Pazar, Aralık 10, 2006

ÇİKOLATALI SÜPRİZ KURABİYELER ( MARTHA STEWART )






































Geçtiğimiz süre içerisinde çok fazla Çağan Irmak ve Fikret Kuşkan filmi seyrettim. Mutfakta daha çok vakit geçirmem gerekirken ben üzerime çöken sıkıntıları atmak için bol bol film seyretmeyi tercih ettim. İdeefixe'ten Kabuslar Evi'nin satışta olan tüm bölümlerini ve "Mustafa Hakkında Her Şey" filmini sipariş ettim. İdeefixe süper bir firma çünkü hemen 1 gün sonra tam evden çıkmak üzeriyken kapı çaldı ve siparişlerim geldi :) Ne zaman internetten bir şey sipariş etsem ve kapıya kutularım gelse küçük bir kız çocuğu gibi o kadar çok heyecanlanıyorum ki, hemen paketi açıp içindekileri inceliyorum.


Kabuslar Evi'nin ilk iki dizisini seyredebildim. İlki Fikret Kuşkan'ın oynadığı "Takip", diğeri ise Hümeyra'nın oynadığı "Son Dans"tı. İkisi içinde söyleyebileceğim çok şey var ama o kadar etkilendim ki seyrettiklerimden , herkesin kendi yorumu ile izlemesini tavsiye ederim. Özellikle korku-drama-psikoloji alanlarına ilgi duyanlar için biçilmiş kaftanlar..

Yağmur'un partisinde yaptığım ve özellikle sevgili Zuhal'in tarifini beklediği kurabiyeleri hemen yazıyorum.. Sevdiğiniz bir filmi veya diziyi seyrederken bu kurabiyelerden çay ile birlikte atıştırmak gerçekten çok keyifli oluyor. Aslında bunlara her ne kadar kurabiye desek te daha çok küçük keklere benziyorlar. Hiç ama hiç sert değiller.

Tarifin orijinali Martha Stewart'a ait.

Gerekli Malzemeler ;

  • 1 3/4 cup un = 430 ml /gr = 2 su b.+9 çorba k.
  • 3/4 cup toz kakao = 180 gr = 4 çay b.
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 cup tuzsuz tereyağı = 125 gr (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 cup şeker = 250 gr = 1 su bardağı + 1 çay b.
  • 1 büyük yumurta
  • 1/2 cup süt = 125 ml
  • 1 çay kaşığı sıvı vanilya
  • 12 adet marshmallow ( şekercilerde satılıyor, yumuşak beyaz şekerlemeler)

Üzeri için çikolatalı dolgu ;

  • 2 cup pudra şekeri = 500 gr
  • 4 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı ( eritilmiş ve soğutulmuş)
  • 1/4 cup kakao = 60 gr = 1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı
  • 1/4 cup süt = 60 ml
  • 1/4 çay kaşığı sıvı vanilya

Fırınımızı 180 derecede ısıtalım.

Unu, kakaoyu, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyelim ve karıştıralım.

Ayrı bir kapta yumuşamış tereyağını ve şekeri mikser ile kremsi bir yapı elde edene kadar çırpalım. Yumurta, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.

En son bu karışıma önceden hazırladığımız kuru karışımımızı ilave edip homojenleşene kadar çırpalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt veya silpat serelim. Karışımımızdan 1 tatlı kaşığı kadar yağlı kağıdın üzerine dökelim. Her birinin arasına 2 cm aralık bırakarak dökelim. Hepsini döktükten sonra ( yaklaşık 2 tepsi çıkıyor) önceden ısıttığımız fırınımızda 10 -12 dakika pişirelim.

Onlar pişerken şekerlerimizi diklemesine ikiye bölelim. 10 dakika sonra fırından çıkardığımız kurabiyelerimizin üzerlerine birer tane kestiğimiz şekerlerden yerleştirelim. Ve tekrar fırına atıp 2- 2,5 dakika daha pişirelim.

Tezgaha çıkarıp soğutalım.

Bu arada çikolatalı dolgumuzu hazırlayalım.

Pudra şekerini bir kaba koyalım. Eritilmiş yağı ve kakaoyu ilave edip iyice çırparak karıştıralım. Süt ve vanilyayı da ekleyip iyice çırpalım. Çırpa işlemini ister elimizle istersek mikser ile yapabiliriz.

