Çarşamba, Aralık 06, 2006

YILBAŞI KURABİYELERİ -2































Aralık ayının sonu neşe dolu ! Hem Kurban Bayramı hem de yılbaşı aynı güne denk geliyor..Çifte bayram var :) ben oldum olası hem bayramlarımızı hem de yılbaşı günlerini çok sevmişimdir..Bayram içinde hazırlanırım, yılbaşı içinde..Yılbaşı yeni bir yıl, yeni bir umut, yeni bir kapı açılışı gibidir bizler için ve bahaneyle bende çocuklaşmayı çok severim. Yeniyıl için yapılan süslemelerden, ağaçlardan, hediyelerden,kartlardan ve bunun gibi birçok şeyden zevk alırım. Bu çocukluğumdan gelen bir duygu.Çocukken teyzemde annemde bana yılbaşı ile ilgili süslemeler ve sokak satıcılarının sattığı yılbaşı dallarından alırlar ve bir kavanoza koyup süslememe izin verirlerdi..bende gönlümce süslerdim ve muhakkak altına hediye koymalarını isterdim.. Belki Türk geleneklerinde pek yeri yoktur ama dediğim gibi çocukluğumdan gelen bir sevgi ..ve her yılbaşı bahanesiyle evimizi biraz süslerim.. sanki çocukluk günlerime geri döner gibi..

Kurabiyelerden bahsetmeden önce ,İzmir ve Ankara ile ilgili bazı haberler vermek istiyorum. Bu ay ki Lezzet dergisinde diğer iki büyük ilimizdeki kurslar hakkında bilgi veriyordu ve ben İzmir'de bir tane ,Ankara'da ise Pastart dışında yeni bir kurs olduğunu daha öğrendim. İlgili arkadaşlarımız için adreslerini yazıyorum;

Atölye Lavanta
1387 Sok. No:1/5 Saadet Apartmanı B Blok
Alsancak - İzmir

Tel: 0 232 463 53 10

Gift&Gourment Hause
Kenedi Cad. No: 151-1
GOP Ankara

Tel:0 312 466 12 32


Bu kurslarda pastacılıkla ilgili ders verilip verilmediği yazmıyordu ama bir danışmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca İzmirde pastacılık malzemelerini Gıda Çarşısı, Hürriyet Şekerlemecisinden, Ankara'da ise GİMAT'ta Pastacılık Dünyası'n da bulubiliyormuşsunuz..






















Yaşgünümde eşimin bana hediye olarak iki adet kitap aldığından bahsetmiştim. İşte bu kitaplardan biri The Flour Pot Cookie Book - Creating Edible Works Of Art Margie&Abbey Greenberg.. Bu kitapta yapılan kurabiyeler sadece royal icing ile hazırlanmayıp şeker hamuru kullanırak ta süsleniliyor. Hepimiz çevremizde özellikle butik pastanelerde yapılan renkli kurabiyeleri çok seviyoruz. Bu kurabiyelerin neredeyse tümü sadece royal icing ile süslenir. Ben bu kitap sayesinde kurabiyeleri önce şeker hamuru ile kapladım daha sonra hazırladığım renkli royal icing'ler ile detaylı süslemelerini yaptım. Gerçi biraz moralim bozuk olduğu ve hasta olacak gibi olduğum için çok detay çalışamadım. Ama en kısa zamanda daha detay çalışmak istiyorum. Mesela melek kurabiyeleri yapıp, meleğin saçlarını, kıyafetlerini süslemek istiyorum..

Birkaç kurabiyeyi ise çocuk şekinde yapıp sadece üzerine royal icing ile ebruli desenler yaparak süsledim. Ve bunları süslemede kullanmak için ağacın dallarına yerleştirdim.

Royal icing ile kaplanan kurabiyelere ebruli deseni yapmak çok kolaydır. Önce kurabiyemize ister beyaz ister başka bir renk royal icing ile çerçeve çizeriz. İçine çizgi çizgi 2-3 renk royal icing sıkarız. Ve hemen kurumasını beklemeden elimize alacağımız bir kürdan yardımı ile çizgilerin arasından gelip gideriz. Mesela düz çizgi gibi sürdüğünüz royal icinglerin zıttına dik olarak kürdanla çizgi çizdiğinizi hayal edin. Sonucunda ebruli görüntüler oluşuyor..























Kurabiye tarifi, benim klasik olarak yaptığım kurabiyelerden;


  • 1 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş)
  • 150 gr tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş - yumuşamış)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağ mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)
  • 1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • ben dr.oetker'in limon aromalarından 1 paket kullandım.Siz isterseniz bunun yerine 1 limonun kabuğunu en ince olacak şekilde rendeleyebilirsiniz.
  • hamuru yoğururken toparlamak için bir miktar buğday nişastası

Tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alıp birbirlerine yedirmek için elimiz ile yoğurmaya başlayalım. Tereyağının iyice malzemeye karışması ve gözükmemesi gerekmektedir. Hamurunuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar buğday nişastası ilave edip yoğurmaya devam edebilirsiniz. Nişasta kıvamını oturtacak ve kuırabiyelerinize gevreklik verecektir.

Hamurumuzu nişasta serpiştirdiğimiz tezgahımızda 2 cm olacak şekilde açalım. Kurabiye kalıplarımız ile hamurumuzdan şekiller çıkartalım ve dikkatli bir şekilde altına silpat veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize aktaralım.

Fırınımızı 180 dereceye getirip ayarlayalım. Tüm hamur bitene kadar yaklaşık 2 tepsi kurabiyemizden hazırlayalım.

Yaklaşık 15-20 dakika pişirip çıkartalım. Eğer kurabiyelerin çevresi kızarmaya başlamışsa kurabiyeler pişmiş demektir. Kurabiyelerimizi iyice soğuyana kadar tezgahta bekleelim. Eğer sıcakken üzerinde çalışırsanız başarısız olursunuz..en iyi sonuç için kurabiyelerin soğuk olması gerekmektedir.






















Kurabiyeleri süslemek için ;

  • yaklaşık 300 gr şeker hamuru - ben hazır kullandım. Siz evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.
  • royal icing için ;
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 1-2 damla limon suyu
  • gıda boyaları
  • ayrıca şeker hamurunu kurabiyelerin üzerine yapıştırmak için çok az glikoz

Soğuyan kurabiyelerimizn üzerilerini şeker hamuru kaplamak için önce şeker hamurunu istediğiniz renkte renklendirelim. Sonra hamuru hamur açma altlığının veya silpatın üzerinde ince olarak açalım. Kurabiyeyi hangi kalıpla şekillendirdiysek o kalıpla şeker hamurundan keselim. Kurabiyenin üzerine çok az fırça yardımıyla glikoz sürüp şeker hamurunu üzerine yapıştıralım.

Süslemek için royal icing hazırlayalım. Pudra şekeri, yumurta akı ve limon suyunu elimizle iyice çırpalım. Şekerlerin yok olması gerekmektedir. İsterseniz bu işlemi mikser ile çırparakta yapabilirsiniz. Ben hazırladığım royal icing'i ikiye bölüp birini kırmızı birini sarı renk ile renklendirdim. Yağlı kağıttan sıkma torbası hazırladım ve ucunun çok ince olmasına dikkat ettim. Royal icing'leri torbalara doldurdum. Ayrı bir yere sıkarak nasıl aktığını kontrol ettim ve ondan sonra kurabiyelerin üzerini süslemeye başladım.

İşlemlerimiz bittikten sonra bir tepsinin üzerine yaptığım kurabiyeleri sıralayıp oda ısısında kurumalarını bekledim. Bunun için acele etmeyin. Gerekirse 4-5 saat bekleyebiliriz. (Sıcaklığa bağlı olarak)

Eğer hediye götürecekseniz küçük naylon torbalara tek tek koyup ağızlarını birer kurdele ile bağlayıp süsleyebilirsiniz.

Ben yakında bunları çocuklar için saplı yapmay planlıyorum .(Yağmur'un siparişi) Fotoğrafta da görüldüğü gibi Yağmurcukta şeker hamuru ile oynayı çok seviyor ve bana yardım ediyor :)

Herkese afiyet olsun..

