Cuma, Ocak 26, 2007

FRAMBUAZLI & ÇİKOLATALI YUMUŞAK MUFFİNLER VE HAKKIMDA BİLMEDİĞİNİZ 5 ŞEY..

































Bu aralar galiba tekrar mimleşmeye başladık :) Uzun bir süredir birbirimizi sobelemiyorduk..Bu aradan sonra, blog dünyasına hızlı bir giriş yapan ve profesyonel bir tasarım ile çalışan beğendiğim blogculardan sevgili Hülya benden sorularını cevaplamamı istemiş..bende pasta ve kurabiyelere kısa bir ara verip soruları cevaplamak istedim..
Bu arada kurabiyeler ve pasta ile ilgili gelen tüm sorulara tek tek cevap vereceğim..gecikme için üzgünüm..

Market alışverişi yaparken yeni ürünleri alıp mutlaka denerim.

Evet , denerim..Hatta özellikle pastacılıkla ve gıda ile ilgili yeni çıkan tüm ürünleri tek tek inceler ve alıp evde denemeye gayret gösteririm..ayrıca haftada bir markette tek başıma detaylı dolaşıp alışveriş yapmayı çok severim..o turlarımın sonunda ortaya ilginç çalışmalar çıkabiliyor :)




İnternetten gazete okumayı hiç sevmem.

Ana sayfamızda Milliyet vardır. İnternetten gazete okurum. Bence internet günlük hayatımızı kolaylaştıran, iletişimi hızlandıran, dünyayı küçülten çok değerli bir teknolojidir..hayatımı kolaylaştıran herşeyi seviyorum :)

Hiç sigara içmedim, tadını bilmem.

Maalesef, sigara içtim ve tadınıda biliyorum..ama Yağmur'a hamileliğimin öncesinde ve sonrasında sigarayı bıraktım ve yaklaşık 5 senedir içmiyorum.

Sevgi, saygı ve hoşgörüyü hayatımdan çıkartmayacağım kavramlardır. Ukalalıktan nefret ederim.

Aslında ukala insanlara çok kızmam ama bu bahsedilen üç değerli kavramdan uzaklaşarak ukalalık yapan insanları bir türlü anlayamam. Bana göre sevgiden, saygıdan ve hoşgörüsüzlükten uzaklaşmış insanlar bencillerdir ve bencillik beni üzen ve depresifleştiren tek ve en kötü kavramdır..

Futbolu seviyorum.

Yalan söylemeye hiç gerek yok..maalesef sevmiyorum..

Bende bu soruları Zuhal'e ve Tarçın'a yöneltiyorumm....


Diva dergisinde geçen hafta çıkan ve Burcu ile Işıl'ın çok beğendikleri muffin tarifim ;


FRAMBUAZLI & ÇİKOLATALI YUMUŞAK MUFFİNLER

Gerekli Malzemeler ;
· 2 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş)
· 1,5 su bardağı un
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
100 ml sıvı krema ( yarım küçük paket)
150 -200 gr dondurulmuş ahududu
100 gr bitter çikolata


24 adet orta boy yumuşak muffin için ;

Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Şeker, yumurta ve sıvı vanilyayı homojen bir karışım oluncaya kadar mikser ile çırpalım . Un, ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyelim.

Yumurtalı karışım homojenleşince içerisine yavaş yavaş kremayı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Elediğimiz unlu karışımı yumurtalı karışımın içerisine ilave edelim ve düşük devirden hızlı devire doğru çırpalım

Ahududuları buzdolabının sebze bölümünde 3-4 saat bekleterek çözdürelim. Çikolatalarımızı küçük küçük kıyarak keselim.

Hazırladığımız muffin karışımımızın içerisine en son ahududuları ve çikolataları beraber ekleyip, tahta bir kaşık ile alttan üste doğru karıştıralım.

Muffin kalıbımızın altlarına muffin kağıtlarımızı yerleştirelim ve üzerilerine 2 tatlı kaşığı kadar karışımımızdan ekleyelim Muffin kağıtlarına karışımımızdan doldururken 1 parmak pay bırakmaya dikkat edelim.

Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 35-40 dakika üzerileri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda soğutup ağzı kapalı bir kutuda saklayalım. Eğer ağızları açık saklarsanız üstleri kurur ve yumuşaklıklarını kaybederler.

