Pazar, Aralık 24, 2006

ŞEKER HAMURU KURSU :)
































Perşembe günü ,Ülker Hanım ile birlikte kurabiye çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Cuma günü şeker hamuru çalışmaya karar verdik. Bunun için perşembe günü kurabiyelere başlamadan önce çikolatalı pandispanyamızı bu tarife göre hazırladık.

Şeker hamurunu, kendimizin yapabilmesi çok ayrı bir keyif. Ülker Hanım şeker hamuru yapımını ve süslemelerini öğrenmek için bir hafta önce bir kursa katılmış ve maalesef memnun kalmamış. Katıldığı kursta hamurun tarifini vermemişler, hazır kullanmışlar. Biraz istekli duruncada tarifi yazmışlar ama neyi nereden alabileceğini açıklamamışlar..ve onu şeker hamurunu kendisinin hazırlayamıyacağına ikna etmişler..Açıkcası bana gelirken ben biraz tereddüt ettim..çünkü ya bir aksilik olurda, hamuru tutturamazsak diye..ama neyseki bugüne kadar yaptığım en güzel hamurlardan birisini yaptık..ve kendisi çok mutlu ve keyifli bir şekilde pastasını alıp evine gitti :)

Pastamızın süslemesi biraz aceleye geldi, çünkü o kadar çok konuşup, hamur yapımı ile uğraşmışız ki saatin nasıl hızlı aktığını fark edememişiz..biraz hızlıca pastayı süsleyip teslim etmek zorunda kaldım..biraz daha vaktimiz olsaydı, daha güzel bir süsleme yapabilirdik..






















Çocukların pastaya hayretler içerisindeki bakışları..



Şeker hamuru tarifimiz;
(her yazılanı birebir uygularsanız ve malzemeleri doğru temin ederseniz, sonuç mükemmel olacaktır..)


  • 5 teaspoon jelatin ( agar agar'da kullanılabilir- bu denemede Fermo'dan aldığım toz jelatini kullandık) -6 çay kaşığına denk geliyor
  • 125 ml glikoz - 1/2 Cup ( Eminönü Fermo'dan alıyorum)
  • 1 tablespoon gliserin ( her eczanede satılıyor ) -yaklaşık 2 çorba kaşığına denk geliyor
  • 1 kg pudra şekeri ( bana 800gr yetti ama sizin elinizin ısısına bağlı olarak bu miktar artıp çoğalabilir. Hamuru hazırlarken bir seferde tüm şekeri kullanmayın, azar azar diğer sıvıların içerisine katarak hamurunuzu hazırlayın ve iki kere çekilmiş pudra şekeri kullanmalısınız- adres: Saray Pudra Şekeri- Celal BeyTel: 0 216 324 12 00Örnek Mah. Bakü Sok. No=35 Göztepe- İstanbul)
  • 3/4 teaspoon tylose-c ( Coccolat'tan satın aldım)veya aktarlardan kitre olarak satın alıp toz haline döverek getirebilirsiniz)-1/2 çay kaşığı kullanın

* tarifin orijinal ölçüleri teaspoon-tablespoon ve cup olarak Amerikan ölçüleridir..Eğer imkanınız varsa orijinal ölçü kapları alıp kullanmanızı tavsiye ederim. Ama imkanınız yoksa evdeki çay kaşığı, çorba kaşığı ölçülerine çevirip en sonlarına ekleme yaptım.

Jelatini 5 çorba kaşığı su ile karıştırılalım. Az ateşte devamlı karıştırarak eritelim. İçerisine gliserini ve glikozu da ilave edelim ve birlikte karıştırarak hepsinin erimesini sağlayalım.
1 kg pudra şekerinin yarısını yoğurma kabımıza koyalım. Jelatinli karışımımızı pudra şekerinin üzerine ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kalan pudra şekerini ise azar azar ilave edelim ve aynı zamanda yoğurmaya başlayalım. Hamuru sertleştirmeden şeker ilave edelim. Eğer soğuk bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı fazla gelebilir veya sıcak bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı az gelebilir. Normal oda ısısında çalışmanızı tavsiye ederim. Onun için tüm şekeri bir anda kullanmayın . Azar azar ilave edin. Hatta hamur sertleşmeye yakın şeker eklemesini durdurun ve tylose-c 'yi ilave edin. Ve hamurunuzu kıvama gelene kadar çok iyi yoğurun.Eğer hamur kıvama gelmekte zorlanıyor ve yapış yapış elinize yapışıyorsa, pudra şekeri yerine zar azar buğday nişastası ekyerek hamuru kolayca toparlayabilirsiniz..




































Fotoğrafta elleri gözüken ve pastayı yapan Ülker Hanım..Ben fotoğrafları çekmeyeçalıştım. Hava oldukca karardığı için güzel fotoğraflar çekmekte zorlandım..


Not:Fotoğrafların üzerilerini tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz..

79 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili BURCU son günlerde şeker hamurunu nasıl yaparım diye habire sizin tariflerinizi okuyup duruyorum lazım olan bütün malzemeleri aldım sadece pudra şekerinde tereddütüm var bağdat marka bulamadım acaba kendim siemens'in kahve çekme makinasında kendim çekemezmiyim pudra şekerinde şekerden başka birşey varmı nişasta falan gibi aydınlatırsanız çok memnun olurum yaptığınız pasta çok güzel görünüyor tadıda mutlaka çok güzel olmuştur ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

ay burcu abla çok hoş şimdi eğlenceli geçmiştir kurs sen tek kişi çalışmayı seviyorum diyorsun ama bence hep iki kişi çalışın

Adsız dedi ki...

mutfak makasının bir özelliğ varmı yokmu norma makasmı

Adsız dedi ki...

mutfak makasının ayrı bir özelliği varmı yoksa normal makasmı

Adsız dedi ki...

Yengeç burcu olduğumdan galiba. Arada sırada içecek/yiyecek bloglarına bakar seyredirim. Şeker hamuru çok güzelmiş. Çok kolay yapmış gibi görünmesine rağmen hünerlik istediği gayet açık. Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Yengeç burcu olduğumdan galiba. Arada sırada içecek/yiyecek bloglarına bakar seyredirim. Şeker hamuru çok güzelmiş. Çok kolay yapmış gibi görünmesine rağmen hünerlik istediği gayet açık. Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

benim aklıma tuhaf birsey takıldı teaspoon(cay kasıgı) yazan tariflerde bizde tatlı kasıgı olarak geciyor...siz biliyor muydunuz?