105 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba sevgili pastacı.uzun zamandır
SİYAH GÜNEŞ PASTASI tarifini yapmak istiyordum.kızımın sınav başarısını kutlamak için yapıcaktım.yapıcaktım dedim çünkü harfi harfine tarifine sadık kaldığım halde kek çok sert oldu ve hiç kabarmadı.yumurta aklarını kekin kabarması için iyicede çırpmıştım.problemin verdiğin ölçülerde olduğunu düşünüyorum.bu bardakla ve kaşıkla ölçüler tutmuyor.senden tek ricam yaptığın birbirinden leziz tarifleri bizimde yapabilmemiz için yanlarına gram ölçülerinide yazman.biliyorum fazla vaktin yok ama arşivindeki diğer pastaların gram ölçülerini eklersen çok sevinirim.akşama pasta bekleyen kızıma ne söyleyeceğim bilmiyorum moralim çok bozuk.sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

İşte bende bu kurabiyeleri bekliyordum. Yaşasıııınnnn:)))
Anneme yine hediye yapacağım ama bu sefer yılbaşı için kendim götüreceğim.
Çok teşekkürler Burcu Hanım. Ellerinize sağlık. Ben size annemin her zaman bizlere ettiği duayı etmek istiyorum. (Allah sizi hiç bir zaman utandırmasın)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

ooooooooooooleeeeeeeey beklediğim kurabiye tarifleri geldi.Daha okumadım,ama çok sevindim onu paylaşmak istedim.

Adsız dedi ki...

Güngör Hanım,
inanın çok üzüldüm şu an da..keşke elimden birşey gelebilse..size akşama kadar pasta yapıp getirebilsem..
tarifleri gram ölçüleri ile değiştirmeye çalışacağım(eskiden hep gram ölçüsü yazardım, okuyucularım gramla zor oluyor evde bulunabilecek bardak, kaşık vs. ölçüsü verirmisin demişlerdi..bende o günden beri kolay ölçüler yazmaya çalışıyorum..ama hem gram hem de pratik ölçülerle tarifleri vermeye gayret edeceğim) eğer İstanbul Anadolu Yakasında oturuyorsanız lütfen bana pastaci.burcu@gmail.com adresine bir mail atarmısınız..

Adsız dedi ki...

Derya, duanı tüm insanlar için diliyorum ben..umarım sevgili anneciğin hediyelerini sever :)

Suzan, senin için biraz acele ettim zaten :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hn;
Kurabiyelere bayıldım.bende vaktim olursa eğer çoık yapmak istiyorum.bu şekilde kaç gün bekleyebilirler acaba?birde birşey öğrenmek istiyorum bir pastayı royal ıcıng ile kaplamak için önce marzipanlamı kaplamalıyım illaki?

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hnm,
Bu kurabiyeleri hemen deneyeceğim, tarif için teşekkür ediyorum.Royal icing ile sanırım başedebilirim:)Şeker Hamuru konusunda danışmak istediğim bir şey var yumurta akı ile vermiş olduğunuz tarifi denedim geçenlerde, sanırım oldu ama esas olan hamur tarifi tren pastasında kullanılan tarif değil mi?Bir de glikozun ölçüsü cup olarak belirtilmiş, cup dan kastınızı daha netleştirirseniz çok sevineceğim.Sizden hergün başka bir şey öğreniyorum, teşekkürler tekrar.

Adsız dedi ki...

canım yaa ne güzel şeyler yapmışsın yine ellerine sağlık.aman hasta falan olayım deme gözünü seveyim malum önümüz hem yılbaşı hem bayram. naaparız yoksa:) burcucuğum kurabiyeleri şeker hamuruyla süslemeden direk üzerini royal icingle süslesek nasıl olur acaba? birde karbonat yerine kabartma tozu olmazmıki? bu arada ben pasta malzemeleri satan mağazadan hazır kekun karışımı aldım 20cm lik kalıba 250gr kekun 3 yumurta ve yarım çaybardağı(büyük olandan)süt konuyor.ne dersin güzel olurmu senin fikirlerin çok önemli benim için..yağmurcuğunda ellerine sağlık bu arada sevgileer..

Adsız dedi ki...

Burcu çok güzel olmuş ellerine sağlı pazartesi çok aramama rağmen bakırköyde güzel kurabiye kalıbı bulamadım sen nereden aldın kalıplarını ,bir de özel değilse neden canın sıkkın umarım sıkıntıların çabucak gecer çok öpüyorum..

Adsız dedi ki...

slm burcu'cuğum
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar.ayrıca ankara için verdiğin bilgilere çok teşekkur ederim ben bir arkadaşımdan pastacılık dünyasını duymuştum ama perakende satış yapıp yapmadıklarını bilmediğim için hiç gitmemiştim ama haftasonu gitmeyi düşünüyorum çok sağol.burcu'cuğum yine bitmez tükenmez sorularımdan biri;şeker hamuru ile marzipan arasına fark varmı?bıktın sorularımdan biliyorum:))
sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine sağlık yine döktürmüşsün..:)))çok güzel ve lezzetli görünüyorlar..:))

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum ben bu güne kadar pek çok şeyi senin tariflerinle yaptım ve mükemmel oldular. Siyah güneş pastası için verdiğin ölçüler hata yapılamayacak ölçüler, zaten bir kısmının da gramını vermişsin, Güngör hanım yumurtaları soğuk kullanmış olabilir, buda kabarmada etkili olabiliyor, ayrıca fırın ısısı ve süresi de etkili. Ayrıca butik pastaların pandispanyaları zaten çok da pamuk gibi olmuyor, özelliklerinden bir tanesi de bu. Bence Güngör Hanım çok yumuşatmak istiyorsa pandispanyaları meyve suyuyla ıslatabilir. Şimdi ben senin ne kadar kendini üzdüğünü tahmin edebiliyorum, ama umarım Güngör Hanım bir çaresini bulacaktır. Seni çok çok öpüyorum, kendine iyi bak olur mu?

Adsız dedi ki...

BURCUUCM ELLERINE SAGLIK..NE GUZELLER BUNLARYA BEN SABREDEMICEM HEMEN YAPACAGIM YAAAAA........

Adsız dedi ki...

Biraz önce unuttum, kurabiyeler enfes duruyor, bu aralar bende yılbaşı kurabiyeleri deneyeceğim. İlk defa royal icing ile yapacağım, bakalım becerebilecek miyim?. Tekrar ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

Selen merhaba,
bu tip kurabiyelerinin özelliği uzun süre iyi saklandığı koşulda dayanabilmeleri..eğer biraz uzun saklamak istiyor ve çevrendekilere sergilemekte istiyorsan, her birini birer naylon tarboya koyup ağzınıda sıkıca şık bir kurdele ile bağlaman..
bir pastayı kaplamak için altını marzipan ile kaplamayabilirsin ama sonucundan memnun kalmazsın. Marzipan pastanın şeklinin düzgün olmasını, lezzetnin bozulmamasını vb. birçok güzellik katıyor pastaya..

Müge merhaba,
şeker hamurunun birden fazla tarifi var..ben ilk kursa gittiğimde yumurta akı ile olanını öğrenmiştim..ama sonradan kaynakların ve çevremin sayesinde şeker hamurunun yumurtasızda yapılabileceğini öğrendim. ve devamlı denemelerim oluyor..en son tren pastasındaki en memnun kaldığım, hah oldu dediğim hamur taridir..gönül rahatlıyla deneyebilirsin..

1 cup = 237 ml'dir.Ama orijinal cup ölçülerimin içerisinde "250 ml" yazıyorlar. (yuvarlayarak)
ama bu oranı su bardağına çevirsek bazıları tam bir su bardağı bazıları ise eksik veya fazla çıkabiliyor.
şeker hamurunda 1 kg için 125 ml glikoz önerilir. Bu da 1/2 cup glikoza denk geliyor. Bugüne kadar hep cup ölçülerimden ölçerek kulanarak ölçtüğüm için kaç kaşık geliyor bilemiyorum. ama yarım su bardağı glikoz kullanmak uygun olacaktır..

