Pazartesi, Aralık 18, 2006

HAYATI PAYLAŞMAK & İYİ Kİ DOĞDUN BENGÜ.. ÇİKOLATALI ŞEKER HAMURU & KALIP İLE GÜL YAPIMI































Hayatı paylaşmak nedir ? Bir çocuğun gözlerinde bir ışıltı yakalamak mı ? Yoksa bir arkadaşınızın gözlerini ışıldatmak mı ?

Karşılık beklemeden insanları olduğu gibi kabul etmek mi? Yoksa insanları herşeye rağmen çok sevip yine de karşılık beklememek mi?

Benim için hayatı paylaşmak ,yakalayabildiğim karelerde saklı..

Bol çikolatalı, üzeri güllerle süslü bir pasta istedi benden minik Bengü :) Benim hayalimde ise ona bir prenses yapmak vardı çünkü ben onu bir prensese benzetmişimdir her zaman..ama o benden bol bol gül istedi :) Ve bende onun istediği gibi bir pasta yapmaya çalıştım..

Bu pastada yeni bir kaç şey denemek istedim ; çikolatalı şeker hamuru ve gül yaprak kalıplarını kullanarak yapacağım yeni gül tekniği..Bu teknikleri denemek için "The Home Guide Of Cake Decorating - Jane Price" ın kitabından çok yardım aldım. Gerek çikolatalı şeker hamuru tarifini gerekse gül yapımını bu kitabı kılavuz alarak hazırladım. Gül yapımı ile olan birkaç detay yardımını sevgili arkadaşım Zuhal'den öğrenmiştim vakti zamanında :)

Pastanın kalıbı Wilton'un Kalp şeklindeki kelepçeli kalıbı. Geçen hafta ki Fermo ziyaretimde satın almıştım. Ama bu kalıplara benzer yerli ve başka ithal kalıpları da bulabilmek mümkün.

Pandispanya için gerekli malzemeler ;



  • 8 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 6 çorba kaşığı toz kakao
  • 200 gr küvertur çikolata ( 100 gr bitter + 100 gr sütlü kulandım)
  • 1 paket sıvı vanilya veya 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
  • 6 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Kreması için ;

  • 400 gr küvertur çikolata ( 200 gr sütlü + 200 gr bitter kullandım )
  • 400 ml sıvı krema ( 2 küçük kutu- Tikveşli)

Çikolatalı Şeker Hamuru ;

  • 250 gr bitter küvertur çikolata
  • 75 ml glikoz
  • 25 ml şeker şurubu *
  • 300 gr şeker hamuru

Şeker şurubu ;

  • 3 çorba kaşığı toz şekeri 2,5 çorba kaşığı su ile karıştıralım. Yaklaşık 3 dakika kadar kaynatalım. Oda ısısında soğumasını bekleyelim.

-Gül Yapımı için Modelleme Hamuru

Çikolatalı Şeker Hamuru yapımı ;

Bu hamurun 1 gün önceden hazırlanması gerekmektedir. Dolayısıyla şeker hamuru,pandispanya ve güllerin bir veya iki gün önceden hazırlanması gerekmektedir.

Çikolatamızı benmaride eritelim.

Glikoz ve şeker şurubunu bir kaba koyup yine benmari usülü ile devamlı karıştırarak ısıtalım. (buharla ısınacak) Glikoz şeker şurubunun içerisinde eriyince bu karışımı eritilmiş çikolatanın içerisine katıp karıştıralım. Tahta bir kaşıkla karıştıralım. Üzerini streç filmleyip oda ısısında 24 saat bekletelim. Buzdolabına kesinlikle kaldırmayalım.

Bir gün sonra kullanacağımız zaman streç filmden çıkarıp hafifce yoğurup yumuşatalım. Elimizdeki çikolatalı hamur kadar şeker hamurunu alıp,ikisini birlikte üzerine pudra şekeri serpiştirilmiş tezgahın üzerinde yoğuralım. Bu şekilde kullanıma hazırdır. İster üzerine pudra şekeri veya nişasta serpiştirilmiş tezgahta hamurumuz açıp pastayı kaplayabilirsiniz, istersenizde benim yaptığım gibi tupperware'in hamur açma altlığının üzerinde hiçbirşey serpiştirmeden hamurunuzu açıp kullanabilirsiniz.

Pandispanya yapımı;

Bir gün önceden pandispanyayı hazırlamak her zaman için daha doğru ve daha bir pratik bir uygulamadır.

Fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt kesip yerleştirelim. Fakat kağıdın yanlarından taşmasına dikkat edelim..Böylece pandispanyamızı kağıdın yanlarından çekerek çıkartabiliriz.
Yumurta,şeker ve vanilyayı kremsi bir yapı alana kadar çırpalım. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyerek karıştıralım.
Yumurtalı karışıma sırasıyla eritilmiş çikolata, yağ ve yoğurdu katarak karıştıralım. Kuru malzemeleride ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. Kalıbımıza karışımımızı dökelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 65-75 dakika pişirelim.

Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım ve streç filmleyip oda ısısında saklayalım.

Bir gün sonra kekimizi streç filmden çıkartalım. Üzerinde kuruyan ve kabuklaşan yerlerini büyük tırtıklı bir bıçakla traşlayalım.


Pastanın Hazırlanması ;

- 1 gün önce hazırladığımız pandispanyamızı streç filmden çıkartıp gerekli traşlama işlemlerini yapalım. Ve levye yardımıyla pandispanyayı 3'e bölelim.

- Krema için, çikolataları benmaride eritlelim. Kremanın içerisine erimiş çikolatayı ekleyip katılaşıncaya kadar mikser ile çırpalım. Ve buzdolabında 10-15 dakika bekletelim.

- Pandispanyamızın ilk katını, üzerine pasta altlığı yerleştirilmiş pasta standının üzerine koyalım. Kremamızı buzdolabından çıkatalım. Her kata kremamızdan eşit miktarda sürelim. Ben kremayı sürdükten sonra katların arasına küçük küçük kestiğim sütlü küvertur çikolataları serpiştirdim. Sizde isterseniz damla çikolata,krokan, muz gibi malzemeler ile pastayı zenginleştirebilirsiniz.

- Tüm katları bitirdikten sonra, pastamızın çevresini yine aynı krema kaplayalım. Kremayı bol yaptığımız için hem ara katlara, he pastayı çevrelemede hem de en son şeker hamuru ile kapladıktan sonra pastanın ayaklarını krema ile süslememize yetecektir.

- Pastamızı krema ile çevreledikten sonra 5-10 dakika buzdolabında bekletelim.

- Çikolatalı şeker hamurumuzu mümkün olduğu kadar ince açalım. Ve pastamızın üzerini dikkatlice kaplayalım. Altlarından fazla kalan hamurları döner pizza bıçağı ile keselim. İster elimizle ister smoother ile pastamızın üzerini düzgünleştirelim.

- Pastamızın ayaklarını kalan kremamız ile süsleyelim. Bunun için kremamızı sıkma torbasına koyup yıldız şeklindeki duyu takıp pastanın çevresine krema sıkalım. İsterseniz yaldızlı inciler ile de ilave süslemeler yapabilirsiniz.

Gül Kalıbı ile Gül Yapımı























1- Kitabımı önüme açtım. Ve tek tek aşama aşama takip etmeğe çalışarak daha detaylı ve güzel görüntülü güller yapmaya çalıştım.
Öncelikle gerekli araçlar ;


  • Gül yaprağı kalıpları ( Coccolat'tan satın aldım. Üzerindeki orijinal fiyatını o günkü kura göre çevirip satıyorlar, bu yüzden fiyat vermek zor)
  • Wilton'un şeker hamuru çalışma setinden, yuvarlak uçlu kalem ( Beysa'dan 2 yıl önce satın almıştım)
  • Çicek yapma altlığı ( orijinal değil benimki, İkea'dan aldığım mouse ped'i kullanıyorum ama ayrıca çicek yapma altlıkları satılıyor)
  • Kürdan
  • Kırmızı ve pembe gıda boyaları ( kırmızı olan Fo'nun jel gıda boyası, Fermo'dan satın aldım, Toz olan ithal gıda boyası, oda Fermo'dan )
  • Modelleme hamuru ( elinizdeki 300-400 gr olan şeker hamuruna 1 çay kaşığı toz kitre veya tylose-c ekleyerek modelleme hamuru elde edebilirsiniz)

2- 300 gr kadar olan modelleme hamuruma fotoğrafta görüldüğü kadar kürdanın ucu ile jel boya ekleyip yoğuruyorum.

























3- Renklendirdiğimiz hamurumuzdan bir miktar koparıp ,tezgahımıza az margarin sürerek açıyoruz. (margarin Hüner marka olursa daha iyi sonuç alırsınız )
Kullandığım küçük merdaneyi İkea'dan satın aldım. Çocuk bölümünde , çocuklar için yapılmış gerçek kurabiye, pasta yapma setleri var. Onun içerisinden çıktı. Ayrıca setin içinden değişik kalıplar çıkıyor.

