Cumartesi, Ocak 20, 2007

ÇİCEKLERİN ÜZERİNDE DİNLENEN TOMBİK PERİCİK..

































Tombul peri pastasının oluşum hikayesi sevgili Burcu ile başladı :) Bize geldiğinde birlikte çicek modelleri çalışmaya başladık. Ortaya birkaç değişik çicek modelimiz çıktı. Ufukta o gün bizimle birlikte olmuş ve bizi izlemişti. Benden çiceklerimizi değerlendirmemizi istediler..

Bende onlar gittikten sonra birkaç çicek daha yaptım. Yapraklarını yaptım. Ve kurumaları için kaldırdım. Diğer gün biraz yoğun olduğum için çiceklerimizİ değerlendiremedim ama Cumartesi günü "birşeyler yapmalıyım" dedim. Kahvaltıdan sonra küçük bir kalıba bol çikolatalı bir kek hazırladım. Kek soğurken insan figürleri çalışmaya karar verdim. Ama inanın insan figürü çalışmak gerçekten çok zor bir iş..Bir yabancı sitede bebek yüzü yaparken kalıp kullandıklarını görmüştüm. Bende Yağmur'un odasından küçük bir bebek kaçırdım. Küçük bir modelleme hamuruna bebeğin yüzünü bastırdım ve kalıp oluşturmaya çalıştım. Sonra onu kuruttum. Ten renginde hazırladığım hamurun bir kısımını kuruyan hamurun içerisine bastırdım ve bebeğin yüzünün şeklini hamura aktarmış oldum. O an gözüme fena gözükmemiştii ama sonrasında tombik bir surat oluştu ve Miss Piggy'e benzeyen bir karakterim oldu :)


Vucüdunu oluştururken ve kıyafetlerini hazırlarken fazla zorlanmadım ama istemeden tombik yapmam bana iyi bir ders vermiş oldu..demek ki çok nazik ve ince yapmam gerekiyormuş..

Eteklerine kıvrım verirken kürdan kullandım. Bu detayları fotoğraflayıp sizlerle daha sonra paylaşmak istiyorum..

Pastayı, hazırladığım kekin üzerine yaptım. Krema kullanmadım. Ama siz krema ilavesi yaparak gerçek bir pasta hazırlayabilirsiniz.


Şeker hamuru ile tamamladığım pastayı -kesinlikle - buzdolabına kaldırmadım. Çünki, şeker hamuru ile hazırlanan pastalar, kuru ve serin bir ortamda saklanmalıdır. Ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Evin en soğuk odasında, fazla kir toz olmayan ve güneş ışığı almayan bir yerde saklamanız doğru olacaktır.

Sevgilerimle..

35 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu...

Bu ne güzellik böyle yüreğinizle çalışmanın en güzel eseri galiba,bunun üstüne ne denilebilir ki maşallah sana ve diğer burcu hanıma.

Size bir e-mail attık haberiniz olsun

Sevgiyle Kal..

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık,herzamanki gibi muhteşem olmuş.Acaba kime yapıldı?Ben karakteri Muppet show daki domuzcuğa benzettim.Çok şeker olmuş,sevgiler..........

Adsız dedi ki...

yapraklar çiçekler ve pericik herşey çok güzel ellerine sağlık burcucuğum :)

Adsız dedi ki...

pastacım tek kelimeyle muhteşem zevkine becerine hayran olmamak imkansız.sevgililer gününde yapacağın pastayı doğum günüm olması nedeniyle benim için yaptığını var sayıyorum sevgiler.ellerine sağlık yüreğine sağlık bu güzellikleri bize yaşattığın için

Adsız dedi ki...

yine harikalar yaratmissiniz ellerinize saglik harika seyler yapiyorsunuz.size mail attim ama cevap alamadm kusura bakmayin sizide mesgul edyorum cok yogunsunuz bliyorum ve enerjinize hayranim nasil herseye bu kadar cok yetisebiliyorsunuz

Adsız dedi ki...

Burcuuuuu, çok güzel olmuş. Harika.

Adsız dedi ki...

tebrik ederim. çok güzel olmuş...

Adsız dedi ki...

masallah masallah bu ne enerji cok guzel olmus ne kadar hos pastalar yapiyorsunuz ellerinize ve yureginize saglik

Adsız dedi ki...