Besteciğim, olur tabii..sadece royal icing ile de süslenebilir..
karbonat hamura gevreklik ve kıtırlık katıyor.kabartma tozu aynı sonucu belki ortaya çıkaramaz ama yine de olur..ben genelde keklerde kabartma tozu, kurabiye ve tart hamurlarında karbonat kullanırım..
hazır kekun, aynı bu yaptığımız kurabiyeler gibi sonuç ortaya çıkarıyor :) güzel olur tabii ki..
not : umarım hasta olmam..

Seda, ben bu kalıpları geçen sene Fermo'dan almıştım. (benim klasik)
Bakırköy'de Esse varsa, orada güzel kurabiye kalıpları oluyor. (benim bildiğim olivium'da esse var)
Birde ben en son Cevahir'de ki Debenhams mağazasından kurabiye ve pasta kalıpları aldım. Orayıda tavsiye ederim..
Canım son bir haftadır çok sıkkın..o kadar çok sebebi var ki..eğer pastacıya yazarsam herkesin morali bozarım..ama ilgin için teşekkür ederim :)

Seher, marzipan bademden yapılır. Yumurta akı, pudra şekeri ve badem tozundan yapılır. Şeker hamuru ise pudra şekeri, glikoz, gliserin vb. malzemelerden yapılır. Marzipan daha çok pastaları kaplarken bir alt katman olarak kaplanır. Üzerine ise şeker hamuru kaplanır veya royal icing sürülür..
Ankara'da ki pastacılık dünyasına gidersen görüşlerini tekrar yazarmısın..

Ülviyeciğim, teşekkür ederim canım :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu , beni en caresiz oldugum yerden vuruyorsunuz:yine seker hamuru ve harika kurabiyeler ama ben yapamiyorum cünkü glikoz bulamiyorum.Bu durumu nasil cözecegim bilemiyorum.Eger seneye yaza kadar beklemek zorunda kalirsam(yaza Türkiye ye izne gidicegim)kurdesen olacagim.Heleki dogumgünüm yaklasmis ve ben sürekli sekerhamuruyla süsleyecegim pasta hayalleri kurarken.Umudumu kesmedim arastirmalarim hala devam ediyor.Bu arada size daha önceki mailimde birkac soru sormustum bunlardan biriside glikozla ilgiliydi.Glikozun sekerlilik orani nedir?Cünkü seker hamurunun icine 1kg pudra sekeri koyuluyor bu aklima takildi.Diger sorularimda 13Eylül tarihli tarifiniz cheesecake ile ilgiliydi.Ic malzemesinde yazmamissiniz ama kakao varmi?Cünkü rengi koyu görülüyor.IKInci sorumda "geri kalan krema "diyorsunuz ama kremayi o an ilk kullaniyorsunuz acaba ic malzemede de krema varmi yoksa bir yazim hatasimi anlayamadim.Kremada kullanildigi icin kesin ögrenmeden uygulamak istemedim.Kisa zamanda yanitlar beni bilgilendirirseniz sevinirim.Biliyorum sizden sürekli birseyler istiyorum ama ne yapayim bende sizin gibi yaraticilik harikasi güzel pastalar yapmak istiyorum.sevgiler

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok şirinler,oğlum bayılacak yarın yapıcam inşaallah,ellerine sağlık...SEVGİLER

Adsız dedi ki...

sevgili burcu cevapları bu kadar çabuk vermene hayranım çook teşekkürler.bende inan hergün senden birşeyler öğreniyorum ve başarıyla uyguluyorum bloğun güncellenmediği zamanlardaki sık sık yeni şeyler oluyor zaten arşivinde geziniyorum.yorumlardan ve senin cevaplarındanda çok faydalanıyorum canım saol:)bu arad yukardaki sorumu eksik sormuşum kekunla yapmak istediğim şey kurabiye gibi yazmışım ama PRATİK DOĞUM GÜNÜ PASTASININ pandispanyasını yapmak istiyorum hazır kekunla 250gr kekun 3 yumurta ve yarım çay bardağı süt ölçülerini 20 lik kalıpta yap dedi satıcı sence doğru söylemişmi? bu arada kızımın okuluna götürmek için HEDİYE KURABİYELERDEN yapmak istiyorum yeniyıl kurabiyeleri tarifinimi önerirsin yoksa hediye kurabiyeler tarifinimi.bir kısmını renkli ve hayvancıklı şekilde bir kısmınıda yukardaki şekillerden yapmayı düşünüyorum.sanırım bol bol olur.ölçü olrak hangisini önerirsin?? canım yaa cevabın için şimdiden çok saol.yeni yılı ve bayramı umarım çok ama çook mutlu geçirirsin.herşey dilediğince olsun (:.............

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,öncelikle kendine dikkat et lütfen hastalık bir geldi mi kolay kolay gitmiyor,sonra da bu güzel kurabiye tarifi için teşekkürler,ben zencefil kurabiye de nasıl duruyor çok merak ettim bir de şeker hamuru falan var evde şu anda e.önüne gidince aldım ama kullanmaya fırsatım olmadı,kurabiyeye nasıl bir tat verir acaba,başka bir şeyle mi süslesem,en kısa zamanda denemek istiyorum da,çünkü senin çik.kurabiyelerini denemiştim,o günden beri kaç kez yaptım hatırlamıyorum,eminim bu da güzeldir,selamlaar

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum yaptıkların çok lezzetli görünüyor. Ben en çok Yağmur'cuğa bayıldım, küçük elleriyle nasıl da merdane tutmuş... Haftasonu Ikea'da çocuklar için mutfak setleri vardı küçük merdane, küçük kek kalıbı vs. çok şirindiler. Bende bebeğim olsun istiyorum:)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu'cum, gecte olsa dogum gunun kutlu olsun, nice mutlu yillara sevdiklerinle beraber insallah.
Dogum gunu pastani iki hafta sonra bir arkadasimin dogum gunu icin yapmayi planliyorum. Daha sonra sana resmini gonderirim. Cok tesekkurler paylastigin icin, sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Ay inanmıyorum bunlar harikaaa :) nefis görünüyorlar ilk defa girdim sitenize ve bu kurabiyelerle karşılaştım. Sanırım ben bu sitede daha çok şaşkınlıklar yaşayacağım. Ellerinize sağlıık. Yanlız bu üzerindeki hamurla birlikte yenildiğinde tadı güzel oluyor değil mi? Nolur kusuruma bakmayın ilk defa görüyorum bu tür kaplı kurabiye :) çok şekerler

Adsız dedi ki...

burcucum kurabiyelerin her zamanki gibi harika ellerine sağlık birde unutmadan moral ve tanışma partinizdeki martha stewartın sürpriz kurabiyelerinin tarifi, sitede vardamı görmedim yoksa vermedinmi bilmiyorum vermediysen lütfen verebilirmisin çok leziz görünüyorlar yapmak istiyorum
sevgilerle

Adsız dedi ki...

kurabiyeler çok şirin kızınız sizin bu marifetlerinizden ne güzel etkileniyor hem nitelikli zaman geçiriyorsunuz hem birçok güzel şeyi paylaşıyorsunuz genç kız olduğunda
hem becerili hem yaratıcı ve
harika bir annenin yarattığı harika anılarla dolu bir hayatı olcak gelişimi açısın çok farklı donanımlar kazanması bakımından da örnek alınacak bir annesiniz
sevgiler
aynur biçer

Adsız dedi ki...

Ufukcuğum, verdiğin moral için çok teşekkür ederim arkadaşım :) biraz sonra yanına geliyorum :)

Salihacığım, mutlaka denemelisin..beğeniceğinize eminim..

Seyda merhaba,
rica ederim, bana tabii ki soru soracaksınız..hattaben memnun oluyorum :)
şeker hamuru yoksa veya glikoz bulamıyorsanız, sadece royal icing ile bu kurabiyeleri süsleyebilirsiniz..ben değişik birsüsleme tekniği göstermeye çalıştım..
Şeker hamuru, adı üzerinde "şeker yoğun" bir hamur. glikoz şeker oranı yüksek bir maddedir. Bununla ilgili daha detaylı bilgiyi ve gıda üzerine merak ettiğiniz soruları,pastacının gönüllü gıda uzmanı Ebru Hanım'a sorabilirsiniz.sizi seve seve aydınlatır..

