Cuma, Aralık 29, 2006

MUTLULUK DİLİYORUM VE YENİ YILIN İLK HEDİYESİ..

































Melek olarak doğar insan oğlu..Kötülüğü, çirkinliği bilmeden doğar..Etrafında gördüğü ona gülen yüzleri çok sever..ona uzatılanları alır..büyüdükçe sevgisi azaltılır insanoğlunun..etrafında ki ,onu çok seven yüzler, bir zaman sonra ya maske takınmışlardır, ya da çok azı sevebiliyordur hala onu.. Melek büyüdükce artık melek kalamacağını anlar..kanatları yok olmaya , gülen yüzü ara sıra gülmeye başlamıştır.. Ne yapacağını, nereye uçacağını şaşırır..ama azimle kötü olmak istemez..

Sonra Allah ona yardım etmek için bazı günler hediye etmeye başlar..Doğum günü, ilk adım atış, ilk diş çıkarış,ilk tuvalete gidiş,mezuniyet günü, evlilik yıldönümü, dini bayramlar, milli bayramlar ve yeni bir başlangıç için yeni bir yıl..






















Sevdikleriyle, kötülük olmadan kutlayabileceği, paylaşabileceği vesileler vardır artık önünde..Küslerin barışacağı, insanların daha çok birbirlerini seveceği günler vardır artık..

Önümüzde bu vesilelerden doğacak iki anlamlı gün bizleri beklemekte.. Umarım hepimiz bu günleri çok iyi değerlendirebiliriz ve hayata ve sevdiklerimize daha sıkı sıkı sarılabiliriz..

Hepimizin Kurban Bayramı mübarek, yeni yılı kutlu olsun..
























Leziz Dergisi - Ocak 2007 sayısı..

Dilara Duman'a buradan çok teşekkür ediyorum..


Önemli Bir Not : bayram süresince düşündüğümden daha az internete girebiliyorum..umarım herkesin bayramı ve yeni yılın ilk günleri çok güzel geçiyordur :)
Bu post'ta değil ama bazı eski postlara sürekli gelen garip yorumlar yüzünden, kısa bir süreliğine yorumları önceden okuyup onaylamadan yayınlayamayacağım..Bunun için üzgünüm..
Umarım bu durumlar kısa sürer ve onay sistemini bir an önce iptal edebilirim..

Herkese sevgilerimle..

30 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu hnm. size ailenizile hayırlı bir bayram ve mutl bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum.Ayrıca başarılarınız gitgide tescilleniyor bence.Sevgiyle kalın.Mutlu Yıllar :)

Adsız dedi ki...

Herkese mutlu yıllar ve mutlu bayramlar dilerim.. Umarım her günümüz mutlu olur...

Adsız dedi ki...

burcucum sen bence en meşhur pastacı olacaksın zaten hakediyorsun da hiçbir pastacı senin gibi her soruya cevap verebilecek kadar ince herkesin derdine ortak olacak kadar melek gibi bir insan değildir herhalde
yolun açık olsun canım
her zaman yanındayız

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Aslında blogunuza girerken yeni bir şeyle karşılaşacağımı hiç sanmıyordum. Ama okula giden içinize sinmeyen pastanın görüyorum ki rövanşı yapılmış:) Çikolatalı ve kokinalı bir lezzet... Görüntüsü kadar leziz de olduğunu düşünüyorum. Tadanlara keyifler dilerim.
Dün akşamımız eğlenceli ve güzel geçti.
Bizim horultu biraz horlamayı abarttı.
Cücelerden biri sözlerini unutunca horultu sesleri sahneyi doldurdu. Salondakiler kahkaha ve alkış sesleriyle kızımın başarısını kutladılar. Dedim ya komik bir kızım var... Kısacası güzel bir akşamdı.
Beni üzmemek için yaptıklarınızı da okudum. Teşekkür ederim, ne yazıldığını bilmiyorum. Ben bazı insanların mutlu olmaları için verilen imkanları kullanmak istememelerini, özellikle hayatı zorlaştırmak istediklerini zaten anlamış değilim. Böyle insanlara tavsiyem biraz etraflarına bakmaları. Mesela kimsesiz çocukların barındıkları yuvaları dolaşsınlar ya da umutsuz hastalıklarıyla pençeleşen insanları hastanede gidip ziyaret etsinler. Ne kadar şanslı olduklarının belki farkına varıp, şükrederler ve hayata başka bir yerden başlamak gerektiğini görürler. Kim bilir belki 2007 bu tip insanlar için bir başlangıç olur.
Ben buradan önce sizin ve sonra tüm okuyucuların bayramını kutluyorum ve yeni yılın iyilik ve güzelliklerle gelmesini diliyorum.
Herkese çok sevgilerimle:)))
Deniz

Adsız dedi ki...

merhaba burcu bu yıl benim için çok güzeldi,bloglar tanışmam sizin gibi harika arkadaşlar edinmem beni çok mutlu etti,herşeyin istediğin güzellikte olmasını diliyorum yeni yılda ve hayırlı bayramlar..selamlar..