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucum kiskandim ben ama ya:))vallahi ahhh dedim keske benim yanimda da bu isi iyi bilen biri olsada ondan birebir görüp ögrensem:) bu aralara baya bir hevesliyim cünkü inan bu hafta alisverise cikacagim ve esim allah nasip ederse kitchen aid de alacakmis bana:))ama malesef almanyada ben bir kac yere sormama ragmen glikos dedigin burada glikosesirup diye geciyor ve bulunamiyormus onun yerine üzümsekeri eritin diyorlar aynisi oluyormus.Ama ben teredütte kaldim cünkü ne kadar eritecegim ve nasil olacak bilmiyorum gercekten..Birde senin tüm bilgilerini okumama ragmen tylose-c bana yabanci geldi aceba benmi kacirdim biryerlerde:) o nedir aceba.Inan artik bu seker hamuru isine baslayacagim ama malesef malzemeleri tamamlayamiyorum ki.Hersey icin cok tesekkürler pasta da muhtesem görünüyor ellerinize saglik.Cok öpüyorum

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Harika bir pastayla güne başladık.Ellerinize sağlık. Siz böyle anlatınca herşey çok kolaymış geliyo. Ama anladımki öyle değil. Haftasonu yılbaşı kurabiyeleri denemesi yaptım. Sonuç tam bir hüsran oldu.Kurabiyeler harika oldu. Sıra royal icing yapmaya geldiğinde yıkıldım. Bir türlü kıvamı olmadı.Çok sert olduğu için suyla kıvamını ayarlamaya çalıştım.Sonunda da pes ettim.:(Sanırım bir daha ki yılbaşı kurabiyelerimde sadece hazır şeker hamuru kullanıcam.

Hoşçakalın.....

Adsız dedi ki...

merhaba,ne güzel bir pasta..çok güzel görünüyor iki kişi çalışmanın ayrı bir zevki olmuştur gerçi yeğenlerim hariç ben de tek başına çalışmayı seviyorum ama çocuklar başka...onlarla beraber bir şey yapınca çok eğleniyorum...ellerinize sağlık..en ince ayrıntıya kadar yazmıssınız,yakında ben de şeker hamurlu bir pasta denemeyi düşünüyorum..selamlar..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,bloğunuzun daimi takipcilerindenim.Yaptıklarınızı ve anlatış şeklinizi çok beğeniyorum.Ellerinize sağlık.Sizden şeker hamuru hakkında yardım istiyorum.Kıvamı bir türlü yakalayamıyorum.Bağdat marka pudra şekeri bulamadım.Farklı marklarla denedim ama pütürsüz bir hamur olmadı.Ayrıca ölçü kısmında biraz kafam karıştı.Çay kaşığı(teaspoon)bizim evde kullandığımız ölçülerde neye denk geliyor?Yılbaşı günü eşimin doğum günü şeker hamurunu kullanarak ona özel bir pasta hazırlamak istiyorum.Cevabınız için şimdiden teşekkürler..

Adsız dedi ki...

heeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyy bu harikaaaaaa...ya inş bnde becerikli bi pastaci olabilirim :(( basarilar burcu abla...

Adsız dedi ki...


burcu pasta çok güzel olmuş.dünde saliha diye yazmıştım.çevremde herkez bana sally dediği için böyle yazmak istedim.şeker hamuru yenilebilirmi diye merak ediyorum.ikram ettikten sonra üzerinden sıyırmak bana pek hoş gelmiyor.bide bi ricam var şunu merak ediyorum:senkendi ailene yılbaşı menüsü ne hazırlayacaksın :)ayyy çokmu abes oldu!neyapayım merak ettim.burcu diyede hitap etmeme kızma neolur ben senden 4 yaş büyüğüm. hemde hergün seninle beraberim gibi oyüzden inan siz diye hitap edemedim.şimdiye kadar niye yazmadın dersen,gülme ama yeni becerebildim.hoşcakal kolay gelsin....

Adsız dedi ki...

Burcu hanım yine harikalar yaratmışsınız...

Adsız dedi ki...

merhaba sevgili burcu,zannetme ki hitab için sevgili!gerçekten öyle olduğuna inanıyorum.umarım birgün karşılaşma fırsatımız olurda paylaştıkların için teşekkür edebilirim.ben de kendince,ve 6 aylık kızım ve 4yaşındaki ağabeyi izin verdikçe,bulduğu her fırsatta pasta yapmak için uğraşan bir acemiyim ve bloğu çok uzun zamandır büyük zevkle takip ediyorum.biliyorum biraz uzun oldu ama sanal da olsa tanışmak istedim:)bu arada yorumları okuyarak detay öğrenen biri olarak eklemek isterim şu ana kadar birkaç şeker hamuru tarifi ile çalıştığım halde senin verdiğin tarif her seferinde mükemmel sonuç verdi.sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu hanım sitenizi yaklaşık 1 ay önce keşfettim ve adeta içimde uyuyan bir pastacı varmış da ben onu sizin sitenizi görünce uyandırmış gibi hissettim.Çok önemli bir sorunum var.maalesef pandispanyalar istediğim gibi olmuyor.ya çok kabarmıyor yada kabarsa da sert şekerli bişey oluyor hazır da kullanmak istemiyorum.Bana bir yol gösterirmisiniz lütfen...

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba öncelikle bu güzel pastayı birlikte yaptığın arkadaşını çok kıskandım keşke benimde senin gibi bir arkadaşım olsada pasta yapsak birlikte.
Ben bişey sormak istiyorum şeker hamurunu geçtiğimiz haftalarda kendim yaptım ama inan çok yoruldum ve ortaya istediğim gibi bir sonuç çıkmadı yani bana biraz yumuşak gibi geldi henüz hamuru kullanma fırsatım olmadı gerçi kullanabilrmiyim onuda bilmiyorum sence ne yapmam gerekir hazır aldıklarım bana daha sert gelmişti bu onlara nazaran biraz daha yumuşak.
Bu arada sevgili görümceciğimin pastasınıda yaptım meyveli bir pasta işte.
Ya sana burcu diye hitap ettiğim için umarım kızmamışsındır aramızda 1 yaş varmış birde artık kendime çok yakın hissediyorum.

