Perşembe, Aralık 28, 2006

PRATİK YILBAŞI PASTALARI..
































İki gündür çok hastayım..Yapmak istediğim çoğu şeyi maalesef yapamadım..dün akşamüstü saat 16:00 gibi bir yattım ve o zamandan bu sabaha kadar hep uyudum. Bu yüzden çoğu yoruma cevap yazamadım. Şimdi cevaplamayaçalışacağım..

Yarın ise kızımın okulunda yılbaşı partisi var. Parti için Yağmur'a kostüm bile aldık :) Çok şirin bir pamukprenses elbisesi..O kadar çok mutlu oldu ki, neredeyse hiç üzerinden çıkarmak istemiyor..Bende yarın ki partilerine pasta ve kurabiye yapmayı çok istiyordum..Dün sabah kendimi zorladım ve biraz kurabiye yaptım. Sanırım kendimi biraz fazla zorlamışım çünkü kurabiyelerim hiç güzel olmadılar..nasıl olduysa o kadar çok ince yapmışım ki, elimize alır almaz kırılıyorlar..Bu durumda bir pasta hazırlamak istedim. Ama dediğim gibi dün erkenden yattım ve pandispanya hazırlayamadım.

Ama içim içimi yiyip durdu. Bende sabah bir güç toplayarak uyandım. Yağmuru okuluna bıraktım. Oradan markete gittim. Mecbur kalarak hazır pastaban aldım. Baktım çok inceler, iki tane aldım. Birini çikolatalı birini sade aldım. Birde 1 kg'luk krema aldım , eve geri döndüm. Bir saat daha yattım. Çünkü hayli başım dönmüştü..Sonra yine hemen kalktım ve zar zor bu pastayı yapabildim. Oysa ki ne hayaller kurmuştum.. sadece şeker hamuru kaplayacaktım. Kendim noel babalar yapacaktım vs vs..Belki iyileşirsem Pazar gününe bu hayalimi gerçekleştirebilirim ama amacım sizlere Pazardan önce sunabilmekti..

İstediğim pastayı sunamıyorum ama bunlarda fena olmadı..Şöyle bir güzellikleri var; oldukca pratik :)

Çikolatalı & Antep Fıstık Krokanlı Pasta

Gerekli Malzemeler;

  • 1 adet sade, 1 adet kakaolu hazır pastaban (Uno)
  • 500 ml sıvı krema (tikveşli)
  • 400 gr küvertur çikolata ( 100 gr sütlü + 300 gr %70 kakao içeren kullandım)
  • 3 paket koska antep fıstıklı krokan (Dia'dan bulup aldım, ilaç gibi geldi)
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • kekleri ıslatmak için meyve suyu veya süt veya kestane şekeri şurubu ya da kendinizin hazırlayabileceği şurup veya rom ( ne isterseniz)
  • süslemek için yılbaşı kurabiyeleri
  • ganaş çikolata
  • 2007 yazısı için şeker hamuru
  • hazır pasta süsleri

Pandispanyalarımız hazır olduğu için öncelikle kremamızı hazırlayalım. Küvertur çikolatalarımızı benmaride eritelim. Erimiş çikolataları kremanın içerisine döküp, iyice katılaşıncaya kadar çırpalım. Ve 10 dakika buzdolabında bekletelim.

Pastabanlarımızı ambalajlarından çıkartalım. Pasta standımızın altına bir tane pasta altlığı yerleştirelim ve ilk pandispanyamızı yerleştirelim. Ben pastayı kestikleri zaman iki renkli bir dilim ile karşılaşmalarını istedim. Bu yüzden bir katına kakaolu bir katına sade pandispanya yerleştirdim.

İlk katımızı ıslatalım. (fırça ile) Üzerine kremamızdan sürelim. Arasına krokanımızı küçük küçük parçalayıp serpiştirelim ve damla çikolatalarımızıda aralarına serpiştirelim. Tüm katlar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım. Kalan kremamızı pastamızın çevresine spatulamız ile düzgünce sıvayalım. Benimki bugün biraz bozuk oldu, dengem şaşmış durumdaydı :)

Çikolata ganaşımızı bıçakla üzerinden sürterek küçük küçük parçalar çıkaratalım. Bunları pastamızın en altına yapıştıralım. Pastamızın yanlarına yılbaşı kurabiyelerimizden yapıştıralım. Çikolata ganaştan bir miktar daha kesip pastanın üst çevresinide yapıştıralım. İnce bir kurdele ile kurabiyelerin çevresini bağlayalım. Hem görüntü daha sevimli oluyor hem de kurabiyelerin iyice yapışıp düşmemelerini sağlıyor.



































Pastanın üzeri için şeker hamurundan çok az elimize alıp kırmızı jel boya ile renklendirelim. Tezgahımıza çok az margarin sürüp hamurumuzu açalım. Ve sayı kalıpları ile 2007 sayısını çıkartalım. Pastanın üzerine yerleştirelim. Sayı kalıplarımı bana sevgili Tulosh kargo ile gönderdi :) Kendisi Maltepe Migros'tan satın almış. Çok Çok teşekkür ediyorum tekrar..

Pasta üzerindeki diğer tüm süsleri Fermo'dan satın almıştım. Bu gibi durumlarda imdadıma yetişti :)

Yarına kadar pastayı buzdolabında bekleteceğim..Üzeri krema olduğu için buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.




