Çarşamba, Ocak 24, 2007

DEVAM EDEN KURABİYE ÇALIŞMALARI..

50 yorum:

Adsız dedi ki...

Şu güzelliğe bakıpta size imrenmnemek eldemi ..Özellikle bu kurabiyeyi nasıl yaptığınız bilemk isterim..Üstünü hangi aparatla yaptınız? Kalp kalıbıyla galiba..

Sevgiler Burcu..:)

Adsız dedi ki...

Burcucum bunlar harika olmuşşşşş.!!!
daha önce yaptığın kurabiyelerde çok güzeldi zaten... Tebrikler valla.Renkler şekiller herşey çok süperrrrrrr....

Sevgiyle

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu..

Şu kolinin içine bakıpta kıskanmayan olamaz herhalde :),öğrenmek istediğim şu kalp şeklindeki kalıbınızın ölçüsü nekadar mönütörden sanki büyük bir kek kalıbı ölçüsünü andırıyor..Detayları paylaşmanızı rica ediyorum..

Adsız dedi ki...

Burcu Hn,hepsi çok şık olmuş.Kolay gelsin.Yalnız benim sorum altın rengi alt tabanlar için olacaktı?Onları nereden ediniyorsunuz?Pasta için kenarı oymalıları görüyorum hep bloglarda ama kurabiyeler için ilk sizde gördüm.Kurabiye için altlıklar öyle minik minik mi satılıyor yoksa siz bütün parçayı mı kesiyorsunuz?Strafor gibi yani...

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,

Söyliyecek söz bulamıyorum aştınız artık :)))Bunlar mükemmel olmuş. Yanınızda olup sizi seyretmeyi çok isterdim. Keşke tv de falan program yapsanız ne iyi olur. Özellikle bir de spiderman kafa yaparsanız tam süper olacak :))) anladınız siz onu. Sevgiler :)))) Burçin

Adsız dedi ki...

Ya burcu ne güzel kurabiye bunlar yalnız o yaldızlı altlıkları nerden aldın bide üzerindeki şekilleri kalıplarla bastın heralde yoksa yanlışmı anlamışım.Harika görünüyolar.

Adsız dedi ki...

Süper, süper , süper !!!

Adsız dedi ki...

Selamlar Burcu;
Harika olmuşlar. Şeker hamuru ile yapılan kurabiyelerin dayanma süresi ne kadar onlarıda 2 günde tüketmekmi gerekiyor. Sevgililer günü için bende hazırlamayı düşünüyorumda.

Adsız dedi ki...

Ben yine göremiyorum!Flickrda hesabınız var heralde ordan bakayım , user id olarak yine pastaciyi mi kullaniyorsunuz?

Adsız dedi ki...

Burcu yine harikalar yaratmışsın. Altlıklar çok hoş, nereden bulabildin? Etiketlerde süper olmuş, ellerine sağlık. Ama şunu merak ettim. Bu kurabiyeler böyle nereye gidiyor bakalım? :P

Adsız dedi ki...

Bu kurabiyelerin hepsi çok güzel olmuş, emeğinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Gelincik Burcu'ya yazdım, sanada yazıyorum. Sayfana mavi boncuk iliştir. Rica ediyorum, sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu bunlar harika ellerine sağlık bayıldım ama en çok kurabiyelerin etiketlerine :)ismin markalaşıyor artık ne güzel..

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım çok güzel ve çok şık görünüyorlar ellerinize sağlık.Acaba yemeye kıyabilecekler mi? Birde tatlarını çok merak ediyorum.Bende normal ebadını merak ediyorum.Büyük tek parça değil herhalde?

Adsız dedi ki...

Pasta yada kurabiyelerinizi satın almak mumkun mu?

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum ben bu kurabiyeleri göremiyorum:((yorumları okuyunca daha da merak ettim.Geçen seferkileri de görememiştim.Neden acaba?:((

Adsız dedi ki...

çok güzel kurabiye bunlar zevkle hünerle yapıldıkları usta elden çıktıkları hemen belli oluyor ellerine sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Bu ne güzel bir blog böyle :)bir nefeste herşeyi karıştırıp okudum.Çok güzel şeyler yapmışsın,ellerine sağlık.Herşey gönlünce olsun,bundan sonra takipte olucaz bizim kızlarla ;)

Adsız dedi ki...

uzun zamandır blogları izliyorum ama,ilk defa yorum yazıyorum, kendimi tutamadım, mükemmeller, pes doğrusu :)

Adsız dedi ki...

