayabiliyormusun ?

Ülviyeciğim, iyi ki sende varsın :) ben sanırım senin kurabiyelerini gördüm blogunda , onlar dim ? çok güzeldiler..zaten sen yaparsında çirkin olabilirmi????

N-light, rica ederim..böyle dönemlerde kurabiye, çikolata gibi şeyler çok yapılır zaten, ben sadece hatırlatmış oldum :) sizleri mutlu edebiliyorsam, azıcık bile olsa, ne mutlu bana :)
bu arada bloguna baktım, çokkkk güzeldilerrr :))

Nilgün, kağıt küllah hakkında haklısın..maalesef o tüplerden şu an yok ama belki firmalara getirtebilir..ben bir fermodakilere söyleyeyim..zaten benimde çok ihtiyacım var..
ben şöyle yapıyorum, onu da Zuhal'den öğrenmiştim, külah yaptıktan sonta telli zımba ile birleşme yerini tutturup sabitliyorum..böylece daha rahat çalışılıyor..
Kurabiye evde ise, aklıma nişastayı fazla kullanmış olabilirmisin gibi geldi..nisaştayı azaltıp un miktarını arttırırsan, daha dayanıklı ve sağlam bir evin olur :))

Perihan, çok teşekkür ediyorum..bende sizlere tüm ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu ve güzel bir bayram diliyorum..

Melikeciğim, yaptın mı kurabiyelerini? pudra şekeri ne kadar ice olursa sonuç o kadar başarılı olur..hiç olmadı elindeki şekeri 2-3 kez elemelisin..

Aslı, az önce Nilgün'e de yazdım..yağlı kağıttan küllah yapıp birleşme yerini telli zımba ile sabitliyorum..böylece çalışması çok kolay oluyor..

Emine, sigaramız bolmu olsun :)) ben sigara içmem :))
siz nerede oturyorsunuz ? kurabiyelerin üzerini çikolata le süsleyebilirsin..böylece hem sen mutlu olursun hem de onlar..

Minty, öncelikle çok teşekkür ederim :)
istersen kağıttan külah yapıp erittiğin çikolataları içlerine doldurup kurabiyelerin üzerine desen yaparak sıkabilirsin..istersen erittiğin çikolataları ayrı ayrı ağzı geniş kaplara koyup, kurabiyelerin bir yüzünü erimiş çikolataya batırıp çıkartabilirsin..böylece kurabiyelerin üzeri tamamen çikolata olur..kurutmak için ise fırın telinin üzerinde altına birşey yayarak kurutabilirsin..akan çikolata olursa biryeri kirletmez..

Selda, baharatçılar pek şeker hamuru yapımında kitrenin kullanılacağını bilmiyorlardır sanırım.(çok azı belki) zaten ne satıyorlarsa zayıflamak için diyorlar..herşey zayılatıyor onlara göre..sen rahat rahat yap hamurunu :)

Mügeciğim, yaptıklarını blogundan takip ediyorum..çok renkli ve cıvıl cıvıl :) bayılıyorum sizlere..

Begümcüğüm, çok teşekkür ediyorum herşey için :)

Bende yeni yılda hepinize sağlık, mutluluk, huzur, başarı, bol şans, iyi dostlar, güzel insanlar, seven eşler, güzel yürekli çocuklar, barış dolu bir dünya dilerimmmmm :))

Suzancığım, üzüntünü anlıyorum..ama hayat devam ediyor..acısıyla tatlısıyla..
seni arıyacaktım ama dün geceden beri uyudum hep..bugünde aramışsın ama o sırada derinnnn uykulardaydım..ben aradığını görüdüğümde de saat geç olmuştu aramaya çekindim..

oğlunla birlikte kurabiye yapman kimbilir ne iyi gelmiştir sana..ellerine sağlık :)

herkese sevgilerimle..bol bol kurabiye yapalım :))))

Adsız dedi ki...

burcu abla yaptım ama cesaret edemedim süslemeye ama tadı öylede güzeldi kardeşim çok beğendi öyle yedi inşallah bir daha yaparsam inşallah cesaret eder denerim

Adsız dedi ki...

slmlar...ya burcu abla ewt cıkış yaptım ama paketi aldım.perşembe aksam yurda gelmiş ama ben persembe sabah cıkış yaptım carsamba kar dan dolayı gelmemiş galiba paket ama arkadas istanbul a gonderdi yane yanıma :))))) teşekkur maili atamadım biraz rahatsızdım arkadasta net war ondan yazıyorum suan...inşallah okursun..hakkını helal et haber weremedım..ama inan durumum musait diildi..paket gec geldi yurttada kımse kalmadı..cevremdeki ufaklıklara ve tabi tanıdıklarma tattrdm harika diiip tarif için sitene çullandılar:))) ewde net yok o yuzden devamlı sitene giremeyecegim:(((((( kurabiyeler için tekrar sağol..cok harikalardı paket,notun,kartın,kurabiyeler tam harika!!! :)))))))))) annem inanamadı kızcagızı meşgul etmişsiniz dedi,onunda cok slmları war..cok tesekkurler,inan cok sevindim...nası tesekkur edecegimi bilmiyorum..allah dilerim tum dileklerini kabul eder..sni cok seviyorum:)))))) dilerim kızmazsn gec yazdm die..affet olurmu??hakkını helal et..kusuruma bakma..bizimde sna bi süprizimiz olcak ama:))))) sevgiyle kal..opüyorum

Adsız dedi ki...

bu arada yeni yılın ve bayramın kutlu ve mutlu olsun..tum dileklerin kabul olunsun inşallah..opüyorum...sevgilerle..

Adsız dedi ki...

merhaba arkadasim öncelikle bayraminizi ve yeniyilinizi kutluyorum blogunuz süper hep ziyaret ediyorum ve arada resimlerinizi gördügüm zaman ben bu hanimi taniyorum ama nerden diye düsünüyordum ama buldum simdi biliyorum televizyondan cicek taksiden degilmi?ben isvicrede yasiyorum ve trt seyircisiyim sizin bu dizinizide belki 5kere yeniden seyrettim hep dahada seyrediyorum cocuklarim kücükken türkiyeye geldigimizde anne cicek taksiye binelim diye tuttururdular onlara anlatmaya ugrasirdim gercekte yok diye neyse uzatmiyayim oyunculugunuzda süper pastalarda süper ellerinize saglik sevgiler

Adsız dedi ki...

Melikeciğim, cesaret etmelisin :)))

Tombik'im, afiyetler olsun hepinize..
daha öncede yazmıştım sana, artık okula dönünce tatilde yaptıklarının fotoğraflarını beklerim :)

Merhaba,ben Zuhal Yalçın değilim :) ama Zuhal benim arkadaşım..onun blogu ;

http://zuhalyalcin.blogspot.com

ama dediğiniz gibi , kendisi tüm güzel sözleri ve övgüleri hakediyor..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcu abla denedim ilkin pütürlenme olmuşmu diye biraz yedim ama süsleme bittikten sonra kurabiyelerle yediğim zaman sanki kaşıkla pudra şekeri yiyordum bence bunun sebebi pudra şekeri kentaon kullanmıştım ama duyduğuma göre kenton profesyonel çıkarmış o çok iyi sonuç veriyormuş bir daha ki sefere onu alırım