Perşembe, Aralık 21, 2006

YILBAŞI VE BAYRAM İÇİN HEDİYE ÖRNEKLERİ..
































Kestaneli & Beyaz Çikolatalı Yılbaşı Pastası..
































Yıldız Kurabiyeler


































Kalpli Kurabiyeler

41 yorum:

Adsız dedi ki...

En sevdiğim pastaaa kestanelii süper olmuş ellerine sağlık Burcu'cum. Bu arada yıldız kurabiyelerede bayıldım

Adsız dedi ki...

Burcucuğum sen harikasın senin elinden çıkan herşey farklı oluyor ruhun sanatçı senin ellerinlede şekil veriyorsun tek kelimeyle fanatik hayranım sana, tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum öpüyorum seni

Adsız dedi ki...

Burcucuğum sen harikasın senin elinden çıkan herşey farklı oluyor ruhun sanatçı senin ellerinlede şekil veriyorsun tek kelimeyle fanatik hayranım sana, tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum öpüyorum seni

Adsız dedi ki...

Burcu ben gene yardım istiyorum,benim royal icingim çok katı oldu canımız çıktı sürmek için böyle durumlarda nasıl kıvamı açarım.var bende bir beceriksizlık ama anlamıyorum.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Kirazdalı , teşekkür ederim..pastanın tarifini akşama eklemeyeçalışacağım..

Sedacım, çok çok sağol :) beğenmeniz harika ve ne cevap vereceğimi bilemiyorum..
bana göre fotolar ışıktan dolayı çok kötü çıktı,yakından daha güzellerdi :) :P

Arzu, sana mail attım aldın mı?
royal icing katı olduysa içerisine 2-3 damla su katarak açabilirsin..ama çok çok az su kat..

beceriksiz değilsin, bende ilk yapışlarımda çok zorlanıyordum ve bir ton sorun yaşıyordum..ve sorabileceğim kimselerde yoktu..yapa yapa öğrendim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,

Yine harikalar yaratmışsınız. Tarifleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu hn.ya inanın bayılıyorum sizin şu enerjinize.Birde beni görseniz şuan okadar kötüyümki şu salgın hastalıklar yüzünden mahvetti beni bu grip ama bu halde bile dün akşam komşuma 2 adet çukulatalı pasta yaptım çünkü geçen haftadan sözüm vardı kendisine.Tabii bu sayede bende biraz olsun kendimi iyi hissettim.Aslında herşey benim yemek yiyememe problemimden kaynaklanıyor ya neyse
kısmetse yeni yıl için işyerindeki arkadaşlarımada senin yaptığın kurabiyelerden yapmak istiyorum.Bakalım yapabilecekmiyim .

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Ellerinize sağlık. Yine marifetinizi konuşturmuşsunuz.Yıldız kurabiyelere bayıldım.Kermesi merak ediyorum ben.Hem satışları hem de siteden dostları:)

Bu arada sonunda Fermo'yu buldum.Gerçekten ürün çeşidi çok fazla.Fakat bana biraz pahalı gibi geldi.

Tekrar ellerinize sağlık.

Hoşçakalın......:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu hergün senden yeni birşeyler görmek çok hoşuma gidiyor.Çok güzel hediyeler bunlar ama tarifini yazmamışsınn.Ben hiç hamurişinden anlamam ama ilk yaptığım kek senin ıslak kekin olmuştu.Herkes çok beğenmişti.Şimdide bu renkli kurabiyelere merakım arttı doğrusu. Bu naylon poşetleri nerelerden alıyorsun,ben Ankara'da olduğum için pek bilemiyorum buraları.İstanbul'dayken her hafta sonu Tahtakale'deydik. Güzel günlerdi.
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

mehaba Burcu hn bende sizleri öyle çok özledim ki küçük bir seyehat ti ama benim için zorlu geçti sizlerle yaşaddığım paylaşımlar öyle değerli ki merak ve özlemle dolu bir hafta geçirdim ailemi ve blog dostlarımı çok özledim inanın hayatımın bir parçasısınız sizleri takip etmek herzamanki gibi büyük bir mutluluk ve keyif benim için
hediye önerileri çok şık durmuş ben yıldızlılara bayıldım
sevgiler
aynur biçer

Adsız dedi ki...

Burcu mail gelmedi,istersen burayada yazabilirsin.

