Cumartesi, Aralık 02, 2006

YAŞGÜNÜ PASTAM...
























Çocukken doğum günlerimizde ayrı bir heyecan ayrı bir neşe yaşardık. Şimdi çocuklarımıza yaptıklarımızı, o zamanlar anne ve babalarımız bize yaparlardı. İlkokul 5.sınıfta ki doğum günümü hala büyük bir heyecanla hatırlarım..
Bir ay önceden hazırlanmaya başlamıştık. Çünkü o zaman kıyafetlerimi beni büyüten Hikmet Teyzem kendi elleri ile dikerdi. Kumaşını ve modelini beğenirdik, o da bana dikerdi :) O zaman kadifeden yapılmış etek ve ceketten oluşan bir takım beğenmiştim. Teyzemde bana kırmızı renkte beğendiğim takımdan daha güzel etek ve ceketimi dikip yaş günüme yetiştirmişti. Sınıfımdan arkadaşlarım evimize davet edilirdi. Parti için börekler, kekler yapılır, pastam ise mutlaka çikolatalı ve vişneli yaptırılırdı..

O gün çok güzel geçerdi. Herkes masa başında toplanır , hep bir ağızdan "iyi ki doğdunnn Burcuuu, İyi kiii doğdunnnn Burcuuuu..." diye alkışlayarak bağırırlardı. Sonra pastam kesilir afiyetle mamaları yerdik :)

Sonra hediye faslı başlardı, arkadaşlarımın getirdiklerini büyük bir merak ve keyifle açardım. Annemin , babamın ve teyzemin hediyelerini ise en son açar , son noktayı da tamamlardım..

Şimdi o günlerden geriye sadece Annem kaldı. Babamı ben üniversite son sınıftayken kanserden kaybettik. Beni büyüten Hikmet teyzem ise şu an Narlıdere'de bir huzurevinde. Evde tedavisi mümkün olmadığı için ve İstanbul'u da sevmediği için Ege'de yaşamayı tercih ediyor. İki üç sene önce olsa beni mutlaka arar , doğum günümü kutlardı ama artık ben aradığımda bile beni hatırlayamıyor...

İnsanlar doğum günlerinde çok mutlu olur di mi? ben nedense dün çok hüzünlüydüm. Sabah uyandığımda kırmızı elbisem yoktu, evimize çağıracak sınıf arkadaşlarım yoktu. Babam yoktu, teyzem yoktu..

Ama Annem vardı, eşim vardı, kızım vardı, arkadaşlarım ve akrabalarım, ailem vardı. Bunun için şükrediyorum ama ister istemez o günleri çok özlüyorum. Bazen keşke hep çocuk kalsak, hiç büyümesek, o çocuksu neşemizle olaylara baksak, birbirimizi kırmasak, birbirimizi arasak, oyuncaklarımızı paylaşsak diyorum.

Doğum günü pastamı kendim yaptım. Bu sabah tek bir mum koyup üzerine üfledim. Mutfağımızda ki küçük masamızda kahvaltımızdan sonra pastamı kestim. Yaş günümün en güzel anlarıydı. Karşımda kızım, yanımda eşim vardı ve bu bana yetti.

Ama dünkü ve bugünkü aldığım güzel yorumlar ve gelen mesajlar için sizlerden çok teşekkür ederim. Hepiniz bana çok büyük bir pasta ve armağan verdiniz aslında,farkında değilsiniz :) İyi ki buradayım, iyi ki paylaşıyorum, iyi ki pasta yapıyorum :)


Yaş günü Pastamın Tarifi ;

Bugüne kadar yaptığım en lezzetli ve güzel pastalardan biri oldu. Kızım ve eşimle birlikte pastayı kestikten sonra 2-3 dilim yedik. Hem hafif hem de gerçekten çok lezzetliydi.( aslında kendim yaptım diye lezzetli diyormuşum gibi oldu ama gerçekten lezzetli oldu)

Bol çikolatalı ve yumuşak pasta severlere mutlaka bu pastadan denemelerini tavsiye ederim..

Gerekli Malzemeler ;

2 adet 20 cm'lik yuvarlak pasta kalıbı için ;

  • 6 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı sıvı vanilya + ve isteğe bağlı bir çorba kaşığı ameretto aroması
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı toz kakao
  • 400 gr bitter küvertur çikolata (benmaride eritilmiş)- 200 gr sütlü + 200 gr bitter kullandım
  • 5 çorba kaşığı yoğurt ( 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ile 3 çorba kaşığı normal yoğurdu karıştırdım)
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Kremalar;

  • pastanın içine sürmek için 1 paket creme ole (kakaolu) (veya hazır çikolatalı puding)
  • 500 ml soğuk süt
  • pastanın dışı için, 200 ml sıvı krema (bir küçük paket)
  • 250 gr bitter küvertur çikolata ( benmaride eritilmiş)

Pandispanyaları bir gün öncesinden pişirip sakladım. Pandispanyaları 2 ayrı 20 cm'lik kalıpta pişiriyoruz. Her birini ortalarından ikiye bölüp kullanıyoruz böylece pastamız 4 katlı ve yüksek oluyor.

Fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Kalıplarımızı yağlayıp hazırlayalım.



Yumurta, şeker , vanilyayı ve ameretto aromasını kremsi bir yapı alana kadar çırpalım. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyerek karıştıralım.
Yumurtalı karışıma sırasıyla eritilmiş çikolata, yağ ve yoğurdu katarak karıştıralım. Kuru malzemeleri de ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.

Karışımımızı ikiye bölüp yarısını bir kaba yarısını diğer kalıba döküp önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 50 dakika pişirelim.

Pandispanyalarımızı tezgahın üzerinde soğumaları için bekletelim. Soğuyan pandispanyalarımızı kalıplarından dikkatlice çıkarıp streç filmleyelim ve oda ısısında muhafaza edelim.

Ertesi gün, pandispanyalarımızı streç filmlerinden çıkartalım ve büyük tırtıklı bir bıçakla enlemesine ikiye bölelim. Böylece dört parça yuvarla kekimiz olacaktır.

Önce dış kremamızı hazırlayalım. Eritilmiş çikolatamızı soğuk kremanın içerisine döküp mikser ile sertleşinceye kadar çırpalım. Sertleştikten sonra buzdolabında bekletelim.

Crem ole'yi 500 ml soğuk süt ile çırparak hazırlayalım. Ve pandispanyamızın tüm katlarının arasına bol bol sürerek pastamızı oluşturalım. (puding ile yapacaksınız eğer paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlayalım.)