Bahsetiğin cheesecake'in içerisinde kakao yok..görülen çikolatalı görüntü,üzerine çikolata sosu döktüğümüz zaman ve buzdolabında beklettiğimiz zaman kendisinden ortaya çıkıyor..


Krema ile ilgili sorunda, benim anlatım hatamdan kaynaklanıyor..bunun için özür dilerim..iç malzemelerimizi kullandıktan sonra üzeri için krema ve çikolatayı kaynatıp üzerine döküyoruz. Burada malzemelerden geriye kalan anlamında demeye çalışmıştım..orada bir düzeltme yapayım :) yani içine krema koymuyoruz..sadece sosu için..
Umarım sorunları çözebilmişimdir..

Fatma, oğlun inşallah beğenir..yaptıktan sonraki yorumunuda beklerim :)

Besteceğim, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :) Umarım sizlerde bayramınızı ve yeni yılınızı çok çokkk güzel geçirirsiniz..sevdiklerinizle birlikte mutlu ve huzurlu..

Eğer satıcı sana bu ölçüleri vermişse doğrudur..ben şimdi kafamdan kekunu görmeden cevap veremem..yanlış bilgi veriş olurum..ben bazen sıkıştığım zamanlar sökeun'un pandispanyasını kullanıyorum..onada yumurta, süt ve yağ ile edip pişiriliyor..ve çok güzel sonuç alıyorum..muhtemelen seninkide güzel olur..çünkü kekun'ların içerisine çok kabarması ve hazırları gibi olması için extra kabartıcı ve lezzetlendirici maddeler katıyorlar.(içeriklerini fazlaca dikkatli okumuştum ve yabancı bir televizyon programınan öğrenmiştim)
Kurabiyeleri ise, düşündüğün gibi yarısını bunlarda yarısını renkli hayvanlardan yapabilirsin..
bende Yağmur'un okuluna yapacağım. Bu tarifin ölçüsünü 2 katına çıkarıp yapacağım daha bol olsun diye..ayrıca pişirmeden önce birer çubuk takacağım altlarına öyle pişireceğim..sonra üzerilerine birer naylon küçük torbalardan geçirip ağızlarını kurdele ile bağlayacağım..sana bir fikir :))

Süheyla, yorumunu okuyunca aklıma Yağmurcuk geldi..onunda anlatım tarzı sana benziyor :) anne ben şunu aldım da, acaba bununla güzel olurmu, Maya beğenirmi acaba?? gibi sorular soruyor bana :))
şimdi,ilk başta şunu söyleyeyim, zencefil ve tarçın kurabiyelere ve keklere çok yakışıyor..çok güzel bir koku ve tat veriyor..yiyenler çok beğeniyor..hiç beğenmeyeni görmedim..ama herkesin damak tadı değişir. belki sen sevmezsin zenefili bilemiyorum ki..ama zenfcefil özellikle kış aylarında çok faydalı bir baharat..soğuk algınlıklarına ve iyileşmede faydalı olduğunu okumuştum..

Yağmur dün gece bu kurabiyeden önce 1 tane aldı, yedi ve hemen koştu ikincisini kaptı ve onuda yedi..çocukların çok hoşuna gidiyor bu tat..şeker hamurunuda seviyorlar..tabii çok yememek kaydıyla :) arada ödül olarak veriyorum..

eğer istemezsen şeker hamuru yerine sadece royalicing ile üzerini süsleyebilirsin veya çikolataya batır..veya hiçbir şey koyma..her türlü tadına garanti veririm :)


Hülyacığım, Allah inşallah sanada en kısa zamanda bir bebek armağan eder :))
evet, Yağmurun kullandığı o bahsettiğin takım. İkea'dan aldım. Ama daha çok ben kullanıyorum çıkanları..kurabiye kalıplarıda çıktı içlerinden çok güzel..

Tuba, çok teşekkür ederim doğum günümü kutladığın için :)
pastanın fotoğrafını bekliyorum :))

Rezzan, rica ederim..burada kusura bakılmıyor :))
tadı konusunda , çocuklar bayılıyor..zaten bu özel günler için yapılacak bir süsleme..devamlı yenmesini çok doğru olmayabilir..ama arada böyle süslü şeyler yapınca ve içlerine katılan malzemelere dikkat edince gönül rahatlığı ile yiyorum ve yediriyorum..dün tadanlar ve nen başta Yağmur çok beğendi..uamrım sizinde hoşunuza gider..

Hilal, evet o kurabiyelerin tarifii daha vermedim..onlar dehşet güzel olmuşlardı..Zuhal'da onun tarifini bekliyor..en kısa zamanda ekleyeceğim söz..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu yine harika bir görüntü annenle teyzenin sana verdikleriyle kendi deneyimlerinin birleşmesinden harika bir görüntü çıkacağından eminim kurabilerde gel beni yer dercesine bu kurslar bursa da varmı katılmayı çok istiyorum böyle faaliyetlere beni aydınlatırsan sevinirim canım

Adsız dedi ki...

sayende pasta yapmaktan korkmuyorum çünkü neyle karşılaşacağımı,en ufak ayrıntısına kadar sitenden okuyup görebiliyorum-çünkü tariflerin benim gibi acemi ahçılar,pastacılar için bir çocuğun dahi anlayacağı bir dille yazılmış-denemelerim gayet başarılı.Sağol!
AYNUR

Adsız dedi ki...

sayende pasta yapmaktan korkmuyorum çünkü neyle karşılaşacağımı,en ufak ayrıntısına kadar sitenden okuyup görebiliyorum-çünkü tariflerin benim gibi acemi ahçılar,pastacılar için bir çocuğun dahi anlayacağı bir dille yazılmış-denemelerim gayet başarılı.Sağol!
AYNUR

Adsız dedi ki...

kurabiyeleri şeker hamuruyla süslemek çok iyi fikir gerçekten.böylece kısa sürede hazırlanabilir.öbür türlü çok zaman alıyor çünkü.

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

kurabiyeleri şeker hamuruyla süslemek çok iyi fikir gerçekten.böylece kısa sürede hazırlanabilir.öbür türlü çok zaman alıyor çünkü.

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

sevgili burcu yaptiklarin cok güzel görünüyo benide ayni yilbasi heyacani sardi.ben almanyada yasiyorum her yer isil isil bircokta kurabiyeler yapiliyor bende yaptim cesitli istersen sana bi tariflerden yolllayabiliri.bunuda eklemeden edemicem süpersiniz yaptiklarinizi genellikle deniyorum cok güzel lezetlerle tanismis oluyom sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcucuğum şimdi eminönünden geldim ama glikoz almayı unutmuşum kurabiyelere şeker hamuru başka nasıl yapışır kestane kebap acele cevap:)

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu,
bunlar gerçekten harika görünüyorlar. benim de aklımda kurabiye yapmak vardı yılbaşı için. muhteşem olmuşlar. seni tebrik ediyorum canım.

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu,
bunlar gerçekten harika görünüyorlar. benim de aklımda kurabiye yapmak vardı yılbaşı için. muhteşem olmuşlar. seni tebrik ediyorum canım.

Adsız dedi ki...

yumurta akının çiğ kullanıldığında sağlıksız olduğunu okumuştum. bu yüzden ne bu kurabiyelerden yapabildim ne de yiyebildim. yumurta akı yerine aynı kıvamı sağlayabileceğimiz başka bir malzeme kullanabilir miyiz?

Adsız dedi ki...