Adsız dedi ki...

Sevlili Burcu
Yeni yılda herşeyin gönlünce olması dilegiyle
Hayırlı bayramlar
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Bende yeni birşeyler göreceğimi düşünmüyordum.Ama bilgisayarı her açtığımdada sana bakmadan duramıyorum.Pasta çok güzele benziyor,hepinize afiyet olsun.Yok yok ben almıyayım yeni yedim,desemde valla gözüm kaldı.Çikolatalı pastalara bayılırımda......Yeniyıl sağlık ve mutluluk getirsin............

Adsız dedi ki...

iyi bayramlar ve sağlık dolu nice yıllar

Adsız dedi ki...

Merhaba Pastacı,
Yeni yılını ve kurban bayramını kutlarım. Her şey bu yıldan daha iyi olsun.
Benim buradan ricam lütfen bu bir yemek blogu. Uzun uzun yorumlar yazmayı anlamıyorum ben. Hele hayat hikayesi okumayı hiç istemiyoruz. İsteyen kendi blogunu yapsın ya da kitap yazsın. Nedir bu arkası yarın gibi günlerdir okuduklarımız.
Umarım bana kızmazsın, böyle bir günde pek uygun olmayan bir yaklaşım ama bu benim fikrim, uzadı da uzadı bu yazılar.
Hoşçakalın
Sibel

Adsız dedi ki...

sevdiklerinle beraber, hayallerinin gerçek olduğu güzel bir yeni yıl geçirmen dileğiyle

sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Tekrar iyi yıllar dilerim...
Bu sayfayı açtığımda okuduklarım beni üzdü. Ne diyeceğimi pek bilmiyorum ama ne yapacağımı biliyorum. Okuyucularınızdan birinin ismimi de vererek yazdıklarımı eleştirmesi,ne yapmam konusunda fikirler vermesi, kendi beklentilerini de yazması... Hep olmak istediğim yer insanların huzur içinde yaşadıkları ortamlardır. Kavgasız patırtısız, insanların üç aşağı beş yukarı birbirine benzedikleri, hemen hemen aynı şeyleri konuştukları yer. Tarif ettiğim şeyin umarım ne olduğunu anlamıştır bu yazıyı okuyanlar. Bana bu öğretildi, hep de böyle yaşadım. Bunun dışında olmayı ne ben kabul ettim ne de o ortamlarda olmayı sürdürdüm. Sizin bunda hiç bir katkınız yok, içinizi rahat tutun ve lütfen üzülmeyin.
Ben hangi toplumda olursam olayım doğruları öğrenmeyi, bildiklerimi aktarmayı hedefledim. Yazdıklarım sadece ve sadece dümdüz bir yazı olmasın diye çok içten küçük renkler kattığım yorumlardı. Bu renkler tabii ki benden, bizdendi. Ama hayatta bu da var, bunlar da oluyor demek adına yazılmış yazılar... Yoksa eleştirmek adına işe koyulmuş olsaydım öyle çok şey vardı ki yorumcular için yazacak.
Ben insanlara iyilikler diliyorum.
Babamdan öğrendiğim bir duayı da kullanacağım "Sibel hanım size Allah iyilikleri de görebilmeniz için yüreğinizi sevgiyle beslemize yardım etsin!"
Burcu bundan sonra yazmamaya karar verdim. Üzülüp, sıkılmak yerine sessiz takipçiniz olmayı seçiyorum. Bilin ki yaptığınız her güzel şeyi alkışlayan ve takdir eden bir okuyucunuz var.
Sevgilerimle...
Deniz

Adsız dedi ki...

Sanırım tüm yazdıklarım boşa gitti.Gönderemedim galiba.
Deniz

Adsız dedi ki...

İyi bayramlar !!

Adsız dedi ki...

slmlarr...burcu abla..kurabiyeleine herkes bayıldı yazdklarımı aldınmı merak ediyorum..suan tandgmın calstgı bı hastaneden baglanyrm iki dkka bşi sormaya gelmiştim..bayramın ve yeni yılını kutluyorum..bazı yilbaşiyla ilgili yazılar gordum yorumlar yane..o kişi derdini biraz tuhaf annatmş ondan sorun ckmş bnce..neeeeeeeese haftaya finaller için sakaryaya gtcem bna dua et krkuyorum yav :)))))) dilerim yazdklarımı okumuş ve bna kızmamşsndr:( allaha emanet ol sevgilelrle...

Adsız dedi ki...

SLMLAR...BURCU ABLA..BNA DAİR HİŞBİŞİ YAZMAMŞSN OKUMADNMI YORUMUMU?Bİ TARİFİNİN YORUMUNU OKUYAMADIM GÖZÜKMÜYODU..ORAYA YAZMSTM..KURABİYELERİNİ COK BEGENDİLER..BNDE TABİ BEGENDM İNAN COK GUSELLERDİ...HARİKA GOZUKUYODU TADLARIDA MUKEMMELDİ..HERKES TESEKKUR ETTİ..UMARIM BNA KIZMAMŞ VE YORUMUMU OKUMUSSUNDUR HİÇ Bİ YAZI BULAMADIM CUNKU BNA DAIR..COK OPUYORUM SEVGİYLE KAL ALLAHA EMANET OL..:)))))

Adsız dedi ki...

ya yorumlarım gozukmuyo:((((( yorumuma cvp yazmamssn burcu abla yaaaaaaaa:(( halbuki herseyi yazmstm

Adsız dedi ki...

Hem bayramını,hem yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım.Seni kısa sürede tanımış olmama rağmen yüreğinin güzelliğine ve büyüklüğüne hayran olan,her daim yardım gören ben ,seni hayranlıkla izlemeye devam ediyorum.Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba, iyi seneler ve iyi bayramlar diliyorum. Benim bir sorum var charlotte tarifi verebilirmisiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba, iyi seneler ve iyi bayramlar diliyorum. Benim bir sorum var charlotte tarifi verebilirmisiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba, iyi seneler ve iyi bayramlar diliyorum. Benim bir sorum var charlotte tarifi verebilirmisiniz.

Adsız dedi ki...

Eylem Hanım,
çok naziksiniz, çok teşekkür ederim :)
bende sizlere ve ailenize dopdolu çok güzel bir yıl ve mutluluklar diliyorum :)

Aslıhan, keşke hergünümüz mutlu geçse :) ama gerçekten zor..
bende sizlere mutlu bayramlar ve yıllar ve de mutluluklar diliyorum :))

Hilalcığım, sözlerin yeni yıl hediyesi gibi geldi gerçekten :) ama o kadar farklı birşey yaptığımı düşünmüyorum..benden yardım isteyenlere yardım ediyorum ve sevdiğim bildiğim şeyleri paylaşıyorum o kadar..
yine de güzel sözlerin için çok teşekkür ederim..ve çok çok mutlu yeni bir yıl dilerim sana :)))

Deniz, ben senin benimle paylaştığın herşeyi okumaktan çok büyük zevk alıyorum..lütfen bir daha yazmayacağını söyleme..
ve kızının gösterisinin güzel geçmesine çok çok sevindim :) kimbilir ne kadar heyecanlı ve gurur verici bir gece olmuştur sizler için..darısı bizim başımıza :)

en azından lütfen mail yaz, ama ben burada seni her zaman okumak istiyorum..ben hayatımı paylaşmayı ve paylaşılanları okumayı çok çok seviyorum..

mail: pastaci.burcu@gmail.com

Süheyla, gerçekten bloglar ve internet sayesinde, böyle güzel insanlar ile tanışacağımı asla hayal edemezdim..bende çok mutluyum..ve iyi ki varsınız diyorum :)
sizlerinde bayramı kutlu olsun ve en güzel ve en en mutlu yıllar sizlerin olsun ..

Kübra, çok çok teşekkür ederim :)
yeni yılda tüm güzelliklerin seninle olmasını ve yüzünün her zaman gülmesini diliyorum..