4- Pastaların üzerine çicek buketleri yapmak için aslında çok ince teller kullanılıyor. Bende şu an o tellerden yok ama en kısa zamanda telleri temin edip, telli çalışmalarımı yayınlayacağım. Şimdi ise kürdanlardan yardım aldım. Çiceği oluşturmak için bir kürdanın ucuna önce fotoğrafta görüldüğü gibi tomruk yaptım ve bir süngerin üzerine saplayıp çalıştım.
























5- Gül yaprağı kalıpları, 5 boy kadar oluyor. Küçükten büyüğe doğru hazırlayacağınız güllerin büyüklüklerine göre kulanabiliyorsunuz. Ben orta boydan biraz daha büyük güller hazırlamak istedim. Bunun için en küçük boydan bir büyük boy olan kalıp ile açtığım hamurdan dört parça kestim.

6- Her bir yaprağıkullanmadan önce, yumuşak pedin üzerine koyup şeker hamuru çalışma kalemi ile yaprağın kenarlarına hafif hafif bastırıyorsunuz. Böylece gül yaprağı gerçek ve doğal bir yaprak görüntüsünü alıyor. Eğer çalışma kaleminiz yoksa bu işlemi bir kürdan ile de yapabilirsiniz. Hamur açıyor gibi, yaprakların çevresini kürdan ile bastırarak açabilirsiniz.






















7- Hazırladığımız bu dört yaprağı gül tomruğunun çevresine çok aralık bırakmadan saralım.

8-9 Güle her bir kademe eklerken bir büyük kalıbı kullanalım ve yaprakları üst üst yerleştirmeyelim. Yapraklar büyüdükce hep altına doğru yapıştıralım. Dolayısıyla en büyük yaprak , bitim aşamasında en altta olsun.























10- Hazırladığımız gülleri kürdanlarından çıkartıp , altına pamuk veya yumuşak peçete yerleştirdiğimiz yumurta kaplarının içerisinde kurutalım. Yaprakların kıvrımlarına yerleştirirken dikkat edelim. Gerektiği yerlerde yaprakların altlarına pamuk koyarak şeklinin düzgün kurumasına özen gösterelim.

Pastamızın son aşamasında gülleri pastanın üzerine yeleştirirken , ben yapıştırmak için kalan kremaları kullandım. Ve gülleri daha düzgün oturtabilmek ve yerleştirebilmek için gülün altındaki fazlalıkları dikkatlice mutfak matfak makası ile kestim.

Pastanın üzerindeki "BENGÜ" yazısını Zuhal'den ödünç aldığım Wilton'un kalıpları ile kestim. Ve pastanın üzerine su ile yapıştırdım. Bunun için bir bardağa az su doldurup temiz bir yumurta fırçasını çok az sulandırıp ve suyunu süzüp pastanın üzerine dikkatlice sürdüm.

"Happy Brithday" yazısını Nüans'tan (Eminönü) aldım ve onu da krema ile yapıştırdım.































Hepimize afiyet olsun..

43 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,gecenin bu saatinde sayfana bir göz atayım dedim,yeni resimlerle karşılaştım,pasta harika görünüyor,senin eserin sanki,ellerine sağlık,ayrıntı gelecktir mutlaka sorum yok o yüzden,selamlar

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım küçük Bengü için yaratmış olduğun harika pasta kuşkusuz çok beğenilmiştir annesi bile pastayı getirirken gözlerini pastadan ayıramamış tıpkı benim gibi;)))Ellerine sağlık süper olmuş mutluluk hep yanında olsun sen mutluluğu hakkeden ve her zaman paylaşmasını bilen çok güzel gönüllü bir dostsun;)Seni ve tabiii minik Yağmur'cuğumu çoook seviyor ve öpüyorum;)
SEVGİYLE MUTLU KALIN...

Adsız dedi ki...

burcu abla ellerine sağlık çok güzel olmuş insan baktıkça bakası geliyor bu pastaları hep böyle değişik yaparak bu kadar hoş görüntüyü nasıl oluşturuyorsun kafanda mı tasarlıyorsun yoksa o el maharetinden mi çıkıyor çok yaratıcı fikirlere sahipsin SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu;yine çok iyi bir iş çıkartmışsın.Ne kadar mutlu olmuşlar.Yüzlerinde,sürprizin bıraktığı ifadeyi çok güzel yansıtmışsın.Peki ne denir şimdi?
Yürekten tebrikler;)

Adsız dedi ki...