Burcu senden cevap gelmeyince, o kadar evimizden biri oldun ki telefonla aramayı düşündüm sonra abartmayayım dedim kurabiyelerin üzerine azıcık yumurta akı sürdüm şeker hamurunu yapıştırdım hamur hapıştı ama lezzeti değişirmi bilmiyorum öpüyorum seni

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu
Tek kelime ile harikasın. Şu ana kadar hep hayalini kurduğum ve malzemelerine/tarifine bir türlü ulşamadığım şeker hamuru yapımına, sayende ilk defa cesaret edebildim. Öyle bir şevk geldi ki, malzemeleri için ankara yı talan ettim.(senin verdiğin adres oldukça uzak bana)ama Kızılay da Lokman Hekim de bütün mazlemelri bulabildim, duyurabilirsin.
Şimdi hepsi hazır, yarın sabah başlayacağım. Sormak istediğim: Glikozu eczane bana toz halinde verdi, bu haliyle mi kullanılıyor yoksa sıvı mı?, Aytıca kitre çok garip birşey. Kurumuş reçine gibi. Bunu dövüp toz haline mi getiriyoruz, eritiyormuyuz, ne yapıyoruz? (sayende bütün bu malzemelri öğrendim- harikasın) Beni bilgilendirebilrsen çok ama çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık..yaptıkların çok güzel..paylaşımlarında..Aslında blogumun içeriği ağırlıklı takı ve polimer kil hamuru idi.. Ama senin bloğunu ziyaret ettikçe yaptıklarının hepsini denemek istiyorum..Bende kendimce bişeyler yapmaya başladım. Tariflerinden yola çıkarak..Bi ara uğrarsan fikrini almak isterim.

Adsız dedi ki...

Hepsi çok güzel görünüyor:)
Geçmiş doğum gününüzü de kutlarım.Halbuki çok anlamlı bir mesaj yazmıştım size ama ne yazık ki çıkmamış.Herşey gönlünüzce olsun...Bana da beklerim...

Adsız dedi ki...

burcu kurabiyelerin nefis görünüyolar bi şey sormak istiyorum genelde pasta ve kurabiye yapıyosun ama ben şöyle çok güzel bi çerkez tavuğu tarifi arıyorum bilgin varsa tarif veririmisin bide şu ev yapımı bitkisel jöle mesajımı okuyan arkadaşlarda yazabilirler çok memnun olurum herkese tatlı günler ve geceler sevgilerrrr

Adsız dedi ki...

Burcu Merhaba,
Mudo Concept'in yılbaşı kataloğunda gümüş ayaklı pasta altlığını görünce aklıma sen geldin. Haber vermek istedim. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

kurabiyeleri yaptım canım ama kaplamaya,süslemeye kalmadan oğlumla büyük bir kısmını yedik:))En çok ayıcıklı yaptığım için oğlum bayıla bayıla yedi,inşaallah birdahaki sefere kaplarım kalırsa:)))Ama bu kurabiyeler ahududu reçeliyle muhteşem lezzetli oluyor.Çok teşekkürler bu güzel lezzetleri paylaştığın için.....

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar,size bir duyurum var.(Burcunun da iznini aldım)19 unda Erenköy'de Kazım Karabekir Kültür Merkezinde kermes olacak.Bir kaç gün devam edecek.İsteyen olursa yaptığı işlerle katılabilir,masa ücreti 20 milyon...Takı olabilir,tekstil olabilir...Bende orada olacağım,isteyenler benimle yazışabilir.suzanakmeric@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Şebnem merhaba,
Bursa'da bildiğim kadarıyla Pastaland var..orada hem pasta malzemeleri satışı oluyor hem de bazı zamanlar kurslar..istersen web sitelerinden bir incele;

http://www.blogcu.com/PASTALAND

Aynur, yardımcı olabiliyorsam gerçekten ne mutlu bana :) gerçekten bu blogtaki isteğim aynı zevke sahip olduğum insanlara doğru bilgiler sunarak güzel şeyleri paylaşabilmek..

Seda, gerçekten sadece royal icing ile çalışmak çok zaman alıyor ve daha riskli..bazen güzel olmayabiliyor..ama şeker hamuru ile ana temayı kaplamak hem daha kolay hem de daha risksiz..

Sani, çok teşekkür ederim :)
tabii istemezmiyim hiç tarif , isterimmmm :) mail : pastaci.burcu@gmail.com

Sedacığım, acele cevap yazamadığım için çok üzgünüm :(( kusuruma bakma lütfen..
ama sen halletmişsin :)
ben istersen bal ile yapıştırabilirsin diyecektim ama sen yumurta akı kullanmışsın..oda olur tabii ki? peki nasıl oldu sonuç?

Özlem, o kadar tebriği haketmiyorum ama çok teşekkür ederim canım:))

Umut, yumurta akı yerine bazı pastaneler yumurta tozu kullanıyorlar.. ama onlarda kilo ile büyük ambalajlarda satıldığı için evlerde yapacağımız çok az kurabiye için elverişli olmuyor..
Glikoz ile yapılan bazı tarifler var ( Gelincikler Burcu'dan almıştım ) ama ben başarılı olamadım..ne yaparsam yapayım bu tarifsiz başarılı royal icing elde edemiyorum..

Acemi aşçı, biraz geç cevap vermiş oldum galiba..bu sabah denemeni yaptınmı ?
Kızılay'da ki adres için çok teşekkürler..rahatlıkla bilgi verebilirim..
eczanelerdeki toz glikoz'u ben hiç kullanmadım..benim kullandığım bal kıvamında..ama şeker hamuru yapımında glikoz şurubu kullanılması gerekiyor..
belki verdiğim diğer adreslerde şeker hamuru için uygun olan glikozlardan satılıyordur..
Kitreyi ise , bir parçasını 1 çorba kaşığı su ile yumuşatıp kullanabilirsin veya toz haline getirip yine 1 çorba kaşığı kullanabilirsin..benim kullandığım tylose-c toz halinde..istersen toz halinde kullan sende..

Ptg merhaba,
az önce bloguna uğradım..bu ara takılara, aksesuarlara düşkünlüğüm arttığı için yaptıklarından çok zevk aldım..pastalarında çok sevgi dolu ve güzel duruyor..daha da güzel pastalar ve takılar yapman dileğiyle..
başarılar dilerim :)

Hülya, mesajın çıkmamış olmasına çok üzüldüm..ama benim için ne zaman olursa olsun, hatırlayıp doğum günümü kutlaman çok değerli..
çok teşekkür ederim..

Aslı, çerkez tavuğu tarifini bence sana en güzel Zuhal verir..o bu gibi konularda benden daha becerikli..

Evde bitkisel jöle yapmak mümkünmüdür bilmiyorum ama ben Metrodan veya Makro center'dan aldığım Agar agar markalı bitkisel jelatini kullanıyorum..
birde Kentonun jöleleri bitkisel..

Ülker, çok teşekkür ederim :)
bende 1 ay önce kadar Mudo'dan bir tane gümüş ayaklı pasta tabağı aldım..acaba aynısımı yoksa daha mı farklı..merak ettim şimdi :)

Pembeli, teşekkür ederim :))

Fatma, senin ellerine sağlık, oğluna da afiyet olsun diyorummm :))

Suzancığım, bana yerinizi daha detaylı tarif edebilirmisin..mutlaka gelmeyi çok isterim..
belki masa tutmaya vaktim yetmez ama bende kermes için pasta, kurabiye vb. yapıp size destek için getirebilirim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,Erenköy tren istasyonundan Suadiye'ye doğru hat boyundan gidersen ilk önce Kazım Karabekir Müzesini göreceksin.Biraz ilerdede K.K.Kültür merkezi karşına çıkar.Ondan biraz ilerdede Manolya pastanesi var(bunlar anlattığım gibi gidersen hep sağ kolda)Oralara kadar gelirsen zaten kime sorsan herhalde söyler.Bizi düşünmen bile çok ince bir davranış sağolasın..............

Adsız dedi ki...

merhaba
supersiniz ya:) izmir de de bir atolye oldugunu bilmiyordum, sayenizde ogrendim, coookk tesekkur ederim:)

Adsız dedi ki...

suzancım ben çok sevindim avrupa yakasında olmam rağmen oraya geleceğim bari herkes gelsede ilk tanışma yerimiz olur ne kadar güzel olur şimdiden heyecanlandım valla

Adsız dedi ki...

Sevgili hilal gerçekten gelirsen çok sevinirim.Ogün yakama kırmızı gül takarım............

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,az önce zencefilli kurabiylerini yaptım,harika oldu,teşekkür ederim ama ben şeker hamuru ile kaplamadım çikolata sosu ile şekiller yaptım,şahane bir kurabiye oldu eğer kalırsa resmini çekip sitemde yayınlayacağım ama şu an hızla tükeniyor yeğenlerim tarafından...