KESTANELİ & BEYAZ ÇİKOLATALI YILBAŞI PASTASI
































Bu pastayı ise geçen hafta Annem'in bir arkadaşı için yapmıştım. Yılbaşı için uygun olabileceğini düşünüyorum çünkü hem rulo şeklinde hem de kestaneli :)

Pandispanyasını, yine acelem olduğu için hazır kekun ile yapmıştım. Gerçi iyi ki denemek için almışım, çünkü pandispanya hazırlarken unu, kabartma tozunu vs. eleyerek kullanırız. Bu hazır paketlerde un ve kabartma tozu birlikte elenilip kullanılmış. Çok ince çok güzel bir kıvamı vardı. Zaten diğer tüm malzemeyi siz ekliyorsunuz.

Gerekli Malzemeler ;

  • 1 paket hazır kekun (Sökeun)
  • paketin üzerinde yazan tüm malzemeleri kullandım ;
  • sadece margarin yerine 1 su bardağı sıvı yağı kullandım.
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Krema için ;

  • 300 gr beyaz küvetur çikolata (fildişi)
  • 350 ml sıvı krema
  • kestane şekeri

Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Pansipanyamızı paketin üzerinde yazan talimatlara göre hazırlayalım. Büyük dikdörtgen fırın tepsimize pişirme kağıdı serelim ve karışımımızı üzerine dökelim. Üzerini dümdüz yapana kadar yayalım.

Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Kekimizi yaydığımız için diğerlerine göre daha çabuk pişecektir. Bunun için fırının kapağını açmadan bol bol camından bakarak kontrol edelim. Sünger kek gibi kabarmış güzel bir kekimiz olacaktır.

Fırından çıkardığımız zaman çok sıcak ken, az süt veya rom veya likör (ne isterseniz) keki ıslatıp dikkatlice rulo yapalım. Ama bu işlemi yaparken çok yavaş ve dikkatli olalım. Sıcak ken bu işlemi yapmamıza rağmen yine de acele edersek kırılmalar olabilecektir. Yağlı kağıt sermemizin kolaylığını bu rulo yapma işlemi sırasında çok hissedeceksiniz..

Rulo halde 5-6 dakika keki bırakabilirsiniz. Bu arada kremamızı hazırlayalım.

Beyaz küverturumuzu benmaride eritelim ve kremamız ile çırpıp buzdolabında 10 dakika kadar bekletelim.

Rulo yaptığımız pandispanyamızı açalım. Kremamızı buzdolabından çıkaralım. Kekin yanlarına çok yaklaştırmadan kremamızdan düzgünce sürelim. Aralarına kestane şekeri koyalım. Pastamızı rulo yapalım. Yanlardan kremalar biraz taşabilir telaşlanmayın.

Pastamızın rulo yaptıktan sonra biten yerini, servis tabağının altına saklayalım. Yanlardan çirkin duran yerlerini bıçakla keselim.

Kremamızın geri kalanını pastamızın üzerine sürelim. Ben bir odun kütüğü görüntüsü vermek için spatulayı en son düz düz şeritler halinde çektim.

Pastanın üzerine kalan kremamızı sıkma torbasına koyup üzerine süslemeler yapalım. Ve birer kestane şekeri yerleştirelim.

Pastanın üzerindeki yılbaşı süslerini Fero'dan satın aldım.

Buzdolabında bekletin.

Gelen yorumlara biraz dinlendikten sonra cevap yazacağım. Lütfen kusurma bakmayın..

Herkese sevgilerimle..

39 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu hanım çok geçmiş olsun. yılbaşının hemen öncesinde hastalanmanız gerçekten çok üzücü ve sinir bozucu olsa gerek. umarım bir an önce iyileşirsiniz.

pastanızı mutlaka deneyeceğim. zaten biliyorsunuz dört gözle rulo pasta tarifinizi bekliyordum. bu arada bir soru sormak istiyorum. gerek bu gerekse diğer pastalarınızın altına koyduğunuz karton kalıpları (veya adı her neyse bilmiyorum) nereden alabilirim onları da Fermo'dan mı aldınız, yoksa başka yerden de bulabilir miyim.dantel kağıtları değil, onun hemen üstündeki karton kalıpları kastediyorum.

tekarar geçmiş olsun, iyi seneler...

Adsız dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun.Umarım sadece grip gibi bir durumdur.daha ciddi bişey olmasında....Bu halinle bile bu pastayı yapmışsın ya sana helal olsun.En kısa zamanda iyileşmeni diliyorum.Kendini çok yorma,sevgiler....

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu hanım,
Yorgunluktan koşuşturmadan hastalanmışsınızdır. Çok geçmişler olsun. Ben Pazar günü ve öncesi yorgunluğuyla P.tesi günü 38,5 derece ateşle yattım. Vitaminler, ilaçlar, dinlenmeyle gözümü bugün açabildim.
Önümüzde yılbaşı ve bayram var. Yılbaşında evde olmayacağız, bir arkadaş davetine katılacağız. İstanbul'da yaşayan yakınım yok.
Annem ve babam Cannes'da yaşıyorlar. Onları telefonla arıyoruz,bayramlarını kutlayıp, gönüllerini alıyoruz. Dolayısıyla bizim için bayram tatili gerçekten dinlence tatili olarak geçeceğe benziyor. Çocukları olanlar için aynı telaş, benim de kızımın gittiği okulda yarın akşam bir gösteri ve parti var. Bizim ki yedi cücelerden uykucu olacak. Aslında biraz bozuldu, hem kız olması hem, hem de cüce olması... Neyse çok eğlenceli ve komik bir rol. Sen çok güzel başarırsın diyerek motive ettik,
arada horlasam olabilir mi diye öğretmenine sormuş. Belliki çok kaptırdı kendini.
İstediğiniz gibi bir pasta yapamamış olmanıza sakın üzülmeyin. Nasıl olsa başka bir zaman açığı kapatırsınız.
Kenar süslemeleri için düşünmüş olduğunuz şekilli kurabiyeleri bende pasta süslerken kullanırım. Ama bir şeyle bağlamam, kremaya yapışıp kalıyor. Martha'nın kitabında görüp uygulamıştım. O bu tarz süsleri çok kullanıyor. Bende yenmeyen hiçbir şeyi yiyeceklerin üstüne koymayı sevmem.
Neyse çok uzattım, iyi bir yıl ve güzel bir bayram dilerim.
Sevgilerimle,
Deniz