Gerçekten bir mavi boncuk şart........ben kurabiyelere bayıldım,ama etiketlerede bayıldım.Harika olmuş,ellerine sağlık.....Bunlar kime gitti bende merak ettim....

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Sayfayı bir açtım rengarenk kurabiyeler.Bayıldııııım....Lütfen yapılış aşamalarını bir an önce yayınlayın.Desenleri yaptığınız kalıpları çok merak ettim.Ellerinize sağlık.

Hoşçakalın..:)

Adsız dedi ki...

Burcu çok güzel olmuşlar, ellerine sağlık (artık size hanım demiyorum,samimiyetinize dayanarak)
Bu hafta sonu bizde kızımla şeker hamuru kaplamalı kurabiye denemelerimizi yaptık. Valla sizin kulaklarınızı çok çınlattık. Neden mi ne sabır işi o. Biz hamurumuzu Fermo'dan hazır aldık,hatta pudra şekerini ordan aldık kilo ile satıyorlardı.Bir şey sormak istiyorum ; glikoz ile ilgili. Çok katı idi.Hiç rahatlıkla sürülmüyordu. Bende sıcak su kaynatıp üzerine oturttum. Sizde de aynı oluyormu. Bir de ben açıkcası şeker hamuru kaplı kurabiye tadını pek sevmedim. Sadesi çok güzeldi. Acaba kendi hamurumuzu kendimiz yapsak daha güzel oluyor mu?

Adsız dedi ki...

burcu
bende seni seviyorum. benimde sevgililer günüm geliyor dolayısyle 1 tane paket bende bekliyorum.
şaka bir yana çok güzel olmuşlar. Blogunu her ziyaretimde yeni şeylerle karşılaşıyorum. İnce zevkinden dolayı seni kutluyorum. tekrar tekrar tebrikler
nermin

Adsız dedi ki...

derslerim ve sonuclar cok korkunc beklemedigim notlari almısım morelman goctum burcu abla :..(

Adsız dedi ki...

Selam Burcu, gercekten cok hos seyler yapıyorsunuz. Bende su anda 28 aylık kızıma kendim baktıgım icin ev hanimligi yapmaya calisiyorum :) Mutfakla aram iyidir ve firsat buldukca yeni tadlar deniyorum. En kisa zamanda yemek kurslarina ve pasta kurslarina gidicem. Insallah ona vakit ayırabilirsem. Yaptıklarınızı buyuk bir zevkle takib ediyorum. Basarilar. Saglıkla kalın.

Adsız dedi ki...

Selam Burcu, Daha onca yorum yazdim ama gorunmuyor. O uzund ama bu sefer kisa tutucam :).Calismalariniz gercekten cok hos. Ilgi alanima girdigi icin buyuk bir zevkle takib ediyorum sizi. Basarilarinizin devamini dilerim. Saglikla kalin.

Adsız dedi ki...

canım yine ben kurabiyelerinden balıklı olandan gözümü alamıyorum bu rengi nasıl yakaladın böyle bir renk varmı karışım mı yaptın ? sevgiler

Adsız dedi ki...

Selam Burcu!
Valla bütün yorumlara katılıyorum.Kullanılan malzeme seçimi,renk seçimi,etiket,kurdela,...Herşey ince bir zevkin eseri.Valla kutu kime gidecekse ne şanslı:))Bana gelse böyle bir kutu vernikleyip saklardım bu kurabiyeleri süs eşyası gibi.Öptüm canım.
Benim kurabiye tarifleri konusunda bir gelişme var mı?
Bir de oof of ikizlerin doğumgünü 28'inde,yani 3 gün kaldı.Ve ben henüz hiçbirşey planlamadım.Gerçi bizbize kutlayacağız ama.Yine de:((

Adsız dedi ki...

canım ellerıne saglık..tasarımlrımı kendım yapıyorum demıstın..nekadar uretıcısın boyle canım...en sondakı damlaya bayıldım benya.....favorım o damla benım :)))))))

Adsız dedi ki...

insanın içi ve iştahı acaip açılıyo.ellerinize saglık

Adsız dedi ki...

kurabiyelerin hepsi harika......ellerine sağlık....ben yeşil olana bayıldım....

Adsız dedi ki...