Adsız dedi ki...

Burcu hn.
ellerinize sağlık çok güzel pastaların hepsi. yapıp becerebilmek çok güzel

Adsız dedi ki...

sevgili burcu ne kadar güzel şeyler yapmışın eline sağlık kestanenin her türlü halini severim tarifi dört gözle bekliyorum.bu arada az önce havuçlu zencefilli minik keklerden yaptım ama içine bir tanede elme rendeledim.sonuç olarak kokusu süper tadı ondan daha süper amaaaa şekil olarak kabarmayan keklerim oldu.sebep elma olabilirmi?? çünki bu tür keklerim hep güzel kabarırdı.bende kekleri biraz kurutup geçenlerde hangi blogda olduğunu unuttum ama çok güzel ay çörekleri görmüştüm ay çörekleri için iç malzemesi yapmaya karar verdim.sevgiler ve çok amaçoook mutluluklar.

Adsız dedi ki...

Hepsi yine çok şık.Yıldızlardan ben de yapmıştım Mine'nin sitesinden tarif alarak.Ama benimkiler unsuz bir tariften.Bloğa en kısa zamanda ekleyeceğim ben de;)Senin başarılı tarifini desabırsızlıkla bekliyorum.Ha bu arada kursta karşılaşırız belki diyorduk ya...Ben 11 ocak bir aksilil çıkmazsa Coccolat'tayım.Kızıltoprak da.Denk gelir mi bilmem?

Adsız dedi ki...

ve iste burcu harikalari,
super super super....
kesinlikle bayramda sana gelecegim bu hediyelerden almaya :)
Sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

ve iste burcu harikalari,
super super super....
kesinlikle bayramda sana gelecegim bu hediyelerden almaya :)
Sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum süper hediyeler, bayıldım! Ellerine sağlık!

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcucum izninle Nergiz Hanımın sorusuna cevap yazayım, ben Ankarada oturuyorum ve senin kurabiyelerini görünce gidip ben de bu minik jelatin torbalardan aldım kurabiyelerim için...Nergiz Hanım, bu torbaları Ulusta Posta caddesi vardır, Suluhan adlı boncukçular çarşısına giden yokuş....O Caddenin bir sol paralelinden çıkarken modern Çarşıya gelmeden sağ kolda minik bi dükkan var, kapısının önünde her türlü plastik ıvır-zıvır yığılı, ordan aldım...Normalde çok fazla miktarda paketler ama tartıp az da alabilirsiniz...Anlattığım yeri bulamazsınız Posta Caddesinde Öncel işhanı var, orda da bulabilirsiniz...Umarım yardımım olmuştur...

Adsız dedi ki...

Bir de Burcucum yıldızların üzerindeki royal icing nasıl bu kadar beyaz oldu ipucu verir misin?

Adsız dedi ki...

burcum merhaba;nasılsın....bu yılbası onerılerı cok harıka bence...bende bayram hedıyesı ıcın gecen sefer yaptıgım yukardakı kalplı kurabıyelerden yapacagım yıne....ama yıldız kurabıyelerıde merak ettım..dıgertarıflerındekı gıbımı yoksa farklımı bu tarıf?bırde sankı royal ıcıngın surulusu farklı gıbı geldı...sana e maıl attım aldınmı canım...eger vaktın olurda cevap yazarsan onlardanda yılbasında yapmak ıstıyorum...
sevgılerle canım..herseyın guzel,bereketlı,huzurlu olsun canım....cıcı kızınıda opuyorum...

Adsız dedi ki...

burcu abla hediyeliklerin çok güzel bir şey sorcam yıldız kurabiyelerin üstündeki dönmeli şeklin özel kalıbımı var yoksa kürdan falanlamı yaptın?

Adsız dedi ki...

bunlar süper burcu ablaaaaaaaaaa:))))))
aman allahım baktıkca bakasım geliyo..