Adsız dedi ki...

Burcu hanım merhabalar.sitenizin takipçisiyim.çok güzel pastalar yapıyorsunuz yalnız benim merak ettigim gliserin sabunlarda kullanılıyor diye biliyorum.gliserin hakkında gıda uzmanımız bizi aydınlatırsa sevinirim...

Adsız dedi ki...

Burcucum ne güzel paylaşımlar bunlar. Bayılırım yardımlaşmalara. Eminim çok güzel saatler geçirdiniz beraber. Ortaya çıkan pasta öyle anlatıyor valla :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu;
Bu tarif ve resimler hızır gibi yetişdi. Bende yılbaşı pastasını yaparken ilk şeker hamuru denememi yapıcaktım. Yalnız ben şeker hamurunu Emel Başdoğan'ın kitabındaki tarife göre hazırlamayı düşünüyordum. Yanlış hatırlamıyorsam sen daha önce bu hamuru kullandın. İyi bir sonuç almışmıydın yoksa son verdiğin bu tarif dahamı iyi tutuyor. Ayrıca bir sorum daha olucak şeker hamuru kapladığımız pastayı buzdolabında muahafaza etmemizin bir sakıncası varmı? Daha önce bloglardan birinde buzdolabında çıktığında hamurun terleme yaptığını okumuştum. Bu konudada yardımcı olursan çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

Keriman merhaba,
şeker hamurunda, en iyi sonucu telefon numarasını ve adresini verdiğim Celal bey'in incelmiş pudra şekerinden alıyoruz. yeri göztepe'de..eğer sana uygunsa oradan almanı tavsiye ederim. ama sana uygun değilse, pudra şekerini olabildiğince incelmeye çalış..özellikle çevrende Dia market varsa, Dia'nın kendi markasıyla sattığı pudra şekerini bir kaç kez çekerek kullanabilirsin..

Melike, evet gerçekten iki kişi çalışmak çok daha zevkli oluyor..en azından rahat fotoğraf çekiliyor :)
Makas , normal bir makas ama ben sadece mutfakta kullanıyorum..

Yengeç burcunun faydalarını görüyoruz sanırım :)
evet, kolay gibi gözükmesine rağmen biraz el becerisi ve alışkanlık gerektiriyor..her yapışta daha farklı ve iyi sonuç alabiliyoruz..


Minty, evet amerikan ölçüleri tam bizim evdeki ölçülerle uymuyor..bu yüzden hemen yanlarına ekleme yaptım..

Elçinciğim, İstanbul'a geldiğinizde sizleri mutlaka bekleriz :) sen ne istiyorsan yaparız :)
şimdi glikoz hakkında öyle bir soru sordun ki, bu soruyu gıda uzanımız Ebru hanıma yöneltebilirmiyim..o daha doğru cevap verir sana..

ve tylose-c, Kitre olarak biliniyor.Baharatcılarda veya aktarlarda satılıyor..ıslatılıp veya dövülüp kullanılıp hamura esneklik kazandırıyor..aynı zamanda traganath olarakta biliniyor..istersen bir araştır Almanya'da..

Elif, royal icing'te hüsrana uğramana çok üzüldüm..bende ilk defa denediğimde becerememiştim..her ne kadar bir tarif sizlere sunsamda, insanın el ve göz alışkanlığı ile daha farklı sonuçlar ortaya çıkabiliyor..zamanla yapıla yapıla o kıvam tutturuluyor..mesela ben alışabilmek ve iyice öğrenmek için 100'e yakın kurabiye hazırladım..hepsini tezgahta yan yana dizdim..5-6 renkte royal icing hazırlayıp sıkma torbalarına doldurdum..ve hepsi bitene kadar yaptım durdum :)ilk yaptıklarımla son yaptıklarım arasında gerçekten fark vardı :)

Süheyla, o zaman senden de en kısa zamanda güzel bir şeker hamuru ile süslenmiş bir pasta bekliyoruz :) mümkünse çocuklarla beraberyapılmış olsun :)))

Eda, zaten şeker hamuru yapabilmenin püf noktalarından biri malzemeleri doğru toparlayıp kullanabilmek..pudra şekeri çok önemli..çok iyi inceltilmiş olması gerekiyor.evde kendin aldığın şekeri bir şekilde incelmeye çalış..en azından 3-4 sefer ele..
ölçüleri türk ölçülerine çevirip yanlarına ekledim..uamrım işine yarar :)

Tombik, Çarşamba günü yurttan çıkma :)

Sally (Saliha), bana Burcu demenize hayatta kızmam..yaklaşım biçimi, yazış tarzı önemli olan..ve ben hep güzel hisler hissediyorum :)
şeker hamurunu çok ince açıp pastanın üzerine yerleştirirsen, yiyebilirsin..ama kalın olunca çok ağır şekerli bir tadı oluyor..ama ben ne zaman incecik açıp kullansam, herkes yiyiyor ve hoşlarına bile gidiyor..
Yılbaşında ise ne yapaağıma daha karar veremedim..açıkcası evdemi oluruz yoksa başka bir yerdemi oluruz onu bile şu an bilemiyorum..biraz kafam karışık :)

Eylem, çok teşekkür ederim :)

Yeşim, bende tanıştığıma çok memnun oldum :) blogta hergün senin gibi güzel annelerle ve iyi,farklı insanlar ile tanışmak öyle mutluluk verici oluyorki, tüm sıkıntılarımı bir anda unutuyorum :)

Özlem, içindeki uyuyan pastacıyı uyandırabilmek ne hoş gerçekten :) amacımda bu zaten benim :)))
öncelikle, pandispanyanın tarifini, kullandığın fırın tipini ve kalıbının ölçülerini yazabilirmisin..

Fatma, bana Burcu demenize kızmıyorum..lütfen rahat ol..hergün belki yazışıyoruz, devamlı Burcu Hanım'da denmezki :)
şeker hamurunun yumuşak olması hiç sorun değil..sert olması sorun..eğer yumuşaksa, hemen tezgaha biraz buğday nişastası dök ve kıvamı gelene kadar nişasta ekleyerek yoğur..ama çokta nişasta ekleme..fazlasıda hamuru kurutur..