Soğuyan kurabiyelerin üzerine hazırladığımız sostan , ortalarından başlayarak dökelim. Burada önemli olan şekerlerin üzerini kapamak ve görünmemesini sağlamak. Hepsinin üzerine döktükten sonra tekrar tezgahta donmalarını bekleyin.

Buzdolabında muhafaza etmeyin. Kuru ve serin bir yerde saklayın.

Ben bu kurabiyeleri yaparken 1 tatlı kaşığı yerine 1 çorba kaşığı tepsiye dökmüşüm. O yüzden benimkiler büyük olmuştu. Bende üzerine dolgularını döküp soğuttuktan sonra yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile kurabiyelerimi kestim ve küçük muffin kağıtlarımın üzerlerine yerleştirdim.

Bu kurabiyeler gerçekten çok lezzetli oluyorlar. Aynı Eti Puf gibi oluyorlar. Isırdığınız zaman beyaz yumuşak şekerleme çok farklı bir lezzet veriyor ve yumuşacık kek kıvamında oluyor.

Hepimize afiyet olsun.

35 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Burcucum sen ne yapsan güzel olur umarım canının sıkntısı geçmiştir.

Adsız dedi ki...

cok nefiss görünüyor. harika becerikli bir hanimsiniz denemek istiyorum bu tarifi , tam benlik yani. ben kestaneli cikolatali pratik bir tarif ariyorum , belki yakinda yaparsiniz ....
Sevgiler
Esin Frankfurt

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Yaptığınız bu kurabiyeleri kızımın geçen seneki 4. yaş gününde ben de yapmıştım. Çocukların nedense marshmallow çok severek yaklaştıkları bir şekerleme. Belki bilirsiniz ama ben yine de tarif edeyim, marshmallowla çocuklar için yapılan en pratik tatlı çöp şişlere geçirip fırında biraz tutup hafif eriyince çikolata sosuna batırarak veya sade olarak yemek. Kızımla evde yalnız vakit geçireceksek zaman zaman yaptığımız keyiflerden biri. Pofuduk terliklerimizi giyip, O'nun seçtiği filmleri seyrederek bu şekerlemelerden aşırıya kaçmadan yemek.Amerika'da ki en yaygın tüketimi bu. Paketlerde iri olarak satılanları bu şekilde yapıyorlar. Martha Stewart benimde sevdiğim, takip ettiğim bir stil gurusu. Geçen sene ki televizyon programlarını Digitürk'ün 20. kanalında veriyorlar galiba. Yalnız sitesinde ki bazı tarifler birebir olmuyor.
Sevgilerimle,sakın bizden ayrılmayın.

Adsız dedi ki...

ben de martha steward'ın takipçilerindenim.denediğim birkaç tarifi var ve sonuçtan memnun kalmıştım.kurabiyeler çok güzel görünüyor.ellerine sağlık

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

bucu abla çok harika görünüyor ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

süpersin burcu çok teşekkür ederim tarif için, gerçi ben sitene bakmıycaktım, pazar günü gezmeğe gitmiştir yazmaz dedim ama çok mutlu oldum, hemde istediğim tarif var, en kısa zamanda sıkıntılarından kurtul inşallah, kendine iyi bak
sevgiler

Adsız dedi ki...

Canim bende bu kurabiyelerin tarifini bekliyordum..Ne iyi ettin de yayinladin pazar pazar:) bende günde kac kere senin blogunu acip kapatiyorum bir bilsen bagimlilik resmen:) bugün bu kurabiyelerin tarifini görüncede uctum cok güzel görünüyorlar gercekten ellerine saglik..

Adsız dedi ki...

Esin,merhaba..Bende kestaneli bir tarif var,sanıyorum Burcu'dan değil.Ama kolay olduğu için paylaşmak istedim.Kestane Topları:250gr.kestane-2yemek k.pudra ş.-2 yemek k. kakao-5yemek k.ılık su-1/2 paket vanilya-rendelenmiş siyah ve beyaz çikolata.Kestaneleri az suda haşla(düdüklüde 20 dk.da olur)Kabukları soy ve çatalla ez.üstüne kakao,pudra ş.vanilya,ılık su ekle ve yoğur(kakao hamurun nemini alacağından,kuru olursa azıcık daha ılık su ekle)Hamurdan küçük parçalar kopar ve top şeklini ver.Toplarıda çikolata rendesine bula(toplar ayrı ayrı renklerde oluyor)Buzdolabında 1 saat bekletip,servis yap.Burcu umarım kızmadın,sadece paylaşmak istedim.