30 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım Burcu'cuğum hakkımda yazdıkların çok hoşuma gitti; arkadaşlığın ve her zaman nazik olduğun için çok teşekkür ederim. İyi ki blogumu açmışım, iyi ki sizleri tanımışım.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,en sonunda bende dün Fermoya gidebildim.Bu işlerle yeni ilgilendiğim için,bana çok yardımcı oldular.Çoğu şeyin ne olduğunu bilmediğim için üşenmeden herşeyi anlattılar.Çok şirin küçük kek kalıplarından aldım.Şeker hamuruda alacaktım(denemek için)maalesef beyaz kalmamış alamadım.Senden de bahsettim,konuştuk....Çok güzel bir gün geçirdim,paylaşmak istedim.Sevgiler

Adsız dedi ki...

hakkında bılmedıgım 5 sey daha ogrenmıs oldum canım:))
basarılarının devamını dılıyorum....bende cocuklara bayılırım , bayılırım....
sevgılerle....

Adsız dedi ki...

1.'si öncelikle bu bebişler çok şiriiiiin:)benim ki de içerde uyuyor şimdi:)allah hepsini bağışlasın şansları bol olsun hepsinin .
2.si ne kadar seni yüz yüze tanımasam da Burcu sen gerçekten herkesin olmasını hayal ettiği gibi birisin ..
beni de; hayalimde hep senin gibi nitelikli ,tutarlı,hoşgörülü,paylaşımcı ,kendini seven insanların varlığını bilerek yaşamak çok mutlu ediyor çok umutlandırıyor ..
sevgiler

Adsız dedi ki...

Eline sağlık Canım..çok güzel olmuştur eminim..Ben de Sevgili Ufuk'un kelebek muffinlerini denedim bugün ve frambuazla süsledim.Çok güzel oldular.Çocuklar bayıldı.

Selam ve sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Burcu,
Saat 00:40 , gece yarısı ve ben burdayım :)
Kızlar grubu toplatımız vardı..Pastayı ben yapmıştım.Çok beğendiler :)Muffinler harika gözüküyor.Ellerine sağlık...
Sevgiler,
Müge

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu hanım,
Yine ben Işıl Yalçıner. Bu akşam fr.ca öğrt. ni olan kardeşim (Zuhal Bayrakçı) bize geldiginde
fransadan sıpariş vereceğim malzemeleri göstermek için sitenizi açtığımda annenizin de fotografını gösterdim. Kardeşim hemen aaa bu Lebibe hn. çok iyi tanıyorum, birlikte seminerlere katılmıstık deyince dünyalar benim oldu sanki. Sizinle kendimi birden akraba gibi hissettim.
Kardeşim anneniz için çok başarılı, idealist, çalışkan çok fedakar, olgun ve kültürlü bir öğretmenimizdir. Onunla yine Fr. ca öğretmeni olan Sevgi Mülayim aracılığı ile tanışmıştık dedi. Ben de sizinle tanışma fırsatı yakalamak için hep bu anı bekliyormuşum gibi hemen kafamdan bir tanışma (kardeşim, anneniz, Sevgi Hanım) toplantısı geçirdim. Ne dersiniz? Ben çoook mutlu olurum. Kardeşim fransadan dönünce eğer sizce de uygunsa birgün bize davet etmek isterim.
Şu anki heyecanımı anlatamam.
Sizin de fransadan istediğiniz birşey varsa hemen mail atarsanız kardeşimden onları da rica ederiz.
Ben artık bu gece nasıl uyurum, bilemiyorum.
Sevgilerimle hoşçakalın.
Not.Bu özel birşeylere giriyor. İsterseniz sitenizde yayınlamayın.Cevap için kızımın mail adresine atabilirsiniz.
duyguyalciner86@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Burcum bende yemekten sonra tatlı niyetine hediye gönderdiğin çukulatasını yaptım daha önceki kötü deneyimimden sonra tavsiye ettiğin gibi fazla pişirmeden çıkardım.Öncekinden güzeldi ama bu seferde içi biraz az pişti gibi çukulatalı helva tadında oldu.İnşallah mükemmel tada ulaşıcam azimli ve hırslıyım:)Canım mafin yaptığın kağıt kalıplarınıda fermodanmı aldın yazarsan sevinirim.Ben migrostan aldığım erkap kalıplarıyla yaptım biraz büyük geldiler içlerini az doldurdum ama yinede güzel pişmediler.
Burcum birde senden ricam olacak yabancı sitelerde gördüğüm cup keklerin üzerlerinde çocukların hoşuna gidecek çok hoş süslemeler var koyu kıvamlı kremalarla yapılıyor ingilizcem yeterli olmadığı için deneyemiyorum rica etsem sen bizler için bir örnek yaparmısın inan çok mutlu olurum.Tatil sonrası oğlumun anaokulunda ilk kahvaltı bana ait çocukların hoşuna gidecek birşey yapmış olurum sayende.Yağmur'un okuluna tuzlu birşeyler gönderipte bizimle paylaşmadıysan onuda beklerim.Sende ne çok sordun dersen haklısın.Hiçbirini yanıtlamasanda ben seni çok seviyor ve iki üç saate bir sitene bakıp acaba yeni birşeyler eklemişmisin diye bakmadan edemiyorum bir tür bağımlılık yaptın.İyiki varsın iyiki bildiklerini bizimle paylaşıyorsun.
Sevgiyle kal,