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu çok geçmiş olsun,bu kadar hasta olmana rağmen yine çok güzel bir pasta çıkarmışsın ortaya ellerine sağlık.Yağmur senin gibi bir annesi olduğu için gerçekten çok şanslı.Bu arada geçen gün şeker hamuruyla ilgili sorduğum sorulara verdiğin cevaplar sayesinde artık ben de kendi hamurumu yapabiliyorum.Çok teşekkür ederim.Tekrar çok geçmiş olsun,sevgiyle ve SAĞLIKLA kal...

Adsız dedi ki...

Burcu canim cok cok gecmis olsun...
Bu kadar kosturmacaya iyi bile dayaniyorsun inan :) Hic bosa giden bir zamanin yok anladigim kadariyla, artik vucudun isyan bayragini cekti sanirim :( Artik onu dinlesen iyi olur...
Kendine iyi bak lutfen. bizde uzuluyoruz bak sen hasta olunca :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

burcu abla geçmiş olsun bilmem nedendir insan hasta olunca baygın gibi oluyor üzerine bir ağırlık çöküyor bu çok normal tekrar geçmiş olsun yağmur çok şanslı bir prenses allah onu sana bağışlasın

Adsız dedi ki...

Burcu hanım..Geçmiş olsun allah şifa versin size,kısa zamanda iyleşirsiniz inşallah.Sevgiyle Kalın.

Adsız dedi ki...

burcu'cuğum
çokk geçmiş olsun canımya hiç durmadan koşturuyorsun ve artık dayanamadın ve hasta oldun ve hala ona rağmen şahaserler yaratıyorsun ellerine sağlık canım.keşke yetişceğini bilsem ben hemen yapar gönderirim kurabiyeleri(seninkiler kadar güzel olmaz ama sen yorulma)canımm bol bol dinlenn lütfen çok üzüldüm ya keşke yapabileceğim bişey olsa lütfen elimden bişey gelirse çok ciddi söylüyorum lütfen söyle.tekrar çok geçmiş olsunnn bol bol dinlenn ve kendine çokkk iyi bak.
sevgilerle vo boll sağlıkla.....

Adsız dedi ki...

merhabalar Burcu hanım yılbaşı kurabiyelerini az önce yaptım harika oldular tarif için çok teşekkür ederim tadı muhteşem oldu. yıldız ay kalp ve çam ağaçları yaptım sitemde yayınlayacam yorumunuzu yazarsanız beni çok mutlu edersiniz sevgilerr damla
www.cedene.blogcu.com

Adsız dedi ki...

merhabalar Burcu hanım yılbaşı kurabiyelerini az önce yaptım harika oldular tarif için çok teşekkür ederim tadı muhteşem oldu. yıldız ay kalp ve çam ağaçları yaptım sitemde yayınlayacam yorumunuzu yazarsanız beni çok mutlu edersiniz sevgilerr damla
www.cedene.blogcu.com

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun Burcu en mailini aldım hepsini not ettim zaman veremiyorum ancak imkan olunca haber vericem sana umarım en kısa zamanda iyileşirsin bu arada Burcu ben şu cup cakelerin nasıl yapıldığını çok merak ediyorum şu amerikalılar çok meraklı buna üstelik bir site var çok beğenerek takip ediyorum çok şirin kekler yapmışlar süsleri çok güzel"FLİCKR CHRİSTMAS CUPPİES"diye geçiyor.

Adsız dedi ki...

Burcucum canım çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum inşallah bayrama kadar iyileşirsin. Kalıplar için teşekkür etmişsin canım benim güle güle kullan. Bugun işyerimin yanında anaokullara toptan malzeme satan biryer buldum. Çocuklar için rakam kalıpları vardı çok hoş. İçinde artı eksi bölme gibi kalıplarda var. Harf kalıplarıda varmış ilerde gelir dediler. Güzel birşeyler gelirse gönderirim sana canım. Kendine iyi bak görüşmek üzere.

Adsız dedi ki...

Yeni yılınızı ve bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum;)))
SEVGİ VE DE MUHABBETLE...

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun Burcu hanım. Benim bir sorum var. Niye bu kadar özeniyoruz toplum olarak Hristiyan aleminin kutladığı bayram geleneklerine? Noel babalara, noel kurabiyelerine, keklerine... Bu bir özenti mi yoksa tariflerin içinde bir de bu olsunculuk mu? Bizim de ne güzel bayramlarımız var. Kendi adetlerimizi unutup başkalarının adetlerine merak sarmayı sadece ve sadece bozulmuşluk olarak görüyorum. Dışardaki güçlerin bizleri bozmasına, bölmesi gerek yok. İçerdekiler zaten buna yeter. Toplumun değerlerini, anenelerini bozarak ne kadar zarar verdiğinizi inşallah iş işten geçmeden anlarsınız.