Adsız dedi ki...

slm,çok hoş görünüyor bu kurabiyeler,şimdi yine sorularım var tabi,bu marshmellow dedigin şekerler hani bildiğimiz avm lerdeki şekercilerde mi var,bunları koymazsak yerine ne kullanabiliriz,slmlr

Adsız dedi ki...

Sevgili Suzan

cok tesekkür ederim bu güzel paylasim icin , yakin bir zamanda denemek istiyorum.Kestaneyi cok seviyorum, özellikle cikolata ile cok yakisiyor.Bugünde kabakli pasta denedim sonuc cok basarili oldu.hepinize sevgiler

Esin
Frankfurt

Adsız dedi ki...

Bende ilk fotografı görünce merak etmiştim soracaktım unutmuşum. İçerisinde kellogs veya bütün badem falan mı var diye. Gerçekten çok değişikmiş. Ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu hanım. Çok nefis görünüyor. Marshmallow neye benziyor. Ya da muadili var mı acaba? Ben şimdi şekerçiye gitsem ve marshmallow var mı desem tuhaf tuhaf yüzüme bakacak. Ellerinize sağlık. Hayrınlıkla takip ediyorum sizi. Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

sevgili burcu ne güzel şeyler bunlar eline sağlık kurabiye değil bence bal gibide pasta bunlar o şekerleri biliyorum başka renklerde olanlarıda var onlardanda kullanabiliriz sanırım bu arada az önce martha stewart ın sitesine bir göz attımda ayy burcu yaa bizde annelerinden gördüğü şaylari isteyen çocuklar gibi olduk valla oradakiWHITE CHOCOLATE EGGS i çok beğendim ama beyaz değilde normal çikolata olması daha güzel olur değilmi yaa burcu yaa bize onlardan yaparmısın noolur noooonur?? seni çok ama çook seviyoruz sakın unutmaa........

Adsız dedi ki...

merhabalar burcu pastalar nefis görünüyorlar ellerine sağlık.Bende yapmayı cok isterim ama bu marsmallowu nerde bulacagımı bilmiyorum, eğer ankarada nerde bulabileceğimi biliyorsan yardımcı olurmusun?Bide bu pastacıklardan kaç tane çıkıyor acaba?Teşekkür ediyorum..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba, bir onceki postunda biraktigim yorumdaki soruya cevap vermedin, bu konu benim icin onemli, cunku seker hamurunu bir iki gun onceden renklendirip buzdolabina kaldirmak istiyorum, bu konuda bir fikrin var mi? Seker hamuru renklendirildikten sonra buzdolabinda saklanir mi? Saklanirsa kac gun saklanabilir bu sekilde? Yardimci olursan sevinirim
Sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerine sağlıkk
burcu'cuğum çok güzel görünüyor bol bol çikolata süper.burcu'cuğum bu cumartesi senin tarifini verdiğin zencefilli havuçlu keki yaptım.daha önce havuçlu kek çok yapmıştım ama zencefil hiç kullamamıştım sana güvenerek zencefil de kullandım ve sonuç mükemmel oldu zencefilin kokusu insanın iştahını açıyor yiyenlerin iltifatlarından göğsüm kabardı:))çok teşekkurler canım sayende yeni yeni bir sürü lezzetle tanışıyorum.çok sağol ellerine ve yüreğine sağlık...
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sedacığım, teşekkür ederim..bugün daha iyiyim :)

Esin merhaba,
çok teşekkür ederim güzel sözlerin için..benimde aklıma çikolatalı kestaneli birşeyler yapmak vardı..biraz hızlandırayım o zaman yapacaklarımı :)