Nur Hanım, gliserin'i bende ilk duyduğumda sizin gibi düşünüp araştırmıştım..sorduğum bir doktor ve eczacı bayan, hiçbir sakıncası olmadığını zaten gliserinin vücuda girebilen bir madde olduğunu söylediler..çünkü kulak damlası olarakta gliserin kullanılıyor ve direk vücuda giriyor..
sonra ise öğrendikce, tüm dünyada pastacılık işini yapanların gliserini bolca kullandıklarını gördüm..
Ama daha detaylı bilgi için Ebru'nun sayfasına sorunuzu kopyalıyorum..

Tülaycım, gerçekten zaman nasıl geçti anlamadık..bir baktım arkadaşımın eşi gelmiş ve otoparktan onu çağırıyor.apar topar pastayı süsledik..

Selda,
Evet, doğru..Emel Hanım'ın tarifini ben daha önce 2-3 kere denedim..ama bu tariften sonra bir daha deneyeceğimi zannetmiyorum..çünkü aradaki fark o kadar çok ki..eğer malzemelerini toparlayabiliyorsan, bu tarifi yamanı öneririm..
ve evet o da doğru..şeker hamuru buzdolabına konulmaz..pasta dışarı çıktıktan sonra terleme yapar..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Elçin ve Nur tekrar merhaba,

sorularınızı Ebru Hanım'a ilettim..takibini aşağıdaki linkten yapabilirsiniz..

http://ebrudemirkocak.blogspot.com/2006/11/ebru-demir-koak.html#comments

Adsız dedi ki...

en güzel pastacıı
burcu'cuğum çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.şeker hamurlu ilk pastamı yaptım sayende sonunda başardım tadıda görüntüsüde çok güzel oldu tabii hocam kim:)canım çokk teşekkurler sayende öğrenip yaptım çok sağol,ben henuz şeker hamurunu kendim yapamasamda fo nun şeker hamuruyla yaptım hem çok güzel oldu yani ilk denemeye göre hem de inanılmaz zevkli.fotoğrafını çektik notumu öğrenmek için en kısa zamanda sana göndericemm.tekrar çok sağol tüm yardımların için.
sevgilerr.

Adsız dedi ki...

burcu merhaba yaptığınız pasta gerçektende çok güzel. şeker hamurunu yaparken 125 ml glikoz neye eşit yani kaşık yada bardak. hangi ölçü bizde cup neye eşit onu bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim.

Adsız dedi ki...

burcu merhaba yaptığınız pasta gerçektende çok güzel. şeker hamurunu yaparken 125 ml glikoz neye eşit yani kaşık yada bardak. hangi ölçü bizde cup neye eşit onu bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,maalesef sana iyi bir haberim yok.Arkadaşım kızını(13)Cuma günü kaybetti.Ogünden beri kendime gelemiyorum.Hala inanamıyorum,sanki rüyaymış gibi geliyor.Kaç gündür kafamıda toparlayıp birşey yapamıyorum.Neyse seninde moralini bozmak istemiyorum,sen kendine iyi bak.Kermes için yazdıkların çok hoşuma gitti,sağolasın.Yaptığın kurabiyelere herkes çok bayıldı ve iyi bir gelir elde ettik.Büyük oğluma senin yaptığın pastaları hep göstermiştim.O yüzden seni tanıyordu,kurabiyeleri yerken yani bunları Pastacı mı getirdi deyip durdu.Bir türlü inanamadı ve hepsine bayıldı...Bu arada bende senin kurslarından birine katılmak istiyorum,haberin osun.Biriiiiiiiiiinç benim.....

Adsız dedi ki...

Canim cok tesekkür ederim teklifin beni cok heyecanlandirdi:)istanbul'a gelmeyi niyetim vardi aslinda ama sanirim iptal olacak tam kesin degil:( ne güzel bende alisveris yapacagim diye hevesleniyordum cünkü pasta malzemelerini gercekten orada daha kolay bulabiliyorsunuz.Burada pasta cok tüketilmesine ragmen hele ki almanlarin pastalari da cok sevilir ama malesef böyle özel bir dükkan yok. O yüzden internette bir kac gündür baya bir arastirma yapiyorum istediklerimi nerde nasil bulabilirim diye.Senin traganath dedigine baktim ve sanirim almanya da tragant diye geciyor ve eczanede satiliyor diye okudum..Bakalim burada noel tatili oldugundan hemen gidip soramadim ama mutlaka soracagim..Almanya'da ki arkadaslarimin da mutlaka isine yarayacaktir:)Birde Kitap arastirmasi yaptim inanirmisin kitaplar hep ingilizce almancaya cevrilmis hic kitap yok..Senin yaptigin seker hamuruyla ve marzipanla ilgili sadece 2 kitap bulabildim o da biri Alex Barker dan pasta dekorasyonu diye digeri de internette gördüm henüz alamadim.Ama suna emin olabilirsin senden cok daha fazla sey ögrendim.Ayy ben yine cok uzattim ama inan pastayla ilgili arastirmasi yapinca bile heyecanlaniyorum:)) neyse canim Ebru hanima sorumu da yönelttigin icin cok tesekkür ederim sabirsizlikla bekliyorum hoscakal.

Adsız dedi ki...