Suzancığım, bütün pastalar senin olsun :) ne demek..
sen bana arasıra sms gönderiyorsun ama benim sms sistemim çözemediğimiz bir sebepten dolayı bozuk..birtürlü cevap yazamıyorum..sanma ki ben o mesajları görmüyorum veya sana dönmüyorum..
düne kadar çok hastaydım..bu sabahta çok şiddetli bir boğaz ağrısıyla ve öksürüklerle uyandım..annemden başka kimseyi telefonla arayamadım..pek koşuşturmalı geçemedi günlerim..
ama aklımdasın..

Melikeciğim,
sanada ailenle birlikte uzun ve mutlu seneler dilerim ve iyi bayramlar canım..

Sibel, hayır sana kızmadım ama Deniz'in üzülmesine çok üzüldüm..
tamam burası yemek blogu doğru , ama biliyorsun ki sadece yemek tarifi yayınlamıyorum..hayatımıda,yaptıklarımıda, gezdiklerimide , duygularımıda, mutluluklarımıda , bazen hüzünlerimide yazıyorum..
bir açıdan hem günlüğüm, hem de ağırlıklı olarak pasta vb. tarif sitesi..
ve ben benimle her türlü şeyin paylaşılmasından çok mutluyum..
yakında pastaci.net adresinde blogumun farklı bir versiyonu olacak..yorum yazılabilinecek ama sadace pasta ve tatlı tarifleri yer alacak..daha profesyonel diyelim :) sanırım o taraf seni daha memnun edecek..
ve sizlerede güzel yıllar ve iyi bayramlar..

Nurdan, çok teşekkür ederim.
sizlerinde hayallerinizin gerçekleşeceği, ve yüzlerinizin hep güleceği daha huzurlu ve mutlu günler dilerim..

Bu Yağmur, benim kızım :) yorum yazmasını öğrettim kendisine :)))

Tombik'im, ben sana neden kızayım ki :)çok sevindim kurabiyeleri beğenmenize , afiyet olsun canım :)
ve sana dua ederim sınavların için..merak etme..
esas sınavlar okullar bitip, yaşlar ilerleyince başlıyor..hem bunların bütü,vizesi, finali, ikinci senesi vs. olmuyor..
Bu yüzden sana ve sevdiklerine çokkkk uzun ve mutlu ve huzurlu yıllar dilerim..

Arzu, rica ederim..ve güzel sözlerin ve dileklerin için ise çok çok teşekkür ederim..
bende seni ve Dilek'i tanımaktan çok mutluyum..
sizlerede çok güzel bir yıl ve neşeli bayramlar diliyorum..en yakın zamanda görüşebilmek üzere..

Şebnem, sanasa iyi bayramlar ve senelerr :))
aklımda charlotte yapma fikri vardı ama hastalıklar, bayram derken bekledim..o zaman en kısa zamanda diyorum..

herkese tekrar iyi bayramlar ve mutlu seneler diliyorum..hep mutlu olun :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu'cum yeni yılın ve bayramın kutlu olsun bu yıl bütün güzellikler bizlerle olur inşallah sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum
Sevgilerimle
Kirazdalı

Adsız dedi ki...

artık yağmur da senin tariflerini yorumlayabilecek demekki

Adsız dedi ki...

sevgili burcu öncelikle geçmiş olsun diyorum sana inan bu mevsimde herkes hasta galiba bende 3-4 gündür yatıyorum burcucuğum kayseriyi merak etmene çok sevindim keşke gelebilsen buralara ailenle seni misafir etsek ailecek ne kadar mutlu oluruz inanki.pastırma sevmenede memnun oldum eğer istersen çok ciddi şekilde söylüyorum inanki göndereyim oraya mantıyıda bilirsin eminim ama istersen mantıda göndereyim sana.çok memnun olurum istersen.kayseri fotoları istemişin şu aralar dışarı çok soğuk çıkıp çekemedim.ama en kısa zamanda çekip gçnderirim yada eşimin arşivindeki fotolardan yollarım.bu arada pasta çok hoş duruyor tam çocukların seveceği tipten yani yağmurcuk bayılmıştır.banım de 6.5 ve 1 yaşında 2 kızım var.küçük olanın az önce farkettkki dişi çıkmış ay nasıl sevindim bak sana müjdeliyorum.canım benim yeni yılın ve bayramın sana ve ailene çok ama çook mutluluklar getirmesini diliyorum birde sana minik bir bebek getirmesini diliyorum olurmu??burcucuğum bu yazdıklarımı kardeşime yazar gibi içten ve samimi yazdım umarım inanıyorsundur her türlü isteğin tarafımdan sevinçle karşılanacaktır emin ol lütfen çok ama çook sevgileeerrr..