Adsız dedi ki...

acil cevap verirseniz sevinirim çünkü eşimin pazartesi yaşgünü bende nuran çelikkolun pastasını gördüm fenerbahçeli mavi gıda boyası bulamadım acaba nuran hanımın pastasında mavi rengi nasıl yakalayabilirim lütfen yardımcı olursanız sevinirim

Adsız dedi ki...

Merhaba Pastacı,
Belli ki keyfiniz yerine gelmiş, sevindim. Kurabiyenin şekeriyle üstünü kapladığınız şeker hamurunun şekeri fazla gelmiyor mu? Bir de royal icing yaparken ben yumurta beyazı kullanmıyorum. Hem çiğ yumurtanın sakıncalarını düşündüğümden hem de biraz da olsa yumurta kokusundan kaçındığımdan. Bir çay bardağı pudra şekerine 1-2 çorba kaşığı su koyup iyice karıştırıyorum. Sonra renklendiriyorum. Suyu biraz fazla kaçırırsam biraz şekerle kıvamını dengeliyorum. Denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim, eminim memnum kalacaksınız.
Değişik tarifler bekliyorum.
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Burcu, çok teşekkürler sen den ne çok şey ögreniyoruz pastayla ilgili herşeyi ama ..
çamlar çok şirin ..Ankar ya gidince gimattan alıcam pasta hamurunu yada annem gelirse bu aralar ona sipariş vericem ..sevgiler..FERHAN

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba, sayende seker hamurunu yapmayi ve sekillendirmeyi ogrendim, artik kendim yapiyorum evde :) Benim sana bir sorum var, jelatin kullanilan seker hamurumuza gida boyasi katip hamur haline getirdigimiz zaman bu hamuru dopalta saklayabilir miyiz? Ve kac gun saklanir bu sekilde.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben Nilay, bir onceki postu yazan benim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu uzun zamandır siteni takip ediyorum. Senden çok güzel fikirler aldım. Şimdiki amacım şeker hamuru yapımı. İzmir'de malzeme satan yerleri çok aradım ve 10 gün önce bende Hürriyet şekerlemeyi keşfettim. İstanbul kadar olmasada epey çeşit var en azından tek şeker hamuru satan yer orası. Pasta kursu ile ilgilide epey bir araştırma yapmıştım ama bir yer bulamamıştım. İsmini verdiğin yer ile görüşeceğim. Ayrıca bu kurabiyelerden oğlumada yapacağım. Verdiğin tarifler için çok teşekkürler. Siteni bulunulmaz bir kitap gibi görüyorum, her şey için çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Suzancığım,sana mail atacağım..ve hilal senide mutlaka bekleriz canım..

Süheyla, sanırım kurabiyelerden kalmamış :) sitende göremedim..ama süpriz kurabiyeleri yapmışsın :) ellerine sağlık..

Güliz, eşinin pastası nasıl oldu ?

Deniz, şekeri fazla olmuyor..zaten 1-2 tane yediğimiz için bize fazla gelmedi..
sadece şeker ve su ile yapılan tarifi bende biliyorum..aslında bu tip süslemelerde kullanılabilir..hakılısın..ama sadece royal icing ile kaplanacağı zaman pek işe yaramıyor..öbür tarif daha tatmin edici sonuçlar veriyor..

Ferhan, teşekkür ederim :) Bir an önce malzemelerine kavuşmanı dilerim..

Nilay, maaleseh şeker hamuru çok uzun süre saklanmaya elverişli değildir..özellikle buzdolabından hiç hoşlanmaz :) mümkünse gliserinli tarifi yaptığın zaman kuru ve serin bir ortamda, buzdolabına koymadan, güneş görmeden , ağzı iyice kapalı olarak 1 hafta kadar saklamanı tavsiye ederim..

Selda,eğer birazcık bile olsa sizlere yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :)
İzmir'e geleceğim diğer seferde mutlaka pastacıları, malzeme satan
yerleri ve kursları dolaşıp araştırazağım.ne de olsa İzmirliyim :)

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

ocak ayının 3.haftası izmirde pasta kursu başlıyo.www.atolyelavanta.com yada 0232 463 53 10 nolu telefondan ayşim hanıma ulasabilirsiniz.kurs ücreti 360 ytl.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucum..Hatasonu bu kurabiyeleri denedik bir arkadaşımla ama hamurumuz bir türlü toparlanmadı, un ekledik. Merdaneyle açarken hamur minik minik kopup merdaneye yapıştı....Sonuçta tatları çok güzel oldu ama neden böyle oldu anlamadık....Tereyağını mikrodalgada eritip koyduk ondan mı acaba?Bir de ben kurabiyeleri delip kurdele geçirmek istedim ama kurabiyeler yayıldı ve delikler kapandı, deliklerin açık kalmasını nasıl sağlayabilirim?Çok öpüyorum teşekkürler

Adsız dedi ki...

Sibel Hanım, çok teşekkür ederiz..önemli bir bilgiydi bizler için :) İzmir'i yeniyeni çözüyoruz :)

Nikocara merhaba,

üzüldüm şimdi..tereyağını eritmemeniz gerekiyordu..sadece yarım saat önce buzdolabından tezgaha çıkarıp yumuşamasını beklemeniz gerekiyordu..birde verdiğim miktar kadar un kullanmalısın..hamurun kıvamını yakalamak için ise nişasta ilavesiyapmalısın..o zaman hamurun yumuşacık çok güzel olacak..

kurabiyelere delik açmak için ise, isterseniz biraz büyük delikler açın..mesela bir tükenmez kalemin başı ile..o zaman pişerken küçülseler bile asla kapanmazlar..ya da deliğe bir kürdan,kibrit çöpü gibi parçalar koyun..böylece kapanmaz..

herkse sevgiler..

Adsız dedi ki...

Kurabiyeleri yapmaya bir anda karar verdiğimiz için tereyağının yumuşamasını bekleyemedik...Biz un eklemistik surekli..Tatlari harika oldu ama sekil veremedik, tamam bu aksam tekrar deniycem hatta resimlerini yollarim size de:)))

Adsız dedi ki...

tamam resimleri sabırsızlıkla bekliyor olacağım :)

Adsız dedi ki...

burcu merhaba,
seker hamurunu kurabıyelere yapıstırmak ıcın glıkoz bulamadım
baska neyle yapıstırabılırım?
cevap ıcın sımdıden tesekkurler

Adsız dedi ki...

burcu merhaba,
seker hamurunu kurabıyelere yapıstırmak ıcın glıkoz bulamadım
baska neyle yapıstırabılırım?
cevap ıcın sımdıden tesekkurler

Adsız dedi ki...

slmlarrrrrrrr...burcu abla bende deniycem bunlar cok güsel yaw....bilmem becerebilecekmiyim ama mutlaka deniycem(annem en sonunda bu denemelerim yuzunden ewden atcak bni:P)sevgiler..

Adsız dedi ki...

KURABİYELER MÜTHİŞ.İLK DEFA BÖYLE BİR SİTEYE GİRDİM VE HEMEN YAPMAYA ÇALİŞCAM BU KURABİYELERİ.VE HEPSİNİ YİİİCEEEM.

Adsız dedi ki...

Oya merhaba,
Glikoz yerine koyu kıvamlı bir bal kullanabilirsiniz..

Tombik, sen yurtta değilmiydin ??

Şehnaz, afiyet olsunnn :)

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

slmmmmmmmmmmm
bloğunuzu ve çabanızı takdir etmemek mümkün değil çok gzl tarifler var henüz uygulamaya geçemesemde okumak bile doyurucu görüyorum ki bolğunuz çok fazla kişiler tarafından takip ediliyor sizi,yorum yazan kişileri ve tüm ülkeedeki küçük esnafı da ilgilendiren büyük bir sorundan bahsetmek istiyorum
ben mersinde bir süt ürünleri firmasının mersin bayiliğini ve aynı zamanda şarküteri işletmeciliği yapıyorum ama son yıllarda bir bir kapanan küçük işletmeleri gördükçe kendi adımada korkmaya başladım şehrimizde ve ülkemizdeki her şehirde birbiri ardına açılan süpermarketler ve alışveriş merkezleri sayesinde iflas bayrağını çekiyoruz!!!!!!!!!!!!

ben kendi adıma burada bir bilinç oluşturmaya çalışıyorum ve sizden yardım istiyorum köşenizde bu soruna yer verirseniz daha geniş kitlelere ulaşabilir halkımızı uyarabilir sokağındaki mahallesindeki küçük esnafa sahip çıkmaları konusunda biliçlendirebiliriz NE DERSİNİZ?