Burcu selam,
Ellerinize sağlık. Yine güzel bir çalışma yapmışsınız. İzmire'de gelsen bir kurs versen mi acaba ?? :))

Kimi yerlerde jelatin yerine, piyasada satılan jölelerin eritilip kullanıldığını okuyorum. Bu yöntem, jelatin kullanımı ile aynı mı ?
Fikirlerini öğrenmek istedim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu;
Senin ve Ufuk'un tariflerinden faydalanarak kurabiyeler yaptım. İlk royal icing denemem oldu çalışması çok zevkli ama hemen kuruyor birde kulahlarla çalıştım epey zorlandım. Bilmiyorum acaba çokmu katı oldu royal icingim. Sürekli limon damlası ilave edip durdum seninde dediğin gibi yaptıkça süslemeler dahda düzgün bir hal alıyor. Ayrıca Bravo'nun kalpli kurabiyelerindende yaptım. Ben Alsancakda olduğum için Bravo'ya hiç gitmedim ama hep adını duyuyordum sayende tarifi denedim ve bayıldım. Benim yaptıklarımı görmek istersen bloguma beklerim
http://seldaercan.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine saglık ben sana birsey sormak istiyorum. Eminonune gitme firsatim 2 cocukdan ve işden dolayi cok zor ben bu kurabiye kaliplarindan nerde bulacagim?
sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu sayende çok güzel bir şeker hamuru oldu.Celal bey çok tatlı biri, hemen senin tarafından geldiğimi de anladı.Arkadaşın Zuhal'in sayfasında Royal İcing tüplerle sıkılıyordu,bana daha kolay olur gibi geldi.Acaba nereden bulabilirim.Gene bir ton soru sordum kusura bakma.Bu arada daha iyi işler çıkarayım diye Kızıltoprak taraflarında kursa gideyim diyorum ama fikrini sorayım dedim,hani boşa olmaz değilmi?Biliyorsun biraz fazla ticari düşünülüyor.Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Çok vır vır yapmışım:)

Adsız dedi ki...

burcucum akşam kurabiye yaptım harika oldular evim mis gibi koktu ama 1 su bardağı un demişsin hemen hemen 2.5 su bardağı un aldı akşamda süsleyip sacher pastadan yapıcam yani pandiapanyasını yalnız benim 26 cm kalıbım var ona döksem incemi olur okursan hemen cevaplarmısın sevgilerrr...

Adsız dedi ki...

burcucum akşam kurabiye yaptım harika oldular evim mis gibi koktu ama 1 su bardağı un demişsin hemen hemen 2.5 su bardağı un aldı akşamda süsleyip sacher pastadan yapıcam yani pandiapanyasını yalnız benim 26 cm kalıbım var ona döksem incemi olur okursan hemen cevaplarmısın sevgilerrr...

Adsız dedi ki...

sevgili burcu sana kucak dolusu sevgiler.sevgili ülker hanım ne kadar şanslısınız keşke yanınızda olsaydım..ama sizi buradan da takip etmek çok güzel dışarda lapa lapa kar elimde kahvem vee fırında nefis bir rulo pastanın kokusu daha ne olsunki..bu arada ben taaa kayseri deyim..burcu daha önce rulo patayla ilgili bilgiler almıştım senden bugün yaptım .çok güzel oldular ben rulonun kekinin biraz kalın ve yumuşak olanını seviyorum.4 yumurta 4 kahve fincanı şeker ve 4 kahve fincanı un bir paket kabarma tozu 35 e 45 ölçülerindeki tepsime tam geldi.yalnız sevgili portakal ağacı haticenin rulo pastaylailgili yazmış olduğu 'sıcakken hafif rulo yapın ve üzerine nemli bez örtün' uyarısınıda uyguladım amanemli bez bana göre kekle pişirme kağıdının ayrılmasını güçleştirdi pişirme kağıdıda nemlenince keki zor bıraktı birdaha nemli bezi uygulamayacağım ama sıcakken rulo yapılması işi kolaylaştırıyor bence.arasıa beyaz krema ve damla çikolata üstünede krem şanti ve yeşil fıstıkla süsledim.çok güzel oldu sevgiler.çok ama çook mutluluklar..

Adsız dedi ki...

carsamba yurda zımbalanıyorum:))))

Adsız dedi ki...

carsamba yurda zımbalanıyorum:))))

Adsız dedi ki...

carsamba yurda zımbalanıyorum:))))

Adsız dedi ki...

carsamba yurda zımbalanıyorum:))))

Adsız dedi ki...

carsamba yurda zımbalanıyorum:))))

Adsız dedi ki...

carsamba yurda zımbalanıyorum:))))

Adsız dedi ki...

carsamba yurda zımbalanıyorum:))))

Adsız dedi ki...

carsamba yurda zımbalanıyorum:))))

Adsız dedi ki...

carsamba yurda zımbalanıyorum:))))

Adsız dedi ki...

carsamba yurda zımbalanıyorum:))))

Adsız dedi ki...

yav nette ve laptopta srn war brz fazla gnderdm srry:P

Adsız dedi ki...

Seher, pastanın fotoğrafını mutlaka bekliyorum :) ve şeker hamuru çalışmaktan zevk almana inan çok sevindim..dur bakalım, bu daha başlangıç :)

SEHER, evinde mutlaka klasik bir su bardağı ölçüsü vardır.bu su bardağından 1 parmak eksik glikozu doldur, hemen hemen 1 cup ölçüsüne denk gelir..

Suzan, hala inanamıyorum..inanın çok çok üzüldüm..ben zaten seninle ilk konuşmamızda çok etkilenmiştim..minicik bir meleğin gitmesi..fazla yazamıyorum..ama seni arayacağım..

Bu arada büyük oğlunun kurabiyeleri sevmesi çok hoş :) Allah çocuklarına, herkesin çocuklarına uzun ömürler versin..

Elçinciğim, ne zaman gelirsen ben buradayım..olağanüstü bir şey olmadığı sürece, seve seve seninle mutfağa gireriz :) Almanca kitapların az olmasına çok şaşırdım..bence mutlaka vardır..ben bir çok kaynak görmüştüm Almanca..sein için araştıracağım..

Zeynep, ben zaten İzmirliyim :)çok isterim gelebilmeyi ama buna kurs demeyeimde, paylaşım dyelim :)
yaprak jelatinin eritilip kullanılmasındanmı bahsediyorsun..ben yaprak jelatin hiç kulanmıyorum..çünki benim öğrendiğime göre yaprak jelatinler ithal olarak geliyorlar ve domuz kemiğinden üretiliyorlar..bende güvendiğim yerlerden ya Türkiye'de yapılmış jelatin satın alıyorum ya da bitkisel jelatin alıyorum..
ama normal marketlerde satılan jölelerden bahsediyorsan,olmuyor maalesef..bende ilk olarak olur diye düşünmüştüm ve hatta Emel Başdoğan'ın kitabında da kullanılabilir yazıyor..ama olmuyor..hamur kesinlikle tutmuyor..mutlaka jelatin kullanılması gerekiyor..