Posted by beste | 2:53 PM

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,bende artık buraya yazarken çekinerek yazıyorum.Burası sayesinde seninle tanıştım ve sevdim.Hilal'le de msn de yazışıyoruz ve onunlada tanışmak istiyorum.Denizin yazdıkları da çok hoşuma gidiyordu ve merak ediyordum(bu arada Deniz benimle yazışmak isterse msn adresimi senden alabilir)Şimdi yazarken acaba başkaları ne der diye düşünüyorum,kalakaldım yani.........

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba;öncelikli olarak sana bir an önce acil şifalar diliyorummmm... :-)Uzun zamandan beri siteni büyük bir zevkle takip ediyorum.Ve interneti her açtığımda mutlaka ziyaret ediyor , yeni bir yazı tarif eklendiğini görünce seviniyorum.Benim sana sormak istediğim blogger.com ve blogcu.com arasında dil farkından başka kullanım bakımından herhangi fark olup olmadığı (birinin daha esnek olması veya daha fazla içerik içermesi vs gibi).Aynı zamanda kişisel bir blogumun olması için teknik anlamda birilerinden yardım almama gerek olup olmadığı.Beni aydınlatabilirsen sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Kirazdalı merhaba,
sizlerinde bayramı ve yeni yılı çok çok kutlu olsun ve tüm güzellikler sizlerin olsun inşallah..

Melike, tabi tabi:) ama ancak benim desteğimle :)

Besteciğim, çok çok geçmiş olsun canım..hepimizin bu ara ortak kaderi hastalık oldu galiba..
Nazik davetiniz için çok teşekkür ederiz..ne zaman olur bilmiyorum ama birgün olursa sana mutlaka haber veririm inan..
Fotoğrafları, ne zaman olursa beklerim sakın acele etme..ama gerçekten merak ediyorum..
Küçük kızının dişinin çıkması kimbilir seni ne kadar çok mutlu etmiştir :)) Ve ilk haber verdiğin kişi olmamda çok gurur verici, teşekkür ederim :))
onların herşeyi çok güzel oluyor, hele ki minicik beyaz dişi, size yeni yılda uğur getirir inşallah :)
Beni kardeşin gibi görmen ise ayrı bir güzellik :) Bunun karşısında nasıl cevap verilir, ne denir bilemedim şimdi..çünkü benim kardeşim yok ama ve kardeşlik duygusunu maalesef doyasıya yaşayamadım..ama keşke Yağmur'un biraz daha ileri ki zamanlarda kardeşi olabilise..biraz beklemek istiyorum..
tüm güzel dileklerin ve sözlerin için çok çok çokkkk teşekkür ederim :))

Suzannnn, lütfen..böyle düşünme..sana bugün mail atmıştım..onu hatırla ve rahatca yorum yaz lütfen..

Güzin merhaba,
şifalar dilediğin için teşekkür ediyorum..gerçketne ihtiyacım var :)
Blogger.com ingilizce, blogcu.com Türkçe..eğer İngilizce'de bir sorunun yoksa Blogger'ı tavsiye ederim..çünkü blogcu.com 'u kullanan arkadaşlarım çok memnun değiller..blogger daha kullanışlı geliyor bana..
Kişisel bir blo açmak için eğer blogger'ı kullanacaksan, teknik desteğe gerek yok..blogger adım adım sana yardım edecektir..ama daha profesyonel bir site kurmak istiyorsan, özel tasarımlar vs. istiyorsan teknik desteğe mutlaka ihtiyacın olacaktır ve maliyetli olaaktır..karar senin :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcucum merhaba!Geçmiş olsun,sen de benim gibi uzayan bir nezleye maruz kalmışsın sanırım.Benim 1.5 ay kadar sürdü,ne gidiyor ne de daha kötü oluyor.Bu ne can sıkıcı muhabbettir böyle canım ya.Sen ve bazı arkadaşlarım üzülmüşler:(Ama bunlar seni etkilemez umarım.Neyse sen tedbirini almışsın,iyi de yapmışsın.Yağmur'un yorum yazması da çok hoşuma gitti.Biz iyiyiz,bütün tatil gezdik durduk,ziyaretler falan.Yaptıkların da çok nefis görünüyor.Ellerin sağlık canım.Kendini yorma.Bir de almıyorsan multivitamin almanı önerebilirim.Hastalanmanı da önleyebilir.Öpüyorum canım.Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

GECEYE GÜLÜMSEYEN
Yıldızlara gülümsemen geçiyor dudaklarımın kenarından tebessüm kıvrımlarıyla yansıya yansıya. Gülümsüyorum sana, iki çocuk, biri ben, diğeri içimdeki çocuk. Ne de lacivert'ti denize yansıyan, yıldızların fonu. Yıldızlar nerede? Rahmetli babama yıldızlar nerede baba dediğimde onlar sürekli varlar demişti:) gündüzleri görülmeseler dahi..