şimdiden teşekkürler

havva çın
enfes gıda pazarlama
mersin

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım aslında sizi uzun zamandır takip ediyorum tarifler ve anlatımınız için çok teşekkür ederim. sizin şeker hamurlu keklerden yaptım ve yayınladım çok güzel oldular yılbaşı kuraniyelerinizde muhteşem mutlaka deneyecem sevgilerr damla

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım aslında sizi uzun zamandır takip ediyorum tarifler ve anlatımınız için çok teşekkür ederim. sizin şeker hamurlu keklerden yaptım ve yayınladım çok güzel oldular yılbaşı kuraniyelerinizde muhteşem mutlaka deneyecem sevgilerr damla

Adsız dedi ki...

Ankara'da GİMAT'ta Pastacılık Dünyası yazılmış.Orası GİMAT'ta değil. Öz Ankara TOptancılar sitesi denen bir yerde. Bu gün adresi GİMAT sanıp gittim de ordan biliyorum. O yüzden sizleri de uyarmak istedim aynı hataya düşmeyin diye.

Adsız dedi ki...

ŞEKER HAMURUNU HAZIR OLARAK NERDEN TEĞMİN EDEBİLİRİM.YARDIMCI OLURSANIZ BURCU HANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Adsız dedi ki...

Havva hanım merhaba,

eğer elimden bir yardım gelebilirse seve seve yaparım..ama tam olarak paylaşmak istediğiniz konuyu bana mail atarak bahsederseniz, size daha çok yardımcı olabilirim..

mail: pastaci.burcu@gmail.com

Damla, çok teşekkür ederim güzel sözlerin için..sizin kekler gerçekten çok nefis duruyorlar, eminim benden çok daha güzel kurabiyeler yaparsınız..

Özge, Ankara konusunda o kadar cahilimki, ne semtlerini bilirim ne de gidilecek yerlerini..yanlış yazmışsam çok özür dilerim , lütfen affedin beni..
Gimat yerine Öz Ankara Toptancılar sitesimi yazmalıyım.

Birnur, hazır şeker hamuru Eminönünde ve pasta malzemeleri satana her yerde satılıyor..siz nerede oturuyorsunuz ?

herkese sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

merhabalar:Ben Royal icing'leri yapmayı beceremdim içine gıda boyası koymadığım için mi acaba bilmiyorum:(İlk başta renkleri güzel beyaz duruyordu daha sonra sürdükçe renkleri açıldı şeffeflaştı ve yapışkanlığı geçmedi.Çok moralim bozuk gerçekten çünkü yıllardan beri bu tarifi arıyordum olmadı,yapamadım:(Sizce neden olmadı bir fikriniz varmı?

Adsız dedi ki...

bugun tarifi alıp kurabiyeleri yaptık kardeşimle yanlız hamur cok yumusak oldu un ve nisasta ilave etmemize ragmen yinede yumusak oldu ikinci tepside un ve nisastayı daha da arttırdık oldu ama ilk tepsideki kurabiyeler pişerken yayıldılar ce nerdeyse birbirine yapıstılar:( acaba un olcusu yanlıs mı yazıldı?

Adsız dedi ki...

slm ben izmirden yazıyorum ve sitenizin içerigini çk begendim ve sizden bir ricam var izmirdeki pasta yapım kurslarının varsa adreslerini istiyorum çünkü pasta yapımı ve süslemesini çk severek yapıyorum ve kendimi daha çk geliştrmek istiyorum artık yaptıgım pasta çeşitleri az geliyor teşşekkür edr bilgilerinizden yararlanmak istiyorum yada siz kurs veriyorsanız size katılmak isterim

Adsız dedi ki...

sevgiler, bütün tariflerinizi çok beyendim kızıma öğreticem

Adsız dedi ki...

Merhaba, benim 4 yaşındaki oğlumun gıda alerjisi var. Yumurta içeren ürünleri yiyemiyor. mümkünse içinde yumurta olmayan, kurabiye, pasta, çörek ne olursa tarif verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler, seda emci

Adsız dedi ki...

Burcucuk,

Sayende epey yol katettim ve bu kurabiyeleri denedim dün:) Hoş, şeker hamuru olmadan, zencefilli kurabiye, ve gıda boyasi ile hamurun bir kısmına renk vererek hayvanciklara o şekilde göz ağız yapabildim ama yinede sonuçtan çok memnun kaldim. Dün yaparken ve o hayvancikları, ağaçları, kalpleri oluşturuken inanılmaz eğlendim ve rahatladım. Eve gidip kalanları yemek için sabırsızlanıyorum:)
Mis gibi zencefil kokuyordu ev. Tarif için çok teşekkürler aşçı peri:)

Adsız dedi ki...

Bu kurabiyelerin tadı da kıvamı da çok iyi.Rahatlıkla tavsiye ederim denemek isteyenlere...
İkea'dan kurabiye alıyordu abim artık almıycakmış öyle dedi. :))
Çok teşekkürler adaşım Burcu...

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben de gecen haftalarda bu kurabiye tarifini denedim. Un olcusunde bence de bir yanlislik var. Bu hamur yaklasik 1 bardak daha un aldi. Ve sonunda cok guzel, kitir kitir, mis gibi kokan kurabiyelerimiz oldu. Tarif icin tesekkurler.
gul

Adsız dedi ki...

İyi günler,
Ellerinize sağlık herşey çok güzel. Şeker hamurunu yapmak biraz zor geldi bana. Nereden sağlıklı olanı bulabilirim? Teşekkür ederim, cevabınızı bekliyorum.

burcusukusu@hotmail.com

Adsız dedi ki...

selam burcu hanım,yılbası ıcın kurabıyelerınızden yapıp cevremdekı tum cocuklara yenıyıl hedıyesı olarak vericem insallah guzel olurlar.yalnız royal ıcıng,gı becerebılırmıyım bılmıyorum.ılk denıycem sıze hayranım harıka seyler yapıyosunuz,sayenızde hayallerım canlanmaya basladı.ıst.sırf sızınle tanısmak ıcın gelmeyı cok ıstıyorum.sımdıden lıste yapmaya basladım.pastacılıkla ılgılı alıcaklarım ıcın.okadar ıyısınızkı tum bılgılerınızı bızımle paylasıyosunuz.saglık sorunlarımı atlatır atlatmaz yanınızdayım.yenı yılınızı kutluyor ve aılenızle bırlıkte her gununuzun yenıyıl heyecanı ve mutluluguyla gecmesını dılıyorum.seval

Adsız dedi ki...

merhaba,
oglumun ilk dogumgunu yaklastı ve ben çok hevesliyim; bu kurabiyeyi denedim sabah, guzel oldu, üstüne de deneme için şeker hamuru ve damla çikolata ile süsledim. alt bölümlerine de çöp şiş taktım; güzel oldu, çok teşekkür ederim.
Mine

selin dedi ki...

merhaba kurabiye tarifini kızımın doğum günü için denedim..ama olmadı çöp şişler yandı fazla tutmama ragmen kurabiyeler şişten çıktı.. püf noktasını bilenn varmııı. acaba

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım kurabiye tarifini aynen uyguladım kurabiyeler gayet güzel oldu fakat üzerlerini şeker hamuruyla süslemeye gelince işler değişti , çünkü kurabiyelerim genişlemişti . bunun olmasının sebebi nedir ve bir püf noktası vermıdır acaba?

cookies_monster dedi ki...

merhaba,
yaptıgınız pastalar ve kurabiyeler cok guzel bunları paylastıgınız icin tesekkür ederim.. Pasta yapımını merak ediyorum ama izmir de gidebilecegim boyle bir kurs yok sanıyorum ..
keske o guzel pastalarınızdan tatma imkanımızda olabilseydi umarım bende bu tarifi yapabilirim ..ellerinize saglık..