Adsız dedi ki...

AH CANIM ARKADASIM..NASIL ICIM GITTI HASTA OLMUSSUN...KIYAMAM BEN SANA..BI MUDETTIR YORUM YAZAMIYORUM BENDE RAHATSIZDIM...EEE BUKADAR KOSUSTURMAYA GENE IYI DAYANDIM CANIM...YAKIN OLSAK SANA ŞÖÖÖÖLEEEE SICAK CIKOLATA VE YANINA NE ISTERSEN YAPARDIM CANIM...INAN HERAKSAM KAPINI CALAR SANA CORBA GETIRIRDIM:))INS.KISA ZAMANDA AYAGA KALKARSIN...SEN IYILESTE DAHA COK GUZEL SEYLER YAPACAKSIN ZATEN.MUHIM OLAN SENIN SAGLIGIN CANIM..BURADAN KIZINA VE SANA ANCAK SEVGI DOLU KALBIMI YOLLUYORUM CANIM.MALESEF YOLLAR AYIRIYOR....ALLAH SIFANI VERSIN INS..
SEVGILERLE...NICE GUZEL YILLARA SAGLIK SIHHATLE..

Adsız dedi ki...

BU KOŞUŞTURMAYA CAN DAYANMAZ
sizin yerinize yüzlerce insan yüzlerce kurabiye yapıyor ve yüzlerce insana isminizi anarak ikram ediyor bu mutluluk size bütün ağrılarınızı unutturur pastanız harika şimdi bu pastayıda çıkardınız başımıza gelde yapma bakalım hasta halinizle bile bizi peşinizden sürüklüyorsunuz ne şekersiniz

Adsız dedi ki...

burcucuğum geçmiş olsun inşallah yeni sene sağlık ve huzur getirir sana.Bende bugün fermoya gittim hem nefis çikolatalarından hemde kurabiye kalıpları aldım yanındaki kutucudan kutu aldım ne kadar mutluyum anlatamammm

Adsız dedi ki...

bu arada evet eşimin iş yerine kurabiyeleri gönderdim çok sevmişler bazıları yemeye kıyamayıp çocuklarına götürmek için ayırmış tarif istemişler eşim de size yönlendirmiş blogumda görgüsüzce hepsini sergiliyorum aslında elle tutulur güzel bir şey yapmış olmanın gururu içindeyim sayenizde bu işleri de kıvırıyorum ben börek çörek pek yapamam ama kurabiye olayı hamur işleri ile ilgili içimdeki bastırılmış duyguları ortaya çıkarıyor yani tam benim tarzım süslü yaratıcı ve paylaşmaya yatkın bir durum pastayıda yapmaya niyetliyim nede olsa malzemeler hazır olası bir fiyasko durumu ihtimali az bakalım tekrar geçmiş olsun ama bilmediğiniz uzak bir şehirde günün değişik saatlerinde birçok insanın damağında güzel bir tat yüzünde sıcak bir tebessüm yaratıyorsunuz bu bir gerçek

Adsız dedi ki...

Safiyeciğim, öncelikle verdiğin moral için çok teşekkür ederim..pasta altlıklarını (artık utanarak yazıyorum) Fermo'dan alıyorum..istediğiniz her boy var..

Suzancığım, çok teşekkür ederim..ya güzel olmadı bence, ama Yağmur buzdolabında görünce çok mutlu oldu..süslü püslü ya :) onun mutluluğu hepimize yetiyor :)

Deniz, öncelikle paylaşımın için çokkkk teşekkür ederim :) hayatınızdan kareler bazen yakalayabilmek bana çok keyif veriyor..çünkü farklı insanların farklı yaşayışları, görüşleri, duyguları ve bazende aslında hiçte farklı olmadığımızın farkına varmak..bunlar bana ayrı birkeyif veriyor..
çok çok geçmişolsun..38,5 ateş az değil..neyseki iyileşmişsin :)
Yarın için başarılar..eminim horlamayı ve doğaçlamayı seven küçük oyuncumuz çok başarılı olacaktır :)
Martha Stewart hayranı olduğumu daha önce söylemişmiydim :) ama inan ben bunu Martha'dan görmedim, görsem yapardım ama :) ben ne kullansam, ne yapsam diye etrafa bakınırken geçen gün yaptığım kurabiyeler gözün kaydı..önce pastanın üzerine koyacaktım sonra yanları boş kalmasın diye yanlara dizdim..kurdele fikrini ben seviyorum..bana çok sevimli geiyor..öbürlerinide çocuklar oynasın diye koydum açıkcası :)

Eda, kendi hamurunu yapıp memnun kalmana inan çok sevindim..ne zaman biri veridiğim rötalarla iyi bir sonuca ulaşıyorsa, inan içime bir rahatlık geliyor..öbür türlü kendime çok sıkıntı yapıyorum..