Adsız dedi ki...

Ben gercekten bu muffini cok begenmistim. Nihayet tarifi geldi, ilk firsatta deneyecegim. Ellerine saglik Burcu..

Adsız dedi ki...

Canıııım halbuki sıkı sıkı saklanmıştım sen beni nasıl gördüüün;)))Sobelenmişim de haberim olmamış;)Canım ellerine sağlık yine enfes pufidiklerden yapmışsın bu keklerin ismini ''Pamuk Kalpli Burcu Pufidikleri'' koyalımmı?LÜTFEEEEN;)))
ÇOOOOK ÖPÜYORUM
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu.

Düşüncelerini öğrenmek ,senin sözcüklerini,senin anlatışlarını okumak çok özel bir durum olsa gerek takipçilerin için...

Burcu Frambuaz ve Ahududu ben çok aradım acaba nerelerden temin ediyorsun? Canım beni bilgilendirmeni rica ediyorum.Ayrıca ellerine sağlık güzelim :)

Adsız dedi ki...

Your exquisite and lovely blog touch me though I couldn't understand your language.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu;
Franbuaza bayılan birisi olarak en kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
ellerinize saglik hersey cok guzel ve emek verilmis gorunuyor. Benim size birkac sorum olacakti. pastayi 1 gun onceden hazirlayip dolapta bekletebilirmiyiz, yoksa servis yapiloacagi gunmu hazirlamami tavsiye edersiniz? Bu arada sorum asagidaki sizin kullandiginiz pandispanya icin. Bir sorum daha vardi pastanin ustu icin cikolata ganas, pasta tecrubesi olmayan biri icin zor olurmu, birde pastanin ustune bu sosu servis yapacagim tabakta uygularsam tabagi temizlenmesi yani gorunen kisimlarinin temizlenmesi hk. bir oneriniz olurmuydu? Pasta ustune sos olarak DR. Oetker'in cikolata sosu hakkinda ne dusunuyorsunuz? Butun bu sorulardanda anlasilacagi gibi pasta tecrubesi olmayan biri tarafindan soruluyor:) Ilk tecrubem olacak ve misafire sunulacagi icin biraz tereddutluyum sanirim. Onerilerinizin gercekten buyuk yardimi olacak.
Emeginiz, ilginiz icin cok tesekkur ederim.


20 cm için ;

4 adet orta boy yumurta
1 su bardağı un ( ya da isterseniz 1/2 su bardağında 1 parmak fazla un + üzerini 1 bardağa tamamlayacak kadar badem tozu )
1 su bardağı şeker
100 gr sütlü çikolata, 100 gr bitter çikolata
1 paket dr.oetker vanilya aroması veya 2 çorba kaşığı vanilya esansı
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
8 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağı

Adsız dedi ki...

pastacım muffinler çok göz alıcı görünüyor ellerine sağlık sayende gözlerimiz bayram ediyor sevgiler

Adsız dedi ki...

harika gorunuyorlar elinize saglik

Adsız dedi ki...

buyuk mutluluklarin aslinda kucuk detaylarda gizli oldugunu bizlere hatirlattiginz icin ve verdiginz emekler icin cok tesekkurler her gun sitesinizi merakla aciyorum sitenize bakmadigim zaman gunumde bir eksiklik hissediyorum

Adsız dedi ki...

her zaman ki gibi harikasiniz

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

Sigaranın tadını hiç bilmiyor olmak ne güzel,ben de o gruptanım...
Ellerinize sağlık tüm güzel şeyler için...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu, muffin süper görünüyo eline sağlık. Siteyi uzun uzun inceledim bugün, Fermoyu bilmiyordum ve senden öğrendim, birkaç hafta sonra İstanbuldayım, gitmeyi ve deli gibi alışveriş yapmayı düşünüyorum ama bişey sorcam:
emaye kek kalıbı kullandın mı hiç, sütle kaynatın demişsin hiç bilgim yokda benim, yapışma falan olmuyor mu emayede, cevaplarsan çok sevinicem yaa:-)

Adsız dedi ki...

merhaba....muffinler harika görünüyor...ellerine sağlık canım....