Deniz merhaba,
Martha Stewart'ı sevmemek beğenmemek mümkünmü !! ben bayılıyorum yaptıklarına..digiturk kanal 20'de ara sıra denk gelirsem seyretmeye çalışıyorum ama internet sitesinde de kaçırılan showlarını gösteriyorlar..oradan da takip edebiliyorum..
marshmallow'ları Yağmurda çok seviyor..bazen fırında 2-3 dakika tutuyorum ve çıkartıyorum..o halleride çok güzel oluyor..
Umarım çokkkk uzun yıllar ,güzel kızınla birlikte hep böyle güzel ve keyifli saatler geçirirsiniz :)

Seda, o zaman bu tarifinide denemelisin..grçekten çok fazla tatlı ve çikolata sevmeyen tanıdıklarım bile evlerine dönerlerken bu kurabiyelerden yanlarına almak istemişlerdi :)

Melikeciğim, teşekkür ederim canım..bugün bir aksilik çıkmazsa siparişlerini almaya gideceğim..ve bu hafta içerisinde kargoya vereceğim :)

Hilal, "ben bugün sitene bakmayacaktım" yazını ilk önce okuyunca kalbim duracak sandım..ne oldu ki, ne yaptım ki diye düşünüyordum, gerisini okuyunca rahatladım :) Ben çok gezen biri değilimdir :)

Elçinciğim, teşekkür ederim canım..söyleseydin daha önce yazardım tarifi :) bence mutlaka denemelisin hem çocuklar bayılır..hem de siz :)


Suzan, hayır kızmadım :) hatta tarif çok güzelmiş,sanırım görüntüsü truff'a benziyordur..mutlaka denemek lazım..hatta yılbaşında çok güzel olur..hem bayram hem yılbaşı..çok yakışır..teşekkür ederiz tarif için :))

Süheyla, evet alışveriş merkezlerindeki şekercilerde satılıyor..Hemen fotoğrafını ekliyorum ;

http://shannon.greensboring.com/uploaded_images/marshmallow-708809.jpg
Hatta Eti Puflara çok benziyor yapıldığında..


Alırken "yumuşak şekerleme " derseniz mutlaka yardımcı olurlar..bunun yerine ne gider şu an bilemiyorum..ama bulunmayacak bir şekerleme değil, mutlaka bulunuyor..


Tülaycım, teşekkür ederim..gerçekten değişik ve güzel bir tarif..denemeni tavsiye ederim..

Rabiacığım, inan çok güldüm yorumunu okuyunca..merak etme öyle tuhaf bakmıyorlar :) bende önce tereddütle sordum, hatta önce yumuşak şekerlemeler hangisi diye sordum, satıcı kızda "marshmallow'lar mı?" diye sordu..o benden iyi biliyordu :)
sende benim gibi "yumuşak beyaz şekerleme" diye söze girersin..yukarıda fotoğrafının linkini ekledim..


Beste, Rabia'dan sonra senin yorumun sabah moralimi yerine getirdi :))
Yağmur'da evin içinde devamlı peşimde "anne bana şunu yaparmısın, anne benim canım birşey istiyor" der durur..ben alışıyım :)

tabiiki yaparım, önce bir inceleyim..
ve renkli marshmallow'lar da kullanılabilir tabii kii..o zaman tam süpriz olur :)

Tuğba, Ankara'da ki her hangi bir büyük alışveriş merkezinde, hani renkli renkli şekerlerin satıldığı dükkanlar vardır, onlarda satılıyor..
"yumuşak şekerleme" diye de sorabilirsin.yukarıya fotoğrafının linkini ekledim..


Nilay, lütfen kuruma bakma..bazen yorumlara cevap verdiğimi düşünüyorum, hatta bazen yazdığım yorumları gönderdiğim halde, o an ki bir sorundan yayınlanmayabiliyor..lütfen tekrar kusuruma bakma..

sana sormak istediğim, kendi yaptığın hamurumu renklendirip saklamak istiyorsun yoksa hazır şeker hamurunumu ?
kendi yaptıklarımız maalesef buzdolabında bekleyince çok bozuluyor ve ne kadar dışarı çıkartıp bekletsekte eski kıvamını yakalayamıyor..ama hazır şeker hamurları daha uzun ömürlü oluyor..renklendirilip 1 haftaya kadar saklanabiliniyor..

ama buzdolabında değil, serin ve kuru bir dolapta veya müsait bir balkonda saklandığı zaman..

