Salı, Aralık 12, 2006

ÇOCUKLAR İÇİN SAPLI & RENKLİ KURABİYELER , KURABİYE EV HİKAYESİ VE ZAMBO ÇİKOLATALARI..
































Kurabiye Ev İçin Tıklayın..

Pazar günü Yağmur ile birlikte kurabiye ev yapmaya karar verdik..Özellikle salonumuzun bir kenarına hazırladığımız yılbaşı köşemizin ortasında bu ev ve kurabiyeler çok süslü duracaktı.. Di'li geçmiş zaman kullanıyorum çünkü dün gece evim yıkıldı..tüm direnişlerime rağmen evin duvarlarını kurtaramadım..Neyse ki Pazar gecesi ve Pazartesi akşamüstüne kadar kurabiye evimiz salonumuzu süsledi :)

Ama evi çizerken önemli bir hata yapmışım..bunu sonradan fark ettim..Ön kapısının bulunduğu duvarın tavanını çatı ile birleştirmeliydim. Böylece çatı evin tavanına oturmuş ve daha sağlam olmuş olacaktı..Yağmur dün gece biraz üzüldü ama ona en kısa zamanda tekrar daha güzelini yapacağıma söz verdim..

Şimdi ise royal icing ile süslenilen yılbaşı kurabiyeleri hakkında birkaç ipucu vereceğim. Ama kurabiyelere geçmeden önce dün yaşadığım güzel ve ilginç günden bahsetmek istiyorum..

Diyarbakır'da ve Antalya'da yaşayan çok sevdiğim iki okuyucumun birkaç isteyini almak ve benimde ihityaç duyduğum birkaç malzemeyi almak için dün Eminönü Fermo'ya gittim.. İlk defa bu kadar zor gittim. Çünkü ilginç bir trafik ve biraz yorgun bir beynim vardı.. 2-3 defa yolları şaşırdım giderken, ki ben hep çok iyi yol buluşumla övünürüm..Biraz moralim bozuk zar zor Eminönü'ne ulaşabildim..Bu seferde tüm otoparklar doluydu ve hatta dolu olmalarından daha kötü kapılarında kuyruk vardı.. Moralim daha da bozulmuştu ki , geçtiğim bir ara sokakta belediye otopark görevlilerinden birinin bana gel işareti yaptığını gördüm..Arabamı kendisine minnettarlıkla teslim edip Fermo'ya 2 saat rötar ile yürümeye başladım..Birkaç gündür kendimi uyuşuk ve rahatsız hissettiğim için en rahat ve bakımsız halim ile Eminönü'ne gelmiştim. Amacım hemen alacaklarımı alıp eve dönmekti..






























(fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklayın)


Fermo'ya ulaştım..İçeri girip hemen etrafı incelemeye başladım. Bu sırada Fermo'nun çalışanlarından ve işletmecilerinden devamlı gördüğüm bir bey beni hemen tanıdı.."Daha önce çok gittin Burcu, tanımaları çok normal" dersiniz sanırım içinizden ..haklısınız ama ben öyle çok konuşkan, çok girişken bir yapıda değilimdir. Biraz çekingen durabilirim..Her seferinde gidip kendimi tanıtmam..sadece bir kere fotoğraf çekmek için kendimi tanıtıp izin istemiştim o kadar..ben hiçbirşey demeden tanınmam çok güzeldi :)

Bana Fermo hakkında yazdığım yazılar için teşekkür ettiler, gelenlerin ( çoğu sizlersiniz) çoğunun benden bahsettiğini söylediler (bu beni ayrıca çok mutlu etti)..Ben , ne gördüysem, ne yaşadıysam onu yazdığımı, ekstra birşey yapmadığımı, esas onlara bizim teşekkür etmemiz gerektiğini söyledim.. Bu teşekkür ve mutluluk dolu dakikalardan sonra ben alacaklarımı almaya koyuldum..Bu arada yeni satmaya başladıkları butik çikolatalarından ikram ettiler.. Zaten çoğumuz Beyoğlu çikolatasını biliriz. Beyoğlu çikolatasını üreten firma Zambo'dur. Zambo ise Fermo'nun bir yan kuruluşudur. Zaten Fermo'da Zambo'nun küvertur çikolatalarını bolca bulabilirsiniz. Ben içlerinden en çok %70 kakao içerenini seviyorum..

Bu arada bana kahve ısmarladılar..Ben de bir köşeye kahvemi içmek için oturdum..Arasıra oradakilerle konuşuyorduk, arasıra da ben gelenlere bakıyordum.. Birçok bayan Fermo'yu dolaşıp sorular yöneltiyorlardı..Özellikle şeker hamuru, glikoz, gıda boyası vb. ürünlere soru ve talep çok fazlaydı.. Benim önümde de birçok aldığım ürünler, kahvem, yanımda çikolatalarım, hanımağa gibi mutlu mutlu oturuyordum..

Sonra bir kaç bayan yanıma yaklaşıp, "siz bu işlerden anlıyor gibi duruyorsunuz, bir kaç soru sorabilirmiyiz" dediler..bende " buyrun" dedim, şeker hamuru ile ilgili birkaç soru sordular..bende "internette bir çok tarif ve bilgi var ,isterseniz size adres verebilirim" dedim..Biri, "pastacı mı?" dedi.."ben pastacıyım, o blogu ben hazırlıyorum " dedim.." Aaa, siz Burcu'musunuz ?" dediler..işte o an benim anımdır !!!

Bu soruları yönelten ,Arzu adında Sarıyer'de Papatya adında bir resturant işleten cıvıl cıvıl bir bayandı..Yanında ise yine onun kadar ilgili ve güzel (adını çok özür dileyerek şu an hatırlayamıyorum- affedin) bir arkadaşı vardı..Bu arada bir kaç bayan daha konuşmalarımızı duyup ve beni hatırlayıp yanımıza geldiler..Hiç kendimi öyle hissetmemiştim..çok utandım, neler dedim, ne cevaplar verdim tam hatırlayamıyorum ama çok mutlu olduğum kesindi..

Hatta Fermo'da ki beye " Burcu ile buluşma günleri düzenleyin" gibi birşeyler bile söylediler..o an bulutların üzerinde utanarak uçtuğum için , tam sözleri net hatırlayamıyor olabilirim..Neyse ki sonra yavaş yavaş kendime gelmeye başladım..Fermo'da oturup çay içip yine çikolata yedik..konuştuk, fikir alışverişinde bulunduk..herşey çok güzeldi.. Telefon numaralarımızı aldık ve en kısa sürede Sarıyer'de ki Papatya 'ya gitmeye söz verdim..

15-20 dakikalığına gittiğim Fermo'dan 2 saat sonra çıkabildim :) Ama çok güzel 2 saat geçirmiş oldum..Birde çıkarken bana çikolatalarından bir kutu hediye ettiler.. O an heyecandan birşey anlayamamıştım ama eve gelip çikolataları yemeğe başlayınca, maalesef kendimi kaybettim..Özellikle içleri antep fıstıklı olan çikolatalar (roches'lara çok benziyordu) insanın ellerinin devamlı kutuya gitmesine sebep oluyor..Gerçekten laf olsun diye yazmıyorum, çok başarılı ve çok lezzetliydiler..


































Yılbaşı kurabiyelerini ise royal icing ile süslemek için ;

Royal Icıng tarifi ; (parlak ve en iyi sonuç veren tarif)


  • 250 gr 'dan 10-20 gr fazla pudra şekeri ( mümkünse çok ince çekilmiş olanlarından - Celal Bey'in şekerlerinden)
  • 1 yumurta akı
  • 3-4 damla limon suyu

Kurabiyelerin soğumuş olmaları gerekmektedir. Sıcak kurabiyenin üzerinde çalışamayız, şekerler erir..

Yukarıdaki tariften ben iki tane hazırlıyorum. İlk'inin yarısını beyaz bırakıyorum. Kalanları 3 ayrı renk ile renklendiriyorum. Özellikle jel gıda boyası ile renklendirmek daha güzel bir görüntü ve kıvam veriyor..

Beyaz ile önce kurabiyelerin çevresine çerçeve çizelim. Bu çevreveler biraz kuruyunca içlerini boyamaya başlayalım.

İçlerini boyadıktan sonra düzgünce yayılmalarını sağlamak için biraz kurabiyeleri elimizle iki yana sallayalım. Böylece üzeri düzgünleşip boşlukları dolduracaklardır..

Eğer üzerilerine ebruli desenler yapmak istiyorsanız, üzerine royal icing sürdüğümüz kurabiyenin kurumasını beklemeden hemen çalışmak gerekiyor..Farklı renkteki royal icing'i elimize alıp düz ara vererek yan yana çizgiler çizelim. Elimize bir kürdan alıp, çizgiler arasında sağa sola doğru çizgiler çizelim..veya çizgi çizmeyip noktalar damlatın. Yine kürdanla her bir noktanın ortasından dışarıya doğru çizgiler atın..yine farklı bir desen oluşturacaktır..
