Adsız dedi ki...

Hülya, evet iyi ki blogunu açmışsın ve bizlerle paylaşıyorsun..ben doğru olan ne ise onu yazdım :))

Suzan merhaba, keyifli bir gün geçirmene ve bunu benimle paylaşmana inan çok mutlu oldum :) umarım her günün böyle keyifli ve güzek geçer :)

Salihacığım, çocukları kim sevmez ki.ben çok üzüldüğüm veta sıkıldığım zamanlarda Yağmurla oynuyorum veya çocukların içerisine dalıp onlardan biri olmayaçalışıyorum.en güzel terapi..

Lisya merhaba,
Allah senin bebişinide uzun ve bol şanslı ömürler versin inşallah..
yazdığın güzel sözler için çok çok teşekkür ederim :)
tam layık olmasamda kendimi bir an çok şanslı hissettim çünkü böyle açık yürekli ve paylaşımcı birini daha tanıdığım için..

Serinmavi merhaba,
Ufuk bu ara öyle güzel şeyler yapıyor ki hayran hayran bakıp hemen telefon açıp tebrik ediyorum onu..süper biri :)
ve eminim seninkilerde çok güzel olmuşlardır..hem görüntüleri hemde tatları :)

Mügeeee, acaba nasıl bir pasta yaptınnnn ??? az sonra bloguna uğrayacağımmm..

Işıl Hanım merhaba,

dün annemede yazdıklarınızı okuttum ve hemen kardeşinizi ve yazdığınız tüm isimleri okudu, çok çok mutlu oldu..ve sizlere çok teşekkür etmemi istedi çünkü yazdığın güzel sözleri okuyunca çok duygulandı :) çok sağolun..

benimde mailim;

pastaci.burcu@gmail.com ve

burcugencoglu@pastaci.net

herhangi birine mail atarak detayları konuşabiliriz..

Filizciğim merhaba,
Evet, bahsettiğin muffin kalıplarını Fermo'dan aldım. Benzer ve aynı boyuttakilerini geçen gün Burcu ile gittiğimiz Bilko'dan da (Kadıköy) görüp aldık.
Bahsettiğin koyu kıvamlı krema buttercream.bende tarifi vardı ;

http://pastaci.blogspot.com/2006/07/krema-eitleri.html

renklendirip sıkma torbasına doldurup muffinlerin üzerilerini süsleyebilirsin..
ama istediğin bir tarif varsa bana gönder sana çeviririm..

tuzlu birşey yapıp götürmedim :) ama yaparsam mutlaka eklerim..

ama istersen tuzlu olarak Yağmur'un partisinde insan şekline sandviçler yapmıştım, çocuklara çok ilginç gelmişti..istersen tarifini gönderirim, Diva dergisine yazmıştım..

Işılcım, teşekkür ederim :)) eminim sen aha güzellerini yaparsın..

Canım Zuhalcim, sen nereye saklansan ben seni bulurummmm :)))

Tamam, adını öğren koyabilirsin hatta benide çok mutlu edersin :)))

Eylemciğim, 1 aya kadar önce Akmerkez'de ki makro center'da taze kırmızı meyvelerden bulabiliyordum ama tabiiki şimdi bulamıyorum..o zaman dondurulmuş kullanıyorum..veya yazın aldıklarımı donduruyorum ve çözüp kullanıyorum..

Sin, thanks a lot for your lovely words..
I write in Turkish ,but if you ever want any translation of my recipes,i could do it for you..

Selda merhaba, ben özellikle çikolata ve frambuaz'ı bir arada kullanmaya bayılıyorum..mutlaka denemeni tavsiye ederim :)

Merhaba,
pandispanyayı her zaman bir veya iki gün önce yapıp , bekletmenizi tavsiye ederim..böylece çalışması daha kolaylaşıyor ve lezzeti tam oturuyor..pastayı bir gün veya gece önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz..ama şeker hamuru çalışmışsanız buzdolabına koymanızı tavsiye etmiyoruz..Kapalı bir balkonda veya çok çok sıcak veya soğuk olmayan bir yere koymanızı tavsiye ediyoruz.