Ne de kaygandı zemin, ne de yoğundu hayat, yıldızlar bir bir kaydığında kısacık zamanları uzun uzun düşündüğümüzde, yıldız kaymalarını kaçırmaz olmuştuk hayatta.

Bak bir yıldız daha kayıyor, yetiş dileğini tut hemen !

Sonrasında yaşamın, sıra kime gelecek bilinmeden yürekte o bildik titreme, her yıldız kaydığında bir hayat sönermiş rivayetinin getirdiği o tatlı korku,

" Ben değilmişim " dedi yanımdaki biri.

Ben de değildim, ama birileri vardı her yıldız kaydığında üzülen.

Hayat hızla kayıp giderken kendinden başka kimseye yaslanmayanlarla, başkalarına yaslananların dünyası çakışıveriyordu birden.

Ve her mevsim değişikliğinde gelen doğanın yaşam mesajları gibi, hayatın içine salınan,onurlu mesajlar çoğalıverdi birden.

Avlanmak kaçmak yaşamak ve ölmek kadar kolayken hayat, yeteneksizlere yetenek veren bilgiyi paylaşan toplumunun insanlarına özlemler dile geldi birden.

Kediler boğazlandığında, farelerin her yeri basacağını bilmeden !

Bir hayli özlem, bir hayli şiir, bir hayli insan kokan dizelerine selam ve saygılarımla :)

SUS!

Susuzluğunca yazın,

güneşsizliğince gecelerin yıldızları gibi sus, yıldızlar gibi bu gece :)

Her şartta her zaman ki gibi kalabilmek onurumuz olsun...




Çığlık Maviyıldız


Tüm şiirlerim için lütfen yönlen

Adsız dedi ki...

GECEYE GÜLÜMSEYEN
Yıldızlara gülümsemen geçiyor dudaklarımın kenarından tebessüm kıvrımlarıyla yansıya yansıya. Gülümsüyorum sana, iki çocuk, biri ben, diğeri içimdeki çocuk. Ne de lacivert'ti denize yansıyan, yıldızların fonu. Yıldızlar nerede? Rahmetli babama yıldızlar nerede baba dediğimde onlar sürekli varlar demişti:) gündüzleri görülmeseler dahi..

Ne de kaygandı zemin, ne de yoğundu hayat, yıldızlar bir bir kaydığında kısacık zamanları uzun uzun düşündüğümüzde, yıldız kaymalarını kaçırmaz olmuştuk hayatta.

Bak bir yıldız daha kayıyor, yetiş dileğini tut hemen !

Sonrasında yaşamın, sıra kime gelecek bilinmeden yürekte o bildik titreme, her yıldız kaydığında bir hayat sönermiş rivayetinin getirdiği o tatlı korku,

" Ben değilmişim " dedi yanımdaki biri.

Ben de değildim, ama birileri vardı her yıldız kaydığında üzülen.

Hayat hızla kayıp giderken kendinden başka kimseye yaslanmayanlarla, başkalarına yaslananların dünyası çakışıveriyordu birden.

Ve her mevsim değişikliğinde gelen doğanın yaşam mesajları gibi, hayatın içine salınan,onurlu mesajlar çoğalıverdi birden.

Avlanmak kaçmak yaşamak ve ölmek kadar kolayken hayat, yeteneksizlere yetenek veren bilgiyi paylaşan toplumunun insanlarına özlemler dile geldi birden.

Kediler boğazlandığında, farelerin her yeri basacağını bilmeden !

Bir hayli özlem, bir hayli şiir, bir hayli insan kokan dizelerine selam ve saygılarımla :)

SUS!

Susuzluğunca yazın,

güneşsizliğince gecelerin yıldızları gibi sus, yıldızlar gibi bu gece :)

Her şartta her zaman ki gibi kalabilmek onurumuz olsun...




Çığlık Maviyıldız


Tüm şiirlerim için lütfen yönlen