Pastamızın dışına buzdolabında beklettiğimiz kremamızı çıkartıp sürelim. Önce spatula ile tüm kremayı pastanın üzerine çevresine düzgünce sürelim. En son bir kaşık yardımı pastamızın üzerine şekiller verelim. Bunu, kaşığın tersini pastanın üzerine yer yer hafifçe dokundurup çekerek yapalım . Böylece dokunup çektiğimiz yerlerin kreması hafifçe size doğru gelecek ve öyle kalacaktır. Buda hoş bir görüntü oluşturacaktır.

Arzu ederseniz pastanızı canlı çiçekler ile veya inci şekerlemeleri ise süsleyebilirsiniz..

Servis yapmadan en az bir saat önce buzdolabından çıkartarak , oda ısısında bekletelim..

Herkese sevgilerimle...

66 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucum canımsın. İnsanın içinde hep biryerlerde bir eksiklik olur ama hayat herşeye rağmen yaşamaya değer güzellikte. Allah kızına, sana, annene, eşine ve tüm dostlarına uzun ömürler versin. Sağlıklı başarılı güzel günler nasip etsin. İyiki varsın diyorum. Sanal bile olsa sendeki sıcaklığı içimde hissedebiliyorum. Artık zamanla sen ve ailen sanki benim ailemden biriymişsiniz gibi oldunuz. Yaşadıklarınızın bir kısmıda olsa burdan takip ve merak içerisindeyim sürekli. Her yeni bir post için heyecanla bilgisayar başında bekler oldum. Azcık yazmasan hemen düşünüyorum acaba işi mi var yoksa şuan yazılarını hazırlıyo akşama mı yayınlar? gibi... İllaki pastalar kekler güzel mamalar yapman gerekmiyor Burcucum sen hep yaz... Seni çok seviyorum.

Adsız dedi ki...

yazını okurken gözlerim doldu.her yeni yaş eski güzelliklerden biraz daha uzaklaştığımı hatırlattığı için ben de son yıllarda doğumgünlerimde hüzün yaşıyorum.eskide de kalsa çocuklukta mutlu günler yaşadığın için şanslı hissetmelisin kendini.ayrıca şimdi yanında olanlarla hayatın tadını çıkarmaya bak.sevgiler

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Burcu. Özlediğin insanlar ve zaman dilimleri olduğu halde yanında sevdiğin insanların olması açısından aslında şanslı insanlar arasındasın. Yazını okurken bu geldi aklıma doğum gününü kutlarken bunu da yazmak istedim umarım ukalalık olarak düşünmezsin. Hayatta öyle zaman dilimleri yaşamamış veya yanında bir seveni olmayan nice insanlar var maalesef.

Hep sevdiklerinle birlikte nice güzel yıllar diliyorum sana :)

Adsız dedi ki...

Doğum gününüz kutlu olsun.Bende yazınızı okuyunca oldukça hüzünlendim.Üniversite son sınıftayım ve 1 ay önce babamı aynı hastalıktan dolayı kaybettim.Ama hayat devam ediyor bana en cok keyif veren şeylerden biri de sizin gibi mutfaga girmek bununla hayata tutunuyorum diyebilirim.
Umarım yeni yaşınız size çok güzel mutluluklar getirir.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,sana dogum günün için bir msj yazmıştım ama şimdi bu yazını okuyunca gözlerim doldu ve yine yazmak istedim,evet nedense doğumgnlerimiz gitgide daha hüzünlü oluyor şarkıdki gibi biz büyüyoruz ve dünya kirleniyor sanki ama bir yerlerde hep temiz kalan bir şeyler var eminim..senin gibi..eskimeyen arkadaşlıklarımız gibi..nice mutlu yıllara..

Adsız dedi ki...

ne güzel yazmışsın. geçmişi hatırlayabilmek, değerlerimizi anmak çok öenmlidir. bu özelliğini kaybetmediğin için tebrikler. Ve yeni yaşın tekrar kutlu olsun.öptüm:)

Adsız dedi ki...

Doğum günün tekrar kutlu olsun Burcu
Vallaha beni de ağlattın.Çok duygulu yazmışsın.Ben zaten çok sulugözüm.Ama belli ki içinden geldiği gibi yazmış sın.Ben de senin gibi bugün çok duygu yüklüyüm.Zira güzel kızım Selin'in doğum günü.Bu yaşananlar tekerrürden ibaret eskiden heyecanla bekledeiğimiz doğum günlerini artık çocuklara devr ettik. O yüzden artık onların mutluluğu
bizleri daha çok mutlu etmeli.Biz, bizi
çok mutlu eden şeklerden yani pastalardan söz edelim de moralimiz
düzelsin.Mutlu olalım.
Herşey gönlünce olsun.

Adsız dedi ki...

Doğum günün tekrar kutlu olsun Burcu
Vallaha beni de ağlattın.Çok duygulu yazmışsın.Ben zaten çok sulugözüm.Ama belli ki içinden geldiği gibi yazmış sın.Ben de senin gibi bugün çok duygu yüklüyüm.Zira güzel kızım Selin'in doğum günü.Bu yaşananlar tekerrürden ibaret eskiden heyecanla bekledeiğimiz doğum günlerini artık çocuklara devr ettik. O yüzden artık onların mutluluğu
bizleri daha çok mutlu etmeli.Biz, bizi
çok mutlu eden şeklerden yani pastalardan söz edelim de moralimiz
düzelsin.Mutlu olalım.
Herşey gönlünce olsun.

Adsız dedi ki...

Çok duygulandım;beni de çocukluğumun güzel anılarına götürdü söylediklein burcucuğum Sezen Aksu'nun "eskidendi"şarkısını hatırladım....

Adsız dedi ki...

burcu canımsınya okadar hüzünlendimki anlatamam.eskiye özlem hep vardır malesef .zaman geçtikçe yaş ilerledikçe o çocukluktaki güzellikler sanki kayboluyor . ama ne mutluku dünya tatlısı bir kızın hayatı paylaştığın bir eşin ve en önemlisi yeri asla dolmayan annen var.canım sana sevdiklerinle uzunnnnn seneler dilerim

Adsız dedi ki...

yazdıklarını okurken gözlerim doldu başınız sağolsun ne mutlu size başınızda babanız olmasada okumuş bu günlere gelmişsiniz nice yıllara iyi doğmuşsun ki bizde böyle güzel pastalara kavuştuk bugün doğum günün neşelen ama birazzzz kucak dolusu sevgiler yolluyoruz sana

Adsız dedi ki...

sen ağlama dayanamam.sanalda olsa artık diğer arkadaşlarım gibisin arkadaşlarımın üzülmesinide hiç istemem.ama hayat bu acısıyla tatlısıyla yaşamak zorundayız.aslolan yaşadığımız anın kıymetini bilmek ve sevdiklerimize sımsıkı sarılıp hayattayken değerini bilmek.bende doğum günümde bütüngün eşimi beklemiştim yemeğe çıkıcaktık.Ama kızım aniden hastalandı eşimlede doktorda buluşup hep beraber eve geldik.Annemin yaptığı patlıcan yemeğini yedikten sonra yatıp uyuyana kadar ağlamıştım.Ama şimdi düşünüyorumda keşke ağlamayıp sahip olduklarımın değerini bilseymişim.Sevgili burcu sende eşine kızına ve en önemlisi annene sımsıkı sarıl.sahip olduğumuz güzellikler için hepimiz allaha şükredelim ve sen ağlama benide ağlatma olurmu?

Adsız dedi ki...

canımm ya seni çok iyi anlıyorum o günler acılar ne kadar geçmişte kalsada insanın içinden aklından asla çıkmıyor en mutlu anında bile gözlerin dalıp gidiyor sanki geliceklermiş gibi..ama ben artık kesinlikle şuna inanıyorum hayatta yaşanan herşey bir kaç aşamalı bir sınavın basamakları ve basamak sonunda insan hayatta bilmesi gereken gerçeklerle karşı karşıya kalıyor ve her basamaktan biraz daha güçlü çıkıyor..ama eşin annen kızın akrabaların ve seni sevenlerin olması bu kadar başarılı olman bu kadar takdir alman hepimizin bu kadar kısa sürede sevgisini kazanman gerçekten mutlu olmanı ve kendinle gurur duymanı gerektiriyor.çok uzun süredir tanımasamda gerçekten çok güzel bi kalbe sahipsin bak ben buralardan anladımm...
sevgiler

Adsız dedi ki...

canımm ya seni çok iyi anlıyorum o günler acılar ne kadar geçmişte kalsada insanın içinden aklından asla çıkmıyor en mutlu anında bile gözlerin dalıp gidiyor sanki geliceklermiş gibi..ama ben artık kesinlikle şuna inanıyorum hayatta yaşanan herşey bir kaç aşamalı bir sınavın basamakları ve basamak sonunda insan hayatta bilmesi gereken gerçeklerle karşı karşıya kalıyor ve her basamaktan biraz daha güçlü çıkıyor..ama eşin annen kızın akrabaların ve seni sevenlerin olması bu kadar başarılı olman bu kadar takdir alman hepimizin bu kadar kısa sürede sevgisini kazanman gerçekten mutlu olmanı ve kendinle gurur duymanı gerektiriyor.çok uzun süredir tanımasamda gerçekten çok güzel bi kalbe sahipsin bak ben buralardan anladımm...
sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım Burcucum, yazdıkların ne güzel, ne duygu dolu olmuş..İçinin buruk olmasını anlıyorum ama bir de şöyle bak, düşündüğünde mutlu olduğun hatıralarla dolu çok güzel bir çocukluk yaşamışsın. Ve şimdi senin de dediğin gibi harika bir aileye, akrabalara, arkadaşlara sahipsin. Ayrıca benim gibi, seni görmemiş bile olsa çok seven, sendeki içtenliği hisseden blog arkadaşların da var.
Burcucum, sağlık, mutluluk dolu, hep sevdiklerinle birarada, sevinçle geçireceğin huzurlu bir ömür diliyorum sana. İyi ki doğmuşsun.. Sevgilerimle...
Aslı

Adsız dedi ki...

bizi biz yapan yaşadıklarımızdır

iyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar nekadar kuvvetli eserse,ağaçlar da okadar sağlam olur

güçlükler insanın ne olduğunu meydana çıkaran şeylerdir veeeeeeeeeeee

hayat oyunu iyi bir ele sahip olmak
değil kötü bir eli iyi oynamaktır

ve lütfen yüzünüzü güneşe dönün gölgeler arkanızda kalsın
(hayata yön veren öyküler kitabından sizin için seçtiklerim )

bu duyguları herkez yaşıyor yalnız değilsiniz sizde bizim güneşimizsiniz
sevgiler
aynur biçer

Adsız dedi ki...

Burcucum bu pazar sabahı yazdıklarını okurken epeyce bir duygulandım.Yüreğinin bembeyaz sayfalarını açmış ve bizlerle paylaşmışsın.O günlerden geriye sadece anneciğin kalmış olsa da , bu gün artık o kocaman yüreğine sığdırabileceğin yeni sevgilere sahipsin.Eşin kızın ve bizler gibi....Doğum gününü kutlarım,umarım bütün bir hayatın boyunca sevdiklerinle birlikte mutlu olursun.Çünkü bunu gerçekten hak eden pırıl pırıl bir yüreğin var.
Sevgiler
Özge

Adsız dedi ki...

Burcu, doğum günün kutlu olsun. Eşin ve kızınla birlikte mutlu ve sağlıklı bir ömür geçirmeni dilerim. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Herkes aynı duyguları yaşamış anlaşılan,ben hüzünlenmekle kalmadım ağladım.Hayat nekadar garip dimi hep en sevdiklerimizle imtihan olunuyoruz.Allah geride kalanlara sağlık ve hayırlı ömür versin.Sevdiklerinle nice güzel yaşlara...

Adsız dedi ki...

sevgili burcu, okurken gözyaşlarıma hakim olamadım.hem okudum hem ağladım. aynı yaşlarda aynı şeyleri bende yaşadım.birkaçgün sonra benimde doğum günüm ve aynı hisleri paylaşıyorum seninle.inşallah sevdiklerimizle sağlıklı ve mutlu bir ömür geçiririz.sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

pasta harika olmuş ellerinize sağlık gerçekten çok beceriklisiniz bende sitemi yeni açtım benide arkadaşlarınıza eklerseniz sevinirim sizin gibi ustalardan faydalanmak adına

Adsız dedi ki...

pasta harika olmuş ellerinize sağlık gerçekten çok beceriklisiniz bende sitemi yeni açtım benide arkadaşlarınıza eklerseniz sevinirim sizin gibi ustalardan faydalanmak adına

Adsız dedi ki...

pasta harika olmuş ellerinize sağlık gerçekten çok beceriklisiniz bende sitemi yeni açtım benide arkadaşlarınıza eklerseniz sevinirim sizin gibi ustalardan faydalanmak adına

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,benide ağlattın.Bende babamı bir sene önce kanserden kaybettim.Çok kötü günlerdi.......Ama iyiki çocuklarım var da oyalanıyorum,yoksa düşündükçe zaman çok zor geçiyor.Ne zaman babamın sevdiği bir şarkıyı duysam çok kötü oluyorum.Neyse amacım seni üzmek değil,sadece paylaşmak istedim.Bu arada renkli kurabiyelerin tarifini ne zaman yazacaksın?Sabırsızlıkla bekliyorum.........Sevgiler SUZAN

Adsız dedi ki...