Seher, Zencefil iştah arttırıcı bir baharattır..özellikle iştahı az olan kişilere zencefil koklamaları önerilir..bende çok iştahsız olduğum için zencefili çok kullanırım ( büyük yalan ) maalesef her zaman iştahlı biriyimdir ve yine de çok sevdiğim için zencefilden vazgeçemem..
ellerine sağlık, afiyet olsun :))

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu sanirim sonunda arastirmalarimin sonucunu aldim ve glikozu buldum.Ama toz halinde burda Traubenzucker(üzüm sekeri(glikoz)) adi altinda satiliyor ve bir sitede okudumki bu suyla birebir olcüde karistirilinca glikoz olarak yani sivi ölcüdeki miktariyla kullanilabiliyormus.Benim gibi yurtdisinda yasayan glikoz arayanlara duyurulur.Ben hemen alip seker hamuru deneyip sonuclarida yine sizinle paylasirim.Bu arada bu tarifide cok begendim,ellerine saglik.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar,geçen gün size bir kermesten sözetmiştim.İsterseniz evinizde kullanmadığınız biblo,mum gibi süs eşyalarını vakıf yararına satmamız içinde getirebilirsiniz.(inanın evlerde kullanmadığımız o kadar çok şey çıkıyorki)19 salı günü başlıyor ve bir kaç gün sürecek.Tekrar hatırlatayım isteyen masa tutup,yaptıklarını satabilir.

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım, marshmallow'u ne kadar severim biliyormusun? Hele çikoltayle birleşince Allaaaaah, değmeyin keyfime. Tarifin denenecek lezzetler sıralamasında ilk sıralara yerleşti bile. Zaten benim sayfam artık, senin tariflerinin, denendiği ve yayınlandığı bir sayfa oldu:) ne yapayım, daha güzellerini bulamıyorum ki! seni çok öpüyorum melek yüzlü arkadaşım...hep mutlu ol inşallah.

Adsız dedi ki...

burcu canım,süpersin ya ben biliyorum bu şekerleri,teşekkür ederim,resim bile eklemissin,ilk fırsatta alıp kurabiyeleri deneyeceğim,sonucu yazarım..

Adsız dedi ki...

merhaba bekledıgım tarıf buydu benım...artık nasıpse oglum ıyılesırse bayramda yapacagım bu tarıfı...burcucum oglum cokrahatsız suan hastanedeyız ve ben hastaneden baglanıyorum...bagırsak grıbı olmus ıns gecer..dua edın ogluma..hepınızı sevıyorum....sevgılerle...

Adsız dedi ki...

burcucum bende pek gezmeyi sevmiyorum evlendiğimden beri evle ilgilenmek daha cazip geliyor. Ayıp ettin ben senin sitene bakmazsam yemek yememiş gibi oluyorum:) ama genelde pazar günleri yeni bişey olmuyor diye öyle söyledim, burcucum ben pastaneye girdiğimden beri 3 kilo aldım sende kilo durumu nasıl bu kadar şey yiyipte ince kalmak nasıl oluyor sırrı varmı:)? bu arada pastanede ücretsiz çalışmak isteyen arkadaşlar için bir bilgi veriyim istedim 5 yıldızlı oteller chef's gibi kurslarda çalışan ve deneyimi olupta kendini geliştirmek isteyen kişileri havada kapıyormuş sadece insan kaynaklarına gidip izah edip ücretsiz stajyer olarak çalışmak istiyorum demek yeterliymiş ben önümüzdeki hafta başvuracağım inşallah onaylanır..
sevgiyle ve mutlu kalın...

Adsız dedi ki...

Burcu, tesekkurler. Evet ben kendi yaptigim seker hamurunu saklamaktan bahsetmistim, o zaman pastayi servis edecegim gun seker hamurunu hazirlayacagim.

Adsız dedi ki...

burcucum ellerine sağlık ben senden bi şey öğrenmek istiyorum şeker hamurunu hiç yapmadım denemek istiyorum ama sizce gerçekten bu hamuru yemek sağlıklımı ben küçük bi yerde oturuyorum buradaki pastanelerde hiç böyle pasta görmedim hep krema çukulata yada diskle süsleniyo pastalar ya o kadar sık gidiyorum bursadada görmedim açıkcası içim rahat değil bilgi verirmisin sevgiler....

Adsız dedi ki...