Burcuuuu! O kadar tatlı olmuş ki mest oldum görünce, ancak bu kadar güzel değerlendirebilirdin çiçekleri:D

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu, senin verdiğin bir kurs programı varsa katılmayı çok isterim.bana mail olarak dönersen çok sevinirim.sevgiler berna

Adsız dedi ki...

Harika olmuş Burcu. Sanırım Gelincikler Burcu ile ortak çalışmanız. Çiçekler gerçek çiçek gibi duruyor. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

burcu bayıldım. Özellikle de çiçeklerin dizaynı süper olmuş. Ne kadar ustaca ve ne kadar zarif çiçekler onlar öyle...
Ellerine sağlık. Bu arada bizlere biraz da tuzlu kurabiye v.s. gibi tarifleride paylaşmayı düşünürmüsün? Dört gözle bekliyoruz gerçekten.Sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerınıze saglık canım arkadasımya.....harıka olmus......

Adsız dedi ki...

çiçeklerin renkleri harika
acaba tombul perinin kıyafeti pembe tonlu olsaydı nasıl dururdu yeşil onu kapatmış sanki biraz ama siz kendinizi aşmaya devam ediyorsunuz işte en güzeli bu

Adsız dedi ki...

Bir pasta bu kadar mı güzel gözükür, süpeeersiniz zaten ilgi ile takip ediyorum yaptıklarınızı, sevgiler, ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

yine cok guzel bir calisma olmus.. simdilik calismalariniza bakip imrenmekle yetiniyorum .. devamini bekliyoruz.. ellerinize saglik..

Adsız dedi ki...

geçekten şeker hamurundan sanat eserleri oluşturmak buna deniyor galiba
sizin sitenizden heveslenip bende ilk kurabiye hediyelerimi paketleyim gönderdim ve sonuçtan aldığım güzel tepkilerden dolayı çok mutluyum bu güzel örnek davranışlarınızdan dolyı teşekkürü borç bilirim. ayrıca sitede bahsettiğim gib bu aralar sadece yaptıklarınıza bakıp okuyup tekrar aynı yoğunluğa düöndüğüm için yorumlarımı ekleyemedim 2. sitenizde hayırlı olsun elleriniz dert görmesin
sevgiyle kalın...

Adsız dedi ki...

annem arkadaşlar bayıldı anet eve götürdü fakat ben bunu yemeye kıyamam dedi sanıyorum mutfagının en güzel köşesinde duruyor çok teşekkür ediyorlar .seninle her an gurur duyan annen sana sonsuz başarılar diliyor ....

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik harika gorunuyor ben birsey sorucaktim seker hamurundan gul yapiliyor ya onu ne kadar sure ve nasil saklayabilirm yemek amacli degil sadece suslemek icin dusunuyorum.birde nasil bu kadar herseye yetisiyorsunuz hem her gun pasta yapimi kiziniza zaman ayirma hem ogretmensiniz(yanilmiyorsam)hem esinize,evinize eee bir de yemek yapimi nasil bu kadar herseye zaman ayirabiliyorsunuz siteden takip ettigim kadariyla arkadaslarinizada zaman ayiriyorsunuz bunun bir yontemi varsa bizede soyleyin:)size hayran olmamak mumkun degil
seygiler

Adsız dedi ki...

super olmus burcu allerine saglik

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu muhteşem görünüyor, çok başarılısın. Sitenin müdavimlerindenim. Birşey sormak istiyorum. Eşimin doğumgünü için kestaneli-krokantlı-çikolatalı yaş pasta yapmak istiyorum. Güzel bir tarifin var mı? Lütfen cevapla. Şimdiden çok teşekkür ederim.sevgi ve selamlarımla.Esin

Adsız dedi ki...

Pasta harika olmuş, üzerindeki çiçekler sanki gerçek gibi:))

Adsız dedi ki...

Eylem merhaba,
mail attık demişsin ama ben arama yaptım az önce, malinizi göremedim :(
ve çok teşekkür ederizz :))

Suzan, evet bende pasta bittikten sonra periyi miss piggy'e benzettim..yaparken anlamamıştım ama sonra ortaya şişko bir peri çıktı:)
ben bu pastayı çalışmak için yaptım, bitince anneme verdim..

Sedacığım, çok teşekkür ederim :)

Emine, sevgililer gününde yapacağım en güzel pasta sana hediyem olsun o zaman :)
bana mail atarmısın ??