Burcucum yazdıklarını gözlerim dola dola okudum. geçmişi hep büyük bir özlemle anıyoruz nedense. belki bir daha hiç geri gelmeyeceği için, belki de gerçekten çok güzel olduğu için. ama yine de şanslıyız, geçmişte hatırlanacak güzel anılarımız olduğu için. umarım bugün yaşadıklarımız da yarınlara güzel anılar oluşturur. bu arada pasta süpper görünüyor. bir de pastaci.net'te bir hareketlenme var, yoksa pasta siparişi mi devreye girecek? sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik. Seker hamuru tarifi ararken sitenize rastladim neredeyse tum sorularimin cevabini buldum. Yorum yazan arkadaslara da tesekkurler zira benim merak ettiklerimi zaten sormuslar. Belki daha once soruldu ama ben rastlamadim seker hamurunu nasil ve ne kadar sure saklayabiliyoruz. Malum elimiz yatkin degil birde cocuklar var tum islemleri ayni gun yetistiremiyoruz acaba tupperware lerde saklamak iyi olur mu. Hazirlar daha mi cok dayanir?

Adsız dedi ki...

Ben de doğum gününüzü kutlamak isterim. Yıllar geçiyor, çocukluğumuzdaki doğum günlerimizi bize kimse geri veremez, ama biz çocuklarımıza ve sevdiklerimize mutlu günlerimizi aktarabiliriz. Onların sevinici mutluluğumuzu artırır diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum, yeni yaşında şimdi olduğundan daha da mutlu olmanı diliyorum. Biz hayatta sevdiklerini kaybeden insanlar olarak, her zaman geride kalan sevdiklerimize tutunup mutlu olmayı becerebildik. Seni çok iyi anlıyorum canım.
Bende iyi ki sizleri tanıdım ve aranıza katıldım...
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Sanki daha dün,benim istediğim,yaptığım olmazsa ağladığım şeyleri,bugün benim çocuklarım istiyor,yapıyor...Ne mutluki bizlere,öyle güzel bir çocukluk yaşamışız ki dönüp baktığımızda mutlu oluyoruz..Hüzünlensekte....
Benim de,çocukluğum da,hep benimle olan,başımı göğsüne koyduğum,gözümü kapadığım da kokusunu sanki şuan bile hissettiğim,ağzından tatlı tatlı hikayeler dinlediğim sevdiklerim yok artık hayatta..Ama Allah şuan yanımızdakilerden ayırmasın..
Gözümdeki yaşlardan yazdıklarımı bile okuyamıyorum..
Sevgiyle kal Burcucum..

Adsız dedi ki...

İÇİM BURULDU... BENDE VE DİĞERLERİ DE AYNI DUYGU KUYUSUNA ARADA BİR DÜŞÜP DURUYORUZ. AMA SONRADAN YENİDEN KAZANILMIŞ SEVGİLER EL VERİP ÇIKIVERİYORSUN O KUYUDAN.HATIRLANMAK İNAN BU DÜNYADA OLAMASANDA EN GÜZEL ŞEY...ÜZÜLME BUGÜN YENİ BİR GÜN ve YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM... ÖMÜRLÜ OL, MUTLU OL, SAĞLIKLI OL, SEVDİKLERİN YANINDA, YANINDA OLAMAYANLARDA EN GÜZEL ANILARLA YANINDA KALSIN. SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

dogumun günün kutlu olsun.cok şükürki cici bir kızın,bir eşin ve annen var.Allah onları yanından eksik etmesin.nice yıllara..

Adsız dedi ki...

Yazdıklarınızla hepimizi ağlatmışsınız.Hayat zorlu bir yol ve inanın ki bu yolda yalnız değilsiniz.Hepimiz bu zorlu sınavlardan istemesekte geçiyoruz. Belki de bunlar sayesinde daha güçlü,sevdiklerine daha bağlı kişiler oluyoruz.Allah'ım sevdiklerinizi size,sizi de onlara bağışlasın.Mutlu bir ömür sizin olsun.


Sevgilerle....

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cum,
Öncelikle doğum günü kutlayıp sağlıklı nice nice güzel yaşlara tüm sevdiklerinle..Allah mutluluğunuzu daim etsin,sevdiklerinle çookkkk uzun yıllar süren ebediliğin olsun..
Aslında doğum günleri çok güzel günlerdir değilmi??Fakat senin eskiyi hatırlaman ve bizlerle paylaşmaktan kaçınmayıp sevgiyle paylaşman beni öyle çok duygulandırdı ki sana anlatamam..
Şu anda gözlerimden damlalar yuvarlanmaya başladı bile..
İnsan hayatında ki bir takım şeyleri yaşadıktan sonra geçmişine daha sıkı bağlanıyor..Hayat bu çok şeyler öğretiyor hepimize bazen güzel bazen de buruk..
Allah seni sevenlerine,onlarıda sana bağışlasın.
Pastan herzaman ki gibi muhteşem olmuş,afiyetler olsun..

Sevgin bol olsun canım..Sevgili Teyzen ise ayrı hüzün oldu benim için sorma be canım..Offf offf neden yaşamın bu tarafı acımasız anlamıyorum..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,

Ne kadar doğru, keşke gerçekten çocuk kalsak.Ama elde değil büyüyor insan.Yitirdiklerin de oluyor , hayatına yeni kattıkların da..Sana hayatının geri kalanında herşey için güzellikler dilerim.Tekrar nice senelere !!!
Sevgilerimle,
Müge

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,
Doğum gününüzü kutlarım. İnsan sevdiklerini çok özlüyor. Her mutlu anda yanlarında olsun istiyor. Ama hepimize biçilmiş bir ömür var ve bunu bir saniye aşmak mümkün değil. Allah sevdiklerinize ve size uzun ömür versin inşallah.
Beliki bu hüzünlü anı dağıtacağım ama size bir sorum olacaktı. Şeker hamuru ile ilgili. Önümüzdeki haftasonu misafirim gelecekti. Bebeklerinin 1. doğum günü yaklaştığı için süpriz bir pasta yapmayı planlıyordum. Şeker hamuru kullanacaktım ve hamuru bu haftasonu hazırladım ama bir sonraki hafta gelebilecekler. Ben bu hamuru atmalı mıyım? Dolapta saklasam sertleşir diye düşünüyorum. Figürleri yapsam nerde nasıl saklamam lazım bilemiyorum. Sertleşmelerinide istemiyorm.
İlginize teşekkür ederim, elleriniz dert görmesin.

Adsız dedi ki...

merhaba
dogum gununuz kutlu olsun.epeydir sitenizi takip ediyorum ki.Sizden ricam güzel bi yılbaşı pastası tarifi vermeniz.bizlrin evde kolay yapabilecegi.ve garantili.sevgiyle deniz toker.

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım mutlu yıllaar
Ömür boyu sediklerinizle mutlu ve sağlıklı olmanızı dilerim.Ben şu an için konuyla alakalı olmayan ama genelde Ankara da yaşayanlar için gerçekten önemli bir not iletmek istiyorum.Ankara da BASATDER(Başkent Aşçılar ve Turizmciler Derneği)adında bir yer var.Burada dünya ,osmanlı ve Türk mutfağı yemekleri,tatlı ve pastacılık,çikolata ve ekmek yapımı konularında kurslar yapıyorlar.Olay bir dernek tarafından gerçekleştirilince ticari amaç az ama gerçekten öğretmek,yaymal amacı fazla bir durum mevzu bahis olmuş.Biz arkadaşlarla kendi grubumuzu (8 kişilik) kurarak başladık.Çok sıcak,samimi ve güzel bir ortam.Konusunda uzman Ankara daki otellerin veya ünlü restoranların şef aşçıları ders veriyor.Üstelik 16 saatlik eğitimin ücreti 200 YTL(Kendi grubunu oluşturunca %10 luk indirim yapıyorlar)bence harika bir yer İlgilenen arkadaşların değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.
Tel:4365141
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu hn benide ağlattınız ben babamı kaybedeli henüz bir yıl olmadı hemde sapasağlam dağ gibi biriydi babam evde yatağının başucunda kalp krizi geçirdi gizli kalp dediler inanamadım inanırmısınız hala bekliyorum babamı heleki nikah günü babam olmadan o evden gelin olarak çıkmak çok ağrıma gitmişti o gün ağlamadım çünkü annemi ve kardeşlerimi üzmeye hakkım yoktu ama kendi evimde eşime sarılarak ağlıyorum her gece çünkü babamı çok seviyorum herşeyimdi.Sizinde dediğiniz gibi KEŞKE hiç büyümeseydim ozaman babam yanımda olurdu ve ben onun hiç büyümeyen bebeği olurdum.

Adsız dedi ki...

Yeni yaşın hayırlı olsun canım...Allah sevdiklerinle beraber sapğlık ve huzur dolu bir ömür versin ....

Ellerine sağlık bu pasta da diğer emeklerin gibi süper güzel görünüyor.

Selam ve sevgilerr...

Adsız dedi ki...

Öncelikle herkese ,bana destek olduğunuz,moralimi düzeltmeye çalıştığınız ve önümdeki değerlere daha sıkı sıkı sarılmam gerektiğini vurguladığınız için çok çok çokkkk teşekkür ederim.. Bu yazıyı yazdığım günden beri gelen yorumları tek tek irdeleyerek okuyup kafamın içindeki bazı şekilleri değiştirmeye çalıştım..Bu çok kolay birşey değildi ama buradaki değerli insanların görüşleri benim için çok önemliydi..ve iki gündür yazılanları, okuduklarımı, yorumları,hediyeleri ve hayatı düşünüp duruyorum..ister istemez geçmişi ,babamı,teyzemi,kırmızı elbisemi,çocukluk günlerimi ve daha bir çok şey düşünüyorum ve özlüyorum.ama başımı kaldırıp etrafıma bakındığımda yalnız olmadığımı, benim gibi birçok insanın geçmişini , sevdiklerini özlediklerini, kızımı, eşimi, annemi ,ailemi ve sevdiklerimin varlığını görüyorum..Bize verilenler için şükrediyorum..önümdeki günleri daha da güzelleştirecek ve insanlar ile daha çok neleri nasıl paylaşabilirim diye düşünmeye başlıyorum..en başta bu blogu oluşturduğum için o kadar çok mutluyum ki..bu kadar güzel ve değerli insanı nasıl bulabilir, nasıl paylaşım içerisinde olabilirdim bilmiyorum..Burada olmak, sizlerin klavyenin diğer ucunda olduğunuzu bilmek çok güzel..menfaatiz, çıkarsız, güzel duyguları paylaşmak gerçekten çok değerli..benim için oluşan bu atmosfer ,maddi değerlerden çok daha önemli..

çok uzattığımın farkındayım ama insan her zaman mutlu bir ruh modunda olamıyor..bu dönem biraz moralim bozuktu..ama yavaş yavaş kendimi toparlıyorum..
daha yılbaşı hazırlığı, renkli kurabiyeler ve yılbaşı pastası yapacağız :))

şimdi sorulan bazı soralara cevap yazmak istiyorum ..

Adsız dedi ki...

Tülaycım, bende seni seviyorum canım :)

Seda,her sözünüz kulağıma küpe..

Naile, kesinlikle çok haklısın, asla ukalalık olarak düşünemem yazdıklarını..

Mine,ben son sınıfta mezuniyetime 1-2 ay kala babamı kaybetmiştim. ama o sene mezun oldum ve hatta master'ı bile kazanabilmiştim..eminim sen daha da başarılı olabilirsin canım..

Süheyla, evet büyüyoruz..doğanın kuralı..ama eskimeyen şeylerin olduğunu bilmek bizi güçlendiriyor :) senin gibi..

Aslıcığım, birkaç gündür dalgınım, ama sana yorum yazacaktım..seni blogunda gördüm..bayıldımmmm..tam hayalimdeki gibisin :)) İstanbula bekliyorum :)


Najda'cığım,güzel kızının yeni yaşı kutlu olsunnnn!!! demek oda yay burcu :)oda ileride sana güzel pastalar yapar umarım..
bu arada bende inanılmaz sulu gözlüğümdür..bu özelliğim iyimi kötümü karar veremedim.. ama elimde değil, bazen sulu gözlülüğüm yüzünden bunalıma bile girebiliyorum..ne olucak benim bu halim :)


Lisya, o şarkıyı çok severim..bak şimdi onu indirip dinlemeliyim :) - şimdi dinledim :)ama İstanbul Hatırası herzaman favorim..


Melisa, sağol canım..küpelerim giderek artıyor :)

Dileks, güzel sözleriniz her zaman moralimi düzeltiyor..çok teşekür ederim..

Filiz, ben artık sanallıyı aştım gibi hissediyorum kendimi :) buradaki herkese arkadaşım gibi hatta sokakta görüp tanıyacağım gibi hissediyorum :)
umarım birgün olur..
o günkü duygularını anlayabiliyorum, herkese olur harhalde..ama sonradan ağlamamız geçince ne kadar gereksiz ağladığımızı görürüz değilmi :)

Seher,senin yorumunu en az 6-7 defa okudum sanırım..yazdıkların gerçekten çok değerli..arada moralim bozulduğunda tekrar bu sayfayı açıp okuyorum..harikasınız..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu geçmiş doğum günün kutlu olsun. Benimde 2 Aralıktı :) Ama bende nedense içimde bir hüzün kutladım doğum günümü. Üstelik annem babam sağ eşim çocuklarım yanımda. Ama artık yaşımızın ilerliyor olması ve çocukluğumuzda aldığımız zevki artık alamıyor oluşumuz sanırım bizi üzen. Benimde bir blogum var. www.benimblog.com/calisananneolmak
beklerim :)
Tekrar doğum günün yeni yaşın kutlu olsun.

Adsız dedi ki...

Aslıcığım,
Ayrıca benim gibi, seni görmemiş bile olsa çok seven, sendeki içtenliği hisseden blog arkadaşların da var.bu cümlelerin beni gerçekten çok onure etti..çok teşekkür ederim..iyi ki varsın..

Aynur, güneş olmak gerçekten çok uzun yol ve erdem gerektiren zorlu bir süreç..ben daha o sürecin başındayım belki de daha başlayamamışımdır yola..ama seçiciliğin ve değer verip benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim..

Özge , bence o pırıl pırıl yüreğe sen sahipsin..eğer sahip olmasaydın böyle içten cümleler yazamazdın..
çok çok teşekkürler..


Ebru, teşekkür ederim :)


Fatma, ben yeteri kadar ağlıyorum, ne olur siz ağlamayın..ya da göz yaşlarınız mutluluktan gelsin..

Hülya, doğum günün kutlu olsunnnn !!!!
lütfen benim ruh halime bürünme, çevrendekileri üzmek sonradan insanı daha da üzüyor..


Güliz, yeni blogun hayırlı olsun..tabiiki eklerim :)

Suzan, kız çocukları için babaların yeri ayrı oluyor galiba..ben babamı 6 senedir her gün çok özlüyorum..en kötüsüde vedalaşamamaktı..
neyse daha fazla gözyaşı istemiyorum..

renkli kurabiyeler, yakında farklı bir versiyon ile gelecek :)

Gülriz, sen iç dünyası çok zengin olan farklı bir insansın..senden o slaytı aldığımdan bile hala inanamıyorum..böyle güzel insanlar varmı yoksa aklımın bana bir oyunumu diye..iyi ki varsın, iyi ki karşılaşmışız..
bu arada mailin tam 8 defa geldi:) söz hemen cevap yazacağım..
ve sitem sipariş amaçlı değilde daha çok kendimi tanıtım amaçlı hazırladım..
ama üzerinde biraz daha çalışmam lazım..biraz yeni kullandığım dreamwear'de zorlanıyorum..

Gülsüm merhaba,
açkcası evde hazırlanan şeker hamurları çok uzun süre saklamaya elverişli değiller..hazırladıktan sonra 2-3 gün hiç hava almayacak şekilde iyice ağzını bağlayıp saklarsan biraz dayanabiliyor..ama buzdolabını tavsiye etmem..ben her yolu denedim..en iyisi oda ısısında en fazla 2 saklayabilmek..
hazırları daha uzun ömürlü oluyor..hatta hazırlarının ağzını açmadığın sürece 1 yıl bile dayanabiliyor..

Nilüfer, tabiiki çocuklarımızın mutluluğu herşeyin üzerinde..zaten tüm çabam bunun için..

Hülyacım, yazdıkların çok güzel..tekrar hşgeldin diyorummm :))

Kübracım, aslında amacım kimseyi ağlatmak değildi..sadece paylaşmak istemiştim..ama paylaşmak bana iyi geldi umarım sizlerede iyi gelmiştir.

Feyza, çok haklısın..Allah onları yanımdan eksik etmesin..Alah hiç kimseyi sevgisiz bırakmasın..

Elif, istemesemde biraz ağplattım galiba..güzel dileğin için çok teşekkür ediyorum.."Allah'ım sevdiklerinizi size,sizi de onlara bağışlasın.Mutlu bir ömür sizin olsun."
bu güzel dileğin binbir defa fazlasını ben hepinize diliyorum..

Gülcüğüm, senide üzmüşüm istemeden..
ama hepimizin hayatının bir bölümünde bu tip yaşanmışlıklar yer alıyor..aslında gerçekten şanslıyız galiba..

Müge, fiziksel ve beyinsel olarak büyüsemde, ruhsal olarak çocuk kalmayı tercih ediyorum..büyümek istemiyorum..

Gül, yukarıda da Gülsüm'e yazdığı gibi o kadar hamur dayanmayabilir..bence sen elindeki hamurla figürler hazırla..ve onları oda ısısında muhafaza et..ben tupperware'lerin içerisinde saklıyorum..
bu arada arkadaşının bebeğinin yeni yaşını kutlarım :) sende çok nazik bir arkadaşmışsın :))

Deniz merhaha,
yılbaşı pastası muhakkak yaparım :) geçen sene çok güzel bir kütük pasta yapmıştım..bu sene ona benzer bir pasta yapmayı planlıyorum..

Elif, verdiğin haber için çok teşekkür ederiz..
ben bu bilgiyi en kısa sürede duyuracağım..
keşke İstanbul'da da dernekler bu tip kurslar düzenlese , hemen koşardım..