Nilgün, çok şekersin gerçekten.yazdıklarının ne kadar önemli olduğunu buraya ne yazsam anlatamam..ben hastalandığımda birinin üzülmesi çok değerli gerçekten..eskiden annem, teyzem, babam üzülürdü..ama büyüdükce üzülenlerin sayısı nedense azalıyor..bazen tek başına öylece yatakta yatıp iyileşmeyi bekliyorsun..kendi kendini zorlayıp mutfağa gidiyorsun,birşeyler içip yemeğe çalışıyorsun..ama uzakta bile olsa birilerinin seni merak etmesi, endişelenmesi çok özel bir duyguymuş..çok teşekkür ederim :)

Melikeciğim amin ..sende çok güzel bir prensessin..kendine dikkat et olurmu :)

Eylem Hanım, Allah sizlere de şifalar, sağlık ve mutluluk versin..çok teşekkür ederim :)

Seherciğim ya, inanamıyorum sana..ben yorulmuyacağım, sen yapıp göndereceksin :) Allah'a şükürler olsun, böyle insanların varlığını bana gösterdiği için..ben iyileştim artık bu güzel yorumları okurken ..

Damla, çok mutlu oldum, güzel kurabiyelerinin olmasına ve tatlarınıda beğenmenize..bloguna baktım ama henüz yoktu..bekliyorum sabırsızlıkla :)

Lisya, benim o uzunnnnn listemi alıp cevap yazman çok büyük incelik :) ben çok korktum senden cevap gelmez diye..canım çok çok teşekkür ediyorum..hiç acelesi yok..hatta hiçgetiremezseniz bile gerçekten hiç önemi yok..çünkü teklifin bile bana yetti..

Tülaycım, bugün o kalıplar o kadar işimi gördükü tekrar tekrar teşekkür ederim..2007 yazabilmek gerçekten çok keyifliydi :) birde harf kalıplarım olursa tutmayın beni :)

ŞükranHanım,teşekkür ederim..bende sizlerin ve sevdiklerinizin bayramını ve yeni yılını yürekten kutlarım.

Ayşen Hanım, her düşünceye saygım vardır..
size kısaca şöyle birşey anlatmak istiyorum;
Benim annem Fransızca öğretmenidir ve Allah'la arasındadır ama gerçekten çok inançlı bir insandır. Her türlü İslami vazifesini yerine getirmeye çalışır..
Ama aynı zamanda dünyayı, insanları ,hayvanları, doğayı kısaca Allah'ın yarattığı herşeyi çok sever ve sahip çıkar..İşinden dolayıda birçok dünya insanı ile tanışır arkadaş,dost olur..din,dil,ırk vb. farkları gözetmeden..
Çalıştığı okullarda yeri gelir Türk çocuklarına eğitim verir ve gerektiği durumlarda onlara Noel şarkıları öğretir..yeri gelir Fransız veya başka milletlerden çocuklara eğitim verir ve onlara bizim geleneklerimizi , bayramlarımızı ve adetlerimizi öğretir..
Ben ailemden böyle gördüm..Kötü olarak inandığım hiçbir şeyi yapmam..İnsanları dil,din, ırk vs.vs. ayırt etmeden seviyorum ve kendi değerlerimede başkalarının değerlerinede saygı duyuyorum..ve bu "başkaları" lafınıda çok kulanmayı sevmiyorum aslında çünkü hepimiz aynı kara parçası üzerinde yaşıyoruz..hepimizi aynı ilahi güç yarattı..bu kadar kızgınlık niye..

Salihacığım, senin sıcak kalbinden başka ben ne isteyebilirim ki???
ben iyileştim gerçekten..bu yorumları okudum ya, bu akşam dün hazırladığım kurabiyeleri bir heves royal icing ile süsledim..
aslında bu postu yayınladıktan sonra gidip yatmıştım ve Yağmur gelene kadar uyudum..sanırım oda iyi geldi..akşamda Hırsız-polis'imi seyrederken, bir güç, kurabiyeleri süsledim :)

tüm yazdıkların için sonsuz teşekkürler..

Aynur Hanım, yine çok ince , çok naziksiniz..ne diyeceğimi şaşırıyorum size..bu basit pastamı bile beğendiniz ya ,bu bana yetti gerçekten..sizden yakın zamanda fikir almak için mail atabilirim..daha önce bahsettiğim gibi görümcem inşallah Şubat ayında doğum yapacak ve değişik fikirlere ihtiyacım var..sizin yaptıklarınızıda ben hayranlıkla izliyorum..
bana mail atabilirmisiniz lütfen..
mail:pastaci.burcu@gmail.com

ve kurabiyelerin beğenilmesine çokkkk mutlu oldum :) ve az önce blogunuza baktım, çok çok güzellerdi..ellerinize sağlık :)

Sedacığım, heyecanını yazdıklarından hissedebiliyorum :) senin adına bende heyecanlandım :) artım bende bayram sonrası gidebileceğim Eminöne,bu sefer sadece pasta malzemelerine bakmayacağım, bebek süslerine vs. bakacağım..

Herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu çok çok geçmiş olsun canım hasta olmana çok üzüldüm biliyorsun bende neredeyse 3 haftadır gribim ve halada atlatamadım tam olarak ve seni şuan çok iyi anlıyorum.Artık bu kadar tempolu koşuşturmana vücudun ve beynin dayanamadı bence biraz dinlenmen gerek çünkü inan dinlenmezsen ve yatmazsan iyileşemezsin.Ben bunu yapamadığım için atlatamadım.
Ama hasta olmana rağmen bu kadar güzel şeyler yapıp etrafındakileri mutlu etmen çok ince bir davranış.Sanırım hasta da olsak mutfakta birşeylerle uğraşmak sevdiklerimizin gözlerinde bir parça mutluluk ışığı görmek bizlere en iyi bir ilaç ne dersin.
Bu arada bende dün akşam iş dönüşü çok güzel şeyler yaptım İlk defa Truff yaptım mesela gerçi bu akşam devam edeceğim çünkü 1 gece buzdolabında bekletmek istedim akşamı sabırsızlıkla bekliyorum daha gidip truff larımı son şekline koyacağım Sonra yine senin yaptığın damla çukulatalı muffinlerden yaptım ayy öyle güzel kabardılarki anlatamam ilkkez yaptığım için çok korktum açıkçası ya kabarmazsa diye ayrıca sevgili kocam o arada benden etimek tatlısı istedi bide onu yaptım.
Arkadaşlarıma vermek üzere muffin ve kurabiyelerden hediye paketleri hazırladım ama hiiiç yorulmadım güzel birşeyler yaptıkça sevinçten havalara uçtum resmen.
Sana çok teşekkür ederim böyle güzel bir site yaptığın için En yakınzamanda dimdik sapasağlam sağlıklı mutlu olursun inşallah.Tekrar çok çok geçmiş olsun .

Adsız dedi ki...

Ya burcu söylemeyi unuttum geçen günkü kurabiyelerim naptım biliyomusun ben birkısmını renkli yapmıştım ne olur ne olmaz diye hani royal icingi beceremezsem elimde hiç değilse renkli kurabiyeler olsun istedim ama hiiç merak etme royal icingle süsleyemediklerimide kurtardım onlarıda benmari çukulata eritip ona batırdım nasıl fikir ama e kimin öğrencileriyiz böyle pratik fikirler gelmese aklımıza naparım bilmem.
Ama gerçekten tadları çok güzel teşekkür ederim.Bir dahaki sefere inşallah yapabilirim royal icingi.

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,
Bu sabah kızımı okula gönderdikten sonra şöyle biraz internette dolanırken cevabınızı okudum. Biz küçük ama renkli bir aileyiz. Bir kedi, bir köpek, 4,5 yaşında komik bir çocuk, çok çalışan bir koca ve evin iç ve dış işleri bakanlığıyla ilgilenen ben.Akşamları koşuşturmaktan tabanları şişmiş, çoğunlukla kanepede yorgunluktan sızmış ama sahip oldukları için sürekli şükreden ve mutlu olan ben... 2 yıllığına geldiğimiz İstanbul'da 4 yıldan beri oturuyoruz. Çarşamba günü belli olduki en az 1 sene daha buradayız. Evleneli sekiz yıl oldu, evlendiğimiz günden beri bu üçüncü ikamet ettiğim ülke. Önce İngiltere, sonra USA şimdi Türkiye ama en uzun kendi ülkem... Bundan sonra neresi olur onu bilemiyoruz. Ayşen hanımın yazdıkları ve sizin cevabınızı okudum. Çok üzücü ve ürkütücü geldi. Korkmadım ama yeni yetişen çocuklarımız için endişelendim. Dünyanın başka yerlere gittiği bir zamanda bu kadar tutucu ve bu kadar sabit yaklaşımlar içinde olmak niye. Dünya insanı olmak diye bir şey var. Hümanizm diye bir şey var. Ben sekiz yıldır bir Amerikalıyla evliyim. aynı zamanda protestan bir hristiyanla. Protestanlar dinlerinde en şekilci olanlardır. Hani filmlerde görürüz sofrada yemeğe başlamadan dua ederler, işte. Evlenirken benim için ne din değişikliğinden söz edildi, ne adetlerine uymam için baskı. Kızımız olduğunda ismini iki isim olarak düşündük. Babaannemin adı olan ismi verdik ön adına Sara, ikincisi ise yine benim isteğimle kondu, Olivia...
Her gelenek ve göreneğimizi birlikte harmanlayarak yaşarız. Eşim tüm milli maçlarda Türkiye'lidir. Burada yaşadığmız süre içerisinde kaybettiğimiz aile büyüklerimizin mezarlarını ziyarete eşimle giderim, hatta kendi elleriyle çiçeklerle süsler topraklarını. Şekilci olmak, yapılanlara muhalefet olmak, hayata özellikle zor açılan pencerelerden bakmaya çalışmak yerine daha sevgi ve saygı dolu olmanın doğruluğuna inananlardanım. Eminim çoğunluğumuzda öyleyiz. Bakın böyle sıradan bir konu için kocaman bir köşeyi işgal etmek zorunda kaldım sabah sabah. Halbuki ben bazı pastacılık malzemelerini Yahoo kanalıyla kapınıza kadar getirtebileceğinizin bilgisi vermek için yazmaya başladım.
Akşam 7 de kızımın partisi ve gösterisi var. Çok heyecanlıyım, tuhaf bir şey. Her sene aynı heyecanı yaşıyorum.
Çok yazdım yine, sevgilerimle.
Deniz

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım çok geçmiş olsun. Yeni yılınızı kutlar sağlıklı günler dilerim. Biliyorum siz pastacısınız ama şöyle değişik bir şerbetli tarifiniz varsa onu da paylaşır mısınız?

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım geçmiş olsun. Rahatsızlığınıza üzüldüm:(
Siz Martha Stewart hayranı ben sizin :)) Ne olur dikkat edin kendinize. Size çok bayramlar görün inşallah :) ve güzel bir yıl geçirin diyorum. 2007 hepimize yeni hayaller, mutluluklar ve en önemlisi sağlık getirsin...

Adsız dedi ki...

İnanamıyorum.Ayşen hanımın yazdıklarına inanamıyorum.Şok olmuş vaziyetteyim ve söyleyecek bişey bulamıyorum.Sadece niye bu kadar herşeye kapalısınz onu merak ettim.İnsanlar küçücük şeylerdende mutlu olabilmeli,sizse olmamak için herşeyi iyice didikliyorsunuz.Bizim apartmanda sizin dediğiniz gibi başkalarıda var,bizlerdende var.Biz çok mutlu ve anlaşarak yaşıyoruz.Umarım bu karamsarlığınızı üzerinizden atarsınız.

Adsız dedi ki...

Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dileklerinizin gerceklesmesini dilerim. Sevgiler Sonia...

Adsız dedi ki...

Fatma, kurabiyeleri kurtarmana ve yaptığın muhteşem hediyelere senin adına çok sevindim :) eminim hepsi muhteşem olmuşlardır..

Sana ailenle ve sevdiklerinle birlikte çok güzel bir bayram ve yeni yıl diliyorum..Herşey sizleri mutlu edecek şekilde gelişir inşallah :)

Deniz, duygularını ve hayatını o kadar güzel yazmış ve paylaşmışın ki, duygularıma tercüman olmuşsun :)) Umarım diğer okuyucunun yorumunu sonradan görmemişsindir, çünkü biraz moralini bozabilirdi..o yüzden bende hemen sildim..

Bu akşam ki gösteride sonsuz başarılar dilerim :))) ve umarım bizi karşılayacak olan bu yeni yıl, gerçekten yeni bir yıl olur ve insanlar içlerinde daha az kötülük beslerler..
mutluluklar sizlerle olsun..

Rethan merhaba,
sizlerinde yeni yılınızı ve bayramınızı kutlarım :))
şerbetli tatlı biliyorum ama sizin bildiğiniz şeyler..kalburabastı,baklava vb. şeyler..çok değişik birşey bilmiyorum açıkcası..ama zamanla değişik birşeyler öğrenirsem, sizlerle paylaşırım :)

Derya, güzel dileklerin için çokkk teşekkür ederm :) Bu arada Martha Stewart yanında ben kimim ki..o bambaşka biri..
Deryacım, güzel kalbindeki tüm güzellikler yeni yılda seni bulsunlar ve hep hayatının her kareside seninle olsunlar..sevdiklerinle ve ailenle birlikte nice nice bayramlar geçirirsin inşallah :)))

Suzancığım, senin yeteri kadar moralin bozuk, lütfen başkalarının seni üzmesine izin verme..
ben seni tanıdım, çok iyi yürekli, çok farklı bir anneydin ve annesin..

Çocuklarınla, eşinle ve sevdiklerinle birlikte çok güzel, uzun, sağlıklı, başarılı güzel günler dilerim..

Sonia, güzel dileklerin için teşekkür ederim :) Tümü olmasa bile bir kısmı gereçekleşebilse , gerçekten herşey çok daha güzel olacak..

bende sana, ailene, sevdiklerine ve herkese çok çok güzel yepyeni bir yıl ve eski bayramlar tadında bir kurban bayramı dilerim..

ve değerli hanımefendi(adınızı Ayşen olarak belirtmiştiniz)
lütfen içinizdeki sevgisizliği, nefreti boş bir yaprak sayfasına yazarak rahatlayın..buradaki hiç kimse benim avukatım değildir..ama hiç kimseyide küçümseyip hakaret etmeye hakkınız yok..lütfen bir daha ne annem hakkında ne de her hangi bir okuyucum hakkında olumsuz cümleler, benim sayfama yazmayınız..beni sevmek zorunda değilsiniz, ama buradaki huzuru bozmayada hakkınız yok..
Bundan sonraki yorumlarınız silinecektir..

not:lütfen (Ayşen ) rumuzlu okuyucumuza bir yorum yazmalayalım. Sizlerden rica ediyorum..
Ben ona saygılı davrandım ama kendisi saygısızca geri döndü..bir daha huzurun kaçmasını ve hayatın daha da çirkinleşmesini istemiyorum..Herkesin yeteri kadar kendine ait sorunları var..

Bizim amacımız burada 5-6 dakika rahatlamak ve mutlu olmak..


Herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcu varya pastam nefis oldu teşekkürler herkese yapmasını tavsiye ederim arkadaşlarım bayıldılar en kısa zamanda şu kestaneliyi denicem herkese iyi yıllar iyi bayramlar sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Aslıcığım, Yağmur için hastayken yaptığım pastadanmı bahsediyorsun :) Güzel oldumu gerçekten :))) bende okuldan haber bekliyorum, malum tadına bakamadık..ama bol çikolata fıstık çok kötü olamaz diye düşünmüştüm :)

ellerine sağlık,afiyet olsun..

mutluluklar senin olsun..

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Hastayken bile pasta yapabiliyosunuz. Size ne denebilir ki. Annelik böyle bir şey sanırım. Ellerinize ve yüreğinize sağlık.Eminim yaptığınız en güzel pasta olmuştur.Bu arada geçmiş olsun.:)Pasta resimde çok yüksek görünüyo.İki adet pasta taban kullanınca dört kat mı oldu ben mi yanlış anladım? Çok hoşuma gitti de yüksek olması.Pofuduk pofuduk duruyo.

2007 nin öncelikle sağlık, mutluluk ve başarı,
sonrasında
tadına doyamayacağınız sohbetler,
demet demet umutlar,
kucak dolusu çiçekler,
sevdiklerinizle tatlı tatlı yiyeceğiniz kutularca çikolata:-)
sevgiyle bakan ve ümit veren, baktıkça yüreğinize mutluluk verecek bir çift göz
ve
mutlu telaşların olduğu günler getirmesini diliyorum...

Sevgi ve mutlulukla kalın...

Hayırlı bayramlar...:)

Adsız dedi ki...

sevgili burcu öncelikle geçmiş olsun diyorum sana inan bu mevsimde herkes hasta galiba bende 3-4 gündür yatıyorum burcucuğum kayseriyi merak etmene çok sevindim keşke gelebilsen buralara ailenle seni misafir etsek ailecek ne kadar mutlu oluruz inanki.pastırma sevmenede memnun oldum eğer istersen çok ciddi şekilde söylüyorum inanki göndereyim oraya mantıyıda bilirsin eminim ama istersen mantıda göndereyim sana.çok memnun olurum istersen.kayseri fotoları istemişin şu aralar dışarı çok soğuk çıkıp çekemedim.ama en kısa zamanda çekip gçnderirim yada eşimin arşivindeki fotolardan yollarım.bu arada pasta çok hoş duruyor tam çocukların seveceği tipten yani yağmurcuk bayılmıştır.banım de 6.5 ve 1 yaşında 2 kızım var.küçük olanın az önce farkettkki dişi çıkmış ay nasıl sevindim bak sana müjdeliyorum.canım benim yeni yılın ve bayramın sana ve ailene çok ama çook mutluluklar getirmesini diliyorum birde sana minik bir bebek getirmesini diliyorum olurmu??burcucuğum bu yazdıklarımı kardeşime yazar gibi içten ve samimi yazdım umarım inanıyorsundur her türlü isteğin tarafımdan sevinçle karşılanacaktır emin ol lütfen çok ama çook sevgileeerrr..

Adsız dedi ki...

sevgili burcu öncelikle geçmiş olsun diyorum sana inan bu mevsimde herkes hasta galiba bende 3-4 gündür yatıyorum burcucuğum kayseriyi merak etmene çok sevindim keşke gelebilsen buralara ailenle seni misafir etsek ailecek ne kadar mutlu oluruz inanki.pastırma sevmenede memnun oldum eğer istersen çok ciddi şekilde söylüyorum inanki göndereyim oraya mantıyıda bilirsin eminim ama istersen mantıda göndereyim sana.çok memnun olurum istersen.kayseri fotoları istemişin şu aralar dışarı çok soğuk çıkıp çekemedim.ama en kısa zamanda çekip gçnderirim yada eşimin arşivindeki fotolardan yollarım.bu arada pasta çok hoş duruyor tam çocukların seveceği tipten yani yağmurcuk bayılmıştır.banım de 6.5 ve 1 yaşında 2 kızım var.küçük olanın az önce farkettkki dişi çıkmış ay nasıl sevindim bak sana müjdeliyorum.canım benim yeni yılın ve bayramın sana ve ailene çok ama çook mutluluklar getirmesini diliyorum birde sana minik bir bebek getirmesini diliyorum olurmu??burcucuğum bu yazdıklarımı kardeşime yazar gibi içten ve samimi yazdım umarım inanıyorsundur her türlü isteğin tarafımdan sevinçle karşılanacaktır emin ol lütfen çok ama çook sevgileeerrr..

Adsız dedi ki...

ayy delimi ne 2 tane çıktı bak ne kadar içtenim değilmi dayanamıyor bilgisayar bile ben bir yazıyorum o 2 kere çıkarıyo:) bye..

Adsız dedi ki...

Burcucum hep söyledim yine söyleyeceğim; içinden taşan iyilikleri, güzellikleri yansıtıyorsun hep yaptıklarına, yazdıklarına. Yine sanat eseri gibi iki pastanın tarifini paylaşmışsın bizlerle, çok teşekkürler, ellerine sağlık..

İyi ki bir gün bloguna gelip "PASTACI" ile tanışmışım, iyi ki seni tanımışım, iyi ki varsın..

BAYRAMIN KUTLU OLSUN.
YENİ YILDA SAĞLIK, MUTLULUK VE HUZUR HEP SENİNLE OLSUN:)).

Sevgiler..
aslı

Adsız dedi ki...

Rica ederim Burcu ,ben de senin bayramını tebrik ederim ,sevdiklerinle nice mutlu sağlıklı bir yıl temenni ederim .
Senden çok güzel şeyler öğrendik ve öğrenmeye devam edeceğiz .. sevgiler

Adsız dedi ki...

merhabalar yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar yeni yılda her gününüzün bayram tadında olmasını temenni ederim sevgilerr damla


www.cedene.com

Adsız dedi ki...

burcucum bende hastayım 3 gündür ve çizim yapıyorum bu hastalıkla. sitene bile doğru düzgün uğrayamadım yeni yılda her isteğinin gerçekleşmesini diliyorum eşinle, kızınla sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice yıllar diliyorum bayramında kutlu olsun pastasevenlerle nice bayramlara inşallah herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar hiç ayrılmayalım inşallah:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu.öncelikle geçmiş olsun biran önce sağlığına kavuşmanı dilerim.Benimki geç bir kutlama oluyor ama bayramını ve yeni yılını kutlar gözlerinden öperim.Tüm sevdiklerinle sağlıklı,mutlu,huzurlu,başarılı yeni yıllar geçirmen dileğiyle.
İzmir'den Gül Göktuna

Adsız dedi ki...

Pastalar güzel