Çocuklar...
Çok güzel fotoğraflar. Ne kadar önemli bir çocuğun gözündeki ışıltıyı görebilmek ya da yanağındaki gülümsemeye şahit olmak...
Bir kızım var, çok iyi ve anlayışlı bir çocuk. Kendisini kısıtlayan herşeyin hayatta bir nedeni olduğunu biliyor ve olgunlukla karşılıyor. 4,5 yaşında... 3 Yaşında da böyleydi umarım 30 yaşında da böyle olacak.
Kendim için aldığım haftalık taze çiçeklerin bile kendisi için alınmış olduğunu düşünüp teşekkür eder, bütçemiz bu ay sınırlı istediğin filmlerle oyuncak arasında bir seçim yap denildiğinde de başka zaman alalım Ben şimdi hiçbir şey istemiyorum der. Bu benim kızım işte...
Sevgiyle büyüttüğümüz, bizdeki her bilgiyi aktarmaya çalıştığımız, yetmediğimiz konularda yardımlar aldığımız... Çok zor büyüyorlar, çok meşakkatli bir yolculuk çocuk yetiştirmek.
Ne mutlu size Burcu... Bir çocuğu ve annesini gülümsetip mutlu etmişsiniz.
Eminim kızınızda çok mutlu ve huzurlu bir çocuktur. Ne mutlu size!..
Sevgilerimle,
Deniz

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu
Ben senin çok özel bir insan olduğunu düşünüyorum. Paylaşmak kocaman bir yürek gerektiriyor çünkü. Yolun hep açık olsun
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum
Yine harika bir pasta, çocukların gözlerinin ışıltısına ise paha biçilemez yüreğine sağlık...

Adsız dedi ki...

burcu'cugum iyi ki dogmussun ve iyi ki paylasiyorsun bu güzellikleri.. ellerine saglik. eh zuhal'cigim de senden geri kalmiyor laf aramizda. çok sevindim öyle güzel bir sürpriz yapmis olmasina. afiyet olsun!
tijen

Adsız dedi ki...

merhabalar burcu hanım.sitenizi bugün keşfettim.açıkçası bu kadar güzel bir siteden daha önce neden haberim olmadı diye üzülmedim değil.bende pasta yapmaya çok hevesli biriyim ve bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.çünkü birşeyler yapmak ve yaptıklarımın beğenilmesi çok hoşuma gidiyor.açıkçası böyle doyurucu bilgiler içeren bir siteyi uzun zamandır arıyordum.tarifleriniz ve anlatımınız harika.başarılarınızın devamını dilerim.

Adsız dedi ki...

BURCUCUM SEN GERCEKTEN HERKESIN HAYATINDA OLMASINI ISTEDIGI BIR DOST PORTRESISIN.....SENIN DOSTUN OLABILMEK GERCEKTEN COK GUZELDIR HERALDE....PASTA VE GORUNTU BIRYANA SENINLE ARKADAS DOST HATTA TANIDIK OLANLARI COK SANSLI GORUYORUM VE HEPSINE GIPTA ILE BAKIYORUM..FEDAKAR BURCUCUM....AH AH AH.....

Adsız dedi ki...

Burcucum,
Pasta Harika Görüyor... Ne mutlu bir cocugu boylesine edebilmek... Ellerine ve yuregine saglık....
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu hn.Ne kadar güzel bir insansınız insanları mutlu etmeyi çok seviyorsunuz her yazınızda her resminizde ve hatta her yeni tarifinizde bunu anlıyorum allah size sevdiklerinizle uzun mutlu sevgi ve en önemlisi sağlık dolu yıllar versin.İnanın sizin bu enerjinize hayran kalıyorum bende çocukları sevindirmeyi o kadar çok seviyorumki 5 tane yeğenim var her birinin benim kalbimdeki yeri ayrı ben henüz anneliği tatmadım inşallah bir gün oda olur hayırlısı ile şuan 3 aylık evliyim ve henüz erken bir bebek için ama şunuda belirtmek isterimki sizin kızınızla olan diyaloglarınızı okurken ayy bende bir tane yapsammı diye düşünüyorum :)
Yüce rabbim hepimize hayırlı evlatlar versin.
Sizin sayenizde bende çevremdeki herkese pastalar yapıyorum artık ve bundan inanılmaz keyif alıyorum hatta günün iş stresini bu şekilde atıyorum üstümden
İyiki varsınız Burcu hn.

Adsız dedi ki...

burcu abla çok güzel yapmışsın gül yaprağı kalıbı ile ilgili birşey soracam anladığım kadarıyla gül kalıbı yuvarlak ama bir ucu sivri biz bunu evdede küçük boy yuvarlak kalıp ile kesip bıçak ile sivri yapabilirmiyiz

Adsız dedi ki...