Zeynep, hayır mailini aldım merak etme..şimdi istediklerini topluyorum..Eminönüne gidince kolin tamamlanacak..ve sana haber vereceğim :)

Ufukcuğum, teşekkür ederim :) benden istediklerini yapacak bir türlü vaktim olmadı.dün gece ve bugün ise hep dışarıdaydık, ama aklımda merak etme :)

Ayşem, çok teşekkürler :)

Müge, çok çok sağol..aslında çok enerjik değilim..keşke olabilsem..

Burcucum, çok düşündüm..ne yapsam bu güzel çicekleri diye..bende küçük bir bol çikolatalı kek hazırladım. Üzerine krema vs. sürmeden şeker hamuru kapladım..sonra aklıma peri yapmak geldi..ama oda şişko oldu :) ama dersimi aldım..artık insanları daha ince yapacağım..iyi ki çalışmışız..

Berna, mail adresni bimiyorum..pastaci.burcu@gmail.com veya burcugencoglu@pastaci.net
adresine geri döniş yapabilirmisin..

Selda, evet Burcu ile çicekleri çalışıp yaptık..bende çicekleri değerlendirmeye çalıştım ve ortaya bu çıktı :)

Banucuğum, güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz :) bu ara truff,süslü kurabiyeler ve muffinler yapmam gerekiyor..ama aklımda bulunsun..tuzlu kurabiyeler yapmağa çalışacağım :) seni kırmam bilirsin ;))

Salihacığım, çok teşekkür ederim..sana bir türlü pandispanya konusunda yardımcı olamıyorum galiba..birönce ki yorumunu tekrar okuyup sana geri dönüş yapacağım..

Aynur, aslında perinin kıyafetinin tonu farklı bir yeşil, yapraklar farklı bir yeşil..yakından güzel duruyordu..ama fotoğrafta sanki hepsi aynı renk gibi çıkmış..ama pembede güzel olurdu..ama daha zayıf bir peri için sanırım :))))

Mine Hanım, çok naziksiniz, çokkkk teşekkür ederim :)))

Elif, çok çok teşekkür ederim :) bence bakmakla yetinmemelisin..inan zaman ayrınca ve severek uğraşınca mutlaka ortaya güzel sonuçlar çıkıyor..

Nihal, rica ederim..esas sizin bana böyle güzel bir geri dönüş yapmanız çok daha ince bir davranış..eminim kurabiyeleriniz çok şık ve lezzetli olmuşlardır..
empati kurarak birşeyler hazırlmaya gayret ediyorum..acaba bana böyle bir hediye gelse, ne hissederdim ? başlangıç noktam bu..sonra gerisini getirmeye çalışıyorum :)

Anneciğim, Anet'in beğenmesine gerçekten çok çok sevindim :) umarım çikolatayı seviyorlardır çünkü içi çok bol çikolatalıydı :)))) (%74 kakao içeren çikolata ile yapmıştım)

Gelincik merhaba,
güller çok çok uzun süre dayanmaz..çünkü çok kururlar ve çok kurudukları zaman kırılmaya başlıyorlar ve görüntülerinde matlaşma oluyor..canlılıkları gidiyor..onun ben 1-2 haftayı geçirmeden kullanıyorum hazırladığım süslemeleri..hatta daha da kısa sürede..
hava almayan ,ağzı kapalı bir kapta, buzdolabına koymadan saklayabilirsiniz..
ben bu sene ücretli öğretmenlik yapmadım..alıştığım okula kadrolu öğretmen geldi ve ben psikolojik sebeplerden biraz kendimi geri çektim..
okula gitmediğimiçin pastacılık işlerine daha çok vakit ayırabiliyorum..keşke vaktimin çoğunu bu iş alsa..çünkü gerçekten çok seviyorum..Burcu ile çalışırkende çok mutlu oldum..çok zevkliydi..
arkadaşlarımla zaten hem çalışıp hem sohbet ediyoruz :) Yağmur haftaiçi akşama kadar okulda oluyor..akşam diğer ev işlerini düzenliyorum..böyle böyle derken bir şekilde herşey oluyor..ama bana göre bu tempom çok az..fazla birşey üretemiyorum..