Üst ftoğrafta ki kurabiyenin bazı yerlerinin bozuk çıkmasının sebebi, Yağmur'un kurabiyelerin kurumalarını beklemeden el atmasıdır..Bu durumda kurabiyeleri oda ısısında iyice kurutmadan el altında bulundurmamaya dikkat edin..

Son fotoğraftaki kurabyeler ise çocuklara hediye verilmek üzere yapılmış, sopalı renkli kurabiyeler..Kurabiyelerin üzerilerini birer küçük streç naylon torba ile kaplarsak hem görüntüsü daha şık, hem bayatlaması yavaşlamış hem de üzerinin kirlenme riski azalmış olacaktır..

Hepimize afiyet olsun..

92 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu fermoya giderken haber verseydin keşke eminim uzun bir kuyruk oluşurdu.

Adsız dedi ki...

Senin adına çok sevindim,çikolata yemeyi ne güzel anlatıyorsun.Aynı ben....Ne zaman rejime başlasam,muhakkak eve ya yeni bir çikolata gelir yada benim özel günlerimden biridir.Umarım bu yeme zevkimiz hiç son bulmasın......

Adsız dedi ki...

Çok kıskandım.Başka ne diyebilirim.Sizinle aynı anda Fermo 'da bulunmak büyük şans.İnşallah banada nasip olur.Özellikle kek ve tart kalıbı alışverişimde sizinle karşılaşırsam çok mutlu olurum:)Çünkü hangi kalıp daha iyidir karar veremiyorum.Kurabiyeler de harika olmuş.Ellerinize sağlık.Moralinizin düzelmiş olmasına da çok sevindim...:)


Hoşçakalın....

Adsız dedi ki...

Melek yüzlü arkadaşım,bende bu gün Fermo'daydım, kurabiye kalıbı aramak için gitmiştim. Senin gideceğini bilseydim bende dün giderdim. Neyse başka zaman gideriz. Bu aralar bende kurabiye ev yapmayı düşünüyorum ama başarabileceğimden emin değilim, nedense kurabiye ev bana çok zor geliyor, ama bu gün aldığım kurabiye kalıpları ile bu hafta yılbaşı kurabiyelerimi hazırlamaya başlayacağım. Bakalım nasıl olacak. Senin evde çok güzel görünüyor. Onu örnek alabilirim. ellerine sağlık . ÇOOOOk öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Burcuuuu, gel bir benim siteye bak çok güleceksin, ne komiğiz biz böyle yahu:D

Adsız dedi ki...

Ne şanslı bayanlarmış sizle tanışma fırsatı bulmuşlar. Keşke fermo'ya yada nüansa gittiğim bir gün bende sizinle karşılaşabilsem. Eminim öyle bi durumda çok heyecanlanırdım.

Adsız dedi ki...

evt keşke bende tanışabilsem seninle daha çok şey öğrenip bi kahve içmek ne güzel olurdu burcucum şeker hamuru için bilgilendirdiğin için teşekkür ederim şimdi içim rahat hemen denemeye başlıcam sende malzzeme istiyenlere alıp gönderiyomusun ücreti nasıl ayarlıyosunuz eğer bi şeyler almak için fermoya gidersen banada yazarmısın havaleyle ücreti gönderebilirim kargo ücretinide öderim ay ne ii olur sevgilerrr

Adsız dedi ki...

Burcucum gerçekten de ne harika olurdu seninle Fermo'da olmak,sen en iyisi bundan sonra giderken bizlere haber ver,
hoş ben Adana.dan nasıl gelirim bilmiyorum ama sen gelicem dersen gelirim.Bu arada sözümle ilgili sana daha sonra resimleri göndereceğim ama pastaları sorarsan senin mukemmel yönlendirmelerine ragmen beceremedim :((
ama azimliyim,hatta o kadar azimliyim ki yılbaşı için kayınvalideme ve eltilerime (bu kelimeyi kullanmak çok komik geliyor) süslü kurabiyeler yapmayı planlıyorum!! sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcum merhaba,
Bende bugün fermo'ya kurabiye kalıbı almaya gidecektim eşim hallederim dedi bakalım neler gelecek.Tavsiye ettiğin mozaik pastanın yanına kurabiye yapmak istiyorum bakalım evde ilk dekorasyonlu kurabiye denemem nasıl olacak.Dün kurabiye süsleme kursunun son günüydü.Bizde kursta senden bahsettik .Yani bu alemde bayağa meşhursun.Elif hanımda açılışta seninle ve zuhal hanımla tanıştığını söyledi.Pasta yapmak isteyipte internete bakan herkesin ilk adresisin.Bende seni keşfettiğim için çok mutluyum.Keşke dün bende fermo'da olsaydımda seninle tanışsaydım.Darısı seni görmeyenlerin başına.İnşallah birgün sen ve yaptıkların bir markaya dönüşür hayallerin gerçek olur.
Hoşçakal,

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,
Çok güzel şeyler hissettiğine eminim.Ne mutlu senin adına.Tebrikler, bunlar ancak emekle olur, sen bunu haketmişsin ki böyle şeyler duymuşsun.Bugün bu kurabiyeleri deneyeceğim.Cuma akşamı evde küçük bir kızlar partisi veriyorum.Eğer becerebilirsem kurabiyelerim çok ses getirecek eminim.
Tüm paylaşımların için çok teşekkürler.
Bu arada doğumgününde yaptığın pastayı de denemek niyetindeyim.Allah yardımcım olsun, inşallah güzel olurlar :)
Sevgiler,
Müge

Adsız dedi ki...

Sen yazmışsın ben zevkle okudum Burcucum, inan mesainin bu son saatlerinde ilaç gibi geldi bende mutlu oldum..:))naısl bir his olduğunu tahmin ediyorum..:))Kuraniye evinede bayıldım..:))Ellerine sağlık en kısa zamand ayenisini bekliyoruz ama..:))

Adsız dedi ki...

Sen yazmışsın ben zevkle okudum Burcucum, inan mesainin bu son saatlerinde ilaç gibi geldi bende mutlu oldum..:))nasıl bir his olduğunu tahmin ediyorum..:))Kurabiye evinede bayıldım..:))Ellerine sağlık en kısa zamanda yenisini bekliyoruz ama..:))

Adsız dedi ki...

Sen yazmışsın ben zevkle okudum Burcucum, inan mesainin bu son saatlerinde ilaç gibi geldi bende mutlu oldum..:))nasıl bir his olduğunu tahmin ediyorum..:))Kurabiye evinede bayıldım..:))Ellerine sağlık en kısa zamanda yenisini bekliyoruz ama..:))

Adsız dedi ki...

Çok özür dilerim ben gitmediğini düşündüm mesajımın..:(

Adsız dedi ki...

burcu abla harika yapmışsın çok güzel bende seninle karşılaşan bayanları kıskandım keşke benimde seninle karşılaşma imkanım olsa ama ben sitenle yetinmek zorundayım keşke yolumuz istanbula düşse hiçbirşey yapmadan sana koşarım ama ne yazık ki kızları pek fazla bir yerlere götürmezler inşallah bi gün yolum istanbula düşer eskiden istanbula gitmeyi hiç istemezedim ama siteni gördüğüm günden beri hergün bunu düşünürüm

Adsız dedi ki...

istanbula gelmeyi

Adsız dedi ki...

Bir kere yine çok açıklayıcı olmuş tarifiniz.
Ben de İst.'a gittiğimde Fermo'ya uğramamın çok gerekli olduğunu düşünerek(Siz gittiğiniz ve çok beğendiğiniz için olsa gerek)zamanım az bile olsa gitmiş,hatta yanda ki kutucuya uğrayıp bir iki şey alabilmiştim.Tavsiyeleriniz için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

ben size pastacı çoktan bir marka oldu demiştim
kalbiniz okadar güzel ve gönlünüz öyle alçakki bunu kendinize söylemeye bile çekinir bir haliniz var bu samimiyet ve bu insancıl tavırlar kitlenizi hergün çoğaltacak bence tv ye bile çıkmalısınız acayip reytig te alırsınız çünkü işi herkez yapar asıl
nasıl yaptığı önemlidir insanın nasıl kendini ifade ettiği başkalarının hayatlarına dokunduğunda bıraktığı iz
bu arada ev süper olmuş arık söylemeye bile gerek duymuyorum çünkü harikasınız
sevgiler aynur biçer

Adsız dedi ki...

canım burcucuğum arkadaşlar herşeyin en güzelini söylemişler zaten tabiiki sen bunları ve çok daha fazlasını hakediyorsun valla ne yalan söyleyeyim seninle karşılaşan ben olsaydım yıkardım oraları hiiiiii AYYY BURCUUUU DİYE İNLETİRDİM sende artık delimi derdin nederdin bilmem yanii:) hayatlarımıza nasılda renk katıldı değilmi şu bloglar sayesinde kız kardeşim benim yorumlarımı okumuşta geçenlerde ayy abla sanki arkadaşın gibi yazmışın diyor bana ama ben inan arkadaş gibi görüyorum seni ve bazı diğerlerini saol burcucuğum hayatımıza kattığın renkler ve küçük yeyecanlar için çok saol...şimdi bir sorum olacak izninle.pasta malzemecisinde hazır şeker hamuru kalmamış bende yeniyıl kurabiyelerinin hamurundan ayıcıklı kalıplarla şekil verip önce erimiş çikolataya batırıp( tek tarafını tabii)daha sonra beyaz çikolatayla süslemek istiyorum okula götürmek için yapıyorumya .normal çikolata soğuyup katılaşıncamı beyazla çalışayım sadece ağız ve göz yapcam beyazla el ve ayaklarınıda yapayımmı sence beyazla?? yani arap ayıcıklar olacak heralde ..güzel olurlarmı ne dersin ..sevgi ile....

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Zorla yeniyıl havasına sokacaksınız insanı valla.İçim açıldı.Ellerine sağlık.
Bugun Celal Bey'e şeker siparisi verdim.Galiba insanların karakterleri yaptıkları işle içiçe geçiyor.Celal Bey gercekten şeker gibi bir bey.Ne kadar kibar,olumlu.Bizimle tanıştırdıgın için cok sagol.
Sana iyi birde haberim var.Bugun bir pasta siparisi aldım.İnsallah yüzümün akıyla çıkarım bu işden.Ustelik 50 kişilik bir dogumgunu pastası.Arkadas cocugunun dogumgününü kreşde kutlayacak.Bende ona pastanın o sekilde tasınmasının zor olacagını soyledim.Iki pasta yapmaya karar verdik.Biri çikolatalı,biri meyveli olacak.Tavsiyelerine ihtiyacım var.
Eminim haberin vardır ama Çıraganda çikolata senligi baslamış.Artık gazeteci sıfatıyla gidersin bu sene.
Bitimsiz sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

ya ebru hanım ben bu tür etkinlikleri hiç kaçırmamak istiyorum sürekli internette geziyorum ama hiç rastlayamıyorum nerde bulabilirim bir fikir verirmisiniz?

Burcucum zambo çikolatayı bende çok seviyorum pelit ve elitten daha lezzetli bana göre,ev kurabiyen harika bende yılbaşı akşamı yapıcam bundan resmini yollarım:)
herkese booool pastalı ve çikolatalı günlerr..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,

10 gün önce ben de Fermo'ya gittiğimde, oradaki beylere senin sayende Fermo'yu keşfettiğimi söylemiştim.

Pastacı'yi internetten iszleyipte Fermo'ya gitmeyen yok gibi. Orada sitenin müdavimi olan bir sürü bayan ile tanıştım ve herkes birbiri ile fikir alışverişinde bulunuyordu. Yardımların için çok teşekkür ederiz. Sayende çok güzel pastalar yapar olduk.
Yılbaşı kurabiyelerini denedim. Çook nefis oldu. İş yerindeki arkadaşlarıma da götürdüm. Benim yaptığımız inanamadılar.

Fıstıklı çikolatalardan ba

Bu arada Zambo çikolata bir harika, Fermo'da fıstıklı çikolatalardan bana da ikram ettiler. Tek kelime ile nefis...

Başarılarının devamını dilerim.

Adsız dedi ki...

Ben de en kısa zamanda Fermoya gitmek istiyorum :((((

Burcu Hanım yaptıklarınızı büyük bir merak ve zevkle takip ediyorum. Sanatçı ruhunuz pastalarda kendini açıkça belli ediyor, bayılıyorum.
Yaşama sevinciniz hiç eksilmesin. Mutlu günler... Burçin

Adsız dedi ki...

MERHABA BURCU HANIM, YAPTIĞINIZ HERŞEY GİBİ BUNLARDA ÇOK GÜZEL OLMUŞ. BENİM BİR SORUM OLACAK. SİZİN VERDİĞİNİZ ROYAL ICING TARİFİ İLE KURABİYELER YAPTIM ANCAK KURUYUNCA MAT GÖRÜNDÜLER. İLK ANDAKİ O PARLAKLIKTAN ESER KALMAMIŞTI. BİR YERDE HATA MI YAPTIM YOKSA KURUYUNCA MATLAŞMALARI DOĞAL MI? VEYA MATLAŞMAMASI İÇİN NE YAPABİLİRİM? YARDIMCVI OLURSANIZ SEVİNİRİM. HOŞÇAKALIN

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum bende royal icing süslemelerine başlayacağım. Sayende çok faydalı bilgiler edindim, çok teşekkür ediyorum ;)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,

o kadar güzel anlatmışsın ki inan ben de orada olmayı çok istedim. bir kaç hafta önce fermo'ya ben de gittim ve gerçekten harika bir yer. senin sayende bu yerleri keşfetmek, güzel ve değişik tarifler öğrenmek inan çok güzel. sana teşekkür etmek istiyorum. inşallah bir gün tanışmak ta kısmet olur :)))))

Adsız dedi ki...

Burcu çok ama çok teşekkür ederim tekrar sana . Arkadaşlar o Antalya'da yaşayan benim.
Pek çok insanın gerçek hayatta yaşayamayacağı bir zarifliği sanal ortamda tanıştığım ve sayfasının müdeavimi olduğum arkadaşım Burcu benim için yaptı ve saolsun eksik olan malzemelerimi almak için anlattığı gibi onca yolu tepip Fermo'ya gitti. Bakın ne enteresandır bir çevrenizi bulunduğunuz ortamdaki arkadaşlıklarınızı gözden geçirin böyle bir şey isteseniz kimbilir gitmemek için ne bahanelerle karşılaşırdınız dimi. Ama iyi insan olmak, konunuza sahip olup gönül vermek böyle birşey işte.. Burcu benim mail bombardımanımdan bu konuda ne kadar istekli olduğumu anlamış olsa gerekki sağolsun bıkmadan sıkılmadan bana her sorumun cevabını verdi ve destek oldu. İşte başarı böyle birşey.. Karşılık beklemeden herkese yardım ve destek. Sonunda işte bu oluyor sanırım burcu, sen internet ortamında pasta dendiğinde aklımıza gelen ilk isimsin. Bloğunun düzeni, bilgilerinin doğruluğu, yaptıklarının resmedilmesi ve herbirinin iştah açıcı olması her geçengün seni yeni başarılara götürüyor. Biz senin yanında ve arkandayız. Umarım en doğru zamanda kitabın olur ve bir butik pasta atölyesi açarsın... Tekrar söylüyorum iyiki seni tanımışım. Sayende kendime müthiş bir uğraş edindim ve en güzeli de evdekiler buna bayılıyor. Sevgiler başarıların bol olsun

Adsız dedi ki...

Burcu,
Kendi kendine yorum yazmışsın.
Bence hemen sil. Hatalar hepimiz için...
Melek

Adsız dedi ki...

Burcu,
Kendi kendine yorum yazmışsın galiba.
Bence hemen sil. Hatalar hepimiz için:))

Melek

Adsız dedi ki...

Seda merhaba,
inan çok güldüm yorumunu okuyunca..esas ben sizin hep geleceğinizi bilsem hergün Fermo'ya giderim..

Suzan, çikolata ile bebekliğimden beri süren sonsuz bir aşkımız var..
umarım bu aşk hiç bitmez..ve hep sizlerle paylaşabilirim..

Elif, moralim çok daha iyi, teşekkür ederim :)
kalıp için sana her zaman yardımcı olurum.özellikle Kaiser marka kalıpları tavsiye ederim..fiyatları diğerlerine göre daha yüksek ama ömür boyu kullanabileceğin nitelikte..

Ufukcuğum, dediğim gibi arkadaşlarımın siparişlerini ve kendime lazım olan birkaç şeyi hemen alıp dönmek için gittim..ama başka zaman söz haber veririm..evim ilk başta güzeldi ama sonra bizi hüsrana uğratı..o yüzden iyi bir ev yaptığım zaman detaylarını paylaşacağım..bunu örnek alma bence :)

Burcu, sana inanmıyorum :)) ya biz aynı zamanda aynı şeyleri yapabiliyoruz..farkındamısın ??
aslında bende Cumartesi günü bizim evde Yağmur'un öğretmenine kurabiye süslemesini gösterecektim..bizim evde kurs gibi olacaktı..ama hastalanınca gelemedi ve biz kendi kendimize yapmaya başladık..
ama sizin evler süper olmuş..ben beceremedim :(

Deryacığım, emin ol ben sizden daha çok heyecanlanıyorum..ne diyeceğimi, elimi kolumu nereye koyacağımı şaşırıyorum..garip bir duygu..

Aslıcığım, alırım tabiiki.ama Fermo'da kiler bana ,siz isterseniz onlarında kargo ile istediğiniz herşeyi gönderebileceklerini söylediler..
aldıklarım ne kadar tuttu ise onları ödeyecek arkadaşlarım..banka hesap numarama yatıracaklar..
ama dediğim gibi Fermo'da tüm Türkiye'ye ve Kıbrıs Türk kesimine küçük-büyük kargo gönderebileceğini söyledi.. bilginiz olsun..en azından onlar benden daha hızlıdırlar :)

Ebrucum, söz gününü güzel geçmesine çok sevindim ama yaptıklarını beğenmemene çok üzüldüm.acaba ben anlatmayı beceremedimmi :(
keşke size yakın olsaydım veya siz yakın olsaydınız, inan ya sana yardım ederdim ya da ben yapardım ne istersen..
ama fotoğraflarını merakla bekliyorum, sözünü unutma :)

Filizciğim, güzel sözlerin için çok teşekkür ederim..güzel dilekler hepimiz için..
bende aslında herkes ile tanışmak, görüşmek istiyorum..bakalım belki bir gün o da olur :)
Elif Hanım'ı ben çok seviyorum..tanıştığıma da çok memnunum..
kurstan memnun kaldınmı? eminim süper kurabiyeler yapaaksındır..fotoğraflarını gönderirmisin ?

Müge, kızlar partisinde sana bollll şans diliyorum :) eminim arkadaşlarını çok güzel bir pasta ve kurabiyeler yapacaksındır..kurabiyeleri ilk süslemeye başlarken biraz elimiz alışması zaman alabiliyor..ama yapmaya devam ettikce ayarı daha iyi tutturup,
daha düzgün süslemeler yapabiliyoruz..merak etme :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu;
Bu kurabiyeleri gördükçe yapma isteğim iyice arttı. Yılbaşı için mutlaka yapacağım. İzmirdede Fermo var ama İstanbuldaki satılanların hiçbirini bulmak mümkün değil. Sadece işime yarayan olarak Zambo küvertürleri var. Ayrıca seninle tanışıp bilgi alışverişinde bulunanları gerçkten çok şanslı sayıyorum. Görüşmek üzere.

Adsız dedi ki...

Burcucum çok şık olmuş bu kurabikler :) Bende beyaz çikolatayı renklendirerek süsledim kurabiyelerimi, sonrada ağacımı :) Ellerine sağlık. Anlaşılan bugun Yağmurun okulunda şenlik var yine...

Adsız dedi ki...

Ülviyeciğim, senin yaptığın harika şeylerden sonra aslında ben seni daha çok merak ediyorum :)
evin daha yenisini ve inşallah güzelini , hevesim geldiğinde tekrar yapacağım..önce biraz kendimi toparlayayım :)

Melike, İstanbul'a gelmeni çok isterim :) ama keşke bende sizin o taraflara gelebilsem..Doğuyu, Güney Doğuyu çok merak ediyorum ve görmek gezmek, bir süre yaşamak istiyorum..
Bugün kargoya veriyorum kutunu..kitabını maalesef bulamadım..zor bir kitap galiba..

Hülya, tavsiyelerim işinize yarıyor ve memnun kalıyorsanız ne mutlu bana..inan ben beğenmesem sevmesem, gidip almasam asla tavsiye etmem..emin olmadan yazmam..
ama kutucuda da güzel şeyler var di mi? özellikle pasta kutuları benim çok işime yarıyor..

Aynur, her zaman çok destek verici, çok samimi ve çok güzel (layık olmasamda) sözler yazıyorsun..inan okurken çok mutlu olduğum kadar çokta utanıyorum..
çok teşekkür ederim gerçekten..iyi k varsınız :)

Besteciğim, sözlerin yine her zaman ki gibi neşe ve yaşama sevinci veriyor..ne kadar güzel :)
inan bende seni ve tüm buradaki herkesi arkadaşım, dostum olarak kabul ediyorum..çünkü aynı şeylerden zevk alıyoruz (genel olarak) ve çıkarsız tüm içtenliğimiz ile iletişim kurabiliyoruz..
Kurabiyeleri çikolata ile yapabilirsin tabiki..biraz çalışması zordur çikolata ile ama yinede olur :)
Ayıcıkların yüzlerini erimiş bitter veya sütlü çikolataya batıracaksın, sonra beyaz çikolata ile süslemekmi istiyorsun ?
Beyaz çikolatanın soğumasını veya donmasını sakın bekleme..erimiş hali ile çalışmalısın..ya kağıttan sıkma torbası hazırlayıp içerisine erimiş beyaz çikolatayı doldurup süsleme yapabilirsin ya da sıkma torbası zor geliyorsa Ülviye'nin yaptığı gibi boş bir şırınga ile süsleyebilirsin (iğnesiz)

Ebru, inan çok sevindim pasta siparişine :) ben çok güzel hazırlayacağına ve herkesi büyüleyeceğine eminim :)
Celal Bey bence Allahın bir hediyesi..ben o kadar iyi niyetli ve işini iyi yapan bir insan hiç tanımamıştım..
sana nasıl fikir verebilirim ? şeker hamurundan mı yapacaksın veya krema ilemi ?

Çırağandaki çikolata şenliğine hemen bir yolunu bulup gitmeliyim :)

Hilalciğim, bende en çok Çikolata dünyasının ve Zambonun küverturlarını beğenmeye başladım. Elit'te fena değil ama Pelit'i hiç kullanmadım.yorum yapmam yanlış olur..
Kurabiye evinin fotoğraını sabırsızlıkla bekleyeceğim :)

Ebru, artık rahatlamak ve sohbet etmek istediğim zamanlar Fermo'ya gitmeye karar verdim :) gerçekten çok zevkli oluyormuş tanışıp sohbet etmek..(tabi Fermo'da kiler benden bıkmazlarsa)
Kurabiyeleri beğenmenize çok sevindim..istenilirse herşey yapılır..önemli olarak isteyerek ve severek yapmak :)

Burçin, çok teşekkür ederim :) Uzun bir süreden sonra bana biri "sanatçı ruhlu" dedi..keşke gerçekten bir sanatçı olabilseydim..Çocukken en büyük hayallerimden biri ressam ve heykeltraş olmaktı..ama olmadı..
yine de uzun yılar karakalem çalıştım hatta hala canım sıkkın olduğu zamanlarda kara kalem çalışırım..ruhuma en iyi gelenin müzik eşliğinde çizim ve pasta yapmak olduğunu düşünmeye başlıyorum..ama sanatçı değilim..o çok zor birşey gerçekten..

Şifa, pudra şekeri çok önemli..mesela imkanın varsa çekilmiş pudra şekeri kullanmalısın.özellikle ben Celal bey'den aldığımı kullanmaya başladım ve sonuç gerçekten çok farklı..birde limon suyunu eklemeye korkmayın..
4-5 damla aksın..limon suyuda güzel bir parlaklık veriyor..
birde jel boyalar daha da güzel bir kıvam veriyor..

Adsız dedi ki...

Hülyacığım, senin çok güzel şahaserler ortaya çıkaracağına eminim..zira bloguna ne zaman girsem içim açılıyor..

Özlem merhaba,
yokse benim nick'imi çokmu sevdin :)bende yorumları okurken "pastacı"yı gördüm..bizim evden birilerimi yazdı acaba dedim.(evdeki bilgisayarda yorumlar bölümünde pastacı nick'i kayıtlı olduduğu için eşimmi bana yazdı acaba diye düşündüm) sonra baktım pastacafe'ye link verilmiş..
benim için sorun değil, ama arkadaşlar kendi kendime yorum yazdığımı sanacaklar :)
Özlem, rica ederim..işinize yarıyorsa ne mutlu bana :) bende tanışmayı gerçekten çok isterim..ama heyecandan ne kadar verimli olurum şu an bilemiyorum :)

Banucuğum , güzel sözlerini okurken inan çok duygulandım..ve çok utandım..
ve birazda sulugöz olduğum için ağladım..ben sadece yardımcı olmak istemiştim..şimdi buraya tarif yazıyorum, sonra okuyup beğenenler yapmak istiyorlar..ama malzemeleri bulamayınca nasıl yapacaklar..bende bari birkaç kişiye elimden geldiğince yardım etmeye çalışayım dedim..çok büyük birşey değil yaptığım..alıp kargoya veriyorum sadece..
ama yinede bazı arkadaşlar bu işten para kazandığımı düşünmesinler diye Fermo'dakiler le de konuştum..kim az veya çok ne isterse , kargo ile gönderecekler..
yinede başka şeyler isteyenlerede seve seve alır gönderirim..
bu arada, bugün kargoya veriyorum paketi..umarım işine yarar aldıklarım :)

Melekciğim, yok o yorumu Özlem (pastacafe) yazmış..
yine de uyarın için teşekkür ederim :)

Selda, evet aslında Fermo'dan veya benzeri pastacılık malzemesi satan yerlerden bir çok ilimizde var..ama onlar daha çok toptan satışlar için (pastaneler, oteller vb.) hizmet veriyorlar..perakende satış yapanlar İstanbul, Ankara,İzmir,Bursa gibi birkaç ilde var maalesef..

Tülaycım, seninkilerde çok şık olmuşlar..ellerine sağlık :)
bakalım , sabah kurabiyelerin bir kısmını Yağmur'dan gelen özel istek üzerine okuluna bıraktık..seveceklermi, tepkileri ne olacak şu an bilemiyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Hilal Hanım,
Ben bu etkinligi Vatan Gazetesinden ögrendim.Şahsınızda görmek isteyenlere bilgileri aktarayım:
Yer:Çırağan Palace Otel Kempinski
Tarih:7 Ocak 2007 ye kadar
Tel:(0212) 259 03 73

Burcu umarım kızmazsın yorum köşeni şahsi işlerimize alte ettiğimiz için.
Ancak çikolata denince akan sular duruyor hepimizde galiba!!!!!!!Tekrar özürrr..
Ayrıca pastalardan birini oğlu resmini cok begendigi için futbol sahalı yapıcam gene.Zaten kararsızlığım ikincide.Şekerim gelince Emel Başdoğan'ın şeker hamurunu denemeyi düşünüyorum.Sen bu tarifden memnunmusun?Tutturabilirsem o zaman şeker hamuruyla yapıcam.Sanırım şeker hamuru havayla temas edince kıtır kıtır olur degilmi?Çünkü bir önceki denememde öyle oldu.Gül yapmıştım.Onlar kurudu bir süre sonra....

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım Merhaba ,

Yine çok güzel becerilerinizi sergilemişsiniz . Kurabiyeler harika benim size sormak istediğim kurabiyenin üzerine yıldız şeklini veren aleti nereden bulabilirim . Birde ev kurabiyesi yapmışsınız peki kurabiye dağılma yapmıyormu .pişmesi nasıl acaba çok çok beğendim ev kurabiyesini ama biraz zor gibi geldi .Siz ev kurabiyesini yapım aşamasında resimlerle bize gösterecekmisiniz ? ilginize çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

burcu hanım :)
ne diyim size süpersiniz ...
bu pastaları kurabiyeleri gördükçe kuduruyorum...hepsinden yapasım geliyor ama nerde bende o kabiliyet ve zaman :(
ama birdahaki hafta yeğenimin doğum günü var onda bunlardan yapmayı çok istiyorum inşallah yapabilirim :)
kolay gelsin:)

Adsız dedi ki...

ben birde size birşey sormak istiyorum. benim bir arkadaşım hazır şeker hamuru siparişi verdi. gelen hamur kaskatı şekil verilmesi imkansız kuru bir hamurdu bir araya bile toplanmıyordu. neden öyledir acaba?

Adsız dedi ki...

bucu süpersin öyle içtensinki yorum bırakmadan duramadım.yaptığın şeylerden okadar çok şey öğrendimki.benim tek sorunum yalovada bazı şeyleri bulamamam.bayramda istanbula gelicem ama herhalde bayramda açık olmaz dimi?malzeme alabileceğim yerler?neyse birdahakine inşallah.bu arada hani kenarlarına kedi dili bisküvi döşediğin pastan varya ondan yaptım çok güzel oldu.kelepçeli kalıbı çıkarırken biraz korktum ama sonuç harika 2 kez yaptım etrafınada kurdale bağladım.malesef fotoğraf makinam evde yoktu fotoğrafını çekemedim çekersem yollayacağım.seninle biryerlerde karşılaşmayı çok isterim bende.çok şanslılarmış.eğer ben senle karşılaşmış olsaydım herhalde seni soru yağmuruna tutardım.biraz önce eşimle konuştum iş için istanbuldaydı ve seni anlattım(bu karşılaşma durumunuzu)o da bana gittiğimizde haber veririz belki görüşebilirsin dedi KEŞKE.gerçekten çok isterim seninle yüzyüze görüşmeyi.eğer birgün yolun bu tarafa yani yalovaya düşerse seni ağırlamak isteriz.sana burayı gezdiririz.burası(bilmem biliyormsun)çok sakin güzel bir yer.sahilde yürüyüş yapmak bir harika.uzun süredir yorum bırakmıyordum bir bıraktım pir bıraktım.hadi bitiriyim artık.çok sevgiler.

Adsız dedi ki...

bucu süpersin öyle içtensinki yorum bırakmadan duramadım.yaptığın şeylerden okadar çok şey öğrendimki.benim tek sorunum yalovada bazı şeyleri bulamamam.bayramda istanbula gelicem ama herhalde bayramda açık olmaz dimi?malzeme alabileceğim yerler?neyse birdahakine inşallah.bu arada hani kenarlarına kedi dili bisküvi döşediğin pastan varya ondan yaptım çok güzel oldu.kelepçeli kalıbı çıkarırken biraz korktum ama sonuç harika 2 kez yaptım etrafınada kurdale bağladım.malesef fotoğraf makinam evde yoktu fotoğrafını çekemedim çekersem yollayacağım.seninle biryerlerde karşılaşmayı çok isterim bende.çok şanslılarmış.eğer ben senle karşılaşmış olsaydım herhalde seni soru yağmuruna tutardım.biraz önce eşimle konuştum iş için istanbuldaydı ve seni anlattım(bu karşılaşma durumunuzu)o da bana gittiğimizde haber veririz belki görüşebilirsin dedi KEŞKE.gerçekten çok isterim seninle yüzyüze görüşmeyi.eğer birgün yolun bu tarafa yani yalovaya düşerse seni ağırlamak isteriz.sana burayı gezdiririz.burası(bilmem biliyormsun)çok sakin güzel bir yer.sahilde yürüyüş yapmak bir harika.uzun süredir yorum bırakmıyordum bir bıraktım pir bıraktım.hadi bitiriyim artık.çok sevgiler.

Adsız dedi ki...

burcu kusura bakma ne olur??? bunu düzeltme şansım varmı??? inan hiç farkında değilim. yazının başında pastacı diye başlayacaktım sonra vazgeçtim. galiba orada kalmış. bazen ad kısmına yazı yazabiliyorum yanlışlıkla. ne olur kusura bakma :((((

Adsız dedi ki...

siteye uzun zamandır giremedim yorum yazanlar arasında ilklerde olmak isterdim:)sen harikasın Burcu gerçekten sayende kendimi bu konuda çok geliştireceğimden şüphem yok sevgiler teşekkürler

Adsız dedi ki...

burcu'cuğum
yine süper süper süper:))harika görünüyorlar bütün gün hiç bişey yemedim ve kurabiyelere ağzımın suları akarak bakıyorum.ellerine yürüğine sağlık artık istanbula gelmem için bir neden daha var seninle karşılaşabilmek artık gelince fermonun önünde yatarım herhalde:)seni görür görmezde bitmez tükenmez sorularıma başlarım.gerçekten senden o kadar çok şey öğreniriyorum ki çok teşekkurler hiç çıkarsız hiç bir beklenti olmadan bu kadar içten bizlere bu bilgileri vermen ve her sorumuzla tek tek ilgilenmen gerçekten çok güzel.seni tanımadan iyi niyetini ve güzel kalbini burdan hissediyorum.bu arada burcu'cuğum süpriz kurabiyelerden dün yaptım inanılmaz güzel bi tat açıkçası ben marshmallowdan bu kadar güzel kurabiyeler olmasını beklemiyordum ama çok güzel oldu ama ben sade marshmallow
yerine capucinolu olanı vardı ondan yaptım harika oldu tekrar çok sağoll kendine çok iyi bak ve hep çokkkk mutlu oll.
sevgiler

Adsız dedi ki...

bu arada Burcu ben kadıköyde bir pastacı dükkanı buldum kdıköy merkezinde oturanlar da bilirler belki dükkan çarıkçılarda adı "Bilko"glikozu ince çekilmiş pudra şekerini oradan temin ettim

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,saplı kurabiye ne kadar ilginç bir buluş çok beğendim ben de sık sık çocuklarla birlikte kurabiye yapıyorum ve bu iş hem onları hem beni çok eğlendiriyor,bir gün de bu saplı kurabiyeyi deneyelim,hatta yeğenim var ilkokul 3 e gidiyor,her gün geliyor açsana bakalım pastacı bugün ne yapmış diyor yaa işte böyle her yaş seviyesinden hayranın var haberin olsun,selamlar

Adsız dedi ki...

BURCU, harika bir anı senin için ..sen zaten fazlasıyla hak ediyorsun o övgüleri. her yaptığın bir eser.. iyiki şu bloglar var uçup gitmiyor kalıcı oluyor..ellerine saglık ..sevgiler. ferhan

Adsız dedi ki...

neden o sözlere layıksınız açıklıyorum :
çünkü o kurabiyelere baka baka içim gitti kaç gündür öyle güzel şeyler yapıyorsnuz ki her geçen gün de güzellikleriniz artıyor işin en iyi tarafı yapmakla kalmıyor ve insanları da yapmaya teşfik ediyorsunuz ben bu gece yaptım bu şirin şeyleri evimde kurabiye kalıbı bile yuktu oğlumun deniz oyuncaklarını kullandım şekil çıkarmak için ne lezzetliler ne güzeller anlatamam sizin birinci sınıf görünüm ve sunumunuzun yanında benimkiler gayet acemice yapıldığı belli olsada verdiği mutluluk çok güzel
en önemliside onlarla ben birkaç günlülne sevdiklerimin yanında olamasamda güzel bir tat olacağım damaklarında bu güzel şeyleri ellerinden düşüremicekler bende uzaklarda onları düşünücem sizin bu mutluluk kaynağınız paylaşımlarınız herkezi tahnininizden fazla etkiliyor bu sebeple her güzel söze gayet layıksınız buna katılsanızda katılmasanızda bence böyle .....sevgiler
aynur biçer

Adsız dedi ki...

neden o sözlere layıksınız açıklıyorum :
çünkü o kurabiyelere baka baka içim gitti kaç gündür öyle güzel şeyler yapıyorsnuz ki her geçen gün de güzellikleriniz artıyor işin en iyi tarafı yapmakla kalmıyor ve insanları da yapmaya teşfik ediyorsunuz ben bu gece yaptım bu şirin şeyleri evimde kurabiye kalıbı bile yuktu oğlumun deniz oyuncaklarını kullandım şekil çıkarmak için ne lezzetliler ne güzeller anlatamam sizin birinci sınıf görünüm ve sunumunuzun yanında benimkiler gayet acemice yapıldığı belli olsada verdiği mutluluk çok güzel
en önemliside onlarla ben birkaç günlülne sevdiklerimin yanında olamasamda güzel bir tat olacağım damaklarında bu güzel şeyleri ellerinden düşüremicekler bende uzaklarda onları düşünücem sizin bu mutluluk kaynağınız paylaşımlarınız herkezi tahnininizden fazla etkiliyor bu sebeple her güzel söze gayet layıksınız buna katılsanızda katılmasanızda bence böyle .....sevgiler
aynur biçer9Füremicekler bende uzaklarda onları düşünücem sizin bu mutluluk kaynağınız paylaşımlarınız herkezi tahnininizden fazla etkiliyor bu sebeple her güzel söze gayet layıksınız buna katılsanızda katılmasanızda bence böyle .....sevgiler
aynur biçer

Adsız dedi ki...

banu başkaya arkadaşa katılıyorum çevrendeki birine desen hayatta yapmaz sen bize pastacılık hakkında herşeyi öğretiyorsun ya bazı pastacılar bir sırrını bile vermiyorlar babamın kuzeni mesela sorsan söylemez burcu abla sen fermo gibi bir yer açsan ve içinde sadece önerdiğin yada kullandığın malzemeler olsa bir müşteri yada sitedeki arkadaşlar gelse herşey den almak isterler çok çünkü hep senin önerdiğin malz. şahsen ben bundan sonra ne alsam senin önerdiklerinden yada kullanıp memnun kaldıklarından alırım

Adsız dedi ki...

Burcu günaydın,
Düna akşam kurabiyeleri denedim.Vallahi hiç de kolay değilmiş.Bir kere o çevresine beyazı çekme işini beceremedim :(Bunun bir kolay yolu yokmu...Ben de toptan boyadım.Ama son derece amatör şekiller ortaya çıktı..:(Sen bir fırça ile mi yapıyorsun süslemeyi?

Sevgiler,
Müge

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Sitenizi sürekli takip ediyorum. Ne kadar emek harcadığınıza inanamıyorum:) ve hayran kalıyorum.
Kurabiyelere sapları nasıl ve hangi aşamada geçiriyorsunuz merak ettim?
Çok teşekkürler

Sevgilerimle
Pınar

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu maalesef sevincim kursagimda kaldi toz glikoz ise yaramadi yada benimmi beceriksizligimdendir; hamur yaptim ama dagildi. Acamadim ya yapisti yada acarken catladi kirildi ,kalipla kseyim dedim kestigimi alamadim velhasil basarisizlikla sonuclandi.Pazar günü dogumgünüm ve ben arkadaslarimla kismetse pazartesi günü dogumgünümü kutlayacagim.Onlara degisik bir pasta sunmak istiyordum ama seker hamuru hayallerim suya düstü bana fikir verirsen cok sevinirim.Sevgiler basarilar.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu maalesef sevincim kursagimda kaldi toz glikoz ise yaramadi yada benimmi beceriksizligimdendir; hamur yaptim ama dagildi. Acamadim ya yapisti yada acarken catladi kirildi ,kalipla kseyim dedim kestigimi alamadim velhasil basarisizlikla sonuclandi.Pazar günü dogumgünüm ve ben arkadaslarimla kismetse pazartesi günü dogumgünümü kutlayacagim.Onlara degisik bir pasta sunmak istiyordum ama seker hamuru hayallerim suya düstü bana fikir verirsen cok sevinirim.Sevgiler basarilar.

Adsız dedi ki...

sevgili burcu sana bahsettiğim gibi ayıcıklı kurabiyeleri yaptım harika oldular tadına kimseler doyamadı helede çikolataya batırıp beyaz çikolatayla süsledikten sonra varya ...süper oldular çok saol canım .kızımın okuluna sürpriz yapmıştım sevincini ve mutluluğunu anlatamam miniğimin nasıl sarıldı boynuma hele kurabiyeleri görünce...anlıyosun değilmi demek istediğimi kelimelerin yetmediğini annelik budur işte hissetmektir en önce..burcucuğum sen yavrularımızı,eşimizi,kısaca sevdikllerimizi mutlu etmemize vesile olduğun için ALLAH ta seni hayatının bütün dönemlerinde mutlu etsin ve çevren hep seni mutlu etmek isteyen sevenlerinle ve senin mutlu etmek istediklerinle dolu olmasını nasib etsin .inan seni çok seviyorum..

Adsız dedi ki...

buecucum kurabiyeler nefis ellerine sağlık bize elma şekeri yapsana hafta sonları çocuklara yapalım sevgilerrr

Adsız dedi ki...

Burcucum Merhaba,

Öncelikle sana yaptığın yılbaşı kurabşyelerini bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. Beende bu sene yılbaşı kurabiyesi yapmayı planlıyorum ve royal icing ile süslemeyi istiyorum. Aslında şu ana kadar cesaret edememiştim ama senin süsleme tariflerini mutlaka deneyeceğim. Bu arada bende yarın Fermo'ya gidip birkaç kurabiye kalıbı ve jel boya almalıyım. Yeni tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

merhaba, gercekten cok süper...hangi birine yorum yazsam diye sasirdim her yaptiginiz birbirinden harika tek kelime ile...basarilarinizin herzaman devamini dilerim sevgiler Özlem
www.blogcu.com/oezlem

Adsız dedi ki...

Ayyyyyy ne kadar harika bunlar!!!!Bana gene ilham verdiniz ben de bir sepet dolusu renkli kurabiye yapıcam haftasonu! Gidip hemen kurabiyelerimi koymak için jelatin torba alıyım....Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Gercekten cok cok guzel olmus bu kurabiyelerin susleri...Bende haftaya kurabiye ev yapip icine susledigim kurabiyeleri koymayi dusunuyorum. Bakalim becerebilecekmiyim :)
Bu pazar da esimin dogum gunu, istedigim pastayi yapabilecekmiyim bilemiyorum :)))))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu hanım gerçekten bir harikasınız. Hamileydiniz değilmi siz,nasıl gidiyor. Uzun zamandır takip edemedim işlerim nedeniyle.Bu renkli kurabiyelerden bende yapmak istiyorum,bakalım becerebilecekmiyim.Zira daha önce hiç denemem olmamıştı kurabiye,şeker hamuru vs. Sizi tekrar tebrik ederim. Sevgilerimle
Nergiz

Adsız dedi ki...

Bu da ne böyle muhteşem olmuş.. Aslında tek tek hepsine yorum yazmak sterdim fakat bu pek mümkün olmuyor. Olsun siz benim yorumlarımı görüyorsunuz. Bunlar bayramda çocukların eline verilen şekerler gibi. O çubukları o kadar çok nereden bulduğunuzu gerçekten çok merak ettim doğrusu... Muhteşem olmuş.. Bir de sitede en güzel pasta adında b yarışma düzenlense ne kadar güzel olur değil mi ? :)

Adsız dedi ki...

Burcum,
Eşim fermoya ve nüans'a gitmiş.Ama benim istediğim büyüklükte kalıpları bulamamış.Ben kursta kullandığımız büyük yıldız, kare yada oval kalıplardan istiyordum.Fermodaki görevliyede telefonda sordum olmadığını söyledi.Eşimde eli boş dönmesin diye seninde kullandığın hayvan figürlü kalıplardan almış.Küçük oldukları için çalışması biraz zor.Yinede hazırlayıp yerli malı haftası için gönderdim.Ama biraz üzüldüm.Öğretmenimiz bi daha gıda boyası kullanmasın annen demiş.Oldumu şimdi o kadar kurs boşa gitti:)))Bu arada evdeki ilk denememe rağmen gayet iyiydiler.Ama yinede seninkiler kadar hoş değillerdi.Sen bu konuda bir kursa gittinmi acaba.Çok profesyonelce süslemişsin.Kenar çizgileride hiç titreme yok.Çok muntazamlar.Birde çubukları sormak istiyorum.Nerden aldın ve fırına verirkenmi yerleştiriyoruz.Başarılı denemelerimi mutlaka göndericem.
Hoşçakal,

Adsız dedi ki...

Ebru , yok neden kızayım..tam tersi bilgi verdiğin çok iyi oldu :) bende çok istiyorum gitmeyi ve çokta merak ediyorum doğrusu :)
Emel Başdoğan'ın tarifinden açıkcası ben çok memnun değilim..bir kere ince açmak mümkün olmuyor..modelleme yapmak çok zor oluyor..
benim en son tren pastasında verdiğim tarifi denemenizi öneririm..gerçekten hazır şeker hamuru gibi çok güzeldi..

Şeker hamuru, pastanın üzerini kapladığı zaman kurumaz..ama modelleme yapıldığı zaman kurur..zaten şekillerin bozulmaması için biraz kuruması gerekmektedir..
ama şeker hamuru kullanılmadığı ve hava aldığı zaman kurur..

Beyhan, öncelikle çok teşekkür ederim :)
Yıldız şekillerini ben vermedim..onları Almanya'dan arkadaşım göndermişti..hazır şeker süsleri..
Kurabiye ev yapımı biraz zor gerçekten..benimki bir gün sonra maalesef çöktü :( ama yılmayıp bir tane daha yapacağım.eğer başarılı olursam aşamalı olarak tarifini yayınlarım :)

Sedef, beğenmene çok sevindim gerçekten , çok teşekkür ederim :)
eminim yeğeninin yaşgününde benimkilerden çok daha güzellerini yaparsın..sevgiyle ve istekle yapılınca çirkin olması imkansız zaten :)

Hazır şeker hamurlarının bazıları çok sertleşebiliyor..iyice yoğurulup yumuşatılması lazım..ama bir araya gelmiyor demişsin..belki bozulmuş olabilirmi? yinede yoğurmayı deneyin derim..

mehtap, çok teşekkür ederim canım :)) esas içten ve sıcak olan sensin :)
Yalova'da oturmanız yinede avantajlı bir durum bence çünkü İstanbul'a çok yakınsanız..ama Bayram'da kapalıdır :(

belki akrabalarından birileri veya arkadaşlarından birileri senin için alıp saklayabilirler..ben alıp saklardım aslında ama bayramda İstanbulda yokuz maalesef..

Özlem, lütfen canım hiç önemli değil :)
ne olucak, olur arada.

Lisya, çok teşekkür ederim canım :)


Süheyla, inanılmaz mutlu oldum yorumunu okurken :) ben çocukları dehşet biçimde çokkkkk seviyorum..beni bir çocuğun sevmesinin değerini hiçbir kelime ile ifade edemem..

benim için onu öpermisin lütfen :)

Ferhan, çok teşekkür ederim..ve evet gerçekten bloglar var hayatımızda :)

Adsız dedi ki...

Aynur merhaba,
senin güzel sözlerine gerçekten layıkmıyım bilmiyorum ama inan benimiçin çok değerli yazdığın her bir satır,her bir kelime..
Kurabiyeleri güzel oğlunun kalıplarıyla yapman bence çok daha zevkli ve anlamlı birşey..aslında ben her murfağa girmeden önce, kızımın odasına bir göz gezdiriyorum..birşeyler arıyorum kalıp gibi..onlarla paylaşmak daha farklı oluyor..

Melikeceğim, çok sağol canım benim :)
hiç bana göre değil, bildiklerimi söylememek :)

Müge, biraz el alışkanlığı galiba..çok basit veya teknik bir formülü yok maalesef..ama beyaz çerceve çizerken çok zorlanıyorsan, kullandığın kurabiye kalıbını kurabiyenin üzerine yerleştirip çevresini geçebilirsin..
ben sıkma torbası yapıp kullanıyorum..

Pınar, sapları kurabiyeleri kalıptan çıkarıp tepsiye aktardığımda, dikkatlice ortalayarak içlerine doğru sapları batırıyorum..ve en son fırına veriyorum..

Seydacığım, maalesef toz glikz ile şeker hamuru olmuyor..mutlaka sıvı glikoz olaması gerekiyor..üzüldüm şimdi..

Yaşgününde sende şeker hamursuz ama yinede şık bir pasta yapabilirsin..
değişik kurabiyelerden bir görüntü oluşturabilirsin, kurdele ile pastanı çevreliyebilirsin veya canlı çiceklerile pastanın üzerini süsleyebilirsin..
mesela canlı çicekler ile üzerini süslersin , pastanın yanlarınarulo kat ile dizersin ve en son rulo katları kurdele ile çevrelersin..çok şık bir görüntü oluyor :)

Besteciğim, bende seni çok seviyorum :)
ayıların güzel olmasına ve çocukların bayılmasına bende bayıldımmm :) o an ki mutluluğunu hissedebiliyorum :)
güzel sözlerin ve dileklerin için çok teşekkür ediyorum..ama ben bu güzel sözleri herkesearmağan etmek istiyorum :))

Aslı, elma şekerimi ?? tamam :)

Ebru, aslında sen Coccolat'lısın :) royal icingli süslemeleri süper yaparsın bence..o çiceklerin masal gibiydi :)

Özlem, çok teşekkür ederim )
bende sana sonsuzzzzz başarılar dilerim..

Nikocara,ne kadar güzel bir fikir o öyle:)sizde bana şu an süper bir fikir vermiş oldunuz , çok teşekkür ederim :)
çünkü bende yarın ,güzel bir kızın yaşgününe davetliyim..bu kurabiyelerden onlarada yaptım ve yarın sepet içerisinde götüreceğim :)

Nilgüncüğüm, sen herşeyi yapabilirsin ..
eşinin doğum gününü şimdiden kutlarım canım..ne olur ne olmaz..belki yazamam..ama senin dünyanın en güzel pastasını eşin için yapacağına eminim..

ve ev fikri süper :)

Nergiz, teşekkür ederim :) ben Eylül ayından beri hamile değilim..

Aslıhan, çubukları metro gross marketten aldım..
ve fikrine bayıldım..yapmalımıyız sizce ?

Filizciğim, ben bu konuda bir kursa gitmedim..kendi kendime bende herşey :)
süslemeleri beğenmene açıkcası çok sevindim..ki ben pek beceremezdim..yapa yapa alıştım galiba :)
Öğretmen adına üzüldüm ..bende okula götürdüm biliyorsun, bizim öğretmenler benden kurs talep ettiler :) işte herkesin görüşü farklı..
olsun sende okul için değilde başka yerler için yaparsın..hiç kurs boşuna gidermi..merak etme yapacak çokkkkk yerin çıkar..
çubukları Güneşli'de ki Metrodan aldım..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Lütfen yapalım... Ayrıca bizi bu yaptıklarından mahrum bırakmasan diyorum.. Yani uzakta bile olsak yollarsan çok sevinirim...

Adsız dedi ki...

çocuklar için mükemmel kurabiyeler çıkartmışsın çok tatlılar sana onların adına çok teşekkür ederim çünkü bu dünyada benim en önem verdiğim şeylerden biri onların önemli oldukların ve değerli olduklarını hatırlatmak

Adsız dedi ki...

burcu hanım merhaba. sizin sayenizde pasta kurabiye kültürüm gelişiyor. :) bu hafta sonu yılbaşı kurabiyelerinden yaptım. fakat sorum olacak. renkli royal ıcıngleri yaptım beyazla dış çerçeve çektim. sonra ortalarını sizinki gibi yoyayamadım ıcıng sert çünkü ,siz nasıl boyuyorsunuz

Adsız dedi ki...

Aslıhan , kurabiyemi yollamamı istiyorsun ? mail adresime adresine yazıp gönderirsen en kısa sürede yapar gönderirim ;

mail:pastaci.burcu@gmail.com

Zerrin, bazen ben çocuklar için mi yaşıyorum diye düşünüyorum..onlar benim terapim,mutluluğum, amacım herşeyim :)

Seher, çerceveyi biraz sert yapıyoruz , ki kuruduktan sonra ve içini boyadıktan sonra altına doğru royal icing akmasın..içini biraz daha sulu yapmalısın..çok az daha pudra şekeri ile hazırlayabilirsin..o zaman süslemesi ve boyaması çok daha kolay olacaktır.

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu hanim merhaba,
sitenizi hemen hemen her gün takip ediyorum.
Sizin verdiginiz ilhamla pasta yapmaya karar verdim. Fermo'ya gidip malzemeler aldim ve hevesle basladim. Size sormak istedigim bir iki soru var. Fermo'dan hazır beyaz seker hamuru aldim. Mavi, kirmizi ve sari olmak üzere üc adet de gida boyasi aldim. Nazar boncugu seklinde bir pasta yapmak istiyordum. Hazir seker hamuruma mavi boyadan katip yogurdum. Istedigim rengi elde edip pastami bununla kapladim. Ilk deneme icin gayet iyi gorunen bir pasta ortaya cikti. Ancak bugun bana gelen arkadaslarıma ikram ettigim bu pastadan yiyen herkesin dudaklari, disleri ve dilleri masmavi oldu. Hem de saatlerce cikmayan bir mavi. Cok utandim. Toz boyayi kurdanla istedigim tonu elde edene kadar hamura ekledim. Yanlis bir sey mi yaptim siz ne dersiniz? Bir de bu boyalar hint mali. Piyasada daha kaliteli boya var mi? Simdiden tesekkurler.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım,kurabiyeleri erimiş çukulataya batırma fikri varya,bunu beyaz çikolata ile yapsak ve erimiş halde iken gıda boyası ile renklendirsek donunca ortaya nasıl bir sonuç çıkar acaba, mat yada parlak... bir üstad olarak ne dersiniz?...sevgiyle...peri

Adsız dedi ki...

Hayranlıkla izlediğim bir blog ve yine süper lezzetler var..ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Ayşe Hanım,
geç cevapladığım için kusuruma bakmayın..bu sayfada bir sorun vardı ve açılmıyordu..şimdi nasıl olduysa düzeldi ve hemen cevaplıyorum :)

maalesef ucuz toz boyaları hep bu şekilde olumsuzluklar yaşatıyor bize..özelliklede mavi renk, zor elde edilen bir renktir ve biraz fazla kullanıldığında aynen sizin bahsettiğiniz gibi eli yüzü boyar..

benim size tavsiyem , Fo'nun jel boyalarından kullanmanız ve gerçekten azar azar tüketmenizdir..ama arkadaşlarınıza mahcup olduğunuz için inanın şu an bende rahatsızlık duydum..

Peri merhaba,
beyaz çikolatayı renklendirdiğimizde çok matlaşmıyor çünkü beyaz çikolatanın yağ oranı diğerlerine göre oldukca yüksek..ve beyaz çikolata renklenince , açık pambe, açık yeşil gibi renkler ortaya çıkıyor..

Tuğba, çok teşekkür ederim :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

bloğunuz çok muhteşem yaptıklarınıza ve maharetinize hayranım nette ilk baktığım yer sizin bloğunuz.sormak istediğim şey o sapları yerleştirdiniz ama fırın tepsisine koyarken nasıl yerleştirdiğiniz.diğer kurabiyeler bozulmadan nasıl koyuyorsunuz saplar kurabiyeleri bozmuyor mu?cevaplarsanız minnettar olurum.sevgiler

Adsız dedi ki...

Fatma Hanım,
kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra saplarını geçiriyoruz..ya da kurabiyelerin şekillerini bozmadan tepsiye aktarmakta zorlanıyorsanız, yağlı kağıt üzerinde hamurunuzu açabilir ve tepsiye kolayca aktarabilirsiniz.ve saplarınıda bu aşamda takarsınız..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

burcucuğum bloğunuzun müdavimlerindenim.bu gün bende fermoya gıdıp kurabıye kalıplarından aldım.bu hafta bende kurabiyelerinden yapıcam inşallah benım kurabiyelerimde seninkiler kadar güzel olur.bu güzel tariflerin için sana çok teşekkürler.sevgiler

Adsız dedi ki...

Aylin, çok güzel kuraiyeler ortaya çıkaracağına eminim..

kolay gelsin:)

Adsız dedi ki...

ben şu adam şeklindeki kurabiye kalıplarından arıyorum. istanbul kadıköy bölgesindeyim. temin edebileceğim bir yer varsa lütfen bana bilgi için mail atın
sonayerdogan@gmail.com

teşekküşer

Adsız dedi ki...

ben çok bhenmedim bayıldım

Adsız dedi ki...

burcu hanım bu kurabiyelerden bende yaptım ve çok güzel oldular,yalnız royal icing i hazırladım ama kurabiyelerin üzerine sürerken aklımdan çiğ yumurta sürüyorum şu an diye geçti ve sadece 2-3 kurabiyeye sürüp gerisini attım. çiğ yumurtadan geçebilen hastalıklar var malum, acaba bu konuda bilgilendirebilirmisiniz beni, yani kuruduğu zaman çiğ yumurta özelliğini kaybediyor mu? teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

burcu hanım merhaba. kurabiyelerinizden yaptım çok güzel oldu ama süslemelerim daha sonra kıtır kıtır şeker gibi çok kuruyor. sizde de öylemi oluyor. resimlerini çektim isterseniz gönderebilirim.

Adsız dedi ki...

SLM BURCU
Pastacılık adına çoğu şeyi senden öğrendim.Senin sayfalarında gezindikçe gözlerimi pastalardan alamıyorum. Ellerine sağlık süpersin.Ben de yumurta akıyla kurabiyelerimi renklendirmek istiyorum ama 1 hafta beklemesi gerekiyor o konuda şüphem var acaba kalır mı.Önemli bir gün var ve şimdiden hazırlıklara başladım. Senden gelecek cevapla ne yapacağıma karar vericem .Şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin...

Burcu ÜNAL dedi ki...

Seher, aslında öyle olmaması gerekiyor ama istersen fotoğraflarını gönder..merak ettim :)

Mercan, nazik sözlerin çin çok teşekkür ederim..
Bence 1 hafta uzun bir süre..aslında görüntülerinde fazla bir şey olmaz ama sağlık açısından sakıncalı olabilir..
bence en fazla 2-3 gün önceden hazırlamalısın..

sevgilerimle..

Azra Tokdemir Baysal dedi ki...

Sevgili Pastaci Burcu, sana tesekkurlerimi iletmek istiyorum, boylesine guzel bir site hazirlayip bizlere de yardimci oldugun icin cok sagol! super tariflerin ve sunumunla cok yardimci oldun dogrusu. Ben kizimin dis bugdayi partisi icin bu kurabiyelerden hazirladim hem gorenler hem tadanlar hayran kaldi, bir dahaki sefere de pastalardan deneyecegim umarim! :)
bizim kurabiyeleri gormek istersen kizimin blog'unda linki; http://adabaysal.blogspot.com/
tekrar tesekurler, sevgilerimle! azra

Azra Tokdemir Baysal dedi ki...

Sevgili Pastaci Burcu, sana tesekkurlerimi iletmek istiyorum, boylesine guzel bir site hazirlayip bizlere de yardimci oldugun icin cok sagol! super tariflerin ve sunumunla cok yardimci oldun dogrusu. Ben kizimin dis bugdayi partisi icin bu kurabiyelerden hazirladim hem gorenler hem tadanlar hayran kaldi, bir dahaki sefere de pastalardan deneyecegim umarim! :)
bizim kurabiyeleri gormek istersen kizimin blog'unda linki; http://adabaysal.blogspot.com/
tekrar tesekurler, sevgilerimle! azra

Adsız dedi ki...

merhabalar,
ben amerikada yasiyorum ve pastacilik kursu almaya basladim. 2. kursta royal icing ile cicekler yapmamiz lazim, ama ben krem tartar kullanmadan yapmak istiyorum. buradaki royal icing tarifini denedim ama cicek yapacak kadar kati olmadi malesef..
sizce neyi yanlis yapiyorum? ya da tavsiye edebileceginiz baska bir tarif var mi?
tesekkur ederim.

Adsız dedi ki...

merhaba ben kubra hollanda bende pastacilik kursu almaya basladim ve sormak istedigim bin tane sey var aslinda ama ilk once oglumun dis bugdayi icin bucubuklu kurabiyelerden yapmak istiyorum sormak istedigimse kurabiyeler pismeden cubuklari saplayinca cubuklar firinda yanmiyormu????

Adsız dedi ki...

merhabalar ben bu kurabiyelere geçirdiğiniz poşetleri nerden temin edebilceğimi sorcaktım ,fakat ben ankarada yaşıyorum bir bilginiz varsa ankarada nerden bulabilcegimi söylerseniz sevinirim.

Adsız dedi ki...

Yaptın işten çok keyif aldıgın okadar belliki enerjin bize yansıyor dilerimki hep öyle devam eder.İnsan o şekerlemeleri çikolataları görümce çocuk olmak istiyor.

Adsız dedi ki...

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ÖNEREBİLECEĞİNİZ RESİMLİ ANLATIMLI BİR KİTAP VARMI ACABA

Bizim Mutfağımızdan dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar.
bizde birazdan çocuklarla yılbaşı kurabiyeleri yapacağız.sizin tariflerinizden faydalanacağım.
ben de yeni bir blog açtım naçizane.
blog listeme kaydediyorum sizi.sizde beni eklerseniz sevinirim.
sevgiler.

özgül

bizimmutfagimizdan

gül dedi ki...

merhaba burcu hanım
tariflerinize bayıldım .özellikle çocuk kurabilerine.yalnız bazılarının tarifine ulaşamadım .özelikle saplı kurabiye tarifine oğlum için yapmak istiyorum bunlara çok severek yiyeceğini biliyorum . lütfen mail adresime yollarmısınız tarifini

Yollarda Hayat Var dedi ki...

Kursa gitmeye vaktim olmadığından ve kurslar genelde hafta içi olduğundan ben de internetten araştıra araştıra şirin şirin kurabiyeler yapıyorum. Hobi sahibi olmamız için İnternetteki sizin gibi bloglar çok faydalı. Benim kurabiyelerimi görmek isterseniz:
http://yenibirsoyadimoldu.blogspot.com/2013/03/kurabiye-askinaaaaa.html

Blog yazmaya yeni yeni başladım, ilginizi ve yorumlarınızı canı gönülden bekliyorum