Çarşamba, Ocak 17, 2007

HEDİYE ÖRNEKLERİ..























Bu ara hediye yapma fikrine kendimi fazla kaptırdığım için sürekli birşeyler yapıp süslemeye çalışıyorum..Kurabiyeleri, muffinleri, truffları vb. birçok hediye götürebileceğim tatlıları süslüyorum. Süslemenin sadece yiyecekler üzerinde yeterli olmadığını, ambalajın, poşetin,kurdelenin, küçücük bir detayın , servisin ne kadar önemli olduğunu yaptıkca çok daha iyi görebiliyorum..

Arasıra hazırladığım hediye önerilerini sizlerle paylaşacağım. Bunları yine bir arkadaşım için hazırladım. (ismini sonra vereceğim) Hazırladığım çikolatalı muffinleri tek tek jelatinledim ve Ikea'dan aldığım yeşil elyaf ile bağladım.Aslında bu noktada elyafı bağlarken renkli boncuklar geçirmeyi düşünüyordum ama boncuklarımı maalesef bulamadım. Muhtemelen Yağmurcuk onları bir oyun için kullandı..

Jelatinlediğim muffinleri, büyük bir kutunun içerisine yerleştirdim. Kutuyu yılbaşından önce yine Ikea'dan almıştım. Ama 1 hafta önce gittiğimde kutuları tekrar göremedim maalesef..

Ve en son kutuyu kurdeleler ile bağladım..çokta abartıp daha fazla süsleme yapmak istemedim. Çünkü ne kadar yalın süslenirse o kadar şık duracağına inanıyorum . Hatta birşeyleri süslerken hep "Less is more "( az en çoktur) sözü aklıma gelir ve dururum..tabii herkesin zevkleri , görüşleri değişir. Bu da benim yaklaşımım diyeyim :)


Çikolatalı muffin tarifi için..


Herkese sevgilerimle..

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok şık ve şirin görünüyorlar,emeğine sağlık canım...Arkadaşın çok şanslı ..Ben de arkadaşın olabilirmiyim :)


Selam ve sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Çok güzelleeeeeeeer. Ellerinize sağlık. İnşallah bir gün bende böyle şeyler yapabilirim.Pandispanyayla ilgili bir sorum olmuştu. Lütfen cevaplandırırsanız çok sevinirim.

Hoşçakalın...:)

Adsız dedi ki...

ZARİF KİŞİLİĞİNİZ ZARİF ZEVKLERİNİZLE PEİŞMİŞ İKEA DA ÖZLEDİKLERİM ARASINDA BİR GİTSEM SABAHTAN AKŞAMA KADAR ÇIKMİCAM İÇİNDEN AMA MESAFELER ALIŞKANLIKLARI DA DEĞİŞTİRİYOR

Adsız dedi ki...

Sevdikleriniz ve arkadaşlarınız fazlasıyla şanslı insanlar sizin tarafınızdan bence..Kutular içindekiki hazırladıklarınız hepsi çok başka güzel..

Sevgili Burcu..Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucuğum sayende bende her gittiğim yere yaptığım muffin, kurabiye ve pasta götürmeye başladım bunları hazırlama aşaması başka ,alanların tepkileri başka heyecanlar yaşamama sebep oluyor iyiki seni tanıdım şimdi her şeye daha farklı bakıyorum snana çoook teşekkür ederim canım

Adsız dedi ki...

Herzamanki gibi gene çok şık olmuşlar.

Bu kutuların ortalama fiyatları ne kadar acaba?

Adsız dedi ki...

CANIM COK YAPICISIN MAASAALLAH..NEGUZEL OLMUSLAR...AKDENIZCIMIN DEDIGI GIBI ARKADASIN OLABILIRMIYIM:)BANA GELSEYDI UCARDIM HAVALARA INANKI:)

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum, yaptığın herşey gibi bu hediyeler de çok şık ve çok güzel olmuş. Gerçektende çevrendekiler çok şanslı. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok şık olmuş. ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

yaratıcılık çok farklı bişey.bizimle paylaştıgınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

yine harika birşey yapmışsın ellerine gözlerinin nuruna sağlık

Adsız dedi ki...

Burcu'cum cok cok harika olmuslar ellerine saglik, kutuya bayildim! Masallah sana ;)

Sevgiler...

ASB
http://zeynebinmutfagi.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Burcum hediyen çok şık bir o kadarda lezzetli olduğuna eminim.Muffin tarifin benimde yaptığım ve sevdiğim bir tarif nestle'nin sitesindeki çukulatalı muffin tarifinede çok benziyor yalnız onlarda portakal kabuğu rendesi var çok yakışıyor tavsiye ederim.Bende hafta sonu eşimin arkadaşına hediye kurabiyeleri çok şık bir kutuya yerleştirip götürdüm.Cocalat'ta öğrendiğim kurabiye tariflerinden birini yaptım.Gecikmiş yılbaşı kurabiyeleriydi bunlar çam ağacı, yıldız,şans yıldızı gibi kalıplarla yaptım üzerlerini royal icing kremasıyla renklendirmeden ince çizgilerle süsledim kurumadan toz şeker serptim çok hoş oldular.Ayrıca kurabiye tadını daha yoğun alıyorsun.Götürdüğüm kurabiyeler çayın yanında servis yapıldı başka misafirlerde vardı çok beğenildi hazır zannedildi.Ben yaptım deyince çok şaşırdılar nasıl sevindim bilemezsin.Beni kursa gitmeye teşvik ettiğin için tekrar teşekkür ederim.Ve senin gibi bir dost için sanırım başkasına teşekkür etmem gerekecek.Hediye verdiğin arkadaşlarında şanslılar ama ben kendimide seni tanımakla çok şanslı hissediyorum. Sevgiyle kal,

Adsız dedi ki...