Burcucum çok güzel çok şirin bir pasta olmuş :) Bengüde prenses gibi gerçekten. Hediyesini açarken çok şirin çıkmış fotografta maşallah. Zuhal hanımın kalıpları çok güzel. Her nereye gittiysem mutlaka ilk olarak harf kalıpları soruyorum ama malesef yok :(

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,

Her yaptığın ayrı güzel oluyor.Ve inan sana imrenmemek elde değil.Çok tebrik ediyorum seni.

Müge

Adsız dedi ki...

Pasta harika ama sizin dostluğunuz daha harika gerçekten imreniyorum size Allah nazardan saklasın zuhal abla ve seni. Bu arada geçen hafta bende gidicektim Fermoya son anda vazgeçtik keşke gitseydim belki sizinle karşılaşabilirdik ozaman. İyiki doğdun Bengü nice mutlu yıllara yüzünden o gülümseme hiçbir zaman eksik olmasın Sevgilerimle http://kirazdali.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar,burdan duyuruyorum.(Burcu KIzma)Çarşamba günü burcu Erenköyde Kazım karabekir Kültür Merkezine geliyor .11.00-12.00 gibi.İsteyenler benimle irtibat kurabilir ve bilgi alabilir.Hepinizi bekliyorum....suzanakmeric@hotmail.com

Adsız dedi ki...

slm,pastan harika,çikolatalı şeker hamuru çok güzel görünüyor,ben de dünden beri bunu nasıl yaptın diye düşünüyordum,ellerine sağlık...selamlar..

Adsız dedi ki...

Süheyla merhaba,
pastayı beğenmen harika ! ben biraz tereddüt etmiştim, güzelmi oldu, komikmi oldu diye ama Zuhal beni ikna etti :)neyse artık doğum günü geçti zaten :)

Zuhalciğim, çok teşekkür ederim canım :)
Sözlerine layık olmaya çalışacağım..bence sen mutluluğu çok daha fazla hakediyorsun ..

Melikeciğim, teşekkür ederim canım..
bu pastayı kafamda, Bengünün talimatlarına göre oluşturdum..
gül yapraklarını ise kendin yapabilirsin tabii ki..sen yeter ki iste :)

Hülya, yazabileceğin en güzel şeyleri yazmışsın.daha ne isteyebilirim ki..çok teşekkür ederim :)

Deniz merhaba,
size ve bize de ne mutlu ki, hergün üzülüp kızdığımız ve insanların birbirine düşman olarak baktığı şu acımasız dünyada, böylesine olumlu ve positif bir çocuk yetiştiriyorsunuz..her anne ve baba sizin kadar duyarlı, kültürlü ve sağduyulu olsa dünyamız ne kadar güzel ve yaşanabilesi olurdu..sizi gerçekten tüm kalbimle kutlarım..yüreğimi ısıttınız..

Acemi aşçı merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :) ama ben gerçekten özel biri değilim..sadece dünyamda yaşadıklarımı aktarmaya çalışan ve sevgi arayan ve bulabildiğim sevgileri paylaşmaya çalışan birisiyim..ve bulabildiklerimi biraz bile olsa aktarabiliyorsam ne mutlu bana..bu durumda özel olan sizlersiniz..

Seda,çok teşekkür ederim canım :)

Tijen,bir de bana sor Zuhal'ın yaptığı güzellikleri..tekrar ediyorum, kimse bana bugüne kadar kendi elleriyle pasta yapmamıştı ve süprizde yapmamıştı..o gerçekten çok özel bir insan..

Verda, blogumu beğenmen benim için gurur verici birşey , çok teşekkür ederim size..ve artık her zaman ziyaretinizi beklerim :)

Salihacığım böyle söyleme lütfen..ben seninde dosttun sayılırım..lütfen beni
dotun bil..

Seda, çok teşekkür ederim herşey için :)

Fatma Hanım , iyi ki sizde varsınız :) bence siz mükemmel bir insansınız, çünkü ancak mükemmel bir insan böyle açık yüreklilikle ve samimiyetle yazabilir :)
Ben hemen hamile kalmıştım :) benim bakış açımda hiçbir şey için ne erkendir ne de geç..biraz zaman kavramım yoktur benim anlayacağınız :) umarım en kısa zamanda sizinde kucağınızda bir meleğiniz olur ve uzun seneler birlikte sağlık,mutluluk ve huzur içerisinde yaşarsınız..tabii ki yeğenlerinizle birlikte :)


Tülay, bende nereye dalsam harf ve rakam kalıbı arıyorum..ne kadar değerliymiş :) bulunca 3-4 tane alıp saklayacağım:)
Bu arada gerçekten Bengü bebekliğinden beri Pamuk Prensese benzer :) çok şirindir maaşallah..2 yıl öncede ona bir pasta yapmıştım..ben ona hep pasta yaparım :)))

Müge, çok teşekkür ederim..gerçekten çok naziksin..