Sevgili SALİHA,oğluna büyük geçmiş olsun.Umarım en kısa zamanda hastahaneden çıkarsınız.Arkadaşlar,benimde sizinle paylaşmak istediğim bir sıkıntım var.Dün komşumda otururken küçük oğlum(3 yaşında ve şimdiye kadarda çok usluydu)derece bulmuş ve ağzında kırmış(eski tip bişeydi mikadan sanıyorum)O anı hiç unutmayacağım,Dr.u aradım ağzını defalarca çalkaladım(114 zehir hattı varmış çok yardımcı oldular)Civayı yerde bulduk sanıyorum yutmamış,zaten yutsaydı bu saate kadar belli olurdu.Gecemiz nasıl geçti birde bana sorun(şimdide zaten başım çok dönüyor)Çok sevdiğim bir arkadaşımda oğluma(üzüldüğü için)Noel baba şeklinde kurabiye getirdi,süper bir şey.Aynen bir oyuncak görünümünde.Ufaklıkta dün benden epey bir azar işittiğinden,şimdi bu oyuncağı da yersem annem gene kızar diye düşünüyor herhalde ve yemiyor.Sadece hayranlıkla seyrediyor...Çocukta şaşırdı ağzına herşeyi sokma diye kızıyorum,sonrada kurabiyeyi yesene diye ısrar ediyorum.

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine sağlık. Yine süper görüntülerle karşılaştım sayfanı açınca:)..Sayende özellikle yaptığım kekleri, pastaları süsleme konusunda çok şey kattım dağarcığıma. Sitene uğramadığım gün yok zaten. Paylaşımların için çok sağol canım.
Sevgiler..
aslı

Adsız dedi ki...

Seyda merhaba,

Toz glikoz ile şeker hamuru yapamıyoruz ama seninki hakkında fazla bilgim maalesef yok..ama sanırım deneyenler ve başarılı olanlar var..o zaman senden denemenin sonucunu merakla bekliyor olacağız..çünkü eğer başarılı olursan, bir bilinmeyen daha çözülmüş olacak :) (sırlar dünyası sunucusu gibi konuştum)

Suzan, kermesle ilgili bana daha ayrıntılı bir mail atabilirisin..ben tarifini sanki anlamışım gibi davrandım ama ben maalesef biraz zorlanacağım orayı bulurken..ve ben pasta, kurabiye yaparak destek olma fikrinde çok ciddiyim..mümkünmüdür ?

Suzan, diğer yorumunu şimdi okudum..çok çok büyük geçmiş olsun canım..ne kadar korktuğunu ve telaşlandığını hissedip anlayabiliyorum..
Dün Yağmur balonla oynarken, ucunu çekti çekti uzattı ve patttt gözüne çarptı..o kadar ağladı ki..ve ben o kadar çok korktum ki..sabah hastaneye gittik çünkü gözünü zor açtı..neyseki çok birşey yokmuş..ama çarpmadan ödem oluşmuş..damla damlatmaya çalışıyoruz..

Annelerin işi çok zor gerçekten..her dakikamız endişe ve tedbir içerisinde geçiyor..Allah tüm annelerin ve babaların yavrularını korusun..onlar zarar görmesin..

Ufukcuğum, hani biz buluşacaktık ya..hatırladınızmı ? Zuhal, sen , ben :) işte o gün olursa , söz yapıp getiririm..Zuhalde çok sevmişti..
(tabii önce iş geliyor, Zuhal işlerini rayına koysunda, olmadı seni ziyaret eder getiririm)

Süheyla, sonucunu bekliyorum canım :)

Saliha'cığım, canım çok geçmiş olsun..şu an çok üzüldüm gerçekten.Bağırsak gribini ilk defa duyuyorum, umarım çok ciddi bir hastalık değildir..ne kadar hastanede kalacaksınız? eğer senin için mümkünse bana mail atabilirmisin..

Hilal, benim kilolarıma hiç girmeyelim..şöyle söyleyeyim sana, boyum ile kilom neredeyse aynı..yani kilom biraz altında tabii ama biraz daha yersem aynı olacak..neyse..