Elif, teşekkür ederimmmm :))

Esin, öncelikle nazik sözlerin için çok teşekkür ederim :)
eşin için en güzel pastayı yapacağına eminim..elimde çok tarif var..bana mail atarsan sana detaylı geri dönüş yaparım..

pastaci.burcu@gmail.com

Pembeli, o çiceklerle o kadar uğraştık ki..hem bunlar pek birşey değil,
o kadar çeşitte ve güzel çicekler var ki..daha çok çalışmamız gerek çokkkk..


herkese sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

sevgili burcu uzun süredir yazamadım buraya sadece acelece baktım çünki annem ve babam hac dan geldiler.şimdi minikler uyudu bende yazayım dedim. canım ya ne güzel aynı şehirde oturup ortak yönlerin olduğu arkadaşlarla zevk aldığın şeyi yapmak..kıskanmak değilde gıpta ediyorum sizlere inanki..ama sizlerden öğrendiklerimi başarıyla uygulayınca çook mutlu oluyorum...çok yakındada şeker hamuru denemelerimi yapıcaam inşallah.geçen hafta yeğenimin doğum günü pastasını yaptım pandispanyasınıda pembe yaptım çok şık ve sade şekilde süsledim..partiye götürmek üzere tam çıkacakken fotoğrafını çekmek geldi aklıma..ama maalesef piller boşmuş çekemedim partidede kamerayla çekim yapıldı.fotoğrafını sana yollamayı çok istemiştim.öğrencin olarak birde not verirdin ne güzel...ama kısmet başka zamana kaldı...sana sağlıklı bol pastalı günler diliyorum...yeni denemeler bekliyorum..sevgiler sunuyorum..

Adsız dedi ki...

Merhaba sevgili Burcu Hanım,

Yaklaşık iki yıldır bloğunuzu ve tabii ki sizi sessiz sedasız izleyen her sabah acaba bugün ne yaptınız diye heyecanla bilgisayara koşan bir hayranınızım. Hayranınızım diyorum, çünkü bence artık o mertebeye ulaştınız. Emekli olduktan sonra mutfağa özellikle de pasta ve böreklere olan ilgim artmıştı. Ama sizinle burada tanıştıktan sonra (sadece sizinle de değil, diğer bütün
mutfakseverlerle; Hatice, Burcu, Ufuk Sıtkı, Zuhal Yalçın ve aklınıza gelen bütün bloggerlarla ve hatta sadece yorum bırakanlarla) artık hiç mutfaktan çıkmaz oldum. Tabii ki ailecek tombul olma yolundayız. Kilo almak değil ama birşeyler üretmek, ürettiklerinizi insanlarla paylaşmak ve
onların yüzündeki şaşkınlığı (bu sizin bizlere öğrettiklerinizden dolayı. Çünkü yılbaşında yaptığım sizden öğrendiğim ve oğlumun okuluna giden yılbaşı kurabiyeleri çok büyük sükse yapmış ve oğlum da çok memnun olmuştu)
ve memnuniyeti görmek beni çok mutlu ediyor. Öyleki kızkardeşim Fransadaki arkadaşlarının yanına giderken bile onlara götürmek üzere benden birşeyler yapmamı istemesi (hediye olarak) beni sevindiriyor. Sessiz sedasız dediğime bakmayın, sizden öğrendiğim birçok yer
(Nüans, Fermo, Eminönündeki kağıtcılar, kutucular Kadıköydeki Bilko) tarafımdan sıkça ziyaret edilmekte, yaptığınız bircok tarif ya aynen yada evdeki malzemeler gözönünde bulundurularak değiştirilerek uygulanmaktadır. Postumu bu kadar geciktirmemin sebebi ise teknoloji ile aramın çok iyi olmamasından kaynaklanıyor. Bilgisayarla yakınlığım sadece sizin sitenizi açmaya ve yorumları okumaya yetecek kadar.Neyse ben şimdilik buna da razıyım. Ç ünki mutfak bana göre çok daha eğlenceli ve adeta bir zihinsel dinlenme yeri. Şimdi çok daha iyi anlıyorum o iş güç,
mevki sahibi bayanların ve bayların neden yemek kurslarına katıldıklarını.

Yukarıdaki anlatımlarımdan benim bu işi ne kadar severek yaptığımı umarım anlamışsınızdır. Biliyorum çok uzun oldu ama, daha önce de söylediğim gibi Fr.ca öğretmeni olan kızkardeşim sömestr tatilinde Fransaya gidecek ve ben ona ne gibi( pastacılıkla) şeyler sipariş edeceğimi bilmiyorum.Burada çok pahalı olan Wilton un ürünleri orada uygun fiyatlı mıdır? Çikolata veya diğer beğendiğiniz ürünler varsa lütfen sitenizde yazar MISINIZ?

Yaptığınız, bizlere öğrettiğiniz herşey
için elinize gönlünüze sağlık diyor size ve ailenize güzel, sağlıklı mutlu yıllar diliyorum.

Şimdilik hoşçakalın, şeytanın bacağını kırdım,artık bundan sonra yorumlarımı okursunuz sanıyorum.
IŞIL YALÇINER

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu, bu peri çok şeker :)

Sitene yorum yazıyorum ama yayımlanmıyor,buraya yazayım agaragar denilen madde İStanbul'da varmı? nerede bulabilirim,bilgin varmı?Teşekkürler şimdiden...

Selam ve sevgiler

Adsız dedi ki...

yorumlar onaylı mı Burcu? neden yayımlanmıyor?

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,

çiçeklerine bayıldım...inanılmaz güzel olmuş. bu arada prenses de gayet hoş bence..

Burcu ben şeker hamuru hazırlarken kullandığınız glikoz miktarı ile ilgili soru sormak istiyorum. kadıköyde beyaz eşya satan bir sokak var (bahariye caddesinden rıhtıma doğru inen caddelerden biridir, k.köylü olanlar bilir. bu sokakta Bosch'un tam karşısında bir sokakta (bu sokağın sağ tarafında) mutfak malzemeleri satan bir dükkan var. burada glikoz ve gıda boyaları vs bulmak mümkün.

Emel Hanımın kitabında glikoz miktarını 80 gr olarak belirtmişti ben de yazım hatası olabileceğini bunun 80 ml olacağını, dolayısıyla sıvı ölçer aletle bunu hesaplayabileceğimi düşünmüştüm ama haftasonu glikoz aldım ve kıvamının inanılmaz koyu olduğunu gördüm. bu kadar koyu mu oluyor gerçekten? yoksa benim aldığımda bir sorun olabilir mi? çok koyu kıvamlı bir bala benziyor. bir de satan adam bir kiloluk paketlerde satıyoruz diyince kafam karıştı. şimdi kullanılan miktar 80 ml mi yoksa gerçekten 80 gr mı tartmam lazım? mutfak tartım var. ama ne olacağına karar veremedim. siz nasıl ölçüyorsunuz? litre ölçerle mi, yoksa tartarak mı?

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba..Peri tombik falan ama çok çok şeker olmuş..Özellikle çiçeklerin şekline ve renklerindeki tonlamaya bayıldım ben..Ellerinize sağlık..

Adsız dedi ki...

Burcu, cicekleri gercekten cok guzel bir sekilde kullanmissin :) Renkleri ve goruntuleri cok super olmus :)Cicekleri ben nasil okuduysam (kor gozlerle) kizinla beraber yaptigini zannetmisim :)) meger gelincik Burcu'ymus :)
Pericigin saclarina bayildim cok guzel olmus, bende senin gibi Miss Piggy'ye gercekten cok benzettim :))
Galiba bundan sonra figurlu pastalarini daha cok gorecegiz gibi geliyor bana :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba burcu öncelikle yaptığınız herşey muhteşem. teşekkürler.. benim sorum; hazır sıvı krema ile pasta yaptığımızda içine çikolata koymasak nasıl olur, sizin yorumunuza göre deneyeceğim.siz sıvı krema ile yaptığınız pastalarınızda hep çikolata ilave etmişsiniz!! teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu..

Tombik pericik süper görünüyor emeğine sağlık..Yine söylüyorum sen çok başarılı bir insansın ve ilerde çok iyi yerlere geleceksin..

Sana bugün iki e-mail adresinede yeniden yazımı gönderdim,inş almışsındır.Sevgiyle Kal :-)

Adsız dedi ki...

Besteciğim merhaba,

Öncelikle annenin ve babanın kutsal vazifeleri kabul olur inşallah ve ne mutlu onlara demek istiyorum :)

Fotoğraf için ise üzülme..eminim çok çok güzel ve orijinal bir pasta olmuştur..ve karşı tarafın mutluluğu seninde mutluluğun olmuştur..ama bundan sonrakilerin fotoğraflarını görmeyi çok isterim :))


Işıl Hanım merhaba,

Beni ne kadar duygulandırıp mutlu ettiğinizi şu an buraya yazarak anlatmam çok güç..ama lütfen emin olun, çok çok farklı ve özel bir duygu hissettim..
ve duygularınızı bu kadar içten yazıp paylaştığınız için size ayrıca çok teşekkür etmek isterim..

Bence sizden hediye isteğen yakınlarınız benim öğretilerimden değil, sizin becerikliliğinizden ve sevgi ile çok güzel şeyler ortaya çıkarmanızdandır..

Benim annemde Fransızca öğretmeni..bu yüzden Fransadan pastacılık ile neler istenebilir konusunda oldukca tecrübeli sayılırım :)
ama maalesef Wilton'un ürünlerini ya da pastacılıkla ilgili özel ekipmanları orada bulmak biraz zor..ama malzeme olarak harika şeyler var..
Ben özellikle Fransadan özel "dessert chocolate" denilen tatlılarda kullanmaya elverişli çikolatalarından bir bavul dolusu alıp getirttiriyorum..Birçok değişik marka var..Hepsinden de memnun kaldım..
http://pastaci.blogspot.com/2006/07/annem-fransadan-dnd.html

yukarıda verdiğim link'i incelemenizi öneririm..aldığım çoğu malzemenin fotoğrafı yer almakta..

ayrıca sıvı vanilya, vanilya çubuğu, rom ve ameretto aromaları, değişik şekerden yapılmış süslemeleri istemenizi öneririm. Çünkü özellikle sıvı vanilya Türkiye'de pek bulunmuyor ve çok değerli bir mazleme..

Bu bahsettiklerimin çoğu büyük marketlerde satılıyor..özellikle Carrefour'u öneririm..ve dessert chocolate'ler ise hemen hemen her yerinde satılıyor..

Serinmavi merhaba,

Evet agar agar Türkiye'de satılıyor..bitkisel jöledir..büyük marketlerde özellikle Makro'da ve Metro Gross markette bulabilirsin..Birde Fermo'da da bitkisel jöle satılıyor..

Yorumlara ön onay sistemi getirmek zorunda kaldım. Çünkü bu ara inanılmaz spam yorum geliyor..reklam amaçlı olanlar..ve onları engellemek ve silmek çok vaktimi alıyor..birde blogun huzurunu bozacak cinste bazı yazılarda gelebiliyor..huzuru bozmamak için yayınlamamayı tercih ediyorum..

Gülce merhaba,

evet glikoz koyu bal kıvamlıdır..aslında soğuk havalarda o hali alır..sertleşir..ama benmari usülü buharla biraz ısıtarak yumuşatabilirsin..
Ben glikozu kullanırken cup ölçülerimi kullanıyorum. Cup ölçülerinde 125 ml benim için yeterli oluyor. ben Emel Hanım'ın tarifini kullanmadığım için 80 ml'den daha fazla ..Emel hanım'ın tarifi kalın açılıyor, incelmiyor ve özelikle modelleme yapılmaya müsait değil..mutlaka hamura kitre ve gliserin katılması gerekiyor..bence benim tarifime bir göz at;

http://pastaci.blogspot.com/2006/12/eker-hamuru-kursu.html

Kübra, çok teşekkür ederim :)

Nilgün merhaba, evet bende biraz daha modelleme ve figür çalışmaya başlıyacağım sanırım..bunda Burcucuğumun teşviki çok büyüktür :))
Ben daha çok çiceklere kafayı takmışken, kanıma katlı pastaları ve modellemeyi soktu :) ama bunun için hiç pişman değilim :)

Esra merhaba,
ben çikolata delisi ve aşığı olduyum için her zaman çikolata ile birlikte kremayı kullanıyorum..ama sıvı kremayı sadece pudra şekeri ile çırparsanda çok güzel kremalar elde edebilirsin..

Eylem merhaba,

Maillerini aldım ve hemen cevapladım..umarım okumuşsundur..
Bu arada nazik sözlerin için tekrar çok teşekkür ederim..


sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

mrb pastacı yapmış olduğunuz pastaları çok güzel ellerinize sağlık ben şeker hamuru yapmak istiyorum malzemesini bulamıyorum.ama geçenlerde eczaneden toz küçük paket halinde glikoz aldım.gliserinde alacaktım eczaneden eczacı bunun kulaklara damlatıldığını söyledi ve tavsiye etmedinerde bulabilirim gliserini.cevap yazarsanız çok memnun olurum.

Adsız dedi ki...

bend ebugün fermoya gittim ve glikoz, gıda boyası aldım fakat benim gözden kaçırmış olduğum jelatinide fermodan aldım. siz toz şeklinde kullanıyorsunuz. peki ben bu jelatini nekadar kullanıcam.. şimdiden teşekkürler...

şeker hamuruyla ilgili konuya youm yazamadım yani göndermiyor...