Kirazdalı, keşke gelseymişsin :) sizlerle tanışmak bana o kadar iyi geliyor ki..çok farklı bir ortam oluşuyor ve ben çok heyecanlanıyorum..
Umarım bir gün görüşebiliriz :)

Suzannnnnn :) yok kızmadım tabii ki..
Evet, bir aksilik olmazsa Çarşamba 12:00 gibi Kazım Karabekir Merkezine gidiyorum..Doğudaki çocuklar yararına bir kermes düzenleniyor..ve bende çam sakızı, kurabiye kek gibi birkaç çeşit yaptıklarımla destek olmayaçalışacağım..belki görüşürüz :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcucum sitene cok yorum birakmasam da, her gun mutlaka ugruyor ve yaptiklarini hayranlikla izliyorum. Cok guzel seyler yaratiyorsun. Cok sevmeme ve hatta kursuna gitmeme ragmen ne yazik ki senin kadar cok pasta yapma firsatim yok. Cunku etrafimda esimden baska pasta yapabilecegim kimsem yok :D

Gullerini gorunce yorum yazmadan edemedim. Benim en cok sevdigim seydir cicek yapmak ve ozellikle de gul. Kat kat acmis rengarenk guller bence bir pastayi susleyen en guzel unsur. Benim yaptigim gulleri ( http://zeynebinmutfagi.blogspot.com/2006/02/sugarcraft_114080780502365580.html ) gorebilirsin istersen, bakalim senin gibi bir ustadan kac puan alacagim ;) Adresi bir turlu linke cevirmeyi basaramadim ya :(

Sevgiler...

Annemin Sable Biskuvisi

http://zeynebinmutfagi.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Bayılıyorum sizin bu ayrıntılı tariflerinize, ne güzel her aşamayı fotoğraflıyorsunuz, çok teşekkür ederiz...Ben de dün sizden özenip bloğuma geçen sene yaptığım süslü çam ağacı kurabiyelerimin resmini koydum:)Ve de tarif için sizin adresinizi verdim hayranlarınıza yenileri eklensin diye.:))

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu
seni çok yalından izliyorum.Tam kendimi buluyorum.Bende çocukluğumdan beri pasta,kurabiye çılgınıyım.Bu hafta kızımın doğumgünü ve son 3 senedir ben yapıyorum.Ama senin sayende bu sene şeker hamuru ile pasta denemem olacak.inşallah başarırım..
fotoğrafı blogumda yayınlayacam...
sevgiler
ipek
limonbahçesi

Adsız dedi ki...

Öncelikle ellerine sağlık demeliyim,muhteşem olmuş.Ben ,seninle Fermoda konuştuğumdan beri şeker hamuru hazırlamaya çalışıyorum.Nedense ölçülere göre epey fazla şeker alıyor ve istediğim gibi olmuyor.Senin ölçülerininde doğru olduğuna inandığımdan,nerde hata yapıyorum bulamıyorum.Yardımına ihtiyacım var,fikir verirsen sevinirim.Sevgilerimi gönderiyorum.arzu

Adsız dedi ki...

yahu bu pastalarda ne bole:))
harikalar..ben üniversiteli bir çikolata hastasi,pasta yaparken bulutlara varan,garip bi öğrenciyim:)uzun zamandır sitene takılıyorum.şimdilerde yurttaki tüm oda arkadaşlarımla bakıp bakıp kendimize eziyet ediyoruz janımız cekiyor yaw:))
merak ettiğim bişi war pasta yapımı sonucu arta kalan malzemeleri ne yapıyorsun burcu abla?yada nası muhafaza ediyosun?

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Senden bir sey rica edecektim.Persembe gunu Gunesli Metroya gidicem.Ruf agar agarı ve Kurabiye cubuklarini hangi reyonda buldun acaba?Gecen gidisimde sordum bulamadilar.Beni et reyonuna gonderdiler:)))))
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burcucum, canım, sen ne kadar güzel yürekli bir insansın böyle..Yüreğinin güzelliği yaptıklarına da yansıyor. Bir çocuğun hayalini somutlaştırıp onun sevincini gözlerinde görmek harika olmuştur eminim:).
Yine güzel şeyler öğrendim sayende. Zaten cesaretimi toplayıp en kısa zamanda malzemelerimi edinip şeker hamuru denemelerime başlamak istiyorum ben de (tabiki senden öğrendiklerim sayesinde:)).
Bloguma bakarsan kalp kurabiyelerimde senin çikolata kaplama yöntemini uyguladım (o kadar sevildi ki:))..
Burcucum seni hiç görmemiş olsam da çok seviyorum. Paylaştıkların, öğrettiklerin, dost yüreğinden gelen sıcaklığın çok değerli..
Sevgiyle kal canım..
aslı

Adsız dedi ki...

burcucum pastan yine harika
ben senden bi şey öğrenmek istiyorum sacher pastatan yapıcam hafta içi günüm varda yalnız bu pastayı nasıl süslerim
glikoz yok burda bulamıyorum bii fikir versen şimdiden teşekürlerr....

Adsız dedi ki...

Zeynep merhaba,

ben senin yanında ancak amatör veya çırak kalırım :) o ne dehşet güzellikler öyle, gerçekten çevrende böyle bir kursun oluşu muhteşem birşey ..çok şanslısın :) senin adına inan çok mutlu oldum..

bende senin gibi daha profesyonel eğitimler almak istiyorum..bakalım bir yolunu bulacağım :)

Nikocara, çok naziksin..çok teşekkür ederim..geçen seneki kurabiyelerinde çok güzel olmuş..bence isteyerek yapılınca ortaya hep güzel şeyler çıkıyor..umarım royal icing ile yapacaklarında çok güzel olurlar ve ben tekrar mahcup duruma düşmem..

İpek, ne heyecan vardır şimdi sizin evde kimbilir :) Kızın ne kadar şanslı, ona her sene kendi elleriyle güzel pastalar yapan bir annesi var :)
eminim şeker hamurlu pastanda çok güzel olacaktır..ve fotoğrafını merakla bekliyor olacağım :)

Arzu merhaba,
Sanırım Celal Bey'in pudra şekerini kullanıyordun değilmi? eğer kullanmıyorsan , maalesef biraz sorun yaşanabiliniyor diğer şekerlerle..
çalıştığı ortamın sıcaklığı nasıl ? eğer çok pudra şekeri yiyiyorsa, tahmin ediyorum ki olması gerekenden sıcak bir mutfakta çalışıyorsun..şeker hamuru çalışılırken ne çok sıcak ne de çok soğuk olmaması gerekiyor, normal oda ısısında olmalı..ve Zuhal'den biliyorum, bazı insanların vücut ısıları çok fazla oluyor..mesela ben şeker hamuru yaparken 800-850 gr ile aynı tarifi yapıyorum..o 1 kilodan fazla şekerle aynı sonuca ulaşıyor..ilginç birşey :)seninde vücut ısın yüksek olabilir..
neyse cevaplarını bekliyorum..

Tombik merhaba,
bende 1,5 sene yurtta kalmıştım ama bizim yurtta internet nerdeeee :) zaten odada sekiz kız kalıyorduk..ders çalışacak yeri bile zor buluyordum..dolayısıyla pasta vs. gözümüz görmüyordu..o günleri çok özledim..öğrenciliğin kıymetini bilin (bunu deneyimli bir ablanız söylüyor ve çokkk ciddiiii)
arta kalanları (pek kalmıyor) saklamak çok zor olmuyor..ama arta kalanla neyi kast ediyorsun..mesela pandispanyadan arta kalanmı, kremadanmı? onları mutlaka bir şekilde değerlendiriyorum..ya yiyoruz afiyetle :) ya buzdolabı poşetine doldurup ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında saklıyorum ve truff,puding vs. yapımında kullanıyorum..

Ebru, tabii ki seve seve :)
Çubuklar, kağıt bardak vs. satılan bir bölüm vardır..hatta yine o bölümde muffin kağıtları, pipetler vs. satılır..işte o reyondan alıyorum..

Agar agar ise "PASTACILIK MALZEMELERİ" yazan bölümde..aynı rafta kakao, vanilya, küvertur çikolatalar var..yeri çok kolay aslında hepsinin..şimdi umarım daha rahat bulabilirsin..

Aslıcığım, şimdi baktım sayfana..herşey çok çok güzel olmuş canım..hatta kurabiyeler gerçekten çok şık olmuş..antepfıstığı ile birleşince ne muhteşem olmuştur kimbilir..

tüm güzellikle sizlerin olsun..sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Aslı merhaba,

orijinalinde Sacher ,sadece çikolata ile kaplanır ve belki bir parça madlen çikolata ile süslenir..sonra başka yerlerde yapmaya başlayınca üzerine çikolata ile "sacher" yazıyorlar..sende sadece yazı yazabilir veya madlen çikolatalar ile süsleyebilirsin..
ya da yağlı kağıdın üzerine ,erittiğin çikolatayı bir sıkma torbasına koyup şekiller çizebilirsin..bu şekilleri oda ısısında bekleterek dondurup , sonra dikkatlice kağıttan çıkarıp pastanın üzerine yerleştirebilirsin..

ya da en kolayı taze gerçek çicekler ile süsleyebilirsin :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bence de Burcu insanları olduğu gibi kabul etmek güzel bir erdem üstelik kendi sağlığımız için de gerekli ..ancak saygı sınırını aşanlar için de mi acaba hoşgörülü olmak gerekir?!:)bilemiyorum..

Adsız dedi ki...

slm burcu abla...ya az cok merak ettiklerimi yazmissın burcu abla saol.ewde pasta yaptgmda arta kalanları naparım die dusunuyrmda ondan sordum,snin kadar deil ama ufaktan pastaci olma yolundaym işte..arkadaslarla biraz utanarakta olsa snden pasta istyrz ister yayınla istr yolla(sakaryada okuyoruz nası yollycksan akıl işte:P)ama bze olsun bzde brz hava atalm burcu abla bzede pasta yaptı die.yapsanda yapmasanda ck saol..sevgilerle..bde finallermz yaklşyo duanı eksk etme..

Adsız dedi ki...

uzun bir aradan sonra merhaba yine harika şeyler yapmışsınız
sevgiler
aynur biçer

Adsız dedi ki...

Bu arada unutmadan gül motifleri ne kadar gerçek gibi görünüyor hepsi çok güzel olmuş..ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,

gecen gun esim yanlislikla kuvertur diye elit in kazimalik ganajini satin almis. acaba bu da kuvertur gibi kullanilabilir mi?

sevgiler

Adsız dedi ki...

AAAAA SÜPRİİİİZZZZ;)))))
Canımsıııın arkadaşııım şimdi gördüm;(((Neden söylemedin birlikte bakardık;))
Çok şekersin ay çok ilginç inanılmaz heyecanlandım ;))unutmamış olman ve sayfaya taşıman beni çok çok mutlu etti;))
Tüm güzellikler seninle olsun kocamaaaaan kucaklıyor ve öpüyorum seni güzel gönüllü iyilik meleği arkadaşım;))
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

burcu abla flower tool setin kullandığın başlığı için toplu iğneyide kullanabiliriz değilmi hani ucu top şeklinde ya kestikten sonraki işlem için kullanabiliriz değilmi

Adsız dedi ki...

GERÇEKTEN HARİKA BİR İŞ ÇIKARTMIŞSINIZ..
ELLERİNİZE,EMEĞİMİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK....

Adsız dedi ki...

Teşekkürler burcucum çok yardımcı oldun sevgilerrrr..

Adsız dedi ki...

Teşekkürler burcucum çok yardımcı oldun sevgilerrrr..

Adsız dedi ki...

Lisya , zaten bu soruların cevaplarını çözebildiğimiz zaman daha positif, daha sağlıklı olabileceğimizi düşünüyorum :)

Tomikciğim, pasta göndermek çok zor (mafolur yolda, kargoda o pasta) ama kurabiye gibi birşeyler gönderebilirim sizlere :) mail'ime adresinizi gönderirmisiniz..

Aynur, sana da merhaba :)
bende seni merak etmeye başlamıştım..lütfen kendini bu kadar merak ettirip özletme..

Aylin, maalesef küvertur gibi kullanılamıyor çünkü o çok yağlı birşe..eritsen bile görüntü ve tadını beğenmeyeceksindir..bence sadece süslemelerinde kullan..üzerini bıçakla sıvarsan, yuvarlak hoş görünümlü çikolataların olacaktır..

Zuhalciğim, eğer dün söyleseydim süprizi olmazdı ki :))))
diziyi seyrettim ve çok beğendim..seni arıyorum ama ulaşamıyorum :(

Melike, kullan tabiiki ama biraz zorlanabilirsin..onun yerine kürdanla yaprakları hamur açıyor gibi şekillendireilirsin..

Leziz,çok teşekkür ederim :)

Aslıcığım, rica ederim :)

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

slm ya mail beceremedik burcu abla:(( msn den gmail e mail atmayıda denedik :)) sayet olmazsa en son burda adresimi ifşa etcem :))))))))) napym en son care bu :p
bu arada cok tesekkurler ve zuhal ablaya basarılar...diziyi merak ediyoduk zuhal ablayı duyunca izlemek farz oldu...cok öpüyorum..hoşçakal..

Adsız dedi ki...

CANIIIIM BEN BURDAYIIIM YORUMUNU ŞİMDİ OKUDUM BANA NİYE ULAŞAMADIN??DİZİYİ BEĞENMİŞ OLMANA ÇOK SEVİNDİM ;))
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

1234