Adsız dedi ki...

bu kurabiye bir harika, kıvamı, tadı mükemmel oluyor..
çok teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,dün çikolatalı çatlak kurabiyenizden yapmayı denedim. ancak benimlkiler hayli sert oldu, içi yumusak kalmadı,herhalde bir yerde bi yanlışlık yaptım.unu belki de fazla koydum,bilmiyorum 150 gr. demişsiniz ben biraz göz kararı yaptım ama.bana tavsiye verebilir misiniz nasıl bir ölçek kullanmalıyım(1 cup ne demek anlamayamadım).gerçekten çok sevdiğim bir kurabiye o yüzden iyi yapabilmek istiyorum..teşekkür ederim şimdiden.

Verda

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Teşekkür etmek istedim size, çok becerikli olmamama rağmen tariflerinizden ne denediysem çok itibarım oldu evde:))Sevgiler

eylül gülşah dedi ki...

Merhaba burcu.Web sitenle ve seninle yeni tanıştım.tariflerine bayıldım.sayfandaki yazışmalar bile çok sıcak ve içten.ben Ankara'da oturuyorum günü birlik istanbula gelebilirim.kursuna katılsam bir gün icinde neler öğrenebilirim ve ücretin ne kadar olduğunu da öğrenebilir miyim?ya da sitenizdeki numaradan görüşmemiz mümkün mü?tesekkurler görüşmek üzere (Gülşah)

Güleser dedi ki...

canım benim sen ne tatlı birisin.bilgilerini bukadar detaylı paylaştıgın için çok teşekkürler.şu zamanda kimse senin kadar cömert degil canım.herkez bilgisini kendine saklıyor.böyle bir site kurdugun için sana çok teşekkür ederim.bende kurabiyelerinden yapıp satmayı planlıyorum .inşallah başarılı olurum bana şans dile.bu işsizlikte çok ihtiyacım var buna.maddi olarak sıkıştıgım şu günlerde senin siteni keşfetmiş olmam allahın bir lutfu olsa gerek diye düşünüyorum.inşallah düşüncelerimi gerçekleştirebilirim burcucum.tarifler bukadarmı tutar.tarif veren kişi bukadar güzel anlatınca biz acemiler tabiki güzel yapıyoruz canım öptüm seni başarıların hep devam eder inşallah.

gizem dedi ki...

bende yılbaşı için renkli kurabiyeler yapmak istiyorum ama küçük bi yerde yaşadığımz için imkanlarmz kısıtlı sadece sıvı gıda boyası bulabildim sizce güzel olurmu ??

ozguluntarifleri dedi ki...

Burcucum o kadar guzel anlatmissinki tesekkur ederim.
Ellerine saglik.
Simdiden yeni yilini kutlarim sevdiklerinle birlikte nice mutlu senelere...
kucak dolusu sevgiler.

ympasta yesimm:) dedi ki...

ben kurabiyelerinizi denedim çok güzel oldu.. herkes bayıldı. şimdi yeğenimin mevlüdünde bebek kurabiyesi olarak yapıcam ama evde karbonat yerine kabartma tozu var kullansammı yoksa gidip karbonat mı alsam.. şimdiden teşekkür ederimm:))

mmm dedi ki...

merhaba sevgili pastacı. Royal icingle ebruli detay resimleride yayınlayabilirsen çok sevinirim. Ellerine sağlık. Her zamanki gibi süper görünüyorlar.

AYLİN dedi ki...

inanılmaz süper bilgiler bu kadar güzel net bir site ... başarılarınızın devamını diliyorum .. sizin siteniz sayesinde aradığım herşeyin fermoda satıldığını gördüm ve en kısa zamanda eminönü yolu bana gözüküyor.. bu heycanımın sebebide oğluma yapacağım diş buğdayı içindir.. sizden bir bilgi almak isterim bu verdiğiniz kurabiye tarifini fermodan alacağım diş kalıbı ile yapmam mümkünmüdür çubuklu olanından yapmak istiyorum bu tarif benim için yerlimidir. işi ustasına sorup bilgi almak istedim . şimdiden çok tşkler

uruntekin dedi ki...

Merhabalar,

Yılbaşında sürpriz olmasın diye çeşitli kurabiye tarifleri denemeye başladım, ilki de bu oldu. Çok teşekkür ederim.

Ama bir sorunum var sizle paylaşmak, varsa çözüm önerilerinizi dinlemek isterim. Öncelikle, hem zencefili çok sevmediğimden hem de toz zencefil bulamadığımdan kurabiyeyi zencefilsiz yaptım. Bence bu bakımdan sorun yok, güzel. Ama, kıvama gelmesi için bir koca paket buğday nişastası ile bir bardağa yakın da fazladan un koymak zorunda kaldım. Harika bir kıvam oldu. Ama yanılmıyorsam nişastayı abarttığım için acımsı bir tadı var. Bu tadın oluşmasını nasıl önleyebilirim sizce? Nişastayı azaltıp unu mu arttırayım?

Bir sorum da royal icing ile ilgili. 1 yumurta, bir bardak pudra şekeri (150g kadar), 2 çay kaşığı limon kullandım. Tarifinizden az olduğundan sıvı oldu biraz ama bekleyince kıvama geldi. Ama daha sonra kuruyunca o güzel, pürüzsüz görüntüsünü kaybetti ve pütür pütür oldu. Neden olabilir? Ya da normal midir böyle olması? Sonuçta süsleme için kullanacağımız bir şeyin pütürlü olmasını istemeyiz, değil mi =)

Teşekkürler uğraşlarınız için.

Unknown dedi ki...

Tekrar merhaba,

Icingdeki pürüzlerin nişastalı pudra şekerinden, acılığın ise karbonattan kaynaklandığını öğrendim. Karbonatı azaltarak tekrar denemedim ama icingi kendi çektiğim toz şekerle denedim. Tam çekemediğim için yine pürüzlü oldu. Nişastasızını bulmak lazım. Bilgilerimi sizlerle de paylaşayım istedim.

hanımanne dedi ki...

MaşAllah ne güzel pastalar yapıyorsun :)

Damla dedi ki...

Aradığım tarifi sonunda buldum yılbaşı için yapmayı planlıyorum fakat tadı nasıl olur? Ya da becerebilir miyim pek bilmiyorum. Okumama rağmen pek anlamadım açıkçası. Sizce yapımı kolay mı?

Damla dedi ki...

Merhaba sevgili pastacı. Açıkçası bu sitedeki her şey o kadar güzel duruyor ki yılbaşında arkadaşlarıma hangisini yapacağıma karar veremedim. Daha önce hiç kurabiye yapmamıştım. Yorumları okudum ölçülerde sorun olur mu? bide ben insan şeklinde yapmayı düşünüyorum ayak kısmında delik açsam ve piştikten sonra oraya iple bir not bağlasam olur mu? Bide ilk kısım için 2 cm kalınlığında olsun demişsiniz kalın olmaz değil mi? Sorularımı tecrübesizliğime verin.
Sevgiler :))

Adsız dedi ki...

Merhaba sevgili pastacı. Ben Damla. Açıkçası bu sitedeki her şey o kadar güzel duruyor ki yılbaşında arkadaşlarıma hangisini yapacağıma karar veremedim. Daha önce hiç kurabiye yapmamıştım. Yorumları okudum ölçülerde sorun olur mu? bide ben insan şeklinde yapmayı düşünüyorum ayak kısmında delik açsam ve piştikten sonra oraya iple bir not bağlasam olur mu? Bide ilk kısım için 2 cm kalınlığında olsun demişsiniz kalın olmaz değil mi? Sorularımı tecrübesizliğime verin.
Sevgiler :))

Adsız dedi ki...

merhaba pastacı,
ben ece
tarifini çok beğendim yalnız bir sorum olacak tereyağına alerjim var onun yerine margarin kullanabilir miyim aynı ölçüde

Adsız dedi ki...

Merhaba, tarifinizi yaptım. .çok lezzetli..fakat anlamiyorum 1 bardak unla siz bunu nasıl yapabildiniz! 1 bardak un ile vıcık vıcıkdi hala :( ama 2 buçuk bardak unla mutlu son ;)
Tarif için teşekkürler..