Eğer pastanın üzerini süslerken kirletme tereddütleri yaşıyorsanız, pastanızı tel ızgaranın üzerinde hazırlayın..ızgaranın altına teps
yerleştirin ve fazla gelen soslar içerisine akar ve tekrar kullanabilirsiniz..
soslar veya ganaş donduktan sonra dikkatlice pastanızı büyük bir spatula ile servis tabağınıza aktarabilirsiniz..

Emineciğim, çok çok sağoll :)))

Zeynep, aklımdasın..bu hafta dediğim yerelere gidip inşallah istediklerini tamamlayacağım..

Arzu ve Banu, çok çok teşekkür ederimm :))

İşitmekaybı merhaba,
yok ben maalesef tadını biliyorum..ama 5 senedir içmiyorum..

Derya merhaba,
Emaye kalıpların mutlaka kullanılmadan önce süt içerisinde kaynatılması gerekiyor..yoksa zehirleme yapar..
ve eğer kalıbımı çok iyi yağlayıp unlarsan ve fırından çıktıktan sonra acele etmeyip iyice soğumasını beklersen, yapışma olmaz :)

Leziz, çok teşekkür ederim :)))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine saglik ve tarif icin cok tesekkurler.Bende bu tarifini frambuazi bulamadigim icin bogurtlenli yaptim ve cok harika oldu. Frambuaz ile cikolatayi bende cok yakistiriyorum, bir daha ki sefere de oyle yapicam insallah.

Adsız dedi ki...

Sayenizde muhtesem tatlar ve pastalar kesfettik. Kizimin ve oglumun dogumgunu pastalarini kendim yaptim ve cok cici hazirliklar yaptim. Zuhal Hn.a da tesekkurler. Hazir ulkerin cikolatali
brownisini nasil yapabilirim bizimkiler bayiliyor. Hani islak kek gibi oluyor ama icinde ceviz findik yok. Birde su bembeyaz cheesecakeleri merak ediyorum simdiye kadar 3 tarif denedim benimkiler oyle olmuyor. Sevdiklerimizin hayatina tatlilik katmamiza sebep oldugunuz icin tesekkurler.

Adsız dedi ki...

burcu hanım ;her yaptığınız pasta görüntü olarak sanat eseri gibi ,sizin yayımladığınız tarilerden denemelerim oldu şu ana kadar bir çok yerden tarifler denedim ama siz o kadar net açıklıyorsunuz ki;sonuç muhteşem oğlumun doğum günü pastasını şeker hamuru kullanarak sizin tarifinize göre yaptım,pasatmın hazır olamadığına arkadaşlarımı inandıramadım.sizden birşey öğrenmek istiyorum fermo'dan sıvı gıda boyası aldım.şeker hamurunu renklendirirkençok yoğurmama rahmen biraz dalgalı oldu.sizin çalışmalarınız gibi net bir renk nasıl elde edebilirim.cevaplarsanız sevinirim saygılar...

Adsız dedi ki...

slm ben uzun zamandır sitenizi takip ediyorum ama ilk kez yorum yazıyorum.verdiğiniz tarifleri büyük bir zevkle deneyip çok beğenerek ikram ediyorum.yaptığım pastaların resimlerini çekmeyi ihmal etmiyorum.ben yoğun çikolatalı pandispanyanın tepsisinin kare borcammı? yoksa dikdörtgen borcam mı kullanmamın uygun olacağını merak ediyorum.bu arada bende fermoya gittim ve çok güzel pasta malzemelerim oldu teşekkürler herşey için

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım, ben güzel sanatlar öğrencisiyim ama pastacı olmak aslında gizli kalmış hayallerim arasında:)şimdilik sitenizi takip ederek tariflerinizi denemeye çalışıyorum ve çoğunda başarılı olduğumu söyleyebilirim:))blogunuz gerçekten çok keyifli saatlerce sıkılmadan geziyorum.size gerçekten çok teşekkür ederim bu değerli bilgileri paylaştığınız için ve dikkatimi çeken en önemli şey her soruya tek tek cevap vermeniz hiçbirini atlamamanız gerçekten çok hoş... umarım çok çok daha başarılı olursunuz:)) sevgilerle

kız annesi dedi ki...

az once denedım ve harıka oldular tarif için teşekkurlerr