Selda, bloguna az önce baktım ve çok sevdim :) ellerine sağlık..royal icing çalışmak biraz zorludur gerçekten..ben daha yeni yeni alışıyorum..sıkma torbası ile de biraz zor oluyor ama daha kolay bir yol bulana kadar , en güvenilir yol şu anda bu maalesef..
ve evet çabuk kurur..mesela ebruli desen yapmak istersen , bir renk sürüp diğer kurabiyeye geçmeyeceksin..hemen diğer rengi eline alıp bir kurabiye üzerinde yoğunlaşacaksın..tümü için geçerli..bir kurabiyeyi tamamlamadan diğerine geçmeyin...sonradan süslemesi olanaksız oluyor..üzeri ıslakken çalışmak gerekiyor..

Seda, eminönü dışında birçok yerden bulabilirsin..marketlerde bile satılıyor..özellikle büyük marketlerde (migros,gima vb.) bulmak daha kolay..
eğer bulamazsan , ben sana ulaştırırım..

Arzu , Celal Bey gerçekten çok insan biri..ve hamurdan memnun kalmana inan çok sevindim..bazen bana dert oluyor, aklıma takılıyor..bugün sen bir ara aklıma geldin..acaba şekeri alabildimi, denedimi diye..eve gelince yorumunu okudum :)
Zuhal'in sayfasında tüp yok, sanırım sen gelincikler Burcu'da gördün..onları ben ilk önce Martha Stewart'ta görmüştüm ve çok yeri aramıştım..maalesef şu an Türkiye'de yok.yurt dışından getirtiliyor..Wilton satıyor..bende çok istiyorum onlardan, acayip birşey :)
ve bahsettiğin kurs şeker hamuru süslemeleri üzerinde çok çok iyi..ve sana çok katkısı olur, şüphen olmasın..
ama ben senin yerinde olsam Teşvikiye şubesine giderdim..sende benim taraftasın, bize daha yakın..

Aslı, acaba geçmi kaldım yine cevap yazmakta :(

26 cm Sacher için çok büyük..2 kat ölçü ile yapmalısın..ama sonuç nasıl olur bilemiyorum..çok sertleşebilir..başka bir pasta yapsan..içime sinmedi..çünkü sacher o ölçüler için özel bir pasta..daha büyük ölçü için uygun olmayabilir..

Kurabiye için ise, 1 su bardağı un kullanıyoruz..daha sonra hamuru kıvama getirmek için mısır nişastası devamlı ekliyoruz..

Beste, demek Kayseri'den takip ediyorsun :) ne güzel, bende İç Anadolu'yu, Doğu Anadoluyu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerini çok merak ediyorum ve kısa bir Türkiyem turu yapmak istiyorum..hayatım Marmara ve Ege bölgesinde geçtiği için, Doğu sanki bize uzak geliyor..ama değil..gerçi Kayseri oldukca gelişmiş bir şehir..pastırma çok seven ben için, ilgi çekici bir şehir..mail'ime birkaç sizin oraların fotoğrafını çekip gönderebilirmisin lütfen..çok mutlu olurum..

birde sıcak kek'e nemli bez örtülmesi , bana ilginç geldi..sıcak keki hamur yapmazmı nem..bilemiyorum..onuda araştırmak gerek..

Tombik'im, tamam tamam gelecek :)
Kargoya bu sabah verdim, yarın sizin yurtta olur :)
ama dua edin, fazla kırılmasınlar..ben elimden geleni yaptım ama, hurraaaa diye paketi taşırken atmazlarsa , pek birşey olmaz :)
Bu arada kargocu bana deli gözü ile bakmaya başladı :) ne zaman kargo için gitsem, "ne var bunun içinde bayan" diye soruyor..bende her seferinde "pasta malzeleri", "kurabiye" gibi cevaplar veriyorum..onlara çok garip geliyor..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

yehuuuuuuuuuuuuu:)))))))
walla ne halde olursa olsun yeriz biz:))))))
ama kırmışsalarda kargoyu dağtçaz topluca:)))))) heyooooo ya burcu abla sen nası brısın bole?surda kac gundur tanıyosun ama hiç üşenmeden paket yolluyon SENİ ÇOK SEVDİM BEN:))))) hiç bşi deil yorum yapman bile guzel:)))) hersey için saol,dilerim allahtan cok mutlu olursun:)))

Adsız dedi ki...

Burcu şimdi sana mail attım bir bakabilirsen daha detaylı konuşabiliriz siparişler hakkında
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ay keşke gelsen Burcu ! Şöyle bir gün organize etsek, sen yapsan biz dinlesek, seyretsek ! :)

Adsız dedi ki...

pastayı denedim çok güzel odu bayıldım kızlar sizde deneyin

Adsız dedi ki...

Tek kelime ile harikasiniz... Tebrikler!

Adsız dedi ki...

burcu hanım ilk defa tesadüfen pastacıyı ziyaret ettim çok begendim bende bir kurabiye canavarı olarak sizinle tariflerimi paylaşmak isterim başarılarınızın daimi olması dilegiyle funda

Adsız dedi ki...

izmirde ki arkadaşlara biraz tiyolar vereyim.gıda çarşısındaki(eski garaj karşısı)hüriyet şekerlemede bir çok ürünü bulabilirsiniz.ben ikea ve metrodan da topladım bazı ürünleri.ayrıca kemeraltında kestane pazarında Yelken baharat tada bir çok malzeme varr.
Bilgilerinizee....

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu hanım, yaptıklarınıza hayranlıkla bakmamak elde değil. Yaklaşık 1 ay kadar önce internet yoluyla tanıştım şeker hamurlu pastalarla. O günden beri de sürekli bu konu ile ilgili araştırma yapıp ilgili siteleri gezdim. Gerçekten tüm arkadaşların eline sağlık, hepsi de bir sanat eseri. Bu pastalara o kadar çok heveslendim ki; okuduğum yazılardan olsa gerek burada (DENİZLİ) gerekli malzemeleri bulamayağımı düşünüp İstanbul'a teyzemlere sipariş ettirmeyi planlıyordum. Hatta, ara tatile kadar malzemeler elimde olsun, tatilde daha bol zamanla daha başarılı olurdum diyordum. (öğretmen olduğum için zaman sorunum var.)Oysa, bugün herşey değişti, önce bir çarşıya gidip aktarcılardan bulabildiğim kadar malzemeyi temin edeyim düşüncesiyle yola çıktım. Girdiğim ilk aktarcıdan pudra şekeri, gliserin, toz jelatin ve gıda boyalarını temin ettim ve bulabilmiş olmak beni çok mutlu etti. Glikoza gelince, eczaneden aldım, toz glikoz, sıvı olması gerektiğini farketmemişim ki zaten sıvı glikoz yok burada. Yorum bırakan bir bayanın toz glikozu belli miktar suyla istenen kıvama getirip iyi sonuç aldığını okudum, buna da çok sevindim.Uzun lafın kısası, şuan tüm malzemeleri eksiksiz temin edebildiğim için çok mutluyum. Sıra geldi yapım aşamasına, yalnız başarısızlığa uğrayıp tüm hayallerimin, hevesimin suya düşmesinden çok korkuyorum. Ama, korkunun ecele faydası yok:) İnşallah, şeker hamurlu pastalar konusunda başarılı olup bu pastaları burada tanıtacağım:) Beni sabırla okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Başarılar dilerim:)

Adsız dedi ki...

Ayrıca, pastamdan ve daha doğrusu hamurumdan başarılı sonuç alabilirsem size resmini göndereceğim. Tadını da oldukça merak ediyorum şeker hamurunun. En yakın zamanda tüm merak ettiklerimi giderebilecek yeterli zamanı ve gerekli başarıyı bulabilmem dileğiyle:)

Adsız dedi ki...

merhaba burcu...
izmir de olduğumdan her malzemeyi bulamıyorum ama inatla denemek istiyorum şeker hamuruyla pasta yapmayı kızımın ilk yaşgünü pastasını yapmak en büyük arzum benden bişeyler olsun istiyorum hazır almak istemiyorum ama riske de girmek istemiyorum senin 'iyi ki doğdun doğa' olan pembe bir pastan var ona benzetmeye çalışacağım :(( ama başarılı olabilmem için sana bi kaç şey sormam lazım öncelikle şeker hamuruna renk verme hangi aşamada yapılıyor ??
bi de ne tür bir pandispanya kullanmalıyım??
cevabın için şimdiden çok teşekkür ederim kolay gelsinnn sevgiler :) seda

Adsız dedi ki...

çok güzel bir tarif sağ olun.

tvshopsatis dedi ki...

sevgili burcu
bende sana yazanlar gibi pastalarına hayran oldum ve denemeye karar verdim şeker hamuru için tüm malzemeyi buldum ve ilk pastalarımı ve kurabiyemi yaptım.fakat düzeltme malası ve çiçek setlerim falan olmadı için ellerimle ve evdeki gereçlerle yapmaya çalıştım yinede bence çok güzel oldular.düzeltme malası fermoda kalmamıştı.başka nereden bulabilirim.birde şekillendirme setleri biraz pahalı nereden daha uyguna bulabilrim.şimdiden teşekkürler

minniec dedi ki...

Sevgili Burcu yaptığın pastalar harika,artık ben de böyle pastalar yapmak istiyorum.İzmir'de oturuyorum ,özellikle seker hamuru malzemelerini bulmakta zorlanıyorum.Glukoz dışındaki tüm malzemeleri buldum.Glukozu toz olarak satın aldım.Bunu nasıl kullanacağım konusunda yardımcı olursan çok sevinirim.

Unknown dedi ki...

burcu ablacım:)
siteni bugun keşfetmiş bulunmaktayım:)ben 21 yaşında bir işletme bölümü öğrencisiyim ve benim de en büyük tutkum senin gibi pasta yapmak,ailede ne zaman pasta mevzusu geçse sezen yapar,sezen becerir derler laf aramızda :)
sana bi sorum olacak,şeker hamuru malzemelerini aldım,ama bagdat marka pudra şekeri bulamadım herhangi bir marka kullansam olmaz mı? bir de dikkat ediyorum,şeker hamurunu pastanın üzerine bırakıyorsun,ama kenarlarını yapıştırırken hiç birikme vs olmuor.ben bu haftasonu için erkek arkadasıma kalpli bir pasta yapmak istiyorum ama kenarlarını nasıl yapacagımı bilebiyorum yani katlanmasın istiyorum kenarları,pürüzsüz olsun.bunu nasıl yapabilirm?
şimdiden teşekkürler çok öptüm seni :))

BAŞAK BAŞAK dedi ki...

Burcucum,
Jeltinli tarifi maalesef deneyemiyorum bulamadığım için. Jelatinsiz olanı yaptığımda ise pürüzsüz bir kıvam elde edemedim.Bolca yoğurmama rağmen o kıvamı tutturamıyorum. yapış yapış olamay başlayınca nişasta da koydum ama olmadı. Nerde hata yapıyor olabilirim.

cileklipastam dedi ki...

mrb öncelikle aranıza yeni katıldım gayet hoş ve ğüzel pastalar gercekten bende bir meslektaşınız olarak cok beyendim umarım başarılarınız daim ve muaffak olur hayatınızda yeni tarifler bekliyorum bende ekleyeceğim tarif eger izniniz olursa tabiki sitenize benimde bir sitem var eger gezmek isterseniz www.sumade.net ğörüşmek üzere hoşcakalın

arzu dedi ki...

slm ben izmirden arzu sitenize bayıldım gerçekten çok yararlı benim kafamın karıştığı bir konu var bana yardımcı olursanız sevinirim şeker hamuru tarifinizde malzemeler bölümünde kitre diye bir şey var fakat yapılışı bölümünde kitreyi nerede ekleyeceğimiz konusunda bir açıklama göremedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk ederim

zana dedi ki...

burcu hanım mrb sizi severek takip ediyorum resmen bağlandım sitenize çıkamıyorum..burcu hanım bişi soracam ben şeker hamurunu yapmayı denedim ama heralde beceremedım acınca kuruyordu ve yırtılıyordu.bu arada glikoz şurubunu bi türlü bulamadım koymasak olurmu acaba birde hamuru pastaya kapladıgımızda şeker hamuru krem santıyle temas edınce erımıyormu son bişi ömrü ne kadar pastanın tşk

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım bloğunuz çok güzel, çok faydalanıyorum. Sünger kek tarifinizi denedim harika oldu. 3 gün sonra oğlumun doğum günü için şeker hamuru tariflerinden faydalanacağım. İlk kez deneyeceğim pek cesaretim yok ama umarım güzel olur..
Size başarılar diliyorum..