Adsız dedi ki...

burcu hanım,her zamanki gibi bunlar da mükemmel,valla tam benim ruh durumuma uygun çok ciciler.Çocuklar için saplı kurabiyeler başlıklı post un yorumların tamamı yok orada ,cevaplandırdığınız ilgimi çeken detaylar vardı,ama geri kalanlar silindimi acaba ?..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Burcu hanım öncellikle yine harikalar yaratmışsınız... ellerinize sağlık.
Benim şeker hamuru ile bir maceram sonucu size bir kaç şey danışmak isterim. Yardımcı olursanız beni çok mutlu edeceksiniz..
Kısa bir süre önce şeker hamuru ile ilgili küçük bir çalışma teşebbüssüm oldu daha doğrusu tanışma girişiminde bulundum. Fakat sonuç çok berbattı!
Sıvı gıda boyası ile boyadım fakat renkler tam istediğim gibi olmadı, bir de hamur elimde çok yumuşadı. Biraz beklettikten sonra açmayı ve şekillendirmeyi denesemde her tarafa yapıştı. Yine de azimle bir gül ve iki yaprak yapmayı başardım. Fakat ondan sonraki tecrübem ise daha da berbat oldu. Yaptığım şekiller pastamın üzerinde eridi(aktı)...!!! Hem de boyalarla beraber. Çok üzüldüm ama nafile.
Sebebi acaba zeminmiydi. Zemine krema sürmüştüm ve üzerine ganaş yapmıştım(sizin tarifinizden alınma hepsi), şekilleri ise bunun üzerine yerleştirmiştim. Sonuç fiyasko!
Bunun üzerine internette çözümler vs ararken bir almanca site keşfettim. Orada patates unuyla şeker hamurunun çok güzel açıldığını öğrendim, fakat çok ince olmak şartıyla. Bir de zemin(hamuru yerleştireceğiniz pastanın zemini) kaynamış ve soğutulmuş marmelatla sıvanırsa hamurun daha iyi yapışacağını öğrendim. Bunların dışında marshmallow ile daha güzel bir şeker hamuru yapılabileceğini, tarifi ile birlikte öğrendim. Tüm bilgiler hakkında doğruluk payı konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.
Lütfen bana bir çare. Bir de Almanya'da bir çok ürünü bulmakta zorlanıyorum nedense. Türkiye'de daha çok çeşit olduğuna inanıyoum şekillendirme konusunda..
Teşekkürler ve sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu ne kadar zarif bir insansın, çok zevklisin. Böyle ayrıntılar hayata ne kadar renk katıyor aslında. Ellerine sağlık,
sevgiler

Adsız dedi ki...

burcucum süpersin pastayı merakla bekliyorummm...sevgilerr

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım süpersi süpersin süpersin sen gittikten sonra yıldız ve mini browniyi yedim tek kelime il muhteşem olmuş kurabiyenin ara katmanı ise hayret uyandıracak kadar lezzet katmış ellerine sağlık aaa bu arada kestaneli pasta ise süper görünüyor canım benim yine sevdiklerini kırmamıl ve epey uğraşmışsın;))
Çooook öpüyorum güzel yürekli eli maharetli arkadaşım;))

Adsız dedi ki...

siz olmasaydınız biz ne yapardık . İYİKİ VARSINIZ SİZİ SEVİYORUZ elleriniz derd görmesin inşallah .Burcu hanım ne güzel mamalar yapıyorsunuz, sizin gibi marifetli olmayı çok isterdim .Sizden öğreneciğimiz ne çok şeyler var yazılarınızın devamını diliyorumm başarılarrr.... SOFRA ÖZLEMİİ

Adsız dedi ki...

burcucum ellerine sağlık enfes gözüküyorlar ben kermese gelemedim inşallah resimleri çekmişsindir de bizimle paylaşırsın iyiki varsın ve bizimlesin hep mutlu kalman dileğiyle

Adsız dedi ki...

Burcin Hanım, çok teşekkür ederim..kurabiyelerin tarifleri var sadece pastanın tarifni ekleyeceğim :)

Fatma, çok çok geçmiş olsun..kendine iyi bak lütfen..ama kötü olmana rağmen sözünü tutup pastaları hazırlaman çok nazik ve özel bir davranış bence..eminim çok güzel olmuştur pastaların..

ve kurabiyeleri çok rahat yaparsın..o palyaçolu pastadan sonra , eminim çok kolay gelecektir :)

Elif, kermes devam edecekmiş..satışları pek bilemiyorum..Suzan'a sormak lazım :)
Fermo'da ki bazı ürünlerin fiyatları biraz pahalı..işte en uygunu bulup almayaçalışıyoruz açıkcası..yakın zamanda Doğanay ve Pasdekor'a gitmeyi planlıyorum..