Serinmavi, zaten arkadaşım değilmisin :)

Elif, sanırım pandispanyanın cevabını verdim ama seninde detayları anlatman gerekiyor..ve eminim çok daha güzellerini yaparsın..

Aynur, aslında İkea'da çok fazla bu tip şeylerin çeşidiyok..ve her seferinde aradığımızı bulamayabiliyoruz..ama ben aldıkca biriktiriyorum ve sonradan kullanıyorum..böylece daha neşeleniyorum :)

Eylem , nazik sözlerin için çok teşekkür ederim :)
eminim senin arkadaşlarında çok şanslı insanlardır çünkü böyle içten düşüncelerini olumlu yazabilen gerçekten çok az insan var..

Sedacığım,esas böyle güzel paylaşımlarda bulunan bir insanla tanıştığım için ben daha şanslıyım :) eminim senden kendi ellerinle hazırladığın hediyeleri almak çok çok zevklidir..

Fatoş, bu kutuyu yılbaşı öncesi İkea'dan almıştım. bir poşetin içerisinde 3 farklı boyu vardı..ama fiyatını şu an tam olarak net hatırlayamıyorum..ama tahminen 2-3 YTL arası gelmiştir..belki daha az..

Salihacığım, bende yazdığım gibi, zaten arkadaş değilmiyiz:) eminim bir gün çok daha güzel bir hediye kapına gelebilir..

Edacığım, teşekkür ederim :)gerçekten çok çok naziksin..

Ayşem, teşekkür ederim :)

Sibel, rica ederim..herkesin içinde vardır yaratıcılık..benimki çok sıradan aslında..bir fikir oluşturması için paylaşmak istedim..

Tuğba, çok çok teşekkür ederim :)

Zeynep, çok teşekür ederim :) umarım bu kutuları artık kendim yapmaya başlayabilirim..

Filizciğim, esas ben sizleri tanıdığımiçin kendimi çok çok şanslı hissediyorum..gerçek bir dost gibisiniz..ve hatta öylesiniz..
Keşke kurabiyelerinin fotoğraflarını çekip bana gönderseydin..çok merak ettim yaptıklarını..ama eminim çok güzellerdir..


Herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba,

İlginiz için çok teşekkür ederim.Fırından çıkarana kadar bir problemim yok. Kürdan testi yapıp piştiğini anlayınca çıkarıyorum.Beş dakika sonra kabarıklığı sönmüş oluyo. Hatta dibe çökmüş oluyo bile diyebiliriz.Tekrar teşekkür ederim.

Hoşçakalın...:)

Adsız dedi ki...

hanımlar izmir atölye lavantanın kursuna katıldınızmı?biraz bilgi istiyorum mümkünse.

Adsız dedi ki...

Canım merhaba!Ne şık hediyeler böyle ve de ne lezzetlidir;)Burcucum kurabiye tabancamı sormuştun.Aynı silikon tabancası gibi.Silindir şeklinde haznesi var,malzemeyi oraya doldurup ağzına istediğin şekli oluşturacak aparatı takıyorsun.Tetiğine basınca haznedeki malzeme bu aparattan şekillenerek tepsiye kurabiye olarak geçiyor;) Işıl'ın Hanimiş'inde var 2 tarif.Çaya veya kahveye batırılarak yenecek kıvamda,yani sert kurabiyeler(hatta bisküvi daha çok) oluyor.Daha yumuşak olabilecek tarifler bulabilir miyim acaba?Kolay gelsin canım.Öpüyorum.Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

Elif, birde şöyle denemeni öneriyorum;
piştikten sonra hemen fırından çıkarma..fırını söndür ama fırının içerisinde bir müddet ılımasını bekle, ılıdıktan sonra tezgahına çıkarıp soğut..

Sibel, benim bilgim yok ama katılanlar varsa paylaşırlarsa bende memnun olurum :)

Arzucuğum, daha yumuşak tarifler için biraz araştırmam gerekiyor. ben bahsettiğin tabancadan hiç kullanmadığım için detaylı bilgim yok. Ama bilgi edinir edinmez seninle paylaşırım :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcum bende sana fotolarını göndermeyi istedim ama tam olarak nasıl gönderileceğini bilmiyorum bilgi verirsen sevinirim.Benim sadece diz üstü bilgisayarım var bununla yapabilirmiyim.Yaklaşık üç yıldır bilgisayarla uğraşmayan biri olarak yanıtını bekliyorum.

Adsız dedi ki...

ya bnm iştahım kabardı harika bunlar burcu abla..ya superler..yuzbin kezdir bakıyorum..bdeeeeeeee en yakın zamanda kurabiyelerimi gndercm inş..kurabiyelrin tatlılarını bgndiler ama bnmki seker hamurlu ve şık deıl :(( brz sade :(( bnde malz.aldıkca ole gusel kurabiyeler gnderirim inş.smdilik tum bilgiler için saol..opuyorum..

Adsız dedi ki...

Sizin paketler de inanılmaz şık olmuş, hele içindekiler süper olunca !!!!!
Bu arada ben de My Chocalate 'a çikolata kutusu veriyorum, onlar kişiye özel çikolata yapıyor ben de kişiye özel kutucuklar yapıyorum, sizinle tanışmay çokkkkkk isterim. Sizin gibi muhteşem şeyler yapan biriyle süper şeyler yaparız diye düşünüyorum, ne dersiniz.
Sevgiler,
mine

sevgi dedi ki...

gerçekten harika bunlar.ben daha önce pek pasta yapmazdım ama bundan sonra tüm zaamanımı pastaya vermek istiyorum.tebrik ederim burcu abla görüşmek dileğiyle...