Fatmacığım,
ağlamayacağım diye kendime söz vermiştim ama nerdeee..
Babanın acısını bende anlıyorum..benimde babam düğünümü, mezuniyetmi, kızımı vs. görmedi..ama ben her ne olursa olsun onu hep yanımda hissediyorum..sanki evde içeride oturuyor, televizyon seyrediyor gibi geliyor bana..sanırım beynimiz ve kalbimiz bazı şeyleri kabul etmiyor..ve ben babamla yaşıyor gibi hissediyorum..
ama bu beni mutlu ediyor..zamanlada daha gerçekci olacağıma ve babamın kalbimde yaşadağına inanacağım :) şu an ancak kendimi böyle teselli edebiliyorum..

serinmavi, eksik olma canım..çok teşekkür ederim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu geçmiş doğum günün kutlu olsun. Benimde 2 Aralıktı :) Ama bende nedense içimde bir hüzün kutladım doğum günümü. Üstelik annem babam sağ eşim çocuklarım yanımda. Ama artık yaşımızın ilerliyor olması ve çocukluğumuzda aldığımız zevki artık alamıyor oluşumuz sanırım bizi üzen. Benimde bir blogum var. www.benimblog.com/calisananneolmak
beklerim :)
Tekrar doğum günün yeni yaşın kutlu olsun.

Adsız dedi ki...

Burcucum kusura bakma sekizinci kez gelen mail için :) outlookda bir sorun vardı. insanlar gönderdiğim mailleri alamadilar bir gun. ben de onun üzerine tekrar gönderdim ama ondan sonra o mailler 5-10 sefer gitmiş, hem de farklı tarih ve saatlerde. bugün halloldu problem, ben de herkese tek tek özür maili yazdim, senden de çok özür diliyorum. kusura bakma nolur :)

Adsız dedi ki...

burcu abla dogum gunu en icten dileklerimle tebrik ederim hersey gonlunuzce olsun ya sizin sayfaniza her ugrayisimda istahim kabariyor artik bende bi sayfa yapmaliyim diyorum...kiskandim dogrusu..hayirli omurler..bu ara da bu ilk yorumum resmlere bakmaktan her seferinde yorum yazmayi unutuyorum

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,yazdıgın bu kadar güzel satırlardan ve yukarıdaki bu kadar duygulu yorumlardan sonra pasta hakkında birşey sormak çok kötü ama o kadar muhteşem bir pasta ki!Üstelik cuma akşamı benim söz kesimim var ve dün siteye ''kesin Burcudan bir tarif bulurum'' diyerek girmişken bu pastayı yaptıgını gördüm,muhteşem görünüyor.Cuma günü için çok heyecanlıyım bu pastayı yapmayı düşünüyorum,acaba içine ameretto aroması yerine badem likörü koysam olur mu? bir de senin yaratıcı-orjinal fikirlerine hayranım,bu pasta ve yanına meyveli tart yapayım diyorum,annem de peynirli börek yapacak,ne dersin iyi mi menü,bana önerebileceğin özel birşeyler olabilir mi? (not:sanırım bir Ebru daha var,o nedenle artık ''bankacı Ebru'' diye yazacağım :) )

Adsız dedi ki...

Çalışan anne merhaba,
isminizi bilemediğim için size nick'iniz ile hitap ettim kusuruma bakmayın..
demek aynı zamanlarda doğmuşuz :) İkimiz yay burcuyuz..
doğum gününüz kutlu olsun !!!!bütün mutluluklar ve sevgiler sizlerin olsun..
güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim..

Gülriz, tamam canım sorun değil:) isterse 80 tane gelsin farketmez :)

Hanife'ciğim, çok şekersin :)
sende kendine bir blog oluşturabilirsin canım..bizde sein bol bol ziyaret ederiz..

Ebru merhaba,

Hayırlı olsun :) Cuma akşamı için eminim çok heyecanlısındır..umarım herşey çok güzel geçer ve en kısa zamanda evlenebilirsiniz :)
ve ömür boyu sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamanızı dilerim..
pastanın içine tabiiki badem likörü koyabilirsin..zaten aynı şeyler..eminim çok güzel yapacaksındır..
çikolatalı pastanın yanına meyveli tart ve peynirli örek..mutheşem..birde yanına salata tarzı birşey daha yaparsanız daha dengeli ve lezzetli bir menü olur..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Doğum gününü kutlarım canım.
Yaşlı bir nine olduğundada bizleri pastalarından mahrum etmezsin.
Her şeyin en güzeli seninle oldun.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Doğum gününü kutlarım canım.
Yaşlı bir nine olduğundada bizleri pastalarından mahrum etmezsin.
Her şeyin en güzeli seninle oldun.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, doğum günün kutlu olsun. Sevdiklerinle çookk uzun yıllar birlikte nice doğum günleri kutlaman dileğiyle, herşey gönlünce olsun.
Sevgi ile

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım merhaba,
Bu sitedeki herşey çok güzell.İnanın sitenize girip bakınca acayip mutlu olutorum. O pastaları çikolataları görünce insanın içi açılıyor. Dünkü sorularıma cavaplarınız için teşekkür ederim. Bir şey daha sormak istiyordum. (Gerçi dünya kadar sorum var da :P)Ben Tahtakale'deki Nüans'tan bir beyaz bir de siyah kuvertür aldım. Siyahta sorun yok da beyaz çikolatayı bir türlü eritemiyorum. Hemen yanmış gibi oluyor,topaklanıyor.Acaba yanlış bişey mi yapıyorum? Benmari, mikrodalga fırın ikisini de denedim ama olmadı.Nasıl eritmem gerekiyor acaba. Şimdiden teşekkür ederim. Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Nermin ve Tülin ,
güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim..iyi ki varsınız..

Didi, rica ederim :)
Beyaz çikolatayı eritmek için birde şöyle dene;
bir kapta suyu kaynat, kaynadıktan sonra ateşten al ve hemen üzerine küçük küçük kestiğimiz beyaz çikolataları ısıya dayanıklı bir kabın içinde buharın üzerine yerleştir..devamlı spatula ile karıştırarak buharın üzerinde erit.
sonucunu bekliyorum..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

sanal olmayan gerçek arkadaş burcu.Oğlumdan dolayı seni çok rahatsız ettim ama sormak istediğim bişey var.Yerli malı haftası için öğretmenimiz mozaik pasta istemiş ben daha gösterişli bişey yapmak istiyorum.Diğer pasta tariflerinin hepsine baktım.Bu pastandan yapmaya karar verdim.Acaba üstünü şeker hamuruyla kaplayabilirmiyim sence nasıl olur.Üzerinde ay ve yıldız koymayı düşünüyorum.Yoksa bu haliyle dahamı hoşlarına gider.Okuldaki çocuklara mama yapma konusunda sen benden daha tecrübelisin.Birde bu pasta kaç kişilik benim yirmi kişilik kadar yapmam gerekiyor.Umarım en kısa zamanda cevaplarsın oğlumu mahçup etmek istemiyorum.Yardımların için çok teşekkür ederim.Umarım siteni takip edenlerle bir buluşma ayarlarsınız. seni görüp yüzyüze tanışmayı çok isterim. Şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Birde şeker hamurunu hazır alırsam ne kadar dayanır.Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Filizciğim merhaba,

bu pasta 20 kişiye yetiyor..özellikle çocuklara tam yeter..üzerini tabiiki şeker hamuru ile kaplayabilirsin..çokta güzel olur..
hazır şeker hamurları ağzı sıkı sıkı kapalı, buzdolabına koymadan 1 ay kadar dayanıyor..hatta hiç ağzını açmadan saklarsan üzerindeki son kulanma tarihine kadar dayanır..serin ve kuru bir ortamda saklaman gerekiyor..

ama benim fikrimi soracak olursan, yerli malı haftasına şeker hamurlu pasta pek uygun olmayabilir..çünkü şeker hamurunun özü sonuçta Amerikan..
istersen mozaik pastayı farklı bir sunumla hazırla..mesela yuvarlak bir kalıpta pasta görünümünde hazırla..üzerini çikolata ganaş ile kapla..plastik çikolatadan güller yapıp süsleyebilirsin..değişik olur..
bu arada bende yüzyüze tanışmayı çok isterim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcum sanada merhaba,
sen ne şeker ne sıcak ne düşünceli bi kızsın.soruma hemen cevap yazmanın beni
ne kadar mutlu ettiğini anlatamam.Bana ve sana soru soran herkese bu kadar detaylı youmlar yazman inanılmaz.Hiç tanımadığın biri için birşeyler düşünüp fikir veriyorsun yani benim için karşılıksız birşey yapıyorsun.İnan ben seni çok sevdim.Bugün çaya gelen arkadaşlarımada senden bahsettim.Hepsi siteni ziyaret edecekler.Bu arada pasta konusundaki tavsiyelerini aynen uygulayıp sonucu bildiricem.İnşallah tanışırız tanışmasakta bir yer açtığında bulaşıkları yıkamak için kimseyi arama olurmu:))) Ben hepsini hallederim.Belki gözüne girer terfi edip imalata falanda geçerim.Nasıl güzel hayal kurdum ama.Umarım senin hayalin en kısa zamanda gerçek olur.
Hoşçakal hep böyle kal. Sevgiyle..

Adsız dedi ki...

harıka görunumlu pastalar bende gıda teknısyenıyım pastalara iilgim buyuk doğrusu tatı kadar göruntu buyuk önem tasıyor bu bı sanattan baskası degıl sevgıler..:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Doğum gününü kutlarım.Ben de eşimin doğum günü için yapmak istiyorum.Patanın tamamını bir gün önceden yaparsam, dolapta mı saklamam gerekir? Bir de üst kremasını 1 saat önce (kesmeden)falan yaparsam nasıl olur? Yani üst kremasını sürdükten sonra dolapta ne kadar beklemesi gerekir.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bir sorum daha olacak. Pastanın dışı için kullanılan çikolata bitter mi? Sütlü ve bitter karışık kullanılırsa nasıl olur?
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Filizciğim, nedense cevap yazmakta zorlandım :) içimden gelen birşey ve karşımdaki mutlu olunca bende mutlu oluyorum..sanırım karşılık olarak, karşımdakinin mutluluğunu bekliyorum..ama bu inan hiç kolay değil..insan çabuk kızıp çabuk nefret edebiliyorlar ama sevmeleri zaman alıyor..

Gülşen, kendim için çok övünmeyi sevmem ama ben biraz sanata aşığım..belki o ruhu taşıyamasamda , taşayanlara hayranlık duyuyorum..

Günay, birgün önce pastanı hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsin..ama buzdolabında bekletirken bile ağzı kapalı bir fanusun içerisinde saklamaya dikkat et..
Pastanın dışını ister sadece bitter ile istersende sütlüyü ve bitteri karıştırıp yapabilirsin..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

selam pastaci...
haftasonu temel pasta tarifini yaparak bir pasta hazirladim. ama pandispanyasi; herseyi harfiyen uygulamama ragmen brownie gibi sert bir hamur oldu ve islatmadigimdan sanirim pastayi ikram icin kestigimde katlar tek tek ayrilip dagildi. birbirini tutmamisti. acaba pandispanya sekerli su yada sutle isletilmadigindan mi boyle oldu yoksa baska bir sebebi olabilir mi? tskler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Her gün sitene uğramadan edemeyenlerdenim. Dün ilk pastamı yaptım. Kakaolu bir pandispanya ve arasına muzlu vaniyalı krema hazırladım. İkisinin de tadı harika oldu. Ama dışını kapladığım ganajı oğlum bitter çikolata olduğu için beğenmedi. Dikkat ettim, genelde tüm pasta tariflerinde bitter kullanılıyor. Sütlü küvertürün çok sık kullanılmamasının bir sebebi var mı? Bitter-sütlü karışık yapmak ya da bitteri nasıl tatlandırmak doğru olur? Cevap yazarsan çok memnun olurum. Sevgi ve selamlarımla. ÜLKER

Adsız dedi ki...

merhaba
pastanız çok güzel görünüyor fakat yapmaya çalıştım ve yapamdım.ben ülker bitter çikolata ile yaptım ve krema sizinki gibi bir hal almadı,kremayı dolaba bekletmek için koydum ve çok sertleşti.
üst kremanın yapılışında bir püf noktası varmı?
sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanim.. sitenizi bu hafta gordum.. kizim icin dogum gunu pastalari ararken rasladim.. emeginiz ve paylastiklariniz super.. dogum gunu pastanizi kizim icin yaptim herkes bayildi.. tesekkurler :)

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanim.. sitenizi bu hafta gordum.. kizim icin dogum gunu pastalari ararken rasladim.. emeginiz ve paylastiklariniz super.. dogum gunu pastanizi kizim icin yaptim herkes bayildi.. tesekkurler :)