Nergiz,kurabiyelerin üzerini tıklarsan tarifleri sçılacaktır..sadece pastanın tarifi şu an yok..
ve sevgili nikoçara sana jelatin torbalar hakkında aydınlatmış..kendisine çokkkk teşekkür ederim çünkü Ankara'da nerede var bilmiyordum..

Adsız dedi ki...

Aynur , tekrar hoşgeldin :)
bende açıkcası senin yorumlarına çok alışmışım, cevap yazmayınca meraklanır oldum..

Arzu, hemen yazıyorum ;

Saray Pudra Şekeri- Celal Bey
Tel: 0 216 324 12 00
Örnek Mah. Bakü Sok. No=35 Göztepe- İstanbul


Huriye, bu işe bulaşan herkes emin ol çok güzel şeyler yapıyor..eminim sende yaparsın :)

Beste, elma hamuru sulandırıp bozmuş olabilir..Havuç sulandırmaz ama elma daha sulu olduğu için bozabilir..onun için daha farklı bir tarif denemek gerekir..ona uygun bir tarif uygulmaya çalışırım .:)

Hülya, yıldızları şeker hamuru kaplı kurabiyeler ile aynı yöntem ile yaptım..benimki unlu :)
Coccolat'ta şu ara gidemeyeceğim..ve gidersemde sanırım Teşvikiye'ye giderm çünkü bana daha yakın..başka bir sefer inşallah :)

Sedacığım,
çok teşekkür ederim..ama sana kötü bir haberim var..bunların heps bitti..ama tekrar yenilerini yaparım :)


Hülyacığım, teşekkür ederim..ben hediye örneği dediysemde, kurabiyeler kermeste satıldı..ama hediye amaçlı alanlar olmuştur eminim..

Nikoçara, yardımın için gerçekten çok teşekkür ederim..çünkü dediğim gibi Ankara'da nereden bulunabilinir bilemiyordum..

Yıldız kurabiyeleri şeker hamuru ile kapladım..hamurun beyazlığı..ama üzerine spiral desenler çizdim..oları royal icing ile yaptım..size verdiğim tarifin aynısı..özel birşey yapmadım..belki ışıktan beyazlar daha beyaz , renkliler daha renkli çıkmışlardır :)

Salihacığım merhaba,
mailin geldi ama vakit yetiştiremiyorum cevap yazmaya..ama bu yorumları cevaplayayım, eve kimse gelmezse hemen cevap yazarım..

Yukarıda yazdığım gibi şeker hamuru ile kaplayıp, royal icing ile şekiller yaptım..

Melikeciğim, kalıbı yok..sıkma torbasına royal icing hazırlayıp döktüm. Ve kuraiyelerin üzerine torabayı sıkarak desenler çizdim..

Tombikciğim, sizlere yapacağım bunlardan söz :)

Adsız dedi ki...

Saplı kurabiyelerin yorumları bir teknik azizliğe uğramış bende şu an sebebini bilemiyorum..siz ne merak ettiyseniz bana tekrar sorun, yardımcı olmayaçalışayım..


Derya merhaba,
Şeker hamuru çalışırken mutfağının sıcaklığı ne kadardı ?
birde tahmiime göre senin vücut ısın biraz yüksek ve şekeri çalışırken elin eritiyor..sen 1 kilodan fazla şeker kullanmalısın..baktın, hamur yapışıyor ve hala yumuşak,hemen biraz daha şeker ekle üzerine..baktın hala tam toparlanamadı, azar azar buğday nişastası ilave et ki sıcaklıktan şekerler erimesin ve hamur toparlansın..
sıcaklıktan kaçınmak gerekiyor şeker hamuru çalışırken ve tabiiki çok soğuk bir ortamdan da..normal oda ısısnda çalışmalısın..eğer mutfağın ve senin vücut ısın çok yüksek geliyorsa , çok az mutfağını havalandırabilirsin çaçlışırken..
yoksa pastanın zemininden kaynaklandığını düşünmüyorum..

Banu, esas ben nazik düşüncelerin için çok teşekkür ederim :)

Aslı,en kısa zamanda :)

Zuhalciğim, ben gittikten sonra yedin demek örnekleri :) afiyet olsunnn..
glikoz çok hoş bir tat veriyor gerçekten..dün bizde yaptıklarımızdan gazi olanlarını tattık, çok değişik ve lezzetli olmuşlardı..
ve güzel sözlerin için çokkkk teşekkür ederim..