Adsız dedi ki...

merhaba bengülseren şeker hamurunu yapamıyorum iyiolmuyor.kolay tarif verirmisiniz.evde pasta yapıyorum .her gün denemelerim var.çok şeyler öğreniyorum.yardımmmmmmmmm.

Adsız dedi ki...

peki bu hamur yenebiliyor değilmi?!!!:Dtadı kötü değil dimi?!

Adsız dedi ki...

peki bu hamur yenebiliyor değilmi?!!!:Dtadı kötü değil dimi?!

sibel dedi ki...

merhabalar sorulan sorulara verdiğiniz yanıtlardan kafanda ki bir çok soru yanıtlanmış oldu. ben de şeker hamurunu merak saldım.temmuz ayında bir şeker hamurlu düğün pastası denem oldu ama bir gün öceden yaptığım için ve kremam galiba tam istenilen katılıkta olmadığı için biraz yamulmuştu bundan sebep 8 kasımda iki katlı bir pandipanya yapmam gerekiyor ve pandispanyanın sıkı olması gerekiyormuş sıkı olan bir pandispanyaya ihtiyacım var yardımcı olabilirseniz sevinirim

Adsız dedi ki...

slm burcu hanım bende pastacı aday olma yolunda çalışmalara başladım yavaş yaaş ben malzemeleri hemen hemen hepsini temin ettim pudra şekerinide yine aynı yerden yani aktardan aldım.yalnız bir sorum var kitreyi toz halde aldım ben bunu bu şekildemi hamura karıştıracağım yoksa sulandırıpmı.ve hangi aşamada katacağım.şimdiden teşekkür ederim.iyiki varsınız.izmirden ebru

Adsız dedi ki...

SLM BEN SİTESİ TAKİP EDİYORUM VE PASTALARI YAPMAK İÇİN GEREKEN HERŞEYİ ALMAYA ÇALIŞIYORUM.BEN DE CUP VE DİGER ÖLCÜLERE BENZER ŞEYLER VAR AMA TAM OLARAK SİZİN BAHSETTİĞİNİZ ÖLÇÜ KALIPLARIMI BİLMİYORM.İÇ İÇE GEÇMİŞ ÖLÇÜLER.SİZDEKİ ÖLÇÜLERİNİZİ RESİMLERİNİ KOYABİLİRMİSİNİZ.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Unknown dedi ki...

Burcu Hanım merhaba. Ben denizlide kendi imkanlarımla zorda olsa glikozu 250gr bulabildim:)Kitre denilen şeyin bildiğimiz ebru sanatında kullanılan kitre olup olmadığını merak ediyorum. Malum yenecek birşey yapıyoruz yanlış birşey koymak istemem şeker hamuruna. Çünkü sizin uyarınız olmasaydı ben eczaneden aldığım toz glikoz ile tarifi hazırlayacaktım. Neyseki yazılarınızı iyice okuyunca büyük bir yanlıştan dönmüş oldum. Çalışmalarınızı çok beğeniyoruz arkadaşlarımla başarılar dilerim. Sibel oran.

Adsız dedi ki...

Burcu hanım
ben 28 cm lik bir kalıba pandispanya yapmak istiyorum. Tarif ölçüleri olarak ne tavsiye edersiniz? Cevap verebilirseniz sevinirim.
Sevgiler
Gül

Magna_Peccatrix dedi ki...

Hamurişleriyle sürekli google'da arama yapıyorum ama bu siteyi ilk kez görüyor olmama çok şaşırdım. Keşke daha önce görebilseydim diyorum çünkü uzun süredir hamurişleriyle uğraşasım gelmemişti. Sanırım birazdan mutfağa girip basit tariflerinizden uygulamaya başlıyacağım. Ellerinize sağlık
umarım bu tarifi de yapabilirim bir gün...

chefhalil dedi ki...

gerçekten çok profesyonel çalışmalarınız var. sizi tebrik ediyorum. kendi adıma öğrenecek şeyler buluyorum...

PIRIL dedi ki...

Şeker Hamuru yapımı için gerekli olan bütün malzemeleri hammaddeler.com adresinden bulabilirsiniz (uzun zamandir devam eden arayislarimdan sonra bulabilmenin sevinciyle paylasmak istedim).

esraca denemeler dedi ki...

LÜTFEN AMA LÜTFEN BU PASTADA KULLANDIĞINIZ BEYAZ RENKTEKİ KREMANIN TARİFİNİ YAZIN YALVARIRIM. TÜM NETTE DOLAŞTIM FAKAT HERKES ŞEKER HAMURU ÜSTÜNE YOĞUNLAŞMIŞ. BLOGUNUZDAN ŞEKER HAMURLU PASTA İÇİN ÇOK GÜZEL ŞEYLER BULDUĞUM İÇİNDE SİZE AYRICA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. AMA PASTAYI ŞEKER HAMURUYLA KAPLAMADAN ÖNCE HANGİ KATA NE YAPILDIĞINI YANİ HANGİ KATA GANAJ SÜRECEĞİZ,KEK ISLATILIYORMU,ŞEKER HAMURUNU KOYACAĞIMIZ EN ÜST KAT HANGİ KREMAYLA KAPLANIYOR SORULARINI YANITLARSANIZ ÇOK MUTLU OLACAĞIM. LÜTFEN CEVAPLAYINIZ.LÜTFEN...

EBRU dedi ki...

Sevgili Burcu Hanim;
Blogunuzu ilgiyle ve severek takip ediyorum. ve de takip eden herkes gibi bende denemek istiyorum . Fransada oturuyorum . Umarim malzemeleri burda bulabilirim . Size bir sorum olacakti ;kurabiyelerin ustune logo yada resimleri nasil transfer ediyorsunuz?
Bize boyle bir site hediye ettiginiz icin tesekkurler .
Hersey gonlunuzce olsun .
Sevgilerimle.