Burcu çok zevklisin çook :) Ellerine sağlık ne kadar güzel ve zarif şeyler yapmışsın bayıldım! Senin sayfalarına baktıkça içim açılıyor zaten.

Adsız dedi ki...

burcu hanim, muhtesem harikulade, bize bunlarin tarifini verecek misiniz? ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

bir oneri: burcu hanim bunlardan muhtesem nikah sekeri, ani, toplanti imgesi vs olur, etrafini jelatinlemek yerine ayni buyuklukte naylon kutu (hani 1 tane gul icin kullanilan cinsten seffaf kutular) yapilip, sifon vs kurdele ile suslenebilir. eminonunde bahsettigim kutulari yapan yerler var. hem de kurabiyeleriniz seyahat esnasinda ezilmemis olur.

Adsız dedi ki...

günaydın günaydın sabah sabah bilisayarımı bir açtım girdim pastacıya gözüm gönlüm açıldı hepsi çok güzeller .Ama ben yine büyük bir merakla bekliyorum kurabiye üzerine yapmış olduğun ufak çiçek çalışmanı hangi kalıp ile yaptığını inanki şeker hamuru aldım hemen deneyeceğim ama ben hala kalıbı göremedim :-(((( çokta sizi sıkmak ve ısrar etmek istemiyorum ama benim tüm zevklerime siz tamamiyle uyuyorsunuz ne olur beni merakta bırakmayın .Selamlar

Adsız dedi ki...

Sirf blogunu ziyaret etmek bile icimi aciyor. Iyi ki varsin, sevgilerle,

Adsız dedi ki...

Burcu Hanim merhaba,
yaptiklariniza hayran olmamak ve keske ben de yapabilsem diye imrenmemek elde degil.. Gercekten ellerinize saglik.. Ayrica zevkli bir insan oldugunuz da yaptiginiz kurabiye ve pastalara yansiyor :o)
Ben tatliyla arasi pek iyi olmayan biri oldugum icin merak ediyorum. Acaba bu ustune yapilan seker hamurlari yerken insana fazla tatli gelmiyor mu? Yani genelde pasta ustune kaplanan hamurlar ayrilir ve yenmez,simdi o kadar ugrastıktan sonra kurabiyelerin ustundeki seker hamurlari kalmasin di mi ? :o)
Tekrar ellerinize saglik diyor ve iyi gunler diliyorum.
Saygi ve sevgilerimle,
Ceren

Adsız dedi ki...

burcu slm uzun süredir siteni takip ediorum, hiç yorum da yazmamıştım ama şu kurabiyelerin beni resmen baştan çıkardı :)

daha yemek yapmakla hiç aram yokken bu kurabiyelerin cazibesine dayanamadım ve çarşamba akşamı fermoya gidip şeker hamuru, gıda boyası, kurabiye kalıplarıyla inci şekerlerden aldım. uzun boylu genç bi bey baya ilgilendi, üstüne basa basa söyledim fermo'yu blog'undan duyduumu. bi reklamcı olarak diorum ki bu etkili tanıtımlarına karşılık, sana sponsor olsalar yeridir :)

burcu iki sorum war, hamuru kurabiyeye glikozla yapıştırdıını okumamıştım, glikoz almadım. yerine kullanabiliceim bişi war mı, yoksa tekrar gidip glikoz mu alıyım?

bi de tabanı için hangi kurabiye tarifi seçiceime karar veremedim :( nasıl bi tarif daha çok yakışır şeker hamuruna hiç bi fikrim yok.. kendi tarifini verirsen çok sevirim :)

kurabiyelerin daha yapmadan renk kattı hayatıma :) bu iki soruya cvp verdiin an icraata geçicem :)
şimdiden teşekkürler burcu herşey için :)

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum çok şık hazırlamışsın, bayıldım gerçekten ;)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

gercekten cok guzel gorunuyorlar. ne yazik ki yurt disinda yasiyorum ve bu tatlar bu guzellikleri bu ulkede bulmam mumkun degil.:((

Adsız dedi ki...