Özlem, güzel ve moral verici sözlerin için çok çok çokkkk teşekkür ederim :)
ben olmasaydım, hiçbir şey değişmezdi..o kadar çok hünerli ve güzel şeyler yapan blogger arkadaşlarımız varki, ben onlardan a çok ilham alıyorum..

Hilal, açıkcası ben ve Suzan seni bekledik..kermes çok güzeldi..Suzan'da çok tatlı ve iyi kalpli bir insan..keşke tanışabilseydik..
ama fotoğraf maalesef çekemedim çünkü çekindim..sadece yaptığım kurabiyeleri çektim ve yayınladım..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu,Allah razı olsun.

Adsız dedi ki...

Hayranım Size...Başarılarınızın Devamını diliyorum..

Adsız dedi ki...

Ben Sizin Sitenize Hergün girmesen sanki birşeyler kaçırmış hissediyorum,günün yorgunluğunu ,stresimi üzerimden atabildiğim en şahane ortam sizin bu samimi siteniz..Bende ilerde enaz sizin kadar başarılı bir pastacı olmayı çok siterim hatta çalışmalarımda var bu hususta,şimdilik sevgilerimi sunuyorum size sayın Burcu hanım..

Adsız dedi ki...

ayy o kadar üzüldümki anlatamam ama o gün antalyadan akrabalarım geldi aniden o yüzden pastaneye bile gidemedim keşke gelipte ikinizlede tanışabilseydim inşallah en kısa zamanda tekrar böyle bir buluşma gerçekleşir ve bende sizin gibi mükemmel insanlarla tanışabilirim
sevgilerr

Adsız dedi ki...

Arzucuğum, Allah sende de razı olsun :)

Eylem, teşekkürrrr ederim :)))
Çalışmalarınızı mail adresime gönderebilmeniz mümkün müdür acaba ..

mail:pastaci.burcu@gmail.com

Hilal, bizde çok isterdik seninle tanışmayı..
ama başka bir zaman ayarlamayaçalışırız artık :)

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu hanım,Tabiki sizinle paylaşırım sizin gibi bir ustayla paylaşıpta sizin yorumlarını almak benim için bulunmaz bir fırsat.Fakat çalışmalarım şimdilik biraz yeni ve acemi olduğundan,daha kendim bile beğenemiyorum bazı yaptıklarımı..Ama ilerde tabiki paylaşırım.Bende, sizin gibi şeker hamurundan yaratıcılık hissi çok fazla.ilerde kısmetse bir makinayla bu görüntülerimi ölümsüzleştirmeyi çok isterim..sizin siteniz bana bilmediğim çok nesneleri öğretti,hatta Bursa'da arıyordum şöyle FERMO ya benzer bir pastacı dükkanı,ama siz Hızır gibi yetiştidiniz sizin sitenizden PASTALANDI keşfettim.Nekadar teşekkür etsem azdır size..Bursadan Kucak Dolusu Sevgiler Size..Meil adresiniz kayıtlı bende ilerde kesinlikle paylaşıcağım güzel durumlar olucaktır.

Adsız dedi ki...

yasasıııııııııııııııııııııııııınnnnnn:))
burcu ablanın kurabiyelerını bızde tadabilecegiz:))))bn bişi sorcam burcu abla,bende tam manasıyla bi pasta malzemesi yok.avrupa yakasında fermo gbi kalıteli başka bi yer varmı?bde genelde pasta yaparken gereken mutfak malzemeleri/eşyalar hangileri yazarmsn?normalde pasta yapıyorum ama profesyonel tarzda deil.onları not dip alacagımda tatılde..sevgiler..smdiden saol..öpüyorum..

Adsız dedi ki...

bde bende eylme katılıyorum hergun bıkmadan tek gırdgm sıte sninki harikasın...allah kolylıklar wersn..dilerm hep bole gidersn..basarılı ve pozitif bri olarak yane :)))

Adsız dedi ki...

Sevgili Nikocara teşk.ederim. Mutlaka oralarda araştırma yapacağım.
Sevgilerimle,
Herkese 2007 nin mutlu ve sağlıklı bir yeni yıl olmasını dilerim.Hayırlı bayramlar olsun inşallah.