Evet, 5 yıldızlı otellerde çalışma fikri gerçekten çok güzel geliyor kulağa..bu işi gerçekten uygulamak isteyenler için çok çok başarılı bir eğitim olacaktır..yaptığın girişimlerden bizide haberdar edersen harika olur..hatta keşke bende part-time böyle bir çalışma bulabilsem..

Nilay, bir gece önceside olur..ben genelde hep bir gece önce pastayı bitiririm..aynı gün başka işlerinde olacağı için zor gelebilir.

Aslıcığım, içini rahatsız edecek birşey olmasın..şeker hamurlu pastalar yeni yeni türemeye ve yaygınlaşmaya başladı..malzemeleri pahalı ve öğrenmesi kısıtlı olduğu için (öğreten yerler ve kişiler az) çok yapılmıyordur..yoksa sağlığa zararlı olduğundan değil..zaten bu işi her zamam olduğu gibi Amerikalılar başlattı, sonra dünya da ve Avrupa'da yayılmaya başladı..Son 5-6 yıldır ise Türkiye'de özellikle İstanbul'da yapılmaya başlandı..
Yurt dışında eğitim alan bayanlar ve aşçılar (Senem Betil, Elif Kolonkaya, Emel Başdoğan vb.) bu işi yaygınlaştırmaya ve öğretmeye başladılar..
Biz İstanbul'da bile malzemeleri çok zor buluyoruz..Herşeyin iyisini ve sağlıklsını bulup kullanmaya gayret ediyoruz..içinde sıkıntı olmasın..

Aslıcığım, çok teşekkür ederim :)
Elimden geldiği kadar, öğrendiğim herşeyi aktarmaya çalışıyorum..umarım çok daha fazla şey öğrenebilir ve aktarabilirim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

selam burcu
O gun Fermo da seninle tanışmamız bizim için büyük bir zevkti.
Seni en kısa zamanda Papatya(Demirciköy-Sarıyer) ya bekliyoruz.
Ayrıca yazında da bize yer vermiş olman bizi çok mutlu etti...
Arzu - Dilek
PAPATYA

Adsız dedi ki...

Yaşasııııııııın en en en en sevdiğiiiiiim;))))Arkadaşlar herkese tavsiye ederim bizzat yemiş bayılmış ve tarifi gelsin diye günlerdir beklediğim müthiş bir lezzet herkes denemeli;)))Canım ellerine sağlık gerçekten müthiş bir lezzet yakalamışsın ve bizlerle paylaştın yüreğine sağlık;)))Kendi adıma çok mutluyum ;))Hemen yapılacak;))Öpüyorum;)))

Adsız dedi ki...

Dilek merhaba,

bende inanılmaz mutlu oldum sizleri tanımaktan..

en kısa zamanda mutlaka geleceğim..

Zıhalciğim, bende ne zaman görecek diyordum :)

mutlaka yapmalısın arkadaşım..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba izmirli hanımlar,ocak ayının 3.haftasında izmir alsancakta pastacılık ile ilgili bir kurs başlıyo.ilgilenenler www.atolyelavanta.com adresinden detaylı bilgi alabilir.0232 4635310 veya 555 3307043 no lu telefonlardan ayşim hanıma ulasabilirsiniz.kursun ücreti 360 ytl.

Adsız dedi ki...

sevgili burcu çikolatalı süpriz kurabiye tarifini okudum malzemeler bölümünde kabartma tozu yazıyor anlatırken karbonat yazmışsın hangisini kullanmak gerekir birde siz bu ilk karışımı yağlı kağıda dökmüşsünüz ya direk müflin kağıtlarına doldursak bişey farkedermi teşekkürler

Adsız dedi ki...

slm bayanlar diyorum çünki bende başka yorumlarda bay arkadaşımı göremedim ben bir pasata ustasıyım ve yeni açacağım pastanemde bu yeni ve güzel tariflerden yaralanmak istiyorum siteden de takip etmeye çalışıyorum waffle , turuf,mofin ,sufle,cheescake,bu tatları ögrenmek istiyorum aslında bu tatlara yabancı sayılmam sizden birazdaha geliştirmek istiyorumm yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler mail adresimede yollaya bilirsiniz (romeo-720@hotmail.com

Adsız dedi ki...

pastanızı denedim çok güzel oldu ama hazırlanışı çok uzun yapılışı kısa bir tarif öner seniz çok güzel olur