Bu kadar güzel pastalar yapan birinin kaç kilo olduğunu merak ediyorum. Sitenizi yeni keşfettim. Didikdidik ederek okuyorum. Bende yeni blogcuyum. Sizler gibi olmak için çok yol kat etmem lazım. Çok çalışmam lazım çok :)
ellerinize sağlık , Sevgiyle kalın

Yıldız

Adsız dedi ki...

burcu hn iyi akşamlar ,

sabah iş yerime geldiğimde size mail attım ama size ulaşmadı galiba .bugün bütün gün kurabiyelerinizi seyrettim inanki siteniz sürekli açıktı nasıl alıştım size ve sitenize anlatamam bağımlısı oldum . şu kurabiyelirn yapım aşamasınıda merak ettim aslında veee yeşil kurabiyenin üzerindeki çiçek desenini vermiş olduğun kalıbı merak ediyorum istanbulda satılıyorsa hemen alacağım beni aydınlatmanızı rica ederim . Saygılarımla Beyhan

Adsız dedi ki...

Burcu cugum,
bir tek dun gece giremedim bloglara , bu gece baktım da amanınnnn bunlar ne boyle!...Bu gercekten içten gelen bir sanat, yetenek , vallahi super son derece şık ve profesyonel, Ufuk a katılıyorum bu arada, sayfanda nazar boncugu olmalı, mutlaka..

Bende bir gun boyle bir kargo istiyorum:)
Sevgilerimle,
Figen

Adsız dedi ki...

sevgili burcu kurabiyeler herzamanki gibi harika görünüyor..içimden: ilerde birgün teknoloji çook ilerlerse ekran başından şööyle uzanıp tadına bakma gibi bir durumlar olurmuki diyerek saçmaladım.ama naapıym çok güzeller hem ben yiyemezdim valla..ellerine sağlık.burcucuğum bu arada seevgililer günü için fikirler soruyosunya:bence sevgililer günü pastasını şeker hamuru ile yapma şeker hamuruyla çalışmak çok zor be burcu birde başarıyı etkileyen dış faktörler çok (purda şekerinin inceliği elin ısısı vb)sen daha iyi bilirsin yani..herkesin bulup yapamayacağı vede yiyemeyeceği şeyler tabii benim fikrim yoksa nekadar şık ve güzel görünüyor şeker hamurlu pastalar...bence şöyle 2 katlı(sen katlı pasta yapmamıştın sanırım) çikolatalı,çikolatalı,içi yumuşacık ve hafif nemli olan pandispanyaların varya onlardan olan,yani şeker hamuru yerine, seni , bizlerle tanıştıran, o çook derin, en sevdiğin şeylerden olan belkide bu siteyi kurma sebebin olan o canım ÇİKOLATAYLA harika bir pasta yapabilirsin.ne dersin sadecefikir.hem çok özendiğin şeker hamurlu pastanın şekerli kısmının sıyrılıp tabakta kalması beni mutsuz ediyor.görsellik tabiiki süper ama ben uğraştığım pastamın silinip süpürülmesini istiyorum.sevgiler sunuyorum...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu Hanım,
Daha biz 11 ocakta yaptığınız enfes kurabiyeleri deneyemeden bu ikinci bir bomba gibi oldu. Enfes demek de biraz eksik olur, zira bunlar tablo gibi,evimizi süsleyecek biblolar gibi duruyor.Çok şık ve çok güzeller.Işıl Yalçıner

Adsız dedi ki...

Burcu hanım,
Birkaç arkadaş kurabiye altlıklarını soruyor. İst. da Anadolu yakasında oturanlar Kadıköyde Bahariyeden (YKB nin ordan) aşağıya inerken arayıcıbaşı sok. da BİLKO diye pasta malz. satan bir dükkan var. Ben şeker hamurumu, çok ince pudra şekerimi ve sordukları altlıkları ordan alıyorum. Bilgileri olsun istedim. Işıl Yalçıner

Adsız dedi ki...

Canım şeker hamurundan minicik çiçekler yaptığın alet veya kalıp nedir? Bilgi verebilir misin?

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bunlar yemelk mi gostermeli mi ? :)) ya burcucugum ellerina saglik da yemeye kiyilir mi bunlara cok guzeller

Adsız dedi ki...

bunlar yemelk mi gostermeli mi ? :)) ya burcucugum ellerina saglik da yemeye kiyilir mi bunlara cok guzeller

Adsız dedi ki...

mükemmel bir site ve sizin tariflerinize bayılıyorum kısaca bu siteye her gün girmeden duramıyorum bende güzel tatlar ve lezzetler yapabilirmişim diyebildim en azından böyle düşünmememi sağladınız sizleri tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum